Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

martinius028 02.03.2009 14:05

Mam nadzieje że Cleber jednak nie odejdzie.Ma ważny kontrakt i mam nadzieje że go wypełni.W przeciwnym razie to leżymy.Jeśli jednak odejdzie to może przejdziemy na ustawienie 3-5-2.Skorża próbował tego ustawienia w PE mam nadzieje że to jednak nie będzie konieczne.

Dubi 02.03.2009 14:18

rozumiem ze Cleber ma 35 lat,ostatnia szansa by zarobic na nim, ale dlaczego w takim momencie ? w pojutrze gramy z Lechem !ta sytuacja to kuriozum ! ciekaw jestem co na to trener Skorza.Jeden z jego piłkarzy mówi ze przypomina mu sie sezon z ósmym miejsce,drugi wyjezdza, fatalna inauguracja rudny ...
oczywiscie, bardzo szybko mozemy wyjsc na prostą, zwyciestwa z Lechem czy Polonią , ale póki co sytuacja w klubie wyglada żle.

Zieniu17 02.03.2009 14:20

Z jednej strony, mnie to szokuje, ale z drugiej przyznam szczerze, że choć Cleber jest podstawowym obrońcą, to ma już 35 lat i jeśli jakiś klub chce za niego wyłożyć konkretne pięniądze, to jest to dobry interes. Patrząc wstecz, wygląda jednak na to, że te ewentualne pieniądze nie zostaną i tak należycie spożytkowane(transfer). Dużym pozytywem jest to, że dzięki temu będzie mógł grać Marcelo.

piter116 02.03.2009 14:25

Zamarłem jak to przeczytałem. Pomyślałem sobie to muszą być jaja, może chodzi o jego syna, który chyba gra w szkółce Wisły.. Odszedł Kowalski, odszedł Burliga, odejdzie Cleber i zostajemy z 2 stoperami....

Na pocieszenie Brożek zagra z Lechem
http://www.sport.pl/sport/1,65025,63...ch_Poznan.html

Dudi masz rację-Terek.
http://wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5351

Rosyjskie media informują, że Czeczeni chcieliby kupić Brazylijczyka w letnim okienku transferowym, po zakończeniu sezonu. 35-letni defensor od dłuższego czasu jest obserwowany przez skautów Tereka.

Info z czwartku z wp.pl

koker 02.03.2009 14:25

Panowie spokojnie odejdzie Cleber to pan prezes napewno da kase na naszego kangura czy Ettiena...... ;)(ironia)

tormenthor 02.03.2009 14:25

http://www.weszlo.com/news/2497 Podobno zarobimy na Cleberze ok. 0,5 mln E czyli na dzień dzisiejszy 2,3 mln złotych. Mamy go kim zastąpić, pieniądze są godne więc nie ma problemu. Niestety o reinwestycji tego kapitału nie ma co marzyć. I to jest smutne, bo można sprzedawać, gdy w to miejsce sprowadza się kogoś o zbliżonym potencjale. Praktycznie żaden piłkarz Wisły oprócz Pawła Brożka, Sobola i Boguskiego nie budzi mego szacunku więc można ich wszystkich posprzedawać, ale tylko gdy w to miejsce przyjdą młodsi i o podobnych umiejętnościach.

kristos 02.03.2009 14:27

Clebera zapamiętam ,jako zawodnika który 80% piłek wykopuje ze strefy obronnej "na pałę".
Owszem jego doświadczenie w "czytaniu gry" jest ogromne ,ale szybkość nie najlepsza.
To tak dla równowagi.

Dubi 02.03.2009 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 685255)
http://www.weszlo.com/news/2497 Podobno zarobimy na Cleberze ok. 0,5 mln E czyli na dzień dzisiejszy 2,3 mln złotych. Mamy go kim zastąpić, pieniądze są godne więc nie ma problemu. Niestety o reinwestycji tego kapitału nie ma co marzyć. I to jest smutne, bo można sprzedawać, gdy w to miejsce sprowadza się kogoś o zbliżonym potencjale.

problem polega na tym ze nikogo nie sprowadzimy, dlaczego ? nawet Bednarz jest zaskoczony tym Cleber wyjechał.

czarny001 02.03.2009 14:34

Łukasz Burliga wypożyczony do Floty Świnoujście.

wierny 02.03.2009 14:37

Bednarz nie jest zaskoczony, że Cleber wyjechał tylko, że to już teraz wyciekło.

Jurand 02.03.2009 14:37

Dla mnie coś tu jest nie tak. Pomijając nawet aspekt sportowy, choć patrząc na obecną kadrę to i tak odejście Clebera będzie sporym osłabieniem, zwłaszcza jak wypadną jakieś kontuzje, co biorąc pod uwagę zdrowie Głowackiego jest bardzo prawdopodobne. Ale patrząc z perspektywy zawodnika dlaczego 35 letni facet, który pogra góra 1-2 sezony decyduje się na grę za pewnie nieznacznie lepsze pieniądze w Czeczenii, mając ze sobą żonę i dwóch synów, którzy już zaaklimatyzowali się w Polsce. Mnie coś tutaj wyraźnie nie pasuje, Cleber nie wydaje się być typem osoby, która za niewielką podwyżkę decyduje się na taki krok. Może doszło w klubie do jakiejś sytuacji o której jeszcze nie wiemy...

tormenthor 02.03.2009 14:37

Akurat dobrych stoperów do wzięcia za grosze albo za darmo jest wielu więc Bednarz kogoś znajdzie w następnym okienku. Żaden problem wyszkolić wysokiego drwala, żeby dobrze ustawiał się w linii, asekurował i wybijał piłkę. Gorzej jest już np. z bocznymi obrońcami, którzy muszą być zwrotni i grać dobrze w ofensywie. Osobiście uważam, że na starą gwardię nie ma już co liczyć i gdyby były podobne oferty za Głowackiego czy Sobola, to też można byłoby ich puścić za granicę. Oni będą już grac coraz gorzej, a do tego są wypaleni. Ale całą kaskę trzeba wtedy przeznaczyć na kupienie nowych zawodników.

PS. Jurand - Mariusz Jop w Rosji zarabia 3 razy tyle co Cleber w Wiśle więc nie dziw się, że chce sobie chłop zarobić, zwłaszcza że wcześniej grał w Portugalii, gdzie bardzo mało płacą.

Arturo Qr2nów 02.03.2009 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 685217)
Czym oni tam myślą w tym klubie????Bo chyba nie głową...

Oczywiście, że głową. Kasa misiu, kasa.

martinius028 02.03.2009 14:40

Znając poczynania ludzi w klubie lepiej nie sprzedawać nikogo bo transferów gotówkowych i tak nie będzie;/

Kamson 02.03.2009 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 685253)
Rosyjskie media informują, że Czeczeni chcieliby kupić Brazylijczyka w letnim okienku transferowym, po zakończeniu sezonu. 35-letni defensor od dłuższego czasu jest obserwowany przez skautów Tereka.

Info z czwartku z wp.pl

Jeśli w lecie to nie ma co panikować. Chore jest to, że wysyła sie zawodnika na testy w trakcie sezonu i nie zagra w ważnym meczu PP.

Eustachy 02.03.2009 14:52

Dla mnie, to mimo wieku najlepszy obok Arboledy obronca w Polsce. Jesli ktos kieruje sie przy jego ocenie wiekiem, to jest malo powazny. Thuram mial 37 czy 38 lat i nadal z powodzeniem gral w Barcelonie. Podobna koncowke kariery wroze Cleberowi, ktory jest idealista jesli chodzi o odzywianie i trzymanie kondyncji i bez problemu jest w stanie zagrac w jednym dniu sparing z Liverpoolem, po to aby na drugi dzien liderowac obronie w meczu o superpuchar z Legia. Tym bardziej szkoda, bo nikt tak jak on nie angazowal sie w mecze Wisly i czasem mialem wrazenie, ze to jego podejscie bywalo zarazliwe dla pozostalych kolegow z druzyny.
Dla mnie Cleber byl najwiekszym profesjonalista w lidze i takim go zapamietam. On nawet w meczach PE dawal z siebie wszystko i mocno przezywal najmniejsza gafe czy blad jaki mu sie przydazyl.
Wszystkiego najlepszego i powodzenia panie Cleber. Pelen szacunek !

John1906 02.03.2009 14:55

W ostatnim czasie w rosyjskich mediach pojawiły się informacje o zainteresowaniu Cleberem ze strony Tereka Grozny. Później informację, że Cleber przebywa w Czeczenii potwierdził klub na łamach oficjalnej strony.

Z naszych przypuszczeń i informacji wynika, że transfer Clebera do Tereka jest już przesądzony. Szanujące się kluby i zawodnicy zwykle nie godzą się na testy medyczne przed ustaleniem wszystkich warunków finansowych transferu. Przekreślić transfer mogłoby tylko niepomyślne przejście przez Brazylijczyka badań, a w to raczej ciężko uwierzyć...

Nehiar 02.03.2009 15:02

Cupiał why ?! For money !
Najkrócej tak to można skomentować. Naprawdę jeśli te informację się potwierdzą i już TERAZ Cleber przejdzie do Rosji to będzie źle. No i jeszcze pytanie kim mielibyśmy zastąpić Clebera.

klusek106 02.03.2009 15:06

Nie rozumiem ****a tej polityki naszego klubu... wszyscy sie zbroja a my ?! odnosze wrazenie ze wladze Wisly robia wszystko to abysmy nie byli w pucharach

wolfy 02.03.2009 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klusek106 (Post 685285)
Nie rozumiem ****a tej polityki naszego klubu... wszyscy sie zbroja a my ?!

Kto się zbroi?!
Chyba tylko Górnik Zabrze:rotfl:

Jeremi 02.03.2009 15:08

Ciekawe KTO teraz będzie strzelał karne ?
Bo kto nie strzela to wiemy :(((

JohnnyH 02.03.2009 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jeremi (Post 685287)
Ciekawe KTO teraz będzie strzelał karne ?
Bo kto nie strzela to wiemy :(((

Jakto kto?? Baszczu, ale tylko do czerwca :D

John1906 02.03.2009 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 685286)
Kto się zbroi?!
Chyba tylko Górnik Zabrze:rotfl:

tylko ze my sie osłabiamy bo o zbrojeniu to już nawet nie ma co pisac...

wolfy 02.03.2009 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 685289)
tylko ze my sie osłabiamy bo o zbrojeniu to już nawet nie ma co pisac...

Ja tam się bardziej boję odejścia Brożka.

HEDu 02.03.2009 15:13

ehh, pewnie pojdzie za 200 tys € i bedziemy grali Cantoro w obronie lol2

saklak1906 02.03.2009 15:14

Jezeli faktycznie za Clebera wpadnie te 0,5m euro to powinni Clebera sprzedac, potem nie bedzie drozszy a jak wiadomo kazdy grosz sie liczy.
Mozna przeciez jeszcze kogos siagnac do klubu bez klubu bo ich okienko nie obowiazuje, a moze ta kasa pojdzie na Ettiena- no co pomazyc wolno

Zieniu17 02.03.2009 15:19

Cleber w Tereku?
Cytat:

Zawodnik, który nieoficjalnie, w kuluarach, zadeklarował iż chce opuścić Klub z ulicy Reymonta w lecie, po zakończeniu obecnego sezonu, obecnie zmienił swoje zadanie – i już teraz chce odejść z Krakowa. Nawet gdyby musiał sam „dołożyć” do tego transferu.

Jak wynika z naszych informacji Brazylijczykowi nie bardzo odpowiada rotacja jaką stosował lub stosować miał zamiar trener Skorża miedzy nim, Marcelo, a Głowackim - na środku obrony.

PS.
Jeśli to prawda to niestety bardzo nas martwi takie zachowanie zawodnika, który grając w Wiśle wykazywał sie sporym profesjonalizmem.

SKWK
Jeśli to jest prawda, to nasz wielce profesjonalny piłkarz, okazał się jak większość brazylijczyków pazerny na pieniądze.

wolfy 02.03.2009 15:22

Cóż, na szczęście ściągnięcie dobrego stopera jest o wiele łatwiejsze, niż przyzwoitego zawodnika ofensywnego. A do końca rundy z powodzeniem grać tam mogą Diaz i Baszczyński.
Co mnie martwi w tej wiadomości - atmosfera w zespole musi być nieciekawa...

Rob_Zombie 02.03.2009 15:24

Cleber w poprzedniej rundzie nie imponował formą. Mamy Marcelo, więc (pod warunkiem że sprzedają go aby uzyskać fundusze na transfer jakiegoś ofensywnego zawodnika) nie widzę problemu, tym bardziej że z wypożyczenia za pół roku wróci Kowalski, a chłopak raczej ma papiery na grę.

PS
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu17 (Post 685295)
Jeśli to jest prawda, to nasz wielce profesjonalny piłkarz, okazał się jak większość brazylijczyków pazerny na pieniądze.

Ludzie, zapamiętajcie sobie, piłkarz = zawód. Po to się gra żeby - uwaga - ZARABIAĆ. Niektórzy chyba tego nie rozumieją...

tormenthor 02.03.2009 15:26

Cleber ma kontrakt motywacyjny więc rotacja pewnie mu się nie spodobała.

AYALA 02.03.2009 15:26

za Clebera bedzie wreszcie grał Marcelo.W końcu były zawodnik Santosu zarabia 250 tyś Euro za sezon wiec najwyższa pora by pokazał że potrafi grac w piłke,Wisła to nie Szachtar żeby zawodnik z takim kontraktem grzał ławe.Pozatym na środku może grac Baszczu ( całkiem ładnie zagrał w Londynie przeciwko Spursom), o Singlarze też sie mówiło ze może grac jako stoper no i jeszcze jest Diaz.Jakoś to bedzie....

buczo1985 02.03.2009 15:27

to teraz najwazniejsze pytanie ile nam za niego dadzą?
źle sie dzieje w klubie...z całym szacunkiem dla Marcelo ale jak dla mnie to on może co najwyżej czyscic buty Cleberowi:|

pchelas 02.03.2009 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 685301)
Jakoś to bedzie....

Szkoda, że nie jakość.

fugiell 02.03.2009 15:31

na chlodno , przyjmujac kwote 500 tys euro ... uwazam jednak ze to dobry ruch.

JohnnyH 02.03.2009 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 685296)
Co mnie martwi w tej wiadomości - atmosfera w zespole musi być nieciekawa...

Cleber jedzie do Ruskich coby więcej zarobić. Nie wiem jak to moze wpłynąć negatywnie na atmosferę. Marcelo i Głowa pewnie nie są tym faktem specjalnie przygnębieni.

Jesli Panowie mają powód do tego aby być w kiepskich nastrojach to prędzej po świetnym wyniku w Bytomiu ( i bardzo dobrze, może wyciągną z tego jakieś wnioski) a nie po tym że z drużyny odchodzi Cleber.

Pozdrawiam

zim zum 02.03.2009 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 685299)
problemu, tym bardziej że z wypożyczenia za pół roku wróci Kowalski, a chłopak raczej ma papiery na grę.

który nie gra w podstawowej jedenastce Piasta Gliwice póki co :lol:

grzesiek632 02.03.2009 15:35

a prawda jest taka ze niestety odejscie Clebera = posypanie sie całej naszej i tak marnej obrony;/
zostana:
Głowacki - ktory albo ma jakas kontuzje albo strzela do swojej bramki w waznych meczach albo rozi jakis kiks
Marcelo - ktory na wyrozs zostal ogłoszony gwiazda.. jeszcze sopro przed nium nauki..
Baszczynski - ktoremu juz sie moze nawet nie zechce grac ( bo po co? jak klub nie przedłuzy z nim umowy)
P.Brozek - raz dobrze raz niewidoczny
Diaz - ktory bardziej sie nadaje w pomoc niz w obrone
Singlar - tu sami ocencie;/
Pawełek - a tu przemilcze...

ojj cholernie ciezko bedzie...

pan Dudi 02.03.2009 15:43

Ja tylko słówko do postu grzesia632- skąd bierzesz swoje przemyślenia, bo, parafrazując Twój podpis, "skąd: chciałbym, żeby to była głowa", ale chyba nie jest. Głowacki do dupy, Marcelo do dupy, Baszczu, który.. też jest do dupy, bo może mu się nie chcieć grać. Luuuuuuudzie. Tylko Cleber był dobry w naszej obronie? A o Diazie to moim skromnym zdaniem dałeś najbardziej po jajach- przecież ten gość, jeśli ma grać gdziekolwiek, to właśnie tylko w obronie!

Niech idzie- jak chce, jak się boi konkurencji- niech idzie. Przecież nikt go na siłę do CZECZENII (jasna dupa, jak to brzmi :D ) nie wysyła. Skoro sam się zgodził na testy (jak junior, albo co najmniej nieopierzony anonim gdzieś ze środka tabeli polskiej ligi) to znaczy, że chce tam być. A jeśli pogłoski pięciuset tysiącach € są prawdziwe, to ma moje błogosławieństwo. Gorzej, że każdy chyba wie, że ta kasa nie zostanie "reinwestowana". :/

małolatTS 02.03.2009 15:45

Jeśli faktycznie łykamy za niego pół miliona to uważam to za dobry ruch. Po pierwsze ostatni dzwonek żeby na nim coś zarobić, po drugie, dużo jak dla mnie ważniejsze, Cleber już około rok gra słabo, wręcz czasami irytująco słabo. Marcelo sobie poradzi, a w wypadku kontuzji mamy Baszcza.

P.S. Oczywiście jedynie gdy ta kasa pójdzie na jakieś wzmocnienie składu a nie do kieszeni Bogusława jak to zwykle bywało.

d 02.03.2009 15:47

Jeżeli to co podaje SKWK jest prawdą (brzmi, przynajmniej dla mnie, mocno zaskakująco), to żegnamy się bez większego żalu - dziękujemy za masę miłych wspomnień i życzymy powodzenia. Coś nie chce mi się w to wierzyć, ale gdyby jeszcze prawdą było to pół bańki, to teoretycznie robimy świetny interes. Teoretycznie, bo wiemy gdzie ta kasa pójdzie; ale tak czy inaczej sprzedanie 35-latka z ligi polskiej za 500 000 Euro to byłby spory sukces przy relatywnie niskim obniżeniu jakości kadry - w obronie problemów mamy najmniej.

Paradoksem jest to, że znając nasze zapędy transferowe ta wiadomość może się okazać światełkiem w tunelu dla Baszcza, któremu byłoby dużo łatwiej udowodnić przydatność dla zespołu i przedłużyć umowę. Jeśli Marcelo nie wkręcił się jakoś lepiej w zespół w ciągu przygotowań to powinno to być wręcz dziecinnie proste.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl