Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

Delgado 28.06.2018 01:01

To uświadom na Ty, o co chodzi. I napisz jaka jest alternatywa. Wyegzekwuję to, nawet jak uciekniesz od tematu

Padre1906 28.06.2018 01:02

Wyegzekwujesz? Powiedz jak, bardzo mnie.to interesuje.

Delgado 28.06.2018 01:05

Czyli uciekasz od merytoryki? Krótka piłka tak czy nie?

Padre1906 28.06.2018 01:07

Nie uciekam. Co tak czy nie? Jesteśmy w ciemnej dupie? Tak.
Zarząd działa delikatnie mówiąc dziwnie? Tak
Marketing to dno? Tak
Itd itd itd
Powiedz jak to będziesz egzekwował :D

Delgado 28.06.2018 01:15

Aha, czyli jak myślałem, mędrku, tylko umiesz krytykować

Jesteś najgorszym jak na nasze czasy typem kibica. Niby wierny od wielu lat, ale przyzwyczajony do wygód, wieczna ekstraklasa, wyjaździki melanżowe (tak, ....a, poza legią nikt nie ma tego poza nami), ale jak co do czego to tylko uwagi zza węgła ....a

Nie jestem tak elokwetny jak ty, ale w przeciwieństwie do ciebie ogarniam co się dzieje finansowo i organizacyjnie i takie słodkie polityczne pierdy jakie mi zapodajesz nie robią na mnie wrażenia i nie gadałbym z tobą tutaj gdyby nie to co się tu dzieje i może wreszcie ludzie przeczytają i otworzą oczy

No więc MĄDRA GŁOWO masz rację, wszystko jest słabe na teraz, więc podaj jakieś konstruktywne alternatywy, bo wiadomo, Sarapata i Dukat do wyjebania, ale kto za nich, i przede wszystkim kto jako właściciel (a jest nim TS, ale o tym geniuszu wiesz chyba?) pociągnie dalej ten wózek?

Odpowiedz mi, czekam, potem powiem co będę egzekwował

Padre1906 28.06.2018 01:24

Teraz mi powiedz.
Marketing do przewietrzenia, to w pierwszej kolejności. Kto ci powiedział że zarząd do wymiany?
Najgorszy typ kibica, no ....a mać :D jeszcze zapomniałeś napisać że czekam tylko na mistrza i chodzę jedynie na mecze z Legia :)

Manhunt. 28.06.2018 01:31

Na ten moment to jest to jedna wielka .......ona amatorszczyzna :haha:

Delgado 28.06.2018 01:31

Marketing jest w tej chwili najmniej istotny, to wie dziecko w przedszokolu, nie ty, ja czy ktoś. Z tego co pamiętam i z tego co widzę w twojej sygnaturce to cąły twój problem i kibicowanie Wiśle polega na melanżopwych znajomościach z wrocławskimi i pomorskimi pijakami.

Co to ma wspólnego z obecnymi problemami Wisły?

For_FuN_ 28.06.2018 01:58

Już dawno temu zastanawiałem się ile zarabiają ludzie u władzy w naszym klubie. Pytałem, czy robią to społecznie(co byłoby naturalne, wobec sytuacji finansowej i miłości do klubu). 700 tys. zł, to całkiem niezła sumka, jak na obecne możliwości. Zarządzają w końcu wielcy specjaliści, sprawdzeni i cenieni w sektorze prywatnym ;). Mieli być na chwilę, zrobili sobie biznes. A sytuacja jest jeszcze gorsza, patrząc i analizując te dane.

Delgado 28.06.2018 02:24

za chwilę będzie zarządzać Krzysiek Targosz, trzydziestoletni janusz zarządzania, który wszystko odziedziczył po tatusiu ;)

Konrad. 28.06.2018 03:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Delgado (Post 1506273)
za chwilę będzie zarządzać Krzysiek Targosz, trzydziestoletni janusz zarządzania, który wszystko odziedziczył po tatusiu ;)

Poważnie ciśniesz gościowi, który jako pierwszy zgłosił się w czasach "po meresińskich" by wspomóc finansowo Wisłę? Broniąc w ten sposób pana Dukata, który z miłości do Wisły bierze kasę?

Naprawdę, nie pojmuje.

Po drugie: Jeżeli kpisz sobie z viceprezesowania firmą obracającą milionami, to co powiedzieć o naszym vice, który w CV ma "menedżerowanie" siłownią?

Miejmy nadzieję, że Głowa się nigdy nie skłóci z zarządem/ani nie wyrazi krytycznego zdania, bo też będziecie po nim cisnąć...

domin_czyzyny 28.06.2018 04:49

Czy leci z nimi pilot?? Czy admini pozwalą na obrażanie forumowiczów przez jakiegoś typa Delgado ??

Wszystko śmierdzi grubą aferą. Począwszy od zarządzania, kasy za to zarządzanie, a kończąc na terenach należących do klubu, które podobno idą pod młotek....

Krzysiek Targosz jest jaki jest, ale władował w klub sporo lasy. Należy się szacunek. I kwestii wynagrodzeń ma świętą racje. Rozumiem 10 tys.zł/mc, ale 30 tys. Zł/mc w naszej tragicznej sytuacji to własnie jest MATRIX LUB ABSURD.

Snow 28.06.2018 05:53

Na ostatnich zdjeciach z treningu zawodnicy mają na sobie system to monitorowania wisiłku itd.
Jakieś 2 strony temu nabiliście kilkanaście postów na temat ich braku. Jak zwykle afera koperkowa.
Brawo wy.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...aja_rozpedu_0/

Cytat:

Wszystko śmierdzi grubą aferą. Począwszy od zarządzania, kasy za to zarządzanie, a kończąc na terenach należących do klubu, które podobno idą pod młotek....
Przecież te działki należą do Towarzystwa Sportowego, a nie Wisły Kraków SA. Wytłumacz mi na czym miałby polegać ten wałek?

wester 28.06.2018 06:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Padre1906 (Post 1506269)
Teraz mi powiedz.
Marketing do przewietrzenia, to w pierwszej kolejności. Kto ci powiedział że zarząd do wymiany?
Najgorszy typ kibica, no ....a mać :D jeszcze zapomniałeś napisać że czekam tylko na mistrza i chodzę jedynie na mecze z Legia :)

Podziwiam tego chłopa co dali mu kamerę i kazali nie dość że filmować to jeszcze wywiady robić i gadać z zawodnikami, nie zdziwię się jak jeszcze musiał montować te filmiki potem ( nie wiem czy dalej pracuje )
Mam nadzieję że chociaż godnie zarabia/ał bo wbrew pozorom miał ciężko.

Karherop 28.06.2018 06:56

Można prosić o źródło tego raportu? Zrozumiałym np koszty Zarządu na tym poziomie, ale wynagrodzenia?

Barti 28.06.2018 07:06

Delgado napisał:

Cytat:
Cytat:

Nie trzydziestoletni, tylko 40-letni jak już. A ile lat mają Dukat i Sarapata?

edit. chociaż faktycznie ma 30 lat bo 89 rok urodzenia tak jak i Dukat ;)

max TS 28.06.2018 07:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1506246)
:rotfl:
Czyli wg Ciebie nie będę miał prawa głosu choć na Wiśle spędziłem ponad 20lat , wspierając ja na różnych płaszczyznach.

Przyznaj że to był żart z tymi karnetami za bieżący i poprzedni sezon bo ciężko uwierzyć że takie brednie ktoś jest w stanie napisaćna poważnie.

Czepiasz sie jakiejs luzniej propozycji. Jesli nie zdecydujemy sie na jakies otwarte glosowanie to wladza bedzie zawsze nalezec do kumatych. Chodzi generalnie o to ze z balastem Miskowym nigdzie nie zajedziemy. PREDZEJ CZY POZNIEJ WSZYSCY NORMALNI SPONSORZY I PIKNIKI ODWROCA SIE OD KLUBU.

szczepans21 28.06.2018 07:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1506276)
Na ostatnich zdjeciach z treningu zawodnicy mają na sobie system to monitorowania wisiłku itd.
Jakieś 2 strony temu nabiliście kilkanaście postów na temat ich braku. Jak zwykle afera koperkowa.
Brawo wy.

Przecież te działki należą do Towarzystwa Sportowego, a nie Wisły Kraków SA. Wytłumacz mi na czym miałby polegać ten wałek?

Było kilka galerii zdjęć z treningów i nie było.
Tak afera koperkowa, sami debile i gimbaza.

Dobrze że są i są używane

sandomingo 28.06.2018 07:53

Patrząc na te dane przytoczone przez @MaLk to nie wiem, na jakich zasadach Wisła dostała licencję...
No chyba że taka sytuacja to standard w Ekstraklapie.

Najprostszym rozwiązaniem byłaby szybka sprzedaż Carlitosa i Arsenica - ale jeżeli okaże się, że jednak coś jest nie tak z kontraktem Carlitosa to czarna dziura....

TOMEK 11 28.06.2018 07:56

te pacany, bo inaczej po ostatnich ruchach ich nie można nazwać, biorą po 30k/msc? 720k rocznie, to są ci honorowi dobrodzieje, którzy wyciągają Wisłę z kryzysu? śmiech na sali

Hives4 28.06.2018 07:58

Cytat:

Można prosić o źródło tego raportu? Zrozumiałym np koszty Zarządu na tym poziomie, ale wynagrodzenia?
Podbijam, 10 znaków

masada 28.06.2018 07:59

Przyjmując, że dane z posta MaLk są prawdziwe. zastanawiam się, co tak naprawdę powinno nas tam zaskakiwać.

Raz to wynagrodzenia Zarządu, bo wysokość trochę zaskakuje, jasne, ale to temat, który uznaję za plotkarski i jednak mało istotny. Ile wg Was powinni zarabiać? 5 tysięcy? No jednak to spółka o budżecie kilkudziesięciu milionów, więc pewnie z 15 tys. brutto powinni? Więc problem to wielki dla Wisły nie jest, choć oczywiście dla nich siara i niech teraz żrą tą żabę i spojrzą kibicom w oczy (...i sponsorom, jak widać po reakcji K. Targosza, bo to pewnie o to mu chodziło).

Dwa, to 2017 r. wyszliśmy w przybliżeniu na zero i to mnie prawdę powiedziawszy wręcz zaskakuje na plus :D

Problem wg mnie to tylko te wysokie zobowiązania ogółem (89 mln) bo od przejęcia przez TS cały czas była mowa, że jest ich kilkanaście milionów.

Z tego co napisał MaLk potem, o ile dobrze zrozumiałem, to 43 to taki nieprawdziwy dług, bo wobec TS. zakładam, że to była jakaś sztuczka księgowa, Telefonika nie mogła umorzyć (żeby nie płacić podatku? - strzelam) Więc przenieśli je na TS.

Ale co to jest ta reszta (46 mln?) i skąd się wzięła? Tu bym bardzo chciał znać odpowiedź

!!IRIVER!! 28.06.2018 08:03

Bicie w któregokolwiek ze sponsorów jest bardzo słabe. Niedługo się może okazać, że nie będzie miał kto nawet naszego zarządu opłacić. ;)

domin_czyzyny 28.06.2018 08:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1506276)
Brawo wy.

Te same osoby zarządzają spółką piłkarską, jak i towarzystwem. To taka "unia" personalna. Kręcenie takiej kasy na zarządzaniu Wisłą - spółką coś mówi o naszych "dobrodziejach"...

Lemoniadowy Joe 28.06.2018 08:36

Ile osób w zarzadzie było w 2017 ?

wiesniak842 28.06.2018 08:40

Dwie plus Junco przez krotki okres czasu. Nie wiadomo czy nie przytulil jakiejs odprawy, w sumie to nie wiadomo nic ale na forum wyroki i oceny juz zapadly;) Podzielic na 12, pozniej na 2 i wyjdzie 30k miesiecznie :D

wolfy 28.06.2018 08:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez max TS (Post 1506282)
Czepiasz sie jakiejs luzniej propozycji. Jesli nie zdecydujemy sie na jakies otwarte glosowanie to wladza bedzie zawsze nalezec do kumatych. Chodzi generalnie o to ze z balastem Miskowym nigdzie nie zajedziemy. PREDZEJ CZY POZNIEJ WSZYSCY NORMALNI SPONSORZY I PIKNIKI ODWROCA SIE OD KLUBU.

On sobie robił z Ciebie jaja, bo Twoje pomysły są poronione. Głosowanie to sobie możesz zrobić jaką zjesz kanapkę, nie odnośnie zarządu spółki.

Ale nie przejmuj się, For_Funa i tak nie przebijesz z jego "społecznym zarządzaniem". Wiadomo że każda zakompleksiona cebula największy problem będzie widziała w zarobkach zarządu :rotfl:

19sebawro06 28.06.2018 08:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1506281)
Delgado napisał:

Cytat:

Nie trzydziestoletni, tylko 40-letni jak już. A ile lat mają Dukat i Sarapata?

edit. chociaż faktycznie ma 30 lat bo 89 rok urodzenia tak jak i Dukat ;)

Mała różnica że Dukat zarządzał siłownia a Taegosz co by nie powiedzieć duża firma.

nesta 28.06.2018 08:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 1506287)
Podbijam, 10 znaków

Zapewne z walnego..

http://www.dziennikpolski24.pl/regio...alek,13295506/

MaLk 28.06.2018 08:52

Dane pochodzą z oficjalnego sprawozdania finansowego, sprawozdania z działalności oraz opinii i raportu biegłego rewidenta.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl