Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

qchar90 04.07.2010 19:52

ja już nie mogę się doczekać reform PO...nie będą mogli zgonić ze Prezydent wetuje...
PO mowi jak to dobrze w polskiej gospodarce, zebys my nie skonczyli tak jak Grecja...

AS82 04.07.2010 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 927663)
Dokładnie jeśli Michnik z Walterem tak bardzo chcieli Komorowskiego to już powinien być sygnał ostrzegawczy dla społeczeństwa. Niektórym nie chce się nawet pomyśleć samodzielnie tylko słuchają takich autorytetów.

Majstersztykiem Kaczyńskiego jest to ,że przekonał prawie połowe Polaków ,że to nie on jest chu**wy ,tylko ,że Michnik za wszystkim stoi :lol:

koyoot 04.07.2010 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 927659)
I co by Ci ten Kaczyński dał????? Chore ataki...podsłuch???...o jakim czystym sumieniu piszesz...Ten co sterował bratem i miał już swoją szanse jak był premierem...sprzedał się Samoobronie i PLR , zrobił cyrk powołując Lepera i Giertycha ministrami...

Ciekawe jest to ze PO dokladnie to samo chce zrobic. Wiec argument akurat nie trafiony:).
Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 927662)
Ciekawe jest to, że Jarek był pewny swojej przegranej. Może miał dokładniejsze wyniki?

Nie sadze:). Chociaz, w zasadzie to by sie zgadzalo wyniki wyborcze przed samymi wyborami:).

edit. qchar90 niestety, obawiam sie ze moze byc, tylko odrobinke lepiej...

fan1906 04.07.2010 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UniaTarnówZKS1928 (Post 927648)
Fascynujące. Rozumiem że rodzina sama nie potrafi decydować samodzielnie?

"Trza iść do pola" ;)

nie rodzina wie na kogom głosować,,, tylko że i jak ja brzydzi się tymi mordami,
wygrało mniejsze zło.....
a ,,odnośnie " sterroryzowanie" chodziło odnośnie uczesnictwa samego...

Najlepsze w tym że babcie też przekonałem o zmianie przekonań....

Tak czy siak kurdupel osiągnął swoje... i tak podzielił naród....

Greeg 04.07.2010 19:56

Mi kandydat nic nie musi dawać, nie jestem typem wyborcy roszczeniowego i mam świadomość, że wybory to w dużej mierze czas składania obietnic bez pokrycia. Za to wiem czego na pewno nie da mi Komorowski a co przynajmniej teoretycznie mógłby zagwarantować Kaczyński.
Komorowskie nie będzie twardo obstawał za interesem Polski w regionie i w Unii Europejskiej, Komorowski nie wymusi na obecnym rządzie jakichkolwiek niewygodnych reform w gospodarce przed wyborami parlamentarnymi, Komorowski nie będzie zainteresowany gruntownym wyjaśnieniem przyczyn Katastrofy Smoleńskiej, Komorowski nie zagwarantuje dalszego zakulisowego zmieniania służb specjalnych w agendy wierne RP, Komorowski w końcu nie daje gwarancji na koniec traktowania Polski jako kraju neokolonialnego i po części republiki bananowej. Mam tylko nadzieję, że przyjaciele Marszałka z Jamajki już spieszą z gratulacjami w swoich gazetach.

Kocur 04.07.2010 19:56

Jak myślicie - zdążą do końca roku walnąć VAT 23% i przenieść część naszych składek z II Filaru do ZUS ?

Obstawiam że tak - by żyło się lepiej !

klusek106 04.07.2010 19:57

i malo tego...kaza Ci zamknac buzie bo przeciez zgoda buduje !
Wiec siedz cicho :lol:

Schabek 04.07.2010 19:58

Zobaczymy jak wywiąże się wąs ze swoich obietnic wyborczych. Jakby nie było każde pogorszenie się sytuacji w państwie PIS bedzie starało się wykorzystac dla siebie, co moze spowodowac iz PO za wszelką cenę nie bedzie chciało popełnic błedu, co z kolei moze spowodowac iz szumnie zapowiadane reformy moga zostac odlozone do najblizszych wyborow parlamentarnych.

orzeu 04.07.2010 19:59

Cytat:

I co by Ci ten Kaczyński dał????? Chore ataki...podsłuch???...o jakim czystym sumieniu piszesz...Ten co sterował bratem i miał już swoją szanse jak był premierem...sprzedał się Samoobronie i PLR , zrobił cyrk powołując Lepera i Giertycha ministrami...

Ło Jezu, zaczyna sie :lol:

JEDREK76 04.07.2010 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 927621)
Najwazniejsze ze Polsce wyjdzie na dobre

Jeśli taaaaki "inteligent" mówi, że to "Polsce wyjdzie na dobre".... zaczynam się bać:>.

Cóż PO ma pełnię władzy, zarazem odpowiedzialności za Nasz Kraj, teraz już się nie da kierować każdej decyzji tym co podpowiedzą sondaże. A za rok powiemy sprawdzam.

Arturo Qr2nów 04.07.2010 20:04

Wyniki nieoficjalne mówią, że wygrał Bronek K. i dobrze jeśli to prawda, ale...

... Ale PO dostaje niemal pełnie władzy na wielki kredyt. Teraz muszą działać. Wydaję mi się, że Kaczyński zbuduje silną opozycję na populistycznych hasełkach, a PO nie będzie miała dość odwagi by przeprowadzić konieczne, ale szkodzące wizerunkowi działania. Czyli pewnie przy następnych wyborach wygra PiS jako "naturalny antagonista PO", a my zamiast wyklarowania się konkretnych sił politycznych ch*ja dostaniemy.

Co za bagno... :evil:

AS82 04.07.2010 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 927692)
Jeśli taaaaki "inteligent" mówi, że to "Polsce wyjdzie na dobre".... zaczynam się bać:>.

Cóż PO ma pełnię władzy, zarazem odpowiedzialności za Nasz Kraj, teraz już się nie da kierować każdej decyzji tym co podpowiedzą sondaże. A za rok powiemy sprawdzam.

PO nie ma pelni wladzy bo jest PSL

Wybierajac prezydenta nie kierowalem sie sprawami gospodarczymi , bo to jest w glownej mierze w kwestii rzadu, tylko wybieralem czloweika ktory ma reprezentowac mnie i Polske

koyoot 04.07.2010 20:07

Jesli uwazasz ze gospodarcze sprawy to sprawa tylko rzadu to gratuluje. Z taka wiedza isc na wybory prezydenckie...

Gwiaździsty 04.07.2010 20:08

A więc witajcie w PRL-u. Marionetka a zarazem kukła Tuska została osadzona w fotelu. Dostanie teraz zestaw długopisów do podpisywania ustaw wysmażonych przez sobiesiakopodobnych, którzy nie będą już musieli spotykać się na cmentarzach. Teraz czekamy na wyprowadzenie Polski z NATO jak obiecała nam ta piąta twarz Światowida.

Greeg 04.07.2010 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arturo Qr2nów (Post 927698)
Wyniki nieoficjalne mówią, że wygrał Bronek K. i dobrze jeśli to prawda, ale...

... Ale PO dostaje niemal pełnie władzy na wielki kredyt. Teraz muszą działać. Wydaję mi się, że Kaczyński zbuduje silną opozycję na populistycznych hasełkach, a PO nie będzie miała dość odwagi by przeprowadzić konieczne, ale szkodzące wizerunkowi działania. Czyli pewnie przy następnych wyborach wygra PiS jako "naturalny antagonista PO", a my zamiast wyklarowania się konkretnych sił politycznych ch*ja dostaniemy.

Co za bagno... :evil:

Populistyczne hasełka to póki co domena PO, bądźmy szczerzy. Wyklarowane główne siły polityczne masz podane jak na talerzu. To czy ktokolwiek w PO ma jaja, żeby przeprowadzić jakiekolwiek pozytywne reformy gospodarcze to zupełnie inna sytuacja.

La Furia Dell' Est 04.07.2010 20:09

Cytat:

Pytanie powinno być-" co Ci Kaczor i PiS zabrał".;) jak dla mnie EURO 2012 dla Krakowa wystarczy:-p

DevilMayCry 04.07.2010 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 927708)
A więc witajcie w PRL-u. Marionetka a zarazem kukła Tuska została osadzona w fotelu. Dostanie teraz zestaw długopisów do podpisywania ustaw wysmażonych przez sobiesiakopodobnych, którzy nie będą już musieli spotykać się na cmentarzach. Teraz czekamy na wyprowadzenie Polski z NATO jak obiecała nam ta piąta twarz Światowida.

to będzie tak dobrze jak za czasów Gierka? :>

emj10 04.07.2010 20:11

PO ma teraz wszystko... prezydenta, premiera, a także trzecią władzę (SN i TK) oraz częśc czwartej władzy (media).

Jestem ciekawy co będzie z Pospieszalskim, Lichocką, Ziemkiewiczem i Widsteinem?

klusek106 04.07.2010 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 927710)
Pytanie powinno być-" co Ci Kaczor i PiS zabrał".;) jak dla mnie EURO 2012 dla Krakowa wystarczy:-p

5 lat masz ? miej pretensje do Majchrowskiego ktory mial w dupie pzygotowanie stosownych papierow, liczac na to ze Kraków jest pępkiem swiata i tak dostanie EURO.

Mareq 04.07.2010 20:13

Cytat:

a także trzecią władzę (SN i TK)
Czy ta opinia nie idzie za daleko :>?

JEDREK76 04.07.2010 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 927699)
PO nie ma pelni wladzy bo jest PSL[...]

:lol::rotfl: Jednak zawsze się znajdzie jakaś wymówka

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82
[...]Wybierajac prezydenta nie kierowalem sie sprawami gospodarczymi , bo to jest w glownej mierze w kwestii rzadu, tylko wybieralem czloweika ktory ma reprezentowac mnie i Polske

Jasne, w Moskwie powie dyplomatycznie, iż Polacy defilowali już tutaj 400 lat temu, powodzianom powie, iż po kilku zalaniach zdążyli się już "oswoić z żywiołem", a powołując kogokolwiek na jakieś stanowisko nie będzie wiedział jakie wcześniej jego nominat piastował. Ważne, że będzie śmieszniej, za PRL-u też się tak pocieszaliśmy:lol:

fan1906 04.07.2010 20:14

no cóż patrząć po tych sondażach im większa wiocha tym większe poparcie Kaczyńskiego..
to samo ma sie ma co do wykształcenia....

AS82 04.07.2010 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 927716)

Jestem ciekawy co będzie z Pospieszalskim, Lichocką, Ziemkiewiczem i Widsteinem?

:lol: Dobrze ze chociaz posypales głowe popiolem na temat dziennikarstwa w TVP

La Furia Dell' Est 04.07.2010 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klusek106;927718[B
]5 lat masz ?[/B] miej pretensje do Majchrowskiego ktory mial w dupie pzygotowanie stosownych papierow, liczac na to ze Kraków jest pępkiem swiata i tak dostanie EURO.

Rozczaruje Cię.Więcej.Parafrazując zdanie napiszę: miej klase po porażce i pozwól byc innym dumnym po zwycięstwie;).

Worcester 04.07.2010 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan1906 (Post 927725)
no cóż patrząć po tych sondażach im większa wiocha tym większe poparcie Kaczyńskiego..

sondaże sondażami. W mojej rodzinie wszyscy z wyższym wykształceniem zagłosowali na Kaczyńskiego, ja też choć jestem w trakcie studiów. Dodam, że wszyscy jesteśmy zaściankowymi mieszkańcami podkrakowskiej wsi tzw. ciemnogród?:rotfl:

JEDREK76 04.07.2010 20:20

Cytat:

Wykształcony mieszczuch się odezwał. Może nam się przedstawisz, gdzie mieszkasz co ukończyłeś?? Pewnie padniemy na twarz przed tobą...

AS82 04.07.2010 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 927724)
:lol::rotfl: Jednak zawsze się znajdzie jakaś wymówka

Jasne, w Moskwie powie dyplomatycznie, iż Polacy defilowali już tutaj 400 lat temu, powodzianom powie, iż po kilku zalaniach zdążyli się już "oswoić z żywiołem", a powołując kogokolwiek na jakieś stanowisko nie będzie wiedział jakie wcześniej jego nominat piastował. Ważne, że będzie śmieszniej, za PRL-u też się tak pocieszaliśmy:lol:

To żadna wymówka ,tylko koalicjant PO ,wiec jakby ci przyszlo rozliczać PO ,że mając prezydenta np. nie wprowadziła podatku liniowego

Nie sadze zeby smienszniej niz za L.Kaczynskiego

ale poczekajmy na oficjalne wyniki..

Schabek 04.07.2010 20:23

Cytat:

Radość ze zwycięstwa jest tak wielka że musisz pocisnąć konkurentowi?

UniaTarnówZKS1928 04.07.2010 20:24

Wrzucam jako ciekawostkę. Ja tam czekam na wyniki.
http://i49.tinypic.com/2n07pld.jpg

Greeg 04.07.2010 20:25

Cytat:

Cholera uczciwie pracuje, skończyłem dwa kierunki na powiedzmy prestiżowej polskiej uczelni, oba pozwalające mi zająć pewne stanowisko przy komentowaniu naszej rzeczywistości politycznej a dodatkowo mieszkam w Krakowie :D ..... więc jestem pewien iż tylko zdawało mi się, że głosuję na Kaczyńskiego a moje półkule mózgowe tworząc tą iluzję musiały kierować moją rękę do zakreślenie kratki z nazwiskiem Wąsa ...

Arturo Qr2nów 04.07.2010 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Greeg (Post 927709)
Populistyczne hasełka to póki co domena PO, bądźmy szczerzy. Wyklarowane główne siły polityczne masz podane jak na talerzu. To czy ktokolwiek w PO ma jaja, żeby przeprowadzić jakiekolwiek pozytywne reformy gospodarcze to zupełnie inna sytuacja.

Hasełka i obietnice bez pokrycia (czego uczą ostanie lata), to generalnie domena naszych "polityków". Wyklarowanych sił to ja nie widzę. Wciąż mamy i mieć będziemy PiS vs. PO czyli byle jakie partie. Obie bez jaj, obie dążące byle do władzy, obie pozorujące działania. Ten się pokaże z pielęgniarkami, a ten z górnikami... Mogę zagłosować na SLD, ale po co skoro na chwilę obecną nie ma szans na realne rządzenie, a ich program pozostawia wiele do życzenia. UPR natomiast jest traktowane jako nieszkodzący wariaci, mający przy tym zbyt "utopijny" program. Wciąż mamy wybór mniejsze lub większe zło.

A tak w ogóle jako WIŚLACY szanujmy się i odpuśćmy sobie teksty o wykształciuchach oraz o wieśniakach zdjętych z traktora, czy mocherach wprost z katolickiej światyni. BARDZO PROSZĘ !!!

Coglin 04.07.2010 20:26

widze, ze przeciwnika PO straszny gul skoczyl.
przeciwnicy PiSu przezyli Kaczora (nawet doslownie ;) ), to wy przezyjecie Komara.
jakos wam wtedy nie przszkadzala dwuwladza (sejm i prezydent) PiSu, ktora zreszta skonczyla sie jak sie skonczyla.
tak, ze luuuuz, wakacje sa.

p.s. zreszta z ew. swietowaniem albo placzem poczekajcie chociaz do rana.

Gwiaździsty 04.07.2010 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 927730)
:lol: Dobrze ze chociaz posypales głowe popiolem na temat dziennikarstwa w TVP

Raczej na temat niszczenia ludzi pod rządami PO (np. naciski na IPN żeby zwolnili Cenkiewicza i Gontarczyka, szykany wobec Zyzaka za książkę o Wałęsie, szykany za film "Solidarni 2010"). Scenariusz z PRL-u jak postępować wobec niepokornie myślących. Kumple obecnej marionetki, którymi się już posługiwał w swojej prywatnej sprawie(WSI) mają sowieckie przeszkolenie i pomogą w razie czego.

fan1906 04.07.2010 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 927739)
Wykształcony mieszczuch się odezwał. Może nam się przedstawisz, gdzie mieszkasz co ukończyłeś?? Pewnie padniemy na twarz przed tobą...

jestem z N. H. i obydwoje mi zwisają ....
jak chcesz coś więcej wiedzieć o moich preferencjach to prosze zajrzyj tu...
http://mw.org.pl/

a moje wykształcenie.. hm zwykłe mgr..//// wiesz armii nie lubiałem....

aha padać od razu nie musisz.... kto honorowy podejmie walke... jakiś ring zawsze sie znajdzie...

JEDREK76 04.07.2010 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan1906 (Post 927757)
jestem z N. H. i obydwoje mi zwisają ....
jak chcesz coś więcej wiedzieć o moich preferencjach to prosze zajrzyj tu...
http://mw.org.pl/

a moje wykształcenie.. hm zwykłe mgr..

Gdzieś mam twoje preferencje... Skoro mieszkasz w NH (jak i ja zresztą), to jesteś elementem napływowym, więc Mamusi i Tatusiowi, tudzież Babci i Dziadkowi też byś pocisnął z racji miejsca urodzenia bądź zamieszkania?? Mgr., czego i gdzie??
Im bardziej ciśniesz komukolwiek z racji miejsca urodzenia bądź wykształcenia tym większym dla mnie burakiem jesteś.

-Goral- 04.07.2010 20:44

UniaTarnówZKS1928

Zastanawiam się czy oni w tych sondażach uwzględnili frekwencje z województw. Bo jeśli wzięli losowo ankieterów po całej Polsce, i potem zsumowali wyniki to frekwencji według województw trudno było im uwzględnić a to daje nadzieje Kaczyńskiemu. Zobaczymy. Jak pierwsze wyniki(podobno z mniejszych miejscowości) dadzą tak z co najmniej 4% przewagi Kaczyńskiemu to jest nadzieja.

UniaTarnówZKS1928 04.07.2010 20:48

Te wyniki które ja przedstawiłem to dane PKW także wszystko to jest oficjalne z wszystkich komisji. Jedyne pytanie to kto głosował od 17 do 20. Innych pytań nie ma jeśli chodzi o te statystyki.

AYALA 04.07.2010 20:53

gdyby Jarek miał ze 20 lat mniej,długonogą żone i dobrze tańczył z bliźniaczkami to by wygrał z Bronkiem.Przykre to ale ludzie w dużej mierze patrzą na opakowanie a nie na to co ma dany kandydat do zapropowania.Większośc społeczeństwa ma socjalistyczne poglądy i tu duża przyszłośc przed Napieralskim

SkMk 04.07.2010 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 927739)

Pewnie "marketing i zarządzanie" na KSW :lol:

Gwiaździsty 04.07.2010 20:56

Cytat:

Ale to nie wiocha wybrała matoła, który kompromituje się przy każdej wypowiedzi. Pozdrawia piąta twarz Światowida.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl