![]() |
Mysle ze sedzia powinien przerwac mecz i dac walkowera dla Polonii uhehehe
Cytat:
|
No niestety niezbyt korzystna kolejka dla nas. Po cichu liczyłem że 2 z 3 zespołów realnie walczących o MP z nami (Lech, Legia, Jagiellonia) zgubią punkty. Punkty zgubiła tylko Jagiellonia. Szkoda że jeszcze nie Legia albo Lech.
Wiadomo - trzeba liczyć tylko na siebie, więc nie pozostaje nam nic innego jak wygrać z Widzewem:) PS Hubnik a Genkov.... |
Można było zwiększyć przewagę, a tak to pupa. Dyskopolo zagrało beznadziejnie i oddali...oddali to za mało powiedziane, oni podarowali te punkty truskawką. Szkoda :P
|
Po dwóch meczach Legii ogromne wrażenie na mnie robi Hubnik,
moim zdaniem największe wzmocnienie W ekstraklasie. Takiego napastnika jeszcze chyba nie mieliśmy. Gra podobnie jak Lewandowski. |
Legia słabo a Polonia tragicznie boje sie bardziej Amiki niz Legii w walce o mistrzostwo
|
Nie mieliśmy, ni ch.ja. Prędzej to był samoboj niż gol Hubnika i już wielkie hura hura. jak na razie to Marcelo z Wisły więcej namieszał niż Hubnik, a porównujemy obrońce z napastnikiem.
|
Nie chodzi o to czy samob. czy nie, tylko chodzi o samą gre, bije naszego Genkova na głowe..
|
Proponuję oceniać zawodników po więcej niż 1-2 meczach. Z Hunbika, Dzalamidze i Meliksona zrobiono już gwiazdy. Podobnie na początku poprzedniej rundy pisano o Christianie Diazie, królu strzelców ligi boliwijskiej. Jak się potoczyły jego losy, można poczytać tutaj:
http://www.weszlo.com/news/6443 Więc może ostrożniej z sądami. Mnie też Melikson zachwyca, ale niech gra na tym poziomie przez całą rundę to będzie się czym faktycznie podniecać. Podobnie Hunbik i Dzalamidze. |
nie piszcie , że kolejka dla nas niekorzystna, najwyżej remisowa, w Białymstoku mają prawo narzekać.
niekorzystna byłaby , gdybyśmy my jakieś punkty pogubili. jak nie patrzyć, mocne kluby wracają do gry, mniej lub bardziej fartownie oczek przybywa. Górnik , ten jest wysoko :) |
Cytat:
|
Cytat:
Za 2 tygodni nikt nie będzie pamiętał czy to był samobój, czy to może ptak nasrał i piłka przyspieszyła. Legia ma 3 punkty i to jest dla nas ważne żeby ich miała jak najmniej. |
Traore z Lechii jak na defensywnego pomocnika jest w uj bramkostrzelny.Ciekawy zawodnnik ,fajnie by bylo gdyby grał u nas tymmbardziej ze ma 21 czy 22 lata
|
zapomnijcie o Naszym Traore;)
Ma jeszcze 2 lata kontrakt, zreszta w kontrakcie nie ma zapisu o kwocie odstepnego, tą wskazuje klub:) DawidTs Traore defensywnym pomocnikiem ? Ty ogladasz Nasza e-klase w ogóle? Traore, i Melikson (jak narazie, bo gra zbyt krótko) to dla mnie najlepsi gracze Naszej e-klasy. |
W Rosenborgu grał jako defensywny pomocnik
|
|
Cytat:
|
http://www.youtube.com/watch?v=qtU9YjxIoQ0
zwróc uwagę po jakich strefach boiska sie porusza. to tak trochę OT abstrahując do Traore :)/ http://www.youtube.com/watch?v=6cPgdr-Z9mM |
Meczyk na plus. Troche sie na trybunie zagotowalo pod koniec ale... kto nie chodzi na mecze a siedzi przed kompem w kapciach nie zrozumie :)
Oprawy moim zdaniem wyszly swietnie, takie wlasnie mialy byc - Nie super duper kolorowo efekciarskie. To mial byc jasny i czytelny przekaz dla czarnej dz**** kto rozdaje karty w syrenim grodzie, kim jest i gdzie jest jej miejsce. Jedna jest sila w tym miescie. To czy podobalo sie to kibicom w Poznaniu Krakowie czy Pazimiechach Dolnych mam centralnie w d***. Derby to derby. Polonia zenujaco slaba, tak to trzeba nazwac. Szkoda ze nie wpadlo to co wpasc mialo. Faulu na Kucharzu z tego co widze nie bylo, ale interwencja Przyrowskiego to juz byl 100% karny. Legia niczym nie imponuje,ok ale niczym nie imponuje tez reszta ligi. Wazne ze do przodu jest dobrze, a z tylu mimo kilku bledow widac poprawe. Rzezniczak - Jak to Mirek mowi : Szacuneczek. Brawo Lechia - Zycze Wam tego 4-5 miejsca :D |
kreseq, a co to było że na stadionie cały czas jakiś kobiecy głos coś zapowiadał niczym na dworcu, bo było ciągle słychać w relacji telewizyjnej.
|
Cytat:
SZYMEK - jakiś kretyński wymysł klubu polegający na tym, że w megafonach skierowanych w sektor gości odczytywany był regulamin ekstraklasy o konsekwencjach tekstów antysemickich, rasistowskich, wulgarnych etc. |
Cytat:
|
Cytat:
Polonia W to znaczy Polonia Warszawa czy Polonia Wojciechowskiego? Cytat:
|
Cytat:
|
Irytujacy glos kobiecy bylo slychac w moim sektorze jak pierdniecie komara podczas burzy z piorunami.Wszystko szlo w strone czarnulek i chyba cos o karach :D
Czekam na ruch tego buca od cycatej lasencji...Wojciechowski czy jak mu tam :D ? |
To co można chyba pomału typować nowego trenera Polonii?
|
Oprawa kozacka. Aż przyjemnie się ogląda mecz (nawet średni), na takim stadionie i w takiej atmosferze. Boss leci, jutro... :d, może Piechniczek pokaże na co go stac, skoro jest takim wirtuozem trenerki...
|
Oprawy przednie, ale... pirotechnika nie musiała lądować na murawie. Jeśli już to minute później czyli zaraz po końcowym gwizdku sędziego :)
Fajnie się wasz młyn prezentował - wszyscy na biało. |
Cytat:
Co do dzisiejszego spotkania to byłem nastawiony pesymistycznie i spodziewałem się nawet wygranej panienek, ale od pierwszych minut chłopaki mnie miło zaskoczyły. Najpierw w kilka minut faulami wybili Mierzejewskiemu z głowy grę w piłkę, a w następnych minutach widać było ogromne zaangażowanie i chęć do zdobycia bramki przez praktycznie każdego piłkarza. Oczywiście euforia przysłania rzeczywisty poziom tej drużyny, ale nie ma co się oszukiwać - jest zdecydowanie lepiej pod wieloma względami... piłkarsko (Hubnik, Radovic, Vrdoljak, Kucharczyk i przede wszystkim Rzeźniczak), taktycznie (odejście od grania dwoma defensywnymi pomocnikami, aktywny pressing przez 60 min i podwajanie), a także mentalnie. Oby tylko ta maszynka się zbyt szybko nie zacięła, a Skorża nie zaczął zbytnio eksperymentować. |
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=F3qte...tailpage#t=50s |
No no już się tak nie pucujcie ... :) oprawa tak jak napisał kreseq czy ktoś, nic specjalnego z jasnym przekazem uderzajacym w rywala i tyle (ale + za piro)
"Bym ja chciał" przeczytać teraz co na temat derbów Warszawy i sytuacji w tabeli sądzi ten, który obwieścił MP Polonii Warszawa po drugiej kolejce ligowej :) |
Cytat:
A (L) od Widzewa zerżnęła "Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem", tak na chama? ;] |
Legia aktualnie wygląda na najpoważniejszego konkurenta Wisły w wyścigu o Mistrzostwo.
Skorża dobrze poukładał zespół, a gracze tacy jak Radovic, Kiełbowicz, Rzeźniczak czy Kucharski osiągnęli przy nim absolutnie szczytową formę. Powtarza się histora z Wisły, gdzie dopiero przy Skorży zaczęli grać jak gwiazdy Brożkowie, Zieńczuk czy Małecki. Dobrze, że przynajmniej im transfery letnie nie wyszły, a szkoda, że kupili Hubnika, bo widać, że gość robi różnicę. A propos utrzymania Cracovii - Pasy mają 8 pkt straty do miejsca zapewniającego utrzymanie - to dokładnie tyle ile ma Lech straty do lidera. Nie rozumiem, dalczego o Lechu mówi się, że włączy się w walkę o Mistrzostwo, a Cracovię skazuje się na pożarcie. Imho mają podobne szanse, a ja jakbym miał wybierać jedną z opcji - Lecha na tronie, czy Pasy zostają w Ekstraklasie, to wybieram utrzymanie sąsiadki :) |
Cytat:
To tak jak na rajdach, jeden kierowca jedzie samochodem z napedem na cztery kola, inny na dwa kola. Obydwoje maja na starcie podobne szanse na zwyciestwo, ale to ten z lepszym samochodem, ma lepsze szanse na osiagniecie tego wyniku. Moze troche z dupy porownanie, ale mniej wiecej tak to wyglada. |
Cytat:
|
Oldpara, z jednej strony masz rację. Jednak weź pod uwagę, że Cracovia to póki co śmiga na monocyklu z gwoździem w bieżniku i urwanym amortyzatorem ;) Z pewnością nie można ich jeszcze skreślać, niemniej sądzę, że mniejsza jest ich szansa na utrzymanie niż Lecha na tytuł. Zaznaczam przy tym, że moim zdaniem mistrzem będzie Wisła lub Legia.
|
obecna sytuacja Pasów wygląda nieciekawie, wg mnie (nawiązując do Waszej motoryzacyjnej terminologi) do wyścigu startują na:http://www.klubquovadis.pl/forum/att...s/monocykl.jpg
|
Cytat:
|
Wprawdzie dopiero druga kolejka rundy jesiennej (w dodatku niekompletna, bo mamy jeszcze zaległy mecz Jagiellonii ze Śląskiem jutro), ale zaczyna się w końcu krystalizować jakiś podział - grupa liderów (Wisła, Legia, Jagiellonia, mieszczące się w przedziale 33-31 punktów), potem 4 punkty dziury, peleton (Lechia, Korona, Górnik, GKS, Lech, mieszczące się w przedziale 27-25 punktów), potem 4 punkty dziury, grupa walcząca o utrzymanie (Widzew, Polonia W., Śląsk, Zagłębie, Polonia B., Ruch i Arka, mieszczące się w przedziale 21-17 putnktów) i na końcu outsider Cracovia z 10 punktami.
Wiadomo, że pewnie jeszcze nie raz zobaczymy przesunięcia między grupami, ale w końcu widać jakieś zalążki podziału ligi - co ma o tyle znaczenie, że za parę kolek (zakładając, że faworyci nie będą głupio gubić punktów, a na dole nie zacznie się kotłować) zaczną się pojawiać drużyny z zabezpieczonym ligowym bytem, a bez szans na puchary - a to jednak jakiś wpływ ma. |
Potrafi ktoś wytłumaczyć w jaki sposób można w kilka miesięcy nauczyć 24 latka dośrodkowywać??
Bo to co wczoraj wyprawiał Rzeźniczak to nie ukrywam, wprawiało mnie w istne zdumienie Chłopak już tyle lat gra w lidze, że sie jakiegoś dużego postępu po nim nie spodziewałem a tu teraz wychodzi, że prawa obrona to bedzie najmocniej obsadzona pozycja defensywna z pola w kadrze |
Przy Skorzy tak czesto jest. U Was tez przy tym trenerze ktos "eksplodowal", tutaj wypadlo na Rzezniczka. Nie widze w tym nic dziwnego.
Do kadry moze i sie nadaje na lawe, ale poczekac trzeba do konca sezonu. Piszczkowi w tej chwili moze czyscic buty. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl