Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

fanfan 27.02.2014 09:08

Tu z pewnością chodzi o kogoś z kartą w ręku lub wypożyczenie półroczne zawodnika który nie może liczyć na regularną grę w swoim klubie . Też podejrzane jest ,że jeszcze Klarić nie został uprawniony do gry czyżby jakieś problemy wystąpiły? Mam nadzieję ,że lada moment wszystko będzie już dopięte na ostatni guzik .

PlacekTSW 27.02.2014 09:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1350631)
Tu z pewnością chodzi o kogoś z kartą w ręku lub wypożyczenie półroczne zawodnika który nie może liczyć na regularną grę w swoim klubie . Też podejrzane jest ,że jeszcze Klarić nie został uprawniony do gry czyżby jakieś problemy wystąpiły? Mam nadzieję ,że lada moment wszystko będzie już dopięte na ostatni guzik .

Z Klarić'em jest problem ze zgłoszeniem bo jego były klub ociąga się z wysłaniem certyfikatu.

fanfan 27.02.2014 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PlacekTSW (Post 1350632)
Z Klarić'em jest problem ze zgłoszeniem bo jego były klub ociąga się z wysłaniem certyfikatu.

No to akurat słyszałem ale pytanie dlaczego tamta strona ociąga się z wysłaniem tego certyfikatu ? Może jednak nie wszystko zostało dogadane...

Kassandre 27.02.2014 13:49

z Twittera
Przemysław Zych ‏@PrzemZych
Chavez dziś leci jeszcze z Wisłą na mecz w Gdańsku. Ale myślami w Chinach, czeka tylko na podpisanie dokumentów przez Chińczyków. Na 1 rok.

borys 27.02.2014 14:04

Kassandre

Oby, spora kasa sie zwalnia, chyba przedostatni z wysokokontraktowych - zostanie jeszcze Marko.

Wariacik1984 27.02.2014 14:22

Lolek napisał ze transferu nie bedzie testy medyczne odwołane :/ nawet sie tego spodziewałem...

szprotson 27.02.2014 14:38

Cytat:

„Sądzimy, że Paweł Brożek zagra w Gdańsku. Jutro zapadanie ostateczna decyzja, co do jego osoby. Co będzie, jeśli Paweł jednak nie zagra? Wyjdziemy bez napastnika, tak jak już to robiliśmy we wcześniejszych meczach i dawaliśmy radę
:) Bedziemy Hiszpanią a nawet Hiszpaniom

tomasz_19 27.02.2014 14:45

Odejście Chaveza traktowałbym w kategorii wzmocnienia.... budżetu, ale trzeba przyznać że przez ten okres kiedy tu był niczym specjalnym się nie wyróżniał, był po prostu zwykłym przecinakiem, no i zarabiał niemało.

brylant17 27.02.2014 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1350681)
Kassandre

Oby, spora kasa sie zwalnia, chyba przedostatni z wysokokontraktowych - zostanie jeszcze Marko.

Jeszcze Gordon ma wysoki kontrakt.Tymczasem Chavez oficjalnie odchodzi do chińskiego Qingdao Jonoon zostanie wypożyczony

borys 27.02.2014 15:21

Zapomnialem o Gordanie ale on sie konczy i nie sadze ze przedluzy wogole, a napewno juz nie za taką kasę jak teraz.

nairda116 27.02.2014 15:22

http://www.90minut.pl/news/228/news2...n-do-Chin.html

Jeśli tu napisali to na 99% pojedzie do chin...

Eraziel 27.02.2014 15:28

Ciekawe ile (czy) zarobimy coś na tym wypożyczeniu do Chin :)

PlacekTSW 27.02.2014 15:35

Nie cieszcie się tak z tego wypożyczenia Chaveza, bo znając Naszych działaczy to my będziemy je opłacać... zamiast się go od razu pozbyć to wypożyczenie

Eraziel 27.02.2014 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PlacekTSW (Post 1350696)
Nie cieszcie się tak z tego wypożyczenia Chaveza, bo znając Naszych działaczy to my będziemy je opłacać... zamiast się go od razu pozbyć to wypożyczenie

Skoro oddają go do drugiej ligi chińskiej to pewnie chcą się go pozbyć tylko chętnych na transfer nie ma :rotfl::rotfl:

Oldpara 27.02.2014 16:13

Dobry ruch z tym Chavezem. Na ławkę lepszy Fryc, Nalepa czy Czekaj. Nawet za darmo bym go oddał, byle pensji nie płacić.

domin_czyzyny 27.02.2014 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1350701)
Dobry ruch z tym Chavezem. Na ławkę lepszy Fryc, Nalepa czy Czekaj. Nawet za darmo bym go oddał, byle pensji nie płacić.

i to może być największe wzmocnienie Klubu w tym okienku transferowym ;-) Oby im Chavez się spodobał :)

mr_kwolf 27.02.2014 16:42

Należy pamiętać, że procent od ewentualnej sprzedaży Chaveza miał iść do jego poprzedniego klubu stąd może to "wypożyczenie". Taka moja luźna rozkmina.

WislaFan123 27.02.2014 16:44

Najwazniejsze zeby gral - jak pogra, to wezmą go na MŚ Świata i jest szansa ze ktoś sie nim zainteresuje. Więc teraz nie bedziemy placic pensji, a pozniej nawet jakbysmy z 500 tys ojro zgarneli to i tak w sytuacji Wisly to byloby bardzo duzo, a noz mu by wyszly 3 mecze (a potencjal zawsze gdzies tam mial i w kadrze niezle sobie pogrywal)

Marios007 27.02.2014 17:06

Mam pytanie. Jeśli Chavez zagra na MŚ a będzie na wypożyczeniu w Chinach, to kto dostanie pieniądze za jego udział My czy Chińczycy http://www.wislakrakow.com/forum/ima...n_question.gif

nairda116 27.02.2014 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marios007 (Post 1350716)
Mam pytanie. Jeśli Chavez zagra na MŚ a będzie na wypożyczeniu w Chinach, to kto dostanie pieniądze za jego udział My czy Chińczycy http://www.wislakrakow.com/forum/ima...n_question.gif

Niemcy wiesz :D

Marios007 27.02.2014 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nairda116 (Post 1350722)
Niemcy wiesz :D

Dzięki za sensowną odpowiedź. Ktoś inteligentniejszy mógłby zabrać głos w tej sprawie ??

Janusz94 27.02.2014 17:38

Mnie zastanawia jedno. A mianowicie kto będzie grał na pozycji stopera w razie kartki bądź kontuzji Arka lub Gordana. Jak wiemy Marko Jovanović w tej chwili jest poza grą i nie wiadomo kiedy wróci. Czekaj jest kontuzjowany, Uryga chyba też. Po odejściu Osmana Chaveza zostajemy z dwoma stoperami z czego Bunoza jest raczej lewym obrońcą przesuniętym do środka z konieczności. Z drugiej strony mi pasuje ten transfer ponieważ honduranin poważnie obciążał budżet a i tak praktycznie nie pojawiał się na boisku. Jakby nie było trzeba poszukać jakiegoś stopera najlepiej młodego polaka ktorego można ograć i będzie naturalnym następcą Głowy. Ja osobiście proponuje Gracjana Horoszkiewicza który ponoć jest wielkim talentem ale problem w tym że jest zawodnikiem drugiej drużyny Herthy Berlin i niemcy pokładają w nim duże nadzieje bo uważają że jest większym talentem niż ich wychowanek Jerome Boateng - piłkarz Bayernu Monachium i reprezentant Niemiec.

silver03 27.02.2014 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Janusz94 (Post 1350727)
Mnie zastanawia jedno. A mianowicie kto będzie grał na pozycji stopera w razie kartki bądź kontuzji Arka lub Gordana. Jak wiemy Marko Jovanović w tej chwili jest poza grą i nie wiadomo kiedy wróci. Czekaj jest kontuzjowany, Uryga chyba też. Po odejściu Osmana Chaveza zostajemy z dwoma stoperami z czego Bunoza jest raczej lewym obrońcą przesuniętym do środka z konieczności.

Dudka, Burliga.

Griszka30KR 27.02.2014 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marios007 (Post 1350716)

Na logike Chińczycy.Wiśle to wsjo radno czy gra w reprze czy nie ,bo i tak jest w Chinach,a ewentulne straty z powodu Jego absencji, ponisie klub chiński
Na pewno to w głównej mierze zależy od tego, jak skonstruowana jest umowa wypożyczenia.

Bartosz 27.02.2014 19:02

85 000 USD za udział w mundialu vs 85 000 PLN x 10 z tytułu kontraktu

buczo1985 27.02.2014 19:49

Póki co to pensja Chaveza odpada do końca 2014. Facet ma kontrakt do 2016, więc dobrze by było, gdyby został później sprzedany, chociaż w tych newsach o wypożyczeniu nie widzę nigdzie wpisu o opcji pierwokupu?

Martwią mnie natomiast te przecieki o tajemniczym transferze, czyli faktycznie nic z tego? :/ Szkoda, bo człowiek się trochę rozochocił.

gypsy 27.02.2014 20:07

Kurczę, lepiej by było Chaveza sprzedać, a nie wypożyczać, bo wiadomo, że już u nas nie pogra za wiele. Z drugiej strony, jeśli pojedzie na mundial i coś tam sobą zaprezentuje, to może znajdzie się na niego jakiś chętny, tak jak swego czasu my po mundialu w RPA.

Tak czy inaczej, lepsze wypożyczenie niż trzymanie go w składzie, gdzie i tak nie ma zbyt dużych szans na grę. Franek mu nie ufa i ciężko mu się dziwić, bo to bardzo chimeryczny zawodnik, w dodatku surowy technicznie...

KrzychooR 27.02.2014 20:55

A skąd pewność ze chińczycy będą mu płacić w 2 lidze całość kontraktu?

ecostafic 27.02.2014 21:11

"Napastnik, który miał dołączyć dzisiaj do Wisły to 24-letni Brazylijczyk z tamtejszej Serie A. Miało być 3-mczne wypożyczenie na początek. Tylko, że na ten transfer najbardziej napalił się Cupiał, bo po wygranej w derbach zamarzyło mu się mistrzostwo."

Znalazłem takie coś na necie wiadomo o kogo chodzi ?

silver03 27.02.2014 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ecostafic (Post 1350780)
"Napastnik, który miał dołączyć dzisiaj do Wisły to 24-letni Brazylijczyk z tamtejszej Serie A. Miało być 3-mczne wypożyczenie na początek. Tylko, że na ten transfer najbardziej napalił się Cupiał, bo po wygranej w derbach zamarzyło mu się mistrzostwo."

Znalazłem takie coś na necie wiadomo o kogo chodzi ?

Oby to nie była prawda bo oznaczałoby to, że Cupiał nadal ma mentalność dziecka.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl