Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

leyzer87 22.01.2011 11:31

Taka prawda, że Boukhari zdobył moje serducho swoim jajcarskim podejściem do życia. Nie dziwię się, że nasz treneiro Go chciał sprowadzić, bo raz, że rzeczywiście wpływa na atmosferę w szatni, dwa, że posiada bardzo konkretne umiejętności, a trzy, że na takich piłkarzy kibice patrzą zupełnie inaczej, niż dajmy na to Boguskiego. On ma szansę być tak dobrze wspominany jak Penksa, który mimo ograniczonych możliwości wpisał się jednak pozytywnie w historię Naszego klubu. Boukhari dobrze zaczął, strzelił w debrach, pokazał klasę w akcjach charytatywnych i tyle by wystarczyło, a ja jednak marzę o tym, by zrzucił kilka kilo i miał siły i motywację, do grania tak, jakbyśmy tego oczekiwali. Do to pozytywny gość, oby takich więcej.

PS. "Aj lajk basketbol, ju lajk basketbol?"

krowczax 22.01.2011 11:57

Penksa wpisałby się jeszcze lepiej w historię Wisełki, gdyby sędzia uznał jego bramkę strzeloną w drugim meczu z PAO...

ech wspomnienia

Wasiu 22.01.2011 18:02

Nalepa obchodzi dzisiaj 18-nastke!
Ciekawe czy postawi cos na zgrupowaniu :p

pio 22.01.2011 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leyzer87 (Post 1039266)
Boukhari dobrze zaczął, strzelił w debrach, pokazał klasę w akcjach charytatywnych i tyle by wystarczyło, a ja jednak marzę o tym, by zrzucił kilka kilo i miał siły i motywację, do grania tak, jakbyśmy tego oczekiwali. Do to pozytywny gość, oby takich więcej.

na filmikach z pierwszych dni po przerwie wyglądał jakby pozbył się co nieco zaległości treningowych ;) dla niego ta runda to chyba ostatnia szansa na pokazanie się, jeśli w ogóle ma jeszcze ambicje, by walczyć o coś znaczącego

Semper Fidelis 1985 23.01.2011 16:08

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/f...ger/plaza8.jpg

Bez kitu są wariaty :D

konaar 23.01.2011 16:16

co oni mają z tymi trzema paluchami do góry? to prawie L z tego wychodzi:P

Ikki 23.01.2011 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konaar (Post 1039978)

A ja tam "W" widzę:D

Bóg Trybun (objawion) 23.01.2011 16:23

Cytat:

tri prsta

gdyby Większe Kebaby się dowiedziały co ich ziomek pokazuje :-)

Jagul 23.01.2011 16:40

Boukhari taki chudy, że go ledwie zauważyłem na tym zdjęciu :D

murray 23.01.2011 16:42

Cytat:

To popatrz na Serba odnoszącego jakieś sukcesy (chociażby Djokovic)

Blacha92 23.01.2011 16:43

skąd to zdjęcie?

Semper Fidelis 1985 23.01.2011 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blacha92 (Post 1039992)
skąd to zdjęcie?

z głównej :-)

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...acja_na_plazy/

Proud 23.01.2011 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1039990)
To popatrz na Serba odnoszącego jakieś sukcesy (chociażby Djokovic)

A to nie jest czasem łączone z Chrześcijaństwem? Jako Trójca Święta?

Coś mi Boukhari do tego nie pasuje ;)

Teqcontroller 23.01.2011 17:31

Ale zdajesz sobie sprawę, że gdy przychodziłeś do Wisły, kibice oczekiwali, że będziesz jednym z ważnych dla Wisły piłkarzy. Musieli na to poczekać rok.
Kiedy przychodzisz do nowego klubu, zawsze potrzebujesz trochę czasu na to, żeby przystosować się do nowej drużyny. Teraz mamy właściwego trenera, właściwy zespół, więc i zawodnikom łatwiej jest pokazywać swoje indywidualne umiejętności.

Ciekawe co Kirm miał dokładnie na myśli ;>

murray 23.01.2011 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1040015)
A to nie jest czasem łączone z Chrześcijaństwem? Jako Trójca Święta?

Coś mi Boukhari do tego nie pasuje ;)

Za Boga, Ojczyznę i Cara.
Albo Trójca Święta.
Jak ktoś jest bardziej kumaty, niech poprawi.

No a owszem, Boukhari do tego nie pasuje :D

Semper Fidelis 1985 23.01.2011 17:35

Który z podopiecznych zasłużył na szczególne słowa pochwały? - Andraz Kirm. On może biegać bez przerwy, jak Forrest Gump - żartował Holender.

Run Forrest Run! :garfield:

_ukoL 23.01.2011 18:24

Atmosfery dobrej nigdy za wiele, a Dragan i Nourdin widać o to dbają. Oby jeszcze przepracowali dobrze ten okres przygotowawczy, bo mocno wierzę w to, że Boukhari oprócz poczucia humoru ma jeszcze coś do zaoferowania na boisku, czego mu bardzo życzę.

Jagul 23.01.2011 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1040030)
Ale zdajesz sobie sprawę, że gdy przychodziłeś do Wisły, kibice oczekiwali, że będziesz jednym z ważnych dla Wisły piłkarzy. Musieli na to poczekać rok.
Kiedy przychodzisz do nowego klubu, zawsze potrzebujesz trochę czasu na to, żeby przystosować się do nowej drużyny. Teraz mamy właściwego trenera, właściwy zespół, więc i zawodnikom łatwiej jest pokazywać swoje indywidualne umiejętności.

Ciekawe co Kirm miał dokładnie na myśli ;>

Kiedyś się o tym mówiło, że Kirm nie pokazuje pełni możliwości bo Brożek i Małecki na niego ryja darli. Znowu u Kasperczaka nie dostawał szans do wykazania się, a u Skorży grał dużo ale drużyny szła wtedy po równi pochyłej w dół.

Uran235 23.01.2011 19:08

Cytat:

To był wstęp do kolejnych ćwiczeń z piłką: rozgrywanie akcji skrzydłami, ostre dośrodkowania i strzały na bramkę z pierwszej piłki. Ponieważ co pewien czas następowała zmiana atakującej pary, mogli wykazać się nie tylko napastnicy. Największe oklaski zebrał Łukasz Burliga, który kilkakrotnie, w efektowny sposób, pokonał bramkarza strzałem głową.
Już wcześniej pisałem, że Burliga na szpicy mógłby się sprawdzić. Chłopak zaczynał na prawym skrzydle, ale w ME zdarzało mu się grać bardzo ofensywnie. Strzelał dużo bramek, zdarzały się mecze w których zaliczał 4 trafienia- wiem, że to tylko ME, ale mimo wszystko 4 bramki to 4 bramki. Ma parametry takie jak Maaskant oczekuje po środkowym napastniku- silny, wysoki. Do tego potrafi zabrać się z piłką, grał przecież na skrzydle.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1040079)
Ty tak na poważnie?

Tak, tak na poważnie. Skorża sobie wymyślił, że z Burligi może być obrońca, a że chłopak chciał grać byle gdzie, to taka łatka do niego przylgnęła. W ME to był piłkarz na wskroś ofensywny i swoją drogą jeden z niewielu dobrze rokujących.

Semper Fidelis 1985 23.01.2011 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1040078)
Już wcześniej pisałem, że Burliga na szpicy mógłby się sprawdzić. Chłopak zaczynał na prawym skrzydle, ale w ME zdarzało mu się grać bardzo ofensywnie. Strzelał dużo bramek, zdarzały się mecze w których zaliczał 4 trafienia- wiem, że to tylko ME, ale mimo wszystko 4 bramki to 4 bramki. Ma parametry takie jak Maaskant oczekuje po środkowym napastniku- silny, wysoki. Do tego potrafi zabrać się z piłką, grał przecież na skrzydle.

Ty tak na poważnie?

aNouc 24.01.2011 01:08

Cytat:

Już dawno na polskiej arenie piłkarskiej nie pojawił się zawodnik o tak bogatym życiorysie zawodowym jak Kew Jaliens. „Wisła jest jednym z największych klubów w Polsce, który zawsze gra o mistrzostwo i walczy o Ligę Mistrzów. Dla mnie, jako piłkarza, to ważne i podoba mi się to” – powiedział tuż po przylocie do Krakowa holenderski obrońca.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...doswiadczenie/

nh79 24.01.2011 02:29

po tym wywiadzie widac, ze i Nourdin dodal swoja cegielke do tego transferu, bo wiadomo, ze kumpel powie mu obiektywnie co tu zastanie i jak on to widzi.trzeba uczciwie przyznac, ze pilkarze takiego kalibru (a gleboko wierze, ze Nourdin bedzie wiodoca postacia naszej druzyny na wiosne) nigdy nie zawitaliby nawet w Balicach, gdyby nie koneksje Holendrow.no bo ja widze to tak, ze taki Kew to nic o nas nie wie, wiec jedyne co go przekonuje to osoby jakie w klubie pracuja czyli Maaskant i Valcks oraz byly kumpel z boiska.dalej jednak obawiam sie, ze jak odpukac nie zdobedziemy MP w tym sezonie to proces budowy druzyny zostanie zastapiony tansza opcja pod tytulem PMSZ.

herkules 24.01.2011 03:42

http://www.90minut.pl/news/145/news1...ezentacji.html

To zagrał jednak? Miał pauzować za kartki

Antystenes 24.01.2011 08:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez herkules (Post 1040289)

A Diaz grał?

brylant17 24.01.2011 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez herkules (Post 1040289)

W komentarzach redakcja napisała, że się pomylili

Cytat:

„Był to na pewno jeden z cięższych treningów, było dużo walki, dużo biegania. Nie ma lekko, ale mnie się to podoba, trzeba dać z siebie wszystko!” – powiedział tuż po zakończonym treningu Patryk Małecki.
Widzę, że Patryk się zmienia! i to na dobre! wreszcie jeszcze oby dawał z siebie wszystko podczas meczów Brawo Patryk!

tomsts 26.01.2011 11:06

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...enia_nie_bylo/

Mam nieodparte wrażenie, że ten chlopak coś osiągnie. Podejście do zawodu i do siebie samego ma zdrowe, charakter wręcz idealny na piłkarza. Przy Maaskancie i jego treningach na pewno ruszy do przodu.
Liczę na to, że w tej rundzie będzie regularnym defensywnym w pierwszej 11.

Jagul 26.01.2011 12:47

Wilk, to moim zdaniem najlepszy transfer w lecie. To naprawdę może być godny następca Sobola.

Billy 26.01.2011 16:01

Bunoza zorientował się, że jest małe zamieszanie w związku z jego osobą i zmienił zdjęcie profilowe :rotfl:

Galonek 26.01.2011 16:03

No i nareszcie Kew Jaliens Wiślakiem. Moim zdaniem ma duże szanse na bycie wzmocnieniem na poziomie Clebera, czy też Marcelo. Para stoperów Chavez - Jaliens na papierze wygląda imponująco. Bunoza będzie musiał się przyzwyczaić do przesiadywania na ławce.

wislak68 26.01.2011 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Galonek (Post 1041550)
No i nareszcie Kew Jaliens Wiślakiem. Moim zdaniem ma duże szanse na bycie wzmocnieniem na poziomie Clebera, czy też Marcelo. Para stoperów Chavez - Jaliens na papierze wygląda imponująco. Bunoza będzie musiał się przyzwyczaić do przesiadywania na ławce.

A to ciekawe bo z wypowiedzi Staszka zamieszczonej na stronie oficjalnej wynika że to raczej Bunoza jako lewonożny ma być partnerem dla Kew. Ciekawe co na to Chavez?

Galonek 26.01.2011 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1041625)
A to ciekawe bo z wypowiedzi Staszka zamieszczonej na stronie oficjalnej wynika że to raczej Bunoza jako lewonożny ma być partnerem dla Kew. Ciekawe co na to Chavez?

Moim zdaniem Gordan jesienią miał trochę szczęścia i niektóre jego babole uszły mu płazem. Nawet jeśli Bunoza wystartuje wiosną w pierwszej "11" to myślę, że po 2-3 meczach podstawową parę stoperów tworzyć będą Chavez i Jaliens. Nie mam nic do Bunozy, ale uważam, że w obecnej chwili jest zbyt drewniany. Czas pokaże, czy mam rację (chciałbym się mylić, oznaczałoby to, że mamy trzech znakomitych stoperów).

Antystenes 26.01.2011 19:56

Cytat:

Może też być tak:
Jaliens-Bunoza-Chavez-Pajlic
Okaże sie kto gorszy Bunoza czy Cikos, bo nie wierzę, żeby Bunoza wygryzł Chaveza, choć wiążę z nim spore nadzieje..

kisiel92 26.01.2011 20:34

Panowie, pamiętajcie że Chavez jest u nas do końca sezonu, chyba że Wisła dogada się w sprawie jego kupna. Może być tak, że Jaliens nie jest jako zastępca Clebera, ale właśnie Chaveza (obym się mylił)

pio 26.01.2011 20:38

Cytat:

Moim zdaniem z jego wypowiedzi wynika, że środkowy obrońca Bunoza jest bardzo utalentowanym piłkarzem, ale sztab zdecydował, że na tej pozycji powinien grać ktoś doświadczony...ktoś taki jak Kew.

brylant17 26.01.2011 20:39

Ciekawy artykuł o naszym nowym nabytku na interi:

http://sport.interia.pl/raport/trans...aklasy,1588651

Żuczek 26.01.2011 20:41

A moim zdaniem w obronie zagra ten, kto będzie się lepiej prezentował na treningach i według Maaskanta będzie w lepszej dyspozycji przed danym meczem. Im większa konkurencja tym lepiej dla zespołu.

mitmichael 26.01.2011 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żuczek (Post 1041732)
A moim zdaniem w obronie zagra ten, kto będzie się lepiej prezentował na treningach i według Maaskanta będzie w lepszej dyspozycji przed danym meczem. Im większa konkurencja tym lepiej dla zespołu.

Kew zagrał juz w tym sezonie w Eredivisie, jest dobrze przygotowany do gry w pilke i to pewnie on bedzie 1 podstawowym obronca (ja bym tak wybrał). Do tego dojdzie Chavez, ktory tez jest w grze bo grał na mistrzostwach Ameryki srodkowej (ja bym tak wybrał) wiec jak dla mnie sprawa jest bardzo prosta.

christof20 26.01.2011 21:43

Genkov został powołany do reprezentacji Bułgarii:

http://www.90minut.pl/news/145/news1...-Bulgarii.html

gianbuffon 26.01.2011 22:19

Jaliens-Chavez.
Bunoza niech lepiej popracuje nad masą, bo go Franek będzie przewracał...

tomasz_19 27.01.2011 09:54

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...0667912198.jpg

hahah xD Paljic się szybko uczy od Boukhariego :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl