![]() |
Myślę że od nowego sezonu będziemy na tym stanowisku mieli kogo innego chociaż przy szczęściu Trio do ludzi to lepiej może żeby nikogo nie zatrudniali.
|
|
Cytat:
|
opis fajny , ale w 10 sezonów zaliczył
- feyenoord - excelsior - cambur - brighton - huddersfield - go ahead eagles - genclerbirligi - renhe - akhisarspor - ludogorets 10 klubów w 10 lay może zbić piątke z Adim |
Cytat:
|
Nie znam gościa. Nie mam pojęcia gdzie grał i dlaczego akurat tutaj przyszedł. Już mnie nie jarają informację o nowych nabytkach przed zobaczeniem jak gra.
|
Guliczce nie przypadł do gustu.
|
W styczniu grał w meczu Wisly z Ludogorcem, wszedł w 46 minucie, jakby kogoś interesowało jak gra.
Na papierze skrzydlowy z najlepszym CV. Jeszcze jesienią strzelił hat trick w lidze Europy, więc sądzę że i na szpicy sobie radzi |
Cytat:
|
http://www.90minut.pl/sparing/1/sparing15950.html
Co najwyżej jest miesiąc bez klubu :) Wg transfermarkt bez klubu jest od 31 stycznia. |
Jeśli przez miesiąc się nie przemęczał, to gotowy będzie na pierwszą ligę...
|
Czyli solidnie odpoczął i w sobotę będzie w mega gazie
|
Czyli obserwowali chłopa, był bez klubu miesiąc i ściągnęli go po dwóch mega ważnych dla nas meczach?
Czy leci z nami pilot? Czy ktoś w tym klubie ogarnia aspekt sportowy czy może po prostu w Football Managerze wychodziło inaczej? Kompromitacja za kompromitacją. |
Cytat:
|
Tu potwierdzenie z 31 stycznia z oficjalnej strony Bułgarów.
https://www.ludogorets.com/en/news/?i=4646 No, cóż pewnie chłop liczył na coś lepszego niż granie z Klimentem :) |
Transfer bardzo sensowny na papierze, ale jeśli chodzi o jego termin - nie przyszło Wam do głowy, że koleś po odejściu z Ludogorca liczył na bardziej intratnego pracodawcę? Przejechał się, po zamknięciu okna w poważniejszych ligach musiał pewnie zejść z oczekiwań - zarówno tych sportowych jak i finansowych, co dało nam szansę go podpisać. Jak dla mnie na papierze przynajmniej transfer na bardzo duży plus.
Poletanović też zeszłą rundę grał wszystko praktycznie od deski do deski w Rakowie, tylko się go pozbyli ze względu.... na wysokie oczekiwania finansowe i zbliżający się koniec kontraktu. A teraz pytanie : skoro nas stać na piłkarza, którego nie udało się przedłużyć Ludogorcowi czy Rakowowi jak dużymi pieniędzmi palimy teraz w piecu celem utrzymania ekstraklasy? Jeśli się uda, nie będzie to pewnie miało znaczenia, gorzej jak się nie uda (tfu tfu). Ogólnie jestem optymistyczną osobą, ale teraz mam duży niepokój o to, jak to wszystko się rozwinie. Wracając do tego całego Manu : Podstawowy piłkarz klubu, gdzie z ławy miał długimi momentami problem z podniesieniem tyłka taki Świerczok? Tam grał Góralski jednocześnie grając w meczach naszej kadry. Ludogorec to nie są ogórki i ten cały Manu na ogóra nie wygląda. Kwestia jest inna - czy Brzęczek zdąży to wszystko ułożyć z taką ilością nowych graczy? Bo umówmy się, że w pierwszym składzie na Lechię może wyjść 5-6 nowych piłkarzy. Wiadomo papier to papier, a ekstraklasa nieraz nas zaskakiwała. Tu największy szrot (przynajmniej na papierze) robił furorę, a piłkarze ze świetnym CV często i gęsto nie dawali rady. Trzymam kciuki, żeby grał dobrze. Skład : Biegański Gruszkowski - Frydrych - Colley - Hanousek Manu - Zhukov - Fazlagic - Poletanovic - Savic Ondrasek wygląda dość mocno pomijając pozycję napastnika (chociaż ja Zdenka bym tak szybko nie skreślał). I obwodzie jest Cisse za któregoś z pomocników, jeśli dajmy na to Savić na kierownicy. Jest jeszcze dość sporo meczy, kto powiedział, że dalej musimy przegrywać i grać taką padakę? W tej chwili zajmujemy pozycję spadkową, więc jesteśmy jednym z faworytów do spadku ale to się może szybko zmienić. Taka jest piłka. |
Nie chcę zapeszać ale wuja jak na razie wygląda kompetentnie więc powinien ten cały burdel skleić i dowieźć utrzymanie. Dyja to też koleś na + Przeraża ilość stranierich w drużynie ale pozostaje nam wierzyć i wspierać drużynę.
JAZDA JAZDA JAZDA !!! |
@s1mone
Z tej układanki wypada Frydrych, więc obawiam się, że zobaczymy na środku Szotę. Myślę, że spróbują też Manu na 9-tce. |
Nie wypada, anulowali mu czerwoną kartke .
|
O kurcze, nie wiedziałem, jakoś tak w ciągu ostatnich paru dni mniej newsów sportowych czytam.
|
Naszą politykę transferową a raczej jej brak, można określić mianem Wisła cudzoziemska...
|
Cytat:
Jak spadniemy to na pewno większe Mamy 17 obcokrajowców w tym 5 napastników. Czegoś takiego nie pamiętam. |
Karherop ma rację.Szatnię trzeba przewietrzyć i to bardzo dokładnie. Na pewno prawy i lewy obrońca będzie potrzebny. Mimo wszystko ktoś do rozegrania do środka pomocy. Jeden skrzydłowy solidny mimo wszystko . Liczę, że któryś napastnik wypali i nie będzie trzeba nikogo ściągać.
Do pożegnania będą: jeden z dwójki Szot Gruszkowski , Hanousek- chyba że Sparta będzie chciała max 100 koła euro to niech siedzi u nas. Kuveljić, Skvarka, Żukow, Hugi, Kliment, Młyński na wypożyczenie. Ktoś z dwójki FBF Ondrasek, który z nich nie odpali. Zakładam ,że Manu i Cisse pograją na tyle dobrze, że wywalcza sobie kontakt na przyszły rok u nas.Do zastanowienia się co z Sadlokiem i Urygą bo na kolejny sezon z Jego kontuzją nas nie stać. |
Kończą się umowy FBF, Żukowa, Savicia, Hanouska, Elvisa, Fernandesa.
Niestety zostają Kliment, Skvarka, Kuveljic, Hugi. Ale i z nimi można się dość bezboleśnie rozstać jak spadniemy |
Fernandes Manu i FBF muszą się jeszcze z dobrej strony pokazać, żeby zostali u nas, Hanousek zależy ile Sparta za Niego krzyknie. Reszta no może poza Saviciem PAPAPPAPPA
|
Z FBF jest opcja przedłużenia kontraktu o rok, ciekawe czy z tego skorzystają żeby jeszcze na nim zarobić.
|
eee... to FBF już nie siedzi na lotnisku? Jednak wraca? Jezu, co za komedia.
|
Cytat:
|
Po akcji sprzed chwili za 3 miesiące Pan Sadlok również pappapaaa. Qrwa stoi jak kołek
|
Q....a nasi graja na własnej połowie po stracie gola w 2 min....
|
Sprzedać najlepszego piłkarza ,osłabiając skład i ściągnąć za te pieniądze takie drzewo jak Falzagić to był prawdziwy "majstersztyk".
|
Cytat:
Poza tym wszystko się zgadza - "majstersztyk" na miarę degradacji. |
Jedyne co ich tlumaczy ze najpierw poszedl Yeboah a pozniej nie mieli wplywy na odejsciu El Madioui.
Ale za ta czesc tej kasy mozna bylo wziac kogos sensownego. Ale naszmi mistrz Gula wypatrzyl Fazlagica za 0.5 mlnE. Skutecznosc transferow zenujaco niska. |
Cytat:
Każdy chyba wie że nie uważałem go za właściwego trenera, ale za transfery nie on odpowiada. |
Za Skvarkę, zdaje się.
|
Cytat:
Po raz kolejny przypominam że Aszraf nie odszedł przy wykorzystaniu klauzuli, tylko na normalną umowę transferową między klubami. I dla tych co zaraz będą pisać, że Al-Tawoon i tak by wpłaciło od ręki klauzulę o wartości ponad 2 mln euro, przypominam że ich rekordowym transferem był wtedy zawodnik za 1.4 mln euro (pewnie też płacony w ratach). Więc tak, trzeba było nie podejmować negocjacji z Arabami i spokojnie czekać. |
Cytat:
To nie jest problem tych dwóch konkretnych piłkarzy. Wszystko zostało spieprzone. Co więcej, uważam że i z yawem i z Aschrafem wyniki i gra byłaby teraz bardzo podobna. |
Cytat:
- Ale przecież w przypadku El Mahdiouiego miała wejść w życie po prostu klauzula odstępnego… - Nie do końca tak to się odbyło. Klub, który go pozyskał, zgodził się zapłacić więcej niż wynosiła klauzula, a my z kolei zgodziliśmy się na rozłożenie płatności na raty i wynegocjowaliśmy duży procent od kolejnego transferu. A tutaj inny fragment: Mieliśmy styczeń 2021 roku, w perspektywie kolejne mecze przy pustych trybunach, żadnych dodatkowych środków na inwestycje, a do tego niską pozycję w tabeli. W takich warunkach musieliśmy przekonać piłkarza tej klasy, że jednak warto związać się z Wisłą Kraków. W ramach przekonywania musieliśmy mu pewne rzeczy pokazać, nakreślić, co może się wydarzyć i gdzie może dojść, jeśli się z nami zwiąże. I wystarczyło pół roku gry w Wiśle, żeby ten nakreślony przez nas scenariusz się zrealizował. Podjęliśmy pewne zobowiązania i należało się z nich teraz wywiązać. W ten sposób też staramy się budować wiarygodność tego klubu. Gdybyśmy powiedzieli do Aschrafa, że OK, obiecaliśmy ci coś, ale teraz zrobimy wszystko, żeby się z tego nie wywiązać, gdybyśmy szukali jakichś trików, sztuczek prawnych, to jakbyśmy wyglądali? To nie byłoby dobre ani w relacjach z piłkarzem, ani w kontekście budowania wiarygodności Wisły jako solidnego klubu. |
Cytat:
To co robisz to zakłamywanie rzeczywistości. Pozbyliśmy się jedynych atutów, w zamian sprowadziliśmy emerytów i szrot z całej Europy - to się nie mogło udać. Kilka osób bredziło że konkurencja w składzie podniesie poziom, ale konkurencja między dwoma słabymi piłkarzami nic nie da. Będą grali na zmianę. W naszym klubie pracują ludzie niepoważni którzy mają mentalność drobnych sklepikarzy i nie ogarniają kwestii sportowych. Z ich punktu widzenia to był złoty interes, w rzeczywistości to było samobójstwo. |
Yeboah robił różnice. Fakt wybiórczo traktował mecze ale też nie można zaprzeczyć, że:
Wisła - Zagłębie 3-0 - Gol i asysta Łęczna - Wisła 1-3 - Gol Wisła - Legia 1-0 - Asysta Wisła - Cracovia 1-0 - Gol Wisła - Termalica 3-0 - Gol Te mecze dały nam 15 pkt na 22 zdobyte. I ja nie mam pretensji, że został sprzedany. Mam pretensje o to, że mimo tego, że już od sierpnia było wiadomo, że gość raczej odejdzie, to nikt nie przygotował się na to. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl