Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Ogryzek 07.01.2022 18:28

Niech będzie co będzie. Skoro tak bardzo nie możemy żyć bez starych dziadów jak Ondrasek, to cóż można na to poradzić? Mamy dyrektora sportowego. I tak wszystko wyjdzie w następnej rundzie kto ile jest wart z nowych nabytków. Nie chce sobie psuc humoru czytając takich wieści.

wiesniak842 07.01.2022 18:43

Ondrasek przeciez nie przyjdzie robic za pierwszego napadziora:D

Mixu 07.01.2022 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1575642)
Ondrasek przeciez nie przyjdzie robic za pierwszego napadziora:D

Nie zdziwię się jeśli nim zostanie. Przychodzi na stare śmieci, zna otoczenie, szatnie do tego wszystkiego jest czechosłowacki trener i dużo czechosłowackich piłkarzy. Będzie miał lepiej niż w Budějovice

DeadOrAlive 07.01.2022 18:53

A wiec Zdenek. Zbroimy się na 1 ligę :-)

serek.c2 07.01.2022 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 1575644)
A wiec Zdenek. Zbroimy się na 1 ligę :-)

Może Ty się zbroisz, Wisła na pewno nie.

FraMat 07.01.2022 18:58

Chciałbym wierzyć, że dyrektor sportowy uwzględnił wszystkie za i przeciw.

Chyba że nie miał nic do powiedzenia, bo taki transfer 90% tego forum mogło wymyśleć (oczywiście na zasadzie żartowania sobie).

DeadOrAlive 07.01.2022 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1575645)

Prosze mnie źle nie zrozumieć, ale ten transfer SPORTOWO kompletnie się nie broni. Zdenek nie ma liczb. Niestety.

Być może od strony mentalnej ten transfer ma sens, ale od sportowej nie.

manson777 07.01.2022 19:11

jakieś dowody poza p.doleniem jak za Marzenki?:haha:

bódyń 07.01.2022 19:12

Nie ma sensu ten transfer. Chyba ze prawie za darmo bedzie gral bo jest zona z Krakowa i tak zamiast konczyc kariere..
Ale i tak sensu to nie ma

manson777 07.01.2022 19:20

sportowo nie ma to żadnego sensu
11 spotkań w lidze norweskie i JEDNA bramka, i jedna asysta

w lidze NORWESKIEJ

całych 426 minut

:help:

masada 07.01.2022 19:22

No to będziemy mieli już trzech napastników, których nam zazdrości cała liga :D

Jako że bardzo lubię tego chłopaka, to napiszę tak: jeśli już jest pewne, że FBF odchodzi, to ruch ma sens i OK.

Ale jeśli oni zostaną we trzech i będzie to koniec naszej aktywności na tej pozycji w tym okienku, to jest to trochę ryzykowne. Bo to jest trzech przyzwoitych piłkarzy, ale wszyscy od dawna pod formą i kompletnie nic nie gwarantują na ten moment. Choć papiery na granie każdy z nich ma i naprawdę bez trudu przychodzi mi wyobrażenie sobie, że któryś z nich odpala i strzela np 7 bramek do końca sezonu.

Wojtas 07.01.2022 19:29

No Forbes i Kliment pokaz nieudolnosci dali z Termaliką i tym meczem pokazali ze nalezy ich sie jak najszybiej pozbyc.

Mysle ze Ondrasek bedzie numer 2 i klub dalej szuka ,bo musimy znalesc kogos kto bedzie strzelał ...

Kran 07.01.2022 19:29

Mi się wydaje, że tu bardziej chodzi o ściągnięcie gościa z charakterem do bezjajecznej szatni.
A jak jeszcze wejdzie kilka razy w końcówkach i coś strzeli, to wartość dodana.

For_FuN_ 07.01.2022 19:44

Konkretny szrot. Może ktoś do grania w piłkę, a nie do robienia atmosfery w szatni :D...??

jendrus 07.01.2022 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1575221)
Buchali -dziękujemy
Hanousek -albo jako rezerwowy albo cześć
Sadlok- pożegnać bez żalu
Mehremić- pożegnać bez żalu
Żukow- pożegnać bez żalu
Savić- pożegnać bez żalu
Kuveljić- wypożyczyć i zobaczyć co z Niego będzie
Hugi- pożegnać bez żalu
FBF Kliment Sobol Zdybowicz- pożegnać bez żalu
Wachowiak- wypożyczyć i zobaczyć co z Niego będzie

Aż tylu zawodników nie możemy się pozbyć w jednym okienku bo naprawde źle się to skończy. A nasza pozycja nie jest idealna.

serek.c2 07.01.2022 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 1575647)
Prosze mnie źle nie zrozumieć, ale ten transfer SPORTOWO kompletnie się nie broni. Zdenek nie ma liczb. Niestety.

Być może od strony mentalnej ten transfer ma sens, ale od sportowej nie.

Z Wisłą pożegna się kilku piłkarzy, Zdenek będzie uzupełnieniem kadry. Czy sportowo się obroni? Nie wiem, widocznie uznano, że swoją rolę spełni. Przygotowywane są kolejne transfery, w tym napastnika. Poczekajmy spokojnie ze dwa tygodnie.

s1mone 07.01.2022 21:01

Chciałem przypomnieć, że Zdenek jest członkiem Socios, kobietę też ma stąd, wielce rawdopodobne, że sam zgłosił się do klubu, że może grać za małe pieniądze. Czuję, ze pewnie bardzo mu zalezalo na powrocie. Gorszy od duetu FBF KLI raczej nie będzie. Mam nadzieję, że któregoś z duetu gdzieś opchniemy i podpiszemy jeszcze jednego napastnika.

buczo85 07.01.2022 21:02

Kurde wierzę całym sercem, że Forbes albo Kliment, a najlepiej jeden i drugi pożegna się z Wisłą...

LucjuszWielki 07.01.2022 21:18

Kiedy był temat powrotu Ondraska? W poprzednim oknie kiedy przyszedł za niego niby Klient czy dwa okna temu za Medveda?

Bazuje na statach z ostatnich klubów, więc wiadomo, że nie jest za dobrze, ale bardzo chciałbym, aby Zdenek u siebie w domu odbudował się lub po prostu zasuwał ku chwale Wisły bo ma ją (jak nie raz udowodnił)w sercu. Prócz tego mam nadzieje, ze atmosfera w szatni poprawi sie mimo, że zostało dwóch zawodników, z którymi dzielił szatnie (Sadlok i Plewka).

Jakby Zdenek prezentował forme sprzed odejscia, szczególnie z ostatniego meczu to byłbym mega zaskoczony - pobożne życzenia :D Ostatnia runda u nas co kopnął to wpadało...

Nie ukrywam, że bardzo lubie tego gościa za jego charakter, za walke. Lubie takich graczy jak: Pol Llonch, Zukov czy FBF, na którego większośc tutaj pluje. Mam nadzieję, że z dwójki FBF/Kliment odejdzie stojanow z komicznym image (wąsik plus fryzurka i dziarki) Kliment....

Byłbym naiwniakiem jakbym liczył na 33 letniego Zdenka, ale mimo wszystko POWODZENIA, fajnie, że wrócił.

Cymes 07.01.2022 21:23

W teorii.

- zna ligę
- pracował z Łysym przez rok w Pilznie, więc wiedzą czego od siebie oczekiwać
- przychodzi jak do domu, więc problemów aklimatyzacyjnych mieć nie powinien

Gdzieś tam widzę potencjał na scenariusz a la Śpiączka, który pokazał, że doświadczenie w tej lidze plus granie w miejscu gdzie czuje się komfortowo w zupełności wystarczają, żeby strzelać tutaj bramki.Praktyka zweryfikuje.Jeśli to wszystko odbywa się za rozsądne pieniądze to nie widzę przeciwwskazań.

wislak2214 07.01.2022 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1575659)
Kiedy był temat powrotu Ondraska? W poprzednim oknie kiedy przyszedł za niego niby Klient czy dwa okna temu za Medveda?

Bazuje na statach z ostatnich klubów, więc wiadomo, że nie jest za dobrze, ale bardzo chciałbym, aby Zdenek u siebie w domu odbudował się lub po prostu zasuwał ku chwale Wisły bo ma ją (jak nie raz udowodnił)w sercu. Prócz tego mam nadzieje, ze atmosfera w szatni poprawi sie mimo, że zostało dwóch zawodników, z którymi dzielił szatnie (Sadlok i Plewka).

Jakby Zdenek prezentował forme sprzed odejscia, szczególnie z ostatniego meczu to byłbym mega zaskoczony - pobożne życzenia :D Ostatnia runda u nas co kopnął to wpadało...

Nie ukrywam, że bardzo lubie tego gościa za jego charakter, za walke. Lubie takich graczy jak: Pol Llonch, Zukov czy FBF, na którego większośc tutaj pluje. Mam nadzieję, że z dwójki FBF/Kliment odejdzie stojanow z komicznym image (wąsik plus fryzurka i dziarki) Kliment....

Byłbym naiwniakiem jakbym liczył na 33 letniego Zdenka, ale mimo wszystko POWODZENIA, fajnie, że wrócił.

A Forbes jak nie stojanow to kto ?:D

wolfy 07.01.2022 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1575645)

Jasne że nie. Ściąganie Ondraszka do duetu FBF - Kliment to nawet nie uzupełnienie składu. Mamy czterech napastników którzy przez ostatnią rundę strzelili łącznie 5 goli w lidze.
5.
Goli.
Tyle co sprzedany Yeboah.

Ten transfer wystawia bardzo złe świadectwo Pasiecznemu, każdy kibic mógłby coś tak głupiego wymyślić. Już więcej sensu miałaby reaktywacja Pawła Brożka. Przy tych parodystach nawet jako oldboj byłby liderem.

Ogryzek 07.01.2022 21:51

Niestety - trudno się z tym nie zgodzić. Na kacu paru kibiców Wisły wymyśliło powrót Ondraska dla jaj. Pasieczny to zrealizował...

topamers 07.01.2022 21:59

No jak na ten super program do transferów o którym były artykuły to szału nie ma :D

Ale nie ma co się martwić. teraz znów filtr ustawiony na DARMOWYCH i jazda :D

serek.c2 07.01.2022 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1575662)
Jasne że nie. Ściąganie Ondraszka do duetu FBF - Kliment to nawet nie uzupełnienie składu. Mamy czterech napastników którzy przez ostatnią rundę strzelili łącznie 5 goli w lidze.
5.
Goli.
Tyle co sprzedany Yeboah.

Ten transfer wystawia bardzo złe świadectwo Pasiecznemu, każdy kibic mógłby coś tak głupiego wymyślić. Już więcej sensu miałaby reaktywacja Pawła Brożka. Przy tych parodystach nawet jako oldboj byłby liderem.

Ten transfer żadnego świadectwa nie wystawia - ważne będzie całe okienko, a nie jeden kontrakt (pomijam już, że nie znasz okoliczności ani warunków finansowych tego kontraktu). Jak pisałem wyżej - poczekajmy na kolejne ruchy i ocenimy całościowo.

Ogryzek 07.01.2022 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1575666)
Ten transfer żadnego świadectwa nie wystawia - ważne będzie całe okienko, a nie jeden kontrakt (pomijam już, że nie znasz okoliczności ani warunków finansowych tego kontraktu). Jak pisałem wyżej - poczekajmy na kolejne ruchy i ocenimy całościowo.

Tak, poczekamy. Tego wymaga elementarna uczciwość.

Ale sam przyznasz - falstart niezły. Naprawdę jeśli idziemy w doświadczenie może Paweł Brożek też by trochę mógł formy u nas złapać? Chyba nie napiszesz że grałby gorzej od czeskiego asa?

Drozd 07.01.2022 22:16

Oby podpisanie Ondraska oznaczało pożegnanie z człapakiem Forbesem. Kliment jeszcze się rozkręci...

konrad 07.01.2022 22:22

Na dziś wiadomo, że Zdenek ma te cechy charakteru, które ewidentnie nam się przydadzą. Jest tutaj lubiany, czuje to, więc zakładam,.że będzie wzmocnieniem, a przynajmniej solidnym uzupełnieniem sportowym.
Co będzie, zobaczymy, w każdym razie zapisuję ten temat później :D

serek.c2 07.01.2022 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1575667)
Tak, poczekamy. Tego wymaga elementarna uczciwość.

Ale sam przyznasz - falstart niezły. Naprawdę jeśli idziemy w doświadczenie może Paweł Brożek też by trochę mógł formy u nas złapać? Chyba nie napiszesz że grałby gorzej od czeskiego asa?

Nie no już nie przesadzajmy z tym Brożkiem :) Jeśli odejdzie Forbes, na wypożyczenie pójdzie Sobol, to Zdenek na sensownym kontrakcie będzie dobrym uzupełnieniem, który dodatkowo może swoim charakterem trochę tę drużynę rozruszać. Jak będzie - zobaczymy. Najważniejsze, że to nie jest ostatnie słowo klubu jeśli chodzi o wzmocnienie ofensywy. Gdyby było inaczej, wtedy bym się martwił ;)

wolfy 07.01.2022 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1575666)

Ja zakładam że Ondraszek nie będzie u nas dużo zarabiał, w innym wypadku mamy do czynienia z wielopoziomową kompromitacją.

Czy to nie Pasieczny przed przyjściem tutaj opowiadał w wywiadach że lepiej nie zatrudnić taniego piłkarza który jest za słaby sportowo, mimo że to małe ryzyko? I jak to ma się do transferu Ondraszka - gościa który ma 34 lata i super sezon w Norwegii za sobą: 1 gol i 1 asysta?

No ....a, tak jakby co innego opowiadał w wywiadach, a zupełnie co innego robił...

FraMat 07.01.2022 22:40

Dlatego wcześniej dopytywałem czy Pasieczny miał w tym transferze coś do powiedzenia.
Bo jeśli miał to to faktycznie stoimy w miejscu. Jeden strzelający głownie w PP odchodzi, drugi strzelający w takiej sobie lidze 1 gola przychodzi.
To już lepiej było przeprosić się z Videmontem
https://gazetakrakowska.pl/hugo-vide...ar/c2-15954361

Patryko 07.01.2022 22:48

Umówmy się, że Ondrasek nie przychodzi tutaj grać pierwszych skrzypiec, pewnie bez problemu pogodzi się z niewysoką (tak mniemam) pensją i rolą rezerwowego. Zna swoje statystyki i wie, że to nie on rozdaje tutaj karty.
Odnoszę wrażenie, że on wiąże z tym miastem swoją przyszłość, zawsze w bardzo ciepłych słowach wypowiadał się o Krakowie.

serek.c2 07.01.2022 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1575671)
Ja zakładam że Ondraszek nie będzie u nas dużo zarabiał, w innym wypadku mamy do czynienia z wielopoziomową kompromitacją.

Czy to nie Pasieczny przed przyjściem tutaj opowiadał w wywiadach że lepiej nie zatrudnić taniego piłkarza który jest za słaby sportowo, mimo że to małe ryzyko? I jak to ma się do transferu Ondraszka - gościa który ma 34 lata i super sezon w Norwegii za sobą: 1 gol i 1 asysta?

No ....a, tak jakby co innego opowiadał w wywiadach, a zupełnie co innego robił...

Z tego co wiem to nie będzie zarabiał kokosów. Co do słów Pasiecznego - widocznie inaczej od Ciebie oceniają jego przydatność sportową i dla nich jest odpowiedni w stosunku do ceny i roli, jaką ma w drużynie spełniać. Meczów Ondraska w Norwegii nie widziałem, więc ciężko, bym formę oceniał, choć same statystyki jakie są każdy widzi.

Czekam jak się rozwinie sytuacja z Forbesem - jeśli odejdzie, to podpisanie Ondraska jako uzupełnienie składu wg mnie się broni, "na papierze" oczywiście.

wolfy 07.01.2022 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1575674)
Z tego co wiem to nie będzie zarabiał kokosów. Co do słów Pasiecznego - widocznie inaczej od Ciebie oceniają jego przydatność sportową i dla nich jest odpowiedni w stosunku do ceny i roli, jaką ma w drużynie spełniać. Meczów Ondraska w Norwegii nie widziałem, więc ciężko, bym formę oceniał, choć same statystyki jakie są każdy widzi.

Czekam jak się rozwinie sytuacja z Forbesem - jeśli odejdzie, to podpisanie Ondraska jako uzupełnienie składu wg mnie się broni, "na papierze" oczywiście.

Wytłumacz mi w jaki sposób wymiana Forbesa który strzelił 2 gole w lidze i kilka pierwszoligowcom w PP na 34 letniego Ondraszka który ma gola i asystę w lidze Norweskiej "się broni na papierze". Wymieniamy słabego napastnika na jeszcze słabszego emeryta. Jasne, może wydarzyć się cud i Ondraszek przeżyje u nas drugą młodość, ale na papierze akurat to jest katastrofa. Typowy transfer na "odwal się", żeby kibice nie pyskowali bo Ondraszek fajny, herb całował i kiedyś u nas gole strzelał.
Napastników nie zatrudnia się za charakter tylko żeby strzelali gole. FBF ma tragiczne statystyki, Ondraszek ma jeszcze gorsze...

serek.c2 07.01.2022 23:02

Ja Ci niczego nie wytłumaczę, bo nie jestem specem w kwestiach sportowych (podejrzewam, że podobnie jak Ty :)) - zaznaczyłem tylko, że widocznie widzą to inaczej od Ciebie i tyle.

Transfer, żeby kibice nie pyskowali? Totalna bzdura, ma przyjść kolejny zawodnik do ofensywy.

Patryko 07.01.2022 23:07

Jeśli to jest transfer 0,5 + 1, to w razie totalnego braku formy, rozstanie w lecie będzie proste.

wolfy 07.01.2022 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1575676)
Ja Ci niczego nie wytłumaczę, bo nie jestem specem w kwestiach sportowych (podejrzewam, że podobnie jak Ty :)) - zaznaczyłem tylko, że widocznie widzą to inaczej od Ciebie i tyle.

Transfer, żeby kibice nie pyskowali? Totalna bzdura, ma przyjść kolejny zawodnik do ofensywy.

Pisałeś że na papierze to się broni, chciałem wiedzieć - jak.

Przyjdzie pewnie kolejny koleś z rozjebującymi system statystykami (4 gole w 20 meczach ligi litewskiej, od pół roku bez klubu, 8 lat temu obserwował go skaut Chelsea etc.), a Ondraska przynajmniej kibice znają i lubią (znaczy, Ondraska sprzed kilku sezonów) i mimo że ma dramatyczne liczby (serio) to będzie lepiej przyjęty. Tak to sobie tłumaczę, bo sportowo to sensu nie ma.
Zobaczymy, IMHO ten transfer - porażka.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1575677)
Jeśli to jest transfer 0,5 + 1, to w razie totalnego braku formy, rozstanie w lecie będzie proste.

To nie jest problem. W przypadku spadku z ligi kontrakt zostanie i tak automatycznie rozwiązany.
Problemem jest to że się osłabiliśmy, mamy tragiczny skład a warto byłoby się jednak utrzymać.

KOALIK 07.01.2022 23:30

A pisałem, że przyjdzie stary Słowak, którego nazwają napastnikiem mimo dramatycznych statystyk? (Czech czy Słowak mała różnica).

Ten zarząd po trzech latach błazenady nie jest w stanie mnie w niczym zaskoczyć.

Tak samo jak różnej obrońcy Marzeny, teraz obecnych. Te dwie rzeczy są pewne - błazenada zarządu i klakierstwo.

Tak samo jak pisaliście, że nie da się zarobić na młodych Polakach. Faktycznie, Kozłowski, za chwilę Kamiński. Pogoń i Lech pokazują, że da się i to zarobić jakieś masakryczne kwoty.

Dawid oddałby Kozłowskiego za grosze. Za max 500 tys. euro.

Wisła potrzebuje 7-8 transferów i to na już. Nie odpadów. Tylko transferów.

Choć i tak lepiej, że przyszedł Ondrasek (przypominam, że on i tak był często krytykowany za słabą grę, dopiero pod koniec zaczął coś grać), bo zawsze można byłoby przebrać Dawida w piłkarza i kazać mu zagrać w Ekstraklasie.

pan_premier 07.01.2022 23:33

Kliment- Forbes - Ondrasek

i chyba już nie musimy szukać nikogo za YY, bo i tak się nie zmieści.

W ciagu ostatnich 6miesięcy Ondrasek był 3x do wziecia, dobrze że w końcu nam się udało :D

El'kabat 07.01.2022 23:36

Forbsa chcemy sie pozbyć. Zostaje tylko Ondrasek, Kliment i nowy szykowany na główne działo.
Zdybowicz i Sobol na wypożyczenie, a później cholera wie.

Także wcale bogactwa nie ma..

Pytanie kto przyjdzie na skrzydło, bo granie Młyńskim i Piotrkiem to średni pomysł. Do tego stoper potrzebny na wczoraj - ciekawe co będzie z Sadlokiem bo były ploty, że wiosne już gdzie indziej spędzi.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl