Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Jaroo1 06.03.2011 18:58

Mysle ze sedzia powinien przerwac mecz i dac walkowera dla Polonii uhehehe

Cytat:

NIe wie po co te race, no normalnie idiota :D
Przeciez powiedzial ze z kosmosu jest

Ogryzek 06.03.2011 19:03

No niestety niezbyt korzystna kolejka dla nas. Po cichu liczyłem że 2 z 3 zespołów realnie walczących o MP z nami (Lech, Legia, Jagiellonia) zgubią punkty. Punkty zgubiła tylko Jagiellonia. Szkoda że jeszcze nie Legia albo Lech.

Wiadomo - trzeba liczyć tylko na siebie, więc nie pozostaje nam nic innego jak wygrać z Widzewem:)

PS
Hubnik a Genkov....

Syn Kangura z 1984 06.03.2011 19:08

Można było zwiększyć przewagę, a tak to pupa. Dyskopolo zagrało beznadziejnie i oddali...oddali to za mało powiedziane, oni podarowali te punkty truskawką. Szkoda :P

yogul 06.03.2011 19:10

Po dwóch meczach Legii ogromne wrażenie na mnie robi Hubnik,
moim zdaniem największe wzmocnienie W ekstraklasie.
Takiego napastnika jeszcze chyba nie mieliśmy. Gra podobnie jak Lewandowski.

radek2323 06.03.2011 19:13

Legia słabo a Polonia tragicznie boje sie bardziej Amiki niz Legii w walce o mistrzostwo

aNouc 06.03.2011 19:13

Nie mieliśmy, ni ch.ja. Prędzej to był samoboj niż gol Hubnika i już wielkie hura hura. jak na razie to Marcelo z Wisły więcej namieszał niż Hubnik, a porównujemy obrońce z napastnikiem.

Emenems81 06.03.2011 19:16

Nie chodzi o to czy samob. czy nie, tylko chodzi o samą gre, bije naszego Genkova na głowe..

flamengista 06.03.2011 19:22

Proponuję oceniać zawodników po więcej niż 1-2 meczach. Z Hunbika, Dzalamidze i Meliksona zrobiono już gwiazdy. Podobnie na początku poprzedniej rundy pisano o Christianie Diazie, królu strzelców ligi boliwijskiej. Jak się potoczyły jego losy, można poczytać tutaj:
http://www.weszlo.com/news/6443

Więc może ostrożniej z sądami. Mnie też Melikson zachwyca, ale niech gra na tym poziomie przez całą rundę to będzie się czym faktycznie podniecać. Podobnie Hunbik i Dzalamidze.

harthausen 06.03.2011 19:29

nie piszcie , że kolejka dla nas niekorzystna, najwyżej remisowa, w Białymstoku mają prawo narzekać.
niekorzystna byłaby , gdybyśmy my jakieś punkty pogubili.

jak nie patrzyć, mocne kluby wracają do gry, mniej lub bardziej fartownie oczek przybywa.
Górnik , ten jest wysoko :)

Edson 06.03.2011 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 1061000)
Po dwóch meczach Legii ogromne wrażenie na mnie robi Hubnik,
moim zdaniem największe wzmocnienie W ekstraklasie.
Takiego napastnika jeszcze chyba nie mieliśmy. Gra podobnie jak Lewandowski.

Napastnik i prawy obrońca - na tych pozycjach legia ma lepszych zawodników od nas. Reszta nie podlega dyskusji. No może po za lewą obroną, Wawrzyniak robi ciut lepsze wrażenie niż Paljić.

Kocur 06.03.2011 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radek2323 (Post 1061001)
Legia słabo a Polonia tragicznie boje sie bardziej Amiki niz Legii w walce o mistrzostwo

Tiaa - za to my zagraliśmy cudowny mecz z Arką np.

Za 2 tygodni nikt nie będzie pamiętał czy to był samobój, czy to może ptak nasrał i piłka przyspieszyła.

Legia ma 3 punkty i to jest dla nas ważne żeby ich miała jak najmniej.

dawidTS 06.03.2011 20:26

Traore z Lechii jak na defensywnego pomocnika jest w uj bramkostrzelny.Ciekawy zawodnnik ,fajnie by bylo gdyby grał u nas tymmbardziej ze ma 21 czy 22 lata

wanciak86 06.03.2011 20:32

zapomnijcie o Naszym Traore;)
Ma jeszcze 2 lata kontrakt, zreszta w kontrakcie nie ma zapisu o kwocie odstepnego, tą wskazuje klub:)

DawidTs Traore defensywnym pomocnikiem ? Ty ogladasz Nasza e-klase w ogóle?

Traore, i Melikson (jak narazie, bo gra zbyt krótko) to dla mnie najlepsi gracze Naszej e-klasy.

dawidTS 06.03.2011 20:46

W Rosenborgu grał jako defensywny pomocnik

Pablooo 06.03.2011 21:12

http://s24.pl/urban_trenerem_zaglebia-s85291.html

Wizard 06.03.2011 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawidTS (Post 1061063)
W Rosenborgu grał jako defensywny pomocnik

Bardzo ciekawe, jeśli można to poproszę o źródło, bo bez poparcia to taka sama farsa jakby przemianować internetowo Meliksona na libero. Traore dzisiejszym meczem po raz kolejny potwierdził, że jest gwiazdą naszej ekstraklasy. Szkoda tylko, że momentami nie miał z kim grać... Bo przez 70 min Lechia biła głową w mur, Bytom postawił zasieki obronne i tylko na tym był skupiony. Na szczęście strzelona bramka sprawiła, że gra w końcu wyglądała już znacznie lepiej.

dawidTS 06.03.2011 21:31

http://www.youtube.com/watch?v=qtU9YjxIoQ0

zwróc uwagę po jakich strefach boiska sie porusza.

to tak trochę OT abstrahując do Traore :)/
http://www.youtube.com/watch?v=6cPgdr-Z9mM

kreseq 06.03.2011 21:36

Meczyk na plus. Troche sie na trybunie zagotowalo pod koniec ale... kto nie chodzi na mecze a siedzi przed kompem w kapciach nie zrozumie :)

Oprawy moim zdaniem wyszly swietnie, takie wlasnie mialy byc - Nie super duper kolorowo efekciarskie. To mial byc jasny i czytelny przekaz dla czarnej dz**** kto rozdaje karty w syrenim grodzie, kim jest i gdzie jest jej miejsce. Jedna jest sila w tym miescie.
To czy podobalo sie to kibicom w Poznaniu Krakowie czy Pazimiechach Dolnych mam centralnie w d***. Derby to derby.

Polonia zenujaco slaba, tak to trzeba nazwac.
Szkoda ze nie wpadlo to co wpasc mialo. Faulu na Kucharzu z tego co widze nie bylo, ale interwencja Przyrowskiego to juz byl 100% karny.
Legia niczym nie imponuje,ok ale niczym nie imponuje tez reszta ligi. Wazne ze do przodu jest dobrze, a z tylu mimo kilku bledow widac poprawe.
Rzezniczak - Jak to Mirek mowi : Szacuneczek.

Brawo Lechia - Zycze Wam tego 4-5 miejsca :D

SZYMEK_TSW 06.03.2011 21:40

kreseq, a co to było że na stadionie cały czas jakiś kobiecy głos coś zapowiadał niczym na dworcu, bo było ciągle słychać w relacji telewizyjnej.

0 22 06.03.2011 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1060942)
.
PS: Chyba 20 tysi jest na Legii??

23 tysiące.

SZYMEK - jakiś kretyński wymysł klubu polegający na tym, że w megafonach skierowanych w sektor gości odczytywany był regulamin ekstraklasy o konsekwencjach tekstów antysemickich, rasistowskich, wulgarnych etc.

JAR0 06.03.2011 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW (Post 1061105)
kreseq, a co to było że na stadionie cały czas jakiś kobiecy głos coś zapowiadał niczym na dworcu, bo było ciągle słychać w relacji telewizyjnej.

Hehe no dokładnie, przypomniał mi się koncert Big Four w ubiegłym roku na Bemowie :D Metallica jeszcze nie zeszła ze sceny a tam zapuścili jakieś komunikaty przez głośniki. Może to taka Warszawska tradycja :p

Jaroo1 06.03.2011 21:46

Cytat:

uuu juz myslalem ze Urban nowym trenerem Poloni W.
Polonia W to znaczy Polonia Warszawa czy Polonia Wojciechowskiego?

Cytat:

SZYMEK - jakiś kretyński wymysł klubu polegający na tym, że w megafonach skierowanych w sektor gości odczytywany był regulamin ekstraklasy o konsekwencjach tekstów antysemickich, rasistowskich, wulgarnych etc.
Swoja droga ciekawy pomysl. Wprowadzili w tym kibicow Polonii w taka hipnoze ze Ci zamiast spiewac woleli posluchac co ma ta Pani do powiedzenia

Wizard 06.03.2011 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawidTS (Post 1061097)
http://www.youtube.com/watch?v=qtU9YjxIoQ0

zwróc uwagę po jakich strefach boiska sie porusza.

to tak trochę OT abstrahując do Traore :)/
http://www.youtube.com/watch?v=6cPgdr-Z9mM

No nie wiem, ja tam widzę jak strzela bramkę i biega po skrzydłach, także nie wiem jak to ma się do typowego defensora :P

kreseq 06.03.2011 21:47

Irytujacy glos kobiecy bylo slychac w moim sektorze jak pierdniecie komara podczas burzy z piorunami.Wszystko szlo w strone czarnulek i chyba cos o karach :D

Czekam na ruch tego buca od cycatej lasencji...Wojciechowski czy jak mu tam :D ?

Martinus 06.03.2011 22:21

To co można chyba pomału typować nowego trenera Polonii?

grzechu1991 06.03.2011 22:27

Oprawa kozacka. Aż przyjemnie się ogląda mecz (nawet średni), na takim stadionie i w takiej atmosferze. Boss leci, jutro... :d, może Piechniczek pokaże na co go stac, skoro jest takim wirtuozem trenerki...

Mario Nh 06.03.2011 22:37

Oprawy przednie, ale... pirotechnika nie musiała lądować na murawie. Jeśli już to minute później czyli zaraz po końcowym gwizdku sędziego :)
Fajnie się wasz młyn prezentował - wszyscy na biało.

emj10 06.03.2011 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1061128)
To co można chyba pomału typować nowego trenera Polonii?

Wojciechowski na licencji trenerskiej BOBO. Nie widzę innego wyboru.

Co do dzisiejszego spotkania to byłem nastawiony pesymistycznie i spodziewałem się nawet wygranej panienek, ale od pierwszych minut chłopaki mnie miło zaskoczyły. Najpierw w kilka minut faulami wybili Mierzejewskiemu z głowy grę w piłkę, a w następnych minutach widać było ogromne zaangażowanie i chęć do zdobycia bramki przez praktycznie każdego piłkarza. Oczywiście euforia przysłania rzeczywisty poziom tej drużyny, ale nie ma co się oszukiwać - jest zdecydowanie lepiej pod wieloma względami... piłkarsko (Hubnik, Radovic, Vrdoljak, Kucharczyk i przede wszystkim Rzeźniczak), taktycznie (odejście od grania dwoma defensywnymi pomocnikami, aktywny pressing przez 60 min i podwajanie), a także mentalnie. Oby tylko ta maszynka się zbyt szybko nie zacięła, a Skorża nie zaczął zbytnio eksperymentować.

-ja123- 06.03.2011 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1061111)
23 tysiące.

To podobno spotterka kibiców Polonii. Bała się o ich zachowanie i czytała co jakiś czas regulamin.

http://www.youtube.com/watch?v=F3qte...tailpage#t=50s

Kris54 06.03.2011 23:37

No no już się tak nie pucujcie ... :) oprawa tak jak napisał kreseq czy ktoś, nic specjalnego z jasnym przekazem uderzajacym w rywala i tyle (ale + za piro)

"Bym ja chciał" przeczytać teraz co na temat derbów Warszawy i sytuacji w tabeli sądzi ten, który obwieścił MP Polonii Warszawa po drugiej kolejce ligowej :)

dj_ibutti 07.03.2011 00:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -ja123- (Post 1061141)
To podobno spotterka kibiców Polonii. Bała się o ich zachowanie i czytała co jakiś czas regulamin.

http://www.youtube.com/watch?v=F3qte...tailpage#t=50s

A kto tam nasze "Proszę Cię" odgapił?
A (L) od Widzewa zerżnęła "Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem", tak na chama? ;]

Oldpara 07.03.2011 08:36

Legia aktualnie wygląda na najpoważniejszego konkurenta Wisły w wyścigu o Mistrzostwo.
Skorża dobrze poukładał zespół, a gracze tacy jak Radovic, Kiełbowicz, Rzeźniczak czy Kucharski osiągnęli przy nim absolutnie szczytową formę. Powtarza się histora z Wisły, gdzie dopiero przy Skorży zaczęli grać jak gwiazdy Brożkowie, Zieńczuk czy Małecki.
Dobrze, że przynajmniej im transfery letnie nie wyszły, a szkoda, że kupili Hubnika, bo widać, że gość robi różnicę.

A propos utrzymania Cracovii - Pasy mają 8 pkt straty do miejsca zapewniającego utrzymanie - to dokładnie tyle ile ma Lech straty do lidera. Nie rozumiem, dalczego o Lechu mówi się, że włączy się w walkę o Mistrzostwo, a Cracovię skazuje się na pożarcie. Imho mają podobne szanse, a ja jakbym miał wybierać jedną z opcji - Lecha na tronie, czy Pasy zostają w Ekstraklasie, to wybieram utrzymanie sąsiadki :)

northrop 07.03.2011 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1061186)
A propos utrzymania Cracovii - Pasy mają 8 pkt straty do miejsca zapewniającego utrzymanie - to dokładnie tyle ile ma Lech straty do lidera. Nie rozumiem, dalczego o Lechu mówi się, że włączy się w walkę o Mistrzostwo, a Cracovię skazuje się na pożarcie. Imho mają podobne szanse, a ja jakbym miał wybierać jedną z opcji - Lecha na tronie, czy Pasy zostają w Ekstraklasie, to wybieram utrzymanie sąsiadki :)

Jedno drugiemu nie rowne. Lech jest przeciesz lepsza druzyna i naturalnie, powinno im latwiej isc odrabianie straty.

To tak jak na rajdach, jeden kierowca jedzie samochodem z napedem na cztery kola, inny na dwa kola. Obydwoje maja na starcie podobne szanse na zwyciestwo, ale to ten z lepszym samochodem, ma lepsze szanse na osiagniecie tego wyniku. Moze troche z dupy porownanie, ale mniej wiecej tak to wyglada.

Oldpara 07.03.2011 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez northrop (Post 1061193)
Jedno drugiemu nie rowne. Lech jest przeciesz lepsza druzyna i naturalnie, powinno im latwiej isc odrabianie straty.

To tak jak na rajdach, jeden kierowca jedzie samochodem z napedem na cztery kola, inny na dwa kola. Obydwoje maja na starcie podobne szanse na zwyciestwo, ale to ten z lepszym samochodem, ma lepsze szanse na osiagniecie tego wyniku. Moze troche z dupy porownanie, ale mniej wiecej tak to wyglada.

Nie, no oczywiście złe porównanie. Lech musi rywalizować z Wisłą, Legią i Jagą które będą większość wygrywać (cztery koła), a Cracovia z Arką czy Polonią Bytom - czyli z zespołami które będą większość przegrywać (dwa koła).

Ar222 07.03.2011 09:52

Oldpara, z jednej strony masz rację. Jednak weź pod uwagę, że Cracovia to póki co śmiga na monocyklu z gwoździem w bieżniku i urwanym amortyzatorem ;) Z pewnością nie można ich jeszcze skreślać, niemniej sądzę, że mniejsza jest ich szansa na utrzymanie niż Lecha na tytuł. Zaznaczam przy tym, że moim zdaniem mistrzem będzie Wisła lub Legia.

joshi 07.03.2011 09:57

obecna sytuacja Pasów wygląda nieciekawie, wg mnie (nawiązując do Waszej motoryzacyjnej terminologi) do wyścigu startują na:http://www.klubquovadis.pl/forum/att...s/monocykl.jpg

Jazon 07.03.2011 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1061186)
(...) jakbym miał wybierać jedną z opcji - Lecha na tronie, czy Pasy zostają w Ekstraklasie, to wybieram utrzymanie sąsiadki :)

Ja też, zdecydowanie. W następnej kolejce najlepszy byłby remis pomiędzy Amiką i Pasami, ale zwycięstwo pasów też nie byłoby złe. Po pierwsze nie sądzę, aby to zwycięstwo uratowało craxę, a z drugiej strony w obozie amikorza taki wynik doprowadziłby do drastycznego spadku morale. Czyli mówiąc krótko: dwie pieczenie na jednym ogniu.

Sartre 07.03.2011 10:21

Wprawdzie dopiero druga kolejka rundy jesiennej (w dodatku niekompletna, bo mamy jeszcze zaległy mecz Jagiellonii ze Śląskiem jutro), ale zaczyna się w końcu krystalizować jakiś podział - grupa liderów (Wisła, Legia, Jagiellonia, mieszczące się w przedziale 33-31 punktów), potem 4 punkty dziury, peleton (Lechia, Korona, Górnik, GKS, Lech, mieszczące się w przedziale 27-25 punktów), potem 4 punkty dziury, grupa walcząca o utrzymanie (Widzew, Polonia W., Śląsk, Zagłębie, Polonia B., Ruch i Arka, mieszczące się w przedziale 21-17 putnktów) i na końcu outsider Cracovia z 10 punktami.

Wiadomo, że pewnie jeszcze nie raz zobaczymy przesunięcia między grupami, ale w końcu widać jakieś zalążki podziału ligi - co ma o tyle znaczenie, że za parę kolek (zakładając, że faworyci nie będą głupio gubić punktów, a na dole nie zacznie się kotłować) zaczną się pojawiać drużyny z zabezpieczonym ligowym bytem, a bez szans na puchary - a to jednak jakiś wpływ ma.

bridgeburner 07.03.2011 10:58

Potrafi ktoś wytłumaczyć w jaki sposób można w kilka miesięcy nauczyć 24 latka dośrodkowywać??
Bo to co wczoraj wyprawiał Rzeźniczak to nie ukrywam, wprawiało mnie w istne zdumienie
Chłopak już tyle lat gra w lidze, że sie jakiegoś dużego postępu po nim nie spodziewałem
a tu teraz wychodzi, że prawa obrona to bedzie najmocniej obsadzona pozycja defensywna z pola w kadrze

kreseq 07.03.2011 11:05

Przy Skorzy tak czesto jest. U Was tez przy tym trenerze ktos "eksplodowal", tutaj wypadlo na Rzezniczka. Nie widze w tym nic dziwnego.
Do kadry moze i sie nadaje na lawe, ale poczekac trzeba do konca sezonu. Piszczkowi w tej chwili moze czyscic buty.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl