Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

Janusz 06.08.2015 15:21

To była ironia.
Nie takie "potęgi" jak Legia odpadały trafiając
Cytat:

na zespoły teoretycznie słabsze
Kluczowe jest tu zdanie
Cytat:

Zakładając oczywiście, że przechodziłaby każdą z wyżej wymienionych rund.
Bo mi z wypowiedzi kolegi Zooey_Deschanel wychodzi że jak Legia zdobędzie Mistrzostwo Polski, to może jednocześnie świętować awans do Ligi Mistrzów...

AntyMod 06.08.2015 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1410038)
A tak naprawdę i szczerze Panowie: Co znaczą te wszystkie Mistrzostwa i Puchary Polski? Według mnie nic. Krajowymi trofeami możemy sobie całe gablotki zapychać albo zacząć podcierać tyłki. Od faktu kto zdobędzie w danym roku Mistrzostwo lub Puchar Polski poziom naszej ligi ani nie wzrośnie, ani nie zmaleje. Pucharowa „przygoda” Amici, Śląska i Jagi tylko utwierdziła mnie w przekonaniu, że nasza Ekstraklasa, to jeden wielki bajzel i żadne zaklinanie rzeczywistości przez pseudoekspertów pokroju Jureczka Engela tego nie zmieni. Byliśmy, jesteśmy i będziemy po pachy zanurzeni w tym gównie do momentu, póki nie znajdzie się jakiś mądry Człowiek, który .......nie pięścią w stół i krzyknie: „Dosyć tego!” Tu trzeba pracy u podstaw na wzór pozytywizmu. W innym wypadku dalej będziemy pływać w tym szambie i udawać, że wszystko jest w normie. :-/ A od bardzo dawna nie jest...

pierwszym krokiem ktory moze TROCHE podniesc poziom tej ligi to extraklasa 10 zespolowa i 4 rundowa

el Nuero 06.08.2015 23:46

Takie pytanie piknika: jeśli Legia wygrywa na wyjeździe 2:1, a potem ten wynik starcia z Kukesi jest weryfikowany jako walkower, to czy zawodnikom w meczu "walkowerowym" (Nikolić i Rzeżniczak) strzelone bramki liczą się do "osobistego dorobku strzeleckiego", czy też jest to anulowane?

A co do losowania- myślę, że od niego może zależeć więcej, niż od umiejętności drużyn L+L. Trafili poznaniacy na Basel - i było pozamiatane zgodnie z planem. Choć z drugiej strony, Żalgiris i Stjarnan też miały być ekipami "łatwymi do łyknięcia"...

Angmir 07.08.2015 00:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez el Nuero (Post 1410131)
Takie pytanie piknika: jeśli Legia wygrywa na wyjeździe 2:1, a potem ten wynik starcia z Kukesi jest weryfikowany jako walkower, to czy zawodnikom w meczu "walkowerowym" (Nikolić i Rzeżniczak) strzelone bramki liczą się do "osobistego dorobku strzeleckiego", czy też jest to anulowane?

A co do losowania- myślę, że od niego może zależeć więcej, niż od umiejętności drużyn L+L. Trafili poznaniacy na Basel - i było pozamiatane zgodnie z planem. Choć z drugiej strony, Żalgiris i Stjarnan też miały być ekipami "łatwymi do łyknięcia"...

Oficjalnie są anulowane.

Z tym że nie ma żadnych oficjalnych konkursów strzeleckich w UEFA. Wszystko to domena dziennikarzy.
Wielokrotnie protokoły sędziowskie różnią się od statystyk np Ekstraklasy SA czy PS kiedy np sędzie nieprawidłowo przypisał gola itp.

Widząc bieżącą formę Lecha i w mniejszym stopniu Legii dobre losowanie jest jak najbardziej pożądane.
Wiele z klubów na które mogą trafić są co najmniej porównywalnej z nimi klasy i o awansie w takich przypadkach zadecyduje bieżąca forma sportowa. Dodatkowo Polskim klubom wybitnie nie leżą a) kluby ze Skandynawii b) Portugalii (nigdy Polski klub nie wygrał dwumeczu). No i lepiej nie trafić na rosnące potęgi wschodu - Kazachstan i Azerbejdżan - wylosowanie ich to zawsze kłopot - logistyczny, kibicowski, społeczny ...

emj10 07.08.2015 07:50

Bramki z tego co było podawane z komunikacie zostają zaliczone.

Zooey_Deschanel 07.08.2015 10:42

Bramki zostają zaliczone. W tamtym roku Legia wygrała z Celticiem 2:0, a następnie był walkower. Bramki strzelone przez Kucharczyka i Żyre nie zostały im anulowane.

Potencjalni rywale Legii
Cytat:

Rosenborg (NOR)
Zorya Luhansk (UKR)
Žilina (SVK)
Vojvodina (SRB)
Altach (AUT)
Potencjalni rywale Lecha
Cytat:

Hajduk Split (CRO)
Atromitos (GRE)
Dinamo Minsk (BLR)
Videoton (HUN)
Rabotnicki (MKD)
Kairat Almaty (KAZ)

!!IRIVER!! 07.08.2015 11:50

Legia potencjalnie może trafić wyraźnie gorzej aniżeli kuchenki. Niewygodni Norwegowie i Ukraińcy, do tego Altach które stłukło Guimaraes. A i Żyliny czy Serbów lekceważyć nie można.
Rywal marzeń dla Lecha sportowo to chyba Rabotnicki, ale znając szczęście Maćka Skorży trafi na Mińsk albo Ałmaty. Nie dość, że marketingowa bryndza to i piłkarsko będzie ciężko. Pod kątem atrakcyjności kibicowskiej najlepszy byłby oczywiście Hajduk.

mr_kwolf 07.08.2015 12:01

Dla Lecha najlepiej Videoton lub Rabotnicki. Dla Legii chyba Zilina. Ogólnie nie ma tutaj zespołów nie do przejścia.

dynek.pl 07.08.2015 12:20

Przy takim losowaniu kak nie bedzie dwoch druzyn w grupie to nalezy rozwiazac ekstraklasa i w zamian wprowadzic co najwyzej jakies rozgrywki amatorskie.

kreseq 07.08.2015 12:23

Videoton to nie jest potęga...wiadomo ale jednak to też nie są maksymalne ogórki. Nie z takimi Lech dostawał w cymbał. Szanse 80%
Co do Ukraińców to... mogło być lepiej... W lidze średnio, grają w sumie tylko zawodnikami z Ukrainy, ale pocisnęli w poprzedniej rundzie Belgów i to konkretnie. Szanse 55%

To będą ciężkie mecze ;)

Maciuś 07.08.2015 12:47

Szanse na awans: Nowa Legia 40%, Zoria 60%. Amikorz 50% (no chyba że kupią napastnika to wtedy 60%), Videoton 50%.

Angmir 07.08.2015 12:47

Lech zdecydowanym faworytem - 66% szans na awans

Legia zagra przeciw lepszej od iebie drużynie, wspomaganej przez UEFA w związku z sytuacją polityczną.

Będzie ciężko - ciężej niż z Metalistem rok temu.

Szanse ? 40% ? i to łagodnie mówiąc.

Angmir 07.08.2015 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1410162)
Przy takim losowaniu kak nie bedzie dwoch druzyn w grupie to nalezy rozwiazac ekstraklasa i w zamian wprowadzic co najwyzej jakies rozgrywki amatorskie.

Janusze wiedza swoje ....

Jakoś od 20 lat tylko raz były 2 drużyny w grupie i liga dalej gra ...

Jak nie masz pojęcia o piłce to wypowiadaj się w tematach o Pokemonach a nie uprawiasz mentalny ekshibicjonizm i pokazujesz jak pusto masz w głowie.

Jago 07.08.2015 14:09

Żal mi Maćka Skorży, no ale aktualnie nie jest trenerem gwarantującym jakikolwiek sukces w europie. Zwyczajnie nie ma jaj, przypomnę sytuację u nas z Levadią. Nie dostał prawego obrońcy i mówił że trudno, że trzeba grać tym czym się ma. Wystarczy żeby postawił zarządowi albo prawy obrońca albo odchodzę a tak to wyszedł Łobodzińskim i wiemy jak to się skończyło. Tutaj to samo.. jak można na tzw "próbę odrabiania strat" wyjść bez żadnego napastnika.. już nawet ten Robak, zawsze jednego obrońcę odciągnie. Prosiło się aż o zmianę. Czemu ci Polscy trenerzy tak się boją zaryzykować, Moskal z belgami wtedy też. Lepiej być zapamiętany z efektownej gry przegranej 3:2 niż nudnego 0:1 przegranego.

Zooey_Deschanel 07.08.2015 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1410165)
Legia zagra przeciw lepszej od iebie drużynie

Co ty bierzesz, kolego? :shock: Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Legia w normalnej dyspozycji nie powinna mieć żadnego problemu z ich przejściem. Tak, wiem, że wygrali u siebie z ekipą z Belgii. Tyle, że... co z tego?

Waldonis 07.08.2015 17:01

Sam jestem za Legią, ale bądźmy poważni - Legia trafiła najgorzej jak mogła. Mało medialny klub, sportowo na wysokim poziomie, rzekłbym że półkę wyżej od nas, tak tak, taka prawda niestety, mający w swoim składzie 4-ch reprezentantów Ukrainy, ogrywający zaplecze Donieck i robiący postępy z roku na rok. poprzednia edycja el. LE była dobrym przykładem w jakim kierunku zmierzają, odpadli po pechowej bramce w doliczonym czasie gry z Feyenoordem. W tej edycji przejechali walcem klub z ligi belgijskiej, pytasz i co z tego ? ano to, że liga nasza, a belgijska to niestety półka wyżej, wystarczy wspomnieć jak Legia się męczyła z Lokeren, a teraz wyobraź sobie, że Legia ogrywa ów Lokeren różnicą 5 goli ! ja po prostu stąpam twardo po ziemi, jak Legii uda się przejść Zorię będzie fajnie ale cudów bym nie oczekiwał. Lech trafił zdecydowanie lepiej, jak tego nie wykorzystają, to za rok przygodę z pucharami będą rozpoczynać od I rundy :)

Zooey_Deschanel 07.08.2015 19:52

Ja jestem tego zdania, Legia grając na swoim poziomie bez problemu ich przejdzie. No, ale zobaczymy co czas pokaże.

Uran235 07.08.2015 23:34

Ciekawe losowanie. W mediach już pompowanie balonika, że trzeba awansować itd. ale po mojemu nie będzie szokiem jeżeli obie polskie ekipy odpadną.

Legia Berga jest mocna, ale trudno ją oceniać od strony wolicjonalnej. W lidze ciśnie, ale z pucharowymi ogórami odstawiała raczej minimalizm, a w zeszłym sezonie liczne wtopy ze słabszymi ekipami kosztowały ich mistrzostwo. Zorja to drużyna w zasięgu Legii, ale jak się przejrzy kadrę to można wyłapać, że potencjalnie najmocniejsi kopacze są własnością Szachtara Donieck i nie jest ich 2 czy 3 w kadrze. Na miejscu Legii bardzo bym uważał na tę ekipę. Liga ukraińska jest nieporównanie silniejsza od Ekstraklasy i na takich "chłopaczkach" bardzo łatwo się przejechać.

Co do Lecha, to losowanie dostał naprawdę niezłe, ale tam trenerem jest Skorża. W realiach ligowych świetny szkoleniowiec na poukładanie drużyny z potencjałem, ale na puchary za miękki. Jego drużyny przeważnie wychodzą w pucharach z zafajdanymi portkami, o mały włos, a za jego kadencji sami byśmy zawalili awans z Beitarem w pierwszym meczu. Innych przygód nie warto wspominać.

kerim1906 08.08.2015 11:35

nie wiem po co to rozkminianie kto ma jakie szanse, obydwie maja dostać regularny wpi...ol , najlepiej kilka bramek do zera w dwumeczu , i po rozkminie, no chyba ? że ktoś potrzebuje punktów :shock:

Arked 08.08.2015 11:48

Obie polskie drużyny są faworytami w swoich parach. Natomiast, jak to w pucharach, każdy wynik jest możliwy. Tym bardziej, że w tej fazie rozgrywek słabych drużyn już raczej nie ma.

ziz99 20.09.2015 23:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1410032)
Przereklamowany to był Rumak. Maciuś przynajmniej wygrywa to co musi wygrać. MP zdobył. A wygrać musi awans do LE. Po meczach IV rundy będzie można pisać że przereklamowany jak Amica odpadnie.

Więc bez przesady.

Maciuś idzie zgodnie z planem ...:-)

Kocur 01.07.2016 10:05

Dobrze rozpoczęły polskie drużyny przygodę w pucharach.

Slavia Sofia - Zagłębie Lubin 1:0

i grał jeszcze jakis drugi nie do końca polski zespół, dostał baty od Shkendija Tetowo 2:0

Jaro1991 01.07.2016 10:34

Ten wspaniały początek tych dwóch zespolów jest jak łyżka miodu w beczce dziegciu po tych karnych z wczoraj.

Davss875 03.07.2016 09:28

Hahaha Żydovia dostała od zespołu z Macedonii, wiedziałem. Jeden mecz i do widzenia, nie dla takich śmiesznych klubików Europejskie Puchary! Żydovia do 3 ligii won!!!

gypsy 05.07.2016 15:44

Taki to efekt tego dziwnego sezonu, gdzie naprawdę czołówka tabeli była dość... zaskakująca. I jak widać chujowo się stało tak jak się stało, bo oczywiście blamaż w Europie będzie po całości. Z czym do ludzi panieeeeeee...

arti 05.07.2016 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1442483)
Taki to efekt tego dziwnego sezonu, gdzie naprawdę czołówka tabeli była dość... zaskakująca. I jak widać chujowo się stało tak jak się stało, bo oczywiście blamaż w Europie będzie po całości. Z czym do ludzi panieeeeeee...

To niestety dotyczy wszystkich oprócz L i dotąd momentami Amiki. Każda nasza drużyna może zostać rozwalona przez kogokolwiek. I tj. prawdziwy obraz siły polskiej piłki klubowej.

Vinci 07.07.2016 19:45

Zagłębie odrobiło straty i dzisiaj pewnie wygrało 3-0. Mają ciekawego rywala teraz, bo czeka na nich Partizan Belgrad.

A Cracovia....? No cóż ...:pobity:

bridgeburner 07.07.2016 20:05

Szkoda, ze juz odpadaja , w koncu punkty rankigowe dla Polski mogliby zebrac...

Nie no dobra, zartowalem :lol:

Bene Nati 07.07.2016 22:09

Historyczny występ w pucharach. :lol:

Ktoś dobrze przepowiedział, że odpadną zanim skończy się Euro.

mitmichael 07.07.2016 22:12

Przeznaczenia nie oszukasz - Cracovia Krakow :haha:

Ogryzek 07.07.2016 22:21

Tak się napinali a tu taka plama:)

Bene Nati 07.07.2016 22:28

Taka już dola ich garbata...

AntyMod 07.07.2016 23:32

oj rtam, oj tam ...nie oszukujmy sie ...na tym etapie pucharowym juz nie ma slabych druzyn

piotrek06 07.07.2016 23:34

Oczywiście że są! Na przykład cracovia.

fialo 07.07.2016 23:43

Przypominam że temat dotyczy polskich drużyn, założymy o izraelskich to pogadamy sobie o zydowni :)

Vinci 08.07.2016 13:33

W sumie zdaje sobię sprawę, że nie powinno się napinać, że u nas ciężko i przykro w klubie, no ale na rozpoczęcie weekendu polecam art. Weszło, o wczorajszych wyczynach przy Kałuży...no i zobaczcie, jak 2 bramka wyglądała :D

Cytat:

Wstyd. Żenada. Kompromitacja. Zostańcie w domu i zamknijcie drzwi na klucz. Normalne drużyny jeszcze nie zaczęły treningów, a Cracovia już odpadła. Normalni piłkarze jeszcze moczą jaja w oceanie, a Pasy już zebrały w........ Oczywiście – eurow........ Od drużyny, która miała chlubną historię przegrywania w Europie WSZYSTKIEGO. Od drużyny, której nazwa prędzej skojarzy się kibicowi z rzadką chorobą albo tanim winem, niż z futbolem.
http://weszlo.com/2016/07/07/hahahahahahahahahaha/

gypsy 08.07.2016 13:36

Levadia, Karabach przy tym wyczynie Cracovii to nic! No po prostu śmiech na sali... Żenujący pokaz "siły" pasiastych... Nie wiem czy mam się śmiać, czy płakać, chyba bardziej śmiać :D I te zapowiedzi procesora, że ich celem jest wyjście z grupy LE - to sobie wyszli jak Wielka Brytania z UE hehehe

lorddavy 08.07.2016 14:18

Cracovia żenadą 21 wieku. Takiej kupy nikt nie zagrał w pucharach. Oni nie przegrali przypadkiem, po prostu są tak przechujowi, że aż się wierzyć nie chce, że Lechia z nimi przegrała wyścig o puchary. Jakim trzeba być tragicznym zespołem żeby tak zagrać. Że odpadną to było pewne po tym 0-2 ale żeby nic nie zdobyć do rankingu to jest chyba pierwszy taki przypadek w 1 rundzie eliminacji od wielu lat. 1 liga jest realna.

tommiyacht 08.07.2016 14:30

panowie, śmiech śmiechem ale nie róbmy zbytniej siary, widmo spadku craxy itd. Nie weszli w rytm sezonowy i tyle. Nie oglądałem meczu ale obstawiam ze nie grali tak jak przez ostatni rok. A i zakładam ze w sezonie takiej pyty grac nie będą (nie mówiac o derbach). Moze im sie nie chciało do Azerów jeździć..

Kocur 15.07.2016 10:59

Do grona debeściaków dołączył Piast, w sumie mogą się już skupić na lidze.

Ciekawa sytucja Zagłębia - mają wciąż szanse wykopać Partizana.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl