Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

Pablo84 23.11.2011 20:53

Powiem Ci, że wcale satysfakcji z tego nie mam....100 krotnie bardziej chciałbym się mylić.

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...=8092&page=237

No chyba, że chodziło o to?
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...?t=8171&page=4

irman 23.11.2011 21:08

Super, fajnie. Mamy satysfakcję, że nie odpadliśmy z LM z leszczami. Apoel okazał się silniejszy niż się wydawało. Satysfakcja jest jednak mniejsza, gdy zdamy sobie sprawę z tego jak marnotrawione są u nas większe niż w Apoelu pieniądze. Argument o graniu trzy lata tym samym składem mnie nie przekonuje, bo cypryjczycy dwa lata temu też grali w LM. Da się więc za takie pieniądze zbudować w miarę silną drużynę na Europę? Da się. W....iłbym się na miejscu Cupiała na okradających go, na jego własne życzenie, amatorów.

Piotson 23.11.2011 21:17

Chodziło mi o wyjście z grupy APOEL-u, tylko pomyliłem temat, myślałem że tu o tym pisałeś.

Cinekw, pewnie teraz nie wie co napisać. :rotfl:

Pablo84 23.11.2011 21:26

Irman, tzn który amator znów okradł Cupiała?Jaki znów szpieg z krainy deszczowców plecie do ucha kolejne brednie?Dalej wierzycie w tych mitycznych "złych doradców"? :lol:
Irman, może jakiś przykład?
Coś odemnie:
http://wislakrakow.com/www/showartic...articleid=6535
Cytat:

Pojawiają się pogłoski, że pod Pana nieobecność i bez pańskiej zgody dochodzi w Wiśle do zamachu stanu. Jego autorami mają być nowy prezes Janusz Basałaj i Hubert Praski.

- W Wiśle ani w żadnej innej spółce grupy TFK nic się nie dzieje za moimi plecami. W klubie zarząd i rada nadzorcza mają daleko posuniętą samodzielność, ale o wszystkim mnie informują i ja akceptuję każdy ich krok. Mam do nich pełne zaufanie. Gdyby było inaczej, reagowałbym natychmiast.
A co do APOELU, pozwól, że przytoczę pewnego posta:
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...postcount=6814
Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1153851)
Z dedykacją dla wszystkich, którzy zdążyli już odtrąbić, że zostaliśmy zmiażdżeni przez "cypryjskie ogórki":
1. Dionis Chiotis - od 1994 do 2007 - bramkarz w AEKu Ateny- zagrał tam 96 meczów, więc możemy przypuszczać, że przez przynajmniej 3 lata był zawodnikiem podstawowym.
2. Savas Poursaitidis - 1998 do 2000 - Olympiakos, następne dwa lata w Skodzie Xanthi, później przeniósł się na Cypr. W APOELu od 2008r.
3. Paulo Jorge - od 2002 do 2009 grał w portugalskiej Bradze. Rozegrał tam 147 meczów i strzelił 9 bramek.
4. Christos Kontis - grał w Panioniosie, Olympiakosie i AEKu. W drużynie naszego wczorajszego rywala od 2006r.
5. William Boaventura - CV ma trochę słabsze niż koledzy, ale na Cyprze już od 2004 (zaczynał w Limassolu), swoich sił próbował także w Doniecku i Krasnodarze. W APOELu od 2010.
6. Ivan Trickovski - W APOELu od 2010, wcześniej: FK Vardar, FK Rabotnicki i Crvena Zvezda (stamtąd wypożyczony do Enosis Neon Paralimni).
7. Helio Pinto - w APOELu od 2006. Karierę zaczynał w Benfice (przez 2 lata rozegrał zaledwie 2 spotkania), później swoich sił próbował w rezerwach Sevilli, a w 2005 trafił do Apollonu Limmassol.
8. Marcinho - W APOELu od 2010 - wcześniej m.in. w Santosie (28 meczów i 0 bramek) oraz w CS Maritimo (140 meczów, 17 bramek).
9. Nuno Morais - w APOELu od 2007r. Karierę zaczynał w Penafiel, skąd trafił do Chelsea (tam jednak rozegrał tylko 4 mecze). Z londyńskiego klubu został wypożyczony do Maritimo (17 meczów), a później zawitał do Nikozji.
10. Gustavo Manduca - w APOELu od 2010, a jego CV robi wrażenie - grał m. in w Gremio, Maritimo, Benfice i AEKu.
11. Ailton - nasz wczorajszy egzekutor. Karierę rozpoczynał w Atletico Mineiro, później grał w Örgryte, od 2007 do 2010 w Kopenhadze (93 mecze i 21 bramek), a następnie trafił na Cypr.
12. Nektarios Alexandrou - wychowanek APOELu - prawie całą karierę spędził w klubie z Nikozji, miał tylko jedną przerwę - od 2006 do 2008 grał w greckiej Larissie.
13. Sanel Jahic - w APOELu od 2011. W swojej karierze zaliczył m. in. Las Palmas i Meridę (a więc nic imponującego) oraz AEK Ateny, gdzie grał od 2009r.
14. Constantinos Charalambidis - karierę rozpoczynał w 1997r. w Nikozji. Pograł tam do 2004 roku i wyruszył do Aten, gdzie zasilił Panatinaikos. Tam grał do 2007r. (z przerwą na wypożyczenie do PAOKu). Później trafił do Jeny, skąd w 2008 wrócił do Nikozji.

aha, za źródło posłużyła mi angielska wikipedia, bo na polskiej to nic nie ma. ;)

Widać więc, że takie straszne ogóry z nich nie były. W dodatku większość z nich gra ze sobą przynajmniej rok, czego o piłkarzach Wisły nie da się powiedzieć.

Gorące pozdro dla tych, którzy za błąd taktyki Maaskanta uważają ustawienie Małeckiego na słupku. Tak w ogóle, to największy żal mam własnie do Małego. Szkoda, że niesiony radością po pierwszym meczu w Krakowie, tak bardzo się podpalił i chciał wszystko zakończyć indywidualnie. Większość naszych piłkarzy zagrała po prostu słabo. a Patryk, który mógł zrobić różnicę, podejmował złe decyzje.

irman 23.11.2011 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1195028)
...

Ale ja absolutnie nie bronię Cupiała. Jest sam sobie winny. Tylko totalny debil może wierzyć w mit dobrego Bogusia, który Wiśle serce by oddał, lecz przez złych doradców zrobić tego nie może. To że jesteśmy w tym miejscu gdzie jesteśmy, a Apoel w trochę innym, to zasługa nikogo innego niż dobroczyńcy z Myślenic. On chyba jednak tego nie rozumie, zatrudnia w klubie w większości amatorów i podejrzanych typków kręcących swoje interesy, no i ma co ma. Jeśli jednak nie rozumie swoich błędów (o czym świadczy wypieprzenie pięknego Roberta bez widoków na następcę), to ma pełne prawo się w....iać, że Apoel może a my nie. Taka przyświecała mi pokrętna logika:)

Karherop 23.11.2011 23:48

APOEL dopiero teraz pokazuje jak bardzo był dla nas silnym rywalem . Do tej pory tylko my potrafilismy ich pokonać , co prawda dosyc szczęśliwie , ale fakt faktem zagraliśmny wtedy w Krakowie perfekcyjny taktycznie futbol . Rewanż pozostawię bez komentarza , każdy widział jak było .

Satysfakcja będzie jeszcze większa , jeśli właśnie ten apoel , nie dość że awansuje z grupy to zrobi to z pierwszego miejsca . Później może trafić na druzynę w swoim zasięgu ( jak Trabzon czy Olympiakos ) i ma ćwierćfinał w zasiegu ręki .

Druzyna z Cypru.. cięzko przechodzi przez usta , ale to prawda .

PhantomRanger 24.11.2011 00:13

Panowie niestety, ale trzeba to przyznać. Bez znaczących inwestycji w zespół my nic nie osiągniemy nie tylko w Europie lecz także na własnym podwórku.

Wojtas 24.11.2011 00:16

Haha ale mam teraz beke z tych wszytskich pozal sie Boze znafcóf futbolu ,zwlaszcza pieknego Matiego i jego narzeczonego Kołtunia,jaki to ten APOEL byl do ogrania i w naszym zasiegu.
Teraz widac ze wychodzi z grupy bedac z bardzo mocnymi rywalami i to w dodatku z budzetami x10 jak oni.

I co teraz znafcy? przyznacie teraz klase Cypryjczykom i przestaniecie trabic o kompromitacjii w Nikozji?

River 24.11.2011 00:18

Jak tak patrze na to co w obecnej edycji LM wyprawiaja takie zespoly jak Dinamo Zagrzeb, Genk, BATE czy Otelul to sobie mysle, ze dobrze, ze obecna Wisla do tej LM nie awansowala. Wyobrazcie sobie nas teraz w LM, bez kontuzjowanych Meliksona, Maleckiego, Sobolewskiego, z nasza genialna defensywa... Przeciez to bylyby istne pogromy. Owszem, kase bysmy niezla zbili ale ile tej kasy byloby przejedzone, ile by wrocilo do Cupiala a ile my bysmy wstydu sie najedli po kompromitujacych porazkach? Polska pilka nie jest i jeszcze dlugo nie bedzie gotowa na przedstawiciela w LM. No chyba, ze mialby on tam zbierac takie baty jak wspomniiane wyzej zespoly.

Ktos powie spojrzmy na APOEL. Owszem, graja w tym sezonie rewelacyjnie jak na klub z Cypru ale tez maja rywali w grupie, ktorzy przezywaja rozne problemy. Porto nie moze jakos nawiazac do poprzedniego sezonu, w LM sie mecza. Shakhtar sie skompromitowal jak na klub, ktory byl wiosna w 1/4 LM. Tylko Zenit gra na miare mozliwosci. APOEL po prostu wykorzystuje ten moment i slabszy okres rywali do maksimum co oczywiscie nie zmienia faktu, ze juz wyszli z grupy.

Obecna Wisle od LM dzieli przepasc. Przypomnijcie sobie co pisalismy przed losowaniami III czy IV rundy el. LM.

"Tylko nie Pilzno"
"Lepiej uniknac BATE"
"Dinamo jest mocne, z nimi lepiej nie grac"
itp itd.

A teraz zobaczmy gdzie sa te zespoly w LM...

irman 24.11.2011 08:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1195103)
Jak tak patrze na to co w obecnej edycji LM wyprawiaja takie zespoly jak Dinamo Zagrzeb, Genk, BATE czy Otelul to sobie mysle, ze dobrze, ze obecna Wisla do tej LM nie awansowala. Wyobrazcie sobie nas teraz w LM, bez kontuzjowanych Meliksona, Maleckiego, Sobolewskiego, z nasza genialna defensywa... Przeciez to bylyby istne pogromy. Owszem, kase bysmy niezla zbili ale ile tej kasy byloby przejedzone, ile by wrocilo do Cupiala a ile my bysmy wstydu sie najedli po kompromitujacych porazkach? Polska pilka nie jest i jeszcze dlugo nie bedzie gotowa na przedstawiciela w LM. No chyba, ze mialby on tam zbierac takie baty jak wspomniiane wyzej zespoly.

W lidze europejskiej kompromitujemy się podobnie tylko że za darmo. Chyba lepiej robić to za konkretną kasę. Ale że z tych pieniędzy niewiele wróciłoby do klubu jeśli chodzi o kasę na rozwój to inna sprawa.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1195103)

"Tylko nie Pilzno"
"Lepiej uniknac BATE"
"Dinamo jest mocne, z nimi lepiej nie grac"
itp itd.

A teraz zobaczmy gdzie sa te zespoly w LM...

Jestem przekonany, że z tymi drużynami też byśmy odpadli. W pierwszym meczu z Apoelem upiekło nam się, bo cypryjczycy myśleli, że nie grają z kelnerami i grali nadzwyczaj ostrożnie. Jak już przyszło co do czego był płacz i zgrzytanie zębów.

markowywislak 27.11.2011 12:57

jakiś dziwny spokój na temat meczu z Odense.Powiem wam jedną rzecz.Osobiście twierdze żę fartownie wygramy w Odense,Fulham przegra z Twente.W ostatniej kolejce wygramy z twente a odense zremisuje z fulham i mamy awans!Tak wierze w to z całego serca bo jestem Wiślakiem i tak jak wierzyłem w zwycięstwo ze Śląskiem tak i wierze w to że awansujemy dalej!

Piotson 27.11.2011 13:02

Dziwny mecz.
Prześledziłem nasze szanse na wyjście z grupy i jak wiadomo nadzieja umiera ostatnia.
Tracimy do Fulham 4 punkty.
Wygrywając dwa mecze, a Fulham zdobywające max. 1 punkt wychodzimy z grupy.

kacpaw91 27.11.2011 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotson (Post 1196200)
Dziwny mecz.
Prześledziłem nasze szanse na wyjście z grupy i jak wiadomo nadzieja umiera ostatnia.

Ja bym na to patrzył w inny sposób. Musimy wygrać z Odense!

Jeżeli nie wygramy z Odense lub Twente to będzie źle - będziemy mieli niższy współczynnik niż w tym sezonie, który i tak może nam nie dać rozstawienia w 3. rundzie el. LM. Także musimy albo dwa razy zremisować, albo raz wygrać, aby nie wyglądało to tak źle. Trochę nasz wynik podciągnąć do 9.0 może także Legia.

River 27.11.2011 18:04

Cytat:

Dziwny mecz.

Tak, ladnie, pieknie ale jest jeden szkopul. Jesli wygramy z Odense a Fulham przegra z Twente to na kolejke przed koncem bedziemy miec 1pkt straty do Anglikow, ktorzy w takiej sytuacji w ostatniej kolejce beda podejmowac u siebie o nic juz nie walczacych (po porazce z nami) Dunczykow. Trudno mi sobie wyobrazic by Anglicy tego meczu nie wygrali.

Naprawde nie pompujmy balonika pt "wyjscie z grupy". Zaprezentujmy sie godnie w tych dwoch ostatnich meczach, sprobujmy choc jeden wygrac i nie bedzie dramatu. Awans przegralismy juz dawno, w meczu I kolejki z Odense.

Poza tym jeszcze jedna rzecz. Czy nam w obecnej sytuacji potrzebna jest LE na wiosne? Ogarnijmy sytuacje w lidze, wrocmy do walki o tytul i na tym sie skupmy (plus PP). Wiosna bedzie krotka a i tak zagramy w niej co najmniej 16 spotkan (liga 13, PP min. 2 i Superpuchar).

Oldpara 27.11.2011 18:51

Cytat:

Dziwny mecz.

Oczywiście nadzieja umiera ostatnia, ale skupmy się lepiej na ciułaniu puktów rankingowych na następny sezon.

Nawet jeśli wygramy z Odense, to potem to samo Odesne, które przegrywa u siebie z Wisłą, musiałoby urwać punkty Fulham w Londynie. Fantastyka. Wygrana Wisły z Twente u siebie też trochę takie SF. Przypominam jak zakończyły się ostatnie dwa mecze na R22...i to z Podbeskidziem i Górnikem a nie z Twente :)

RYBA 27.11.2011 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1187450)
. Wystarczy porównać Wisłę z Kosowskim i bez żeby wiedzieć o co chodzi.

Nawiązując do tego fragmentu Twojej wypowiedzi chciałem powiedzieć że oglądałem dzisiejszy mecz parchów z Bełchatowem i ten kto oglądał widział jakie piłki Kosa wrzucał w pole karne ( i tylko nieudolności swoich kolegów przy strzałach może zawdzięczać brak zwycięstwa)...niestety żaden z naszych obecnych skrzydłowych pod tym względem się do Kamila nie umywa... Nie wspominając już o jego podziękowaniach przy okazji zmiany dla kibiców gospodarzy:P

KOSA SZACUN !

Marcin_fan 27.11.2011 18:57

jakie podziękowania ? :)

qqq_b 27.11.2011 21:23

jakie wyjscie z grupy? hahahaha chyba komus cos sie wyraznie w glowie pomieszało ...

jamiroquai 27.11.2011 22:24

A ja tam nadal wierzę. Szanse na wyjście z grupy są bardzo małe i w dużej mierze tylko matematyczne, ale aż do momentu, w którym w Odense i Enschede rozbrzmią ostatnie gwizdki awans jest sprawą otwartą.
Cytat:

Naprawde nie pompujmy balonika pt "wyjscie z grupy".
Nie ma sensu pompować balonika, ale jak najbardziej jest się jeszcze czym jarać.
Cytat:

Poza tym jeszcze jedna rzecz. Czy nam w obecnej sytuacji potrzebna jest LE na wiosne?
Nie jest potrzebna, ale:
- Wisła nie grała w pucharach na wiosnę od czasów Schalke
- dwie polskie drużyny w pucharach na wiosnę to byłoby coś absolutnie kosmicznego
Z tych dwóch przyczyn zasiądę w czwartek przed telewizorem z pełną podjarką.

anthony09 28.11.2011 00:13

Jest szansa na to, że Melikson zagra z Odense ??
Chyba wystarczająco już odcierpiał ?
Doznał kontuzji 25 września, mecz z Odense rozgrywamy 1 grudnia.
2 miesiące i kilka dni to mało ?? Do dnia dzisiejszego nie wiem co mu jest ?? Więzozrost ??
Liczę właśnie, że w meczu z Odense właśnie powróci wspaniała gra Wisły Kraków.
Atak Małecki-Melikson-Iliev-Biton będzie królował a reszta zabezpieczy bramkę na zero

Fiti 28.11.2011 00:22

To jakie jutro muszą być wyniki żeby pozostawiły nadzieję?

EDIT: oczywiście w czwartek

filemon 28.11.2011 07:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1196512)
To jakie jutro muszą być wyniki żeby pozostawiły nadzieję?

Fulham musi przegrać z Twente a my musimy wygrać z Odense.

Teraz ja mam pytanie, czy ktoś od nas pauzuje za kartki?

funkykoval 28.11.2011 12:06

Nie za bardzo interesuje mnie czy awansujemy do wiosennej rundy rozgrywek LE, antomiast interesują mnie punkty zdobywane do rankingu. Jeden remis powoduje, że wyprzedamy w rankingu Sheriff Tiraspol !!!(TAK SĄ PRZED NAMI NA DZIEŃ DZISIEJSZY) =, 2 punkty (czyli 2 remisy lub jedna wygrana) przy jakichś szansach punktowych Legii dają nam wyprzedzenie CSKA Sofia, 4 punkty (2 zwycięstwa) dają nam wyprzedzenie Helsinborga (mistrz Szwecji) i praktycznie 90% pewność rozstawienia w 3 rundzie el LM.
To są efekty 2 "udanych sezonów" w pucharach europejskich - Levadia i Karabach, nieobecności po 8 miejscu w tych pucharach oraz niewielkiego pożytku z walki o puchary w meczach z barcą i TTH -.....

Fiti 28.11.2011 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1196522)
Fulham musi przegrać z Twente a my musimy wygrać z Odense.

Teraz ja mam pytanie, czy ktoś od nas pauzuje za kartki?

I jesli tak się stanie to za 2 tygodnie jakie muszą być wyniki?

Auro 28.11.2011 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1196552)

My wygrywamy z Twente i mamy wtedy 9 pkt
Fulham remisuje lub przegrywa z Odense.

jagafandk 28.11.2011 13:15

Czy kibice Wisły organizują jakiś wyjazd do Odense? Mieszkam na stałe w Odense, chciałbym wesprzeć starą zgodę na wyjeździe w Europejskich Pucharach. Jeśli istnieje temat to przepraszam, że pytam tu. Wszelkie informacje mile widziane :)
Pozdrawiam

mitmichael 28.11.2011 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1196552)

My musimy wygrac oba spotkania a Fulham oba przegrac

Donki 28.11.2011 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1196596)
My musimy wygrac oba spotkania a Fulham oba przegrac

Fulham może jeden zremisowac.

moce 28.11.2011 17:37

co decyduje o awansuje jesli Fulham remisuje 2 mecze a my wygrywamy oba mecze bezposrednie ?

Piotson 28.11.2011 18:02

Wynik dwumeczu naszego z Angolami.
Czyli nie mogą dwóch meczów zremisować.

jamiroquai 28.11.2011 18:54

polecam artykuły o rozgrywkach na angielskiej wikipedii, tam są zawsze ściśle rozpisane analizy, co musi się stać, żeby awansowała albo nie awansowała ta lub inna drużyna

http://en.wikipedia.org/wiki/2011%E2..._stage#Group_K

Cytat:

On the next matchday (1 December):
  • Twente will win the group if they defeat Fulham OR if they draw 0-0 with Fulham.
  • Fulham will qualify for the Round of 32 if they defeat Twente OR if both games are draws.
  • Odense will be eliminated if they lose to Wisła Kraków OR if Fulham defeat Twente OR if both games are draws.
  • Wisła Kraków will be eliminated if they do not defeat Odense OR if Fulham defeat Twente.

Gordian 28.11.2011 20:41

I znów to samo. Rozmowa o awansie w przypadku, gdy zajmujemy ostatnie miejsce w grupie. Nie lepiej wstrzymać się do czwartkowego, późnego wieczora z tematem szans na awans?

Karherop 28.11.2011 21:17

ciekaw jestem składu na Odense , juz w zasadzie kadra meczowa jest pewną zagadką - zbyt wielu zawodników jest już zdrowych . Właściwie tylko Sobolewski i Jaliens są cakowicie poza treningiem.

Lekkko oszczędzając niektórych zawodników wystawiłbym skład :

Pareiko - Jovanovic , Bunoza , Diaz , Paljic - Wilk , Nunez , Jirsak - Małecki , Genkov , Biton

po przerwie wpuszczamy Ilieva , Meliksona i Gargułę

w obronie nie chcę widzieć Chaveza , po tym jak wkręcał go w ziemię w spotkaniu w Krakowie czarnoskóry napastnik Odense . Bunoza powinien sobie z nim radzić , o ile nie przejdzie opcja z Lameyem na boku i Jovanoviciem w środku . Czekaj pewnie zostanie w Krakowie . Nie wiadomo jak ze zdrowiem Kirma , Boguski nie wytrzyma gry co 3 dni , Ilieva z kolei warto oszczędzać na spotkania ligowe w których go bardziej potrzebujemy .

RYBA 28.11.2011 21:23

Bardzo ciekawe jaki skład zobaczymy, ciężko cokolwiek typować patrząc na dwa ostatnie mecze, napewno będziemy w jakimś stopniu zaskoczeni, to pewne, no i pasowałoby żeby tego meczu nie przegrać a najlepiej wziąść rewanż za pechowo przegrane pierwsze spotkanie. Nie wspominając już o tym jak przydałyby się nam punkty do rankingu.....

filemon 28.11.2011 21:52

Ponawiam pytanie czy ktoś od nas pauzuje za kartki?

syryls 28.11.2011 22:30

Nie gramy 2 napastnikami! To jest false. Nie potraficie tego zrozumieć, ja rozumiem 4-3-3 ale gra na 2 już przeszła w niepamięć. Teraz trzeba dominować środek pola, jeżeli gramy z lepszymi lub równymi sobie a takim niewątpliwie jest OB.

WISŁAZWE 28.11.2011 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1196762)
Ponawiam pytanie czy ktoś od nas pauzuje za kartki?

Nasz sytuacja na dzień dzisiejszy wygląda tak:

1 żółta:

Lamey
Iliev

2 żółtka

Palijć
Diaz
Sobolewski
Chavez ( plus następne dwie = czerwona kartka)

Pauza jest po 3 kartkach.
Wychodzi na to, że Chavez pauzuje ??

Gordian 29.11.2011 00:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1196772)
Nie gramy 2 napastnikami! To jest false. Nie potraficie tego zrozumieć, ja rozumiem 4-3-3 ale gra na 2 już przeszła w niepamięć. Teraz trzeba dominować środek pola, jeżeli gramy z lepszymi lub równymi sobie a takim niewątpliwie jest OB.

To co napisałeś się kupy nie trzyma, albo jakby powiedział Tomaszewski, trzyma się tylko kupy. Jak to skonfrontować z rzeczywistością? Rzeczywistość jest taka, że kto by nie przyjechał do nas z ustawieniem 4-4-2 to wywozi 3pkt (vide Podbeskidzie, Górnik etc.). Gdzie tu nasze zagęszczanie pola? Czemu przeciwnik nie musi mieć dwóch defensywnych, a wygrywa?

moce 29.11.2011 03:00

będzie ciężko coś jeszcze ugrać w LE może by tak zagrali to swoje 4-2-3-1 z Bitonem i Genkovem

syryls 29.11.2011 07:16

Teraz trzeba dominować środek pola, jeżeli gramy z lepszymi lub równymi sobie a takim niewątpliwie jest OB. - kłania się czytanie ze zrozumieniem

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl