![]() |
|
Cytat:
Łap Gwiaździsty http://www.wislaportal.pl/23604,Wygr...korskiego.html |
Gwiaździsty, ja nie wiem, dlaczego nienawidzisz Smudę... Ale jest kilka faktów, które obalają twoją teorię o "wielkiej roli" Brożka a nie Smudy... 1) Nie tylko Brozio strzela. Np taki Garguła, który przez ostatnie kilka lat nie mógł się odblokować, w 21 spotkaniach strzelił 7 bramek. Przez pozostałe 4 sezony strzelił tych bramek całe 4. Strzela Guerrier, strzela Chrapek. Strzeliliśmy w 20 meczach 30 bramek, czyli więcej, niż przez cały poprzedni sezon. 2) Nasza obrona jest bardziej pewna niż w zeszłym roku, liczba straconych bramek to pokazuje. 3) Więcej graczy zaczęło grać lepiej: Głowa, Jovanović, Miśkiewicz, Chrapek, Garguła, zjazd zaliczył jedynie Sarki, Małecki i Stolarski nie zadziwiali ani w tym, ani w poprzednim sezonie. Drużyna w końcu jest drużyną. Masz dwóch płaczków: Małecki i Stolarski, którzy zwinęli ogon, bo nie chcieli walczyć. NIE CHCIELI - bo nie można powiedzieć, że Smuda im nie dał szans. Dał ich sporo, a oni zawiedli - taka jest prawda. Małecki jaki jest wielki pokazał zaś wcześniej w Turcji. Od czasu odejścia Maaskanta gra piach. A przecież to już miało miejsce dawno temu, zanim Smuda tu się pojawił. Jak mówię, sam krytykowałem Smudę za EURO, ale teraz widzę, że bycie trenerem klubowym, a reprezentacji to 2 różne rzeczy. Smuda w naszej lidze radzi sobie świetnie, nie jesteśmy jedynym przykładem drużyny, którą wyciągnął z dołka - patrz Lech, Zagłębie...
|
Cytat:
W sumie masz rację to że Garguła, Chrapek, Miśkiewicz, Głowacki, Jovanovic, Bunoza i reszta grali dobrze to też zasługa nie Smudy a Brożka! |
Jeszcze Donald Guerrrier daje radę.. Jakby do tematu nie podejść, Franz jesień miał udaną. Co w niczym nie zmienia, że parę błędów było, Sobol (bo moim zdaniem nie tylko o kasę chodziło) i takie tam, ale to było ..
Ważne co dalej, a tu mamy same niewiadome. Bunoza, Miśkiewicz.., no i transfery do nas, proponuje wiec nie analizować już tego co za nami, (Sobolewski, Małecki, Stolarski), tylko skupić się na tym co przed nami.. |
Donald to jak na Wisły warunki strzał w dziesiątkę.
Dziwie się trochę, ze tak mało ludzi mówi o tym. Świetna lewa noga, szybki, mający ciąg na bramkę. Z zaciekawieniem będę mu się przyglądał na wiosnę. Wie ktoś ile Wisła dokładnie za niego zapłaciła? |
No nie wytrzymam.
Ja myslalem ze watek wielkiego Patryka został zamknięty a tu niestety do dzisiaj mamy jego wyznawcow... |
To apropos naszej polityki transferowej. O testach faceta z 7 ligii niemieckiej
http://www.weszlo.com/news/18219-Wis...hetna_od_zaraz |
Cytat:
To, że klub ma listę wartościowych piłkarzy na poszczególne pozycje okazało się tradycyjnie zwykłym .p.....eniem. Testy ogórów mają się dobrze. Kolejna porcja memów zapewne już wkrótce. |
To tylko świadczy o nasZym genialnym scoutingu. Który Polski klub sonduje nawet 7 ligę niemiecką? A tak serio to klub chyba szykuje się na grę w 3 lidze skoro szuka wzmocnień w niemieckiej a klasie... Kto następny? Reprezentant san marino?
|
Nie no od kiedy jest Jacuś klub się ciągle kompromituje. Chyba prezes jest fanatykiem testowania wszystkiego co ma parę nóg i jakoś gdzieś kiedyś kopało piłkę. A może Bednarz po cichu otworzył bardzo ekskluzywne biuro wczasowe i sprzedaje treningi z pierwszą drużyna Wisły Kraków.
|
Weźcie sobie stoperan bo Was chyba posrało.
weszło zwaliło gruchę i kolejny raz przypierdzieliło się do Wisły odwracając uwagę od swoich sympatii klubowych. Zaraz się okaże że nie 7 liga ale 1, nie Niemcy ale Francja i nie do Wisły ale do Pogoni ale o tym już nic nie napiszą |
Jak dla mnie to Smuda majac jaja powinien sie postawic,bo sam zrobił z gęby szmate ,albo mu zrobili.
Mówił wyraźnie o 3-4 transferach(musiał to powiedziec w oparciu o czyjąs deklaracje...), twierdzil tez ,ze ma wartosciowych graczy,którzy moga od razu wejsc do pierwszego składu,a my testujemy nie wiadomo kogo.I to już nie chodzi mi o news-y z weszło. Skoro wiedział ,ze moga wejśc "like this" do pierwszej 11,to jeżeli testy ,to tylko medyczne w przypadku takich zawodnikow. Jezeli mu obiecał to Cupiał,to tez świadczy o Nim zaje....I mozna zwalac na skauting,na brak kasy,ale tak naprawde to kasą rzadzi Cupiał i na podstawie jego decyzji sa składane pewne deklaracje. Zawodników których mozna pozyskac,nawet za jakas nie wielka kase jest mnóstwo,tylko trzeba ja posiadac. Mamy 3 tygodnie po otwarciu okna za soba,nastepne trzy do startu ligi,a my dalej jestesmy w czarnej....Ba jeszcze głebiej patrząc kto odszedł,kto ma kontuzje i może nie zagra do końca rundy. |
Kur... SKWK jeżeli macie coś do powiedzenia w klubie to w trybie natychmiastowym trzeba przyspieszyć wyj... łysego 7egionisty!!! To już jest szczyt chamstwa co się dzieje w tym klubie! Broniszewski mówił, że wyciągnęli wnioski i nie będzie na testach szrotu!Ja w tym klubie już nikomu nie uwierzen nikomu!!! Banda oszustów a na czele niej stoją: 7egionista, Smuda i Cupiał!
|
W tym momencie to przegiecie.. 7 liga...
|
Oooo czuję że niektórzy to dzisiaj kosy na sztorc i jedziemy na Myślenice....
Apele do SKWK. :) Smuda ma rozeznanie w niższych ligach niemieckich to wyciąga grajków stamtąd. Mamy co mamy. Nie liczcie na wiele, będzie się wam dużo przyjemniej żyło. |
Cytat:
http://ssvulm1846-fussball.de/typo3t...10848bd2ea.jpg Chciałbym zauważyć, że ów Brazylijczyk jest w klubie SSV Ulm 1846 od roku 2013... nie wiadomo jednak skąd w ów zasłużonym klubie się znalazł? Napewno nie uciekł w hamburskim porcie z kontenera wypełnionego bananami, bo już dawno by go deportowali. |
Jednak warto spróbowac każdego, wiem wiem że wyżej napisałem coś innego. Ale pamiętam, że w Schalke 04 któregoś z naszych, nie pamiętam którego Hajtę czy Wałdocha wygryzł ze składu chłopak z klubowej butki z żarciem :) Miło by było, żeby ten chłopak też okazał się mega talentem, wtedy kopara by opadła.
|
Cytat:
|
Cytat:
Odnośnie do testów - żaden wstyd. Liga biedna, to trza mierzyć siły na zamiary. Wstyd był kiedyś, jak nie można było sprowadzić bramkarza, a na testy przyjeżdżali brzuchaci jegomoście. Teraz jesteśmy trochę niżej, że tak się wyrażę. Poza tym - wstyd to jest brać zawodników z "wyższej półki" i nie mieć z nich pożytku. |
testy
Jak to sie dzieje że taka borussiia potrafi testować chłopaka z uks łódź a my nikogo z polski mamy chu....wy skauting
|
Cytat:
Zanim powstal artykul to nasza strona glowna poinformowala o tych testach wiec sami wystawiamy sie na strzal. Jak juz musimy testowac takich ogorow to moze robmy to po cichu bo naprawde nie ma sie czym chwalic. |
Fajny tekst nt. testowanego Brazyliczyka z VII ligi
http://sporteuro.pl/sport/publicysty...%85%C4%87.html |
Cytat:
Jeżeli taki Sobota dopiero w wieku 22 lat pokazał się w wyższej klasie rozgrywkowej a Piech w wieku 25 lat to pokazuje że pewnie jest jeszcze sporo piłkarzy na których coś można zarobić w polskich niższych ligach. No ale Kapka czy Kuźba pewnie wolą jechać do Niemiec, Albanii czy Serbii niż przysłowiowej Kolbuszowej. |
Cytat:
Wracając do temu jesli wielkie 3 transfery to mit.To na bank nic nie szkodzi nam aby testować takich gości niestety.... |
jeśli nie mamy kasy, to nie ma co się dziwić, że testujemy ogórów. Jest zima i nie mając pieniędzy na transfery gotówkowe, zostają 3 opcje :
- testujemy no-name'ów (kto wie, może jeden na dziesięciu się trafi w miarę ogarnięty) - podpisujemy jakiegoś bardziej znanego zawodnika bez kontraktu (skoro teraz nie ma kontraktu, to znaczy, że od co najmniej pół roku nie ma klubu) - obserwujemy zawodników, którzy za pół roku będą bez klubu Najbardziej logiczna i rozsądna jest trzecia opcja. Nie trzeba testować, bo można sprawdzić zawodnika w meczach jego drużyny. Pierwsza opcja jest najmniej ryzykowna, ale przynosząca najmniejszy zysk. Przykładem drugiej opcji może być np. Irek Jeleń. Takich jeleni po całej Europie jest rozsianych całe setki, z tym że już mieliśmy w swoim składzie Lameya i Bukhariego - zawodników z przeszłością, darmowych, ale niestety kiepskich. Tak więc nie ma co się spodziewać, że podpiszemy kogoś dobrego w tym oknie, bo nie mamy kasy na trasnfer, a zawodnicy bez kontraktu są po prostu słabi (jak trafi się jakiś dobry grajek, to niestety 90% Ekstraklasy może nas przebić finansowo. A żaden zagraniczniak nie przyjdzie tu dla przyjemności i chęci gry w Polsce). |
Blaszczykowski byl z 4 ligi polskiej ktora nie wiem czy jest lepsza od 7 niemieckiej...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:41. |
|
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl