Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

reperandt 11.08.2010 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 958509)
Bunoza ma czteroletni kontrakt, a Pajlić - dwu.

:>

Wiem wiem, to ostatnie zdanie należy traktować jako ironię ;)

tormenthor 12.08.2010 10:15

Patrząc na to co prezentuje nasza ,,wspaniała" kadra, a także na fakt, iż żaden z naszych zawodników nie potrafi się załapać na stałe do tak słabej drużyny, należy stwierdzić, że chyba jedynymi piłkarzami Wisły, którzy prezentują międzynarodowy poziom są: Diaz, Kirm i Chavez. Wszyscy narzekają na Juniora za to, że brzydko biega, jest chaotyczny, w środku pola ma za dużo strat, a na boku obrony zbyt łatwo można go minąć, ale mało kto zauważa, że to obecnie największy walczak i twardziel w drużynie. Diaz nie pęka przed rywalem ,nie macha łapami, tylko wychodzi i gra na ile wystarcza mu umiejętności. Dobrze mówił Marcelo, że Diaz ,,daje życie tej drużynie". Co do Kirma, to wielokrotnie się wypowiadałem, że jego słabszą grę w Wiśle tłumaczy nieumiejętne wykorzystanie jego potencjału przez trenerów, długa aklimatyzacja w drużynie i być może coś jeszcze. Chłopak gra w pierwszej 11 naprawdę solidnej reprezentacji i ma tam pewne miejsce, a to coś znaczy. Chavez, jeśli będzie prezentował się tak jak na mundialu, będzie ostoją defensywy Wisły.

Niestety reszta zawodników Wisły, to piłkarze chimeryczni - Malecki, Brożki, Boguski, Pawełek albo wielkie niewiadome - Cikosz, Bunoza, Rios, Jovanic, Wilk, albo emeryci - Sobol, Żuraw, Cleber albo słabi Kowalski, Paljic, Jirsak.

tofik 12.08.2010 11:20

Palić nie jest słaby. Ma dobrą technikę użytkową , szybkość, potrafi minąć obrońcę zwodem. Jemu potrzeba chwilę czasu na aklimatyzację i taktyki. Mnie zupełnie nie dziwi, że pomocnicy grają słabo. Przecież ta drużyna się prezentuje ataktycznie. A jedyny, który się w tym dobrze czuje to Małecki. Bo on o taktyce nigdy nie słyszał, bierze piłkę i biegnie gdzie mu się podoba.

maRgrabkarz 12.08.2010 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 958720)
Palić nie jest słaby. Ma dobrą technikę użytkową , szybkość, potrafi minąć obrońcę zwodem. Jemu potrzeba chwilę czasu na aklimatyzację i taktyki. Mnie zupełnie nie dziwi, że pomocnicy grają słabo. Przecież ta drużyna się prezentuje ataktycznie. A jedyny, który się w tym dobrze czuje to Małecki. Bo on o taktyce nigdy nie słyszał, bierze piłkę i biegnie gdzie mu się podoba.

hahaha, pięknie napisane :lol: a fragment o Małeckim zakrawa o Pulitzera :)

koyoot 12.08.2010 14:04

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23705

Kurna co tak dlugo robia?

reperandt 12.08.2010 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 958879)

Bardziej bym się obawiał tego fragmentu "W ostatnich tygodniach podobną procedurę musieli już przejść inni zawodnicy spoza Unii Europejskiej - Rios, Jovanić czy Bunozy." Ciekawe ile jeszcze Gordanów mamy w składzie, bo wygląda na to że niejednego ;)

junior1906tsw 12.08.2010 18:21

Ja nie wiem co wy chcecie od tego Palijca, jest dobrze wyszkolony technicznie, wgra się w drużynę i będziecie jeszcze odszczekiwać te najazdy na niego..

Mike+ 13.08.2010 09:56

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Ktoś może oglądał ten mecz?

szprotson 13.08.2010 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mike+ (Post 959617)

ja widzialem skróty.
Ten sam Kirm, tyle ze nikt sie nie dopierdala do niego, jak gubi krycie.

Falmokirak 13.08.2010 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 959621)
ja widzialem skróty.
Ten sam Kirm, tyle ze nikt sie nie dopierdala do niego, jak gubi krycie.

no skróty na pewno mówią wszystko o jego grze w tym meczu... żenada.

radek2323 13.08.2010 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Falmokirak (Post 959695)
no skróty na pewno mówią wszystko o jego grze w tym meczu... żenada.

a co myslisz ze zagrał na poziomie Messiego??? tez ogladalem skróty i niczym sie na nich nie wyróznial a "skróty" pokazuja najwazniejsze akcje meczu....

Gucio25 13.08.2010 13:09

http://www.facebook.com/profile.php?...all&ref=search

Cytat:

Andraž lubi użytkownika Farmville Slovenija
już wiemy co Kirm robi zamiast ostro trenować. :lol:

bearex 13.08.2010 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 959796)

to nic :D

Andraž Kirm lubi:
MuzykaJustin Bieber

Tarann 13.08.2010 20:53

Przejrzałem na oczy i chciałbym zwrócić honor wszystkim obrońcom Macieja S. Ten człowiek naprawdę kocha Wisłę. Nawet po zwolnieniu pracuje z myślą o naszych sukcesach.

PhantomRanger 13.08.2010 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tarann (Post 960156)
Przejrzałem na oczy i chciałbym zwrócić honor wszystkim obrońcom Macieja S. Ten człowiek naprawdę kocha Wisłę. Nawet po zwolnieniu pracuje z myślą o naszych sukcesach.

Ciekawe ile razy teraz oni usłyszą "teraz liga będzie ciekawsza" czy "wypada przeprosić kibiców":rotfl::lol:

Oxydrene 13.08.2010 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 959796)

Co ja widze... jednak internet to jest potężne narzędzie. Na środku jest taka rubryka "niektórzy znajomi użytkownika Andraž Kirm". W tych niektórych osobach jedno polskie imie i nazwisko przedzielone ksywą, na zdjęciu owy Pan ma słuchawki na szyji, po wpisaniu tej ksywy na google z dopiskiem dj i kraków co sie okazuje? Że to DJ który gra we franticu. I teraz jestem ciekawy z jaką częstotliwością ekipa lubi tam na zgupowania chodzić wieczorami.

Pewnie Leszczak im w szatni opowiadał ile to suk nie wyrwał i jak to sie nie najebał to pozazdrościli :)

element 13.08.2010 21:34

Małecki nakrzyczał na Kirma i został on zmuszony do odwiedzin Frantica.
W reprezentacji tak nie robi bo nikt na niego nie krzyczy i nie macha rękoma jak beztalencie Brożek P., strzelec ponad 100 bramek dla Wisły, który psuje atmosferę w zespole.

1227 13.08.2010 21:50

kliknijcie w jego profilu zakładkę informacje i zobaczcie jakie nasz Kiro ma upodobania jeśli chodzi o muzykę... już się nie dziwie, że on grać nie może jak całą drogę na stadion słucha jakże dobrego muzyka- Justina Biebera :lol:

K4millo 13.08.2010 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1227 (Post 960250)
kliknijcie w jego profilu zakładkę informacje i zobaczcie jakie nasz Kiro ma upodobania jeśli chodzi o muzykę... już się nie dziwie, że on grać nie może jak całą drogę na stadion słucha jakże dobrego muzyka- Justina Biebera :lol:

Ty podaj czego ty słuchasz to się pośmiejemy.

IncognitoTSW 13.08.2010 21:59

http://www.***************/news/show..._gest_kapitana

Cytat:

Dlatego w dniu wczorajszym nasz kapitan po raz kolejny powiedział "tak" kibicowskim inicjatywom. Najpierw na rzecz dzieci z domu dziecka ofiarował swą najnowszą koszulkę meczową, a następnie reprezentantom SKWK przekazał 63 zł, dla fana Białej Gwiazdy, który mocno udziela się kibicowsko, a którego akurat w tym momencie nie stać na opłacenie wyjazdu do Łodzi.

Ależ się szarpnął nasz kapitan.

Mrsnh 13.08.2010 22:14

a co, mial wszystkim oplacic wyjazd? fajny gest i tyle.

reperandt 13.08.2010 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 960256)
http://www.***************/news/show..._gest_kapitana

Ależ się szarpnął nasz kapitan.

Wyjazd kosztuje 63zł więc tyle zapłacił, o co chodzi? Miał zapłacić 1000 zł skoro wyjazd kosztuje 63?

SpoXsteR 13.08.2010 22:27

moze nie jezdzi na mecze wiec nie wie.. choc pewnie na weszlo cos przeczytal nie bedac do konca doinformowanym, i nie chodzi o samego Sobola, tylko o kazdego grajka, ktory bedzie oplacac kazdy nastepny wyjazd..

picasso 13.08.2010 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez reperandt (Post 960276)
Wyjazd kosztuje 63zł więc tyle zapłacił, o co chodzi? Miał zapłacić 1000 zł skoro wyjazd kosztuje 63?

chodzi pewnie o to żeby oprócz tych 63 zł zrobil jeszcze kanapki na drogę.

IncognitoTSW 13.08.2010 23:08

Ale żeby zaś od razu pisać o tym jako o wielkim nietuzinkowym geście? Poprosili go to dał drobne z tylnej kieszeni i tyle. Nie wiem czym się podniecać, żeby tak to opisywać.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 960284)
moze nie jezdzi na mecze wiec nie wie.. choc pewnie na weszlo cos przeczytal nie bedac do konca doinformowanym, i nie chodzi o samego Sobola, tylko o kazdego grajka, ktory bedzie oplacac kazdy nastepny wyjazd..

Piszesz to żeby tylko pisać, czy cokolwiek się nad tym zastanawiasz?

Maćko 13.08.2010 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 960319)
Ale żeby zaś od razu pisać o tym jako o wielkim nietuzinkowym geście? Poprosili go to dał drobne z tylnej kieszeni i tyle. Nie wiem czym się podniecać, żeby tak to opisywać.

Ale razem z przekazaniem koszulki to JEST wielki gest także materialnie(bo chyba tylko o sferze materialnej piszesz).
Wiesz, ile nasi kopacze muszą zapłacić, jeśli zachce im się np. rzucić koszulkę w trybuny czy zostawić sobie w domu? Z przekazaniem na aukcje jest zapewne to samo, więc szacunek dla Radka!

Jeśli coś nie pasuje to jeden z drugim kup komuś bilet na wyjazd i tyle.

IncognitoTSW 13.08.2010 23:33

A co to on sam tę koszulkę sobie kupił? Tak jakbyś Ty dostawał co tydzień nowy strój w pracy i raz dał jeden koledze. Ktoś by uznał, że to "nietuzinkowy gest" z Twojej strony? Nie sądzę.

Jak o mnie napiszesz artykuł pod tytułem "Nietuzinkowy gest kibica Wisły Kraków" to Ci tez mogę dać 63 złote na wyjazd:rotfl:

Greeg 13.08.2010 23:54

Zawodnicy płacą z własnej kieszeni za każdy kolejny komplet stroju.

Maćko 14.08.2010 00:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 960328)
A co to on sam tę koszulkę sobie kupił? Tak jakbyś Ty dostawał co tydzień nowy strój w pracy i raz dał jeden koledze. Ktoś by uznał, że to "nietuzinkowy gest" z Twojej strony? Nie sądzę.

Jak o mnie napiszesz artykuł pod tytułem "Nietuzinkowy gest kibica Wisły Kraków" to Ci tez mogę dać 63 złote na wyjazd:rotfl:

Jeśli mi kupisz jeszcze koszulkę za 600(bo tyle piłkarz musi zapłacić, a przynajmniej musiał w 2008), z Twoim nazwiskiem i numerem na plecach + przy okazji autograf, napiszę taki artykuł.
A o koszulkę się nie bój - oddam na cele charytatywne.

Worcester 14.08.2010 10:19

co nie zmienia faktu, że koszulkami nie szastają na prawi i lewo, więc nawet to 600 zł raz na jakiś czas nie ruszy nikogo, bo oni zarabiają wielkie pieniądze jak na taką bryndzę jaką prezentują.
Informacja o przekazaniu 63 złotych polskich nie musiała się ukazać w takim kontekście: "Wielki gest...". Wielkim gestem byłoby jakby każdy z tych panów, którzy kompromitują na boisku nasz klub raz na miesiąc wyrzucił 2 tys. na wyjazdy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl