Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

ABGwislakABG 30.07.2015 10:19

Ja już wiedziałem, że po marzeniach wronek jak Thomalla spierrdolił wyśmienite podanie od Hamalainena.

sandomingo 30.07.2015 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1409385)
Jak dla mnie nie bylo takiej dysproporcji jak miedzy nami i APOEL-em czy miedzy Legia, a Steaua.

Ale APOEL i Steaua to była ostania runda eliminacji. A tutaj dopiero trzecia...

dynek.pl 30.07.2015 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1409389)
Ale APOEL i Steaua to była ostania runda eliminacji. A tutaj dopiero trzecia...

Tym się nie ma co sugerować bo wynikało tylko z faktu, ze już w 3 rundzie nie byli rozstawieni. Basel ma wiekszy wspolczynnik niz APOEL i Steaua razem wziete :)

Ogryzek 30.07.2015 11:40

Basel to inna półka niż Steua czy APOEL.

Amica zagrała na ile umiała ale to było za mało. Wstydem nie jest przegrać z Basel.

Chciałbym żebyśmy my mieli tak budowany zespół jak Amica z akademią i juniorami. Teraz jak im się noga powinie w IV eliminacji o wejście do LE (bo z Basel w tej rundzie już w zasadzie odpadli) - to sprzedadzą takiego Linettego czy Kownackiego za 3 mln euro i załatają dziurę budżetową.

kreseq 30.07.2015 11:49

Fakty są takie, że Basel zaczęło tak, jakby im się nie chciało :) Potem zauważyli że jednak trzeba trochę sił włożyć w mecz. Karny jak to karny ale czerwona z dupy. Posypało się wszystko i nikt nie mógł liczyć na cud.
Lech liczył na remis albo minimalną wygraną u siebie by postawić pierdyliard autobusów w rewanżu. W tej chwili czeka ich tylko wycieczka.
PS: To co zrobił jeden zawodnik Basel z Trałką... ;) Czekam na gifa z tej akcji bo się popłakałem.

63.5 Kg 30.07.2015 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1409399)
Fakty są takie, że Basel zaczęło tak, jakby im się nie chciało :) Potem zauważyli że jednak trzeba trochę sił włożyć w mecz. Karny jak to karny ale czerwona z dupy. Posypało się wszystko i nikt nie mógł liczyć na cud.
Lech liczył na remis albo minimalną wygraną u siebie by postawić pierdyliard autobusów w rewanżu. W tej chwili czeka ich tylko wycieczka.
PS: To co zrobił jeden zawodnik Basel z Trałką... ;) Czekam na gifa z tej akcji bo się popłakałem.

Ewidentna czerwona...
Chlopak idzie sam na sam...

szprotson 30.07.2015 12:26

jakby to była liga polska to Basel by pierwszą połowe kończyło w 10 lub mniej.

p.s. Robak słaby

regan 30.07.2015 12:26

A czy Basel grało przypadkiem w ćwierćfinale Ligi mistrzów?;)

Janusz 30.07.2015 12:59

Grało, a w rankingu UEFA są wyżej niż Sevilla i wiekszość włoskich "potęg"
Sędzi im spieprzył mecz, sytuacje mieli, nie wykorzystali. Prawi każdy (oprócz kilku) pojedynek 1;1 zawodnicy Bazel wygrywali, szybkościowo też trochę lepsi.
I żal Lecha bo na 1-3 nie zasłużyli.
Pytanie czy to sie na nas nie odbije bo teraz mogą się na lidze skoncentrować, przynajmniej do następnego dwumeczu...

brylant17 30.07.2015 13:00

Polskie kluby nigdy nie zagrają w LM jak nie zaczną inwestować w porządnych piłkarzy to samo tyczy się LE chodź tu może udać się fuksem gra w fazie grupowej

kerim1906 30.07.2015 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1409401)
Ewidentna czerwona...
Chlopak idzie sam na sam...

co najmniej cztery osoby wcześniej bezdyskusyjnie "nie dają" czerwonej , znają przepisy czy tylko tak piszą?

Janusz "I żal Lecha bo na 1-3 nie zasłużyli."

Ty tak na poważnie ? Basel na pół gwizdka o 2 klasy lepszy a Tobie żal ? pominę że to amikorz nie warty uwagi czy współczucia a Tobie żal ? czego ? tych mitycznych punktów do wirtualnego rankingu ,Panie kabaret, to jest kabaret , na stronie Wisły komuś żal amici , za chwilę będzie żal żydów i warszawki , kto tu pisze?

Janusz 30.07.2015 13:35

Żal w sensie że z przebiegu gry nie byli aż o tyle gorsi. Tak po obiektywnemu. I nie chodzi że Amica, czy inna Legia, po prostu z przebiegu meczu.
ps
O punktach nawet nie myślałem, bo chwilowo niestety nas to nie dotyczy. Niestety. I tu tż staram się patrzeć obiektywnie.
Czasami jest mecz że powinno być 5:0 a jest 3:1 a czasmi 1:1 a jest 3:1, niezależne kto gra.
Z tymi 2 klasami tez bym nie przesadzał, byli lepsi, alei co najważniejsze skuteczniejsi.

kerim1906 30.07.2015 13:50

może przesadziłem że o 2 klasy , ale to naprawdę przepaść , jak Basel przyśpieszyło to amica nie istniała, generalnie grali na pół gwizdka

szprotson 30.07.2015 13:57

UP:
Kerim od ktorej minuty mozna to przyspieszenie obejrzeć bo nie skupiałem sie na spotkaniu ?

kerim1906 30.07.2015 14:58

szprotson "jakby to była liga polska to Basel by pierwszą połowe kończyło w 10 lub mniej."

fakt nie skupiłeś się na spotkaniu, w sumie na czym tu się skupiać ? na amice

Janusz 30.07.2015 16:17

Kerim, dzięki sędziemu Lech grał w 10 od pewnego momentu, nie wiem czy się ze mną zgodzisz ale to utrudnia.
Szczególnie z silniejszym przeciwnikiem.

FraMat 30.07.2015 16:18

Nie dzięki sędziemu tylko sam sobie był winien. A mam wrażenie, czy z Kędziorą czy bez, Basel i tak Amice wpakowałoby te gole.

kerim1906 30.07.2015 17:32

Janusz "dzięki sędziemu Lech grał w 10 od pewnego momentu"

już pisałem karny i czerwona podręcznikowa, no chyba że Wisła gra z warszawką wtedy to jest zagadka dlaczego sędzia tak a nie inaczej postąpił , lepszy numer jest z czerwoną dla Basel, wydaje się że gościu uciekał z nogami i nawet nie dotknął pyrzaka, tak to widziałem w powtórce a sędzia był bliżej

Festence 30.07.2015 19:52

W ogóle nie rozumiem narzekań na podyktowanie rzutu karnego i czerwonej kartki dla Kędziory.

Sami obrońcy Amiki przyznają, że faul był, ale "tylko żółta". Przecież w takiej sytuacji, gdy sędzia gwiżdże faul z automatu musi wyciągnąć czerwoną kartkę jako karę za pozbawienie 100% szansy na gola.

Co do czerwonej dla Bazylei, nie wiadomo, czy kontakt był, ale dzisiejsze przepisy są tak skonstruowane, że można ukarać za sam zamiar, a gość sunął z korkami na wysokości kolana...

Angmir 30.07.2015 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Festence (Post 1409459)
W ogóle nie rozumiem narzekań na podyktowanie rzutu karnego i czerwonej kartki dla Kędziory.

Sami obrońcy Amiki przyznają, że faul był, ale "tylko żółta". Przecież w takiej sytuacji, gdy sędzia gwiżdże faul z automatu musi wyciągnąć czerwoną kartkę jako karę za pozbawienie 100% szansy na gola.

Co do czerwonej dla Bazylei, nie wiadomo, czy kontakt był, ale dzisiejsze przepisy są tak skonstruowane, że można ukarać za sam zamiar, a gość sunął z korkami na wysokości kolana...

Legia Botosani - faul na Nikoliciu - karny - ale żadnej kartki ...

Maciuś 30.07.2015 20:57

No to Nowa Legia przeskoczyła do następnej rundy.

Zooey_Deschanel 05.08.2015 13:21

Lech gra dzisiaj o honor z Basel. Transmisja standardowo w TVP1 od 20:10.

Kocur 05.08.2015 13:41

Cholera, akurat o tej samej porze zaplanowałem odkurzanie mieszkania :/

dynek.pl 05.08.2015 13:52

Do kompletu ciekawe jaka kare od UEFA dostanie Jagiellonia za "biały stok" w nazwie :D

El'kabat 05.08.2015 15:38

Kuchenkom Basel wybije pewnie honor z głowy już po pierwszej polowie :) W ogóle jak można postawić obok siebie słowa typu honor i amika....

el Nuero 05.08.2015 17:17

Niektóre zagrania uefa mogą nawet zwykłemu piknikowi dać do myślenia, że w tej organizacji działają wyłącznie debile i idioci:
http://www.mmwroclaw.pl/artykul/slas...t,t,id,tm.html
Jeśli będą "sypać" kary za herby miejskie, to trzeba będzie zdyskwalifikować całą Europę :-)))

I druga rzecz: skoro naszą Wisełkę zdyskwalifikowano za nóż+Dino Baggio, to czemu całkowitej dyskwalifikacji nie dostało albańskie Kukesi, dlaczego nie wywalono z pucharów cypryjską dzicz za rzucanie kamieniami w trenującą Jagę, dlaczego w 2005 nie zdyskwalifikowano Romy (był tylko walkower) gdy sędzia Frisk dostał w głowę od "kibiców" w Rzymie... Nasze kluby są traktowane o wiele gorzej - za to samo przestępstwo - niż ekipy z innych krajów. I taka to uczciwość uefa, rzygać się chce :-P

rafkur 05.08.2015 21:05

Jeżeli my się nie szanujemy to czemu mają nas szanować inni? Od lat robimy loda Europie i płaszczymy się przed każdym kto przyjechał zza Odry. Czemu mają nas nagle zacząć taktować po partnersku?
Oby od września zmieniło się choć trochę.
Wiem, że to nie jest "polityczny" ale jest to ściśle powiązane. Poprzednik wspomniał o Romie. Sami sobie odpowiedzmy jaka byłaby reakcja włoskiego związku i włoskich polityków. A jakie reakcje są u nas. Tu nie chodzi o pobłażanie przestępcom. Tu chodzi najpierw o rzetelną ocenę co jest przestępstwem a co nie nie a następnie zastosowanie współmiernej kary. Jeżeli polski rząd ochoczo przyklaskuje karom nakładanym przez komisję ligi za flagi patriotyczne to czemu się dziwić, że niedługo pewnie w Europie ukarzą nas za flagę z godłem na meczu klubowym?

ziz99 05.08.2015 22:11

Cytat:

Zobaczymy co "skarb" zdziała w eliminacjach LM...

Od dawna twierdzę, że Skorża jest przereklamowany i zdania nie zmieniam mimo MP. Lech ma bardzo dobre zarządzanie, ale gra jest co najmniej średnia. Jak widać w Polce to wystarcza na wygranie ligi.
Moja wypowiedź z 8.06 http://www.wislakrakow.com/forum/sho...01#post1403801

Skorża potwierdził tylko to co o nim pisałem. Co prawda Basel to już wyższa półka wśród średniaków europejskich, niemniej uważam, że Maciuś to salonowy, przereklamowany trener i nic więcej.

Kocur 05.08.2015 22:22

Cytat:

Co się dzieje? No o co chodzi? Przecież miało być tak pięknie! Wywiady miały być... No o co chodzi
:lol:

Jeszcze usłyszałem Engela "mistrz Polski odpada w dobrym stylu" ... jak kurva można odpadać w dobrym stylu dostając 4 strzały w dwumeczu :lol:

!!IRIVER!! 05.08.2015 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1410028)
:lol:

Jeszcze usłyszałem Engela "mistrz Polski odpada w dobrym stylu" ... jak kurva można odpadać w dobrym stylu dostając 4 strzały w dwumeczu :lol:

Właśnie też mnie to zniszczyło. :D Nadal jesteśmy zespołem, który był najbliżej, a w Warszawie ból dupy jeszcze większy chyba niż rok temu ;)

ToTylkoJa 05.08.2015 22:31

RIVER z tego co widac, to Ty masz bol dupy:) Byliscie najblizej? My i Widzew w LM bylismy, ba, my nawet wyszlismy z grupy LM. Wiec nie osmieszaj sie z tym bolem dupy i tym najblizej:lol:

Ogryzek 05.08.2015 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ziz99 (Post 1410027)
Moja wypowiedź z 8.06 http://www.wislakrakow.com/forum/sho...01#post1403801

Skorża potwierdził tylko to co o nim pisałem. Co prawda Basel to już wyższa półka wśród średniaków europejskich, niemniej uważam, że Maciuś to salonowy, przereklamowany trener i nic więcej.

Przereklamowany to był Rumak. Maciuś przynajmniej wygrywa to co musi wygrać. MP zdobył. A wygrać musi awans do LE. Po meczach IV rundy będzie można pisać że przereklamowany jak Amica odpadnie.

Więc bez przesady.

kreseq 05.08.2015 23:05

Cóż Lech to było wiadomo że dostanie w cymbał.
Mnie najbardziej podobał się strzelec bramki dla BATE w pojedynku z Videotonem :) Tzn jego imie i naziwsko i klub któremu wturlał ;)

Smuga 06.08.2015 00:15

A tak naprawdę i szczerze Panowie: Co znaczą te wszystkie Mistrzostwa i Puchary Polski? Według mnie nic. Krajowymi trofeami możemy sobie całe gablotki zapychać albo zacząć podcierać tyłki. Od faktu kto zdobędzie w danym roku Mistrzostwo lub Puchar Polski poziom naszej ligi ani nie wzrośnie, ani nie zmaleje. Pucharowa „przygoda” Amici, Śląska i Jagi tylko utwierdziła mnie w przekonaniu, że nasza Ekstraklasa, to jeden wielki bajzel i żadne zaklinanie rzeczywistości przez pseudoekspertów pokroju Jureczka Engela tego nie zmieni. Byliśmy, jesteśmy i będziemy po pachy zanurzeni w tym gównie do momentu, póki nie znajdzie się jakiś mądry Człowiek, który .......nie pięścią w stół i krzyknie: „Dosyć tego!” Tu trzeba pracy u podstaw na wzór pozytywizmu. W innym wypadku dalej będziemy pływać w tym szambie i udawać, że wszystko jest w normie. :-/ A od bardzo dawna nie jest...

brylant17 06.08.2015 05:10

Dudka ty symulancie dostajesz w tył głowy łapiesz się za twarz no ku...a :D Nie zagramy przez najbliższe 20 lat dopóki kluby nie zaczną inwestować w poważnych piłkarzy.Przykład wczoraj Amika

wikink1 06.08.2015 07:01

Panowie problem polskiej kopanej jest duzo bardzie skomplikowany niż się mówi i nie są to jedynie pieniądze . Ja uważam ze podstawa to sprawy właścicielskie ,pasożytnictwo w oku klubów brak fachowców począwszy od trenerów a skończywszy na ludziach sprowadzających pilarzy do klubów .POLSKA PIŁKA WYGLĄDA JA TO FORUM gości pisze jedno a za tydzień się wypiera ze to napisał TAK PO POLSKU I JESZCZE JEDNO WSZYSTKO PRZEZ HOLENDRÓW

Gwiaździsty 06.08.2015 08:18

Tak bezbarwnego dwumeczu o LM to już dawno nie było. Ale nie ma co się dziwić, polska liga z roku na rok jest coraz słabsza. Kiedyś zdarzało mi się oglądać jakiś mecz (poza grą Wisły), ale teraz żaden tzw. "hit" nie jest w stanie przyciągnąć mnie na dłużej niz 10 min. Wystarcza mi tylko sprawdzenie wyniku co jakiś czas. Wbrew temu co wieszczyli przepowiadacze o czekającej na po Euro 2012 eksplozji zainteresowania (biznesu i kibiców) ekstraklasą nic takiego nie nastąpiło. Zwiedzacze stadionów już sobie je oglądnęli, biznes wcale nie pcha się drzwiami i oknami. Opakowanie w miarę przyzwoite ale produkt czyli piłkarze coraz słabsi. Daleka droga przed polska piłką klubową aby cokolwiek osiągnąć.
Zauważyliście, ze teraz od lat nie ma w ogóle jakiejkolwiek wygranej z bardziej znaną drużyną i to nie chodzi już o jej wyeliminowanie w dwumeczu, tylko zwykłe 1:0 u siebie.

Zooey_Deschanel 06.08.2015 13:45

Basel zagrał dokładnie tak samo jak Lech w rewanżu z FK Sarajewo. Najmniejszym nakładem sił. Trudno się im dziwić. Dzisiaj pewnie podobnie zagra Legia, która może sobie pluć w brodę, bo gdyby to ona została mistrzem, to byłaby właśnie rozstawiona w ostatniej rundzie eliminacji LM i o awans mogłaby walczyć z takimi tuzami, jak Skenderbeu z Albanii.

Janusz 06.08.2015 14:01

Tzn II w rundzie kwalifikacji Legia by miała "wolny los"?

Zooey_Deschanel 06.08.2015 14:37

Nie rób z siebie głupka. To znaczy, że w II, III i IV rundzie trafiałaby na zespoły teoretycznie słabsze, a przy szczęśliwym losowaniu miałaby autostradę do Ligi Mistrzów. Zakładając oczywiście, że przechodziłaby każdą z wyżej wymienionych rund.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl