Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

anthony09 07.02.2011 17:56

A ja nadal niezadowolony ! Jakieś wytłumaczenia, że musimy mieć jakiegoś doświadczonego bramkarza mam tam gdzie wszyscy craxe ...! Przypadek Arsenalu, Realu Madryt gdzie grają/grali młodzi bramkarze Cassilas 19 lat I skład, Szczesny 20 lat I sklad,w Atletico bramkarz 20 lat I skład, więc postawić na Kurto też możemy

Przypomnę tylko, że Legia, Lech wychowują swoich a my nie ! Jedyny piłkarz, który przeszedł do Wisły z ME to Małecki a reszta ? Legia ma Borysiuka,Rybusa, miała Burkharda, Grosickiego chociażby, Lech teraz Możdzenia, Kamińskiego, a my ? Nie róbmy sobie jaj ...
może jedynie Nalepa coś osiągnie, chociaż w przypadku obrońcy to jest trochę trudniej się wybić, a reszta ?
Jak nie potrafimy wychować to przynajmniej takiego :
"Alana Stulina" pozyskajmy.
Idealne posunięcie, być może zmiennik Boenischa na Euro, a u nas jest brak lewego obrońcy ;] tak samo jak prawego... bo Cikos to nie obrońca.

sessegnon 07.02.2011 18:06

A jak Paljić przychodził z Kaiserslautern to były narzekania, że nie łapie się nawet na ławkę słabego zespołu Bundesligi(wtedy jeszcze chyba 2.Bund.) i ogólnie szrot z niego.Nie wiem więc w czym Stulin od niego jest lepszy.Ma taką samą sytuację w klubie jak swego czasu Paljić...czyli rezerwy.
Bądźcie konsekwentni w tym co piszecie.

AYALA 07.02.2011 18:09

skoro Palijc tak świetnie sie sprawdza to może zacznijmy szukac w 3 lidze Niemieckiej wzmocnień Takich utalentowanych 27-29 latków pewnie tam sporo

Uran235 07.02.2011 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1048378)
Przypomnę tylko, że Legia, Lech wychowują swoich a my nie ! Jedyny piłkarz, który przeszedł do Wisły z ME to Małecki a reszta ? Legia ma Borysiuka,Rybusa, miała Burkharda, Grosickiego chociażby, Lech teraz Możdzenia, Kamińskiego, a my ? Nie róbmy sobie jaj ...

Burkhardt grał w Amice, z Amici trafił do Legii, mniej więcej w tym samym czasie co Dudka do nas. Grosicki przyszedł z Pogoni też do pierwszej drużyny. Legia odpuściła Lewandowskiego, którego miała w swojej drużynie młodzieżowej. My mieliśmy Kokoszkę, który nawiał i Błaszczykowskiego, który m.in. dzięki Liczce zrobił w Wiśle mega karierę w zawrotnym tempie. Kowalski jak widać to nie to. Mączyński obawiam się , że niestety też. Na Burlidze też już krzyżyk postawiłem. Z młodych Iwana i Kmiecika pomimo usilnych starań nic sensownego nie udało się zrobić, Szabat miał swoje szanse i ich nie wykorzystał. Jak Rado dostał 2x45 min to 3/4 kibiców wyzwało Kulawika od kretyna. Ja nadzieje wiążę jeszcze z Chrapkiem. Jedna sprawa to stawiać na młodzież, druga sprawa to umiejętności tej młodzieży. Nie można stawiać na młodzież, która tych umiejętności nie posiada.

tofik 07.02.2011 20:45

Wason Renteria 25l, 185 cm wzrostu, napastnik.
Spore doświadczenie, ograny w silnej lidze portugalskiej i pucharach europejskich.
Obecnie kolumbijskie Atletico Nacional. Moim zdaniem za dobry by w takim wieku zakończyć poważną karierę. Ta "zsyłka" do rodzinnej Kolumbii nie potrwa długo.

Kiedyś podawałem dwóch ciekawych piłkarzy z ligi protugalskiej Carlao i Edgara. Jeden odszedł za ok 2 banki euro do Japonii, a drugi jest najelpszym strzelcem Vitorii Guimaraes. A wtedy obydwu by wziął za nie więcej jak pół miliona :)

Sancezz 09.02.2011 08:07

Lewy obrońca:
Ilari Äijälä, 24l, FC Honka

2007 1gol
2008 5g., 7as.
2009 6g., 3as.
2010 5g., 2as.
2011 5g.

Pietari Holopainen, 28l, Kuopion Palloseura, kapitan

2007 1g., 1as,
2008 1g.
2009 7g.
2010 7g.

tomasz_19 11.02.2011 12:16

napastnik Słoweńskiego zespołu Nafta Lendava - Joze Benko... nie porozumiał się w kwestii nowego kontraktu i jest na wylocie... może warto by się tym piłkarzem zainteresować chociaż, przetestować? 11 bramek w 18 meczach tej rundy z pewnością nie należy do słabych wyników... na pewno także nie będzie żądał bóg wie jakich pieniędzy za kontrakt, a doświadczony skuteczny napastnik jest nam potrzebny jak rybie woda...

http://www.transfermarkt.de/de/joze-...ler_46601.html

http://www.youtube.com/watch?v=VMm1Kcmh9js - wszystkie jego bramki z rundy jesiennej dla Lendavy

chester 11.02.2011 13:21

Brać Gołębiewskiego z Groclinu!

IncognitoTSW 11.02.2011 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chester (Post 1049697)

Po co? znaków 10.

chester 11.02.2011 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1049699)
Po co? znaków 10.

rzeby nam sczelał gole :-/

Semper Fidelis 1985 11.02.2011 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chester (Post 1049718)
rzeby nam sczelał gole :-/

Grubo ziomek grubo

chester 11.02.2011 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1049719)
Grubo ziomek grubo

http://www.sjp.pl/co/sarkazm

IncognitoTSW 11.02.2011 15:22

a skąd ten pomysł, że on miałby zacząć nagle strzelać bramki regularnie?

Przemas 11.02.2011 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chester (Post 1049697)

Też tak uważam! Gołębiewski jako jeden z niewielu polskich zawodników młodego pokolenia nie jest ....ą, która macha rękami i wozi się jako wielka gwiazda. Chłop w każdym meczu biega, walczy i zapieprza, a do tego nie żali się w mediach, że nie gra tylko pracuje na treningach i spokojnie czeka na swoje szanse (których w Polonii nie dostaje). Jednym słowem ma poukładane w głowie. Do tego jest dobrym napastnikiem i będą z niego ludzie. Dlatego tak jak kolega chester uważam, że warto go do nas sprowadzić.

AYALA 11.02.2011 15:43

Wojciechowski go nie sprzeda a jak już to pewnie ze 400 tyś € albo lepiej zaśpiewa za niego.Takich graczy jak Gołebiewski to powinna Szkółka Wisły co roku do 1 drużyny dostarczac kilku.Pozatym On ma już 24 lata i wciąż w naszym kraju jest uznanwany jako talent.Zagranicą to o kimś że ma talent to sie mówi jak ma 16-18 lat a nie 24 !!!!

IncognitoTSW 11.02.2011 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przemas (Post 1049724)
Też tak uważam! Gołębiewski jako jeden z niewielu polskich zawodników młodego pokolenia nie jest ....ą, która macha rękami i wozi się jako wielka gwiazda. Chłop w każdym meczu biega, walczy i zapieprza, a do tego nie żali się w mediach, że nie gra tylko pracuje na treningach i spokojnie czeka na swoje szanse (których w Polonii nie dostaje). Jednym słowem ma poukładane w głowie. Do tego jest dobrym napastnikiem i będą z niego ludzie. Dlatego tak jak kolega chester uważam, że warto go do nas sprowadzić.

Biorąc pod uwagę, że ma 24 lata to junior to już nie jest.

Przemas 11.02.2011 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1049729)
Biorąc pod uwagę, że ma 24 lata to junior to już nie jest.

Nie powiedziałem, że to junior. 24 lata to jeszcze młody zawodnik. Czy nie?
Nie napisałem nigdzie, że to wielki młody talent. Chodziło mi o to, że jak na swój wiek i patrząc na innych ~24 letnich zawodników Gołębiewski jest dobry.

IncognitoTSW 11.02.2011 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przemas (Post 1049734)
Nie powiedziałem, że to junior. 24 lata to jeszcze młody zawodnik. Czy nie?
Nie napisałem nigdzie, że to wielki młody talent. Chodziło mi o to, że jak na swój wiek i patrząc na innych ~24 letnich zawodników Gołębiewski jest dobry.

Taki Małecki czy Lewandowski to gracze od niego o rok młodsi i są daleko przed nim jeśli chodzi o rozwój. A po co nam napastnik słabszy niż Patryk Małecki?

Proud 11.02.2011 18:10

Dla mnie ten Gołębiewski nie dość że jest słaby to jeszcze chamsko gra.

tofik 11.02.2011 18:14

Typowy kopacz co lepiej gra łokciami jak nogami. Czasami tacy robią karierę w polskiej lidze bo jaki tu jest poziom ?

Przemas 11.02.2011 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1049739)
Taki Małecki czy Lewandowski to gracze od niego o rok młodsi i są daleko przed nim jeśli chodzi o rozwój. A po co nam napastnik słabszy niż Patryk Małecki?

Nie wiadomo czy jakby Gołębiewski grał regularnie czy by nie wskoczył na poziom Małego. Patryk Małecki przecież też nie jest jakimś wirtuozem. Poza szybkością dryblingiem i walecznością ma swoje wady. Tak samo Gołębiewski ma swoje wady i zalety. Ja uważam, że jak by dostał szanse to może się rozwinąć w solidnego napastnika.
Akurat przykład Lewandowskiego do mnie nie trafia bo jest to talent rzadko spotykany na polskich boiskach i nie ma co porównywać do niego Gołębiewskiego czy choćby Małeckiego.

IncognitoTSW 11.02.2011 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przemas (Post 1049766)
Nie wiadomo czy jakby Gołębiewski grał regularnie czy by nie wskoczył na poziom Małego. Patryk Małecki przecież też nie jest jakimś wirtuozem. Poza szybkością dryblingiem i walecznością ma swoje wady. Tak samo Gołębiewski ma swoje wady i zalety. Ja uważam, że jak by dostał szanse to może się rozwinąć w solidnego napastnika.
Akurat przykład Lewandowskiego do mnie nie trafia bo jest to talent rzadko spotykany na polskich boiskach i nie ma co porównywać do niego Gołębiewskiego czy choćby Małeckiego.

To w słabszej od nas Polonii się nie przebił i nie zaskoczył, to my mielibysmy dawać mu szansę? Małecki nie jest wirtuozem - wiem. A Gołębiewski jest od niego i starszy i słabszy. Ot zwykły przeciętny kopacz jak inny Grzegorzewski, Moskała czy Paluchowski.

Przemas 11.02.2011 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1049795)
To w słabszej od nas Polonii się nie przebił i nie zaskoczył, to my mielibysmy dawać mu szansę? Małecki nie jest wirtuozem - wiem. A Gołębiewski jest od niego i starszy i słabszy. Ot zwykły przeciętny kopacz jak inny Grzegorzewski, Moskała czy Paluchowski.

Może się nie przebił bo był słabszy, a może Wojciechowski stwierdził, że skoro dał za Sobiecha bańkę Euro to on ma grać, a Smolarek ma grać by przyciągać kibiców na stadion. Patrząc po wybrykach J.W. jest to jak najbardziej prawdopodobne.

laszes 12.02.2011 20:40

http://transfermarkt.de/de/marco-pis...ler_16901.html

nie gra w pierszym skladzie moze udaloby sie go wypozyczyc tak jak Sivakova. Zawsze to lewy obronca ktory cos tam pogral w Serie A

tomasz_19 12.02.2011 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laszes (Post 1050308)
http://transfermarkt.de/de/marco-pis...ler_16901.html

nie gra w pierszym skladzie moze udaloby sie go wypozyczyc tak jak Sivakova. Zawsze to lewy obronca ktory cos tam pogral w Serie A

no na pewno jak na polskie warunki byłby gwiazdą... ktoś kto rozegrał do tej pory przeszło 150 meczów w serie A nie może być ogórkiem zwłaszcza, że we Włoszech wszyscy głównie zwracają uwagę na grę obronną zespołu... ale powiedzmy sobie szczerze... Wisła powinna kupować zawodników, a nie wypożyczać (zwłaszcza w defensywie) bo może dojść do takiej sytuacji, że Wisła przed pucharami (wierzę, że wylądujemy na pudle na koniec sezonu) zostanie z ogromną wyrwą w obronie bo jak wiadomo Cikos i Chavez są tylko wypożyczeni... owszem do takich formacji jak pomoc i atak jak najbardziej niech Stan szuka kogoś kto nie mieści się w mocnym europejskim klubie do wypożyczenia... ale obrona to dość newralgiczna pozycja w klubie... ona musi tworzyć monolit, musi być skonsolidowana... jestem przy tym, żeby Wisła wreszcie zaczęła kupować ludzi do defensywy a nie ich wypożyczać, jak nie w tym okienku to w lecie... przedłużyć Chaveza i Cikosa i dokupić L.O i będzie sprawa załatwiona na lata, tak sądzę.

Proud 12.02.2011 21:56

http://sport.wp.pl/kat,32272,title,R...bc56&_ticrsn=3

Brać go! :D:D:D

typowe s-f, ale myślę, że chyba poradziłby sobie w naszej kopanej, nawet w tym wieku :) No i sprzedalibyśmy o jakieś 2- 4 tys więcej karnetów. :)

edit: Nie doczytałem :) 5mln E!!! Szok normalnie :D

Matti1231 12.02.2011 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1050334)
http://sport.wp.pl/kat,32272,title,R...bc56&_ticrsn=3

Brać go! :D:D:D

typowe s-f, ale myślę, że chyba poradziłby sobie w naszej kopanej, nawet w tym wieku :) No i sprzedalibyśmy o jakieś 2- 4 tys więcej karnetów. :)

edit: Nie doczytałem :) 5mln E!!! Szok normalnie :D

On NIE KOSZTUJE 5 mln E tylko ma tyle zarobić przez jeden sezon gry ! Według brazylijskich mediów słynny piłkarz może podpisać roczną umowę z Andżi Machaczkała, dzięki której zarobi pięć milionów euro

laszes 12.02.2011 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1050318)
no na pewno jak na polskie warunki byłby gwiazdą... ktoś kto rozegrał do tej pory przeszło 150 meczów w serie A nie może być ogórkiem zwłaszcza, że we Włoszech wszyscy głównie zwracają uwagę na grę obronną zespołu... ale powiedzmy sobie szczerze... Wisła powinna kupować zawodników, a nie wypożyczać (zwłaszcza w defensywie) bo może dojść do takiej sytuacji, że Wisła przed pucharami (wierzę, że wylądujemy na pudle na koniec sezonu) zostanie z ogromną wyrwą w obronie bo jak wiadomo Cikos i Chavez są tylko wypożyczeni... owszem do takich formacji jak pomoc i atak jak najbardziej niech Stan szuka kogoś kto nie mieści się w mocnym europejskim klubie do wypożyczenia... ale obrona to dość newralgiczna pozycja w klubie... ona musi tworzyć monolit, musi być skonsolidowana... jestem przy tym, żeby Wisła wreszcie zaczęła kupować ludzi do defensywy a nie ich wypożyczać, jak nie w tym okienku to w lecie... przedłużyć Chaveza i Cikosa i dokupić L.O i będzie sprawa załatwiona na lata, tak sądzę.

Zgadzam sie ze Wisla powinna kupowac zawodnikow a nie wypozyczac i ze obrona musi tworzyc monolit ale jak sam napisales i wszyscy wiemy Cikos i Chavez sa wypozyczeni wiec i tak obrona nie tworzy monolitu bo nie jestesmy pewni czy ci zawodnicy zostana u nas dluzej (mam nadzieje ze tak). Zalozmy (odpukac) Paljic dostanie urazu Branco jest wiecznie kontuzjowany albo bez formy to kto go zastapi? zapewne Kirm przez co stracimy skrzydlowego. Moje zdanie jest takie ze moglibysmy go wypozyczyc na pol roku zeby sie zabezpieczyc a w lecie poszukac zwodnika na dana pozycje i wykupic Cikosa i Chaveza i wtedy bedziemy mieli obrone. Mysle ze lepiej miec wypozyczonego zawodnika na pol roku niz nie miec zadnego.
Ale gdybac to my sobie mozemy bo to nie my jestesmy odpowiedzialni za transfery :-)

Titto 13.02.2011 13:35

Ja uważam, że naszym priorytetem transferowym powinno być ściągnięcie lewego obrońcy.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ja...ler_62854.html
Wiem, że nie realne, ale w końcu to s-f.

tomasz_19 13.02.2011 14:16

kilka ciekawych nazwisk defensorów z ligi czeskiej... kończą im się kontrakty w czerwcu... warto dodać, że są to zawodnicy odgrywający ważne role w swoich zespołach, nie tzw zapchajdziury... mam nadzieję, że Stan często tu zagląda :P nie no beka :P

http://www.transfermarkt.co.uk/en/on...ler_35699.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/th...ler_60632.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/on...ler_70131.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ra...ler_70024.html

herkules 14.02.2011 15:17

Stan coś mówił, że jak nadarzy się wyjątkowa dobra oferta to ją wykorzystają:

Oto ona - http://www.90minut.pl/news/147/news1...ie-Slaska.html

MCX 14.02.2011 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez herkules (Post 1050813)

Szczerze mówiąc ciężko ocenić Sotirovica.

Z jednej strony łatwość dochodzenia do sytuacji podbramkowych, siła i niezła jak na polską ligę technika, a z drugiej łatwość marnowania tych sytuacji...

Jakby był do wyciągnięcia za 300-400 tys euro to można by pomyśleć, więcej nie warto.

szprotson 14.02.2011 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez herkules (Post 1050813)

i gdzie Ty widzisz tą wyjątkowo dobrą oferte?

gypsy 14.02.2011 15:45

Ja nie jestem przekonana do Sotirovicia. To nie jest dla mnie "ta dobra" oferta, którą Stan mógłby wykorzystać ;P

Titto 14.02.2011 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 1050816)
Szczerze mówiąc ciężko ocenić Sotirovica.

Z jednej strony łatwość dochodzenia do sytuacji podbramkowych, siła i niezła jak na polską ligę technika, a z drugiej łatwość marnowania tych sytuacji...

Jakby był do wyciągnięcia za 300-400 tys euro to można by pomyśleć, więcej nie warto.

Z końcem sezonu wygasa mu kontrakt więc będzie do wzięcia za małe pieniądze jak nie za darmo.
Jest też szansę, że po tym incydencie rozwiąże on kontrakt ze Śląskiem.
Gość mógłby być dobrą alternatywą dla Genkova...

szprotson 14.02.2011 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1050826)
Z końcem sezonu wygasa mu kontrakt więc będzie do wzięcia za małe pieniądze jak nie za darmo.

a czy wiesz jak poza boiskiem zachowuje sie Sotirovic Vuk ?

E;
Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1050829)
Na lawke, jako zmiennik Genkova, nadawalby sie jak najbardziej. Dobry napastnik, ale nie na pierwszy sklad wiec tez uwazam, ze Wisla sie powinna zainteresowac.

ale kosztem kogo?

nesta 14.02.2011 15:55

Na lawke, jako zmiennik Genkova, nadawalby sie jak najbardziej. Dobry napastnik, ale nie na pierwszy sklad wiec tez uwazam, ze Wisla sie powinna zainteresowac.

Acima 14.02.2011 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1050826)

Już widzę jak klub pozbywa się zawodnika za którego może wyciągnąć nie małą sumkę (minimum 0,5 mln zł).

herkules 14.02.2011 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1050827)
a czy wiesz jak poza boiskiem zachowuje sie Sotirovic Vuk ??

Jak, wogóle nie wiem za co go ma klub ukarać. Złamanie regulaminu, ok co to znaczy

szprotson 14.02.2011 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez herkules (Post 1050836)
Jak, wogóle nie wiem za co go ma klub ukarać. Złamanie regulaminu, ok co to znaczy

powiedzmy ze nie tak jak powinien.
brudy z szatni zostaja w szatni to znaczy złamanie regulaminu.

widze ze dlugo sie pilka nie interesujesz skoro nie znasz Vuka z drugiej strony

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl