![]() |
|
Jovanovic to na stoperze cienias, ktory w cieniu Arka zrobil sobie reputacje klasowego stopera- gdyby nie fantastyczna dyspozycja i brak kontuzji Glowackiego to Jova niestety by sie kompromitowal na stoperze- to bardo fajny i sympatyczny zawodnik - ale niestety wg mnie to najbardziej przereklamowany pilkarz w naszej druzynie. Chavez to tez cienias - i nie ma o czym gadac - jedynie to co przemawia za marko ze jest choc troche ruchliwy i skoordynowany - bo jak widze Chaveza to jestesm pewny ze koles lekcji w-f nie mial nigdy- po prostu jest wolny, malo zwrotny i kazdy go objerzdza na szybkosci lub jakimkolwiek zwodem - obydwaj panowie nienadaja sie po prostu do gry w druzynie z czuba tabeli ....osobiscie chcialbym zeby przy Arku zagrali Czekaj albo Uryga, mozeby sie czegos nauczyli ...tylko niestety to sa tzw "szklani chlopcy" i lapaia kontuzje non stop
|
A ja jak myślę o Chavezie to od razu przychodzi mi do głowy pierwszy mecz z APOEL-em gdzie trzymał całą naszą obronę, czyścił wszystko, był nie do przejścia, a piłkarze APOEL-u odbijali się od niego jak od ściany także wydaje mi się, że ma potencjał na lepsze granie niż w naszej lidze.
|
Zobaczcie na Jovanovicia jak my wyj...ć piłke. Jak zrobi to Arek to piłka leci na drugą stronę boiska, a Jova zawsze n aut i to jeszcze blisko pola karnego
|
Jovanovic i Chavez byli niezłymi piłkarzami tylko trafili na katastrofalnych trenerów Kulawika i Probierza a żeby tego było mało to Jovanovic więcej siedział w gabinecie zamiast na boisku
|
Jovanović rozegrał dobrą rundę jesienią, najeżdżanie na niego jest co najmniej niedorzecznością.
|
Cytat:
:-p |
Jovanovic to może Cleberowi buty nosić. Porównujesz chłopie Fiata do Mercedesa...
|
Cytat:
|
Cleber w formie niczym nie ustępował Arkowi.
Świetny był też Marcelo; w dodatku również groźny pod bramką przeciwnika. Jovanovicia, Chaveza czy Bonuzy raczej nie ma co do nich porównywać. Są co najwyżej przeciętni / dobrzy - w zależności od formy. Zaś Głowacki, Marcelo czy Cleber to jedni z najlepszych stoperów, którzy się przewinęli przez ektraklasę na przestrzeni ostatnich 15 lat. Może by znalazł jeszcze ze dwóch, którzy w pewnym momencie osiągnęli podobny poziom (mi na szybko przychodzi tylko nazwisko Arboleda - mimo, że teraz jest cieniem samego siebie). |
Cytat:
|
z Klariciem już podpisali...
|
podaj źródło, bo nikt nie uwierzy..
|
Cytat:
|
Na stoperze grał najczęściej.
|
Cytat:
Klarić podpisany ? |
Cytat:
O tym , że zostanie piłkarzem Wisły na 100% pisałem, że wyjazdem do Turcji. |
Alez Klaric nam słodzi :DDD
zobaczm co z niego bedzie,wyglada na takiego kozaka ,ale to sie dopiero okaze :) |
Faktycznie przysłodził niesamowicie :) No ale niech się spełnią jego marzenia. Mam nadzieję, że coś ustrzeli dla Wisły.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Słodzenie słodzeniem, ale jak usłyszałem, że Smuda jest jednym z najlepszych w Europie to...
Żeby bylo jasne, jestem zwolennikiem Franza w Wiśle. Klarić ma zadatki na "dziennikarz" Weszło, musi tylko zmienić front na prowarszawski. |
już na oficjalnej stronie jest w składzie 1 drużyny ;d
|
miejmy nadzieje, ze to nie będzie drugi 'talent' jak quioto :D
|
Cytat:
Wiem, że żartujesz, ale my naprawdę mamy obecnie bardzo młody skład i wielu zawodników dostaje szansę na występ. Czy je wykorzystują, to już inna sprawa. Nie ma się co grzać, z czasem wyjdzie na co go stać. Jeżeli jednak ktoś spodziewa się że chłopak podbije z miejsca ekstraklasę, to raczej się rozczaruje. To jest transfer z myślą o przyszłości, teraz ma tylko pokazać czy warto w nim pokładać nadzieje. Dla chłopaka to też jest szansa, bo z ekstraklasy blisko do chociażby Bundesligi. |
Szkoda tylko że szukamy młodych w Austrii a o naszych niższych ligach zapominamy. Jakoś bym się bardzo zdziwił i pozytywnie rozczarował gdyby Klarić to był talent na chociażby poziomie takiego Furmana za którego Legia skosiła 3 mln euro. Dziwne że nikt w Austrii go nie wypatrzył. Łatwiej przeoczyć jednak talent w polskich niższych ligach czy na Haiti niż w takiej Austrii gdzie poziom profesjonalnego skautingu jest wysoki. Oczywiście wyjątki się zdarzają (Kalu Uche). Ale to są wyjątki a nie reguła.
No ale jak Cupiał nie lubi polskich piłkarzy to żadne racjonalne argumenty go nie przekonają że warto szukać młodych piłkarzy w rodzimych niższych ligach i zarabiać miliony euro jak Legia. |
No to przynajmniej mamy kolejnego napastnika w zespole niech tylko nad Klariciem jeszcze Smuda popracuje ale skoro go przekonał to akurat moze na ta lige byc dobrym wzmocnieniem
|
może mi ktoś powiedzieć co z tym Bitonem ?
|
Cytat:
|
Bitonem nie ma co zawracać sobie głowy bo i tak do nas nie wróci. Co prawda za granicą furory nie robi ale wątpie aby chciał grać za takie grosze jakie u nas się w tej chwili oferuje. Po za tym musiałby rozwiązać swój kontrakt z obecnym pracodawcą więc lepiej skończmy temat.
|
Klarić z 99 na plecach. Kto ostatnio grał z tym numerem? Nie Marek Penksa (turboskrzat)? :D
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:01. |
|
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl