![]() |
Zwróćcie uwagę na skok cenowy pomiędzy trybuną południową i północną. Na zestawieniu kosztują niemal tyle samo, tyle że południowa jest wyposażona w zaplecze: klatki schodowe, poziom dla klubu (szatnia, basen, ze 2-3 pomieszczenia), toalety, drogi dojścia, odgrodzenie kibiców gości od gospodarzy. Tego wszystkiego brakuje trybunie północnej, która kosztowała o 0,4 mln zł więcej i była budowana przez tego samego wykonawcę.
|
Cytat:
Szansa, że do tego dojdzie jest znikoma, ale rozmowy były. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Filipiak jest dosyć sfrustrowany obecną sytuacją Cracovii i gdy ta spadanie wycofa się z finansowania craxy przechodząc tym samym do Wisły ;d tak jak Wojciechowski do Legi ;d ... to są takie żarciki tylko ;) |
Cytat:
to mnie zaskoczyli.. z autem wiedzialem ze blef.. |
Cytat:
Urzędnicza,czyli nic nowego.Tyle przetargów jest po gminach,powiatach i miastach,że hulaj dusza-Boga nie ma.Gdzieś czytałem,że zwyczajowe"wziątko",to 10-15%,ale pewnie są od tego odchyły,i to raczej w górę.Pisze to bez związku ze stadionem Wisły...ot taki OT. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://stadiony.net/w_budowie/coface_arena http://stadiony.net/project.php?p=169 ( polecam 4 zdjęcie od dołu, obrazujące brak jakiegokolwiek zaplecza trybun ) http://stadiony.net/news.php?n=1603 http://stadiony.net/news.php?n=1624 No i jak tu dyskutować z niewypałem z Weszło ? Wiecie gdzie jest owe kluczowe w artykule Weszło - 90 milionów ? Ja myślę, że te 90 milionów różnicy, leżą i kwiczą na tych niemieckich polach, widocznych z każdego narożnika i z wejść na trybuny bez żadnego zaplecza, poza tymi dla Vipów, no i na tych 13,8 tysiącach miejsc stojących tego 33 tysięcznika, nie zarzucając nic a nic niemieckiej gospodarności. Wypada tylko zaprosić tę ich firmę do budowania stadionów w naszych niebogatych miasteczkach oraz mniejszych klubach i zobaczyć czy się załapie w przetargach ?. Porównując stadion Wisły z tym niemieckim półproduktem, trzeba mieć naprawdę nierówno pod sufitem, żeby oskarżać kogokolwiek o malwersację 90 milionów €. Weszło już przeszło na ciemną stronę infantylnej propagandy, jak większość karykatur medialnych w naszym kraju. Niemiecka prasa wraz z Weszło czy Stadiony. net, z gównianego projektu znanej w Europie pracowni architektonicznej, stadionu w szczerych polach Mainz, zobiła produkt wręcz eksportowy a nasza prasa wraz z Weszło na czele, z solidnego stadionu Wisły w centrum Krakowa, zrobiła produkt wstydu i prokuratorskich oskarżeń, bo my tu nie pytamy wyłącznie, gdzie leży Trałka i czy jest sexy, tylko kto w Krakowie zmalwersował 90 milionów € a to znaczna różnica, nawet dla natrętnie ambitnych kpiarzy pokroju Weszło ?. |
A zeby tego bylo malo wedlug nich stadion powyzej jest podobny do przyszlego Wisly :rotfl:
rzeczywiscie ch.. pustostany pod trybunami i te szpary miedzy trybunami hmm oni chyba nie maja aktualnego projektu stadionu Wisly.. niech sie zajma obrazaniem ludzi a nie zabieraja za sprawy o ktorych nie maja pojecia |
kocie szkoda odpowiadać nawet na posty kilku osób. Można powiedzieć że dla nich dzień bez narzekania to dzień stracony.
A żeby wypośrodkować nasz stadion w stosunku do stadionu w Maiz... Dla mnie nasz stadion jest całkiem podobny do tego na Old Trafford. W sumie nie wiem czy nie taki sam tylko troszkę mniejszy. Krzesełka są i bramki które i u nas będą. To chyba klon stadionu w Anglii;) |
Cytat:
|
Ciekawe czemu doczepili się znowu czegoś związanego z Wisłą, gdy nasz stadion jest jednym z tańszych w Polsce... Normalka
|
Cytat:
|
Cytat:
Jest na to jednak mała szansa bo: 1. Filipiak nie ma na tyle kasy, żeby wyłożyć kilkanascie mln na to 2. profesorek jest pajacem i lubi szum medialny - znając go o to chodzilo w tej wypowiedzi. |
Cytat:
Jesli chodzi o Weszlo to przynajmniej nie lukruja tam rzeczywistosci w polskiej pilkce jak gazeta.pl i inne onety, dla ktorych jedyna sensacja jest szkalowanie kibicow. |
Kuba, on już nawet do Ligi Mistrzów chciał wchodzić... ;)
edytka: http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...1191859661.jpg Jedno z lepszych zdjęć ostatnio. Warto też zobaczyć fotki z Kopca na stadionwisly.info. A tak na marginesie, to sądzę, że liczba ludzi przekonanych do wyglądu naszego stadionu będzie rosła wprost proporcjonalnie do postępu prac. |
Przeciez nikt nie mowi, ze inne stadiony budowane w Polsce sa tansze...wrecz przeciwnie. Tylko jak to ma sie do cen np. na rynku niemieckim? U nas wybudowanie takiego obiektu powinno byc znacznie tansze, a jest drozsze i w dodatku wrazenia artystyczne bardzo srednie(konstrukcja rodem z lat 80).
|
Cytat:
|
Cytat:
Co to jest np.Coca Cola Arena :) gdzie Coca cola nie ma nic do gadania w żadnej kwestii poza nazwą |
Liczy się reklama. Komentatorzy w czasie meczu wielokrotnie wymawiają nazwę stadionu: "dziś mecz na ...", "gramy na ...", "świetne widowisko na ...". I kupę ludzi słyszy nazwę marki i o to w tym chodzi. Kiedyś była moda, żeby dawać nazwę marki w nazwie klubu np: "Legia Daewoo Warszawa". Teraz większość nowych stadionów będzie miało komercyjną nazwę i kaska będzie lecieć.
Rozumiem, że to miasto będzie brało kasę od sponsora tytularnego. Ale tak naprawdę to powinna brać Wisła, lub te pieniądze powinny być uwzględniane w rozliczeniu za wynajem stadionu. Bo nazwa marki będzie wymawiana nie dlatego że jest sam w sobie stadion, ale dlatego, że Wisła tam będzie rozgrywała mecze i w 95% przypadków to właśnie podczas meczów Wisły nazwa marki będzie wymawiana. |
ja tam patrze na Filipiaka tak, docenia, że stadion Wisły a tym samym klub i całe otocznie to najwspanialszy obiekt w Małopolsce więc chce nam dać kasę na wykończenie:) myślę że słusznie tak uważa ale nie ma szans bo nie zna się na tym choć u nas wszytko możliwe:) ale ja myślę że będzie sport 5
|
Co do dnia otwartego to mam nadzieję że do tego czasu zamontują przynajmniej z pół sektora krzeseł, żeby zobaczyć jak się będą komponować i czy są wygodne.
Druga kwestia to taka że mam nadzieję że przed sezonem zarządca stadionu nie zapomni o tak ważnej kwesti jak umycie krzesełek na D i E bo są naprawdę w fatalnym stanie. |
W Gdańsku zaczęli montować 1 wręgę .
http://www.skyscrapercity.com/showth...48428&page=501 |
Cytat:
Cytat:
Tak mi się wydaje że gdyby pomalowali ten beton jakoś sensownie na biało-czerwono to z tymi niebieskimi elementami dachu wyglądałoby to fantastycznie:D |
Cytat:
|
Dzien otwarty w Gdansku wyglada tak:
http://www.mmtrojmiasto.pl/rep/meeting/6679.4.jpg |
Cytat:
chyba ze nie chodzi o to foto, ale spojrzenie na to z innej perspektywy , tyle ze nie robil w tych miejscach zdjec, jak ktos bedzie robil foty niech luknie tam gdzie trzeba..gdzies w tym miejscu http://i39.tinypic.com/95wz01.jpg i po drugiej stronie to samo |
Cytat:
A tak naprawdę to ze wszystkim jest jak ze staraniami o Euro- my to Kraków więc nam się nalezy, a na stadion czy brzydki czy ładny i tak "kibole"przyjdą to po co jakies dni otwartę, po co ładna elewacja,po co maskowanie badziewia na dachu.Chwała SKWK że w sprawie krzesełek ich przekonali. Jak pomyślę o naszych urzędaskach i rajcach (poza p.Darkiem :) ) to mi się robi niedobrze |
W Gdańsku po prostu myślą,bo wiedzą że jakoś trzeba zachęcić te dziesiątki tysięcy ludzi do chodzenia na mecze piłkarskie,u nas za to będzie tragedia,na szlagiery koło 20.000 na inne zaś 15 max i tak to się skończy.
Raz do roku przyjedzie jakaś Barcelona albo Levadia i wtedy będą komplety |
a co z naszymi cudownymi krzeselkami składanymi?kiedy zaczynają je montowac na sektorze C?
|
Nie ulega wątpliwości, że stadion jest przepłacony w stosunku do innych porównywalnych obiektów i ich funkcjonalności oraz wyglądu, nie tylko za sprawą błędów miasta i Obtułowicza, ale nie ma sensu nad tym debatować, dostarczając argumentów jego przeciwnikom i krytykom.
Dla mnie teraz kluczowe są następujące sprawy: skoro są już uchwalone dodatkowe pieniądze, kiedy konkretnie zostaną rozpisane przetargi na wykonanie IT, monitoringu, budowę dróg dojścia do D itd? I kiedy konkretnie mają zostać zamontowane oraz "oddane do użytku"- jakiś harmonogram musi tu przecież istnieć?! Jeśli nie padnie na to jakaś konkretna odpowiedź ze strony miasta, mam nadzieję, że nasz nieoceniony radny Olszówka zapyta o to w kolejnej interpelacji. |
Cytat:
|
juz nie przesadzajcie.. spójrzcie na stadion w Gdansku, a na nasz.. na profesjonalne podejscie jakie u nich jest, a u nas.. na prace jakie tam wykonuja, a jakie u nas.. cala ta otoczke..
tam jest po co przyjsc,. bo jest to wielka budowla.. i w milej atmosferze krok po kroczku jakis tam kierownik moze ci powiedziec co bedzie tu , a co tu, a co tam.. wszystko czarno na bialym, u nas jak byl reportaz o tych stadionach w Krakowie na TVP3 to dziennikarz sie pyta jakiegos tam kierownika zeby cos powiedzial o C.. "no .. yyy .. polozony dach jest.. yy polozony taki jak na D.. no i prace wewnatrz trwaja yy" i dziekuje, oni sami nie wiedza co buduja i po co to dokrecaja.. projekty kazdego dnia sie zmieniaja i **** wi co do czego, bo bledow tyle ze glowa mala.. wystarczy spojrzec na ubogie newsy na oficjalnej stronie.. wiekszosc rzeczy ktore opisuja mozna zauwazyc samemu patrzac w kamerke.. oni sami sa niedoinformowani i nie wiedza co ich czeka.. u nas co jest do zobaczenia? pustostan wewnatrz C bez scian w niektorych miejscach i tyle. Przeciez D i E sa nieczynne, A/B dopiero wyroslo, i na dodatek to gowno zwane okraglakiem, ktore nalezy omijac szerokim lukiem bo patrzec sie na to nie da. niech sobie juz lba nie zawracaja tymi dniami otwartymi, tylko skoncza wreszcie ten stadion bo czlowiek ma dni ze idzie wysiasc spogladajac na to co sie dzieje z tym stadionem, ten koszmar musi sie skonczyc |
Znalazłem te fotki z 06/07 2009. Postęp co do samej trybuny wschodniej (C) jest podobny do obecnie budowanej zachodniej (A/B) - oczywiście wyłączając narożniki.
Jeżeli od czerwca 2009 do planowanego maja 2010 minie -11 miesięcy, to jak ZIKiT/ Mostostal chce skończyć trybunę zachodnią do października 2010 - zostało raptem 7 miesięcy. Oczywiście to czysta matematyczna kalkulacja. Z tym, że jeszcze 4 miesięce i trzeba dach budować od zaplecza, aby zrobić murawę. Oby z całością nie przedłużyło się do marca 2011. (murawa, drogi dojazdowe, wykończenie, It) http://www.reymonta22.pl/?a=galeria&b=item&id=373 |
Cytat:
|
Nie od jednego,od paru już na pewno,doskonale wiemy dlaczego nie raz są takie małe frekwencje - ludzie nadal uważają że mogą dostać krzesłem albo koktajlem mołotowa...i właśnie przez takie dni otwarte i np różne gadżety , prelekcje można to zmienić.
Bez tego choćbyśmy się nie wiadomo jak napinali na necie frekwencja będzie nadal taka sama jak dawniej. ehhh ja poważnie a Ty swoje,no ale jak chcesz,ja już napisałem co miałem do napisania i myśle że w miare normalni będą wiedzieć ocb. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Zresztą taki przykład Amiki... Jacy oni by nie byli, ale na ich przykladzie widzimy, jak wygląda pompowanie balonika, wspolpraca z kibicami i marketing. Tam to ulotki po mieszkaniach rozsyłają zachecajace do przyjscia na mecz, jak ktos źle pisze o kibicach to zarzad klubu wstawia sie za nimi, a u nas wygląda to jak sami widzicie... O Wizerunek sie nie dba... Sam przyklad frekwencji, w paru meczach, gdzie gołym okiem widac bylo ze prawie ful -15 tys w necie pisali ze 8, a klub miał to w dupie, juz nie mowiac o najprostrzych rzeczach tj. wygląd strony oficjalnej, czy jej możliwości, bo w porównaniu z Amikowską jest uboga. Najpierw niech ktos w klubie o prawdziwym martekingu zacznie porządnie myśleć, a nie o dniach otwartych. ps2. Nawet taka głupia opcja bilet na wysyłke- jakby wpłyneło na frekwecje, daje głowie ze na kazdym meczu od 3-5 tys na bank wiecej ludzi by mogłol być, zreszta pare osob tu piszacych pewnie coś o tym wiedzą, bo nie zawsze w tyg mozna zrobic 100- 200 kilosów po bilet tam i z powrotem. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl