Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Simao1 08.03.2011 20:31

Oglądałem ten mecz i żal mi 2 straconych punktów. Śląsk zasługiwał na wygraną, chociaż trzeba przyznać, że Jagiellonia swoje sytuacje miała. Na szczęście lider jest nasz :D

Karherop 08.03.2011 20:32

Co do meczu to nie spodziewałem się że juz po 2 kolejkach będziemy miec lidera , to strasznie cieszy , choc przewaga jest bardzo mała . Śląsk był lepszy od Jagi i powinien zgarnąć w tym spotkaniu 3 punkty . Zaskakuje mnie ich postawa i mam nadzieję że przedłużą ją przynajmniej do meczu z Legią .

Oldpara 08.03.2011 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez glazik (Post 1061849)
i tak dobrze ze nie miszcz... ;) Ślask pokazal ze zasłóguje na wiecej niz srodek tabeli..

Kurcze, jak się nabijacie z cudzych błędów, to wypadało by nie robić swoich...:-/

Śląsk gra ok, ale bez przesady z tym czubem tabeli - to zespół który zdobył na starcie rundy 2 pkt, grając min. u siebie z ostatnią Cracovią. Dla każdego z zespołów z czołówki taki wynik byłby katastrofą - vide Jaga.

John1906 08.03.2011 20:41

Nie ma się co podniecać, tylko trzeba wygrać w Widzewem a to nie będzie wcale łatwe :)

AYALA 08.03.2011 20:41

Jaga bez Grosika już nie ta sama co jesienią, wydaje mi sie że walczyc o tytuł będziemy z Legią

AS82 08.03.2011 20:42

Jeszcze jest za dużo kolejek do końca ,żeby być pewnym co będzie. Jagiellonia może się odrodzić ale nie musi. Śląsk nie przegrał meczu za kadencji Lenczyka ,co ciekawe w weekend graja z Legia w Warszawie.

emj10 08.03.2011 20:46

Chwilowo tabela wiosenna wygląda tak:

http://images40.fotosik.pl/680/08dab8ac8cd72e75.png

Widać, że w ciągu dwóch spotkań tabela się już trochę rozciągnęła. Wisła z Amiką odskoczyły od strefy spadkowej o 6 oczek, a strefa spadkowa pozostała tam gdzie była.

GrandmasterB 08.03.2011 21:23

Co do meczu Jagiellonii to Grosicki niewiele by tu pomógł, bo cały zespół zagrał słabo. Tak jak Probierz świetnie trafił z formą na początku sezonu, tak widać że w tę rundę Jagiellonia weszła słabo, co z mojej perspektywy jest bardzo złą informacją bo na początku mamy same ciężkie mecze.

Bula_Ldz 08.03.2011 21:32

Mam pytania do Was, Wiślacy. Czy murawa w Krakowie jest w dobrym stanie (będzie w sobotę?) i jak u Was sytuacja kadrowa. Ktoś pauzuje, leczy urazy?
O przewidywania co do sobotniego meczu nie będę pisał, wiadomo, że każdy sercem jest za swoją drużyną. Z góry dzięki za odpowiedź.

IncognitoTSW 08.03.2011 21:34

Oglądałem mecz i gdyby Śląsk miał dobrych napastników to wygrałby ten mecz. Karny był - kłócić się można, ale jakby go nie podyktował to też można było by się kłócić. Mógł podyktować.
Cieszę się, że znowu jesteśmy na czele. Ale nie można zapominać, że musimy tego miejsca pilnować a Legia jest dość rozpędzona.
W Jagielloni chyba trochę sodówka odbiła piłkarzom, bo chcieliby wygrać mecz na stojąco. Sandomierski obronił kilka sytuacji, po których mogli stracić bramkę ( np główki w końcówce, Diaza chyba).

Proud 08.03.2011 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bula_Ldz (Post 1061882)
Mam pytania do Was, Wiślacy. Czy murawa w Krakowie jest w dobrym stanie (będzie w sobotę?) i jak u Was sytuacja kadrowa. Ktoś pauzuje, leczy urazy?
O przewidywania co do sobotniego meczu nie będę pisał, wiadomo, że każdy sercem jest za swoją drużyną. Z góry dzięki za odpowiedź.

1. Murawa jest w bardzo dobrym stanie jak na tą porę roku.
2. Jeśli chodzi o sytuację kadrową, to raczej drobne urazy(nie licząc Boguskiego) i przeziębienia. Wszyscy powinni być zdrowi na sobotę.

pzkwr 08.03.2011 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bula_Ldz (Post 1061882)

Murawa z trybun wygląda na świetnie przygotowaną, w sobotę ma być kilka stopni na plus, więc boisko nie powinno przeszkadzać. Co do zawodników, to wygląda na to, że Maaskant będzie miał wszystkich do dyspozycji (oprócz Boguskiego). W sobotę powinien być komplet lub prawie komplet.

Jaroo1 08.03.2011 21:43

Moim zdaniem brakuje Grosickiego. Co tu duzo mowic, chłop gral za dwoch, robil tyle wiatru z przodu ze sie linia defensywna rywala gubiła i wtedy mogla to wykorzystac reszta kolegow Grosika. Teraz juz nikt nie biega 2 razy szybciej w druzynie Jagi od rywali, juz nikt nie przejdzie 1 czy 2 zawodnikow bez problemow. Juz nie ma komu Franek zagrac prostopadlej pilki czy takiej ze rzuci pilke na wolne pole a Grosicki i tak z polowy boiska dobiegnie predzej jak obroncy rywali. Moze i Jaga jest slabiej przygotowana ale ja tam uwazam ze taki pilkarz tory potrafi zrobic przewage jest wart tyle co pozostala 10 na boisku. Teraz nie ma kto robic tej przewagi i nie ma jak gola strzelic reszta. Jaga w 3 meczach w tej rundzie strzela 0 bramek z akcji, 1 z karnego i to dyskusyjnego.
Myslalem ze Jaga bedzie wygrywac u siebie a Mistrza straci na wyjazdach ale widac ze nawet u siebie beda teraz miec problemy z lepszymi ekipami.

Ten napastnik Slaska Glikiewicz to slabizna. Wcale niewidoczny, bezproduktywny.

Lidera mamy!!

Bula_Ldz 08.03.2011 21:43

Dzięki za szybką odpowiedź, jeśli murawa będzie dobrze przygotowana to spodziewam się ciekawego widowiska, oczywiście uwzględniając poziom naszej ekstraklasy. Szkoda, że bez udziału kibiców gości.

Co do dzisiejszego meczu to Jagiellonia faktycznie zawodzi bez Grosickiego. Probierz ma ból głowy, musi szybko znaleźć antidotum bo Śląsk był lepszy (tak samo jak w meczu z Cracovią) a to przecież Jagiellonia walczy o wyższe lokaty i Jaga grała u siebie. Mimo sympatii do białostoczan uważam, że ciężko będzie im utrzymać miejsce gwarantujące grę w pucharach.
Pozytywnie w 2 kolejkach Śląsk, brakuje im typowego egzekutora. No ale w Polsce takich jest mało ;]

Pan Jotka 08.03.2011 21:44

Lidera mamy.... To co robi sędzia Małek dyskwalifikuje go jako sędziego.Po takim meczu jak finał PP już było wiadomo, że cos nie tak, ale po dzisiejszym to mam poważne zastrzeżenia co do jego obiektywności.

Mareq 08.03.2011 21:53

Cytat:

ale po dzisiejszym to mam poważne zastrzeżenia co do jego obiektywności.
Ja takie zastrzeżenia mam już od 2007 r i meczu z Zagłębiem w Krakowie (0-0) .

GrandmasterB 08.03.2011 21:53

Co do finału PP to zgoda, ale dzisiaj z mojej perspektywy karny był, chociaż oglądając powtórki widać że Kupisz sporo dołożył od siebie. Poza tym faul zasygnalizował liniowy, Małek w pierwszym momencie nie zareagował.

Proud 08.03.2011 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 1061902)
Ja takie zastrzeżenia mam już od 2007 r i meczu z Zagłębiem w Krakowie (0-0) .

Nie Siejewicz wtedy sędziował?

Wydawało mi się, że Siejewicz, ale mogę się mylić.

Edit: No to się myliłem.
Macie rację Panowie :)

fialo 08.03.2011 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1061905)

Nie ma opcji to był Małek.

Pamiętam te trzy odwołane karne, to na bank był policjant.

Mareq 08.03.2011 21:57

Ja zawsze Małka z tym właśnie meczem kojarzyłem.
90 min potwierdza ;)

http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=341465

John1906 08.03.2011 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1061905)

Edit: No to się myliłem.
Macie rację Panowie :)

Małek sędziował, tak samo jak nasz przegrany mecz w PP z Lechem w Krakowie po bramce Lewandowskiego i przyjęciu przez niego piłki ręką. To także pan Małek sędziował :)

To ten mecz
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=606476

Marszałek 08.03.2011 22:33

Oj co ja widzę, kolejny remis Probierza i opuszczenie fotela lidera. Zaskoczenie? niekoniecznie. Bez Grosickiego i Frankowskiego ten zespół traci 70 procent. Probierz uwierzył swego czasu,że jest dobrym trenerem, ktoś se jaja z niego zrobił:)gość uwierzył w to,że bez Grosika może zdziałać. Dwa,trzy mecze i za Legią będą.

Teqcontroller 08.03.2011 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1061937)
Oj co ja widzę, kolejny remis Probierza i opuszczenie fotela lidera. Zaskoczenie? niekoniecznie. Bez Grosickiego i Frankowskiego ten zespół traci 70 procent. Probierz uwierzył swego czasu,że jest dobrym trenerem, ktoś se jaja z niego zrobił:)gość uwierzył w to,że bez Grosika może zdziałać. Dwa,trzy mecze i za Legią będą.

Dokładnie , myślał że jest tak zajebisty że hoho , Nie ma Grosika , Jaga straciła główny napęd . to samo Amica bez Peszki.
Probierz się napinał napinał i sie po napinał :D

felipe 08.03.2011 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1061937)

Dla mnie też nie ma tu wielkiego zaskoczenia. I tak powalczyli chyba ponad stan, osobiście myślałem (i pisałem o tym) że pękną szybciej... Wszystko jednak zaczyna sie ładnie układać - Wisła, Legia, nawet Lech za miesiąc może być koło podium. Z drugiej strony Korona / Lechia / GKS wracają gdzie ich miejsce (choć pamiętam napinke pewnego Lechisty w moją stronę swego czasu, oj pamiętam :lol: ). NIe ten potencjał na dłuższą metę.

Orson 08.03.2011 23:04

zgadzam się z przedmówcami - Liga wraca do normy - Wisła, Legia, Lech - potem grono średniaków Jaga, Lechia i inni...

rw88 08.03.2011 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1061819)
Seratlic miał być objawieniem? Chyba Młodej Ekstraklasy...

Był fatalny, kajam się ze swoimi przewidywaniami.

Ale Jagiellonii bym tak szybko nie skreślał. Trafili na ciężki do grania wyjazd do Bełchatowa, gdzie GKS się zamurował udanie i gdzie punkty czołówka zdobywa zazwyczaj w wielkich męczarniach, teraz trafili na Śląsk, który razem z Widzewem sprawiają wrażenie drużyn, które zimą poczyniły największy progres.

Śląsk zresztą tak jak mówiłem i kilka osób tu też pisało, z napastnikiem dobrej klasy byłby z taką grą w ścisłej czołówce. Pod względem gry defensywnej, ustawienia defensywnego całego zespołu, przenoszeniem ciężaru gry na skrzydła i szybkiej wymiany piłki w środku pola prezentował się naprawdę świetnie.

Do tego dochodzi mobilizacja rywali na lidera, generalnie z sądami poczekałbym jeszcze kilka spotkań, chociaż widać, że wzmocnienia w Białymstoku poczynili takie sobie, do tego Skerla, Kupisz i Burkhardt są w takiej sobie formie.

P.s. Co do Śląska i jego meczu z Cracovią...to właśnie tam widać było namacalnie, że brak im napastników - cały ogrom sytuacji i ani jednej bramki...

GrandmasterB 08.03.2011 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Orson (Post 1061952)
zgadzam się z przedmówcami - Liga wraca do normy - Wisła, Legia, Lech - potem grono średniaków Jaga, Lechia i inni...

Ciekawe wnioski po dwóch kolejkach. Teraz czekamy na mecze "wielkiej trójki" z tymi średniakami, zgodnie z twoimi wnioskami powinni pokazać im miejsce w szeregu (chociaż niektórzy już mieli problemy, żeby pokazać miejsce w szeregu Cracovii).

emj10 08.03.2011 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GrandmasterB (Post 1061959)
(chociaż niektórzy już mieli problemy, żeby pokazać miejsce w szeregu Cracovii).

Ta Cracovia zdobyła tyle samo punktów co Jaga w dwóch meczach i to chyba z trudniejszymi przeciwnikami niż Jaga :)

Z drugiej strony można i napisać taki scenariusz, że WKS wywiezie z Łazienkowskiej 3 punkty, bo to wcale nie jest takie nieracjonalne. Tak jak napisał rw88 do szczęścia brakuje im tylko napastnika, bo przy dzisiejszych obrońcach Jagi gdyby mieli w składzie Hubnika byłby pogrom.

Mamy mniej więcej pogląd jak prezentują się zawodnicy poszczególnych drużyn na wiosnę, po 2-3 meczach razem z PP i 5 meczach Amiki. Z pewnością wyróżnia się kilku zawodników na czele z Meliksonem, Hubnikiem, Traore i Dzalamidze. Bramkarzem rundy może być Kaczmarek, bo nie dość, że ma sporo roboty w bramce to w kolejnych meczach przy dziurawej obronie Pasów może mieć jej jeszcze więcej.

Ja te dwie kolejki oceniam na plus i chce jeszcze więcej.

Sartre 08.03.2011 23:26

Też bym się nie zapędzał z wnioskami jeszcze. Liga faktycznie zaczyna przypominać "normę", ale to były dwie kolejki, w której Wisła i Lech z Arką wygrane wymęczyły, tak jak Legia wymęczyła remis z Cracovią.

GrandmasterB 08.03.2011 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1061960)
Ta Cracovia zdobyła tyle samo punktów co Jaga w dwóch meczach i to chyba z trudniejszymi przeciwnikami niż Jaga :)

No i co z tego niby ma wynikać? Jeżeli zdarzy się sytuacja, że Wisła zremisuje dwa kolejne mecze, a Cracovia jeden wygra i jeden przegra to nagle stanie się lepszą od Wisły drużyną, bo zdobyła więcej punktów? Do końca sezonu pozostało 13 kolejek i jeszcze wiele się wydarzy. Przypomnij sobie początek sezonu, czy wtedy były jakieś przesłanki żeby myśleć że np. Wisła będzie miała na początku wiosny 12 punktów przewagi nad Polonią?
Irytują mnie takie analizy szans po każdej kolejce, kiedy została nam prawie połowa sezonu do rozegrania. Teraz co sobotę będziemy czytali, że ktoś odpada z walki bo przegrał mecz, żeby za tydzień przeczytać, że "wraca do gry", bo tym razem udało mu się wygrać.

emj10 08.03.2011 23:37

Przecież to nie jest żadna analiza szans, a wyłącznie spojrzenie na rzeczywistość jaką zastaliśmy po dwóch kolejkach. Prędzej możemy powiedzieć co się może zdarzyć w przyszłości po 17 kolejkach niż po 3 kolejkach jak to miało miejsce na początku sezonu.

Napisałeś, że Legia nie potrafiła pokazać Cracovii miejsca w szeregu, dlatego napisałem, że ta Cracovia nie jest taka słaba jak ją malują i może się wciąż okazać rycerzem wiosny przyrównując jej dorobek punktowy do tego co ma Jaga.

Pewne sprawy możemy już jednak pisać, bo nikłe są szanse na to, że zespoły z miejsc 13-16 doczołgają się do miejsc pucharowych, tak samo jak to, że Legia, Wisła i Jaga znajdą się w strefie spadkowej. Jedna różnica między top3 a strefą spadkową wzrosła z 10 do 14 punktów, a to jest spora różnica.

rw88 08.03.2011 23:41

Szkoda trochę, że Lenczyk ma jakieś zatargi z Diazem. Mimo że gość zmarnował jedną świetną okazję po strzale głową, to w 15 minut zrobił więcej konkretu niż Gikiewicz w ciągu obu meczów z Cracovią i Jagą. Diaz wszedł i od razu znalazł się w dwóch, trzech sytuacjach bramkowych, a to jest minimum które wymaga się od napastnika. Liczyłem, że Gikiewicz się rozwinie przy Lenczyku, ale wydaje się, że pewnego poziomu już Łukasz nie przeskoczy.

Natomiast Diaz ma w sobie wyraźny potencjał, ale mało co z niego wykorzystuje na boisku. Nie wiem, nie jestem na codzień w Śląsku, być może jest po prostu tak, że nie chce się Boliwijczykowi pracować, a być może padł ofiarą Lenczyka, który nigdy nie przepadał za zagranicznymi zawodnikami, być może dlatego że nie jest delikatnie mówiąc lingwistą i może ma problem, żeby się z nimi dogadywać? Wystarczy wspomnieć, że prócz Słowaka w wyjściowym składzie Śląska było dziesięciu Polaków.

slaskWKSslask 08.03.2011 23:51

Hola Hola...jakie zatargi Lenczyka z Diazem? To ,że weszło pisze takie rzeczy to nie musi być prawdą. Należy wspomnieć ,że dla weszło informacje zbierają menedżerowi kilku zawodników z naszej ligi. Każdy ma w sianiu fermentu jakieś korzyści. Diaz miał bardzo ciężką kontuzję.W sparingach zagrał 10 minut na 7 meczów.

Co do 9 Polaków w składzie. To źle? Ja bym nawet chciał 11. Poza tym przypomnę ,że oprócz Diaza w składzie mamy jeszcze tylko 2 zagranicznych piłkarzy ,którzy nie zmieścili się w 11-stce. Spahić- kontuzjowany oraz Vukelja ,który dołączył do zespołu tydzień temu. Lepszy polski piłkarz niż zagraniczny szrot.

Co do wieszania psów na Lenczyku- on nie przegrał ze Śląskiem meczuy ligowego. Biorąc pod uwagę tylko jego prace w tym sezonie- Śląsk jest w 1 szej czwórce ligi.

Śląsk zagrał dobrze. Brakuje skuteczności i ostatniego podania.Chłopaki w Warszawie z naszym 1,4 tysięcznym wsparciem powinni powalczyć o dobry rezultat.

ps. zapomniałem o Elsnerze.To również zagraniczny kopacz.

Karherop 08.03.2011 23:54

Co można stwierdzic po 2 kolejkach ?

idąc od dołu :

Cracovia ma większe szanse na utrzymanie niż się niektórym wydaje
Arka nie strzeliła bramki w 10 meczu na normalnym boisku , na wiosne może zdobyc mniej punktów niz Cracovia na jesień .
Polonia , Ruch - każda pozycja powyżej 15 będa sukcesem . Groźne głównie u siebie .
Zagłębie Lubin - szybka zmiana trenera wiele nie zmieni , powinni się jednak utrzymac spokojnie
Śląsk Wrocław - bez napastnika nie podskoczą powyżej 8 pozycji .
Polonia Warszawa - przerost ambicji nad treścią . Ciężko będą mieli dogonić pozycje pucharowe, to wręcz niemozliwe
Widzew Łódź - nieobliczalni , jednak nie na tyle by mieli grac w pucharach
GKS Bełchatów - dla mnie to drużyna/następca Odry Wodzisław i jej roli w ekstraklasie
Lech - mając tylko lige przed sobą ( i PP ) mogą wygrywac seryjnie mecze ( męcząc się ) i zatrzymać się dopiero na meczu w Krakowie. Raczej będą w 3 .
Górnik - groźni u siebie , puchary by im tylko zaszkodziły
Korona - ostatnie 6 spotkań to najgorszy bilans w lidze . Drużyna się rozsypała .
Lechia - nie jest to drużyna na puchary ,, ale kto wie ilu faworytom odbierze punkty
Legia - z ich szczęściem będą w pucharach . Chyba że Skorża sprawi że liga będzie ciekawsza . Hubnik może byc prawdziwą rewelacją ligi . Będą naszym najgroźniejszym rywalem o mistrzostwo
Jagiellonia - sprzedaż Grosickiego za drobne będa jeszcze żałować długi czas . Taką polityką Jaga nigdy nie będzie miała mistrzostwa , a lepszej szansy może juz nigdy nie mieć . Weedług mnie skończą sezon na 4 miejscu .
Wisła - jeśli nie będzie frajersko tracic punktów to można być optymistą .

PhantomRanger 09.03.2011 00:20

Krótko i zwięźle. Lidera mamy! , a Jaga rozpoczyna marsz w dół tabeli i tak kończy się mit Probierza jako dobrego trenera/

rw88 09.03.2011 00:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez slaskWKSslask (Post 1061974)
Co do 9 Polaków w składzie. To źle? Ja bym nawet chciał 11. Poza tym przypomnę ,że oprócz Diaza w składzie mamy jeszcze tylko 2 zagranicznych piłkarzy ,którzy nie zmieścili się w 11-stce. Spahić- kontuzjowany oraz Vukelja ,który dołączył do zespołu tydzień temu. Lepszy polski piłkarz niż zagraniczny szrot.

Ja tutaj akurat bronię miejsca dla Polaków w ekstraklasowych klubach niczym obrońca krzyża, więc nie w tym rzecz :) Po prostu na podstawie wcześniejszej pracy Lenczyka w klubach naszej ligi można trochę wyczuć to, że woli pracować z rodakami. A efekty są tego takie, jakie widać w Śląsku, Bełchatowie, czy też mimo wszystko w Cracovii, gdzie pracował z beznadziejnymi kopaczami a progres wtedy zrobili jako drużyna. Tak że to z pewnością nie jest zarzut, tylko raczej moja opinia.

Chociaż fajnie by było zobaczyć w Śląsku jeszcze tak z trzech zagranicznych zawodników o poziomie gry wyższym niż najlepsi Polacy typu Kaźmierczak czy Mila. Wtedy Śląsk byłby zapewne drużyną czołówki pełną gębą. Ale mimo wszystko wolę taką koncepcję, jaka jest aktualnie we Wrocławiu realizowana, niż sprowadzać przeciętnych zawodników z zagranicy, którzy poziomu ligi nie podnoszą.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez slaskWKSslask (Post 1061974)
Co do wieszania psów na Lenczyku- on nie przegrał ze Śląskiem meczuy ligowego. Biorąc pod uwagę tylko jego prace w tym sezonie- Śląsk jest w 1 szej czwórce ligi.

Słuszna uwaga. Ogólnie Lenczyk to jeden z najbardziej niedocenionych polskich szkoleniowców, może też z tego powodu nie ma aż tak dużej liczby sukcesów.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1061992)
i tak kończy się mit Probierza jako dobrego trenera/

No to już jest przesada. Popatrz gdzie była Jaga przed Probierzem, a gdzie jest teraz. To jest sztuka dokonać czegoś takiego i tego nikt mu nie odbierze. Dla mnie jest to idealny kandydat na przyszłego szkoleniowca kadry, ma gość dobre pomysły generalnie, jest na bieżąco z nowinkami taktycznymi i nie boi się trudnych decyzji. Nie rozumiem dlaczego na siłę chce się teraz dyskredytować Probierza, te gadanie o "mitach" i tym podobnych jest coraz szerzej podejmowane, przecież gość wiosną nawet jeszcze nie przegrał...a mecze miał naprawdę bardzo ciężkie. A sama Jagiellonia ma tylko punkt straty do Wisły.

Mishau 09.03.2011 00:58

Cytat:

No to już jest przesada. Popatrz gdzie była Jaga przed Probierzem, a gdzie jest teraz. To jest sztuka dokonać czegoś takiego i tego nikt mu nie odbierze.
Zobacz jaki skład miała Jaga przed przyjściem Probierza a jaki ma teraz. W zespół wpompowano niezłą kaske głównie przez prywatnych sponsorów. Probierz ma skład na top 5, a runda taka jak poprzednia trafia się raz na 50 lat. Myślę że z Jagą będzie podobnie jak z Polonią/Groclinem Warszawa pare sezonów temu (walka do samego końca o puchary)- niestety.

lorddavy 09.03.2011 01:07

To, że Jaga spuchnie było pewne. Aczkolwiek nie spodziewałem się, że stanie się to tak szybko. Jak dla mnie główny rywal to Legia, w kuchenne cuda nie wierzę... Nie tym razem.

Kryniu 09.03.2011 01:08

Zauważyliście że najbardziej AntyWiślackim serwerem w ostatnim czasie jest WP. Jeśli chodzi o mnie to ja mam takie wrażenie po ostatnim półroczu. Zresztą czym się przejmować jak wiele z ich tekstów ma błędy ortograficzne.

rafkur 09.03.2011 06:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1061977)
Co można stwierdzic po 2 kolejkach ?

idąc od dołu :

Cracovia ma większe szanse na utrzymanie niż się niektórym wydaje
Arka nie strzeliła bramki w 10 meczu na normalnym boisku , na wiosne może zdobyc mniej punktów niz Cracovia na jesień .
Polonia , Ruch - każda pozycja powyżej 15 będa sukcesem . Groźne głównie u siebie .
Zagłębie Lubin - szybka zmiana trenera wiele nie zmieni , powinni się jednak utrzymac spokojnie
Śląsk Wrocław - bez napastnika nie podskoczą powyżej 8 pozycji .
Polonia Warszawa - przerost ambicji nad treścią . Ciężko będą mieli dogonić pozycje pucharowe, to wręcz niemozliwe
Widzew Łódź - nieobliczalni , jednak nie na tyle by mieli grac w pucharach
GKS Bełchatów - dla mnie to drużyna/następca Odry Wodzisław i jej roli w ekstraklasie
Lech - mając tylko lige przed sobą ( i PP ) mogą wygrywac seryjnie mecze ( męcząc się ) i zatrzymać się dopiero na meczu w Krakowie. Raczej będą w 3 .
Górnik - groźni u siebie , puchary by im tylko zaszkodziły
Korona - ostatnie 6 spotkań to najgorszy bilans w lidze . Drużyna się rozsypała .
Lechia - nie jest to drużyna na puchary ,, ale kto wie ilu faworytom odbierze punkty
Legia - z ich szczęściem będą w pucharach . Chyba że Skorża sprawi że liga będzie ciekawsza . Hubnik może byc prawdziwą rewelacją ligi . Będą naszym najgroźniejszym rywalem o mistrzostwo
Jagiellonia - sprzedaż Grosickiego za drobne będa jeszcze żałować długi czas . Taką polityką Jaga nigdy nie będzie miała mistrzostwa , a lepszej szansy może juz nigdy nie mieć . Weedług mnie skończą sezon na 4 miejscu .
Wisła - jeśli nie będzie frajersko tracic punktów to można być optymistą .

Nie chce mi się przepisywać więc sobie wklejam . Zgadzam się w 90%. Tylko co do Jagi mam wątpliwości. Ok, mistrzem to oni raczej nie będą natomiast 3 miejsce mogą mieć jak najbardziej. O mistrza będziemy walczyć z Legią ( chyba że faktycznie Skorża coś wymyśli). Podoba mi się ta perspektywa - fajniej jest wygrać mistrzostwo po walce z nimi niż z jakimś wynalazkiem typu AmicoLech.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl