Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Marszałek 21.01.2011 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1038944)

Co do Bramkarzy, to z tego calego zamieszania wychodzi ze jednak zakup Jovanicia byl strzalem kula w plot poniewaz Maaskant nie chce mu zaufac. Bo jesli bylby na odpowiednim poziomie to przeciez wystarczylaby dwojka Kurto-Jovanic a dokupic mogliby kolejnego mlodzika. Tymczasem z info wynika ze maja to byc zawodnicy z jakims juz doswiadczeniem. Bardzo ciekawe.

Raczej niepokojące. Bo mamy zawodnika za 500 tysięcy euro, który nie jest dobrze oceniany przez trenera. Do tego stopnia jest to negatywna ocena,że od dawien dawna klub stara się pozyskać i wydać kasę na kolejnego zawodnika na tą samą pozycje. Dawno tego nie było, o ile w ogóle w historii transferowej Wisły.

O ile plotki o bramkarzu są prawdziwe,to pokazuje to jak silną pozycję w klubie ma Stan oraz dowodzi kompletnej klapy osoby odpowiedzialnej za ten transfer. Wtopa,kosztowna i ciekaw jestem jakich argumentów musiał użyć Valcx aby Cupiał pozwolił na wydawanie kasy na kolejnego bramkarza.

tofik 21.01.2011 16:30

Jakie 500k euro ? Chyba, że z kontraktem i suma za podpis.

Marszałek 21.01.2011 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1038958)
Jakie 500k euro ? Chyba, że z kontraktem i suma za podpis.

liczę wszystko. Rzecz jasna są to dane szacunkowe. No ale coś koło tego.

Titto 22.01.2011 22:31

Odnośnie tego Sivakowa ciekawe po co nam kolejny po Sobolewskim i Wilku defensywny pomocnik.

A na transfermarkt Kew Jaliens jest już zawodnikiem Wisły.
http://www.transfermarkt.de/de/kew-j...eler_4560.html

dawidTS 22.01.2011 23:08

Iljan Mitsansky nie gra w Kaiserslaurten ,to moze dałoby sie go wypozyczyć?
chlopak ma lepszy bilans bramkowy niż Brożek,gdy był w jego wieku(24 lata)

zbymak 22.01.2011 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiktorpiekarski (Post 1038864)
bramkarz liga portugalska a obronca brazylia dzisiaj ma przechodzic testy a bramkarza jeszcze nie ma

Bramkarz juz testy przeszedł w tym tygodniu.Decyzja w Poniedziałek

Titto 22.01.2011 23:19

Tak. Ja też myślałem o Micanskim mógłby być dobrym partnerem dla Genkova do ataku, ale już na napastnika mamy ściągnąć Genkova, który jest już dogadany a bardziej obecnie potrzebujemy środkowego obrońcy, bramkarza, lewego obrońcy o napastniku możemy pomyśleć później.

Edit:
O widzę wszędobylski zbymak ;)

mgła 22.01.2011 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 1039706)
Bramkarz juz testy przeszedł w tym tygodniu.Decyzja w Poniedziałek

Ale to ten Peskovic testy przechodił? Czy jednak ktoś inny?

gianbuffon 22.01.2011 23:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1039709)
Tak. Ja też myślałem o Micanskim mógłby być dobrym partnerem dla Genkova do ataku, ale już na napastnika mamy ściągnąć Genkova, który jest już dogadany a bardziej obecnie potrzebujemy środkowego obrońcy, bramkarza, lewego obrońcy o napastniku możemy pomyśleć później.

Edit:
O widzę wszędobylski zbymak ;)

Obrońca, pomocnik i bramkarz mają być jutro.

Stan Valckx mówił, że chce sprowadzić dwóch napastników. Jednego tzw. target striker mamy, przydałby się jeszcze jakiś szybki, zwinny i skuteczny napastnik. Micanski spełnia te wymagania. W Kaiserslautern chyba już jest skreślony, więc może dałoby się go wziąć na wypożyczenie z opcją pierwokupu...

dawidTS 23.01.2011 00:10

noo to uzgodnione panowie,bierzemy Iljana ;)

Tak poważnie to sam Iljan ostatnio wyjawił chęć powrotu do Polski,nie pamietam tylko gdzie to czytałem..

Kroq 23.01.2011 14:48

Ja bym zwrócił ponownie uwagę na Mlinkovica z Koszyc tym bardziej ,że kontrakt kończy mu się już tego lata . Mogło by być dobra uzupełnienie składu na skrzydle lewym , tylko nie wiem i nie znam kulis czemu ten piłkarz nie trafił do nas poprzednim razem ?

murray 23.01.2011 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kroq (Post 1039932)
Ja bym zwrócił ponownie uwagę na Mlinkovica z Koszyc tym bardziej ,że kontrakt kończy mu się już tego lata . Mogło by być dobra uzupełnienie składu na skrzydle lewym , tylko nie wiem i nie znam kulis czemu ten piłkarz nie trafił do nas poprzednim razem ?

Bo był zbyt chytry/pazerny (niepotrzebne zostawić).
I jego agent też.
Ogólnie to chciał jak najwięcej wydoić od Wisły i dzięki temu sprawić sobie Audi R8. A potem sprawdził, że można dokupić hamulce ceramiczne za 20 koła, to jeszcze więcej chciał za podpis.
Co nie zmienia faktu, że grajek ma zadatki na niezłego piłkarza, ale łeb ma jak Peszko.

konaar 23.01.2011 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brasilia79 (Post 1038871)
a ten bramkarz to może Timo Hildebrand bo z tego co pamiętam to kiedyś przeniósł się do Portugalii i chyba za dobrze mu tam nie idzie co?

gdyby to chodzilo o niego, byłoby bardzo dobrze

bonawentura 23.01.2011 17:49

Jeśli wierzyć źródłom dziennikarskim, to chodziło o rezerwowego, który gra w SWOJEJ ojczyźnie i jest to mocna liga. Więc Hildebrand odpada.

Zienczuk8 23.01.2011 17:56

Wy na serio z tym Hildebrandem? Nie ten świat piłkarski. To jest zawodnik do średniaka ligi niemieckiej spokojnie, więc czym może go skusić Wisła?

eto22 23.01.2011 18:18

Jest to mało prawdopodobne, ale taki Jaliens, mógłby się załapać pewnie w kilku klubach Eredivisie, albo wyjechać do jakiegoś średniaka w Anglii jak np Andre Ooijer. Nie mówiąc już o tym, że w Katarze, zarobiłby w rok tyle co u nas przez 2,5. Aczkolwiek trudno uwierzyć, że Hildebrand mógłby do nas trafić.

domofon 23.01.2011 21:19

http://www.futbol.org.pl/news,23362.html

Adrian Pogan, 21 lat

Moze warto rzucic okiem?

fpskora 24.01.2011 09:10

Hmm... jak myślicie, jakie mogą być relacje pomiędzy Stanem a Janem de Zeeuwem? Pytam, bo nie ukrywam, iż mam plotkę transferową i aż mnie korci, żeby się podzielić, a nie chcę zasłużyć na miano kogoś, kto rozpowiada głupoty, ale... Wisła Kraków prowadzi negocjacje w sprawie zawodnika, którego charakteryzują następujące cechy:

- bramkarz
- Polak
- u schyłku kariery
- obecnie kontuzjowany
- bez szans na występy w swoim klubie (rekonwalescencja możliwa w Polsce)
- bez wątpienia duże nazwisko.

Problemem jest suma odstępnego oraz kwota dla agenta, ponieważ oczekiwania piłkarza względem pensji są rozsądne i akceptowalne, choć wysokie. Piłkarz ten mógłby realnie wzmocnić klub (wrócić do gry) w połowie rundy.

News od osoby ze ścisłego zarządu Telefoniki (transfer negocjowany z udziałem osób spoza Wisły). Biorę za niego pełną odpowiedzialność. Wiem tylko tyle, że takie rozmowy są prowadzone. Prawdopodobieństwa sukcesu nie jestem w stanie określić, choć nie wydaje mi się to science fiction, choćby ze względu na fakt, iż piłkarz ten ma już dom w Krakowie...

Nie wiedziałem gdzie to wkleić (a - jak wspomniałem - korciło mnie jak licho!). W obliczu tego, co się dzieje w związku z transferami do Wisełki, przyjście akurat tego piłkarza wcale by mnie nie zaskoczyło.

Pozdrawiam!

Zwierze 24.01.2011 09:15

Jurek? hehehe

Raczej w S.F trzeba było wklejać. Co by nie było za 2 godzinki ten news będzie na onetach itp

derr 24.01.2011 09:15

pewnie Józef Młynarczyk.............

tomasz_19 24.01.2011 09:17

Tomasz Wróbel, wkrótce wolnym zawodnikiem!
http://www.90minut.pl/news/145/news1...m-Wroblem.html

bódyń 24.01.2011 09:17

I co ? ma moze kontuzjowana szczeke? jakies bzdury

Martinus 24.01.2011 09:18

Nierealne.Niby ma jeszcze tylko półroczny kontrakt, ale gdyby odszedł teraz Real musiałby szukać zastępcy na dziś.

Wojtek 24.01.2011 09:22

Jak ściągną Peskovicia (cóż to za pomysł :/) to nie ma szans, żeby przywołany przez Ciebie "transfer" Dudka (bo zapewne o niego chodzi) miał miejsce. Zdecydowanie do s-f.

piotrekj66unia 24.01.2011 09:27

Jak dla mnie to nie wierze w oba transfery.
Jurek teraz nie ma szans co innego za pol roku jesli bedzie wolnym pilkarzem:)
(ladnie by to wygladalo ze kupujemy goscia z Realu:P), marketingowo byl by pewnie strzal w 10 ale watpie ze teraz Real go odda za male pieniadze

Hmmm Peskovic, watpie zeby Wisla sciagala kogos takiego

fpskora 24.01.2011 09:36

Po pierwsze - w klubie piłkarza, o którym napisałem, jest już zmiennik pierwszego bramkarza, spełniający warunki do bycia tym drugim jak znalazł. Co więcej, jest wychowankiem klubu i sam pierwszy bramkarz nie raz wskazywał go jako bardzo utalentowanego.

Po drugie - właśnie o sumę odstępnego się rozchodzi, a raczej jej brak. Klub o którym mowa, to nie banda buraków, lecz profesjonaliści i ludzie, którzy umieją liczyć. A rachunek jest taki - pół roku pensji płaconej piłkarzowi, który i tak nie może grać i nie jest inwestycją na przyszłość, albo odstąpienie jego karty. Pytanie - za ile? I czy w ogóle za ileś? Dla tego klubu 300 czy nawet 500 tysięcy euro, to nie jest suma, na którą poświęca się zbyt wiele uwagi.

Sprawa rozstrzygnie się prawdopodobnie dopiero w lutym. Informuję tylko o tym, że istnieje. I wcale nie uważam tego za science fiction. Z całym szacunkiem, ale Kew Jaliens w tym momencie w europejskiej piłce nie znaczy mniej, niż piłkarz, o którym piszę. Owszem, siedzi na ławce w wielkim klubie. Owszem, zdobył Puchar Mistrzów. Owszem, był kiedyś czołowym bramkarzem kontynentu. A jednak właśnie - siedzi na ławce i dawno nie występował regularnie.

To byłby niezły układ dla każdej ze stron. Tyle ode mnie w temacie.

moce 24.01.2011 09:47

ja tylko dodam że to mogło by być nazwisko które ma przyciągnąć ludzi na stadion nic mu nie brakuje tak więc in fo nie potwierdzone ale moim zdaniem dość realne
a jeśli chodzi o Peskovica chyba wszyscy widzą że to jest rozwiązanie tymczasowe jeśli nie w tym okienku to w przyszłym kogoś kupią dla mnie poprostu chca dać szanse Jovanicowi

gypsy 24.01.2011 09:57

Jakoś dla mnie to bardziej pasuje do science fiction by Dudek (o ile o nim mowa) trafił do Wisły... Poza tym jednak wolałabym kogoś młodszego. Nie mniej jednak, fajnie byłoby go zobaczyć w koszulce Wisełki :D

Feniks1983 24.01.2011 10:09

Poki co temat tego Bramkarza to faktycznie bardziej s-f niz konkret wiec mysle ze mozna go poki co zakonczyc.

Co do Peskovicia to mieszane uczucia mam, ma cos na sumieniu (Swit), ostatnio malo gral i jakos go nie moge skojarzyc jako wybijajacego sie w Naszej lidze jak gral. Dla mnie transfer sredni ale jesli ma to byc tymczasowe i w miare tanie rozwiazanie to moze warto zaryzykowac.

No i czekam w koncu na konferencje z prezentacja zawodnika (ow).

A tak wogole to rozumiem ze temat tego mlodego Gahnijczyka to byla tylko plotka i nigdy nie bralismy go pod uwage?

Mario Nh 24.01.2011 10:12

A czy Jerzy Dudek nie wybudował czasem domu pod Krakowem? :>

JrQ- 24.01.2011 10:18

Ja tam z Peskovicia bym się cieszył, nie oceniajcie go przez pryzmat gry w Polsce, zagranicą dopiero grał świetnie...

edit: z Dudkiem to się nieźle wygłupiacie, może za rok, dwa :lol:

4fan_player 24.01.2011 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1040332)

Wybudował ale w Wiśle i tak nie będzie grał.

Smok 24.01.2011 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1040332)

Dokładnie.:>

mulda 24.01.2011 10:35

To o ktorej ta konferencja ? :)

Kluvi 24.01.2011 11:03

na fb też ktoś o Dudku wspomina jeśli to nie ta sama osoba co tutaj to może coś być na rzeczy, czas pokarze. A Dudek nie raz mówił że chce do PL wrócić i powalczyć z Polskim klubem o LM :)

ja osobiście czekam na zatwierdzenie trójki z pola :) a później czas na bramkarza :D

Uran235 24.01.2011 11:08

Abstrahując od prawdziwości plotek w tym temacie, Jerzy Dudek to nazwisko jakiego nam trzeba, żeby zagonić pikniki na stadion. Nie stać nas(?) na Roberto Carlosa, Juninho może prędzej byłby w naszym zasięgu, ale jego już mniej osób kojarzy. Dudek w Polsce to człowiek instytucja i synonim sukcesu. CL z Liverpoolem po finale, który przeszedł do historii futbolu i po karnych, które uczyniły go światowym celebrytą. Gra w Realu Madryt- jakby nie patrzeć jednym z 2 najlepszych klubów na świecie- klubie, który jest marzeniem prawie każdego chłopaka kopiącego piłkę po podwórku. No i mundial z reprezentacją w 2002 i wielkie nazwisko w Feyenoordzie. Nie widzę piłkarza na świecie, który byłby w naszym zasięgu i jednocześnie byłby w stanie spędzić takie tłumy "odświętnych" kibiców na stadion. Jeśli się nim nie interesujemy, to powinniśmy zacząć :P .

PhantomRanger 24.01.2011 11:34

Pomijając to czy Dudek w ogóle chce jeszcze Hiszpanie opuszczać to raz. Dwa przecież on ma złamaną szczękę i raczej w tym sezonie by nam już nie pomógł. Jednak nazwisko mogło by przyciągnąć i widzów, a może i sponsorów. Jedyną zaletą tej pozycji jest to, że w wieku 30, 35 czy nawet 40 można grać na wysokim poziomie.

flamengista 24.01.2011 11:43

Obawiam się, że z tym Dudkiem to tylko słodkie pierdzenie ale... Argumenty jakieś są. Dudek ma już prawie 38 lat, nawet jak na bramkarza to sporo. Nieuchronnie zbliża się do emerytury, a ma dom pod Krakowem i uwielbia grać tutaj w golfa.

By być rezerwowym w Realu Madryt trzeba jednak coś sobą reprezentować. Oni nie mogą sobie pozwolić na jakiekolwiek ryzyko, a przecież nawet Casillas może mieć kontuzję. Więc o formę Dudka byłbym spokojny.

W Premier League - najlepszej lidze świata - grają Mark Schwarzer, Brad Friedel czy Edwin van der Sar, a w zeszłym sezonie grał też James - wszyscy starsi od Dudka. Dlatego śmiem twierdzić, że na polskich boiskach Dudi mógłby bronić jeszcze przez 2 sezony - nawet do 40tki. I to bronić na b. wysokim poziomie.

Wszystko jednak zależy od tego, czy w Realu będą chcieli zatrzymać Dudka na kolejny rok. A nie sądzę, by królewscy chcieli to mówić Jurkowi już teraz - dowie się o tym pewnie pod koniec sezonu.

Dlatego jednak sądzę, że pogłoski z Dudkiem są jednak nierealne na tą chwilę.

Manager89 24.01.2011 11:52

Pomysł z Dudkiem bardzo ciekawy. Z kilku powodów:
1. Marketingowo-przyciągnie kibiców na stadion.
2. Sportowo- zapewni spokój w bramce.
Ponadto obecność takiego nazwiska dobrze wpłynie na szatnie.

Edłardo Da Sylwia 24.01.2011 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mulda (Post 1040340)
To o ktorej ta konferencja ? :)

Coś jest na rzeczy ? czy to tylko pobożne życzenie ? :P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl