![]() |
Powiem Ci, że wcale satysfakcji z tego nie mam....100 krotnie bardziej chciałbym się mylić.
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...=8092&page=237 No chyba, że chodziło o to? http://www.wislakrakow.com/forum/sho...?t=8171&page=4 |
Super, fajnie. Mamy satysfakcję, że nie odpadliśmy z LM z leszczami. Apoel okazał się silniejszy niż się wydawało. Satysfakcja jest jednak mniejsza, gdy zdamy sobie sprawę z tego jak marnotrawione są u nas większe niż w Apoelu pieniądze. Argument o graniu trzy lata tym samym składem mnie nie przekonuje, bo cypryjczycy dwa lata temu też grali w LM. Da się więc za takie pieniądze zbudować w miarę silną drużynę na Europę? Da się. W....iłbym się na miejscu Cupiała na okradających go, na jego własne życzenie, amatorów.
|
Chodziło mi o wyjście z grupy APOEL-u, tylko pomyliłem temat, myślałem że tu o tym pisałeś.
Cinekw, pewnie teraz nie wie co napisać. :rotfl: |
Irman, tzn który amator znów okradł Cupiała?Jaki znów szpieg z krainy deszczowców plecie do ucha kolejne brednie?Dalej wierzycie w tych mitycznych "złych doradców"? :lol:
Irman, może jakiś przykład? Coś odemnie: http://wislakrakow.com/www/showartic...articleid=6535 Cytat:
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...postcount=6814 Cytat:
|
Cytat:
|
APOEL dopiero teraz pokazuje jak bardzo był dla nas silnym rywalem . Do tej pory tylko my potrafilismy ich pokonać , co prawda dosyc szczęśliwie , ale fakt faktem zagraliśmny wtedy w Krakowie perfekcyjny taktycznie futbol . Rewanż pozostawię bez komentarza , każdy widział jak było .
Satysfakcja będzie jeszcze większa , jeśli właśnie ten apoel , nie dość że awansuje z grupy to zrobi to z pierwszego miejsca . Później może trafić na druzynę w swoim zasięgu ( jak Trabzon czy Olympiakos ) i ma ćwierćfinał w zasiegu ręki . Druzyna z Cypru.. cięzko przechodzi przez usta , ale to prawda . |
Panowie niestety, ale trzeba to przyznać. Bez znaczących inwestycji w zespół my nic nie osiągniemy nie tylko w Europie lecz także na własnym podwórku.
|
Haha ale mam teraz beke z tych wszytskich pozal sie Boze znafcóf futbolu ,zwlaszcza pieknego Matiego i jego narzeczonego Kołtunia,jaki to ten APOEL byl do ogrania i w naszym zasiegu.
Teraz widac ze wychodzi z grupy bedac z bardzo mocnymi rywalami i to w dodatku z budzetami x10 jak oni. I co teraz znafcy? przyznacie teraz klase Cypryjczykom i przestaniecie trabic o kompromitacjii w Nikozji? |
Jak tak patrze na to co w obecnej edycji LM wyprawiaja takie zespoly jak Dinamo Zagrzeb, Genk, BATE czy Otelul to sobie mysle, ze dobrze, ze obecna Wisla do tej LM nie awansowala. Wyobrazcie sobie nas teraz w LM, bez kontuzjowanych Meliksona, Maleckiego, Sobolewskiego, z nasza genialna defensywa... Przeciez to bylyby istne pogromy. Owszem, kase bysmy niezla zbili ale ile tej kasy byloby przejedzone, ile by wrocilo do Cupiala a ile my bysmy wstydu sie najedli po kompromitujacych porazkach? Polska pilka nie jest i jeszcze dlugo nie bedzie gotowa na przedstawiciela w LM. No chyba, ze mialby on tam zbierac takie baty jak wspomniiane wyzej zespoly.
Ktos powie spojrzmy na APOEL. Owszem, graja w tym sezonie rewelacyjnie jak na klub z Cypru ale tez maja rywali w grupie, ktorzy przezywaja rozne problemy. Porto nie moze jakos nawiazac do poprzedniego sezonu, w LM sie mecza. Shakhtar sie skompromitowal jak na klub, ktory byl wiosna w 1/4 LM. Tylko Zenit gra na miare mozliwosci. APOEL po prostu wykorzystuje ten moment i slabszy okres rywali do maksimum co oczywiscie nie zmienia faktu, ze juz wyszli z grupy. Obecna Wisle od LM dzieli przepasc. Przypomnijcie sobie co pisalismy przed losowaniami III czy IV rundy el. LM. "Tylko nie Pilzno" "Lepiej uniknac BATE" "Dinamo jest mocne, z nimi lepiej nie grac" itp itd. A teraz zobaczmy gdzie sa te zespoly w LM... |
Cytat:
Cytat:
|
jakiś dziwny spokój na temat meczu z Odense.Powiem wam jedną rzecz.Osobiście twierdze żę fartownie wygramy w Odense,Fulham przegra z Twente.W ostatniej kolejce wygramy z twente a odense zremisuje z fulham i mamy awans!Tak wierze w to z całego serca bo jestem Wiślakiem i tak jak wierzyłem w zwycięstwo ze Śląskiem tak i wierze w to że awansujemy dalej!
|
Dziwny mecz.
Prześledziłem nasze szanse na wyjście z grupy i jak wiadomo nadzieja umiera ostatnia. Tracimy do Fulham 4 punkty. Wygrywając dwa mecze, a Fulham zdobywające max. 1 punkt wychodzimy z grupy. |
Cytat:
Jeżeli nie wygramy z Odense lub Twente to będzie źle - będziemy mieli niższy współczynnik niż w tym sezonie, który i tak może nam nie dać rozstawienia w 3. rundzie el. LM. Także musimy albo dwa razy zremisować, albo raz wygrać, aby nie wyglądało to tak źle. Trochę nasz wynik podciągnąć do 9.0 może także Legia. |
Cytat:
Naprawde nie pompujmy balonika pt "wyjscie z grupy". Zaprezentujmy sie godnie w tych dwoch ostatnich meczach, sprobujmy choc jeden wygrac i nie bedzie dramatu. Awans przegralismy juz dawno, w meczu I kolejki z Odense. Poza tym jeszcze jedna rzecz. Czy nam w obecnej sytuacji potrzebna jest LE na wiosne? Ogarnijmy sytuacje w lidze, wrocmy do walki o tytul i na tym sie skupmy (plus PP). Wiosna bedzie krotka a i tak zagramy w niej co najmniej 16 spotkan (liga 13, PP min. 2 i Superpuchar). |
Cytat:
Nawet jeśli wygramy z Odense, to potem to samo Odesne, które przegrywa u siebie z Wisłą, musiałoby urwać punkty Fulham w Londynie. Fantastyka. Wygrana Wisły z Twente u siebie też trochę takie SF. Przypominam jak zakończyły się ostatnie dwa mecze na R22...i to z Podbeskidziem i Górnikem a nie z Twente :) |
Cytat:
KOSA SZACUN ! |
jakie podziękowania ? :)
|
jakie wyjscie z grupy? hahahaha chyba komus cos sie wyraznie w glowie pomieszało ...
|
A ja tam nadal wierzę. Szanse na wyjście z grupy są bardzo małe i w dużej mierze tylko matematyczne, ale aż do momentu, w którym w Odense i Enschede rozbrzmią ostatnie gwizdki awans jest sprawą otwartą.
Cytat:
Cytat:
- Wisła nie grała w pucharach na wiosnę od czasów Schalke - dwie polskie drużyny w pucharach na wiosnę to byłoby coś absolutnie kosmicznego Z tych dwóch przyczyn zasiądę w czwartek przed telewizorem z pełną podjarką. |
Jest szansa na to, że Melikson zagra z Odense ??
Chyba wystarczająco już odcierpiał ? Doznał kontuzji 25 września, mecz z Odense rozgrywamy 1 grudnia. 2 miesiące i kilka dni to mało ?? Do dnia dzisiejszego nie wiem co mu jest ?? Więzozrost ?? Liczę właśnie, że w meczu z Odense właśnie powróci wspaniała gra Wisły Kraków. Atak Małecki-Melikson-Iliev-Biton będzie królował a reszta zabezpieczy bramkę na zero |
To jakie jutro muszą być wyniki żeby pozostawiły nadzieję?
EDIT: oczywiście w czwartek |
Cytat:
Teraz ja mam pytanie, czy ktoś od nas pauzuje za kartki? |
Nie za bardzo interesuje mnie czy awansujemy do wiosennej rundy rozgrywek LE, antomiast interesują mnie punkty zdobywane do rankingu. Jeden remis powoduje, że wyprzedamy w rankingu Sheriff Tiraspol !!!(TAK SĄ PRZED NAMI NA DZIEŃ DZISIEJSZY) =, 2 punkty (czyli 2 remisy lub jedna wygrana) przy jakichś szansach punktowych Legii dają nam wyprzedzenie CSKA Sofia, 4 punkty (2 zwycięstwa) dają nam wyprzedzenie Helsinborga (mistrz Szwecji) i praktycznie 90% pewność rozstawienia w 3 rundzie el LM.
To są efekty 2 "udanych sezonów" w pucharach europejskich - Levadia i Karabach, nieobecności po 8 miejscu w tych pucharach oraz niewielkiego pożytku z walki o puchary w meczach z barcą i TTH -..... |
Cytat:
I jesli tak się stanie to za 2 tygodnie jakie muszą być wyniki? |
Cytat:
Fulham remisuje lub przegrywa z Odense. |
Czy kibice Wisły organizują jakiś wyjazd do Odense? Mieszkam na stałe w Odense, chciałbym wesprzeć starą zgodę na wyjeździe w Europejskich Pucharach. Jeśli istnieje temat to przepraszam, że pytam tu. Wszelkie informacje mile widziane :)
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
co decyduje o awansuje jesli Fulham remisuje 2 mecze a my wygrywamy oba mecze bezposrednie ?
|
Wynik dwumeczu naszego z Angolami.
Czyli nie mogą dwóch meczów zremisować. |
polecam artykuły o rozgrywkach na angielskiej wikipedii, tam są zawsze ściśle rozpisane analizy, co musi się stać, żeby awansowała albo nie awansowała ta lub inna drużyna
http://en.wikipedia.org/wiki/2011%E2..._stage#Group_K Cytat:
|
I znów to samo. Rozmowa o awansie w przypadku, gdy zajmujemy ostatnie miejsce w grupie. Nie lepiej wstrzymać się do czwartkowego, późnego wieczora z tematem szans na awans?
|
ciekaw jestem składu na Odense , juz w zasadzie kadra meczowa jest pewną zagadką - zbyt wielu zawodników jest już zdrowych . Właściwie tylko Sobolewski i Jaliens są cakowicie poza treningiem.
Lekkko oszczędzając niektórych zawodników wystawiłbym skład : Pareiko - Jovanovic , Bunoza , Diaz , Paljic - Wilk , Nunez , Jirsak - Małecki , Genkov , Biton po przerwie wpuszczamy Ilieva , Meliksona i Gargułę w obronie nie chcę widzieć Chaveza , po tym jak wkręcał go w ziemię w spotkaniu w Krakowie czarnoskóry napastnik Odense . Bunoza powinien sobie z nim radzić , o ile nie przejdzie opcja z Lameyem na boku i Jovanoviciem w środku . Czekaj pewnie zostanie w Krakowie . Nie wiadomo jak ze zdrowiem Kirma , Boguski nie wytrzyma gry co 3 dni , Ilieva z kolei warto oszczędzać na spotkania ligowe w których go bardziej potrzebujemy . |
Bardzo ciekawe jaki skład zobaczymy, ciężko cokolwiek typować patrząc na dwa ostatnie mecze, napewno będziemy w jakimś stopniu zaskoczeni, to pewne, no i pasowałoby żeby tego meczu nie przegrać a najlepiej wziąść rewanż za pechowo przegrane pierwsze spotkanie. Nie wspominając już o tym jak przydałyby się nam punkty do rankingu.....
|
Ponawiam pytanie czy ktoś od nas pauzuje za kartki?
|
Nie gramy 2 napastnikami! To jest false. Nie potraficie tego zrozumieć, ja rozumiem 4-3-3 ale gra na 2 już przeszła w niepamięć. Teraz trzeba dominować środek pola, jeżeli gramy z lepszymi lub równymi sobie a takim niewątpliwie jest OB.
|
Cytat:
1 żółta: Lamey Iliev 2 żółtka Palijć Diaz Sobolewski Chavez ( plus następne dwie = czerwona kartka) Pauza jest po 3 kartkach. Wychodzi na to, że Chavez pauzuje ?? |
Cytat:
|
będzie ciężko coś jeszcze ugrać w LE może by tak zagrali to swoje 4-2-3-1 z Bitonem i Genkovem
|
Teraz trzeba dominować środek pola, jeżeli gramy z lepszymi lub równymi sobie a takim niewątpliwie jest OB. - kłania się czytanie ze zrozumieniem
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl