![]() |
Uryga to na 99,9% nie wyjdzie w pierwszym meczu Ekstraklasy. Jeśli sytuacja zdrowotna naszych stoperów jest taka sama. To są przygotowania i tylko sparing. W dodatku obie drużyny się nie umówiły na wynik i widzowie dostali to, co dostali("widowisko" bez goli).
|
Cytat:
Równie dobrze możesz mieć do trenera Jopa pretensje, że ten nie potrafi skoczyć 200m w Planicy :| |
Cytat:
|
Cytat:
Rozumiem, że w aktualnym sezonie celowo odpadniemy z PP i broń Boże nie będziemy walczyć o czołowe miejsca w lidze, żeby trener Jop dalej nie musiał skakać 200 m w Planicy? Cytat:
Ale, żeby tak grać, na takiej intensywności potrzeba mieć głębię składu i umieć z niej korzystać. To o tym wspominał ich trener, że to jest konieczność kiedy grasz wtorek sobota. Przez co drużyna musi umieć grać w różnych zestawieniach. Stwierdził, że nie zna możliwości Wisły w tym aspekcie dlatego nie może ocenić jak dałaby sobie radę w ich lidze. |
W sparingu z Podbeskidziem testowany był (w drugiej połowie) Oumar Conte
https://www.transfermarkt.pl/oumar-c...pieler/1218115 |
W zeszlym sezonie zaliczył 2 symboliczne występy w serie B. Tak to Primavera i calkiem niezłe liczby.
Patrzac jak kręcił, jak poruszal sie w meczu z PBB to bardziej gracz na 1-2 lige niz 3 . Ciekawy zawodnik. |
Dobrze widzę, że Rodado i Ertlthaler już trenują z drużyną?
|
Cytat:
Patrzac na przygotowania to Julek jest jakieś 2-3 tygodnie w plecy za reszta, a Rodado 1-2. Wszakże Roda wykonywał fizyczna pracę tylko bezkontaktowa. Będą dochodzić z forma meczami. Moze klub ogarnie jakiś sparing po meczu z Gieksa |
Indywidualnie to chyba obaj trenowali cały czas. Więc kondycyjnych zaległości pewnie nie mają jakichś ogromnych. Natomiast teraz widzę, że już normalnie trenują z resztą, aczkolwiek zdjęcia mogą być mylące.
|
Czyli przeszczep nogi u Ertlthalera się udał ? Ufff całe szczęście...
|
Cytat:
|
Jutrzejszy sparing z Brnem na Meczykach:
https://www.youtube.com/live/kDrwHfl..._NV72fxSIPeW1E |
Ciekawe tylko który sklad wybiegnie o 11 a ktory o 13. Z drugiego nie ma transmisji
|
Wyglądamy tragicznie w sparingu.
Duda to jest chyba najbardziej na siłę promowany i wpychany do składu kopacz w nowożytnej historii Wisły. |
Rożne Dudy to jeden wielki lol.
Carbo bardzo słabo. Skrzydłowi bez gry w sumie. Na plus Mezonans, z piłką kot oraz to że potrafimy presować. Jak na próbę generalną to tragedia. |
"Lepsze dośrodkowanie Dudy, to już nie był pierwszy słupek, to już nie był pierwszy obrońca" :lol:
Dośrodkował wprost na głowę stopera przeciwnika... |
Będzie jednak transmisja z drugiego sparingu na YT na Wiśle. Planowany start o 13 ale idzie burza więc może przyspieszą.
|
Skład na pierwszy sparing z Artisem Brno: Łubik - Giger, Uryga (C), Maisonneuve, Krzyżanowski - Duda, Carbó - Kuziemka, Duarte, Bozić - Sanchez
Zmian nie przewiduje się. 0:1 50' 1:1 Uryga 83' 2:1 Krzyżanowski 89' 2:2 90' obie nasze bramki głową |
Drugi sparing:
Letki, Mikulec, Kutwa, Biedrzycki, Lelieveld, James, Omić, Staszak, Ertlthaler, Youan, Angel 1:0 Youan 39' 46' Pławiński za Youana 59' Tokarczyk za Ertlthalera 67' testowany (murzynek) za Rodado 75' Cymbaliuk za Omicia |
Youan widać że ma umiejętności, kilka naprawdę fajnych zagrań tylko że nasi po ciężkim obozie a ten na świeżości jedzie.
|
Youan posadzi na ławie Kuziemkę, widać u niego lekkość gry. Według mnie mógłby nawet grać na 9 w zastępstwie za Rodado.
|
Youan pięknie się przywitał - prawe skrzydło może być jego główną pozycją w naszej taktyce. Widać, że w grze defensywnej - podobnie jak Kuziemka - nie jest orłem, ale szybkościowo i siłowo przebija Maćka (który dziś dał piękną asystę przy golu na 2:1). Jest to skok jakościowy w porównaniu do Kissa czy Nikaja ;)
|
Uryga w podstawowym składzie to zły prognostyk. On nie dawał sobie rady w ekstraklasie pięć lat i trzy duże kontuzje temu.
|
Cytat:
Być może na treningach wygląda OK, ale jakoś nie wierzę w przeniesienie jego dyspozycji z treningów na mecze w ekstraklasie |
Gdybym nie znał aktualnej sytuacji (głównie chodzi mi o dochodzenie do dyspozycji po kontuzjach paru piłkarzy) i dostał do wyboru dzisiejsze dwa składy i pytanie, który wybieram na pierwszą kolejkę, to bardzo możliwe że postawiłbym na ten drugi ;)
Łubik - Giger, Uryga, Maisonneuve, Krzyżanowski - Duda, Carbó - Kuziemka, Duarte, Bozić - Sanchez Letkiewicz - Mikulec, Kutwa, Biedrzycki, Lelieveld, James, Omić, Staszak, Ertlthaler, Youan, Rodado Ale widać, że już w tej chwili jest rywalizacja na dosłownie każdej pozycji - i to cieszy. |
ja jestem pozytywnie nastawiony na nowy sezon ,mamy kadrę 20 dobrych zawodników,jest walka o każdą pozycje,brawo basha i Jarek K.Bedzie walka o pierwsza 6
|
Cytat:
A jeszcze jest Guillemenot. |
Cytat:
A jeszcze jest Jeremmy, Grujcic, Pławinski, Tokarczyk a nawet Jaroch w razie kadrowej tragedii. Zbudowaliśmy na papierze naprawdę szeroka i mocna kadrę. Rywalizacja powinna napędzać zawodników do podnoszenia swojego poziomu. |
Cytat:
Druga 11 to rekonwalescenci, nowi i młodzi. Jak zobaczyłem kontuzję Juliusa i chyba z 5 minut przerwy to mało nie zeszłem przed monitorem. Myślę, że w pierwszych kolejkach będzie po 4-5 zmian i to raczej bliżej 60 minuty. |
Cytat:
|
Jest duża różnica na plus w porównaniu do ubiegłego sezonu, jeśli chodzi o poziom zmienników i głębię składu.
Teraz jeszcze konkretny zawodnik numer 6, który z marszu wskoczy do składu, najlepiej schodzimy z wysokiego kontraktu Omicia puszczając go na wypożyczenie do 1.ligi / poza Polskę i do końca okienka podpisujemy dwóch kozaków na jakąkolwiek pozycję. |
Cytat:
Trzeba pokazać wszystkim, że ten Excel jest diabła wart i wykazać to w terenie. 4 mecze powinny wystarczyć. |
Youan pokazał się znakomicie. Przez te 45 minut gry wniósł więcej jakości na prawą stronę i skrzydło niż wnosili we wcześniejszych sparingach Kuziemka z Duarte.
Wygląda na bardzo konkretnego zawodnika i potencjalnie duże wzmocnienie. Nie dziwię się, że otwierał listę życzeń klubu. Mam nadzieję, że jak najszybciej dostanie możliwość potwierdzenia tego w pierwszym składzie w meczach ligowych. Jeśli tylko fizycznie da radę wytrzymać około godziny, nie bałbym się go wpuścić nawet już na mecz z Katowicami. To już dziś inna półka niż Kuziemka czy Duarte. Z młodych najbardziej podobali mi się Staszak oraz Kutwa. Ten pierwszy wreszcie pokazał coś interesującego i to pomimo, iż grał nie do końca na swojej pozycji, bo bardziej po lewej stronie w pierwszej połowie. Coś może być z niego w przyszłości, o ile będzie dobrze prowadzony i na przykład zostanie wypożyczony do jakiegoś sensownego klubu na kolejny sezon, aby grał i się rozwijał. Kutwa, którego lubi Drozd, też robi postępy. I to widać. Straszny jest kontrast w jego ruchach a ruchach Urygi na boisku na płaszczyźnie dynamiki, szybkości, zwrotności i lekkości.;) :evil: Jeśli poprawi jeszcze parę elementów, takich jak walka kontaktowa i ustawianie się, oraz nabierze doświadczenia, w przyszłości może być naprawdę bardzo dobrym środkowym obrońcą. Alan pomimo strzelenia gola, momentami dalej rusza się po boisku jak emeryt. Jeśli poważnie dostanie miejsce w podstawowym składzie, można drżeć o jakość naszej gry obronnej i dynamikę reakcji w tyłach: nowy Francuz się nie rozdwoi i nie da rady nadrabiać wszystkich jego błędów i ociężałości. Uryga swoje lata też ma i szybszy oraz zwrotniejszy już raczej nie będzie. Jordi znów rozczarowujący. Oby nowy Szwajcar jak najszybciej był gotowy do gry. Krzyżanowski pomimo wpisania się na listę strzelców sporo błędów i niedokładnych zagrań, także w defensywie. Lelieveld ciągle jest moim zdaniem lepszą jakościowo opcją na lewą obronę od niego. "Dzik" na szóstkę nadal bardzo potrzebny. ;) I mam nadzieję, że niektórzy przestaną robić z Dudy w tym momencie sensownego rozgrywającego, bo po raz kolejny pokazał, że dobrym kreatorem gry to on na razie jeszcze nie jest. Ma swoje atuty, ale od Zielińskiego na razie dzieli go przepaść. |
Marcinku wszystko rozumiem, jesteś znawca i analitykiem futbolu wybitnym, ale żeby po 45 minutach stwierdzać, że to inna półka niż x czy y? Czy to aby na pewno obiektywne?
Nie twierdzę, że Youan nie będzie kotem - daj los, aby nawet był w stanie obstawić obydwa skrzydła i wygrywajmy w 10. |
Youan faktycznie się wyróżniał. Można jedynie zastanawiać się czy to nie efekt świeżości, bo nasi pozostali gracze mają w tym momencie sporo ciężarów w nogach.
Oby potwierdziło się to, co pokazał. |
Cytat:
P.S. widzę wpisy "wypychające" Staszaka na kolejne wypożyczenie. Ale po tym co dzisiaj widziałem, to nie wiem, czy jednak nie zostanie walczyć o pierwszy skład. |
Cytat:
Niestety w temacie Gimeno ponoć nawet dłużej. |
Cytat:
Nie wierzę, że po kolejnym tygodniu czy dwóch treningów z drużyną nie będzie w stanie zagrać dobrze jakościowo przynajmniej 60 minut meczu. |
Markusik już w sowim chorym łbie buduje podwaliny żeby paplać na Jopa. Już wynalazł super talent po 45 minutach meczu, już wie, że na bank będzie lepszy, że na bank powinien być gotowy na 60 minut meczu za pinć dni.
No a co się stanie jak nie wyjdzie w pierwszym składzie na Katowice, a Wisła przegra? Będzie .......enie idiotów jak markus czy drozd, że Jop ma lepszych zawodników na ławce ale z nich nie korzysta, bo liczy się hierarchia, betonowanie składu itd Dobre zjeby |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl