![]() |
gdzie najtaniej kupić fm 2018? kojarzy ktoś?
|
Cytat:
+ kod zniżkowy 10% FMPS |
Cytat:
|
U mnie w pierwszym sezonie Ze Manuel - 10 goli, 10 asyst - i niestety nie było mnie stać na wykup..
|
a ktoś staty z FM 18 nowego trenera ?
|
Nabyłem. Nie byłbym sobą nie mając aktualnej wersji. Po raz pierwszy od Championship Managera 01/02.
No w tej wersji budowa Wisły to będzie wyzwanie. To już nie FM 2017, gdzie w pierwszym sezonie zdobyłem mistrzostwo a w 3 wygrałem Ligę Mistrzów. Ondraska Zagłębie chce za 400 tys euro :lol: |
U mnie Górnik Zabrze chce Cywke ;)
|
Cytat:
|
W pierwszym sezonie zdobyłem MP (ledwo, ledwo, 3 punkty nad Legią), PP (finał z Piastem - trafiłem bardzo łatwą drabinkę) , i SP.
Najlepszy zawodnik - Ze Manuel. Niestety nie mam kasy żeby go wykupić. Liderem pomocy Perez - wg gry najlepszy piłkarz w lidze. Głowacki kończy karierę, pomimo iż był cały sezon podstawowym zawodnikiem i grał wszystko. Kmiecik odchodzi na emeryturę. Ładnie rozwija się: Wojtkowski (którego sprzedałem w zimie do Lazio) Halilović, Kostal i Kolar (Kolar vice królem strzeców - wszystkie bramki strzelił na wiosnę, wcześniej grałem Ondraskiem na szpicy, ale jest słaby) Gram ofensywne 4-5-1, na początku Ondraskiem, ale był okrutnie nieskuteczny - zastanawiam się czy przedłużać z nim kontrakt. Obecnie pierwszy wybór to Kolar, a potem Bałaniuk (ten dostaje już u mnie powołania do kadry Ukrainy). Pozbyłem się w zimie Cuesty, teraz odchodzi Buchalik, Bartkowski, Drzazga (nie przedłużam kontraktów). Chorążka jest bardzo dobrym bramkarzem. Z wolnych transferów (nie mam żadnej kasy na transfery) przychodzą: Podleśny, Cebula, Łukasik, Szwoch i Chomczenowski. FM18 wydaje mi się trochę trudniejszy, ale gra jest super. |
Jak kwestie finansowe w nowej wersji we Wiśle? Widać na horyzoncie zmianę właścicielską po pierwszym sezonie? Budżetowo się to wszystko jakoś domyka?
Jak młodzi w tej wersji? Laskoś? Słomka? Banik? Purcha? Ogólnie skład jest szeroki, nie powinno być ciężko rywalizować w lidze w pierwszym sezonie. Nie wierzę że nie będę mistrzem :D Na pewno problem pojawi się po sezonie z przebudową środka obrony... |
Laskoś wchodzi do składu i zaczyna coś u mnie grac w drugim sezonie. Reszta jeszcze nie - a ja w każdym FMie wprowadzam młodych :)
Finansowo bieda. Żeby przedłużać kontrakty i podpisac piłkarzy z wolnego transferu przeniosłem kase. I na nowy sezon dostałem zero na transfery. Gotówkowo nic nie załatwie. |
Mialem nie ściągać, ale chyba kupie tylko po to, zeby pograc pare godzin i odpuscic. Zacheciliscie mnie:D
|
https://image.prntscr.com/image/S__4...zDmBcqLhyg.png
:D Ale chyba zacznę jeszcze raz z innym układem grywalnych lig i szczegółów. Ze Manuel to jest prze kot. Nie mogę się przyzwyczaić do nowego wyglądu okna meczowego. Brakuje mi szczegółowych statystyk zawodników jednym kliknięciem. |
Weź sobie Czechy,Słowacja,Słowenia,Węgry mnóstwo talentów.Zawsze możesz dodać w trakcie gry dowolne ligi
|
Ja zaznaczyłem wszystkie ligi z Europy :)
Ale dałem 'Tylko podgląd' |
Ja zawsze zaznaczam pilkarzy z Europy z wszystkich najwyzszych lig. Zaraz kupuje, sciagam i odpalam:D
|
Zaczynam jeszcze raz.
Grywalne: - Polska - Czechy - Słowacja - Węgry - Chorwacja - Bułgaria - Słowenia - Serbia Reszta wszystkich dostępnych lig w grze jako podgląd. Ogromna baza danych + wszyscy piłkarze z drużyn z najwyższych lig w Europie. Uwielbiam ten moment co rok :D |
Z Pogonia 1:1, z Nieciecza wymeczone 1:0:D
Szczerze, tak jak nigdy nie mialem problemow z pomyslem na Wisle, tak teraz nie mam pojecia od ktorej strony sie zabrac, zeby pogral Carlitos, Perez i ktorys napastnik. Update: no zaboli z kontry 3:1 stuknalem na wyjezdzie, chyba udalo mi sie to poukladac:D Pogonilem Cywke i Ondraska, gram Bartoszem na prawej obronie poki co, jedyny transfer do klubu to Wasilewski z wolnego transferu:D |
Dużo talentów jest w lidze brazylijskiej,ale ciężko z przychodzeniem do PL.Kiedyś chciałem ściągnąć Lincolna,ale powiedział,że Wisła go nie interesuje :D
|
Cytat:
|
https://image.prntscr.com/image/3GF_...KAQjYuMdDw.png
https://image.prntscr.com/image/y5wE...xS7nkI9onQ.png https://image.prntscr.com/image/J-Oq...2oPNIE_xpw.png https://image.prntscr.com/image/6Akp...9iRvQ_-ULQ.png https://image.prntscr.com/image/LSSi...iMcVFm0EPA.png Powierzyłem transfery Junco. Usiłuje mi ściągać środkowych pomocników, nie wiem po co. |
Denis 7 goli na 5 meczów :shock: pokaż jego atrybuty
|
|
Dzięki! ładnie może się rozwinąć coś czuję,że go sprzedasz za gruby hajs...
|
Musi się tylko oduczyć gry na granicy spalonego, strasznie często się łapie w pułapki.
Tymczasem Junco postanowił wzmocnić mnie w ostatnim dniu okna transferowego: Simon Vukcevic Alen Stevanovic Fabinho Wyjadłowski rządzi w CLJ. Dostanie ode mnie szansę: Mateusz Wyjadłowski Budżet pensji na lekkim minusie. Ale do dyspozycji mam 143 tys euro budżetu transferowego. Będę musiał przenieść kasę w grudniu na przedłużenie kontraktów. Może Marzena sypnie jakimś hajsem w zimie z karnetów w White Star Power :D |
Gdzie kupujecie? może też bym zagrał ;)
|
|
Brawo ty:hura::hura: pokazuj kto ich zmiażdżył :D
|
No, panowie! Wreszcie jakieś życie w tym temacie. Zgodnie z tym co Sevi mi doradził zacząłem stawiać na Ze Manuela i gość wciąga ligę dupą. Po rundzie jesiennej 2 miejsce. Też nie wiedziałem, z której strony się do Wisły zabrać, ale zaczęło trybić na 4-2-3-1. Wojtkowski poszedł za 1.9 mln do Interu od razu i jakieś bonusy - w 3.9 mln ma się zamknąć. Marzena sprzedała, nic nie miałem do gadania. Carlitos mocno przeciętnie gra.
|
Update:
Wyniki Tabela Balanyuk Carlitos Perez Ze Manuel Plan: - wykorzystać klauzule przedłużenia w kontraktach Carlitosa, Pereza, Cuesty, Bashy, - spróbować podpisać od nowego sezonu dwóch stoperów z wolnego transferu (Franko Uzelac, Warzburg, Lukas Hulka, Bohemians). Jak się nie uda w styczniu to czym szybciej przedłużyć Gonzaleza i przesunąć do środka Sadloka, albo dać szansę Arsenicowi, jest jeszcze Velez - jeżeli przesunąć Sadloka, to podpisać lewego obrońcę: Raul Oprut, Genoa; lub Klemen Sturm, Krsko - mam okazję podpisać teraz dwóch skrzydłowych: wszystkim dobrze znanego Pavel Savitskiy, Niemen Grodno oraz Jeremy Manzorro, Sudova. Pierwszy za Małeckiego, drugi za Ze Manuela, Co do bramkarza- Cuesta daje radę, szkoda mi dawać Chorążkę na ławkę. Wolę wypożyczyć przez jeszcze jeden, następny sezon. Mam opcję przedłużyć Buchalika, klauzula, albo spróbować ściągnąć młodego kota ze Słowenii: Rok Vodisek, Olimpija. Chce zarabiać mniej niż bierze Buchal, a talent zajebisty! Generalnie to jest ruch w interesie. Największy problem to będzie przebudowa środka obrony. Głowacki i Wasilewski już coraz wolniejsi, Wasyl bierze 7500 euro tygodniowo... Na 100% nie będę nawet próbował ich przedłużać. Nie wiem co z defensywnym pomocnikiem. Llonch zagrał u mnie całe dwa mecze + dwa razy wszedł z ławki. Może spróbuję go opchnąć za 200 000 euro teraz jeszcze przed końcem roku. Łukasikowi kończy się kontrakt z końcem sezonu, wskoczyły do pierwszego składu za Bashę. Laskoś się rozwija, też dostanie szansę. Potrzebuję też prawego obrońcę jako alternatywa dla Bartosza, na którego stawiam. Ale nie mam nikogo na horyzoncie. Cywki raczej nie będę przedłużał. Bartkowski to leszcz :D Ale tego przedłużę, ma klauzulę, spróbuję opchnąć za kasę po sezonie. Cikosowi kończy się kontrakt 31.01.2018. Scoutuje go, jak będzie chciał mniej jak Cywka to go wezmę. Nie mogę czekać do lata- na Cywce coś może uda się zarobić. Udało się opchnąć Imaza za 200 000 euro (odchodzi w styczniu). Rozwiążę Brożka i Boguskiego lada moment. I tak nie grają, a potrzeba kasy na kontrakty :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:37. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl