Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

funkykoval 28.06.2018 11:39

Tak jak mówi Hives4 trudno to nazwać transmisją bo prawie cały czas obraz był czarny z migawkami z meczu, po 5 minutach dałem sobie spokój. Neta mam na wysokiej przepustowości

Snow 28.06.2018 11:45

Przez 1 połowe były problemy techniczne, druga połowa szła juz normalnie.

Karherop 28.06.2018 11:55

Od 45 do 78 był obraz. Kostal ładnie poszedł w akcji bramkowej, ale to tylko Raków i tylko sparing jak nauczyło naz życie w jego wykonaniu.
Kort ladnie strzelił, choc pozostalo mu tylko trafić w piłkę Grał wg mnie efektywniej niż Wojtkowski w tym spotkaniu

Poza tym Grabowski solidnie. Myślę że może wywalczyć 1 skład. Kondek na stoperze też ma jakieś szansę na angaz. Ogólnie Rakow nie byl zbyt wymagajacym przeciwnikiem, a że nasi młodzi dużo biegali i walczyli to kontrolowali spotkanie.

szprotson 28.06.2018 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1506342)
Od 45 do 78 był obraz. Kostal ładnie poszedł w akcji bramkowej, ale to tylko Raków i tylko sparing jak nauczyło naz życie w jego wykonaniu.
Kort ladnie strzelił, choc pozostalo mu tylko trafić w piłkę Grał wg mnie efektywniej niż Wojtkowski w tym spotkaniu

Poza tym Grabowski solidnie. Myślę że może wywalczyć 1 skład. Kondek na stoperze też ma jakieś szansę na angaz. Ogólnie Rakow nie byl zbyt wymagajacym przeciwnikiem, a że nasi młodzi dużo biegali i walczyli to kontrolowali spotkanie.

to i tak niezly progostyk biorac pod uwage ze Rakow fajnie gral w tamtym sezonie, a u Nas chlopaki sie praktycznie nie znaja i nie czytaja

funkykoval 28.06.2018 16:33

Nie ma sie co podniecać wygrana tak jak nie ma co sie przejmować porażkami w sparingach. Jedno co cieszy, ze graliśmy w dużej mierze młodymi i nowymi zawodnikami, więc cieszy, że na tle nawet I ligowca coś pograli

Arked 30.06.2018 18:26

My planujemy zacząć grać jakieś sparingi w normalnym składzie i zgrywać zespół czy może ja czegoś nie rozumiem i ta losowa zbieranina to jest nasz normalny skład?

Reser 30.06.2018 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1506620)
My planujemy zacząć grać jakieś sparingi w normalnym składzie i zgrywać zespół czy może ja czegoś nie rozumiem i ta losowa zbieranina to jest nasz normalny skład?

Najwyraźniej nie rozumiesz do czego służą sparingi w początkowej fazie przygotowań.

Arked 30.06.2018 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 1506621)
Najwyraźniej nie rozumiesz do czego służą sparingi w początkowej fazie przygotowań.

Rozumiem. Dwa pierwsze sparingi traktowałem jako takie. Wypadałoby zacząć już grać bardziej na poważnie.

lucas8 30.06.2018 21:12

Cytat:

Za 3 tygodnie rusza liga, apropo początkowej fazy przygotowań :D

wislak2214 30.06.2018 21:19

Cytat:

Że co?? :D Początkowa faza przygotowań?? Kolego my za trzy tygodnie gramy pierwszy mecz :D Co to jest 3 tygodnie...

felipe 30.06.2018 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1506624)
Przegrana w sparingu to dobry prognostyk, że nie spierdzieliliśmy przygotowania fizycznego i zawodnicy dostali wycisk. Naturalnie, ot tylko gdybanie, bo przygotowania mogły zostać spieprzone, a my gramy ultra gównianą piłkę. W każdym razie, bardziej bym się martwił, jakbyśmy na tym etapie przygotowań, wszystkie sparingi z drużynami na podobnym poziomie wygrywali.

Panie trenerze Stolarczyk, nie pierd*l pan.

Reser 30.06.2018 21:40

Koledzy, Stolarczyk trenerem został 12 dni temu. Jeżeli dziwi Was to, że robi zupełny przegląd kadr w trzech pierwszych meczach, to nie dojdziemy do porozumienia. Nie bez przyczyny dołożono sparingpartnerów do pierwotnych planów Carrillo.

kopaczoholik 01.07.2018 08:32

Zawsze mnie bawi twierdzenie, że wyniki sparingów w okresie przygotowawczym nie mają żadnego znaczenia bo zawodnicy są po ciężkich treningach... tak jakby przeciwnicy nie trenowali i leżeli na plaży i przystępowali do meczu sparingowego na świeżości...

Faktem jest, że obecne wyniki wiele nie mówią bo mamy nowego trenera, ktory musi poznać druzynę a i sporę zmiany w składzie powodują, że i zawodnicy muszą się poznać...

Mnie bardziej interesuje, czy ktoś oglądał nasze sparingi i może powiedzieć jak sprawowali się nasi nowi młodzi zawodnicy?

kangurekm 01.07.2018 08:40

Lis - bardzo dobry refleks na linii, gra nogami do poprawy,
Grabowski - osobiście mnie nie zachwycił ani w defensywie ani w ofensywie
Grymm - jeden sparing to trochę mało na ocenę, grał w jednej linii z Bashą - nie zauważyłem pracy typowej dla defensywnego pomocnika, ciągnęło chłopaka do przodu
Kort - na razie prezentuje się najlepiej z nowych, nie boi się wziąć odpowiedzialności w rozegraniu czy podejść do karnego (pewnie wykonany). Pierwsza bramka patelnia - Kostal wyłożył piłkę "nie do spaprania". Nie ma też co oczekiwać cudów - solidny ligowiec.

maciekkk 01.07.2018 08:47

Mnie Grabowski się podoba pod względem mentalnym. W porównaniu do naszych wychowanków zupełnie inaczej czuje się na boisku. Nie unika gry i jest zdecydowany.

Wczoraj w sparingu Bartosz grał na prawej obronie (oglądałem mecz od 10 minuty) i wyglądał najsłabiej na boisku, rywale szybko go wyczuli i większość akcji robili jego stroną a on strasznie się gubił.

Grym to bardziej pozycja 8 niż 6, zresztą tak jak Basha, myślę że brakuje nam jeszcze tej typowej 6.

Toeju 01.07.2018 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekkk (Post 1506650)
Mnie Grabowski się podoba pod względem mentalnym. W porównaniu do naszych wychowanków zupełnie inaczej czuje się na boisku. Nie unika gry i jest zdecydowany.

Wczoraj w sparingu Bartosz grał na prawej obronie (oglądałem mecz od 10 minuty) i wyglądał najsłabiej na boisku, rywale szybko go wyczuli i większość akcji robili jego stroną a on strasznie się gubił.

Grym to bardziej pozycja 8 niż 6, zresztą tak jak Basha, myślę że brakuje nam jeszcze tej typowej 6.

Na 6-tkę przyjdzie, mam nadzieję Gol. :)

bridgeburner 04.07.2018 20:17

ktos sie orientuje czemu Halilovic nie gral w springu?

silver03 04.07.2018 20:24

I czy ktoś oglądał sparing i jest wstanie opisać jak on wyglądał z naszej strony?

DeadOrAlive 04.07.2018 20:27

Gramy bardzo przeciętnie. Od patrzenia bolą oczy. Mecz do zapomnienia. Kopanina z dwóch stron... nie wyglada to dobrze

Reser 05.07.2018 12:14

Pytanie do tych, którzy śledzą sparingi. Co możemy na ich podstawie powiedzieć o Kolarze?

tas de fleia 05.07.2018 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 1507378)
Pytanie do tych, którzy śledzą sparingi. Co możemy na ich podstawie powiedzieć o Kolarze?

Wczoraj dość fajna asysta z tego co widziałem. Ale na ten moment to ciężko kogokolwiek ocenić bo kopanina bardziej. Grabowski na plus jedynie mi się rzucił.

fansorina 05.07.2018 12:21

W meczu z Karwiną moim zdaniem był najgorszy na boisku, wczoraj natomiast biegał na okrągło, aktywnie pressował, zaliczył ładną asystę, ale sam żadnego strzału nieoddał. Powiedziałbym, że to był jego niezły występ, ale tak naprawdę nie wiem jakie są jego atuty.

Halilović ma prawdopodbnie zwichnięty bark.

Charlie 05.07.2018 12:38

Mnie sie wydaje, że Kolar ma jakiś zmysł do gry kombinacyjnej, aczkolwiek niepokojący jest fakt, że w żadnym sparingu przez te wszystkie miesiące nie trafił do siatki.

wiertar 05.07.2018 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1507385)
Mnie sie wydaje, że Kolar ma jakiś zmysł do gry kombinacyjnej, aczkolwiek niepokojący jest fakt, że w żadnym sparingu przez te wszystkie miesiące nie trafił do siatki.

No ma, zamysł do gry kombinacyjnej. Kombinuje żeby jak najmniej się zmęczyć ;)

funkykoval 05.07.2018 15:13

Piperzyć sparingi, żeby w meczy ze śledziami jebnął 1-2 bramki i Kolar się przestawi ....

Kamil_mchw 07.07.2018 19:52

Oglądaliście mecz z Monaco? Ja niestety nie miałem okazji...
Jak wyglądała gra Wisły? Coś się wyróżniał? Jak młodzi?

bridgeburner 07.07.2018 20:25

Mecz miał tempo wieczornej przebiezki po parku to ciężko coś konkretnego powiedzieć
Małecki trochę ładnych piłek podogrywal dołem, ładnie poklepali z Pietrzakiem przy bramkowej akcji,
Z tyłu raczej pewnie to wyglądało, w ataku będziemy się męczyć strasznie w tym sezonie
Kostal bezbarwny, Mały jak to on na jedną dobra decyzję 4 piłki wystrzelił w trybuny, i mam tu na myśli wyższe rzędy raczej
Kolar to mi takiego brazylijskiego ananasa Beto przypomina, co w 10 meczach chyba strzału nie był w stanie oddac
Z mlodych Śliwa miał ładna akcje, Plewka wygląda solidnie, z naszą bryndza w pomocy może się przebić do kadry meczowej, reszta bezbarwna

silver03 07.07.2018 20:40

W ataku mamy tylko Ondraska, Kolar człowiek widmo.

sandomingo 07.07.2018 20:45

Kolar, podobnie jak Ondraszek to jest tzw. napastnik defensywny.

Dzimi 07.07.2018 22:48

Dziwnie to powiedzieć, ale podobał mi się Pietrzak w tym meczu. Technika i dynamika.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl