Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

FraMat 28.06.2022 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1587076)
FraMat - w swojej upierdliwości walnąłeś głupotę a teraz próbujesz robić z tego spór personalny... Ja nie pamiętam żadnych sporów z Tobą ponieważ takie rzeczy wiszą mi i powiewają.

nie dość, że upierdliwy to jeszcze z Alzheimerem :>
Cytat:

To że go puścili z Cluj bez żalu - czy Ty jesteś normalny?! Mam Ci tłumaczyć dlaczego - jeśliby tam wymiatał - nie trafiłby nigdy do naszej pierwszej ligi?! Zresztą - z Turcji też, bo to wyższy poziom finansowy i sportowy.

Cieszę się, że mamy na forum znawcę ligi rumuńskiej i tureckiej
Cytat:

Proszę, masz odpowiedź - do pierwszej ligi, ani do ekstraklasy nie trafiają piłkarze z takim CV i w szczycie swoich możliwości.

cieszę się, że nadal uważasz, że to może być dobry transfer.
Pozwól innym chociaż się z tego pośmiać.
Cytat:

Tyle że to bez znaczenia, bo to co nie starcza nawet na ekstraklasę (nie mówiąc o poważniejszych ligach) jest topem w pierwszej lidze.

Co za frajerstwo na tym forum, byle tylko się dowalić...

Otóż to, wolfy...dzień bez dowalania się wolfyego do innych userów to dzień stracony

Jagul 28.06.2022 09:35

Z jednej strony Pereira spełnia wszystkie kryteria żeby uznać go za szrot ale radzę spojrzeć szerzej na naszą kadrę i naszych skrzydłowych:
- inwalida Żyro
- bezmózgowiec Cisse
- ciotowaty Hugi
- paralityk Młyński
- wonderkid Piotruś Starszyński.

W obliczu tej nędzy jeśli ten Pereira ma być wzmocnieniem to powinien z automatu wskoczyć do pierwszej jedenastki.

silver03 28.06.2022 10:09

https://i.imgur.com/2BYaGO6.jpghttps://wislakrakow.com/forum/data:i...QAUAFABQAUAf/Z

Karherop 28.06.2022 10:43

Te komentarze Turków to jakbym czytał nasze forum po odejściu Silvy czy Janickiego.

krysztal 28.06.2022 12:07

Albo Jana Frederiksena...

Karherop 28.06.2022 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1587087)
Albo Jana Frederiksena...

Gość zagadka bo przed naszym przyjściem był bardzo solidnym ligowcem w Danii. W Broendby nie gra się za ładne oczy.

Już niedługo 1 lipca i oficjalne pożegnanie Kieszka, Rosy Zukova i Savicia? Chyba że bawimy się w utrzymywanie zawodników bez kontraktów. Za zasługi dla klubu

KOALIK 28.06.2022 12:25

Nieomylny ma dużo lepszą karierę od Pereiry, ale co z tego, skoro nie zagrał w ostatnich dwudziestu dziewięciu ligowych spotkaniach i nie wiadomo kiedy ponownie zagra...

Savić, Skvarka, Hanousek, Zhukov i kilku innych miało być poważnymi wzmocnieniami, okazali się parodystami, więc życie zweryfikuje ten transfer.

KOALIK 28.06.2022 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1587064)
Czekałem na jakiegoś gościa z La Liga (choć myślałem że przyjdzie młodszy i z 3 ligi hiszpańskiej), a tu ściągnęli doświadczonego gościa, który powinien pokazać Cisse, Mlynskiemu czy Starzynskiemu jak powinno się grać na pozycji skrzydłowego. Nawet jak już nie będzie miał tego ognia, który niewątpliwie miał 3, 5 i 10 lat temu to paru gości się od niego odbije.

Fajny transfer, teraz jeszcze napastnik. Nie pogardzę również kierunkiem hiszpańskim.

Na żołnierzy można liczyć. Co tam u Krzyśka Kiewicza?

alexx6 28.06.2022 12:44

Żyro jak odchodził z legi to tez był nadzieja polskiej piłki a teraz każdy widzi jak to wygląda, skonczył w drugiej (pierwszej) lidze

IncognitoTSW 29.06.2022 07:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1587083)

Jeśli będzie się cały mecz chował za rywalami to idealnie pasuje do stylu naszej drużyny

Karherop 29.06.2022 07:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx6 (Post 1587094)
Żyro jak odchodził z legi to tez był nadzieja polskiej piłki a teraz każdy widzi jak to wygląda, skonczył w drugiej (pierwszej) lidze

Już wcześniej grał w 1 lidze. Osobiście mi się to podoba, że nie jest to dla niego taka ujma, jak dla większości podobnych zawodników którzy "lizneli" większej piłki. Potem lądują w Kazachstanie czy dolnych klubach cypryjskich by się kasa zgadzała.

kolarz90 29.06.2022 08:13

Colleya chce Legia i Sheriff Tiraspol
https://www.meczyki.pl/newsy/media-s...nsfer/191099-n

Karherop 29.06.2022 08:21

Od początku mi nie "grało" jego pozostanie. Dobry gracz, ale typowy najemnik, w wieku w którym mało kto chce grać w 1 lidze.

Jedyne czego sobie życzę to aby coś wycisnęli z tego transferu. Minimum 300k euro.

Para Łasicki-Mehremic wygląda obiecująco, ale za nimi jest jedynie Hoyo i Skrobanski. Wróci może też Żyłka z 3 ligi, ale jak nic potrzebujemy jeszcze jednego doświadczonego stopera.

maciekkk 29.06.2022 08:29

Mehremić - obiecująco.... No nie wiem. Oglądałem każdy mecz, w którym u nas grał i za nic nie uważam go za gościa do gry w 1 składzie, nawet w 1 lidze. Wady, które u niego widać od razu to klocowatość i fatalna zwrotność i ustawienie się.

wolfy 29.06.2022 08:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekkk (Post 1587120)
Mehremić - obiecująco.... No nie wiem. Oglądałem każdy mecz, w którym u nas grał i za nic nie uważam go za gościa do gry w 1 składzie, nawet w 1 lidze. Wady, które u niego widać od razu to klocowatość i fatalna zwrotność i ustawienie się.

Brak zwrotności i klocowatość? No to chyba inne mecze oglądaliśmy...

Karherop 29.06.2022 08:46

Z tego co się czyta/słyszy po rundzie w Izraelu wygląda lepiej niż na jesieni 2021. Wtedy w sparingach faktycznie fatalnie wyglądał.

Zresztą, przy obecnym stanie posiadania to kto zagra pol-lewego stopera?

wolfy 29.06.2022 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1587122)
Z tego co się czyta/słyszy po rundzie w Izraelu wygląda lepiej niż na jesieni 2021. Wtedy w sparingach faktycznie fatalnie wyglądał.

Zresztą, przy obecnym stanie posiadania to kto zagra pol-lewego stopera?

Ja piszę po meczach, nie w sparingach za Guli gdzie podobno był zapuszczony (do tego treningi Guli źle przygotowały fizycznie wszystkich naszych piłkarzy). Za dużo wtedy nie pograł o ile pamiętam, bo Gula go skreślił za brak profesjonalizmu. W Izraelu za to grał chyba wszystko.

Książę Palownik 29.06.2022 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekkk (Post 1587120)

Przecież u niego właśnie motoryka jest najmocniejszą stroną. Jest to stoper szybki, z przyspieszeniem, właśnie tutaj miał przewagę nad pozostałymi. Nawet się zastanawiałem, czy by na lewej stronie nie mógł zagrać.

Generalnie mam o nim dobrą opinię. Jedyny minus to czasem ryzykowne wyprowadzenie piłki, zdarzało się, że prosto pod nogi napastnika rywali.

Książę Palownik 29.06.2022 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolarz90 (Post 1587118)
Colleya chce Legia i Sheriff Tiraspol
https://www.meczyki.pl/newsy/media-s...nsfer/191099-n

Obyśmy odbili na nim chociaż część kasy utopionej w Fajtłapića.

Elendil 29.06.2022 10:15

Mam nadzieję że jednak Colleya uda się zostawić, bo potrzebujemy doświadczonego stopera. A jeśli już go sprzedamy, to za naprawdę bardzo dobrą kasę, nie tak jak Poletanovica.

Karherop 29.06.2022 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1587125)
Obyśmy odbili na nim chociaż część kasy utopionej w Fajtłapića.

Jak już została utopiona to wypada ja wyłowić, odzyskać co się da i jakoś spożytkować. Pomysł Brzeczka z wypozyczeniem Fazlagicia nie jest zły, wszakże już w naszych barwach debiutował w seniorskiej kadrze Macedonii. Ktoś się na niego polasi prędzej czy później.

wolfy 29.06.2022 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1587124)
Przecież u niego właśnie motoryka jest najmocniejszą stroną. Jest to stoper szybki, z przyspieszeniem, właśnie tutaj miał przewagę nad pozostałymi. Nawet się zastanawiałem, czy by na lewej stronie nie mógł zagrać.

Generalnie mam o nim dobrą opinię. Jedyny minus to czasem ryzykowne wyprowadzenie piłki, zdarzało się, że prosto pod nogi napastnika rywali.

To tak brzmi jakby go z Klemenzem pomylił, Mehremić był bardzo szybki, zwrotny i miał dobre dalekie przerzuty. Zdarzały mu się też obcinki i złe ustawienie, ale - klocowatość? Ostatnim klockiem u nas był Klemenz właśnie, reszta stoperów prezentowała minimum dobry poziom motoryczny...

s1mone 29.06.2022 10:58

No chyba pomylił, Mehremic był szybki i jak na stopera drobnej budowy, dobry technicznie. Miał wiele zagrań przy rozegraniu ryzykownych, takich prawie przejętych, parę razy przyprawił mnie tym o palpitacje serca. Z drugiej strony, mimo opresji nie przypominam sobie, aby choć jedną bramkę w ten sposób zawalił. W grze obronnej był całkiem w porządku, nie do konca wiedziałem dlaczego go odpalono.

Proud 29.06.2022 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1587131)
No chyba pomylił, Mehremic był szybki i jak na stopera drobnej budowy, dobry technicznie. Miał wiele zagrań przy rozegraniu ryzykownych, takich prawie przejętych, parę razy przyprawił mnie tym o palpitacje serca. Z drugiej strony, mimo opresji nie przypominam sobie, aby choć jedną bramkę w ten sposób zawalił. W grze obronnej był całkiem w porządku, nie do konca wiedziałem dlaczego go odpalono.

Drobnej budowy?

Dla mnie właśnie jak na obrońcę wysokiego był naprawdę zwrotny i szybki. Czasami się taktycznie gubił ale w walce 1 na 1 wyglądał bardzo dobrze. Też byłem zdziwiony, że Gula go odstawił. Jak będzie grał tak jak w pierwszym okresie w Wiśle, to na I ligę będzie TOP obrońca.

LucjuszWielki 29.06.2022 11:42

Ja najbardziej pamiętam Mehremica z szalonych powrotów i sankach na pełnym gazie na pograniczu karnego - na szczęście skuteczne i w miare czyste :D

s1mone 29.06.2022 12:08

Drobnej jak na stopera - może się nieprecyzyjnie wyraziłem - chodziło mi, że to nie był klocek jak Klemens czy mięśniak jak Colley. Dzięki temu był szybki. Po prostu proporcjonalnie zbudowany, o. Raczej szczupły niż nalany.

Jeśli Colley ma odejść to tylko z dużym % od następnego transferu, srał dziad czy to bedzie 200 czy 400k byle % był, bo on niedługo pójdzie dalej za pare melonów.

AgresywnyChomik 29.06.2022 23:15

Mehmeric byl elektryczny przy kazdym zagraniu czlowiek sie zastanawial co odj****, mysle ze to sie nie zmienilo.

LucjuszWielki 30.06.2022 10:15

Jeśli chodzi o Colleya to dużo większe wrażenie zrobił na mnie Frydrych przez pierwsze pół roku niż on. Po takich korkociągach w derbach zastanawiam się dlaczego ludzie widzą w nim miliony, choć wszystko mozliwe.

Karherop 30.06.2022 12:03

Savic i Zukov oficjalnie wylatują. Zobaczymy kogo za nich przyniesie maszyna losująca.

Liczba obcokrajowców zmniejszyła sie z 16 do 10 choć czekamy tylko aż wyleci Skvarka, Kuvelic czy Colley i może koniec z czystkami.

Jaroo1 30.06.2022 12:22

Żukow to chyba jedna z większych porażek Wisły jak i osobiście dla piłkarza. Gościu przychodził jako nazwijmy to "talent", miał się rozwijać, robić karierę, pół roku pokazał się na prawdę dobrze. Może nie jako piłkarz kompletny, jakiś cud ale po prostu zapierdalał za dwóch, nie brakowało mu ambicji i woli walki. No i tak z miesiąca na miesiąc gasł on jak i nadzieje w nim pokładane.
Dziwne, że siedział tutaj trzy lata i marnował czas, gdzie w takim wieku powinien grać, rozwijać się i robić progres po to żeby już dzisiaj być ostoją jakiejś drużyny.

krysztal 30.06.2022 12:26

Oto Wielki Mehremić barwy ognia,mający siedem głów i dziesięć rogów-a na głowach jego siedem diademów i ogon jego zmiata trzecią część gwiazd nieba i rzucił je na ziemię

Na pewno o tego Mehremića wam chodzi...

maciekkk 30.06.2022 12:42

Nie pomyliłem, chodziło mi o Mehremicia, nie mówię, że się znam, bo dużo tu pozytywnych opinii o nim, no ja mam po prostu inne zdanie o nim. Może je zmienię, jak pokaże się z innej strony jak dotychczas.

Pamiętam kilka sytuacji, jak miał piłkę do wybicia przy linii końcowej i zamiast robić to prawą nogą by szybko zażegnać akcję, to robił taki łuk, że prawie boiska brakło żeby tylko wybić lewą nogą. Ostatni raz coś takiego widziałem jak grałem w juniorach... Może jest szybki, nie pamiętam, ale zwrotny (o to mi chodziło, że klocowaty) na pewno nie xD

sandbender 30.06.2022 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1587185)
(...) miał się rozwijać, robić karierę, pół roku pokazał się (...)

To jest kwintesencja rozwoju piłkarzy w Wiśle. Przez ostatnie lata nikt kto do nas przyszedł i był słabym lub średnim piłkarzem, nie odszedł będąc wyraznie lepszy. Po drodze jeszcze zepsuliśmy kilku dobrze się zapowiadających. Tylko ci, którzy byli w topie w skali ligi nie zostali zepsuci: Carlitos, Imaz, El Mahdioui itd

Karherop 30.06.2022 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 1587190)
To jest kwintesencja rozwoju piłkarzy w Wiśle. Przez ostatnie lata nikt kto do nas przyszedł i był słabym lub średnim piłkarzem, nie odszedł będąc wyraznie lepszy. Po drodze jeszcze zepsuliśmy kilku dobrze się zapowiadających. Tylko ci, którzy byli w topie w skali ligi nie zostali zepsuci: Carlitos, Imaz, El Mahdioui itd

Paru nie zepsuliśmy, ale zależy od kiedy liczyć ostatnie lata, jeszcze za Stolarczyka paru się rozwinęło:

Lis, Bartkowski, Pietrzak, Kort, Kostal, Arsenic (ich późniejszy zjazd mnie już nie interesuje).

Skowronek całkowity rozkład kadry.

Hyballa z paru wycisnął maxa aż ich zajechał.

Gula to nie wiadomo co z tymi ludźmi robił przez 8 miesięcy.

sandbender 30.06.2022 13:56

Ostatnie 3 sezony to w ogóle dramat. Ale fakt, zapomniałem, że Pietrzak to w sumie u nas grał jeszcze nie tak dawno.

lazy 30.06.2022 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1587191)
Paru nie zepsuliśmy, ale zależy od kiedy liczyć ostatnie lata, jeszcze za Stolarczyka paru się rozwinęło:

Lis, Bartkowski, Pietrzak, Kort, Kostal, Arsenic (ich późniejszy zjazd mnie już nie interesuje).

Skowronek całkowity rozkład kadry.

Hyballa z paru wycisnął maxa aż ich zajechał.

Gula to nie wiadomo co z tymi ludźmi robił przez 8 miesięcy.

Może to jest właśnie źródło wszystkich naszych sportowych problemów. Przez ostatnie sezony WSZYSCY, absolutnie WSZYSCY zawodnicy notują zjazd. Udało się sprzedać Aschrafa i Yawa zanim dopadł ich wirus Wisły. Natomiast wszyscy pozostali, nawet juniorzy się co najmniej nie rozwijają.
Może to szkolenie jest największym problemem? Przecież z wiekiem umiejętności, forma powinny wzrastać. A tymczasem kto nie przyjdzie do Wisły to na początku jest nieźle a po kilku meczach ...

Karherop 30.06.2022 14:23

Pisałem o tym wcześniej. Zamiast brać się za trenowanie, rozwijanie piłkarzy to szukamy gotowego produktu. Szkolenie u nas się kończy na CLJ a później to piłkarze nie mają zbytnio wyznaczonej ścieżki.

Z tej perspektywy trzeba trzymać kciuki za Brzeczka, bo jak mu się uda, to może w końcu doczekamy się jakiejś stabilizacji.

Książę Palownik 30.06.2022 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1587194)
Pisałem o tym wcześniej. Zamiast brać się za trenowanie, rozwijanie piłkarzy to szukamy gotowego produktu. Szkolenie u nas się kończy na CLJ a później to piłkarze nie mają zbytnio wyznaczonej ścieżki.

Z tej perspektywy trzeba trzymać kciuki za Brzeczka, bo jak mu się uda, to może w końcu doczekamy się jakiejś stabilizacji.

To jest jakiś bardziej fundamentalny problem.

Piłkarze u nas wręcz gasną. Ci, którzy przychodzili tutaj prezentując jakiś poziom, po kilku miesiącach stają się zwykłym ligowym planktonem (w najlepszym wypadku).

sevenheaven 30.06.2022 15:16

a kto ma ich trenować ? Kmiecik ? popatrzcie sobie na statystyki naszych napastników z ostatnich lat nie licząc wybryk Carlitosa, który był po prostu dobry.. trzeba się cofnąć do czasów Brożka, Kużby, Frankowskiego i Żurawskiego, ale to byli ludzie z naturalnym talentem

jedynie trenera bramkarzy mieliśmy fajnego (Kowal), który właśnie od nas odszedł do Rakowa..

Jaroo1 30.06.2022 15:16

Mental, niby jest presja bo to Wisła, gadanie, że Wisła to wielki klub (jak ma taki szrot unieść tę presję?) z drugiej strony nic się nie wymaga bo już od pewnego czasu się utarło, że Wisła o nic nie gra, aby jakoś to było. Do tego ciągłe zmiany trenerów i koncepcji na budowę Wisły.

Jak przychodzili ludzie, którzy byli poziomem ponad tę ligę to sobie w takich warunkach radzili, bo nawet jak grali słąbo to i tak byli w czołówce ligi. Jak się skończyło sypanie kasą i sprowadzanie średnich albo słabych piłkarzy to oni już sobie nie potrafią poradzić w takich warunkach. I raczej tu nie chodzi o umiejętności bo jakieś każdy ma lub miał, tylko o psychikę, która zostaje w Wiśle Kraków rozjebana i później ci kopacze są wyzuci ze wszystkiego. Takie sieroty miernoty się robią a ostatnie czasy już w ogóle pokazują, ze jak ktoś coś nawet trochę umie (Forbes), coś więcej umie (El Mahdioui i Yeboah) albo ma szansę na zrobienie jakieś kariery (Buksa) to wypierdala stąd w podskokach przy pierwszej lepszej okazji. I to też nie jest przypadek, że lepszych graczy nie potrafimy utrzymać, ze są w stanie się kłócić jak Buksa i Forbes, albo uciekają biegusiem po 6 czy 18 miesiącach gry w klubie, jak ostatnia dwójka wytransferowana zimą.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl