![]() |
Cytat:
|
Z Puszczą po co. Żeby nam nogi połamali?
|
Cytat:
Z tego co zauważyłem przygoowania zaczynamy jako jedni z pierwszych w ekstraklasie. Przykładowo Lech zaczyna tydzień później. |
http://www.90minut.pl/przygotowania....=14675&runda=1
Rozpiska zbiórek, obozów i sparów całej ligi. Razem z Gieksą zaczynamy najwcześniej. Zarówno zbiórkę jak i letni obóz. Natomiast cały lipiec to w zasadzie spary w tygodniowych mikrocyklach. Czyli prawie miesięczne wchodzenie w ligowy rytm. Wyjątkiem jest PBB dzień po Wrexham, co jak już pisaliście sugeruje, że z Walijczykami wychodzimy na galowo i gramy o wynik. Natomiast rezerwowi pograją dzień później z PBB. Większość ekip ma obozy wyraźnie później. Nawet 2-3 tygodnie. Do tego mocno napakowane sparingami. Wygląda, że próbujemy celować w mocny start podobnie jak rok temu do pierwszej przerwy reprezentacyjnej. Raczej polegając na solidnym przygotowaniu dostępnej kadry, niż wierze, że ustawienie przygotowań pod nowe nabytki da efekt już na początku sezonu. Wszystko wygląda bardzo podobnie jak rok temu. Zobaczymy w praniu. |
Wg B. Karcza przygotowania do sezonu zaczną się 17 czerwca, a nie 15.
Ponoć po to by 2 nowych mogło pojechać na obóz. |
Na tą chwilę Omić nie pokazał więcej od Starzyńskiego ani Młyńskiego.
Kolejny niewypał, który się ewidentnie nie odnalazł w drużynie. Jeśli to kwestia aklimatyzacji, a nie umiejętności, to ma kolejny sezon, aby udowodnić swoją przydatność. Na tą chwilę bez liczb, bez błysku za to z masą 'awkward' (bo nie mam lepszego słowa) zachowań pod bramką przeciwnika. Albo głowa nie dojeżdża, albo jest zwyczajnie k**wa słaby. Dostanie pewnie trochę szans w nadchodzącym sezonie, tak jak i przed nim Starzyński czy Młyński, a czy będzie z tego chleb? Raczej wątpię, ale wcale bym się nie obraził gdybym się mylił. Nie jest też rolą trenera budowanie zawodnika, który jest słabszy od innych na swojej pozycji i nie chce zniżyć się do ogrywania się w rezerwach by być w rytmie meczowym. Możliwe, że Jop uznał, że chłopak jest do odpalenia, bo w ostatnich 3 meczach nie dostał ani minuty i był poza kadrą meczową. W sumie jak w 1 lidze nie błyszczał, to ciężko zakładać, że w ogóle jest w stanie grać na poziomie ESA. |
Przygotowania do sezonu 26/27 zaczynamy w skladzie, pewnie z tego na oboz do Woli pojada prawie wszyscy:
Bramkarze (2) Letkiewicz, Stępak Obrońcy (9) Mikulec, Jaroch, Uryga, Kutwa, Grujcic, Biedrzycki, Leliveld, Krzyżanowski, Giger Pomocnicy (12) Staszak, Duda, Igbekeme, Carbo, Tsymbaliuk,Baniowski Kuziemka, Pławinski, Omic, Bozic, Duarte, Ertlhaler Napastnicy (4) Rodado, Kawała, Tokarczyk, Sanchez 27 zawodników, 10 młodzieżowców w tym 7 żółtodziobów 20 zawodników ktorzy beda stanowili trzon druzyny na ekstraklase, paru jeszcze brakuje |
Bardzo dobry balans. Średnia wieku pewnie około 24-25 lat.
Dołożyć 4-5 ogranych w porządnych ligach i walczymy o puchary. |
Nie zapomnij że grupa walczaca o puchary i o utrzymanie to ta sama grupa zespołów.
|
Kadra na obóz:
Bramkarze (3): P. Letkiewicz M. Łubik J. Stępak Obrońcy (10): J. Lelieveld R. Mikulec A. Uryga M. Maisonneuve B. Jaroch D. Grujcić R. Giger M. Kutwa J. Krzyżanowski W. Biedrzycki Pomoc (12): J. Ertlthaler M. Carbo F. Duarte J. Ikbekeme W. Staszak M. Bozić E. Omić K. Duda M. Kuziemka F. Baniowski M. Cymbaliuk O. Pławiński Atak (3): A. Rodado J. Sanchez K. Tokarczyk |
Film z przygotowań:
https://youtu.be/gUlEPOfgtTk?si=fm6ueIyop2GpIrKf |
|
Kogoś to interesuje? pytam z czystej ciekawości, bez żadnej złośliwości.
|
Oglądalność na yt vlogi maja pod 10k. Ktos je oglada.
|
Ja lubię oglądać te vlogi.W sezonie ogórkowym są jak znalazł...
|
Ok, w porządku :) Dzięki.
|
Ja ogladam od czasu do czasu ale wnioski mam takie, ze pilkarze powinni przejsc jakis kurs PR czy prezencji przed kamera. Nawet nie chodzi o to zeby vlogi sie lepiej ogladalo co oglnie jest to pomocne w karierze.
Ten kamerzysta czasem wita pilkarzy na parkingu a ci go olewaja lub zdawkowo pozdrawiaja jak jakiegos petaka - czasem mi chlopa szkoda. Innym razem on im zadaje jakies pytanie a ci zblazowani odpowiadaja polgebkiem lub jednym slowem. Chyba nie do konca zdaja sobie sprawe, ze oni nie rozmawiaja z tym typkiem co trzyma kamere tylko mowia do kibicow, ktorzy to ogladaja. Mowia do teoretycznych sponsorow, ktorzy mogliby chciec podpisac jakis indywidualny kontrakt na promocje tego czy tamtego. Nie mowie, ze kazdy pilkarz taki jest bo sa lepsi i gorsi w tym aspekcie ale widac to dosc mocno. |
Kamerzystą jest fajny chłopak, ale niestety, aby te filmiki były lepsze, bardziej wciągające to musiałby kręcić je ktoś o innym charakterze. Taki Rodado/Sanchez za kamerką - bez wstydu i dystansu wobec rozmówców. A jeszcze płynniejszym angielskim + dodatkowo hiszpańskim lub niemieckim to by była bajka.
A piłkarze mniej aktywni medialnie są sami sobie winni, bo przez tego typu nagrania z treningów taki Grujcić lub Duarte mogą zyskiwać jeszcze większą sympatię niż za same występy. |
Filmy nie są na żywo więc to od działu PR zależy co pójdzie na YT.
Owszem, trochę ciężko się składa film z dnia na dzień ale takie coś powinno robić kilka osób. Jedna nagrywa, wrzuca na serwer, biuro to składa i wrzuca na YT. |
Cytat:
Inaczej te dialogi sa mocno sztuczne momentami. Kamerzysta nie nawiązuje kontaktu wzrokowego z rozmówca. |
Nowy film wleciał. Wygląda, że kręcony 23 czerwca.
https://youtu.be/DtaNleoE06M?si=JOuwalZ0vY_S1MVI |
Erthaler kontuzjowany. Pytanie na ile to poważne.
Niemniej i tak już ważna część okresu przygotowawczego stracona dla niego. Zaczynają się schody, na kontraktach znowu 25 chłopa a nie będzie komu grać. |
Cytat:
|
Cytat:
Dobrze wiesz, w jaki sposób klub przekazuje informacje w sprawach medycznych. Podobnie jak to było w Turcji, sprawa wyjedzie dopiero, jak Erthaler nie zagra w sparingu. Dzięki mnie wiesz wcześniej:) |
A wyjaśnisz co znaczy kontuzjowany? Bo takie wrzutki świadczą tylko o autorze. Tak jak ta o "zderzeniu z rzeczywistością :).
Pamiętasz jak bredziłeś? |
Cytat:
On jako jedyny w swoim "zderzenie z rzeczywistością " (albo innym sufitem) przewidział, że Łubik nie trafi do Wisły..... |
Cytat:
|
Cytat:
Dzieki @sandomingo że trzymałeś rękę na pulsie. Jak zawsze sprawdzone źródło informacji |
Pocieszające jest to,że Sandomingo naprawdę żyje tym co się dzieje w klubie ;)
|
Cytat:
|
Również mam wątpliwośc czy Ertlhaler sie po tym pozbiera, bądźmy jednak optymistami
|
Pocieszne jest to jak chłop chwyta się każdej okazji żeby biadolić :). Czy jest ona realna czy wyimaginowana, nie ma żadnego znaczenia. :)
|
Cytat:
Z drugiej strony jest skrajnym pesymistą. I tu jest też dla nas nadzieja. :> |
Żeby nie uderzać w niektórych ad personam....
Jeżell uważacie, że Erthaler trenuje....to jesteście w błędzie. |
Jutrzejszy sparing:
https://www.youtube.com/live/cSHh3FG...jw4mC5XG9v_zWr |
|
Cytat:
Tu wychodzi normalnie na trening. |
przegrana w sparingu 3-4, nie oglądałem, bo rano zbyt dużo rzeczy miałem do zrobienia, ale faktycznie Julius nie grał
|
Drozd i inni z wątku powyżej: macie jaja żeby przeprosić?
|
Wisła - BBT 3:4
0:1 Zapolnik 14' karny 0:2 Sławiński 53' 0:3 Biniek 63' 1:3 Igbekeme 65' 2:3 Sanchez 68' 3:3 Giger 74 3:4 Durdov 85 Wisła: I połowa: Łubik - Krzyżanowski, Kutwa, Biedrzycki, Mikulec - Carbo, Duda - Bozić, Duarte, Kuziemka - Tokarczyk. II połowa: Letkiewicz - Baniowski, Maisonneuve, Uryga, Giger - Igbekeme, Cymabliuk - Staszak, Omić, Plewiński - Sanchez. Nie grali: Lelieveld, Ertlthaler, Rodado |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl