Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

nesta 21.12.2011 11:26

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...wiadomosc.html

Wiec to prawda. Valx zaraz po nowym roku powinien rezerwowac bilety i leciec do Turcji! Polozyc przed Glowackim propozycje dlugiego, "dozywotniego" kontraktu, zaoferowac jeden z najwyzszych kontraktow w Polsce i zrobic wszystko aby w czerwcu wrocil do Wisly.

Blaszczu16 21.12.2011 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1203980)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...wiadomosc.html

Wiec to prawda. Valx zaraz po nowym roku powinien rezerwowac bilety i leciec do Turcji! Polozyc przed Glowackim propozycje dlugiego, "dozywotniego" kontraktu, zaoferowac jeden z najwyzszych kontraktow w Polsce i zrobic wszystko aby w czerwcu wrocil do Wisly.

Nie chce Głowackiego w Wiśle. Kontuzjogenny, stary jak na piłkarza i też popełniający wiele błędów. Chcę takie transfery, które pozwolą nam powalczyć ze Standardem, a nie z ligowymi średniakami.

FraMat 21.12.2011 11:40

mnie tam do czerwonych kartek za głupie interwencje w polu karnym, albo do samobójów nie tęskno. Owszem, szanuję Głowę za te lata w Wisle, ale wcale za nim n ie tęsknię

kacpaw91 21.12.2011 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1203985)
Nie chce Głowackiego w Wiśle. Kontuzjogenny, stary jak na piłkarza i też popełniający wiele błędów. Chcę takie transfery, które pozwolą nam powalczyć ze Standardem, a nie z ligowymi średniakami.

Mam rozumieć, że Chavez i Jaliens są lepsi od Głowackiego na pozycji środkowego obrońcy? Głowacki to symbol, Głowacki to doświadczony piłkarz, ktoś taki jest nam potrzebny aktualnie!

Wiadomo, że miał sporo pecha w karierze, jednak obecni stoperzy są wyraźnie słabsi od niego. Może po tym półtora roku gra inaczej, ale wolę jego niż Jaliensa i Chaveza.

JrQ- 21.12.2011 13:03

Akurat w przeciwieństwie do Baszcza, Brożków to sprowadzenie Głowackiego byloby dobrym posunieciem

spartan 21.12.2011 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1203986)
mnie tam do czerwonych kartek za głupie interwencje w polu karnym, albo do samobójów nie tęskno. Owszem, szanuję Głowę za te lata w Wisle, ale wcale za nim n ie tęsknię

Masz pamięć wybiórczą jak moja teściowa :P

A bardziej serio ... Patrząc na politykę kadrową ostatnich kilkunastu miesięcy jakich to ewentualnych kontrkandydatów na pozycję środkowego obrońcy może mieć w lecie Arek? Bo mój pesymizm mi podpowiada, że nie lepszych niż obecna para Holendrów a wtedy już osoba Głowy wygląda inaczej. Nie sądzisz?
PS.
Jestem nieobiektywny, nie mam zamiaru kryć tego, że Głowacki osobowościowo jest jedną z najlepszych rzeczy jakie ten klub posiadał w ostatnich latach.

Galonek 21.12.2011 22:29

Wie ktoś co się dzieje z Pablo Alvarezem? Na transfermarkt widnieje w składzie Regginy i w/g informacji tam podanych, jest za coś "zawieszony".

grogoriogreg 21.12.2011 23:09

Cytat:

Ostatnio Twoich postów nie da się czytać, niestety, bo kiedyś trzymałeś poziom.

Wojtas 21.12.2011 23:56

Cytat:

Oj tam przesadzasz

On jak nikt wprowadzał ten zakichany spokoj w obronie ,taki Jaliens "reprezentant" Holandii moglby sie od niego uczyc tego.

Ja bylbym za ta opcja zwlaszcza ze jak po przypadku z Kew -nigdy nie wiesz na co trafisz ,nawet jak to jest ladnie opakowane.

MatMario 21.12.2011 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 1204150)
Ostatnio Twoich postów nie da się czytać, niestety, bo kiedyś trzymałeś poziom.

Gdy pisze na swype to zamiast framat podpowiada dramat i coś jest na rzeczy.

Ja uważam że Framat to "ukryta opcja niemiecka" tego forum i chce doprowadzić do jego rychłego końca. Stara się mocno, byle tak dalej.

lorddavy 22.12.2011 00:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1203954)
z Piotrka taki sam lewy obrońca jak z Dragana.

Dowaliłeś :lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1203954)
Weźcie jeszcze Baszczyńskiego i kibicujcie Wiśle Szatni Kraków

Akurat Baszczyński już ma swoje lata i nie optowałem za jego ściągnięciem. Ale Brożków i Głowę jeśli jest jakaś szansa, trzeba wyciągnąć. Wiem, że niektórzy wolą emerytowanych murzynów ale dlaczego mamy nie spróbować ściągnąć reprezentantów. To samo z Błaszczykowskim tyle, że pozyskanie go teraz jest praktycznie nierealne.

FraMat 22.12.2011 09:16

Zrozumcie, że piszemy o byłych piłkarzach Wisły.
Jak do tej pory żaden powrót niczego nie dał. Zaden za wyjątkiem Kosowskeigo, który nawet nie jest solidny, ale ma po prostu charyzmę i nawet jak jest słaby fizycznie to pociągnie drużynę swoim charakterem, pewnością siebie, zaangażowaniem, dynamizmem, odrobiną szaleństwa.
A Głowacki? Nie ma w sobie żadnej charyzmy. To po prostu solidny jak na polskie warunki stoper. Owszem walczący, zaangażowany, ale i popełniający wiele głupich błędów i niesamowicie podatny na kontuzje. I z każdym dniem coraz starszy. I coraz bardziej kruchy.

wislak68 22.12.2011 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1204191)
Zrozumcie, że piszemy o byłych piłkarzach Wisły.
Jak do tej pory żaden powrót niczego nie dał. Zaden za wyjątkiem Kosowskeigo, który nawet nie jest solidny, ale ma po prostu charyzmę i nawet jak jest słaby fizycznie to pociągnie drużynę swoim charakterem, pewnością siebie, zaangażowaniem, dynamizmem, odrobiną szaleństwa.
A Głowacki? Nie ma w sobie żadnej charyzmy. To po prostu solidny jak na polskie warunki stoper. Owszem walczący, zaangażowany, ale i popełniający wiele głupich błędów i niesamowicie podatny na kontuzje. I z każdym dniem coraz starszy. I coraz bardziej kruchy.

Trudno jest się zgodzić z tym że: "Jak do tej pory żaden powrót niczego nie dał". Tak na gorąco to przychodza mi do głowy conajmniej dwa powroty które coś dały: powrót naszego obecnego trenera (też był wtedy w kwiecie wieku) i powrót Kalu Uche. Powiem szczerze że oprócz wspomnianego przez Ciebie Kosy, Żurawia i tych dwóch wymieninych przeze mnie nie przypominam sobie innych" powrotów". A jeśli chodzi o ocenę Głowy to zastanawiam się który spośród naszych stoperów jest Twoim zdaniem od niego lepszy?

JrQ- 22.12.2011 13:22

Nie po to wszyscy zostali opchnięci przez Cupiała przy pierwszej lepszej okazji, by ich teraz sprowadzano z powrotem... ogarnijcie trochę!

TOMEK 11 22.12.2011 14:10

Głowacki-tak, Brożki-nie

rychu 22.12.2011 14:38

Dziwię się tym, którzy są przeciwko powrotowi Głowy do Wisły. W lecie z Turcji wrócił Żewłakow i poukładał grę obronną Legii w krótkim czasie. Głowa gra w silniejszym klubie od Żewłaka, jest od niego młodszy, grał tu 10 lat, a teraz jeszcze zyskał doświadczenie z LM. Jestem za tym żeby Arek wrócił w lipcu do nas.

RYBA 22.12.2011 16:10

Ja również popieram tą inicjatywe, śmiem twierdzić że byłby z miejsca najlepszym stoperem w drużynie:)

FraMat 22.12.2011 20:15

Daniel Vasile Petrescu (ur.22 grudnia 1967 w Bukareszcie) – były rumuński piłkarz, występujący na pozycji prawegoobroncy, oraz trener piłkarski. Kiedyś Wisła Kraków.

100 lat Dan z okazji urodzin i powodzenia!

KptAnt 25.12.2011 12:24

http://sport.interia.pl/raport/trans...odobne,1738889
Ciekawe, gdzie Paweł pójdzie na to wypożyczenie (jeśli pójdzie). Jednak nie grał dużo i nie wiadomo za bardzo, kto by go teraz chciał.

mitmichael 25.12.2011 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KptAnt (Post 1204923)
http://sport.interia.pl/raport/trans...odobne,1738889
Ciekawe, gdzie Paweł pójdzie na to wypożyczenie (jeśli pójdzie). Jednak nie grał dużo i nie wiadomo za bardzo, kto by go teraz chciał.

Jak to kto? Niejaki Jozef Wojciechowski - wypozyczenie nawet ny mu pewnie (tak zakładam) pasowało.

szprotson 25.12.2011 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1204930)
Jak to kto? Niejaki Jozef Wojciechowski - wypozyczenie nawet ny mu pewnie (tak zakładam) pasowało.

wyobraź sobie że Paweł miał oferty z jakichś tam klubów z ligi tureckiej.

I niby czemu pasowało by mu wypozyczenie do Polonii ? Tak zakładasz na podstawie ....czego?

E: Ja wiem ze chodzi o JW, ale skad kolega wie ze pasowało by to Brożkowi? Zeby doszło do jakiejkolwiek transakcji najwazniejsza jest zgoda ...podmiotu czyli zawodnika, a nie prezesa.

Kryniu 25.12.2011 15:04

Może chodzi mu o to że Trabzonspor wisi Wojciechowskiemu kasę i może oddać Brożków w ramach wypożyczenia. Swoją drogą marzy się Wojciechowskiemu własna Wisła.

Dean 25.12.2011 15:26

TAK dla Brożków.

jaro1985r 25.12.2011 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1204959)
Ej, co to za głosowanie tu macie? bo chciałbym wziąść udział :D

Teraz będzie 20 stron o tym ,którego zawodnika mamy wziąć a którego nie, w grę wchodzi Brożek,Brożek i Głowacki :) To kolejna część rozkmin po Świerczokożydzie, i Moskalu(ta dyskusja ciągle aktualna) :)

tomasz_19 26.12.2011 20:31

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...cji-policzone/

Fanatik.com.tr, który rok temu jako pierwszy podał, że bordowo-niebiescy są zainteresowani pozyskaniem bliźniaków i jako pierwszy poinformował też o dokonaniu transferu, teraz donosi, że 28-letni bracia mają przenieść się do Polonii Warszawa.

ale to by było dobre

westersyl 26.12.2011 20:37

Utrzymuję kontakt z jednym z kibiców Trabzonu i napisał mi, że Piotrek jest już definitywnie skreślony. Co do Pawła jeszcze się wahają ale raczej idzie na sprzedaż. Także nie wiem czy Trabzon będzie się bawił w jakieś wypożyczenia.
Do póki w Trabzonie będzie grał zdrowy Yilmaz nie ma siły aby Paweł zaczął odgrywać w Trabzonie znacząca role.

eye63 28.12.2011 10:35

Łobo :)

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/akt...wiadomosc.html

omen69 28.12.2011 10:51

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/tapety/7.jpg

ale na głównej wciąż jest, podobnie jak inni którzy już nie są naszymi piłkarzami a nie zakończyli kariery.

tofik 28.12.2011 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1205155)
Utrzymuję kontakt z jednym z kibiców Trabzonu i napisał mi, że Piotrek jest już definitywnie skreślony. Co do Pawła jeszcze się wahają ale raczej idzie na sprzedaż. Także nie wiem czy Trabzon będzie się bawił w jakieś wypożyczenia.
Do póki w Trabzonie będzie grał zdrowy Yilmaz nie ma siły aby Paweł zaczął odgrywać w Trabzonie znacząca role.

Dopóki będzie grał taką kapę jak gra. Poza tym jak wielu piłkarzy z Polski brak mu pewności siebie. Albo za wysokie progi po prostu..
Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1205153)

ale to by było dobre

Kurde innych klubów w Europie nie ma ? Rozumiem wracac, ale do takiego badziewia :)

KOALIK 28.12.2011 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 1205546)

Czyli taki niewinny jak sporej liczbie osób się wydawało na tym forum, Wojtuś Ł. nie był. Skoro wolał dla bezpieczeństwa dobrowolnie poddać się karze, bo bał się procesu. Jeszcze na początku grudnia w wywiadzie twierdził, że jest bez winy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl