Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

wolfy 14.08.2010 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 960344)
Jeśli mi kupisz jeszcze koszulkę za 600(bo tyle piłkarz musi zapłacić, a przynajmniej musiał w 2008), z Twoim nazwiskiem i numerem na plecach + przy okazji autograf, napiszę taki artykuł.
A o koszulkę się nie bój - oddam na cele charytatywne.

Daj spokój - to jest po prostu zwykła zawiść. Nie dopisali w artykule jak wygląda sprawa ze strojami ( może to i lepiej, bo w dobrym świetle to naszego klubu nie stawia ), to się rozmaite mendy będą dowartościowywać.

To naprawdę przykre - nasz piłkarz został zmieszany z błotem na naszym własnym forum przez kogoś, kto deklaruje się kibicem ponieważ zgodził się pomóc. A najlepsze - że to naprawdę sporo go kosztowało.

Trzeba dać cynk SKWK żeby pisali konkretnie co i jak, aby nie dawać rozmaitym padlinożercom pola do interpretacji. Teraz na "Weszło" mają używanie - po co?

szczebrzeszcz 14.08.2010 10:38

wystarczyło nie podawać kwoty(bo i po co), wtedy dyskusja byłaby o geście a nie o kwocie

Snow 14.08.2010 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1227 (Post 960250)
kliknijcie w jego profilu zakładkę informacje i zobaczcie jakie nasz Kiro ma upodobania jeśli chodzi o muzykę... już się nie dziwie, że on grać nie może jak całą drogę na stadion słucha jakże dobrego muzyka- Justina Biebera :lol:

O Jezu...
Zapewne dostał zaproszenie do grupy fanów od jakiegoś małoletniego znajomego/znajomej i po prostu akceptował wszystko jak leci :)
Pewnie nawet nie wie kto to / co to jest.

Jagul 14.08.2010 10:56

A później zdziwienie, że Sobol nie chce udzielać wywiadów i rozmawiać z prasą...

Worcester 14.08.2010 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 960455)
wystarczyło nie podawać kwoty(bo i po co), wtedy dyskusja byłaby o geście a nie o kwocie

Dokładnie. A tak kilka osób może odebrać to podobnie jak ja.
Rzecz w tym, że wielkim gestem nie jest darowaniu czegoś co mamy "na zbyciu" lub nam to "zwisa". Jeśli tak, to proporcjonalnie do zarobków moich i piłkarzy, moje 5zł wrzucane na oprawę jest mega gestem. To tak dla porównania, bo traktuję wrzucanie do puchy jako obowiązek:) Pamiętam wykłady z Nauczania społecznego kościoła, na których była omawiana nauka kościoła w stosunku do państwa i własności prywatnej. Mianowicie prowadząca wyraźnie zaznaczyła, że kościół namawia do bogacenia się, lecz każdy ma obowiązek do dzielenia się sowim bogactwem z innymi: zarabiasz 2 tys. - przekazujesz 30 zł na potrzebujących. Jednak osoba o zarobkach kilkadziesiąt razy większych ofiarując to samo 30 zł już nie wypełniła swojego obowiązku względem potrzebujących, ponieważ wyrzuciła "grosze" względem swoich przychodów.

przepraszam za OT:) jednym słowem mam inne zdanie na ten temat. Udanego weekendu Panowie i Panie:-)

Kibicka 14.08.2010 16:04

http://sport.onet.pl/wideo/dramatycz...9,2,klip.html# --> Kondziu

valais 15.08.2010 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 959796)

Profil w 100% fikcyjny!

Adasss 15.08.2010 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez "Maciej Żurawski
Generalnie, po tym meczu, chciałem powiedzieć, że jesteśmy bandą nieodpowiedzialnych ludzi, a nie piłkarzy tak naprawdę. I to wszystko.

............

vaazon 15.08.2010 21:08

Ma ktoś nagraną wypowiedź Maćka?

flamengista 15.08.2010 21:09

No więc ja uważam Adasss, że to trzeba skomentować.

Ja od Żurawskiego oczekiwałem dobrej gry i dobrego wpływu na kolegów, szczególnie na Pawła Brożka.

Na razie widzę cień dawnego Żurawia, piłkarza który marnuje jedenastkę w meczu pucharowym. A teraz gościa, który po przegranym meczu wypowiada się w sposób nieodpowiedzialny.

O ile słabą formę mogę Zurawskiemu wybaczyć, o tyle wygadywanie głupot już nie. Panie Maćku - jaki cel miała ta wypowiedź? Co ona ma poprawić w grze drużyny?

Bo dla mnie jest ona tylko grą pod publiczkę, dodatkowo pokazującą fatalną atmosferę w szatni. W ten sposób Żurawski pokazuje naszym rywalom w lidze - jest u nas źle. Do tego młodsi piłkarze mogą uznać, że Żuraw wstydzi się z nimi grać, że gra w Wiśle jest dla niego męką. Takie uwagi to trzeba zachować do rozmowy w szatni, a nie wypowiadać się w ten sposób przed dziennikarzami.

Od 34-letniego zawodnika, byłego reprezentanta Polski i króla strzelców ligi można oczekiwać więcej.

Adasss 15.08.2010 21:29

Na pewno była to wypowiedź symptomatyczna, W Lidze + Extra poświecono jej dobrych kilka minut.
A czy była (nie)potrzebna? Nie wiem.
Ale wiem, że co jak co, ale Maćka wyprowadzić z równowagi zawsze było niebywale trudno.

K4millo 15.08.2010 21:31

Nie flamengista lepsze są wypowiedzi w stylu Sobolewskiego "przeciwnicy oddali dwa celne strzały i zdobyli dwie bramki". Zresztą ta drużyna została już zagłaskana przez Skorżę, który na siebie brał porażki. Trzeba w końcu z tym skończyć i wielkie brawa dla Żurawskiego za taką wypowiedź.

tofik 15.08.2010 21:33

Jeszcze Żurawski powiedział do siebie "kur..mać niemoty" hehe, gość jest w szoku co za drużynę teraz mamy.

krzywy 15.08.2010 21:37

za taką wypoowiedź powinna żurawia spotkać kara finanasowa (symboliczne 50 tyś euro) a poza tym to jest dziwne, że ktoś ma o sobie tak negatywne zdanie!!! Maćku dobrze ci radze daj nogę z Wisły!!! może w odrze W. masz jeszczr szanse na jakieś 30 tys euro . Frankowi o ty możesz buty czyścić "ikono" Wisły. Precz z Wisły patafianie

Marcinklon 15.08.2010 21:41

Brawo Żuraw ile można klepać się po dupach !!

piter116 15.08.2010 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzywy (Post 961757)
za taką wypoowiedź powinna żurawia spotkać kara finanasowa (symboliczne 50 tyś euro) a poza tym to jest dziwne, że ktoś ma o sobie tak negatywne zdanie!!! Maćku dobrze ci radze daj nogę z Wisły!!! może w odrze W. masz jeszczr szanse na jakieś 30 tys euro . Frankowi o ty możesz buty czyścić "ikono" Wisły. Precz z Wisły patafianie

Za co kara? Za mówienie prawdy?
Smutne ale prawdziwe...

krzywy 15.08.2010 21:47

prawda czy nieprawda nieważne jest pracownikiem wisły i niepowinien się tak wypowiadać!!! w jego wykonaniu to akt desperacji stanowiący obronę jego dorobku w naszym klubie ale teraz podobnie jak inni jest cieńki jak sik rozwielitki i nie powinien się odzywać morda w kubeł

Worcester 15.08.2010 21:49

W ten sposób Żurawski pokazuje naszym rywalom w lidze - jest u nas źleProszę Cię! Ruch jedzie z nami jak z furą siana i to najlepiej ukazuje naszą słabość. Ktoś musiał w dobitny sposób i co najważniejsze publicznie ogłosić, że są piłkarskimi zerami. Dziękuję Maciek!

IncognitoTSW 15.08.2010 21:49

Skoro są takimi nieudacznikami nieodpowiedzialnymi to niech nie biorą pensji.

hunter 15.08.2010 21:50

Problem wydaje się być dość złożony i wcale nie leży w przygotowaniu zespołu do sezonu czy braku odpowiednich umiejętności, ale w tym że jest spory kłopot w szatni, między samymi zawodnikami.

"Żuraw" nie przypadkowo powiedział, to co powiedział. To inteligentny facet, który używając słowa "banda" chciał jasno zasugerować, że nie ma między zawodnikami chemii. Nie ma w drużynie takich autorytetów i mocnych charakterów jakimi byli choćby Stolarczyk, Baszczyński, czy Głowacki. To byli zawodnicy, którzy potrafili nie tylko trzymać atmosferę w szatni, łagodzić konflikty, ale i szybko sprowadzać na ziemię zawodników, którym zaczynało coś do głowy odpie*dalać. O tym że źle się dzieje w drużynie jeszcze mocniej potwierdzają słowa "Sobola": "Jeżeli ktoś ten przysłowiowy wózek pcha w drugą stronę, to jest ciężko", (...) "Nie jesteśmy drużyną" (...) "Wszyscy musimy chcieć jednego".

Druga sprawa to oczywiście brak trenera, brak autorytetu. Ktoś tym całym pierd*lnikiem musi w końcu sterować.

Nie chcę tutaj sugerować kto kogo nie lubi, kto z kim ma kosę, ale jak się przyjrzeć temu co się dzieje między niektórymi zawodnikami na boisku, to można bardzo wiele wyczytać...

1q2 15.08.2010 21:52

Cytat:

. Frankowi o ty możesz buty czyścić "ikono" Wisły. Precz z Wisły patafianie

Zluzuj gościu i nie wykorzystuj tego że od jakiegoś czasu można tu pluć na kogo się chce.Żuraw pojechał pod publikę ale powiedział prawdę, mając też siebie na myśli.

Jeśli ktoś tu jedzie farmazonem to niestety Kula który znalazł sobie kozła ofiarnego.

bridgeburner 15.08.2010 21:53

Jak tu ktos kogos che za wypowiedzi karac
to dla mnie jest jeden kandydat - Kulawik
za tez bzdury co o Cikosie wypowiedział

royalmichael 15.08.2010 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 961739)
Na pewno była to wypowiedź symptomatyczna, W Lidze + Extra poświecono jej dobrych kilka minut.
A czy była (nie)potrzebna? Nie wiem.
Ale wiem, że co jak co, ale Maćka wyprowadzić z równowagi zawsze było niebywale trudno.

http://www.youtube.com/watch?v=SOLGGqFemmU
jeden z nielicznych któremu zalezy

element 15.08.2010 22:02

Kula z deka dojebał. Przejrzałem bramki i Cikos owszem stracił piłkę ale było to grubo przed polem karnym i o żadnym nagłym zagrożeniu nie powinno być mowy. Błędy na wagę straty bramki popełniło trzech czy czterech zawodników Wisły, w których Straka wjechał jak w masło. Po relacji tekstowej tak to odebrałem że Cikos stracił piłkę i padł gol.
Przy bramce Nykiela ewidentny brak zrozumienia, aczkolwiek bramkę przypisuje Diazowi, który strzegł słupka i zawodnik nie może nagle odskakiwać od niego gdy ta podąża w stronę słupka, którego strzeże. To zmyliło Pawełka, który był pewien że Diaz to wybije i Pawełek nie miał czasu na reakcję.

Posiadamy zawodników do rozdupcenia 3/4 ligi po 3-0 i 2-0. W tym Ruchu. Mają umiejętności i predyspozycję by tak się stało. Dlatego irytuje mnie gdy na nich patrzę i nie mogę pojąc jak im się nic nie klei, bo nie klei się ewidentnie bo to nie jest tak że jeden czy dwóch źle gra, wszyscy nie są sobą i nie łyknę farmazona że nagle zapomnieli jak się gra. Wszystko to takie na oszołoma. Atmosfera z pewnością chujowa. Może Jimenez coś zmieni, ale też oni sami muszą zacząć od siebie bo sam trener w pojedynkę nie da rady jeśli nie będzie miał chętnych do współpracy.

kubawislak 15.08.2010 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzywy (Post 961778)
prawda czy nieprawda nieważne jest pracownikiem wisły i niepowinien się tak wypowiadać!!! w jego wykonaniu to akt desperacji stanowiący obronę jego dorobku w naszym klubie ale teraz podobnie jak inni jest cieńki jak sik rozwielitki i nie powinien się odzywać morda w kubeł

Ty jesteś kibicem Wisły i piszesz Wisła z małej litery?? Na Twoje rozumowanie to wychodzi no to, że jesteś zerem.( Nie biorę pod uwagę już to jak napisałeś "niepowinien" czy "cieńki". Dla mnie ban za zniewagę Wisełki(nie za zniewagę Żurawia)
Żuraw powiedział tylko prawdę, ale jeżeli wolisz wypowiedź: "staraliśmy się, stwarzaliśmy sytuacje, ale nie potrafiliśmy ich wykorzystać, popełniliśmy dwa błędy i rywal strzelił dwie bramki, no cóż takie jest życie" A teraz weź pod uwage mecz z Ruchem, każdy jeden obrońca miał więcej niż dwa błędy, sytuacje miał jedynie Rios, to Ruch mógł nam wpakować kolejne bramki...
PS: Jak w C+ powiedzieli, że mają rozmowę z Maćkiem to spodziewałem się takiej właśnie reakcji.

krzywy 15.08.2010 22:04

pan Maciej Żurawski przyszaedł do Wisły tylko i wyłącznie dla kasy. Chłodna kalkulacja tu dają tyle a tyle a w wiśle dostane 10 tausenów więcej + opierdalanka na treningach i status gwiazdy. Biorę w ciemno!! A, że liczą się tutaj z moim zdaniem .......nę tu i tam elaborat Wszyscy zgodzą sie ze mną jako z nieomylnym guru i będzie git.Ale panie Macieju żeby się pan nie przeliczył i nie skończył jako ten który gasi światło...

Mario Nh 15.08.2010 22:06

A mi się wydaje, że co miał zarobić to już zarobił. Podobnie jak Wichniarek. No ale...

marcinm 15.08.2010 22:13

Cytat:

proponuje 10 pompek 10 przysiadów i tak z 20 brzuszków o goraca kapiel........panowie dobrze nie jest powiem gorzej zle jest ale szanujmy sie i za nim cos napiszemy pomyslmy :-/

serek.c2 15.08.2010 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 961805)
.
Przy bramce Nykiela ewidentny brak zrozumienia, aczkolwiek bramkę przypisuje Diazowi, który strzegł słupka i zawodnik nie może nagle odskakiwać od niego gdy ta podąża w stronę słupka, którego strzeże. To zmyliło Pawełka, który był pewien że Diaz to wybije i Pawełek nie miał czasu na reakcję.

Czułem, że i takie kwiatki jak ta wypowiedź się pojawią.

Pierwsza bramka to absolutnie wina Pawełka - piłka szybowała wysokim lobem wystarczająco długo by nawet kiepski bramkarz zdążył zaragować. Mariusza jednak jak zwykle coś zmyliło - tym razem Diaz, który widząc tak prostą piłkę zrobił bramkarzowi miejsce na spokojną interwencję.

Choć w sumie może i racja z tym błędem Diaza - mógł przewidzieć, że w bramki strzeże Pawełek...

kot 15.08.2010 22:14

Przecież w tym klubie aż kipi od wzajemnej nienawiści i nie trzeba przykładu Kulawika, którego wypowiedzi są aż niestrawne od ilości rozgoryczenia, jadu i głupoty. I choć przyznaje mu rację z krytką Cikosza, to obrona Pawełka czy Kowalskiego jest już zakłamaniem rzeczywistosci. Szkoda, że prezes Basałaj - " mamy trafione transfery i trenera szukamy bez pośpiechu " - zamilkł od kilku dni i np. nie podał się do dymisji wraz z dużo mówiącym Kulawikiem ??

Cupiał ma już tylko jedno wyjście -

rozgonić wszystkich ludzi obecnej Wisły na cztery wiatry i zbudować klub od nowa, przy udziale zagranicznych profesjonalistów, tak zarządzających klubem, jak i trenujących piłkarzy każdego szczebla tj. od trampkarzy po 1-szy skład podstawowej drużyny, aż po wymianę piłkarzy na większości pozycji.

Jeśli ustąpi obecnym kowbojom, którzy robią wszystko aby zwalczyć nowe zmiany i ogłupić Cupiała po raz n-ty, to skończy przygodę z Wisłą na ogromnym minusie finansowym i moralnym, gdyż chwilowa utrata mistrzowskiego pułapu, jest akceptowalna bardziej, niż ta długoterminowa czyli permanentna. Tym razem jednak, ma niepowtarzalną okazję, wymienić wszystkich partaczy na ludzi honoru i rzetelnej pracy i pokazać kowbojom, co to znaczy szacunek do siebie samego. Choćby początkowo bolało i kosztowało. :-)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl