![]() |
Jak chcą ratować ten sezon to możliwe że jedynym rozwiązaniem jest ściągnąć z 4 gości co są bez klubu tylko takich dla których trzeba by było uruchomić kominy placowe. Chociaż to też nie daje żadnej gwarancji. Wszystko spóźnione o conajmniej miesiac-dwa..
|
Może jest to rozwiązanie.
Te najbliższe 3 mecze i tak są z góry przegrane. Będę w szoku jak choć jeden zremisujemy. Realnie punktować możemy od Piasta (choć to i tak będzie mega ciężki mecz). Szanse na utrzymanie są iluzoryczne, nie ma co się oszukiwać. Nad TBB mamy szanse być wyżej. Ale pozostałych 2 drużyn nie jestem w stanie znaleźć. |
znając nasze szczęście, to ten Elvis zostanie zatwierdzony na mecz z Piastem
|
Cytat:
Uważam że zjazd całej drużyny jest tak druzgocący że 1 czy 2 gracze niewiele tu zmienia. Co okno dokładamy 10 gości, robimy nic nie znaczącą zbieranine. I dziwimy się że tak to wygląda? Nawet słaba drużyna jak Olimpia jest lepsza niż jej całkowity brak. |
Któryś z dziennikarzy napisał, że ściągnęliśmy w ostatnim czasie 19 piłkarzy. DZIEWIĘTNASTU! To się ku.rwa w pale nie mieści jak można w ogóle coś takiego zorganizować.
Pomijając już jakość sprowadzanych kopaczy - to ja się pytam jak taka drużyna ma funkcjonować? Jak ćwiczyć schematy, jak zgrywać ekipę, jak ma żyć szatnia? Jak to zrobić gdy w zasadzie co kilka miesięcy my robimy tyle ruchów in/out? Do tego łącznie z Elvisem mamy już chyba 17 obcokrajowców - Czechy, Szwecja, Kostaryka, Macedonia, Serbia, Austria, Słowacja, Gwinea, Hiszpania, Izrael, Czechy, Kazachstan, Holandia. Z formacji ofensywnych jest w składzie tylko 2 Polaków - Młyński i Starzyński, przecież to są jakieś jaja. Przecież tego jest tyle, że ja jako kibic nie jestem w stanie ogarnąć kto u nas grał rok temu. Większości naszej kadry to bym nawet nie poznał na ulicy czy w knajpie. Często ktoś w ramach zabawy wrzuca zdjęcia kadry sprzed 10, 20, 30 lat. Pewno rozpoznacie większość piłkarzy z tamtego okresu? A poznacie tych na zdjęciu sprzed roku albo dwóch? Czy to jest normalne? Jak się mają młodzi kibice z tym identyfikować? Nie widzę tego dalej, to jebnie. Jedyny plus to ponoć będzie można wyj.ebać cały ten szrot w pi.zdu. Tylko aż się boję, kto to będzie dalej budował. |
To co, ściągamy kolejnego napastnika, tym razem z Turcji?
Nowy zawodnik nr 20 w tym sezonie? Komuś sufit na łeb spadł, abstrahując od klasy sportowej Adema Buyuka która może się obronić. |
Wydawało się, że po okresie Sarapaty gorzej być nie może. Życie jednak pokazało, że niekoniecznie.
Ciekawi mnie ta cisza w mediach. Rozumiem, że przez lata ze względu na powiązania Ludwika nic nie pisano lub bardzo mało. Teraz Interia z wiadomego powodu też nie może pisać, ale czy inne media też mają zakaz ze strony nowego Ludwika? |
Felicio Brown Forbes ? Niech spie*dala. Po drodze niech nie zapomni oddać pieniędzy za okres, w którym był niezdolny do gry, pomocy drużynie i wywiązywania się z obowiązków kontraktowych. Malutki chłopczyk się obraził, to niech płaci - to nie monopoly, a prawdziwe życie
|
Forbes to niech wyciąga swój ponton z piwnicy, wiosła i szykuje się do żeglugi.
Druga sprawa to zachowanie naszego klubu, że doprowadziliśmy do tak kuriozalnych sytuacji z tym transferem "lotniskowym" i ostatecznie takiego kwasu.. |
Sprawę z Forbesem idealnie podsumował Bartosz Karcz (od 20:14):
https://www.soundcloud.com/podcast-t...aj-wislaku-175 PS. I jestem przekonany, że z Forbesem w składzie w ostatnich szalenie ważnych meczach, Wisła byłaby bliższa utrzymania. Niestety, włodarze Wisły zadecydowali inaczej i odsunęli go od gry, a rzeczniczka klubu Karolina Kawula napisała, że to normalna procedura.. a teraz gdy się dupa pali, to nagle trzeba przywrócić Forbesa do gry.. heh. |
Cytat:
|
Z FBF należałoby rozwiązać kontrakt w trybie natychmiastowym, najlepiej za porozumieniem stron. Z tej mąki chleba już nie będzie.
|
Przecież kontrakt mu się kończy wraz z końcem sezonu. Wątpię, że zgodzi się odejść za porozumieniem.
|
Większe szanse na strzelenie bramki ma Forbes siedzący na lotnisku, niż Kliment grający w meczu... :D :D :D
|
skąd to info, że FBF zostaje?
Przeciez nawet ostatnio Brzęczek się wypowiadał, że od poniedziałku nasza mudzina jest L-4 |
Cytat:
|
|
To był kompletny amator, ale nie on odpowiada za kilkadziesiąt nieudanych transferów z ostatnich trzech lat. Piaseczny czy tam Pasieczny odpowiada za ostatni burdel.
|
To zwolnienie pokazuje tylko w jakiej my czarnej dupie jesteśmy.
|
Cytat:
Widac ze ktos to wszystko probuje ratowac tylko czy te ruchy przyniosa efekt to ciezko powiedziec bo jestesmy tak gleboko w dupie ze sie witamy z migdalkami. |
Swoją drogą ciekawe czy na to zwolnienie miało wpływ ostatnie wydanie TSW, gdzie Pasieczny został zrównany z ziemią :P
|
Pasieczny ściągnął Savica, Kuveljica , Mawutora, Kone, Radakovica, Szote, Zdybowicza, Sobola i całą rzeszę innych parodystow ?
Jesteśmy prywatnym folwarkiem braci B. ,wystawionym na pośmiewisko Kwestia czasu jak pozbędą się Jazdzynskiego i Krolewskiego |
A Pan Dawid B. ? W sytuacji wielopoziomowej kompromitacji powinno się zwolnić prezesa. Bo to on za to odpowiada. No ale pewnie ma jakieś plecy⌠jakby jakaś rodzina czy co :rotfl:
|
Tu już nawet nie ma nad czym płakać, aby się śmiać z tego. Ja wiem, że piłka nożna to niby prosty a jednak skomplikowany sport, że można się starać a i tak wyników nie ma ale u nas nie ma wyników i żaden plan, żaden pomysł przez 3 lata tutaj nie wypalił. A cyrk, który się za nami ciągnie od Hyballi, to zwalnianie przez media, cieszynki i teraz jeszcze lepsze jebnięcie z Gulą i Pasiecznym idealnie podsumowuje jak jest źle. Niby gorzej być nie mogło, a jednak, z rundy na rundę, z trenera na trenera, co raz większe kompromitacje.
|
Cytat:
No cos ty,ten klub jest prowadzony profesjonalnie,rodzinne koneksje nie mają tu znaczenia :rotfl: |
Okazal sie Pasieczny teoretykiem.
Ciekawy jest wywiad z nim ktory dal nim jeszcze zostal dyr sportowym w Wisle. https://weszlo.com/2021/05/07/tomasz-pasieczny-wywiad I to taki fragment narzekania jak robia kluby a potem sam zrobil to samo. Pan teoretyk "Bo często słyszę, że klub ściąga piłkarza niemal w ciemno, bo â cytuję â ânie są drodzy, to taki transfer bez większego ryzykaâ. Strzelam, że w warunkach ekstraklasowych taki piłkarz kosztuje 5 tysięcy euro miesięcznie. Jeśli on dostaje 5 tysięcy euro, to koszty klubu są dużo wyższe. Niech przyjdzie na pół roku, jak to często bywa. Do tego jakaś prowizja czy jeszcze kasa za podpis. Weźmiemy to do kupy i taki piłkarz przez pół roku kosztuje klub ćwierć miliona złotych. Masz dwóch-trzech takich, którzy kosztują cię łącznie 750 tysięcy złotych." a tu drugi "Czasem dyrektor sportowy jest wręcz od blokowania transferów. To ma być facet, który czasem powie âwiecie co? Nie róbmy tego transferu. Po co nam gość, który nie grał rok w piłkę? Stracimy kasę i czas. Sprawdźmy co mamy, może ten chłopak z juniorów starszych zagra pół rundy słabiej, ale za kilka miesięcy będzie naszym solidnym ogniwem?â" Polecam przeczytac. facet sie zderzyl z rzeczywistoscia. |
"Czasem dyrektor sportowy jest wręcz od blokowania transferów. To ma być facet, który czasem powie âwiecie co? Nie róbmy tego transferu. Po co nam gość, który nie grał rok w piłkę? Stracimy kasę i czas. Sprawdźmy co mamy, może ten chłopak z juniorów starszych zagra pół rundy słabiej, ale za kilka miesięcy będzie naszym solidnym ogniwem?â"
niesamowite że naszemu zarządowi wbre logice udało się spełnić oba warunki alternatywy , zarówno kupili gości którzy nie grali w piłke jak i oparli skład na juniorach którzy właśnie sa w trakcie tej słabej rundy |
Cytat:
Poza tym na wszystko jest czas i miejsce. Gdybyśmy byli w środku tabeli z bezpieczną przewagą nad miejscem spadkowym wtedy moglibyśmy ryzykować inwestowanie w młodych i w odbudowę piłkarzy w dołku. My mieliśmy kluczowe mecze w drugiej i trzeciej kolejce, potem serię arcytrudnych meczy gdzie każdy punkt będzie sukcesem. To co odwalili w klubie to był jawny sabotaż. |
ale zrozumiałeś że to są wypowedzi Pasiecznego ?
|
Cytat:
Zresztą - zwykle mówił to co brzmiało dobrze w danej sytuacji, ale tutaj teoria od razu rozjechała się z praktyką. Poza tym - powaźne kluby sprawdzają charaktery zawodników i ich sytuację osobistą - to apropos Ringa. |
Fazlagić :haha:
Ani do przodu ani w defensywie , ani podanie , ani przeglad pola ,ani strzał ,ja nie wiem jak można bylo takiego kogos sciagnac za niemałe pieniadze... |
Cytat:
Chcę wierzyć, że to pierwsze, ale póki co boję się każdego jego kontaktu z piłką, a co gorsza, mam wrażenie, że boi się ich też on. Strach w oczach i granie na alibi, a raczej w "piłka parzy", jak do tej pory. |
Zreanimować Zhukova na dalszą część sezonu i jedziemy!
Enis to pomysł Guli był? |
Enis to chłop z papierami, ale młody i nie będzie brał na siebie ciężaru jeżeli nikt mu nie pomaga pokazując się do gry. Kiedy zaczniemy grać bardziej zespołowo szybko się odnajdzie...
|
Cytat:
;d |
Jeżeli koledzy nie dostrzegacie potencjału Fazlagica to weźcie poprawkę do jakiej drużyny przyszedł i wszystko będzie jasne...
Jego zakup to akurat bardzo dobrze wydane złosisze... kontrakt ma do 2024, a wy biadolicie po miesiącu w którym drużyna zagrała 0,5 meczu na 5. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mnie Piaseczny niestety nie dał ani trochę wiary w to że będzie lepiej, jakby był zatrudniony tylko po to żeby zaspokoić żądania kibiców. Wygladal jakby byl caly czas na ostrym stuffie lub kacu .
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl