Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

tomo 11.01.2011 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1034479)
Łobodziński po raz kolejny pokazuje, jak bardzo pozbawionym ambicji jest zawodnikiem. Facet nie ma wstydu! Opierdala się i tylko liczy złotówki na koncie...

Człowieku ale z czym masz problem ? Widzę coś do Łoba masz, wchodzę pod ten urywek linka, którego dałeś w edycji i nic tam nie mogę się doszukać... .

vote-for-mikey 11.01.2011 16:46

Z niczym nie mam problemu, wręcz przeciwnie. Uważam, że Łobo jest facetem któremu zależy na tym, żeby dobrze grać. Tylko niektórzy brak zdrowia/umiejętności nazywają brakiem ambicji - zwłaszcza na tym forum.

zim zum 11.01.2011 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1034000)
Ale w sumie za dość marną kwotę "ich" wylicytowano - 1100 i 1000 zł :)

Dla zwykłych kibiców sportu w Polsce, oni nic nie znaczą :)

Elefant 12.01.2011 08:25

Z dzisiejszego Dziennika Polskiego :

Cytat:

Piłkarz Wisły Kraków Patryk Małecki przekazał brakujące 5 tys. zł na kupno wózka inwalidzkiego dla Magdaleny Wosik. Dzięki niemu będzie mogła samodzielnie opuszczać dom i przemieszczać się po mieście.
Naprawdę ładny gest.

Jeżeli ktoś ma dostęp do wersji elektronicznej DP niech wstawi cały artykuł.

tomo 12.01.2011 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1034620)
Z dzisiejszego Dziennika Polskiego :

Naprawdę ładny gest.

Jeżeli ktoś ma dostęp do wersji elektronicznej DP niech wstawi cały artykuł.

O ile mam zastrzeżenia do zachowania na boisku to poza nim Mały zasługuje na duży szacunek.

Poniżej cały artykuł:

Cytat:

WSPARCIE. Piłkarz Wisły Kraków Patryk Małecki przekazał brakujące 5 tys. zł na kupno wózka inwalidzkiego dla Magdaleny Wosik. Dzięki niemu będzie mogła samodzielnie opuszczać dom i przemieszczać się po mieście.
- Bardzo się cieszę. Dzięki wsparciu ze strony Patryka Małeckiego będę teraz mogła wyjść z domu na spacer, zakupy, aby pozałatwiać sprawy w urzędzie. Do tej pory przemieszczając się za pomocą tradycyjnego wózka nie miałam takiej możliwości. Był on za ciężki, nie miałam tyle sił, aby na nim samodzielnie opuszczać dom. A nieraz jest wielka potrzeba, żeby gdzieś wyjść. Mam 2,5-rocznego syna i spodziewam się drugiego dziecka - opowiada 24-letnia Magdalena Wosik. Urodziła się z wadą kręgosłupa, który musiała rehabilitować. 6 lat temu przeszła w Zakopanem operację, która miała poprawić jej stan zdrowia. Nie przeprowadzono jej jednak pomyślnie. Doszło do uszkodzenia rdzenia kręgowego i paraliżu od pasa w dół. Pani Magdalena została przykuta do wózka.
- Mówiono mi, że z czasem będzie poprawa, ale specjaliści z innych miast przyznali, że nie mam co sobie robić nadziei. Jeden powiedział, że może pomogłaby operacja za granicą, ale nawet o tym nie myślę, bo wiem, że nie byłoby mnie na nią stać. Nie stać mnie na całoroczną rehabilitację. Korzystam tylko z dwóch dwutygodniowych turnusów; ćwiczę sama, aby nie zanikły mięśnie - mówi Magdalena Wosik.
Pieniądze na nowy, lekki wózek dla niej zaczęła zbierać Fundacja "Bariera". Potrzebne było ok. 10 tys. zł.
- Nie jest łatwo uzbierać taką kwotę. Wysyłamy pisma z prośbą o pieniądze do różnych firm, ale jest z tym różnie - przyznaje Anna Waligóra, założycielka Fundacji "Bariera". Wspomina, że z Patrykiem Małeckim poznała się przez przypadek u fryzjera. - Opowiedziałam mu o naszej fundacji i zaprosiłam na spotkanie z naszymi podopiecznymi. Pan Patryk zgodził się przyjść. Podczas tego spotkania wspomnieliśmy o zbiórce pieniędzy na wózek dla Magdy. Pan Patryk bez zastanowienia zgodził się dołożyć brakującą kwotę. Z takim podejściem i otwartością spotkałam się pierwszy raz. Dla Magdy ten wózek oznacza wolność - podkreśla Anna Waligóra.
- Gdy dowiedziałem się na jaki cel potrzebne są pieniądze, nie zastanawiałem się nawet pół sekundy. Trzeba pomagać innym - podkreśla 22-letni Patryk Małecki.
- Wszyscy w mojej rodzinie zawsze kibicowali Wiśle. Nigdy nie byłam jednak na jej meczu. Nieraz oglądałam występy wiślaków w telewizji. Bardzo bym się cieszyła, gdybym mogła zobaczyć piłkarzy Wisły na żywo, na nowym stadionie. Na nowym wózku będzie mi łatwiej tam dotrzeć - przyznaje Magdalena Wosik. Ma już potwierdzenie przelewu pieniędzy. Teraz zostanie dla niej przygotowany wózek, dzięki któremu będzie mogła wychodzić z domu, a wiosną przybyć na stadion "Białej Gwiazdy". Patryk Małecki zaznacza: - Zapraszam panią Magdę na nasz pierwszy mecz. Bardzo się ucieszę jak przybędzie na stadion Wisły, aby nas dopingować.

cassius31krakow 12.01.2011 15:18

Brawo Patryk!!!
Widać, że Mały nie tylko głowę ma gorącą ale również i serce.

buczo1985 12.01.2011 15:36

Szlachetny gest budzący szacunek.

mitmichael 12.01.2011 15:49

Takie gesty jak Patryka chciałbym widziec wiecej. Brawo Mały

adikos1906 12.01.2011 16:00

Na boisku często bywa chamski jak wszyscy zauważyli ale poza boiskiem zachowuje się znakomicie. Brawo Patryk !

arti 12.01.2011 16:10

Peruki z głów przed tak zacnym postępkiem!:)

blanco 12.01.2011 16:10

No, proszę.
Żałuję jedynie,że wszystkie media w Polsce przedstawiają Patryka jako chama/prostaka/ gbura , nikt jednak nie wspomni, że czyni tak piękne rzeczy dla potrzebujących.

mic 12.01.2011 16:13

Brawo Patryk ! Mam nadzieje ze nastepnym razem kazdy zastanowi sie zanim powie ze Malecki to ham itd

Teqcontroller 12.01.2011 16:18

Brawo Mały Jesteś Wielki !! :D

aNouc 12.01.2011 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1034746)
Brawo Patryk ! Mam nadzieje ze nastepnym razem kazdy zastanowi sie zanim powie ze Malecki to ham itd

Oni go oceniają poprzez pryzmat tego jak się zachowuje na boisku.
Media, niektórzy kibice, a nie wiedzą jaki jest na prawdę. Boisko to ring, walka, adrealina, determinacja a nie szkółka baletowa

polska.mysl.szkoleniowa 12.01.2011 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1034776)
Oni go oceniają poprzez pryzmat tego jak się zachowuje na boisku.
Media, niektórzy kibice, a nie wiedzą jaki jest na prawdę. Boisko to ring, walka, adrealina, determinacja a nie szkółka baletowa

Nie pomyliłeś futbolu z futbolem amerykańskim?

MatMario 12.01.2011 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 1034875)

Czasem się głowa gotuje i to jest złe, ale język, co jest mówione, jak, to powinno zostawać na boisku, a nie płacze w mediach że Małecki kogoś zwyzywał na boisku. Co się dzieje na boisku to na boisku zostaje, a jak ktoś jest miękką pipą to biegnie i płacze że go chłopak obrażał.

Lalusie przebrali się za piłkarzy, płacz jak ktoś ostro wejdzie, płacz jak go popchnie, płacz jak go Małecki obraża, płacz jak się paznokieć złamie.

W NBA taka jazda z rywalami to coś normalnego. Coś pod nosem, powiedzieć żeby w....ić przeciwnika to standard w każdych rozgrywkach, ale tak rozdzierajmy szaty że Małecki brzydko mówi...

aNouc 12.01.2011 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 1034875)

Pokaż mi jakieś brutalne faule w wykonaniu Małeckiego
Chodzi o to żeby niektórzy nie byli tacy wrażliwi bo ktoś powie ....a i ..... Zgraja chłopów walczących o każdą piłkę czy cip?
Ty chyba nie widziałeś futbolu amerykańskiego czy hokeja, większość piłkarzyków robiłoby tam za dziewczyny. I tu nie chodzi o ochraniacze a o ich cipowate charaktery, pózniej przychodzi gra z chłopami co mają jaja i płaczą bo ktoś ich popchnął a nie daj Boże powiedział "ty taki i owaki", lecą do sędziego się poskarżyć zamiast w....ić się na typa i go rozjechać - w sensie czysto sportowym. Przyjdzie stanąć face to face z niejednym Angolem i pan sędzia go wyśmieje.
PS: Dobre jest właśnie to że Małecki jest jednym z najrzadziej faulujących piłkarzy w lidze. Mowa o faulach, a nie przepychankach. W mediach nie ma nagłówków "brutalny faul Małeckiego na xxx grajku" itp.
tylko "Małecki powiedział "ja .......ę" :rotfl: i afera..

mikel 12.01.2011 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1034885)
Chodzi o to żeby niektórzy nie byli tacy wrażliwi bo ktoś powie ....a i ..... Zgraja chłopów walczących o każdą piłkę czy cip?
.

Nie ma ludzi, którzy nigdy nie przeklinają, czy to prezydent czy to żul spod sklepu każdy przeklina tylko jedni rzadziej inni częściej. Nie wiem czemu każdy się czepia Małego za to, że "od czasu do czasu" (xd) przeklnie.

gypsy 13.01.2011 13:56

Niech Małecki sobie przeklina do woli, z tego go rozliczać nie będę, tylko z jego gry. To jest najważniejsze, by grał na 100% swoich możliwości, a czy sobie przeklnie czy nie... Czy to ma jakieś większe znaczenie? Może dla szmatławców, które wolą opisywać "zachowanie" Małeckiego niż jego grę.

emjot 13.01.2011 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1034885)
Pokaż mi jakieś brutalne faule w wykonaniu Małeckiego
Ty chyba nie widziałeś futbolu amerykańskiego czy hokeja, większość piłkarzyków robiłoby tam za dziewczyny. I tu nie chodzi o ochraniacze a o ich cipowate charaktery, pózniej przychodzi gra z chłopami co mają jaja i płaczą bo ktoś ich popchnął a nie daj Boże powiedział "ty taki i owaki", lecą do sędziego się poskarżyć zamiast w....ić się na typa i go rozjechać - w sensie czysto sportowym. Przyjdzie stanąć face to face z niejednym Angolem i pan sędzia go wyśmieje.
PS: Dobre jest właśnie to że Małecki jest jednym z najrzadziej faulujących piłkarzy w lidze. Mowa o faulach, a nie przepychankach. W mediach nie ma nagłówków "brutalny faul Małeckiego na xxx grajku" itp.
tylko "Małecki powiedział "ja .......ę" :rotfl: i afera..

derby w PE nie pamiętam kiedy
złamał nogę Łuczakowi z C.
fakt z tego co pamiętam to jego jedyny taki faul

Isfahan 13.01.2011 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1035037)
derby w PE nie pamiętam kiedy
złamał nogę Łuczakowi z C.
fakt z tego co pamiętam to jego jedyny taki faul

Nie złamał mu nogi, nie pisz bzdur.

emjot 13.01.2011 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Isfahan (Post 1035038)
Nie złamał mu nogi, nie pisz bzdur.

faktycznie pomyliłem się "Choć wyglądało to poważnie, skończyło się na strachu. Maciej Łuczak, którego ostro sfaulował Patryk Małecki, nie ma złamanego śródstopia.
- Maciej Łuczak jeszcze w trakcie meczu został przewieziony karetką do Szpitala Wojskowego przy ulicy Wrocławskiej. Tam natychmiast został zbadany przez lekarzy, którzy wykluczyli złamanie - wyjaśnia rzecnik prasowy Craocvii Marek Mazurczak. - Maciej ma stłuczone podudzie z raną, która wymagała szycia. Został opatrzony, a następnie udał się do domu - dodaje cytowany na oficjalnej stronie internetowej "Pasów".
pomyliłem się

IncognitoTSW 13.01.2011 14:59

Niemniej jednak faul był brutalny.

Isfahan 13.01.2011 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1035050)
Niemniej jednak faul był brutalny.

Faul był oczywiście brutalny, ale były już gorsze przypadki. Na szczęście nogi temu chłopakowi nie złamał. A tak ogólnie to dla mnie Małecki na boisku jest raczej mocny w gębie, a nie w faulach. Lepsze już gadki niż łamanie komuś nóg czy wbijanie łokci w twarz.

IncognitoTSW 13.01.2011 19:20

Też uważam, że jest mocniejszy w gębie niż w faulach, zresztą - to jest ofensywny piłkarz, więc dziwne byłoby gdyby dużo faulował.

skeba 16.01.2011 09:49

Właśnie oglądałem program: Dzień dobry tvn i był tam wywiad z Tomaszem Frankowskim. Zadano mu pytanie, co będzie robił po zakończeniu kariery - może tak jemu też zaproponować ofertę bycia scoutem naszego klubu, albo trenerem jakimś.

Zgodziłby się, bo mógł w Krakowie dalej z młodzieżą pracować, co bardzo lubi

snyrting 16.01.2011 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1036167)
Właśnie oglądałem program: Dzień dobry tvn

.... i przestalem czytac :)

skeba 16.01.2011 10:01

Cytat:

.... i przestalem czytac :)
Mógłby być nawet wywiad w TVN RELIGIA. Nie wiem o co Ci w ogóle chodzi

snyrting 16.01.2011 10:08

Zarcik, nie ma sie co spinac.

Titto 16.01.2011 20:49

Tak się zastanawiałem odnośnie Maćka Żurawskiego i moim zdaniem wcale nie był taki słaby w rundzie jesiennej.
To przecież jemu zawdzięczamy wygraną z Polonią Bytom to dzięki niemu wygraliśmy z Widzewem to on rozegrał akcje na 2:1 w meczu Wisła - Korona to on podawał w wygranym 1:0 meczu z Zagłębiem.
Warto zauważyć, że nie przepracował dobrze okresu przygotowawczego sądzę, że w następnej rundzie może jeszcze trochę pokazać.
O miejsce w pierwszym składzie będzie mu trudno, ale ja go widzę w roli takiego Jokera (12 zawodnika), który będzie wchodził na boisko na te ostatnie 30 min i zagrażał bramce przeciwnika.

Charlie 16.01.2011 21:10

To juz zależy kto czego oczekiwał do Żurawiu. Ja spodziewałem się minimum 5 goli w samej lidze i tylu też asyst, a nie tego, że w większości spotkań będzie najsłabszym ogniwem ofensywy.Fajnie, że strzeliłem z Widzewem i PB, ale od takiego zawodnika wymaga się więcej.

JrQ- 16.01.2011 22:16

Po prostu wszyscy my pamiętaliśmy Maćka nieco inaczej stąd też oczekiwania były inne.
Nie mniej jednak ja uważam, że Żuraw na wiosnę będzie innym piłkarzem niż na jesieni.

tofik 17.01.2011 17:41

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...otowan//43462/
Oj Żuraw nie krzyw się tak. Będzie ciężej :)

Semper Fidelis 1985 17.01.2011 17:43

Ten z tyłu to Brud??

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...2767395394.jpg

sndr 17.01.2011 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1036945)
Ten z tyłu to Brud??

Tak :)

1561656 znaków

Semper Fidelis 1985 17.01.2011 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sndr (Post 1036947)
Tak :)

To byk z niego :D ciekawe ile pogra w pierwszej druzynie (może dłużej niż Rado) :P

tomasz_19 17.01.2011 20:24

Brud ma papiery na dobre granie, jeżeli w głowie mu się nie poprzestawia to przejdzie tą samą drogę co Mały.

Wasiu 17.01.2011 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1037023)
Brud ma papiery na dobre granie, jeżeli w głowie mu się nie poprzestawia to przejdzie tą samą drogę co Mały.

Maly w jego wieku stanowil o sile tej druzyny i mial za soba kilkadziesait wystepow w Ekstraklasie. Chcialbym sie mylic, ale z Bruda nic nie bedzie. Tak samo jak z Papieza, Jelenia, Cygala i innych filarow MESY majacych po 22 lata.

bridgeburner 17.01.2011 21:07

Mały jest raptem rok młodszy a ma juz 94 mecze w lidze i 20 bramek
Obym sie mylił ale prawie 22 lata to jest za pozno na wprowadzanie z ME zawodnika
do druzyny klasy Wisły.
Zawodnicy co na cos rokuja powinni byc wypożyczani chociaż do pierwszej ligi jak im stuka 20
żeby potem z nich cos było

JrQ- 17.01.2011 21:45

Pamiętajcie, nigdy nie jest za późno ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl