![]() |
|
ja raczej sądzę że wyjazd Osmana jest wynikiem działania jego menago. Chavez wyczuł że ucieka mu Mundial i w desperacji wybrał każdy możliwy transfer. Smuda ma od lat zwyczaj grania maximum 15 zawodnikami. tak robił w amice i poprzednio w Wiśle też.Osman wypadł ze składu i wiedział że jest w dupie. Oferta z Chin wpadła Bednarzowi w ostatniej chwili i bylo to dla niego jak dar niebios- a obecny skład raczej gwarantuje utrzymanie. Wszystko co ponad 8 miejsce bedzie traktowane przez zarząd jako sukces , a jesli wpadna puchary to będzie to nadzwyczajny bonus.
Osobny temat to Klarić - jest czymś szokującym że do oddalonego o parę godzin jazdy Wiednia nie było komu dupy ruszyć zeby sprawdzić co i jak z papierami.a na bezsensowne przeloty do Portugalii kasa była. Nie chcę być narzekaczem , ale sposób załatwiania sprawy z Klaricem kwalifikuje osobe odpowiedzialną do wy.......enia z roboty w trybie nagłym. Ale jak zwykle odpowiedzialnego nie ma.lata lecą a w naszej kochanej Wisełce wszystko po staremu. Dobrze że liga jest tak słaba i jakoś ratujemy dupsko , 5 lat temu bylibyśmy w strefie spadkowej. |
Czyli Klaric dopiero od czerwca? No to super...
|
Jeżeli chodzi o Chaveza to mam nadzieję, że będzie tam grał, załapie się na mundial, wypromuje się na nim i trafi się frajer, który go od nas wykupi. Można by trochę na nim zarobić. W naszej sytuacji żaden grosz nie śmierdzi. A póki co ulży nam się, bo nie musimy mu płacić 80 tys. miesięcznie.
|
Oddanie Fryca do Niecieczy to ruch skrajnie głupi jeśli chodzi o sprawy czysto sportowe (zwłaszcza, że już w następnym meczu by sie przydał). On się tam niczego nie nauczy, nie podniesie swoich umiejętności. On już grał na tym poziomie i był wyróżniającym się zawodnikiem w tej klasie rozgrywkowej. To jaki sens z powrotem wrzucać go do tej syf-ligi? Chyba, że Smuda go już całkiem odstrzelił, a wypożyczenie to tylko tymczasowe rozwiązanie i później go sprzedadzą. Jednak byłoby to dziwne, bo naprawdę fajnie się prezentował w dotychczasowych występach. Jeśli natomiast chodzi o pieniądze, to sytuacja Wisły musi być katastrofalna (gorsza niż myślimy), skoro takie dziwne postępowanie transferowe http://i.imgur.com/ZBBxE67.gif
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ale Franz mówił że i tak Klarić jak na razie się nie nadaje, ale ma potencjał. Ponoć był głównym 'podlewaczem drzewek' w Grodzisku i jest wypruty na maxa. Smuda mówił że niewcześniej niż w kwietniu da mu szansę :)
|
Na coś takiego trafiłem. Nie wiem czy chodzi o Wisle ale jesli tak to raczej kolejny defensywny pomocnik nam nie potrzebny.
Dziennikarz "Dziennika Polskiego" donosi: "Giannis Papadopoulos jest w drodze do Krakowa. Grek rozwiązał kontrakt z Arisem i przylatuje do Krakowa. |
Niestety, ale on jedzie do sąsiadki...
|
No to tego akurat nie wiedzialem. Oby szrot:)
|
W naszej sytuacji i przy obecnej sile ligi nawet Beto czy Radovanovic by się sprzydal.
Jeżeli na poważnie walczymy o podium. |
Wisła walczy o zrównoważenie budżetu i spłacenie długu TF
|
czy można gdzies znaleźć liste wolnych zawodnikow???
|
|
Cytat:
|
Nie mam pojęcia skąd żeście wzięli, że Fryc jest perspektywiczny i lepszy od Burligi? Kolejny prześladowany przez Smudę?
Jeżeli go wypożyczyli, znaczy że się nie nadaje. Nie wywalczył sobie miejsca w poprzedniej rundzie, kiedy konkurencja była jeszcze mniejsza (Burliga i cienki Stolarski), to teraz tym bardziej będzie piątym kołem u wozu. Lepiej dla niego jak zagra kilkanaście pełnych meczy w pierwszej lidze, niż gdyby u nas miał skompletować w kilku sto minut. Jakby się nadawał, to pewnie nie kontraktowano by Dudki. Biorąc pod uwagę, że u Smudy grał i Nalepa, i Stolarski to trudno przypuszczać, żeby się bez powodu uwziął na Fryca. Ergo - jest cienki. |
Nalepa i Stolarski to się rzeczywiście nagrali w poprzedniej rundzie.
A już w następnym meczu nie będzie kogo posadzić na ławce. No ale jeśli przyjmiemy dogmat o nieomylności Smudy, to nie ma o czym gadać |
Mamy pięciu podstawowych zawodników spoza unii europejskiej:
Gordan Bunoza Marko Jovanović Donald Guerrier Emmanuel Sarki Semir Stilić Ostoja Stjepanović co z nimi będzie, jak za rok wprowadzą zakaz gry zawodnikom spoza unii :( ? |
Cytat:
Ps: Bunoza odejdzie ze Stilicia to może da się Polaka zrobić a reszta bedzie walczyc o 2 miejsca... |
A kiedy wchodzi limit? Tylko dwa miejsca dla ludzi spoza UE? Trochę nie w temacie jestem :)
|
A może by tak spróbować?
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ha,nId,1210970 |
Cytat:
|
Cytat:
Jovanovic - prawdopodobnie będzie walczył o miejsce, choć nie wiadomo co z jego zdrowiem Gurrier - na tą chwilę jedno miejsce zarezerwowane dla niego Sarki - nie wiadoma, myślę, że spróbuja go opchnąć w lecie Stilić - tak jak wyżej napisali, pewnie z niego polaka zrobią, choć na tą chwilę po Gurierze drugi w kolejce Stjepanović - prawdopodobnie odejdzie, potrzebujemy kogoś lepszego Guedes - ten polakiem może zostać za chwilę 2/3 miejsc na kolejny sezon jest zarezerwowanych, pozostaje jedno miejsce choć...za dwa sezony limit już będzie wynosił 2 graczy reforma dobra, ale wydaje mi się, że lepsza byłaby gdybyśmy zrobili jak na Ukrainie podział 5 graczy z paszportem Ukrainy i 6 obcokrajowców, bo ta aktualna to trochę faworyzowanie państw UE a to wcale nie oznacza, że w UE są lepsi gracze niż po za nią |
Najgorsze, że z zagranicy nie bardzo ma już kto do nas wracać. Żurawski, Brożki, Głowacki, Dudka. Nikt już nie przyjdzie do Wisły za psie pieniądze i jak polityka transferowa będzie taka jak dotychczas, to za 2 sezony zostaniemy z 6 graczami, a nie 12 jak teraz.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Błaszczu - za 4 lata
Marcelo- w Niemczech sobie nie radzi, więc ew. wypożyczenie Uche- mówił, że chciałby zagrać jeszcze w Wiśle, a podobno w Katarze czy gdzie on tam jest mu się nie podoba |
Cytat:
|
Cytat:
|
Moim zdaniem nie ma co sobie zawracać głowy piłkarzami ktorzy kiedyś grali u nas świetnie i czekać na ich powroty. Kuba zapowiedział że będzie chciał wrócić ale czy Marcelo i Uche będą chcieli ? Tu już jest znak zapytania. Ja skupiłbym się głównie na zawodnikach grających w ekstraklasie, ewentualnie I lidze. Z I ligi widziałbym u nas: Adriana Cierpkę z Miedzi Legnica rok kontraktu, braci Maków z GKS Bełchatów 1,5 roku kontraktu, Mateusza Szwocha z Arki Gdynia koniec kontraktu po sezonie, Michała Szromnika z Arki Gdynia koniec kontraktu po sezonie, Rafała Leszczyńskiego z Dolcanu Ząbki rok kontraktu, Alana Czerwińskiego z GKS Katowice rok kontraktu, Maciej Wilusz z GKS Bełchatów koniec kontraktu, Kamil Wacławczyk z GKS Bełchatów pół roku kontraktu.Jak widać pierwsza liga wygląda ciekawie i można kilka talentów pozyskać za niwielkie pieniądze i najwyżej ich wypożyczyć żeby się ogrywali lecz niektórzy mogliby z powodzeniem grać u nas w pierwszym składzie.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:26. |
|
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl