![]() |
Myślę, że ewentualne przyjście Dudka, zapewniłoby nam spokój w bramce na jakieś 2 lata. Byłby to idealny czas, żeby wykreować jakiegoś następce (Filip Kurto).
Dudek może i stary ale jary :D, co pokazał nawet w tych 45 minutach w meczu LM w Auxerre. Oczywiście, to tylko takie marzenia. Myślę, że nawet jak wróci do kraju, to kasę sobie zażyczy słuszną, więc pewnie nasi się nie skuszą. |
Cytat:
|
Ja myślę, że tego Peskovicia jako TRZECIEGO BRAMKARZA moglibyśmy ściągnąć.
Ale jeśli Valcx szuka wzmocnienie do pierwszego składu to Pesković nie jest chyba za dobrym rozwiązaniem. Ja bardzo bym chciał, aby w pierwszym składzie grał Filip Kurto o czym już kiedyś pisałem. Myślę, że może okazać się bardzo dobrym bramkarzem z tego co widziałem w meczu z Jagiellonią i w ME to bronił całkiem przyzwoicie. Załóżmy, że na jesień mamy skład Kurto - Paljic, Jaliens, Chavez, Cikos - Kirm, Garguła, Sobolewski, Melikson, Małecki - Genkov i na jesień mamy zajebisty jak na ekstraklasę skład. Co do tego Sivakova moim zdaniem nie jest on nam potrzebny. W zespole mamy już dwóch defensywnych pomocników Sobolewskiego i Wilka i na tej pozycji nie potrzebujemy wzmocnień. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Adam Matysek != Radosław Matusiak |
murray
Niektórzy tutaj są za młodzi, żeby wiedzieć, kto zacz Matysek. Więc wyluzuj. Najpierw poczytaj posty , a potem dopiero wyciągaj wnioski co do wieku piszących. ;o) |
Cytat:
Paljic- jak na zawodnika, który dopiero uczy się grać na lewej obronie idzie mu dobrze, ale nie jest to zawodnik stworzony do tej pozycji. Przypomnę mecz z Koroną (wiem wiem poprawił się od tego czasu), ale sam Maaskant pokazywał mu Markiewicza do krycia, a za nim Pajlic się połapał i go dogonił to dał się jeszcze nawinąć na kółeczko i dopuścić do wrzutki na głowę Niedzielana. Jaliens, Melikson, Genkov- pewni piłkarze na papierze, ale ja bym głowy nie dał, że cała trójka wypali na 100%. Dobrą drużynę buduje się od bramki. Peskovic nie wydaję się solidnym fundamentem do walki o puchary. Też wolałbym Filipa w bramce, ale wypadało by się ograł na wypożyczeniu nawet w 1 lidze. Sobolewski. Ma swoje lata i Wilk od lata powinien być podstawowym graczem środka pola, razem z: Meliksonem/ Gargułą. Sobol ma swoje lata, nie nadąża za wszystkimi akcjami, podania nie zawsze dokładne. Nadrabia niektóre braki walką (nawet złamanie otwarte pewnie by rozchodził:-)), ale nie wiązałbym z nim innej roli na przyszłość jak wprowadzenie Wilka do składu. |
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Myślę, że Wisła mogłaby zastanowić się nad jego pozyskaniem... zawsze gdy tylko grał u nas to Wiśle szło naprawdę dobrze, taki gość by się przydał, a jeszcze ze 2 sezony powinien pograć na dobrym poziomie.. |
Cytat:
|
Kosa wróć! Zrób grilla, zintegruj ekipę i mistrza mamy w kieszeni! A na frytki na pewno u nas da się zarobić...
|
Cytat:
Wiadomo, że nie osiągnął tyle co Dudek, ale w reprezentacji grał bardzo solidnie. EDIT : A, przepraszam Murray - nie doczytałem, że Titto to nawet nie wie kto to jest Adam Matysek ;] Masakra. |
Cytat:
|
Cytat:
za Skorży pięknie ciągnął drużynę. |
Cytat:
|
Jasne podpiszmy z Kosą, a potem zakontraktujmy Szymkowiaka!
|
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Trw...059,1,482.html
Wojciechowski działa na swoją szkodę. Nie jadą na kadrę, są zsyłani do rezerw, jest pismo do PZPN i rozwiązują kontrakt. W efekcie witamy w Wiśle dwóch młodych reprezentantów Polski - Mierzejewskiego i Sobiecha :) Ale to już duuże SF. |
Hahaha, co za głupota.
Polonia W. musi zwolnić zawodników tylko na mecze towarzyskie w oficjalnym terminie UEFA, nie na to niewiadomo co pierwsze. Pomijam już fakt, że nie rozumiem, jak można działać na swoją szkodę, zostawiając zawodników na obozie przygotowawczym, gdzie będą zgrywać się z zespołem i budować kondycję przed nadchodzącą rundą, zamiast marnować czas ze Smudą. |
To, że Polonii nie ma gdzie obserwować, a jeżeli dobrze pokażą się w meczu z leszczami z Macedonii to dostaną szansę w kolejnym meczu. Im więcej szans do pokazania się tym większe prawdopodobieństwo, że ktoś ich wyhaczy. Polonia w tym sezonie nic nie ugra, więc dlatego dziwi mnie postawa Wojciechowskiego.
|
Cytat:
|
Cytat:
A tu tak ciut wiecej http://www.weszlo.com/news/6192 |
Chodziło mi raczej o sam bunt piłkarzy, bo dla nich jedyną okazją do pokazania się jest reprezentacja.
|
Naprawde, pokaza sie w meczu, na ktorym znowu bedzie 100 widzow i ktorego wszyscy oleja.
No na pewno... Takie mecze trzeba olewac. Szacunek dla JW. |
Cristiano Lupatelli z Genoa lub Rafael Bracali z National z Portugalii...podobno?
|
Cytat:
Z Włochami jest ten problem,że oni podpisują kontrakty minimalne na kasę na któa długo polskiego klubu stać nie będzie. Pewnie pół pensji będzimy mogli mu płacić,znająć realiza cośkoło 250 tysięcy rocznie a i tak to będzie tylko wypożyczenie. Z tych dwóch kandydatur uważam,że realniej wygląda ten Brasilieo z Nationalu. |
Cytat:
Polecam artykuł z owego czasu(fakt, że SE to nie najlepsze źródło informacji, ale na bezrybiu...): HTML Code:
http://www.se.pl/archiwum/kosa-gorszy-od-zuberka_38915.htmlObecnie zgodze się, że Kosa by się nie przydał przy obecnej konkurencji: Kirm, Pajlic, Małecki. Lepiej wyciągnąć kogoś z MO (byle nie Łobo :p). np. Burligę, niż dziadka Kosowskiego. Chwała temu zawodnikowi za to ile serca włożył w grę dla Wisły, ale sprowadzaniu weteranów na pozycję gdzie blokowali by rozwój młodych zawodników mówimy nie. |
Cytat:
|
rok temu mielismy na oku świetnego bramkarza, niestety wtedy się nie udalo go zatrudnić.....może teraz??Nazywa się keylor navas. a tu jest link http://wislakrakow.com/www/showartic...0&pp=10&page=2
|
tylko że Navas już jest w europie gra w Albecete więc chyba ciężko będzie go wyciągnąć, ma już 19 meczy na koncie
|
Król strzelców ligi Macedońskiej-Kirovski za którego trzeba zapłacic tylko 150 tyś €.Valckx powinien sie nim zainteresowac
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
W sumie gość za darmo, a kontraktu tez pewnie wysokiego by nie chciał.
|
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ma...pieler_62.html
a może by się nim zainteresować? zaprosić na testy czy cuś? :> |
No Babić to niezły grajek ale jakim systemem byśmy grali? 1-2-7-1 ?
|
a co to za różnica jaki system :P
ważne, żeby wygrywali |
Cytat:
Jakby (odpukać) Genkov doznał kontuzji, to przejdziemy na 1-3-7-0 |
Skoro mamy grać systemem 4-3-3, to musimy mieć 5 pomocników w pierwszym składzie. Bo w linii ataku nie będzie 3 napastników, mamy tylko Genkowa.
|
za defensywe będzię odpowiadał Sobolewski,50/50 Sivakov, ofensywny Melikson, na bokach Kirm i Małecki, w ataku Genkov. I gitarrra.
|
Cytat:
|
Cytat:
Sobol/Wilk, Sivakov/Jirsak, Melikson/Garguła, Kirm/Łobodziński, Małecki/...?, Genkow/Rios. Przydałby się jeden zawodnik na pozycję schodzącego napastnika vel skrzydłowego. Z niezłym dryblingiem i dobrą szybkością. Cytat:
|
Cytat:
EDIT: No i przecież Nourdin jest jeszcze! :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl