Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Greg25 20.07.2022 11:21

Cytat:

Tak właśnie jest w klubie u nas teraz. Napierdalali na Obiego, a glupiego cateringu nie umieją dopilnowac. I odpowiedzialnosc znowu rozmyta. Winowajca nieukarany.

Jeśli dla Ciebie najważniejsze jest to, że zabrakło musztardy, lub nie smakowała podwawelska, bądź kotlet był ....a za mały, to Ty jesteś zwykła płacząca ....a, nie kibic! O zarządzaniu macie takie pojęcie, jak świnia o gwiazdach! Szkoda palców na wdawanie się w polemikę z totalnymi frustratami, którzy poprzez wylewanie każdego dnia żółci poprawiają sobie samopoczucie.

Zajmijcie się lepiej razem z kryształem i Koalikiem waszymi własnymi biznesami, bo doradzanie innym zaczyna przypominać szopkę!!! Koła w saturatorach napompowane...? Jeśli nie, to przestańcie już bredzić na tym forum, weźcie się do jakiejś sensownej pracy, bo sezon się kończy, a my stracimy trzech najważniejszych, strategicznych sponsorów biletowych!!! Kto wie, może jak zjednoczycie swoje saturatorowe biznesy, to może uda się wcisnąć np Koalika do zarządu, a wtedy Wasze pomysły uda się wcielić w życie (nota bene, oprócz totalnej krytyki wszystkiego, wylewania żółci, nie widziałem do tej pory żadnego pomysłu z Waszej strony mogącego poprawić dzisiejszą sytuację...).

aNouc 20.07.2022 11:23

https://www.wislaportal.pl/News.html...isa_Fernandeza

kolarz90 20.07.2022 11:26

To teraz można wywiesić białą flagę

silver03 20.07.2022 11:28

Musimy jednak przełożyć mocarstwowe plany utrzymania się na następny sezon.

Jaroo1 20.07.2022 11:31

Cytat:

Jeśli dla Ciebie najważniejsze jest to, że zabrakło musztardy, lub nie smakowała podwawelska, bądź kotlet był ....a za mały, to Ty jesteś zwykła płacząca ....a, nie kibic! O zarządzaniu macie takie pojęcie, jak świnia o gwiazdach! Szkoda palców na wdawanie się w polemikę z totalnymi frustratami, którzy poprzez wylewanie każdego dnia żółci poprawiają sobie samopoczucie.

Zajmijcie się lepiej razem z kryształem i Koalikiem waszymi własnymi biznesami, bo doradzanie innym zaczyna przypominać szopkę!!! Koła w saturatorach napompowane...? Jeśli nie, to przestańcie już bredzić na tym forum, weźcie się do jakiejś sensownej pracy, bo sezon się kończy, a my stracimy trzech najważniejszych, strategicznych sponsorów biletowych!!! Kto wie, może jak zjednoczycie swoje saturatorowe biznesy, to może uda się wcisnąć np Koalika do zarządu, a wtedy Wasze pomysły uda się wcielić w życie (nota bene, oprócz totalnej krytyki wszystkiego, wylewania żółci, nie widziałem do tej pory żadnego pomysłu z Waszej strony mogącego poprawić dzisiejszą sytuację...).
No nie wiem o co Ci chodzi. Zajebli nawet sprawę głupiego cateringu. A chwalili się 5 dni wcześniej, że super firma z doświadczeniem. Przecież to zakrawa na kpinę. A do tego jest pluciem w twarz kibicom.

Utrudnione wejście na mecz, zajebany catering a na deser 0:0 po kopaninie. Mogło być gorzej tego dnia?

Pomysł jest jeden podstawowy. Wziąc się ....a za robotę. Wyjebać rodzinkę, zatrudnić fachowców, rozdzielić obowiązki i zapierdalać. A tu nawet się nie chce albo nie umie cateringu przypilnować.

I najlepsze jest to, że głównych zarządców mamy trzech. To nie jest jakiś jeden Cupiał, który i tak ma w głowie i na głowie ważniejsze rzeczy niż Wisła i się zajmuje swoimi biznesami, a Wisłę oddał prezesowi i dyrektorom.
To jest troje ludzi, którzy dzień dzień przy tym klubie są i coś robią, zarządzają wszystkim bezpośrednio a nie tylko dając kasę i oczekując efektów od pracowników.
I oni ....a nic nie umieją ogarnąć. Cały czas są wtopy.

Jak Ty byś chciał żeby oni jakichś konkretnych piłkarzy sciągnęli do klubu jak oni cateringu sciagnac nie umieli?

Jeszcze w tamtym sezonie to wyglądało fajnie, zatrudnienie Pasiecznego i Guli zwiastowało, że jest jakiś nowy pomysł i nowe rozdanie. Jak się okazało to była wtopa. I tych wtop było co raz więcej. Sami sobie rozjebali skład sprzedając zimą dwóch najlepszych kopaczy (i nawet kasy za nich nie umieli wziac), chcieli zwolnić Gulę bo słabo mu szło, to jeszcze mu sprzedali zimą dwóch podstawowych graczy. No zajebisty ruch. Jeszcze do momentu spadku, po tych transferach Gio itd wydawało się że ktoś coś w tym klubie robi. Ale od momentu spadku jest non stop patologia.
Czekanie na konferencje, konferencja, Jurek i Dawid dalej w klubie, później te głupie ankiety, teraz kwestia spraw okołomeczowych.

To juz jest totalne nieudacznictwo. I póki tacy klakierzy jak Ty tego nie zrozumieją, że na dzisiaj głównym problemem Wisły jest nie tyle Trio, co nieudacznictwo Tria, to jesteśmy w dupie. My, Trio i Wisła.

royalmichael 20.07.2022 11:45

@Greg25
Gdyby jedynym problemem organizacji meczów był brak musztardy to nikt by nie miał pretensji.

Byłem pod E o 17.00, wszedłem o 17.45.

Tak wyglądała kolejka wzdłuż całego E do kołowrotków na górne sektory trybuny już PO rozpoczęciu meczu: https://twitter.com/MarKow98606567/s...30061882724353
Jedna z osób poszła po coś dla reszty do picia w okolicach 20-25 minuty, czyli teoretycznie w momencie gdy kolejki powinny być najmniejsze, a zanim wróciła to była już połowa przerwy. Matematykę zostawiam Tobie. Czy według Ciebie odstanie w kolejce tyle czasu, żeby kupić coś do picia jest normalne? O kupieniu czegokolwiek do jedzenia nie było mowy.

Jagul 20.07.2022 11:56

Po co wy wchodzicie w dyskusje z tym idiotą :D. Chłop ma zlecenie to pisze te swoje bzdury. Dyskusja zbędna.

Odejście Fernandeza może być gwoździem do trumny.

El'kabat 20.07.2022 12:00

Odejść do będzie sporo więcej, jak po kilku kolejkach się okaże, że nie będzie to piekny i błyskawiczny spacerek do ekstraklasy..

Kurz 20.07.2022 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1588111)

Zależy od tego co to ma oznaczać. Ale ogólnie należy zakładać, że wszyscy piłkarze, którzy przyszli do ekstraklasowej drużyny, myślą o tym jak czmychnąć z Wisły (i mnie to nie dziwi). Ich agenci pracują pewnie na pełnych obrotach.

Elendil 20.07.2022 12:03

Cytat:

Jeśli dla Ciebie najważniejsze jest to, że zabrakło musztardy, lub nie smakowała podwawelska, bądź kotlet był ....a za mały, to Ty jesteś zwykła płacząca ....a, nie kibic!
sorry, ale jesteś specjalnie głupi czy tylko udajesz? Po pierwsze, nie chodzi o to, że nie smakowała kiełbasa czy kotlet, tylko że do jedzenia NIC nie było. Mnie to nie obchodzi, mieszkam pieszo 20 minut od stadionu, ale wyobraź sobie, że są ludzie na meczu, którzy jadą godzine czy dwie. Chcieli by coś zjeść. A tu nie ma nic, a do tego na niektórych sektorach nawet picia zabrakło.

Po drugie, catering to takie odzwierciedlenie jak się obecie zarządza Wisłą. Czyli byle jak, odpowiedzialność rozmyta, święte krowy nie do ruszenia. Po jednej rundzie za Trio, kiedy faktycznie odbiliśmy się od dna, to tylko lecimy w dół i w dół, z perspektywą stania się przeciętniakiem I a może i II ligi. Może tobie taka przeciętność odpowiada, ale sądzę, że większość kibiców jednak woli stawanie się coraz lepszymi, a nie coraz słabszymi.

_ukoL 20.07.2022 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1588111)

I tak i nie - bo trzymanie w klubie sfrustrowanego i niezadowolonego piłkarza może rodzić o wiele więcej kwasów i problemów niż sprzedanie go. Fajnie by było jakby został i był zadowolony, ale po tym co widziałem w meczu z Sandecją to mam olbrzymie wątpliwości, że Wisła będzie miała z niego jakikolwiek pożytek. No, a że napastnik jest potrzebny to i tak wszyscy wiedzą.

AS82 20.07.2022 12:07

Od dłuższego czasu nie ma napastnika , a tutaj by się co najmniej dwóch napastników przydało,a teraz jeszcze news ,że Fernandez może odejść. Mam nadzieję ,że mają jeszcze choćby resztki rozumu w tym klubie i go nie sprzedadzą, bo to już będzie kabaret...

Jagul 20.07.2022 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1588115)
I tak i nie - bo trzymanie w klubie sfrustrowanego i niezadowolonego piłkarza może rodzić o wiele więcej kwasów i problemów niż sprzedanie go. Fajnie by było jakby został i był zadowolony, ale po tym co widziałem w meczu z Sandecją to mam olbrzymie wątpliwości, że Wisła będzie miała z niego jakikolwiek pożytek. No, a że napastnik jest potrzebny to i tak wszyscy wiedzą.

No spoko ja się mogę nawet pod tym podpisać.
To kiedy ktoś poważny do nas dołączy i pomoże w walce o awans ??:rotfl:

Jaroo1 20.07.2022 12:15

To też zależy czy odejście zaszkodzi. Jeśli założymy, że on na tle reszty naszych kopaczy wybija się umiejętnościami o jeden czy dwa poziomy to dla gry jako cały kolektyw to też wcale nie musi być super. Bo taki piłkarz może tak samo szkodzić jak pomagać. Być może by on ciągnął klub do swojego poziomu, a być może tylko by w....iał siebie i innych, albo by każdy myślał, że ten boiskowy bóg sam coś strzeli z niczego, wygra nam mecz sam itd

A nasz problem też polega na tym, że nie jesteśmy drużyną jako całość. Tam nie ma chemii, nie ma ognia, nie ma jakichś schematów rozegrania akcji. Ostatnie miesiące to liczenie, że Mudzina Yeboah pobiegnie sam z piłką do przodu i coś strzeli albo, że Frydrych trafi z główki.

Także cholera ich wie jak dana sytuacja zadziala na tych naszych kopaczy przeklętych.

_ukoL 20.07.2022 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1588117)
No spoko ja się mogę nawet pod tym podpisać.
To kiedy ktoś poważny do nas dołączy i pomoże w walce o awans ??:rotfl:

To, że ktoś dołączy to wydaje się bardzo możliwe. Ja jednak mam wątpliwości co do tego czy pomoże w walce o awans. Moim zdaniem napastnik nie rozwiąże problemów kompletnie niekreatywnej drugiej linii. Nie wiem kto z linii pomocy miałby dogrywać te piłki do napastnika.

krysztal 20.07.2022 12:27

Ale błysnąłeś oooo ....a boki zrywać.A już o tych saturatorach .....no brak mi słów jak ci się żart wyostrzył.Tylko dlaczego myślałeś nad tym 4 dni?
Jesteś po prostu pożytecznym idiotą czy robisz to specjalnie?Jak dla mnie to mogą nawet podawać podwawelską na surowo byle na boisku było ciekawiej niż przed stadionem czy w kolejce po wygazowaną cole.A na to na razie się nie zanosi.Rozumiesz gościu że przy 50%frekwencji ludzie hymn musieli odśpiewać przed stadionem?Pomyśl jakie jaja by były przy komplecie publiczności.

aNouc 20.07.2022 12:33

Rzeczniczka klubu Karolina Biebrzycka przekazała, że Wisła nie zamierza sprzedawać Fernandeza.

Pytanie teraz brzmi, czy Fernandez chce pozostać w Wiśle?
Okaże się patrząc na jego poczynania boiskowe w nadchodzącej rundzie, i czy klub nie zajebaI sobie samobója pozostawianiem Fernandeza na siłę.

KOALIK 20.07.2022 12:37

Grzesiu S.,

W 2019 r. dzięki największemu zrywowi kibiców w historii polskiej piłki nożnej, dzięki pomocy Legionisty Leśnodorskiego i jego kancelarii oraz śledztwu Jadczaka + pomocy władz ligi w kontekście warunkowej licencji Wisła miała pole do odbicia się i powrotu na właściwe tory.

Apogeum tego zrywu była wygrana 4:0 z Legią.

Jednak bardzo szybko okazało się, że nie ma nic dalej.

Nie było zapowiadanych inwestorów, sponsorów, nie było resetu od przeszłości, wykonywano szereg pozorowanych zmian, które nic nie dawały.

Już jesień 2019 r. wyglądała dramatycznie. A potem już się potoczyło automatycznie - kilkadziesiąt nieudanych transferów, ciągła polityka klakierstwa, sociosy broniące zarządu do granic absurdu, powiększający się układ rodzinny i właśnie zatrudnienie wujka to kluczowy moment tych rządów, bo dzięki temu nastąpił zasłużony spadek.

Mądrzy ludzie już dawno temu pisali, że polityka rodzinno-klakierska jest fatalna, ale fora Wisły były zdominowane przez różnych użytkowników wynajętych przez klub do robienia propagandy sukcesu (jak chociażby Krzyś Kiewicz podniecający się transferami czy na tym forum aktywiści Socios z wiceprezesem tej organizacji na czele).

Ta propaganda trwała już z małymi przerwami od słynnego bojkotu przeciw Cupiałowi i ostrzelania stadionu na wniosek późniejszego wiceprezesa Wisły.

M.Scofield 20.07.2022 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1588124)
Grzesiu S.,

W 2019 r. dzięki największemu zrywowi kibiców w historii polskiej piłki nożnej, dzięki pomocy Legionisty Leśnodorskiego i jego kancelarii oraz śledztwu Jadczaka + pomocy władz ligi w kontekście warunkowej licencji Wisła miała pole do odbicia się i powrotu na właściwe tory.

Apogeum tego zrywu była wygrana 4:0 z Legią.

Jednak bardzo szybko okazało się, że nie ma nic dalej.

Nie było zapowiadanych inwestorów, sponsorów, nie było resetu od przeszłości, wykonywano szereg pozorowanych zmian, które nic nie dawały.

Już jesień 2019 r. wyglądała dramatycznie. A potem już się potoczyło automatycznie - kilkadziesiąt nieudanych transferów, ciągła polityka klakierstwa, sociosy broniące zarządu do granic absurdu, powiększający się układ rodzinny i właśnie zatrudnienie wujka to kluczowy moment tych rządów, bo dzięki temu nastąpił zasłużony spadek.

Mądrzy ludzie już dawno temu pisali, że polityka rodzinno-klakierska jest fatalna, ale fora Wisły były zdominowane przez różnych użytkowników wynajętych przez klub do robienia propagandy sukcesu (jak chociażby Krzyś Kiewicz podniecający się transferami czy na tym forum aktywiści Socios z wiceprezesem tej organizacji na czele).

Ta propaganda trwała już z małymi przerwami od słynnego bojkotu przeciw Cupiałowi i ostrzelania stadionu na wniosek późniejszego wiceprezesa Wisły.

Dobrze, że niektórzy mają jeszcze otwarte oczy, obowiązkiem kibiców Wisły w takich chwilach jest głośno mówić o syfie jaki zaczął panować w klubie, tylko głośna i otwarta dyskusja może się przyczynić do wypracowania jakiś rozwiązań czy postulatów które można przekazać zarządowi.

aNouc 20.07.2022 12:52

https://transfery.info/aktualnosci/w...-klubem/169790

AgresywnyChomik 20.07.2022 13:06

Szkoda go w pierwszejnlidze, w sumie jezeli Fernandez odejdzie i sciagniemy kogos w jego miejsce - bardzie odpowiedbiego na 1wszoligowa "gre" to ruch ok.

Arkadiusz.Czerepach 20.07.2022 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Greg25 (Post 1588103)

idiota albo troll

Patryko 20.07.2022 13:22

Sprzedanie jednego z niewielu graczy w tej drużynie, którzy potrafią kopnąć piłkę w miarę prosto, będzie jasnym sygnałem dokąd zmierzamy. Nawet się nie łudzę, że jego zastępca będzie tylko trochę od niego gorszy - to będzie gracz o klasę lub dwie słabszy.
Brakuje teraz tylko, żeby ewentualna płatność była rozłożona na 60 rat.

tomytom 20.07.2022 13:52

Nie sprzedadzą to będzie je.anie, że z niewolnika nie ma pracownika i za rok nic nie zarobimy i ogólnie debile tam na górze są.
Sprzedadzą: jak można było się pozbyć najlepszego zawodnika w naszej sytuacji? Od kogo się młodzi mają uczyć? Pewnie chcieli kasę za niego przytulić. Debile na górze.

aNouc 20.07.2022 14:07

Fernandez jest najlepszym zawodnikiem Wisły? Chyba tylko według Brzęczka. On nawet napastnikiem nie jest.

krysztal 20.07.2022 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomytom (Post 1588135)
Nie sprzedadzą to będzie je.anie, że z niewolnika nie ma pracownika i za rok nic nie zarobimy i ogólnie debile tam na górze są.
Sprzedadzą: jak można było się pozbyć najlepszego zawodnika w naszej sytuacji? Od kogo się młodzi mają uczyć? Pewnie chcieli kasę za niego przytulić. Debile na górze.

A jakby tak dla odmiany najpierw sprowadzili kogoś na jego pozycję i to takiego w stosunku 1:1 albo i lepszego co nie tylko zabezpieczyło by klub na ewentualne fochy takiego Fernandeza ale również poprawiło pozycję negocjacyjną ?Nie było by to w końcu jakieś normalne podejście do sprawy?I nie chcę czytać bzdur że nas nie stać.Przepaliliśmy już tyle szmalu że naprawdę mógłby ktoś w końcu się opamiętać.I nie mówmy że nikt sensowny do pierwszoligowca nie przyjdzie bo przykładów gdzie ściągano dobrych zawodników za sensowne pieniądze jest mnóstwo

MateuszABG 20.07.2022 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomytom (Post 1588135)

Ale dokładnie tak będzie. Ewentualnie płacz że "w zeszłym sezonie już sprzedaliśmy 2 najlepszych piłkarzy i jak to się.skończyło"...

Jaroo1 20.07.2022 14:22

Nie, nie ma co narzekać. Spadliśmy bo spadliśmy i wszystko co robi zarząd jest wzorowe.

leszekpw 20.07.2022 14:24

Mitycznego napastnika z którym niby rozmawiają od dłuższego czasu-brak. Sprzedaż Fernandeza ( pewnie dojdzie do skutku bo trzymać na siłę bez sensu)- kolejne osłabienie. Już się nie łudzę, zakotwiczymy w I lidze na dłużej. Jeśli ktoś uważa inaczej, to jest niepoprawnym optymistą.

JudasPriest 20.07.2022 14:42

Akurat myślenie że zakotwiczymy na dłużej jest moim zdaniem zbyt wielkim optymizmem. Jest wielce prawdopodne, że klub wrazie braku awansu stanie się miewyplacalny.

Jaroo1 20.07.2022 14:46

To już wygląda tak jakby w klubie nie było grosza na nic i pomysłu żadnego na cokolwiek.

aNouc 20.07.2022 15:10

https://www.wislaportal.pl/News.html..._Istanbulsporu

kolarz90 20.07.2022 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1588151)

Mam nadzieję, że tym razem płatność z góry

FraMat 20.07.2022 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolarz90 (Post 1588152)
Mam nadzieję, że tym razem płatność z góry

co za różnica?
Ktoś jeszcze wierzy, że z kasą z góry trio zrobi coś sensowengo?

maxx304 20.07.2022 16:00

Oby nie płacili jak za Lisa bodajże.
Kierunek turecki już za świetności Wisły był mocno śliski, bo Turcy nie bardzo chcą grzecznie płacić.

Elendil 20.07.2022 16:04

tyle mogę powiedzieć o braku zakontraktowania choćby połowy napastnika przez ponad miesiąc oraz odejściu Fernandeza:

https://cybersport.pl/wp-content/upl...is-is-fine.png

ciacho 20.07.2022 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1588114)
...Mnie to nie obchodzi, mieszkam pieszo 20 minut od stadionu, ale wyobraź sobie, że są ludzie na meczu, którzy jadą godzine czy dwie. Chcieli by coś zjeść. A tu nie ma nic, a do tego na niektórych sektorach nawet picia zabrakło.
....

Przerąbana sprawa. Nie wiem też jak mogą funkcjonować ludzie, którzy np. jadą do Krakowa do teatru czy filharmonii i nie mogą na korytarzu opier...lić jakiejś kiełbachy z grilla. Toż to skandal. Pewnie do domu wracają słaniając się na nogach i ostakiem sił otwierają lodówkę.

jedenzero 20.07.2022 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1588166)
Przerąbana sprawa. Nie wiem też jak mogą funkcjonować ludzie, którzy np. jadą do Krakowa do teatru czy filharmonii i nie mogą na korytarzu opier...lić jakiejś kiełbachy z grilla. Toż to skandal. Pewnie do domu wracają słaniając się na nogach i ostakiem sił otwierają lodówkę.

Przecież tysiąc razy słyszeliśmy, że "stadion to nie teatr"...

MateuszABG 20.07.2022 19:43

Nie złapałem ironii

:tsw_koszulka:

kolarz90 20.07.2022 20:00

W normalnych klubach catering chyba nie jest dlatego, że ktoś ma taką fanaberie tylko dlatego, że jest to źródło dochodu dla klubu. Za to u nas jak zawsze musi być inaczej i po wielkiej wpadce okazuje się że catering to wymysł nienażartych kibiców którzy powinni nazrec się w domu i dopiero przychodzić na mecz

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl