![]() |
Cytat:
Nie zdziwiłbym się gdyby przedłużyli mu umowę, a w miejsce Rosy przyszedł Broda. |
Cytat:
Ale nie zdziwie się, jeśli w lato pożegnamy Kieszka, Rosa zostanie na trzeciego, a na zmiennika (w tym do pucharu) przyjdzie już Broda. |
"Doświadczony" bramkarz, który popełnia takie babole jakie popełniał u nas Kieszek (mam nadzieję, że więcej szans nie dostanie dlatego napisałem "popełniał"), powinien zacząć myśleć o przejściu na emeryturę.
Nie zdziwiłbym się gdyby takie błędy zdarzały się młodemu, ale młody ma szansę się czegoś nauczyć, ma szansę się rozwinąć. Kieszek już niczego się nie nauczy. |
Cytat:
Kieszek prawdopodobnie jest już po drugiej stronie piłkarskiej kariery i takie akcje mogą mu się przydażać. Miał wprowadzać spokój z tyłu ale takie akcje rozbijają drużynę, bo nigdy nie wiadomo co bramkarz może odwalić. |
Cytat:
Nie po to Broda gra na wypożyczeniu, żeby wracać na trzeciego u nas, albo Biegański latem odchodzi i wtedy Broda wchodzi na jedynkę, albo nie i jesienią Broda z Biegańskim walczą o plac, tak ja myślę. |
Cytat:
W klubie na pewno na jego błędy nie są ślepi i wątpliwe by przedłużali z nim kontrakt. Zresztą wraca Broda i z Biegańskim (o ile go nie sprzedadzą) będzie walczył o 1 skład. |
Ondrasek FBF Kliment Fernandes - z 4 któryś musi odpalić, nie ma cudów, tego nawet Gula nie będzie w stanie spierydolić
|
No właśnie cudów nie ma więc na FBF i Klimenta nie licz.
|
Na Zdenka też bym nie liczył więc cała nadzieja w Hiszpanie.
|
Póki nasi pomocnicy nie zaczną stwarzać przewagi, to jedyne magik ala Carlitos, Turgemana czy z dawnych lat Żurawski mogliby w pojedynkę coś stworzyć. Tyle że taki zawodnik trafia nam się raz na pare lat i każdy zespół o takich zawodników się bije a rynku.
Ani Kliment, Ondrasek ani Forbes nimi nie są. Moga działać w sprawnej maszynie, dobrych podaniach, fajnym rozegraniu ale u nas może i fajnie zaczynamy budować grę ale kończy się to na 30 metrze od bramki rywala. Fernandez może mieć większe inklinacje do gry kombinacyjnej, ale po 45 min w sparingu to osobiście za nic nie potrafię go ocenić |
Marcelo wolnym zawodnikiem po roku w rezerwach Lyonu. Pomarzyć zawsze można:)
Wracając na ziemię : Kieszek by musiał chyba pójść na obiad w trakcie meczu, żeby Drozd przyznał się do błędu. |
Cytat:
Kieszek pewnie spełniałby taką rolę, gdybyśmy stali lepiej finansowo i nie musieli się na niego szarpać, a Biegańskiego w pierwszym składzie od początku bylibyśmy pewni. Według plotek i wyobrażeń jednak się szarpnęliśmy, Kieszek przedstawiany też był jako gracz do pierwszej jedenastki (dlatego też do niej automatycznie po przyjściu wskoczył, dopiero później Biegański odzyskał miejsce). |
Powrót Marcelo, byłby po powrocie Kuby jednym z największych wydarzeń w najnowszej historii Wisły.
Ale raczej nierealne, obecnym właścicielom klubu jest chyba nie po drodze z tym piłkarzem, tzn. zero kontaktu z Marcelo, żadnych rozmów itp, nawet gdy ostatnio wizytował Kraków (a robił to 2 razy w roku), to Królewski i reszta nie zaprosili go do siedziby Wisly, chocby na pogawędkę, zdjęcie, filmik, czy akcje marketingową. |
^^^ legenda moze byc tylko jedna
|
Cytat:
Niemniej on nigdy do PL nie wróci. Są lepsze miejsce do życia. |
Cytat:
Po odejściu Lisa najpierw grał Biegański, potem Kieszek, a potem na bazie rywalizacji trener może wstawiać losowo. |
Cytat:
Miał dać spokój w tyłach, jest wręcz przeciwnie. |
pepe72 : Żadna bzdura, z resztą nie widzę jak Twój post by zaprzeczał czemukolwiek w stwierdzeniu przedmówcy.
Biegański dostał pierwszy plac po Lisie jakoby z braku laku. Sprzedaliśmy nr 1 to zaczął bronić młody. Gdy ściągnięto Kieszka to po to żeby był pierwszym bramkarzem. Potwierdza to fakt, że od razu wskoczył do składu praktycznie z marszu bez okresu przejściowego po transferze. Pierwszy wielbłąd mu wybaczono, dopiero po drugim zaczął grać Biegański. |
Może zróbcie sobie zestawienie kiedy bronił Kieszek, a kiedy Biegański? Ostatnie 4-5 kolejek to Gula dawał ich losowo i z dobrym rezultatem. I to jest właśnie efekt rywalizacji w bramce.
|
Cytat:
Widać ktoś uznał, że bierzemy gościa, od którego Biegański będzie mógł się uczyć na treningach, który doradzi, coś podpowie itp..i też jak potrzeba to zagra. I tu pojawia się dysonans, bo zapewne liczono, że Kieszek będzie grał słabiej/znacznie słabiej niż w szczycie swojej kariery, ale doświadczenie pozwoli mu utrzymywać stałą, stabilną, rzetelną formę. A tu się stało inaczej, że Kieszek czasami ratował nam mecz, a czasami przegrywał. Nie wiem - nie byłem bramkarzem, nie wiem co mu siedzi w głowie, jak to jest ze starzeniem się bramkarzy itp. Mogę sobie tylko snuć teorie. Jednakże - jeżeli już te teorie snujemy - to myślę, że nie jest niemożliwe, że duża część rozwoju Biegańskiego, która miała miejsce w tym sezonie, to też zasługa Kieszka |
Pepe72: Kieszek dostał puchar i jeden mecz po nim i tyle. Jakiegos wielkiego losowania ja nie widziałem. Po wrzuceniu sobie kolejnej bramki na obozie jego notowania u trenera na pewno jeszcze spadły. Bardzo dobrze. Niech broni Mikołaj.
|
Cytat:
A Kieszkowi zdawało się pewnie, że tę ligę wciągnie nosem i podchodził zbyt lekceważąco do swojej pozycji w klubie, co oznacza, że może grać lepiej niż to pokazuje. Pytanie czy mu się chce. |
Cytat:
Zanim ktoś wyjedzie z Buffonem - od każdej reguły są wyjątki, ale jednak większość musi ustąpić miejsca młodszym. U nas obserwujemy to w skrajnej wersji, gdy nieopierzony junior sadza na ławce weterana do którego na papierze nie ma podejścia. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Z dzisiejszego wywiadu z Gula w GK wynika że poza środkowym pomocnikiem jeszcze możemy pozyskać skrzydłowego w tym oknie.
To by dawało 8 transferów. Słownie osiem. Tyle co w letnim oknie. Od pieniędzy nam się chyba w głowach poprzestawiało. Tym bardziej że część transferów już dzisiaj wzbudza "wątpliwości" jakościowe. Inna sprawa, że jak zacznie nam się palić w końcówce lutego to jeszcze w klubie mogą nie poprzestać tyko na tym. Jeśli to nie jest kolejna rewolucja to co by nią było? |
a latem będzie jeszcze większa rewolucja, bo wiele kontraktów się kończy i tak do usranej śmierci..
zamiast tych 8 transferów wolałbym 4, ale z konkretną jakością |
Cytat:
|
Cytat:
Kolega mocno tu eufemizmów pouzywal Nadzieję pokładam tylko w Fazlagicu, chociaż on pewnie pokaże swoje atuty gdzieś we wrześniu jak już się otrzaska z fizycznością tej ligi Ewentualnie jeszcze Colley aczkolwiek tu są obawy o jego braki szybkościowe przy naszym wysokim ustawieniu obrony Reszta Wygląda na wyroby mawutoropodobne |
Joseph Colley
Momo Cissé Luis Fernández Sebastian Ring Enis Fazlagic Runda jeszcze się nie rozpoczęła. Ja daje wszystkim czystą kartę czyli ocena wyjściowa 5/10 i teraz czas aby wyżej wymienieni Panowie zapracowali na wyższe. Wiele osób mówi tu o "szrocie", rynek jest jaki jest, największe, najlepsze kluby robią XXX transferowych wtop. A co dopiero inni. Dajmy im czystą kartę, zobaczymy co będzie. I czekamy na zapowiedziane 1-2 następne ;). Chodź te transfery na koniec przygotowań to, ale często nie da się inaczej. Cytat:
|
|
Cytat:
Myślę że każdy z nich mógłby być rozsądnym uzupełnieniem w dobrze działającej maszynie, ale jako że my jesteśmy raczej w rozsypce i zmieniamy 1/3 składu co rundę to obawy są uzasadnione. Przed okienkiem była mowa o 2-3 dobrych transferach w zamian za wór zawodników. Szkoda że poszliśmy w drugą stronę, choć liga ich zweryfikuje. |
Chyba się zgubiłem.
Chłopak, który zagrał w prawie 140 spotkaniach lepszej od naszej ligi szwedzkiej, Chłopak, który dopiero co ściągany był ze słynnej szkółki Le Havre do Bundesligi, gdzie zdążył zadebiutować i kilka razy zagrać i kontuzje uniemożliwiły mu dalszą tam grę i przychodzi tu odbudować.formę, Inny, który może i ma 33 lata, ale jeszcze rok temu grał i strzelał w reprezentacji swojego kraju i w tejże lidze, Młodzieżowy reprezentant swojego kraju, a do tego jeden z ciekawszych zawodników w słowackiej lidze, który w wieku 22 lat ma już prawie 100 spotkań w ligach macedońskiej i słowackiej, Hiszpan, który w lidze greckiej wypracował sobie na tyle dobrą pozycję, że kupili go do saudyjskiej ligi (gdzie sprowadza się grajków za duże pieniądze, żeby grali widowiskowo), i były gracz młodzieżowej Chelsea i Chievo, z kilkudziesięcioma meczami w reprezentacjach juniorskich Szwecji. I każdy z nich jest zbyt słaby na 13 drużynę polskiej ligi, która ledwo od kilku miesięcy jest w stanie regularnie płacić pracownikom za konktraty? ;-) |
Jedno ale jest takie, że w każdej lidze, są słabi piłkarze. I w takiej Szwecji mimo iż liga jest lepsza, też się znajdą Sadloki. Cudów już się oduczyłem spodziewać, w tej lidze odpalają zawodnicy, co do których nie ma żadnych przesłanek, a zawodnicy z ciekawymi CV przepadają. Nauczyłem się oceniać tylko na podstawie tego co widzę w meczach. Także liga zaraz się zacznie to będzie można pisać, że ten jest dobry, a ten zły.
Po sparingach oceniam pozytywnie Colleya i Fazlagicia. Ale to oczywiście za mało by ich już jednoznacznie ocenić jako + czy -. Niech każdy zagra w kilku meczach to będziemy wiedzieć co i jak. Jak pisałem już to wcześniej, w poprzednich okienkach mieliśmy skuteczność transferów na poziomie 1/5 (w sensie 1 na 5 zawodników to faktyczne wzmocnienie, średniaków, przeciętniaków nie uznaje za udany transfer). Teraz chciałbym by było to 3/5 i postęp będzie widoczny. |
Era Cupiała się skończyła bezpowrotnie!!! Nie jesteśmy już hegemonem, który wyciągał z całej ligi wszystkich wyróżniających się zawodników! Dzisiaj każdy ligowy dziad, który ma dotację miasta jest od nas mocniejszy finansowo! My mamy tylko jedną przewagę nad resztą stawki - uczciwych ludzi w zarządzie, którzy mają Wisłę w serduchu, którzy uratowali nam tyłki przed IV ligą!
Uważam, że żaden z podpisanych obecnie zawodników nie jest szrotem, a wręcz przeciwnie są to bardzo dobre prospekty, z których będziemy mieli sporo satysfakcji już w niedalekiej przyszłości! |
Ja nie raz słyszałem że Ashraf to szrot bo karnego zrobił :rotfl:
Niektórym się w dupach poprzewracało. Zamiast myśleć pozytywnie wspierać kopaczy, ale też od nich wymagać, to deprecjonują i nic nie wymagają, bo czego by od szrotu wymagać. Paranoja. Cytat:
Wykształciło się tutaj kółeczko genetycznych malkontentów, którzy w przekazie garściami czerpią ze smerfa marudy... |
Cytat:
https://images91.fotosik.pl/568/b9ac1d5639d240a6med.png I liczbowo - koszty wynagrodzeń za poprzedni sezon (przybliżone, bo liczyłem sam): 1) Legia Warszawa 55,99mln 2) Lech Poznań 37,98mln 3) Pogoń Szczecin 25,70mln 4) Piast Gliwice 24,07mln 5) WISŁA KRAKÓW 23,27mln 6) Śląsk Wrocław 22,86mln 7) Lechia Gdańsk 21,84mln 8) Zagłębie Lubin 21,09mln 9) Cracovia Kraków 20,63mln 10) Jagiellonia Białystok 20,63mln 11) Raków Częstochowa 20,52mln 12) Wisła Płock 16,51mln 13) Górnik Zabrze 14,12mln 14) Podbeskidzie Bielsko-Biała 12,5mln 15) Warta Poznań 9,61mln 16) Stal Mielec 3,44mln A my dalej nic nie wymagajmy bo DŁUGI mamy :lol: |
Przecież my nie selekcjonujemy nowych piłkarzy, tylko bierzemy, co jest dostępne w danym momencie na rynku (oczywiście najlepiej zawodnicy z kartą w ręce lub za symboliczną kwotę odstępnego).
Dopóki nie będziemy wydawać na transfer pojedynczego zawodnika powyżej 500k euro (a bliżej miliona), tak długo będziemy mieli transferową loterię. Raz trafi się Carlitos, a później 10 razy Daniel Sikorski. |
Piąty budżet płacowy w lidze - oznacza to, że gdyby pieniądze grały powinniśmy być w czubie Ekstraklasy.
Ciekawe. Byłem pewny, że zajmujemy za niskie miejsce jak na nasz budżet, ale w życiu się nie spodziewałem aż takiej dysproporcji. |
Cytat:
Poza tym miejsce 5 i 11 dzieli niespełna 3 mln złotych, co tylko pokazuje jak wyrównana jest liga w Polsce |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl