![]() |
Melikson był jednym z największych kozaków, jakich ta liga widziała w przeciągu ostatnich 15 lat - myślę, że spokojnie w Top 3.
Fazlagic jest dopiero kandydatem na solidnego wyrobnika z przebłyskami bardzo dobrej gry pokroju Brleka, który kopnie prosto piłkę 3 razy i pójdzie na zachód za 2 bańki euro. |
Cytat:
|
na pewno Fazlagic ma nieszablonową technikę.. widać jak wiele piłek "dopieszcza".. dajmy mu czas.. tak jak inni mówią, jeśli grałby w innym zespole to na pewno pokazalby więcej :) ja bym go nie skreślal tak szybko, wg mnie to może być casus Brleka, który odpalił w jednym sezonie i został sprzedany za fajne pieniądze
|
Mysle, ze nikt go nie skresla - jednie wielu obecywalo sobie wiecej :)
|
Cytat:
Ogólnie nasze zimowe transfery mogą za niedługo wyglądać lepiej niż się zapowiadało, ale... Już wiadomo że zostały przeprowadzone za późno. Pytanie jeszcze co z Turkiem, bo mam nadzieję że nikt się nie zachłysnie meczem z Lechią bo wciąż jesteśmy głęboko w D... |
Dla mnie wylot Piasecznego to jest oczywista rzecz. Już jak przychodził byłem sceptyczny.
Dostał okienko zimowe, po opyleniu dwóch naszych najlepszych piłkarzy nie ściągnął nikogo, kto byłby wzmocnieniem. Dostał instrumenty finansowe, a nie znalazł sensownego napastnika. Patrząc, że Poletanović i Manu to byli już goście ściągani po jego wylocie (lub w trakcie), a wyglądają na dwa najbardziej sensowne ruchy tej zimy - nasuwa się jedna myśl - wyleciał zasłużenie. Jedynie Luis Fernandes wreszcie coś teraz pokazał, ale był to ruch, który potrzebował dużo czasu by wykiełkować. Cieszę się, że trio go pogoniło i wzięło sprawy w swoje ręce. Pamiętam jak tu pół forum piało z zachwytu po przeczytaniu jego wywiadu. Mnie jakoś nie przekonał swoimi bonmotami i miałem czuja. Można gadać, że stał się kozłem ofiarnym - moim zdaniem po prostu zawiódł na całej linii i poniósł tego konsekwencje. Mówił o planach, o przygotowaniu na odejście konkretnych zawodników, a pokazał jedynie, że nic nie miał przygotowane. Fazlagicia bym tak łatwo nie skreślał, jest młody, a już gra regularnie w pierwszym składzie - widać, że może być dobrym trybikiem w maszynie, jeśli się będzie równomiernie rozwijał. Niestety to był ruch z myślą o przyszłości a nam zabrakło jakości na teraz. |
Cytat:
Poletanović i Elvis to typowe transfery last minute kiedy to w gabinetach włodarzom zapaliło się coś w dupie i było rozpaczliwe poszukiwanie jakiegokolwiek sensownego grajka. Jeśli chodzi o środek pola, to przypominam, że Bałaziński wypowiadał się po Rakowie tak: Gdy oglądaliśmy sparingi i treningi w okresie przygotowawczym, to bardzo dobrze wyglądał Patryk Plewka. Nawet jeśli teraz nie był w meczu z Rakowem jasną postacią, to zasługuje na to, żeby dostawać kolejną szansę. Nie bronię Pasiecznego, bo te jego transfery to faktycznie póki co parodia ale to też nie jest tak, że on sobie coś wymyślił i cały klub się do tego podporządkował. Raczej było na odwrót. Przecież to właściciele kreują politykę klubu. |
No ale czemu się zapaliło się im w dupce??
Bo gość odpowiedzialny za wzmocnienie drużyny jej nie wzmocnił. To go wypieprzyli i zrobili dwa transfery last minute. Logiczne działanie, nic więcej. |
Cytat:
Po odejściu Aschrafa chciano postawić na Plewkę ale ten się zawczasu połamał. I to jest to wzmacnianie drużyny?? Dwa transfery przyniosły nam kupę hajsu, a my zrobiliśmy jeden transfer gotówkowy. Na dodatek gościa, który jest do oszlifowania :D. Fernandez był w naszej orbicie zainteresowań już przed przyjściem Pasiecznego (ale wybrał Emiraty). Cisse to działania Kuby. Faktycznie wzmocnienia jak się patrzy. Widzę, że kozioł ofiarny w postaci Pasiecznego skutecznie rozmył temat odpowiedzialności za burdel w klubie :D |
Odpowiedzialność za burdel spoczywa na wszystkich. Jednak prościej wyrzucić dyrektora niż prezesa czy właściciela. I to w każdym klubie tak by wyglądało.
Poza tym pamiętajmy że transfery to nie było jedyny obowiązek Pasiecznego, ale przede wszystkim monitorowanie działań Guli, postępów drużyny, rozpoznanie ewentualnych zagrożeń. To on pierwszy miał go zwolnić, a wygląda to tak, że on by go zwolnił jako ostatni. Żółta lampka mu się zapaliła gdy już u wszystkich była "czerwona". Pamiętam jak pobłażliwie podszedł do 0-5 z Lechem. Że to "papierek lakmusowy" na weryfikację naszego planu. A to był po prostu srogi wp****** i totalne zlekceważenie przeciwnika. I myślę że nawet bardziej za to poleciał niż za "transfery". To było położone na całej linii. Nie można wszystkiego usprawiedliwić "procesem". |
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście, że jest. Ale to nie jest też tak, że to dyrektor ją sobie sam jednoosobowo ustala :rotfl: Ale spoko, teraz już tylko świetne transfery będą. Tak jak przed Pasiecznym :lol: |
Wygląda na to, że Brzęczek będzie w Wiśle takim prawdziwym menedżerem, bo chyba nikt nie ma wątpliwości kto będzie teraz odpowiadać za transfery piłkarzy do klubu.
Długofalowy projekt Pasiecznego okazał się wart tyle samo, co długofalowy projekt Guli. Najbardziej w tym wszystkim szkoda straconego czasu, ale może dzięki temu Trio przejrzy na oczy i zauważy, że nie można w dłuższej perspektywie podporządkowywać wszystkiego spłacie długów. |
Cytat:
Brzęczek z Sobolewskim na pewno ocenili to co zastali w drużynie i pewnie po tym Pasieczny stracił pracę. |
pamiętam Tego Słucha Wiślaku z Królewskim , po jakimśtam kryzysie (już nie pamietam którym tyle ich było)
i redaktory go cisneły czemu nei zatrudnią D.S. , na co Jaro odpowiadał , że nie chcą zatrudniać figuranta tylko po to żeby miec na kogo zrzucić odpowiedzialność za polityke transferową wygląda na to że właśnie dokładnie tak zrobili ps a co do Enisa , to śniłomi sie dzisiaj że odpalił xD |
I co z tym Turkiem,ktoś coś wie?
Niektórzy na TT już twierdzili ,że "już podpisał ,leci do Krakowa i w poniedziałek podpisze...." :P |
Żeby nie było jak z turgemanem drugie podejscie - juz mial mieszkanie w krakowie wynajęte a wyszło jak wyszło :D
|
Koniec kontraktów w czerwcu:
Kieszek, Rosa, Sadlok, Żukow, Błaszczykowski, Savić, Fernandez, Forbes i Manu + Hanousek koniec wypożyczenia. Kogo bym zostawił? Fernandez 100% powinien zostać na rok dłużej. Manu? Póki co zbyt szybko na opinię, ale jednak też dałbym mu rok więcej. Savić i Żukow? W ostateczności jeżeli nikt lepszy w ich miejsce nie przyjdzie, to tylko niższe nowe kontrakty i na ławkę. Reszta? Pakować się i do widzenia... Tylko niech jeszcze wezmą Skvarkę z Klimentem |
Cytat:
|
Hanousek jak za rozsądne pieniądze to zostawić
|
Cytat:
Ostatni mecz Kuby to 3:1 w Łęcznej i to nie cały, tylko wszedł na 12 minut. Od tego czasu pauza. Niektórzy zapomnieli chyba, że on nie ma 26 lat i że po kontuzji wróci i odmieni naszą grę... Miał je 10 lat temu i gra coraz to mniej z każdą kolejną kolejką. Nie ma co liczyć już na niego w kontekście boiskowym, jedynie jako ta "postać ikoniczna" w szatni i motywator. Kieszek? Co miał to pokazał waląc babole na początku sezonu, a ten z Piastem dobitnie pokazał mu miejsce na ławce... Potem w sparingu w Turcji była powtórka. Rosa? Nawet nie zadebiutował po rocznym pobycie. Sadlok? Ten chłop to synonim upadku Wisły. Zatrzymał się na etapie rozwoju 20-sto latka i koniec. Pomyśleć, że był kiedyś w kadrze i warszawka oferowała za niego paręset tysięcy brzmi jak kultowa powieść Stephena Kinga. Facet w obecnej dyspozycji i poziomie nawet w Wieczystej by ławę grzał... Forbes? Może lepszy niż Kliment ale jakimś wirtuozem to on nie jest. Rusza się jak żelbetonowy kloc, nie walczy o główki i ciągle się wywraca licząc na faul. Chłop z taką posturą jak on powinien obrońców przestawiać na lewo i prawo. Wytłumacz co niby jest odważnego w realnej ocenie sytuacji? Cytat:
|
raczej chodziło o to, że ośmielasz się ruszać tego, który jest nie do ruszenia ;)
|
Tego, Którego Imienia Nie Należy Wypowiadać ( w tym kontekście)
|
Cytat:
|
Cytat:
Kto odejdzie jak zostaniemy w ekstraklasie. Kto zostanie jak spadniemy do 1 ligi. W 1 przypadku będzie wietrzenie 20% szatni W 2 przypadku zostanie co najwyżej 20% szatni. |
Możliwe, że jednak wzmocni nas ten kebabos emerytowany o nazwisku podobnym do marki amerykańskich samochodów :D
Statystyki ukazują nam tureckią wersję klienta, czyli raczej defensywnego napadziora, który czasem coś tam strzeli, ale nie za dużo ani nie za często. Z drugiej strony - jeśli transfer wypali - przychodzi do nas chłop z dużo mocniejszej piłkarsko ligi, który był tam ceniony i się odnajdywał. Pytanie o formę zasadnę - casus Fernandesa. Jak będzie mu się chciało to może być wzmocnieniem na teraz - a takich potrzebujemy. Gorzej jak się wpasuje w nasz napastniczy marazm. Lepiej jak walnie z 6-10 bramek i nas utrzyma. Żadne rozwiązanie mnie nie zdziwi. Wg mnie wielki znak zapytania przy tym transferze. |
Podejrzewam, że Buyuk nawet nie stał obok Buicka ;)
|
Kliment to kiepskie porównanie, bo nie w ząb nie pasuje profilem do Buyuaka. W ostatnich 10 lat mieliśmy dwoch podobnych napastników po 30 którzy trafili do Wisły z dość ciekawa przeszłością:
Ivica Iliev i Beqiraj Oby Buyuak nawiązał do tego pierwszego. Niemniej to dziwne że nikt w Turcji go nie podpisał i znowu możemy mieć kolejnego grajka który przychodzi "zaniedbany fizycznie". Choć to znak że na pewno wpasuje się w poziom drużyny. |
Ostatni mecz zagrał 19.02.2022, więc Twoja teoria ma się nijak do rzeczywistości. Jeszcze w styczniu zdążył sieknąć gola Besiktasowi
|
Brac turasa i sie nie zastanawiac , co my mamy innego do stracenia ? Brac turasa i liczyc na cud w tym sezonie
|
Cytat:
|
Nie wiem, nie śledzę ligi tureckiej. Może sam rozwiązał, np. z powodu braku płatności ?
|
Chłopaki gdzie znajdę info kto do kiedy ma kontakt z nami?
|
Cytat:
|
Karherop : ja tylko porównałem statystyki strzelonych goli. Turek tylko raz przekroczył granicę 10 goli w sezonie, na plus, że wcale nie tak dawno i aż o 7 goli, a tak to strzelał : 2-8-7-3-9-4-6-7-wspomniane 17-5.
Pytanie czy to taki napastnik robiący dużo zamieszania z przodu a ze słabszymi liczbami jak wspomniany Iliev, czy raczej taka turecka odpowiedź na Zwolińskiego :D Szczerze, nie mam pojęcia, nie interesuje się turecką kopaną, nie znam gościa. Moja analiza była bardzo pobieżna na podstawie samych cyferek :) |
Cytat:
» Momo Cissé (VfB Stuttgart) - wypożyczenie do 30.06.2023 r. » Joseph Colley (IK Sirius) - kontrakt do 30.06.2025 r. » Enis Fazlagić (MŠK Žilina) - kontrakt do 30.06.2026 r. » Luis Fernández Teijeiro (Khor Fakkan Club) - kontrakt do 30.06.2022 r. » Elvis Manu (Łudogorec Razgrad) - kontrakt do 30.06.2022 r. » Zdeněk Ondrášek (Tromsø IL) - kontrakt do 30.06.2023 r. » Marko Poletanović (Raków Częstochowa) - kontrakt do 30.06.2024 r. » Sebastian Ring (Kalmar FF) - kontrakt do 30.06.2023 r. |
po przesluchaniu najnowszego Tego Słuchaj Wiślaku , utwierdzam sie w przekonaniu , ze nie sposób ocenić tych transferów bez wiedzy ile wynosi kontrakt danego pilkarza
bo zupelnie inaczej oceniamy pilkarzy którzy przychodzą jako przyslowiowy "darmowy szrot" , a inaczej jak dla kogoś jest stworzony komin płacowy w tym pierwszym przypadku mamy wyrozumienie jesli nie odpaliod razu , nie jest gotowy do gry na już itp jesli zaś skusilismy go bajońską sumą , to oczekiwania są nieco inne i po tym przydlugim wstępie , dziele się wiedza pozyskaną z tej audycji , że Elvis ma gigantyczne zarobki , zreszta podobno nie on jeden |
Cytat:
Podobnie będzie z Buyuakiem, który zresztą przyjdzie (?) też na 3 miesiące. Połowa klubów w Turcji go chce z miejsca, ale nie mogą już rejestrować nowych zawodników na tę rundę. |
boiore Turasa w ciemno - dlaczego ? bo tonacy brzytwy sie chwyta a my juz nie mamy nic do stracenia tylko szukac cudu
|
Problem z Turasem może być taki, że większość tych naszych transferów wygląda fajnie... tzn przychodzi zawodnik, który grał regularnie/grał w lepszej lidze lub lepszym klubie itd itd A później się okazuje, że 3/4 tych piłkarzy to odpady totalne.
Niemniej w naszej sytuacji gdzie nie mamy napastnika to powinniśmy brać i się modlić żeby odpalił. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl