Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

PP2A 30.01.2014 23:50

Tu nie chodzi Stricte o pomocników, lecz o graczy którzy przy wąskiej kadrze jaką obecnie mamy, mogą/potrafią zagrać na kilku pozycjach.

Dudka ok, tylko co z tym napastnikiem którego Żuraw nam załatwia ?

sevenheaven 30.01.2014 23:50

Ludzie o czym wy piszecie .. :D
Andy Rios ? facet który dopiero przeszedł za ponad 3 miliony euro do innego klubu ?
Melikson ? podstawowy, uznawany za jednego z najlepszych zawodnikow klubu francuzkiej ekstraklasy ?

chodzi o Dudkę, i wg mnie będzie przymierzany na ŚO

PP2A 30.01.2014 23:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1346783)
Ludzie o czym wy piszecie .. :D
Andy Rios ? facet który dopiero przeszedł za ponad 3 miliony euro do innego klubu ?
Melikson ? podstawowy, uznawany za jednego z najlepszych zawodnikow klubu francuzkiej ekstraklasy ?

chodzi o Dudkę, i wg mnie będzie przymierzany na ŚO

Pamiętam że miał gdzieś przejść tylko nie byłem pewny czy do tego transferu doszło.

Uran235 31.01.2014 00:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1346776)
Wam się chyba w głowie przewraca. Ilu mamy mieć tych pomocników? 3/4 kadry?

A Brożek dalej sam.. A nie przepraszam z Klariciem.

Mam nadzieję, że niw mówisz o Dudce. Def. pomocnik to w tym momencie pozycja, na której zawodnik pierwszego wyboru jest najsłabszy. Wobec niedyspozycji Jovanovicia, odejścia Stolarskiego, urazów dokuczających Bunozie i Brożkowi, a także szklanego zdrowia Czekaja i Urygi, czy faktu, że Guerrier gra u nas nie na obronie, nawet nie w pomocy, a raczej w ataku, nie możemy narzekać na nadmiar opcji w defensywie. A trzeba pamiętać, że są przeciez kartki. Jeżeli Dudka nadaje się do grania w piłkę po tych wszystkich urazach i przerwach w regularnej grze, to jest dla nas remedium na bardzo wiele problemów.

Inne nazwiska raczej nie przychodzą mi do głowy w tym kontekście.

Edit: Drugie nazwisko to Zieńczuk. Cała reszta albo nie zasługuje by mówić o wielkim powrocie, albo to absolutne sci-fi jak Melikson, Marcelo, Uche czy nawet Diaz (podstawowy piłkarz FSV Mainz) i Kirm.

WISŁAZWE 31.01.2014 00:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1346776)
Wam się chyba w głowie przewraca. Ilu mamy mieć tych pomocników? 3/4 kadry?

A Brożek dalej sam.. A nie przepraszam z Klariciem.

Źle się wyraziłem, oczywiście chodziło mi o propozycję Meliksona.

Blaszczu16 31.01.2014 00:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1346786)
Źle się wyraziłem, oczywiście chodziło mi o propozycję Meliksona.

Meliksona to każdy kibic o zdrowych zmysłach przyjąłby z pocałowaniem ręki niezależnie od liczby pomocników w zespole.

Jak nadarzy się okazja zatrudnienia dobrego zawodnika, to jestem zdania że trzeba brać, nie ważne na jakiej gra pozycji. Oczywiście, priorytetem jest napastnik i defensywny pomocnik, ale powiedz szczerze - teoretycznie - pogardziłbyś takim Meliksonem?

szprotson 31.01.2014 00:35

Panie Boże spraw by tym zawodnikiem był Junior Diaz :)

to pisałem ja Franciszek, siedząć razem z Grzesiem Wójtowiczem obalając kolejną małpeczkę i pisząc głupie posty na jakimś tyłiterze z ameryki

Eraziel 31.01.2014 02:06

A może chodzi o Nuneza, Alvareza, Siwakowa albo Czikosza? :)

Kocur 31.01.2014 06:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1346788)
Meliksona to każdy kibic o zdrowych zmysłach przyjąłby z pocałowaniem ręki niezależnie od liczby pomocników w zespole.

Jak nadarzy się okazja zatrudnienia dobrego zawodnika, to jestem zdania że trzeba brać, nie ważne na jakiej gra pozycji. Oczywiście, priorytetem jest napastnik i defensywny pomocnik, ale powiedz szczerze - teoretycznie - pogardziłbyś takim Meliksonem?

Śmiem się nie zgodzić z tymi zmysłami a przynajmniej zdrowymi. :)

Szczerze - pogardziłbym i gardził całą noc do rana jakby się to spełniło. Pomijając kwestie nie piłkarskie to gwiazdka która strzela focha i przestaje grać bo szuka nowego klubu niech spier......

Griszka30KR 31.01.2014 09:14

Panowie ,równie dobrze może być to come back kogos do zarządu klubu.....

mr_kwolf 31.01.2014 09:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1346785)
Mam nadzieję, że niw mówisz o Dudce. Def. pomocnik to w tym momencie pozycja, na której zawodnik pierwszego wyboru jest najsłabszy. Wobec niedyspozycji Jovanovicia, odejścia Stolarskiego, urazów dokuczających Bunozie i Brożkowi, a także szklanego zdrowia Czekaja i Urygi, czy faktu, że Guerrier gra u nas nie na obronie, nawet nie w pomocy, a raczej w ataku, nie możemy narzekać na nadmiar opcji w defensywie. A trzeba pamiętać, że są przeciez kartki. Jeżeli Dudka nadaje się do grania w piłkę po tych wszystkich urazach i przerwach w regularnej grze, to jest dla nas remedium na bardzo wiele problemów.

Inne nazwiska raczej nie przychodzą mi do głowy w tym kontekście.

Edit: Drugie nazwisko to Zieńczuk. Cała reszta albo nie zasługuje by mówić o wielkim powrocie, albo to absolutne sci-fi jak Melikson, Marcelo, Uche czy nawet Diaz (podstawowy piłkarz FSV Mainz) i Kirm.

Marcelo to według mnie nie jest takie całkowite sci-fi. W Hannoverze gra beznadziejne, wybierany do najgorszych jedenastek ligi, czołówka rankingów na najgorszy transfer w Bundeslidze. Wiadomo, że w grę wchodziłoby tylko wypożyczenie na odbudowanie (szczególnie pewności siebie), ale wobec problemów Jovanovica na pół roku byłby jak znalazł.

Ale to pewnie i tak nie o niego chodzi.

wislak2214 31.01.2014 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1346807)
Panowie ,równie dobrze może być to come back kogos do zarządu klubu.....

A umiesz czytać dokładnie i ze zrozumieniem?.....

dynek.pl 31.01.2014 09:53

Przeciez mamy Chaveza, ktory ma przed soba "mundial" wiec mysle, ze bedzie w dobrej formie wiec po co tracic kase na wypozyczenie Marcelo ?

markowywislak 31.01.2014 10:27

powrót tak udany jak Brożka. Czyli chodzi o zawodnika który dobrze sie w naszej drużynie prezentował, a za granicą mu nie wyszło. Hmmm Melikson nie wiem czy pasuje do taktyk Smudy.

pietre 31.01.2014 10:34

Jak macie jakieś info to dajcie linka, bo potem człowiek ryje przez cały internet i się okazuje, że wprowadzacie ludzi w błąd. Gdzie jest ten link o powrocie zawodnika do Wisły?

hunter 31.01.2014 10:36

Zapewne Dariusz Dudka. I pewnie jako stoper by był ustawiany albo walczył będzie z Ostoją. Dwóch DM w kadrze to dużo?

MłodePokolenie 31.01.2014 10:36

Po tym jak jakimś cudem udało nam się zakontraktować Stilicia, większość już całkowicie odleciała. Tłum krzyczy Melikson! Dobre żarty.

Jak już tak żartujemy, to obstawiam wznowienie kariery Tomka Frankowskiego. Potrzebujemy napadziora! I będzie.
Franek był widziany na otwarciu bazy treningowej w Myślenicach. Więc może być coś na rzeczy...

Ja nie mogę....

Hmm.. może Kuba Błaszczykowski w ramach rehabilitacji i powrotu do formy po kontuzji?

pietre 31.01.2014 10:39

Odstawcie te prochy

Mario Nh 31.01.2014 11:04

Rozmywacie temat tymi żartami.

Realistycznie patrząc to rzeczywiście ten Darek Dudka wydaje się być pewniakiem.

St Yabol 31.01.2014 11:11

Po jakim newsie wybuchla ta dyskusja na temat domniemanego transferu/poworotu? Pytam poważnie bo tez chciałbym usnuć jakieś teorie spiskowe :D

Griszka30KR 31.01.2014 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak2214 (Post 1346812)
A umiesz czytać dokładnie i ze zrozumieniem?.....

No raczej tak,wygląda na to,że Ty nie umiesz wyjaśnić....
Jezeli przupuszczenia padały też w kierunku sztabu szkoleniowego,to czemu nie zarządu?
Porównanie transferu Brożka ,może byc tu metaforą....

O ile w ogóle.....

Arsenal 31.01.2014 11:19

Po wpisie Święcickiego o bliskim wielkim powrocie do nas.

Ofsajd 31.01.2014 12:01

tutaj macie link:

wg niego powrót na dniach, na 99%

https://twitter.com/matiswiecicki/st...87858779906048

Uran235 31.01.2014 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1346797)
Śmiem się nie zgodzić z tymi zmysłami a przynajmniej zdrowymi. :)

Szczerze - pogardziłbym i gardził całą noc do rana jakby się to spełniło. Pomijając kwestie nie piłkarskie to gwiazdka która strzela focha i przestaje grać bo szuka nowego klubu niech spier......

Hm...:mysli: Czyli Dudka też odpada :> Pamiętam np. taki mecz z Lechem. Sędzia bardzo chciał Dudkę oszczędzić, ale Dudka robił wszystko żeby dostać czerwień i zademonstrować niezadowolenie, że go nie opylono jak była oferta.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1346808)
Marcelo to według mnie nie jest takie całkowite sci-fi. W Hannoverze gra beznadziejne, wybierany do najgorszych jedenastek ligi, czołówka rankingów na najgorszy transfer w Bundeslidze. Wiadomo, że w grę wchodziłoby tylko wypożyczenie na odbudowanie (szczególnie pewności siebie), ale wobec problemów Jovanovica na pół roku byłby jak znalazł.

Ale to pewnie i tak nie o niego chodzi.

Marcelo może być nazywany najgorszym transferem rundy, ale grał i gra nadal. Za ostatni mecz zebrał nawet przyzwoite noty - 2,6 na Transfermarkt, 3 u Bilda i 3,5 na Kickerze, co i tak jest progresem w stosunku do 5 i 5,5, które przeważnie dostawał. No i reszta defensywy dostała podobne noty za ostatni mecz, więc nie odstawał.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1346813)
Przeciez mamy Chaveza, ktory ma przed soba "mundial" wiec mysle, ze bedzie w dobrej formie wiec po co tracic kase na wypozyczenie Marcelo ?

Brak zwrotności, kartki, fatalne operowanie piłką. Ja się Chaveza boję wystawiać.

nairda116 31.01.2014 12:20

Bunoza podobno nie odchodzi w tym okienku transferowym ...
Na jego profilu na fb można znaleźć

tomasz_19 31.01.2014 12:35

https://www.facebook.com/pages/Gorda...66933616663769
opublikował tylko artykuł w gazecie

xanti1906 31.01.2014 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1346836)

Brak zwrotności, kartki, fatalne operowanie piłką. Ja się Chaveza boję wystawiać.

No to mamy w końcu osobę decyzyjną na forum. Mam pytanie, jakim systemem wyjdziemy na pierwszy mecz po przerwie zimowej?

zig 31.01.2014 12:47

Danijel Klarić ma się związać z Wisłą Kraków półroczną umową z możliwością przedłużenia o cztery lata.
"Ostatnio Wisła nie mogła dogadać się z poprzednim klubem Klarcia - Admirą Wacker w sprawie ekwiwalentu. Jednak kluby zawarły bardzo ciekawy kompromis - za pierwsze półrocze >>Biała Gwiazda<< zapłaci za niego 5000 euro. Jeśli Wisła skorzysta z przedłużenia umowy, będzie musiała zapłacić resztę pieniędzy" - informuje Paweł Pyszkiewicz z ePilka.pl.
Klarić trenuje z Wisłą od kilkunastu tygodni, a umowę powinien podpisać w piątek. 19-letni Chorwat ma grać z numerem 99 i być może będzie alternatywą dla napastnika Pawła Brożka.

filemon 31.01.2014 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1346841)
https://www.facebook.com/pages/Gorda...66933616663769
opublikował tylko artykuł w gazecie

W którym:
- piszą, że zostaje w Wiśle do lata, kiedy "dobiegnie końca jego czteroletni epizod w renomowanym polskim pierwszoligowcu"
- wykazuje cichą nadzieję na mistrza i chce mieć miejsce w składzie
- mówi, iż jest zainteresowanie klubów belgijskich, ale nie ma konkretnych ofert
- uważa, że miał dobre pół sezonu, ale to teraz nieistotne, bo trzeba się skupić żeby drugie pół też takie było
- mówi, że chcą awansować do pucharów, a i zdobycie mistrza jest możliwe
- twierdzi, iż zakontraktowanie Stilicia to świetny ruch, ma renomę w Polsce i jego transfer to tutaj hit oraz na pewno pomoże w walce w drugiej części sezonu

Smuga 31.01.2014 13:55

Dudka wydaje się najbardziej prawdopodobną opcją, ale... Warto moim zdaniem skupić się w tym przypadku na znaczeniu słowa "wielki". W przypadku pismaków bywa, że z dużej chmury pada mały deszcz. Jeżeli jednak chodzi o użycie przez tego dziennikarza słowa "wielki" w odniesieniu do powrotu kogoś do Wisły może, to oznaczać, iż nie miał wcale na myśli Dudki. Darek wcale się jakoś tak specjalnie dla Wisły nie zasłużył. W ciągu gry dla naszego zespołu zdobył tylko i aż jedno mistrzostwo. Poza tym jakoś nigdy nie był jakąś wyróżniającą się postacią. Owszem, był etatowym reprezentantem Polski, ale przez klub przewinęło się przez dziesiątki lat wiele takich postaci jak on, których nawet nie pamiętamy. Mam swoją osobistą teorię o kogo może chodzić. Zaryzykuję i napiszę to: Kalu Uche. Jest to o tyle możliwe z kilku powodów:
* Uche grający obecnie w Katarze chce stamtąd odejść, co prawda mówiło się ostatnio o zainteresowaniu Tranbzonsporu jego osobą, ale Turcy podobno znaleźli już kogoś innego
* jak każdy z zawodników zagranicznych Kalu ma pewnie w perspektywie wyjazd na MŚ 2014 przychodząc do T-ME w Nigerii pewnie byłoby o tym głośno i grając dobrze mógłby liczyć na powrót do reprezentacji
* sam Kalu w jednym z wywiadów kilka miesięcy temu mówił, że chciałby pograć jeszcze kiedyś w Wiśle

Pewnie ktoś wspomni o zarobkach. Myślę, że Uche wielkich pieniędzy żądał nie będzie. W Katarze po kilku miesiącach gry zawodnik jest ustawiony pod względem finansowym na kilka ładnych lat. Mając na karku 31 lat Uche już raczej nie będzie szukał przygód na Zachodzie, więc perspektywa gry w Wiśle nie byłaby dla niego taka głupia jak się wydaje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl