Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Wojtas 16.01.2010 00:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 841934)
ładne mi nieznacznie.o ile pamiętam konstrukcja podtrzymująca miała być żelbetowa a jest stal

to jest ta "oszczednosc" wykonawcy ??bo na forum ten watek byj juz poruszany...

borsuk 16.01.2010 00:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 841934)
ładne mi nieznacznie.o ile pamiętam konstrukcja podtrzymująca miała być żelbetowa a jest stal

Zadko sie tu udzielam wiec zapomnialem ze na tym forum prym wiedzie zgraja malkontentow, amatorow i narzekaczy. Widac taki urok. Wszystkiego najlepszego...
Nie chce mi sie dyskutowac z argumenami: "o ile pamietam" bo o ile ja pamietam Polska byla "od morza do morza" tylko co z tego?!?!?!
Ponizej link do fragmentu dokumentacji z ktorej wynika ze dach ma pokrywac cala przestrzen trybuny wschodniej:

http://hotfile.com/dl/24359544/f7091..._DACH.pdf.html

Koniec dywagacji, malkontenctwa i szukania taniej sensacji.
Opamietajcie sie poki nie jest za pozno...

Jimi222 16.01.2010 07:02

dopiero zaczeli klasc dach a juz sie zaczelo narzekanie...
zamiast sie cieszyc, ze w koncu widac, ze cos sie dzieje
to wy juz szukacie dziury w calym....
tez mi sie nie podoba ta cala sutuacja z budowa stadionu
Wisly no ale co zrobic, jest jak jest, mamy prezydenta jakiego
mamy.... cieszmy sie, ze wogole sie cos dzieje! to narzekanie
nic nie da. nasz szaonwny pan prezydent ma nas gleboko w
d**** no i zostaje nam czekac do jesieni i odwdzieczyc sie
podczas wyborow. moze Krakow w koncu dostanie prezydenta
na jakiego zasluguje! w interesie ktorego na pierwszym miejscu
jest dobro miasta, jego rozwoj!

Pan Jotka 16.01.2010 08:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 841626)
którzy nie będą widzieć?

zaznacz na tym zdj to miejsce.

Narożnik trybuny wschodniej nie lączy się z istniejącą trybuną D. Widać , że jest cofnięty. Złudzenie optyczne? Nie wiem czy widać stamtąd wszystko , ale wg mnie nie bedzie widać rzutu rożnego pólnocno-zachodniej strony boiska. Takie moje odczucie .

Tenzen 16.01.2010 09:18

Właśnie montują ten mniejszy skrajny fragment dachu ;)

Arapaho 16.01.2010 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borsuk (Post 841955)
Zadko sie tu udzielam wiec zapomnialem ze na tym forum prym wiedzie zgraja malkontentow, amatorow i narzekaczy. Widac taki urok. Wszystkiego najlepszego...
Nie chce mi sie dyskutowac z argumenami: "o ile pamietam" bo o ile ja pamietam Polska byla "od morza do morza" tylko co z tego?!?!?!
Ponizej link do fragmentu dokumentacji z ktorej wynika ze dach ma pokrywac cala przestrzen trybuny wschodniej:

http://hotfile.com/dl/24359544/f7091..._DACH.pdf.html

Koniec dywagacji, malkontenctwa i szukania taniej sensacji.
Opamietajcie sie poki nie jest za pozno...

Prosze cię przestań już tu pouczać tylko rzuć okiem na datę tego rysunku- 06.2008.Starczy mądralo?Do 11.2009 nie było projektu zamiennego od Obtułowicza-jak mówiłem zresztą.Poza tym nigdzie nie piszę że jest dach źle zrobiony tylko że mam nadzieję ze tak nie jest.Subtelna różnica.A narzekac i być uczolnym przy tym temacie można być- bo jakby nie patrzeć ten temat nie jest dobrze prowdzony

WILU TS 16.01.2010 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 841993)
Narożnik trybuny wschodniej nie lączy się z istniejącą trybuną D. Widać , że jest cofnięty. Złudzenie optyczne? Nie wiem czy widać stamtąd wszystko , ale wg mnie nie bedzie widać rzutu rożnego pólnocno-zachodniej strony boiska. Takie moje odczucie .

Złe Twoje odczucie,poszukaj tych zdjęć o których pisałem wcześniej,widać CAŁE BOISKO.

Wicked 16.01.2010 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 842003)
Prosze cię przestań już tu pouczać tylko rzuć okiem na datę tego rysunku- 06.2008.Starczy mądralo?Do 11.2009 nie było projektu zamiennego od Obtułowicza-jak mówiłem zresztą.

A ty co chcesz mieć dostęp do dokumentacji wykonawczej?? I tak należy się cieszyć że mamy dostęp do projektu przetargowego i nie musimy domyślać się większości rzeczy. Oczywiste jest że nie jest to na tyle dokładny projekt, ze wszystkimi szczegółami ale taki projekt nie może odbiegać znacznie od dokumentacji wykonawczej, gdzie jest więcej szczegółów/rzutów/schematów/obliczeń. Inną sprawa jest to że na większości dużych inwestycji, dochodzi do zmian w projekcie, bo nie można wszystkiego w 100% przewidzieć. Są nawet firmy które aby wygrać przetarg biorą robotę "po kosztach" a liczą na zarobek z prac dodatkowych/zamiennych.

zbymak 16.01.2010 10:53

Z tego co czytam to chyba wszyscy mają zamiar siedzieć na narozniku trybuny i dlatego tak sie martwią dachem .Naprawde martwmy sie tym żeby jak najszybciej oddali stadion do użytku a nie pierdołami sie zajmujmy

bravelukas 16.01.2010 11:40

zamontowali ten mniejszy skrajny fragment dachu nad naroznikiem????bo jakos na kamerce niewyraznie, a rano ktos tu pisał ze jest własnie montowany?????

WILU TS 16.01.2010 11:43

Na pewno będzie fotorelacja pod wieczór,zamontowali ;)

Arapaho 16.01.2010 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wicked (Post 842013)
A ty co chcesz mieć dostęp do dokumentacji wykonawczej?? I tak należy się cieszyć że mamy dostęp do projektu przetargowego i nie musimy domyślać się większości rzeczy. Oczywiste jest że nie jest to na tyle dokładny projekt, ze wszystkimi szczegółami ale taki projekt nie może odbiegać znacznie od dokumentacji wykonawczej, gdzie jest więcej szczegółów/rzutów/schematów/obliczeń. Inną sprawa jest to że na większości dużych inwestycji, dochodzi do zmian w projekcie, bo nie można wszystkiego w 100% przewidzieć. Są nawet firmy które aby wygrać przetarg biorą robotę "po kosztach" a liczą na zarobek z prac dodatkowych/zamiennych.

No tak chcę mieć dostęp do AKTUALNEJ dokumentacji wykonawczej bo za m.in.moje pieniądze robią ten stadion .To raz.
Dwa to akurat dach nie ma nic wspólnego z projektem przetargowym ( a konkretnie jego konstrukcja) gdyż zmienił się znacznie.Zresztą było to pisane tu 1000 razy i bez sensu każdemu to tłumaczyć z osobna.
A że zmiany są na każdej budowie też wiadomo -kwestia w tym żeby - jeśli to inwestycja publiczna- że ma być jasna i przejrzysta dla każdego.

Mako 16.01.2010 13:52

wiem, że sprawa elewacji była poruszana wiele razy. Było mówione o jej tynkowaniu, malowaniu obłożeniu czymś ale jak to koniec końców ma wyglądać? będzie coś robione z elewacją czy zostanie tak jak jest? Jak w przypadku E i D? No bo surowy beton miejscami nie wugląda fenomenalnie... http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...6324201051.jpg

ciacho 16.01.2010 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mako (Post 842090)
wiem, że sprawa elewacji była poruszana wiele razy. Było mówione o jej tynkowaniu, malowaniu obłożeniu czymś ale jak to koniec końców ma wyglądać? będzie coś robione z elewacją czy zostanie tak jak jest? Jak w przypadku E i D? No bo surowy beton miejscami nie wugląda fenomenalnie... http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...6324201051.jpg

Zostanie jak jest

Wrona 16.01.2010 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 842035)
Na pewno będzie fotorelacja pod wieczór,zamontowali ;)

No widzicie, wystarczyło parę niezadowolonych osób na Forum i już wszystko poprawione :-)

WILU TS 16.01.2010 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wrona (Post 842174)
No widzicie, wystarczyło parę niezadowolonych osób na Forum i już wszystko poprawione :-)

http://stadionwisly.info/zdjecia_z_b...ia/2010-01-16#
6 zdjęcie od góry ;)

Proud 16.01.2010 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 842239)

BARDZO dobra galeria. Długo na taką czekałem. Widzać wnętrze trybun. :-)
Muszę przyznać że z zewnątrz trybuna coraz ładniej się prezentuje.

WILU TS 16.01.2010 19:11

Fakt coraz ładniej,martwi mnie jednak niejaki zastój w środku,od dobrych paru galerii praktycznie nic się nie zmieniło...ehhh co to będzie z tymi wszystkimi pomieszczeniami,nie mówiąc o tych które juz czekają 5 lat...

PiotrG 16.01.2010 19:36

Muszą je wykończyć, widocznie reszta prac wymaga zamknięcia całości i ogrzewania pomieszczeń, a jak wiadomo elewacja jeszcze nie gotowa. To jest w umowie na budowę trybuny.
O trybunę wschodnią to nie ma się co martwić, skończą ją na pewno.
Martwić się trzeba o trybunę zachodnią, IT, wykończenie D.

borsuk 16.01.2010 22:02

Od redakcji strony stadionwisly.info
Cytat:

Budowa tr. głównej wygląda tak jak wygląda, ponieważ miasto nie przekazało kolejnych funduszy na jej cel. Dodatkowym problem są również braki w dokumentacji projektowej. Niestety nie wiemy jak sprawa potoczy się dalej.

Gwiaździsty 16.01.2010 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borsuk (Post 842372)

Jeśli to prawda, to ewidentnie już widać, że ten komuch Prezydent Cracovii, mieniący się nie wiadomo czemu Prezydentem Krakowa chce nas udupić na amen.
Ciekawa jest przy tym rola mediów oraz władz naszego klubu. Całkowita cisza.

jaszczur90 16.01.2010 23:02

Jak to nie ma funduszy ? Przecież budżet jest zatwierdzony ? To jakim cudem nie ma kasy na stadion ?

Wojtas 17.01.2010 00:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borsuk (Post 842372)

przeciez to jakis skandal

poskomunistyczny pachołek dalej pogrywa sobie z Wisłą a nasze władze nic nie robią??

i co miasto nie dalo kasy wiec robota stoi i nikt sie tym nie prezjmuje??bo to juz jakas paranoja jest

WILU TS 17.01.2010 00:03

Pasowało by wysłać do klubu jakieś pismo z zapytaniem co oni na to...bo jak miesiąc temu było nie wesoło tak teraz zaczynam się modlić żeby w tym roku Wisła na R22 zagrała...

Wicked 17.01.2010 08:07

A jest gdzieś jakieś "oficjalne" zródło tej wiadomosci??

Arapaho 17.01.2010 10:53

Kasa nie powinna być problemem.Nawet przed burzą w Radzie miasta o te 30 mln prezes Polimexu twierdził że będą wykonywać prace nawet bez zapłaty a później ewentualnie będą dochodzić odszkodowania w sądzie

sevenheaven 17.01.2010 14:23

Napisz ktoś jakiś ładny list do programu Uwaga czy coś to oni się tym zajmą, bo to zakrawa na skandal, jak można ponad 400 milionów wydać z publicznych pieniędzy i nie dokończyć inwestycji ..

na pewno byśmy się dowiedzieli pare ciekawostek

PiotrG 17.01.2010 17:13

Cytat:

to powinno zostać ok. 45 mln
Spokojnie starczyłoby na IT, nawet na część niezbędnych prac wykończeniowych trybuny D, tak aby wpuścić tam kibiców.
Ja w zewnętrznego operatora wykładającego grubo ponad 30mln na IT nie wierzę - zewnętrzny operator znalazłby się, jeśli stadion gotowy byłby do użytku, a on bez wkładu własnego by nim zarządzał i go utrzymywał (oczywiście jakby dostał powierzchnie komercyjne do dyspozycji w stanie deweloperskim to już inna sprawa).

Markus 17.01.2010 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darek olszówka (Post 842653)
. Jeśli miasto zgodnie z umowami ma zapłacić ok. 298 mln, a planuje wydać do 2012 r. ok. 343 mln. to powinno zostać ok. 45 mln. Nawet teraz jak odpisali, że podpiszą nową umowę na murawę to zostają środki na it, monitoring, kołowrotki, etc.

Aha, zatem pieniądze na IT i murawę jednak są w ramach już zapisanych środków, tj. można je w ten sposób zagospodarować.

Ale to tym bardziej nie tłumaczy bierności klubu w całym procesie decyzyjnym i rozwoju sytuacji wokół stadionu (czy ktoś w klubie w ogóle zdaje sobie sprawę, co się dzieje?), ani gierek w sferze operatora czy ciągle z coraz to nowszych powodów narastających opóźnień.

Warto odpowiedzieć sobie na pytanie, skoro ma być nowa umowa na obniżenie i położenie murawy, kiedy miasto zamierza ją podpisać, lub chociaż rozpocząć procedurę tejże? Procedury pozwalające na podpisanie umów na instalację kołowrotków itd też nie mogą być odwlekane w nieskończoność. Kiedy oni chcą z tym wszystkim zdążyć?

Ciekawe też, jakie są zapisane kary dla wykonawcy za przekroczenie terminów, tudzież dla miasta, z tytułu przeciągającego się uniemożliwiania dotychczasowemu operatorowi stadionu (SSA Wisła) korzystania z obiektu?

krkgiba 17.01.2010 20:07

Wydaje mi się być niemożliwym aby klub nie ingerował w kwestie stadionowe, na pewno działają w tej sferze, przecież przedłużający się brak gry na R22 to tylko ogromne straty finansowe dla klubu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl