Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Edłardo Da Sylwia 20.01.2011 20:06

Nie wiem czy pasuje to tutaj ... bo Melikson nie jest jeszcze piłkarzem Wisły :P ale kto wie ;) jesteśmy dobrej myśli.

Program z jakiejś sportowej telewizji m.in. Dom, samochód, psy, " polska " mama ...
Niestety słaba jakość.

snyrting 20.01.2011 20:13

No piękny jest nas GordOn. Zostawiam dyshke i licze na rewanzyk!

szczebrzeszcz 20.01.2011 20:27

oho widzę ze Palijic powoli obrywa...

może poprostu nie ma talentu do gry, ale jest pracowityi wykorzystuje to co może na 100%

inny talent ma, łatwo mu wszystko przychodzi, ale mocno nie pracuje, wykorzystuje tylko część potencjału...

więc Palijic racji mieć nie może dlatego ze ma mniejszy talent i jest zwyczajnie słaby?

Przemas 20.01.2011 20:44

gdzie wy widzicie tam u Bunozy tatuaż różańca ??
jak dla mnie to on ma na szyi łańcuszek z krzyżykiem plus coś różańcopodobnego.

tofik 20.01.2011 20:46

EE widze Buno i Mały są tattoo ziomami.
A Melikson fajne psy lol, przynajmniej nie trzyma pitbulla.

Ogryzek 20.01.2011 20:51

Paljić to akurat jeden z tych piłkarzy który nie zawodził. Zawsze grał na 100% i był przydatny dla zespołu. Owszem, gwiazdą nie był i nie będzie, ale takie walczaki też są potrzebne w zespole. A jeśli wziąć pod uwagę to że był za darmo, to okazał się wartościowym nabytkiem.

Mówiąc moim językiem - okazał się wartościowym szrotem lub jak kto woli darmowcem (wiadomo cenzura:) ). Tą okazją którą udało się przebrać spośród innych darmowców (szrotów):)

Dobrze że do nas trafił, czego nie mogę jak na razie powiedzieć o Branco i Boukharim. Może się na wiosnę obudzą? Bo na razie nie przypadli mi do gustu. (Boukharii mały plus za derby i nic więcej)

Wsciekly Pies 20.01.2011 21:09

Ale wy jesteście dziwni. Podział na dwa obozy:
Ci co twierdzą że Pajic jest dobry do wygłaszania opini
Drudzy natomiast próbują mieszać go z błotem uważając za grajka drugiej kategorii.

Dla mnie OSOBIŚCIE sprawa jest prosta, pseudokopacze niestety przeważnie polscy mający ego podwyższone do granic absurdu po prostu OPIER**LAJĄ SIĘ ile mogą i kasują mamonę, ot co taka mentalność wiecznie przegranych.
Bo wydaje im się że są nie wiadomo kim, weźcie pod uwagę łaskawie że z takiej Polski czy innej Burkina Faso ŁATWIEJ jest zagrać z renomowaną drużyną np. Brazylia niż wybyć się w takich NIEMCZECH i zagrać w reprezentacji tam jest WALKA o dostanie się do składu a u nas?! U nas to próbuję się z gościa który hasał z flagą Kolumbi krzycząc uwaziaj, uwaziaj zrobić REPREZENTANTA POLSKI. Aż w oczy kole że nie mamy kim zagrać na Euro.

Ponad to racje ma Pajic że u nas treningi są lekkie oraz racje ma Żurawski że za granicą Polski pseudokopacz musi dwa razy ciężej trenować, ale wiecie dlaczego on dwa razy ciężej trenuje??? Bo u nich dwa razy ciężej to NORMA coś oczywistego, a nie tak jak u nas ekstremum.

Niestety nasz kraj ce..... byle jakość i tumiwisizm mało kto naprawdę w życiu prywatnym czy też publicznym bierze się za swoją robotę na 100%. U nas raczej jest metoda 10%,10% ................ a jak się zbliża godzina zero to nagle 1000%.
Sam też biję się w pierś, a wy zamiast bronić jak furiaty co poniektóre ciotki weźcie się popatrzcie na ich wyniki.
Sprawa jest prosta jaka praca wykonana >> TAKI WYNIK. W każdej dziedzinie zawsze tak było i będzie.

P.S. Edit dotyczący słet foci, jakby pracowali jak należy to nie mieli by nawet czasu pomyśleć to takiej foci.

WioReXXX 20.01.2011 22:14

Pozwolę w sprawie Paljica wtrącić swoje 3 grosze.
Paljić żadną gwiazdą nie jest. Jest bardzo, bardzo przeciętny. Ale nie rozumiem jednego- on ani nikogo nie skrytykował, ani nie obraził. To większość z Was włożyła mu jakieś słowa do ust. Myślę, że w sferze mentalności, pracy, ambicji, trenowania, podejścia do zawodu, obowiązków, polscy, nawet najlepsi w polskiej lidze, piłkarze mogą się tyyyyyyyyyyyyyyle uczyć od nawet rezerwowych w najsłabszych klubach 2. Bundesligi. Tam nie ma techników, nie ma gwiazd. Liczy się dobre przygotowanie wydolnościowe i szybkościowe, do tego solidne piłkarskie abecadło. Więc żeby chociaż siedzieć na ławie i z niej wchodzić trzeba zapierdzielać, starać się niesamowicie, zwłaszcza jak wielkiego talentu się nie ma- a takim z pewnością Paljic obdarzony nie jest.
@Wolfy- Brożkowie, co najmniej od przyjścia Skorży, nie mają ŻADNEJ konkurencji. Po prostu ŻADNEJ. (Piotrek od odejścia Dudki). Ci piłkarze nie są przyzwyczajeni do rywalizacji, presji. Co by nie było, zawsze wychodzili w 1. składzie. Oczywiście efekt był taki, że Piotrka Maaskant posadził na ławce, a ten zamiast pracować i walczyć o miejsce, zaczął wspominać o odejściu. A skoro Piotrek zakłada, że nie może wygryźć Paljica- gratuluję... Takie to nasze legendy. Nie wiemy, jak w takiej sytuacji zachowałby się Paweł, bo w takiej sytuacji, odkąd zaczął dość regularnie strzelać, nie był postawiony. Sądzę, a wręcz jestem przekonany, że byłoby podobnie.
Brożkom należy się mimo wszystko ogromny szacunek. Za strzelone bramki, walkę na boisku (choć nie zawsze) i grę tyle lat z Gwiazdą na piersi. Ale stawiać ich za przykład nigdy nie będę. I inni także tak robić nie powinni.

tomasz_19 21.01.2011 09:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW (Post 1038496)
nasz własny Rybus... http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._2935443_n.jpg

edit:
ludzie, wrzućcie chociaż czasami na luz. Główną zasadą tego forum staje się pocisnąć każdemu, nieważne komu. Fotkę zauważyłem całkiem przypadkowo to wrzuciłem w formie ciekawostki, raczej komiczno-tragicznej ciekawostki.

dokładnie to tragedia... wydawało by się dorosły facet a zachowuje się jak nieogarnięty małolat... wytłumaczcie mi proszę, co jest fajnego w robieniu sobie fotek z kiblem w tle? abstrahując od tego, że to sory za słowa, ale pedalskie. :rotfl:

_ukoL 21.01.2011 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1038752)
dokładnie to tragedia... wydawało by się dorosły facet a zachowuje się jak nieogarnięty małolat... wytłumaczcie mi proszę, co jest fajnego w robieniu sobie fotek z kiblem w tle? abstrahując od tego, że to sory za słowa, ale pedalskie. :rotfl:

Jego sprawa co sobie robi i gdzie. Też mi wielka afera, bo zdjęcie Bunozy bez koszulki obiegło internet - normalnie skandal jak z WikiLeaks. :arachnofobia:

tofik 21.01.2011 11:05

Może Maaskant by spróbował z Bunozą w ataku hm ?
Jakby sobie chłop nie radził na obronie ,ew gdybyśmy kupili nowego obrońcę.
Na szpicę go, niech strąca baloniki :)

AYALA 21.01.2011 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1038781)
Może Maaskant by spróbował z Bunozą w ataku hm ?
Jakby sobie chłop nie radził na obronie ,ew gdybyśmy kupili nowego obrońcę.
Na szpicę go, niech strąca baloniki :)

łatwej jest zrobic z napastnika czy pomocnika obrońce niż na odwrót.Kiedyś Smuda z napastnika Kaliciaka zrobił całkiem solidnego lewego defensora.
Bunoza troche za słaby technicznie i za wolny jak na napastnika ale Marcelo by sie nadał jednak już gra w PSV

jarcze 21.01.2011 11:41

Ja chciałem zasygnalizować nieco inny temat który powraca co jakiś czas przy okazji aresztowań kolejnych graczy zamieszanych w aferę korupcyjną. Jak wiadomo ostatnie skalpy wrocławskiej prokuratury to Drumlak i Bojarski za mecz z Zagłębiem 5 lat temu. Piłkarzem Lubina był wtedy nasz Wojcieszko Łobodziński. Jak dla mnie wizyta Łobo we Wrocałwiu (nie mówię że od razu w charakterze podejrzanego) zbliża się wielkimi krokami. Z jednej strony jego zamieszanie w tę sprawę mogłoby być przyczynkiem do rozwiązania z nim bajecznego kontraktu, z drugiej strony wizerunek klubu by ucierpiał bo w świat poszłaby wiadomość, że trzymamy sprzedawczyka. Myślicie, że klub by go wtedy wywalił:D?

xanti1906 21.01.2011 12:35

Bądź co bądź Łobo to nasz piłkarz i dopóki nie będzie 100% pewności, że sprzedawał, mamy go bronić, a przynajmniej nie oskarżać.

dziabong 21.01.2011 12:42

Wydaje mi sie, ze duzo racji jest w powiedzeniu, ze Paljic "wygrał", a nie wygrał rywalizację z Piotrkiem. Wirtuozem nie jest, ale chyba żaden z letniego okienka nim nie jest. Z niektórych może coś być (patrz Erik) natomiast Paljic wydaje mi sie, że jest na "teraz", na ligę sie sprawdza, a na puchary niestety trzeba będzie go zastąpić. Ale nie oszukujmy się, ze My jesteśmy Wisła Kraków i wszyscy będą sie do Nas garnąć, bo potrafimy wygać MP i czasem zagrać w pucharach, ale i tak wiecej sie w nich skompromitujemy.
Jeśli owe zapowiadane transfery doszłyby do skutku to z każdym kolejnym może być już tylko łatwiej.

lorddavy 21.01.2011 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WioReXXX (Post 1038645)
@Wolfy- Brożkowie, co najmniej od przyjścia Skorży, nie mają ŻADNEJ konkurencji. Po prostu ŻADNEJ. (Piotrek od odejścia Dudki). Ci piłkarze nie są przyzwyczajeni do rywalizacji, presji. Co by nie było, zawsze wychodzili w 1. składzie. Oczywiście efekt był taki, że Piotrka Maaskant posadził na ławce, a ten zamiast pracować i walczyć o miejsce, zaczął wspominać o odejściu. A skoro Piotrek zakłada, że nie może wygryźć Paljica- gratuluję... Takie to nasze legendy. Nie wiemy, jak w takiej sytuacji zachowałby się Paweł, bo w takiej sytuacji, odkąd zaczął dość regularnie strzelać, nie był postawiony. Sądzę, a wręcz jestem przekonany, że byłoby podobnie.
Brożkom należy się mimo wszystko ogromny szacunek. Za strzelone bramki, walkę na boisku (choć nie zawsze) i grę tyle lat z Gwiazdą na piersi. Ale stawiać ich za przykład nigdy nie będę. I inni także tak robić nie powinni.

Co Ty człowieku piszesz? Junior Diaz to nie była konkurencja dla Piotrka? Na początku Diaz na ławeczce siedział potem na lewą pomoc go przesunięto żeby mógł grac... Paweł nie miał konkurencji? A Niedzielan? Usiadł grzecznie na ławce bo nie miał z nim szans. I teraz Piotrek wygryziony przez Palijcia, z którym Peszko jeździł jak z wiatrakiem. Dla mnie to dziwna sprawa.
Jeszcze jedno nie pisz, że Brożkowie nie walczyli na boisku za Wisłę bo jesteś w tym momencie śmieszny. A co do machania rękami to tak Małecki i Paweł machali bo mieli wyniki w dupie i im nie zależało. Ale tak może powiedziec tylko ktos co w pilke nigdy nie grał i nie ma o tym pojecia. I jeszcze ktoś wcześniej podał żałosny argument jakoby Brożkowie nie byli przyzwyczajeni do ciężkiego treningu - a kogo Dan Petrescu w pierwszej kolejności chwalił? Także niektórzy zluzujcie z komentami bo się niedobrze robi jak sie to czyta.

xdarek 21.01.2011 14:22

Rafał Boguski ma byc w niedziele gościem specjalnym charytatywnego turnieju halowego w Myślenicach

Stanlej13 21.01.2011 14:24

http://www.weszlo.com/news/6158
Klub powinien za to karać :shock:
edit: przepraszam, teraz zauważyłem, że już się pojawiło. I nie chodzi o pocisk, ale to tragedia jest naprawdę...

szprotson 21.01.2011 14:26

za co?

10 znaków

1227 21.01.2011 14:27

przecież dwie strony już trwa dyskusja na ten temat... starczy juz chyba

Stanlej13 21.01.2011 15:21

Za nieświadome działania antymarketingowe

tomsts 21.01.2011 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1038830)
Bądź co bądź Łobo to nasz piłkarz i dopóki nie będzie 100% pewności, że sprzedawał, mamy go bronić, a przynajmniej nie oskarżać.

Zgadzam się. Ale fakt faktem, że Łobo zatrzymał się w rozwoju jakiś dłuższy czas temu. Szczerze mówiąc, myślałem, że w Wiśle się rozwinie. Teraz myślę, że mogło to wynikać częsciowo z faktu ujawniania kolejnych wątków afery korupcyjnej. Łobo ewidentnie ma jakieś bariery psychiczno - mentalne. A jest to zawodnik, który w pełni formy (psychicznej i fizycznej) jest w stanie wygrać mecz.
Jest jeszcze druga ewentualność niejako tłumacząca brak rozwoju - mam na myśli 'treningi' w Wiśle, na co zwrócił ostatnio uwagę Pajlić.

szprotson 21.01.2011 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stanlej13 (Post 1038921)
Za nieświadome działania antymarketingowe

na jakiej podstawie to wnosisz?

tomsts 21.01.2011 16:43

z wywiadu Kirma na głównej:

Jesienią widzieliśmy chyba Andraża Kirma, na jakiego czekali kibice Białej Gwiazdy od momentu twojego przyjścia do Krakowa.
Oj nie, niech poczekają jeszcze trochę (śmiech)! Zobaczymy, jak to będzie wiosną.

:) oby, oby, oby. Niech Kirm pokaże pełnię swoich możliwości. Na środku Sobol z Meliksonem. Na skrzydle Mały. Jeśli wszyscy byliby w optymalnej formie to o pomoc jestem spokojny.
Atak zresztą też, w przypadku zakontraktowania Genkova.
Teraz trzeba zająć się tyłami.

Semper Fidelis 1985 21.01.2011 16:49

Wywiad z Kiro

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ywne_treningi/

picasso 21.01.2011 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jarcze (Post 1038799)
Ja chciałem zasygnalizować nieco inny temat który powraca co jakiś czas przy okazji aresztowań kolejnych graczy zamieszanych w aferę korupcyjną. Jak wiadomo ostatnie skalpy wrocławskiej prokuratury to Drumlak i Bojarski za mecz z Zagłębiem 5 lat temu. Piłkarzem Lubina był wtedy nasz Wojcieszko Łobodziński. Jak dla mnie wizyta Łobo we Wrocałwiu (nie mówię że od razu w charakterze podejrzanego) zbliża się wielkimi krokami. Z jednej strony jego zamieszanie w tę sprawę mogłoby być przyczynkiem do rozwiązania z nim bajecznego kontraktu, z drugiej strony wizerunek klubu by ucierpiał bo w świat poszłaby wiadomość, że trzymamy sprzedawczyka. Myślicie, że klub by go wtedy wywalił:D?

wydaje mi się,ze w świat poszo by przesąłnie,ze to Wisła sprzedawała/kupowała mecze.już widze tytuły"PIŁKARZ WISLY SPRZEDAWAŁ MECZE" albo "ZAWODNIK WISŁY ZAMIESZANY W AFERĘ KORUPCYJNA W POLSKIM FUTBOLU" i inne tego typu.uwierz,że większośc czyta tylko tytuly i parę zdań z tekstu.im to wystarczy by wydac wyrok.

lorddavy 21.01.2011 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1039033)
wydaje mi się,ze w świat poszo by przesąłnie,ze to Wisła sprzedawała/kupowała mecze.już widze tytuły"PIŁKARZ WISLY SPRZEDAWAŁ MECZE" albo "ZAWODNIK WISŁY ZAMIESZANY W AFERĘ KORUPCYJNA W POLSKIM FUTBOLU" i inne tego typu.uwierz,że większośc czyta tylko tytuly i parę zdań z tekstu.im to wystarczy by wydac wyrok.

Bo "większość" to debile, których zdaniem nie warto się przejmować?

szczebrzeszcz 21.01.2011 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1038752)

nie ma nic złego w takich zdjęciach

tylko czemu robią zdjęcia lustru zamiast użyć samowyzwalacza!?

Uran235 21.01.2011 20:18

Cytat:

Boukhari, któremu okres wypożyczenia do Wisły kończy się za pół roku, walczy o swoją przyszłość. Na pierwszym tegorocznym treningu pojawił się o kilka kilogramów lżejszy niż jesienią. - Jestem w formie, zawsze robię wszystko, by dobrze przygotować się do kolejnej rundy - przekonuje.
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24490

Oby, oby...

Semper Fidelis 1985 21.01.2011 20:34

Chudnie dalej :-)

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/filemanager/lot2.jpg

Ogryzek 21.01.2011 20:36

No faktycznie ciekawe - schudł kilka kilo - może jest jeszcze nadzieja że coś pobiega po boisku? :)

albert02 21.01.2011 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1039063)

Znajac tych dwoch na zdjeciu to musiala byc ciekawa rozmowa ; d

grogoriogreg 21.01.2011 21:07

Boukhari bez kilku kg może być naszym największym wzmocnieniem, bo kilka jego inteligentnych zagrań już widzieliśmy, brakowało mu tylko fizycznych cech

tofik 21.01.2011 21:28

Nawet najbardziej uzdolniony piłkarz jest nikim, bez siły, kondycji, przygotowania szybkościowego.

Ja o Buke jestem spokojny. Piłkarskie umiejetności ma na wysokim poziomie. Przecież techniki się nie zapomina.

Wojtas 22.01.2011 00:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1039096)
Nawet najbardziej uzdolniony piłkarz jest nikim, bez siły, kondycji, przygotowania szybkościowego.

Ja o Buke jestem spokojny. Piłkarskie umiejetności ma na wysokim poziomie. Przecież techniki się nie zapomina.

dokladnie

warto np obejrzec jego bramki za czasow gry w Ajaxie

pewnych zdolnosci sie nie taci ,techniki tez on musi ciezko pracowac nad kondycja ,masa i powinno byc dobrze

pozatym widac ze Nourdin robi dobra atmosfere ,taki "smieszek" i jajcarz ,tacy ludzie z takim charakterem to tez duzy plus da druzyny i atmosfery.

mulda 22.01.2011 02:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1039057)

Zarty zartami. Ale za duzo tez niedobrze. Szczegolnie jak ktos sie na nich nie zna, albo poprostu nie rozumie.

aNouc 22.01.2011 06:16

Chavez rozegrał całe spotkanie z Salwadorem w półfinale Copa Centroamericana.
Wygrana Hondurasu 2-0. Żółtko Chaveza. W niedziele grają finał z Kostaryką

flamengista 22.01.2011 06:48

Co do Boukhariego... Fajnie, że zrzucił parę kilo. Ale pytanie, czy to wystarczy bo nadwagę miał widoczną. Pod względem umiejętności piłkarskich facet jest bez zarzutu.

Natomiast co do jego przyszłości, sprawa jest jasna. % tkanki tłuszczowej trzeba mu wpisać do ew. nowego kontraktu (jeśli na niego zasłuży dobrymi występami na wiosnę) - w ramach tzw. motywacji. 50% gwarantowane, reszta zależy od wagi i występów na boisku.

Piszę to całkiem na serio, bo ponoć nasz sympatyczny Marokańczyk nie tylko u nas miał problemy z utrzymaniem wagi.

IncognitoTSW 22.01.2011 11:19

Klub zobaczy jak będzie się prezentował wiosną, wiadomo, że jak będzie ciągnął grę i wywalczy miejsce w składzie - to przedłuża z nim umowę.

Jagul 22.01.2011 11:22

Boukhari może być dobrym zmiennikiem. Myślę, że większy będzie z niego pożytek jakby np. wszedł na 30 minut i dał z siebie wszystko niż człapał po boisku całe 90 minut. I ogromny plus za atmosferę jak tworzy wokół siebie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl