![]() |
Cytat:
|
A czy nie mogą zrobić takich zabezpieczen jak jest to na stadionie PSG ??
http://stadiony.net/stadium.php?s=57 |
Cytat:
ale trzeba uwzględnić komfort oglądania meczu w takich warunkach nie chciałbym się tak męczyć na jakimś innym stadionie jeszcze coś czuję, że na daszku będzie gniazdo prewencji z sikawką |
Cytat:
Tak to można skomentować. |
Widzę że większość chce dać kibiców gości tam, gdzie do tej pory byli ( czyli koło okrąglaka ), ale zapominacie, że teraz to będzie blisko 2 tys kibiców gości + sektor buforowy, to zajmie nam prawie połowę E i nici z oprawy na dwie trybuny:/
|
Dobra , do stadionu dolozono juz 100 mln zlt . Moje pytanie brzmi :
Czego po tych wszystkich dodatkowych nakladach brakuje do PELNEGO WYKONCZENIA stadionu i jaki moze byc tego orientacyjny koszt ? Na dzisiaj stadion nie w pelni gotowy kosztuje 505 mln złt a tymczasem po drugiej stronie Błoń http://www.wikipasy.pl/Encyklopedia_KS_Cracovia_online 31.03.2010 - Jak udało nam się dowiedzieć podczas dzisiejszej wizyty na Stadionie Cracovii, termin CAŁKOWITEGO zakończenia prac budowlanych zarówno części sportowej jak i komercyjnej został zmieniony na wrzesień 2010 roku. Tym samym czas budowy zostanie skrócony o 14 miesięcy! Wniosek ? Ludzie zarządzający tym miastem nie są nieudacznikami , wręcz przeciwnie potrafią się świetnie zorganizować . Problem polega na tym że robią to tylko wtedy gdy mają swój interes resztę problemów mając w d.... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Krzesełka latały jak talerze na trybunę Francuzów, ludzie się tam tratowali, pachniało jakimś Hazel... Francuzi nie mieli pojęcia, że to, co pokazali Polacy jest możliwe, mam nadzieję, że u nas w ogóle biorą to pod uwagę, ale faktycznie wygląda to kiepsko - dla mnie jeden z wielu argumentów na zostawienie gości tam, gdzie siedzą. A 1650 miejsc to mniej, niż dwa sektory trybuny południowej -zostaje ponad pół sektora na bufor, a to wystarczy (tak ogrodzić, żeby mieli dwa wejścia i te 1700 krzesełek, dalej bufor i od E3 nasi). Wicked mnie uprzedził, przynajmniej, jeśli chodzi o pointę... |
Cytat:
Kolejna malwersacja? |
Jakis kabaret z tymi dodatkowymi pieniedzmi.
Ide do sklepu, chce bulke z szynka za 3,50. Mam 1,50-dostane sama bulke. Za chwile wracam z calym 3,50 i znowu dostaje sama bulke???? |
Cytat:
Widac na każdym kroku skandaliczne podejście do tej inwestycji i ciągłe próby" utarcia dupy szkłem " |
Prezydent Jacek Majchrowski potwierdził iż 1. maja wszyscy chętni będą mogli na własne oczy przekonać się jak postepują prace przy budowie stadionów Wisły...i Cracovii.
W punktach prezentujemy Państwu potwierdzone informacje dotyczące budowy: - trybuny oddane będą w przewidzianych terminach w stanie surowym, za wykończenie odpowiedzialny będzie dzierżawca bądź operator - Wisła S.A. będzie we władaniu 25% obiektu (część sportowa), natomiast pozostałe 75% (część komercyjna) przypadnie w udziale operatorowi - trybuna D oddana zostanie kibicom na powrót w lipcu, przygotowane będą drogi dojścia, niestety brak wykończenia nie pozwoli, póki co, na rozszerzenie jej potencjalnych możliwości - 1. maja odbędzie się dzień otwarty na stadionie Wisły (i Cracovii) |
Co dokładnie oznacza stan surowy?Że na trybunie D nie zostaną oddane toalety?I wchodzic dalej będzię sie dołem trybuny?
Co z innym trybunami?Co z szatniami? Czy tez może stan surowy dotyczy "tylko" pomieszczeń biurowych itp pod wynajem? |
Panie Darku czy może Pan odpowiedzieć na zadane już tu kilkakrotnie pytanie, tzn. na co są te 72 mln przegłosowane dzisiaj, skoro powstające trybuny i tak będą oddane w stanie surowym? Przecież te 72 mln miały być dołożone tylko w przypadku gdy nie znajdzie się inwestor zewnętrzny gotowy wyłożyć tą kasę. Więc zostały one przegłosowane i kolejne 75 mln wyłożyć ma jakiś inwestor zewnętrzny żeby wykończyć powstające trybuny?
|
idiotyzm z tym sektorem gosci (tez mnie to zastanawilo od dawna) ale takich kwiatkow przeciez wiele na tym stadionie
|
Cytat:
Dlatego z niepokojem czekam, aż padnie konkretna odpowiedź na kluczowe pytanie: Skoro te 72 mln nie są na to, aby stadion nie był oddawany w stanie surowym, to na co są? Aha i chciałbym kiedyś poznać imię i nazwisko tego barana, który osobiście zatwierdził projekt przebudowy i oddania stadionu w stanie surowym, bez wyposażenia szatni, pierwotnie murawy, IT itd. |
Z tym stanem surowym to raczej chodzi o to aby byl w lipcu/ sierpniu gotowy na ewentualny pierwszy mecz z Wlochami, a do pazdziernika wykonczyc go calkiem..
ps. jesli sie myle to juz megaprzekret, nie wyobarazam sobie aby mieli dokladac jescze wiecej na ten stadion |
Cytat:
Nam tutaj bardziej chodzi czy gotowe do października będą pomieszczenia trybuny zachodniej w tych 75mln, czyli szatnie dla zawodników, sędziów, trenerów, pomieszczenia kontroli antydopingowej, pomieszczenia obsługi obiektu, pomieszczenia mediów (kondygnacje +3 i +4 trybuny zachodniej), czy gotowy będzie catering na wszystkich 4 trybunach (ja sobie nie wyobrażam meczu bez kiosków wewnątrz obiektu, toć to istne miasteczko namiotowe wyrośnie wokół obiektu, kolejki jak za komuny lub w ogóle nie będzie cateringu na trybunach, przecież to masa ludu będzie musiała się przemieszczać w ciągu krótkiej przerwy). Wisła nie wyłoży na to pieniędzy bo nie ma, a operator nie będzie zainteresowany bo za część sportową nie on odpowiada. Będzie stadion bez szatni? |
Można więc założyć ,ze bedziemy od lipca grać na naszym stadionie a dalsza budowa i wykanczanie wszystkich pomieszczeń potrwa? wlasnie ile może nawet i kilka lat .Zajebiście przynajmniej jakby było Euro to musieliby skonczyć do 2011 roku a tak ....
|
Cytat:
Ciekaw jestem co teraz ze zleceniem/przetargami tych dodatkowych prac... |
Ludzie, ta informacja ze strony TWSD to jest przeciez prima aprillis:)))) wyluzujcie
|
goście do rogu, tak jak jest wszędzie na świecie !
|
Cytat:
|
A co z oświetleniem?Jest już podany termin kiedy będzie gotowe?
Bo jeśli nie na lipiec to jeszcze wyjdzie na to że puchary będziemy grali na Hutniku. |
Cytat:
Goście powinni iść do rogu ale nie tego |
Wobec ostatnich informacji mam nadzieję, że szybko uda się pozyskać operatora. Szkoda by było gdyby podczas meczu nie można było kupić jedzenia i picia. Jeśli faktycznie chodziłoby tylko o wyposażenie lokali w meble i sprzęt chętni powinni się znaleźć. Na moje oko to taka przysłowiowa "budka z żarciem" to świetny interes. Liczę również na szybki ruch ze strony Wisły w kwestii muzeum.
Wracając jeszcze do samej budowy wciąż nie mogę zrozumieć kilku rzeczy. Wykonawca kończy prace w listopadzie, oddając stadion w określonym w umowie stanie. (czyli jak się dziś dowiedzieliśmy surowym). Zastanawiam się mówiąc najprościej jak będzie wyglądać trybuna główna w sierpniu podczas pierwszego meczu. Czy wtedy będzie już zainstalowane oświetlenie?, czy mecz zostanie rozegrany przy 3 trybunach?, czy pomieszczenia dla piłkarzy będą wykończone w 100% czy raczej będzie to tymczasowa prowizorka? Czy będą gotowe drogi dojścia do ukończonych już trybun? Ciekaw też jestem kiedy nastąpi uszczelnianie dachu na C. |
Tu pisze ze znaleziono inwestora do wykonczenia stadionu http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...y_stadion.html
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Na trybunie wschodniej jest zaprojektowanych 9 kiosków gastronomicznych (4 na kondygnacji 00, 5 na kondygnacji +2), na zachodniej 7 (3 na kondygnacji 00, 4 na +2). Biorąc pod uwagę wielkość trybun N/S to pewnie zaprojektowano (lub zaprojektuje się) po 3 kioski. Ich wyposażenie więc to nie takie hop siup, trudno ukryć że nie jest to opłacalna inwestycja, dlatego one powinny zostać wyposażone przez inwestora, ich brak szczerze mnie dziwi (z nowo budowanych stadionów tylko na naszym ten obowiązek jest zrzucany na klub czy operatora... ) i pewnie skończy się jak w przypadku trybuny południowej. Nawet gdyby nie wykonano wszystkich, a 2 na kondygnacje + bezgotówkowe płatności to sprzedaż szłaby dosyć sprawnie. |
Cytat:
hm, w sumie taki bezdotykowy terminal, jak w maku - to by było coś! 30 sekund na transakcję od zamówienia po odejście zadowolonego klienta ;) |
Cytat:
|
Wygląda na to że to nie żart ale ja podbijam swoje pytanie co to dla nas oznacza czy przy takim wykończeniu stadionu da się na nim grać puchary?
|
Zdewastowane boisko! Gdzie zagra Wisła i Cracovia?
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ia,1459264,812 :D:D:D:D:D |
Mogli się bardziej postarać z opisem a i grafika im tak nie wyszła ;) Na pierwszej fotce nie ma kretowiny w narożniku a na drugiej jest ;)
|
Znowu przylecialy krety i wydziobały trawe?
|
Ciekaw jestem co jest żartem na tswd, ale w sumie nie rzuca się nic tak na pierwszy rzut oka ;) Mam nadzieję że rzeczywiście przegłosowali tą kasę i że starczy na wszystko prócz punktów gastronomicznych i tych innych.
*Na oficjalnej Głowa odzyskał auto sprzed 14 lat ;) |
Cytat:
http://premiumshop24.bzwbk.pl/899,34...rCard_PayPass/ bezdotykowa karta, którą się wcześniej doładowuje na określoną kwotę, a później zbliżeniem do czytnika płaci z środków, które się na nią wcześniej wrzuciło. No, ale to próżniaczej głowy marzenia. Fajnie by było, ale OT robię ;) |
Piękne to by było gdyby ten system zgrali z KKM w [końcu stadion miejski;)] albo nawet z nowymi legitymacjami studenckimi. Ale tu chyba ponosi mnie fantazja.
co do tegorocznych żartów w tym roku stadion jest chyba na topie bo Gazeta Krakowska podaje, ze sponsorem tytularny stadionu Wisły zostanie ... comarch, a sam stadion będzie się zwał Comarch Arena. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl