![]() |
Cytat:
To naprawdę przykre - nasz piłkarz został zmieszany z błotem na naszym własnym forum przez kogoś, kto deklaruje się kibicem ponieważ zgodził się pomóc. A najlepsze - że to naprawdę sporo go kosztowało. Trzeba dać cynk SKWK żeby pisali konkretnie co i jak, aby nie dawać rozmaitym padlinożercom pola do interpretacji. Teraz na "Weszło" mają używanie - po co? |
wystarczyło nie podawać kwoty(bo i po co), wtedy dyskusja byłaby o geście a nie o kwocie
|
Cytat:
Zapewne dostał zaproszenie do grupy fanów od jakiegoś małoletniego znajomego/znajomej i po prostu akceptował wszystko jak leci :) Pewnie nawet nie wie kto to / co to jest. |
A później zdziwienie, że Sobol nie chce udzielać wywiadów i rozmawiać z prasą...
|
Cytat:
Rzecz w tym, że wielkim gestem nie jest darowaniu czegoś co mamy "na zbyciu" lub nam to "zwisa". Jeśli tak, to proporcjonalnie do zarobków moich i piłkarzy, moje 5zł wrzucane na oprawę jest mega gestem. To tak dla porównania, bo traktuję wrzucanie do puchy jako obowiązek:) Pamiętam wykłady z Nauczania społecznego kościoła, na których była omawiana nauka kościoła w stosunku do państwa i własności prywatnej. Mianowicie prowadząca wyraźnie zaznaczyła, że kościół namawia do bogacenia się, lecz każdy ma obowiązek do dzielenia się sowim bogactwem z innymi: zarabiasz 2 tys. - przekazujesz 30 zł na potrzebujących. Jednak osoba o zarobkach kilkadziesiąt razy większych ofiarując to samo 30 zł już nie wypełniła swojego obowiązku względem potrzebujących, ponieważ wyrzuciła "grosze" względem swoich przychodów. przepraszam za OT:) jednym słowem mam inne zdanie na ten temat. Udanego weekendu Panowie i Panie:-) |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ma ktoś nagraną wypowiedź Maćka?
|
No więc ja uważam Adasss, że to trzeba skomentować.
Ja od Żurawskiego oczekiwałem dobrej gry i dobrego wpływu na kolegów, szczególnie na Pawła Brożka. Na razie widzę cień dawnego Żurawia, piłkarza który marnuje jedenastkę w meczu pucharowym. A teraz gościa, który po przegranym meczu wypowiada się w sposób nieodpowiedzialny. O ile słabą formę mogę Zurawskiemu wybaczyć, o tyle wygadywanie głupot już nie. Panie Maćku - jaki cel miała ta wypowiedź? Co ona ma poprawić w grze drużyny? Bo dla mnie jest ona tylko grą pod publiczkę, dodatkowo pokazującą fatalną atmosferę w szatni. W ten sposób Żurawski pokazuje naszym rywalom w lidze - jest u nas źle. Do tego młodsi piłkarze mogą uznać, że Żuraw wstydzi się z nimi grać, że gra w Wiśle jest dla niego męką. Takie uwagi to trzeba zachować do rozmowy w szatni, a nie wypowiadać się w ten sposób przed dziennikarzami. Od 34-letniego zawodnika, byłego reprezentanta Polski i króla strzelców ligi można oczekiwać więcej. |
Na pewno była to wypowiedź symptomatyczna, W Lidze + Extra poświecono jej dobrych kilka minut.
A czy była (nie)potrzebna? Nie wiem. Ale wiem, że co jak co, ale Maćka wyprowadzić z równowagi zawsze było niebywale trudno. |
Nie flamengista lepsze są wypowiedzi w stylu Sobolewskiego "przeciwnicy oddali dwa celne strzały i zdobyli dwie bramki". Zresztą ta drużyna została już zagłaskana przez Skorżę, który na siebie brał porażki. Trzeba w końcu z tym skończyć i wielkie brawa dla Żurawskiego za taką wypowiedź.
|
Jeszcze Żurawski powiedział do siebie "kur..mać niemoty" hehe, gość jest w szoku co za drużynę teraz mamy.
|
za taką wypoowiedź powinna żurawia spotkać kara finanasowa (symboliczne 50 tyś euro) a poza tym to jest dziwne, że ktoś ma o sobie tak negatywne zdanie!!! Maćku dobrze ci radze daj nogę z Wisły!!! może w odrze W. masz jeszczr szanse na jakieś 30 tys euro . Frankowi o ty możesz buty czyścić "ikono" Wisły. Precz z Wisły patafianie
|
Brawo Żuraw ile można klepać się po dupach !!
|
Cytat:
Smutne ale prawdziwe... |
prawda czy nieprawda nieważne jest pracownikiem wisły i niepowinien się tak wypowiadać!!! w jego wykonaniu to akt desperacji stanowiący obronę jego dorobku w naszym klubie ale teraz podobnie jak inni jest cieńki jak sik rozwielitki i nie powinien się odzywać morda w kubeł
|
W ten sposób Żurawski pokazuje naszym rywalom w lidze - jest u nas źleProszę Cię! Ruch jedzie z nami jak z furą siana i to najlepiej ukazuje naszą słabość. Ktoś musiał w dobitny sposób i co najważniejsze publicznie ogłosić, że są piłkarskimi zerami. Dziękuję Maciek!
|
Skoro są takimi nieudacznikami nieodpowiedzialnymi to niech nie biorą pensji.
|
Problem wydaje się być dość złożony i wcale nie leży w przygotowaniu zespołu do sezonu czy braku odpowiednich umiejętności, ale w tym że jest spory kłopot w szatni, między samymi zawodnikami.
"Żuraw" nie przypadkowo powiedział, to co powiedział. To inteligentny facet, który używając słowa "banda" chciał jasno zasugerować, że nie ma między zawodnikami chemii. Nie ma w drużynie takich autorytetów i mocnych charakterów jakimi byli choćby Stolarczyk, Baszczyński, czy Głowacki. To byli zawodnicy, którzy potrafili nie tylko trzymać atmosferę w szatni, łagodzić konflikty, ale i szybko sprowadzać na ziemię zawodników, którym zaczynało coś do głowy odpie*dalać. O tym że źle się dzieje w drużynie jeszcze mocniej potwierdzają słowa "Sobola": "Jeżeli ktoś ten przysłowiowy wózek pcha w drugą stronę, to jest ciężko", (...) "Nie jesteśmy drużyną" (...) "Wszyscy musimy chcieć jednego". Druga sprawa to oczywiście brak trenera, brak autorytetu. Ktoś tym całym pierd*lnikiem musi w końcu sterować. Nie chcę tutaj sugerować kto kogo nie lubi, kto z kim ma kosę, ale jak się przyjrzeć temu co się dzieje między niektórymi zawodnikami na boisku, to można bardzo wiele wyczytać... |
Cytat:
Jeśli ktoś tu jedzie farmazonem to niestety Kula który znalazł sobie kozła ofiarnego. |
Jak tu ktos kogos che za wypowiedzi karac
to dla mnie jest jeden kandydat - Kulawik za tez bzdury co o Cikosie wypowiedział |
Cytat:
jeden z nielicznych któremu zalezy |
Kula z deka dojebał. Przejrzałem bramki i Cikos owszem stracił piłkę ale było to grubo przed polem karnym i o żadnym nagłym zagrożeniu nie powinno być mowy. Błędy na wagę straty bramki popełniło trzech czy czterech zawodników Wisły, w których Straka wjechał jak w masło. Po relacji tekstowej tak to odebrałem że Cikos stracił piłkę i padł gol.
Przy bramce Nykiela ewidentny brak zrozumienia, aczkolwiek bramkę przypisuje Diazowi, który strzegł słupka i zawodnik nie może nagle odskakiwać od niego gdy ta podąża w stronę słupka, którego strzeże. To zmyliło Pawełka, który był pewien że Diaz to wybije i Pawełek nie miał czasu na reakcję. Posiadamy zawodników do rozdupcenia 3/4 ligi po 3-0 i 2-0. W tym Ruchu. Mają umiejętności i predyspozycję by tak się stało. Dlatego irytuje mnie gdy na nich patrzę i nie mogę pojąc jak im się nic nie klei, bo nie klei się ewidentnie bo to nie jest tak że jeden czy dwóch źle gra, wszyscy nie są sobą i nie łyknę farmazona że nagle zapomnieli jak się gra. Wszystko to takie na oszołoma. Atmosfera z pewnością chujowa. Może Jimenez coś zmieni, ale też oni sami muszą zacząć od siebie bo sam trener w pojedynkę nie da rady jeśli nie będzie miał chętnych do współpracy. |
Cytat:
Żuraw powiedział tylko prawdę, ale jeżeli wolisz wypowiedź: "staraliśmy się, stwarzaliśmy sytuacje, ale nie potrafiliśmy ich wykorzystać, popełniliśmy dwa błędy i rywal strzelił dwie bramki, no cóż takie jest życie" A teraz weź pod uwage mecz z Ruchem, każdy jeden obrońca miał więcej niż dwa błędy, sytuacje miał jedynie Rios, to Ruch mógł nam wpakować kolejne bramki... PS: Jak w C+ powiedzieli, że mają rozmowę z Maćkiem to spodziewałem się takiej właśnie reakcji. |
pan Maciej Żurawski przyszaedł do Wisły tylko i wyłącznie dla kasy. Chłodna kalkulacja tu dają tyle a tyle a w wiśle dostane 10 tausenów więcej + opierdalanka na treningach i status gwiazdy. Biorę w ciemno!! A, że liczą się tutaj z moim zdaniem .......nę tu i tam elaborat Wszyscy zgodzą sie ze mną jako z nieomylnym guru i będzie git.Ale panie Macieju żeby się pan nie przeliczył i nie skończył jako ten który gasi światło...
|
A mi się wydaje, że co miał zarobić to już zarobił. Podobnie jak Wichniarek. No ale...
|
Cytat:
|
Cytat:
Pierwsza bramka to absolutnie wina Pawełka - piłka szybowała wysokim lobem wystarczająco długo by nawet kiepski bramkarz zdążył zaragować. Mariusza jednak jak zwykle coś zmyliło - tym razem Diaz, który widząc tak prostą piłkę zrobił bramkarzowi miejsce na spokojną interwencję. Choć w sumie może i racja z tym błędem Diaza - mógł przewidzieć, że w bramki strzeże Pawełek... |
Przecież w tym klubie aż kipi od wzajemnej nienawiści i nie trzeba przykładu Kulawika, którego wypowiedzi są aż niestrawne od ilości rozgoryczenia, jadu i głupoty. I choć przyznaje mu rację z krytką Cikosza, to obrona Pawełka czy Kowalskiego jest już zakłamaniem rzeczywistosci. Szkoda, że prezes Basałaj - " mamy trafione transfery i trenera szukamy bez pośpiechu " - zamilkł od kilku dni i np. nie podał się do dymisji wraz z dużo mówiącym Kulawikiem ??
Cupiał ma już tylko jedno wyjście - rozgonić wszystkich ludzi obecnej Wisły na cztery wiatry i zbudować klub od nowa, przy udziale zagranicznych profesjonalistów, tak zarządzających klubem, jak i trenujących piłkarzy każdego szczebla tj. od trampkarzy po 1-szy skład podstawowej drużyny, aż po wymianę piłkarzy na większości pozycji. Jeśli ustąpi obecnym kowbojom, którzy robią wszystko aby zwalczyć nowe zmiany i ogłupić Cupiała po raz n-ty, to skończy przygodę z Wisłą na ogromnym minusie finansowym i moralnym, gdyż chwilowa utrata mistrzowskiego pułapu, jest akceptowalna bardziej, niż ta długoterminowa czyli permanentna. Tym razem jednak, ma niepowtarzalną okazję, wymienić wszystkich partaczy na ludzi honoru i rzetelnej pracy i pokazać kowbojom, co to znaczy szacunek do siebie samego. Choćby początkowo bolało i kosztowało. :-) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl