![]() |
|
No piękny jest nas GordOn. Zostawiam dyshke i licze na rewanzyk!
|
oho widzę ze Palijic powoli obrywa...
może poprostu nie ma talentu do gry, ale jest pracowityi wykorzystuje to co może na 100% inny talent ma, łatwo mu wszystko przychodzi, ale mocno nie pracuje, wykorzystuje tylko część potencjału... więc Palijic racji mieć nie może dlatego ze ma mniejszy talent i jest zwyczajnie słaby? |
gdzie wy widzicie tam u Bunozy tatuaż różańca ??
jak dla mnie to on ma na szyi łańcuszek z krzyżykiem plus coś różańcopodobnego. |
EE widze Buno i Mały są tattoo ziomami.
A Melikson fajne psy lol, przynajmniej nie trzyma pitbulla. |
Paljić to akurat jeden z tych piłkarzy który nie zawodził. Zawsze grał na 100% i był przydatny dla zespołu. Owszem, gwiazdą nie był i nie będzie, ale takie walczaki też są potrzebne w zespole. A jeśli wziąć pod uwagę to że był za darmo, to okazał się wartościowym nabytkiem.
Mówiąc moim językiem - okazał się wartościowym szrotem lub jak kto woli darmowcem (wiadomo cenzura:) ). Tą okazją którą udało się przebrać spośród innych darmowców (szrotów):) Dobrze że do nas trafił, czego nie mogę jak na razie powiedzieć o Branco i Boukharim. Może się na wiosnę obudzą? Bo na razie nie przypadli mi do gustu. (Boukharii mały plus za derby i nic więcej) |
Ale wy jesteście dziwni. Podział na dwa obozy:
Ci co twierdzą że Pajic jest dobry do wygłaszania opini Drudzy natomiast próbują mieszać go z błotem uważając za grajka drugiej kategorii. Dla mnie OSOBIŚCIE sprawa jest prosta, pseudokopacze niestety przeważnie polscy mający ego podwyższone do granic absurdu po prostu OPIER**LAJĄ SIĘ ile mogą i kasują mamonę, ot co taka mentalność wiecznie przegranych. Bo wydaje im się że są nie wiadomo kim, weźcie pod uwagę łaskawie że z takiej Polski czy innej Burkina Faso ŁATWIEJ jest zagrać z renomowaną drużyną np. Brazylia niż wybyć się w takich NIEMCZECH i zagrać w reprezentacji tam jest WALKA o dostanie się do składu a u nas?! U nas to próbuję się z gościa który hasał z flagą Kolumbi krzycząc uwaziaj, uwaziaj zrobić REPREZENTANTA POLSKI. Aż w oczy kole że nie mamy kim zagrać na Euro. Ponad to racje ma Pajic że u nas treningi są lekkie oraz racje ma Żurawski że za granicą Polski pseudokopacz musi dwa razy ciężej trenować, ale wiecie dlaczego on dwa razy ciężej trenuje??? Bo u nich dwa razy ciężej to NORMA coś oczywistego, a nie tak jak u nas ekstremum. Niestety nasz kraj ce..... byle jakość i tumiwisizm mało kto naprawdę w życiu prywatnym czy też publicznym bierze się za swoją robotę na 100%. U nas raczej jest metoda 10%,10% ................ a jak się zbliża godzina zero to nagle 1000%. Sam też biję się w pierś, a wy zamiast bronić jak furiaty co poniektóre ciotki weźcie się popatrzcie na ich wyniki. Sprawa jest prosta jaka praca wykonana >> TAKI WYNIK. W każdej dziedzinie zawsze tak było i będzie. P.S. Edit dotyczący słet foci, jakby pracowali jak należy to nie mieli by nawet czasu pomyśleć to takiej foci. |
Pozwolę w sprawie Paljica wtrącić swoje 3 grosze.
Paljić żadną gwiazdą nie jest. Jest bardzo, bardzo przeciętny. Ale nie rozumiem jednego- on ani nikogo nie skrytykował, ani nie obraził. To większość z Was włożyła mu jakieś słowa do ust. Myślę, że w sferze mentalności, pracy, ambicji, trenowania, podejścia do zawodu, obowiązków, polscy, nawet najlepsi w polskiej lidze, piłkarze mogą się tyyyyyyyyyyyyyyle uczyć od nawet rezerwowych w najsłabszych klubach 2. Bundesligi. Tam nie ma techników, nie ma gwiazd. Liczy się dobre przygotowanie wydolnościowe i szybkościowe, do tego solidne piłkarskie abecadło. Więc żeby chociaż siedzieć na ławie i z niej wchodzić trzeba zapierdzielać, starać się niesamowicie, zwłaszcza jak wielkiego talentu się nie ma- a takim z pewnością Paljic obdarzony nie jest. @Wolfy- Brożkowie, co najmniej od przyjścia Skorży, nie mają ŻADNEJ konkurencji. Po prostu ŻADNEJ. (Piotrek od odejścia Dudki). Ci piłkarze nie są przyzwyczajeni do rywalizacji, presji. Co by nie było, zawsze wychodzili w 1. składzie. Oczywiście efekt był taki, że Piotrka Maaskant posadził na ławce, a ten zamiast pracować i walczyć o miejsce, zaczął wspominać o odejściu. A skoro Piotrek zakłada, że nie może wygryźć Paljica- gratuluję... Takie to nasze legendy. Nie wiemy, jak w takiej sytuacji zachowałby się Paweł, bo w takiej sytuacji, odkąd zaczął dość regularnie strzelać, nie był postawiony. Sądzę, a wręcz jestem przekonany, że byłoby podobnie. Brożkom należy się mimo wszystko ogromny szacunek. Za strzelone bramki, walkę na boisku (choć nie zawsze) i grę tyle lat z Gwiazdą na piersi. Ale stawiać ich za przykład nigdy nie będę. I inni także tak robić nie powinni. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Może Maaskant by spróbował z Bunozą w ataku hm ?
Jakby sobie chłop nie radził na obronie ,ew gdybyśmy kupili nowego obrońcę. Na szpicę go, niech strąca baloniki :) |
Cytat:
Bunoza troche za słaby technicznie i za wolny jak na napastnika ale Marcelo by sie nadał jednak już gra w PSV |
Ja chciałem zasygnalizować nieco inny temat który powraca co jakiś czas przy okazji aresztowań kolejnych graczy zamieszanych w aferę korupcyjną. Jak wiadomo ostatnie skalpy wrocławskiej prokuratury to Drumlak i Bojarski za mecz z Zagłębiem 5 lat temu. Piłkarzem Lubina był wtedy nasz Wojcieszko Łobodziński. Jak dla mnie wizyta Łobo we Wrocałwiu (nie mówię że od razu w charakterze podejrzanego) zbliża się wielkimi krokami. Z jednej strony jego zamieszanie w tę sprawę mogłoby być przyczynkiem do rozwiązania z nim bajecznego kontraktu, z drugiej strony wizerunek klubu by ucierpiał bo w świat poszłaby wiadomość, że trzymamy sprzedawczyka. Myślicie, że klub by go wtedy wywalił:D?
|
Bądź co bądź Łobo to nasz piłkarz i dopóki nie będzie 100% pewności, że sprzedawał, mamy go bronić, a przynajmniej nie oskarżać.
|
Wydaje mi sie, ze duzo racji jest w powiedzeniu, ze Paljic "wygrał", a nie wygrał rywalizację z Piotrkiem. Wirtuozem nie jest, ale chyba żaden z letniego okienka nim nie jest. Z niektórych może coś być (patrz Erik) natomiast Paljic wydaje mi sie, że jest na "teraz", na ligę sie sprawdza, a na puchary niestety trzeba będzie go zastąpić. Ale nie oszukujmy się, ze My jesteśmy Wisła Kraków i wszyscy będą sie do Nas garnąć, bo potrafimy wygać MP i czasem zagrać w pucharach, ale i tak wiecej sie w nich skompromitujemy.
Jeśli owe zapowiadane transfery doszłyby do skutku to z każdym kolejnym może być już tylko łatwiej. |
Cytat:
Jeszcze jedno nie pisz, że Brożkowie nie walczyli na boisku za Wisłę bo jesteś w tym momencie śmieszny. A co do machania rękami to tak Małecki i Paweł machali bo mieli wyniki w dupie i im nie zależało. Ale tak może powiedziec tylko ktos co w pilke nigdy nie grał i nie ma o tym pojecia. I jeszcze ktoś wcześniej podał żałosny argument jakoby Brożkowie nie byli przyzwyczajeni do ciężkiego treningu - a kogo Dan Petrescu w pierwszej kolejności chwalił? Także niektórzy zluzujcie z komentami bo się niedobrze robi jak sie to czyta. |
Rafał Boguski ma byc w niedziele gościem specjalnym charytatywnego turnieju halowego w Myślenicach
|
http://www.weszlo.com/news/6158
Klub powinien za to karać :shock: edit: przepraszam, teraz zauważyłem, że już się pojawiło. I nie chodzi o pocisk, ale to tragedia jest naprawdę... |
za co?
10 znaków |
przecież dwie strony już trwa dyskusja na ten temat... starczy juz chyba
|
Za nieświadome działania antymarketingowe
|
Cytat:
Jest jeszcze druga ewentualność niejako tłumacząca brak rozwoju - mam na myśli 'treningi' w Wiśle, na co zwrócił ostatnio uwagę Pajlić. |
Cytat:
|
z wywiadu Kirma na głównej:
Jesienią widzieliśmy chyba Andraża Kirma, na jakiego czekali kibice Białej Gwiazdy od momentu twojego przyjścia do Krakowa. Oj nie, niech poczekają jeszcze trochę (śmiech)! Zobaczymy, jak to będzie wiosną. :) oby, oby, oby. Niech Kirm pokaże pełnię swoich możliwości. Na środku Sobol z Meliksonem. Na skrzydle Mały. Jeśli wszyscy byliby w optymalnej formie to o pomoc jestem spokojny. Atak zresztą też, w przypadku zakontraktowania Genkova. Teraz trzeba zająć się tyłami. |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
tylko czemu robią zdjęcia lustru zamiast użyć samowyzwalacza!? |
Cytat:
Oby, oby... |
|
No faktycznie ciekawe - schudł kilka kilo - może jest jeszcze nadzieja że coś pobiega po boisku? :)
|
Cytat:
|
Boukhari bez kilku kg może być naszym największym wzmocnieniem, bo kilka jego inteligentnych zagrań już widzieliśmy, brakowało mu tylko fizycznych cech
|
Nawet najbardziej uzdolniony piłkarz jest nikim, bez siły, kondycji, przygotowania szybkościowego.
Ja o Buke jestem spokojny. Piłkarskie umiejetności ma na wysokim poziomie. Przecież techniki się nie zapomina. |
Cytat:
dokladnie warto np obejrzec jego bramki za czasow gry w Ajaxie pewnych zdolnosci sie nie taci ,techniki tez on musi ciezko pracowac nad kondycja ,masa i powinno byc dobrze pozatym widac ze Nourdin robi dobra atmosfere ,taki "smieszek" i jajcarz ,tacy ludzie z takim charakterem to tez duzy plus da druzyny i atmosfery. |
Cytat:
|
Chavez rozegrał całe spotkanie z Salwadorem w półfinale Copa Centroamericana.
Wygrana Hondurasu 2-0. Żółtko Chaveza. W niedziele grają finał z Kostaryką |
Co do Boukhariego... Fajnie, że zrzucił parę kilo. Ale pytanie, czy to wystarczy bo nadwagę miał widoczną. Pod względem umiejętności piłkarskich facet jest bez zarzutu.
Natomiast co do jego przyszłości, sprawa jest jasna. % tkanki tłuszczowej trzeba mu wpisać do ew. nowego kontraktu (jeśli na niego zasłuży dobrymi występami na wiosnę) - w ramach tzw. motywacji. 50% gwarantowane, reszta zależy od wagi i występów na boisku. Piszę to całkiem na serio, bo ponoć nasz sympatyczny Marokańczyk nie tylko u nas miał problemy z utrzymaniem wagi. |
Klub zobaczy jak będzie się prezentował wiosną, wiadomo, że jak będzie ciągnął grę i wywalczy miejsce w składzie - to przedłuża z nim umowę.
|
Boukhari może być dobrym zmiennikiem. Myślę, że większy będzie z niego pożytek jakby np. wszedł na 30 minut i dał z siebie wszystko niż człapał po boisku całe 90 minut. I ogromny plus za atmosferę jak tworzy wokół siebie.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl