![]() |
Cytat:
|
Pawle Kieszku, przybywaj.
|
Chcieliście Brodę, który do dziś nie wiadomo jaki poziom prezentuje, bo młodzieżowiec, teraz jest Biegański, który spełnia te warunki i źle to lepiej 37-mio letniego spadkowicza z Portugalii lub 34-ro letniego typa, który po Euro 2021 zaczął już odcinać kupony... To jest przejście z jednej skrajności w skrajność no ale najlepiej narzekać.
Parabola humorów na forum jest lepsza niż w Energylandii, a nastroje jak w Lidlu od poniedziałku czyli co tydzień coś nowego... |
Cytat:
Najpierw niech ogłoszą jego transfer, ale biorąc pod uwagę że w niedzielę leciał do Turcji zapewne stanie się to na dniach. Ktoś wspomniał o Brodzie. Chłopak miał pecha że nie zadebiutował z Piastem, jednak i wg mnie nie był wtedy gotowy by wejść do bramki na dłużej. Z perspektywy czasu wszyscy żałowali że wszedł wtedy Buchalik. 0 gry z seniorami, wyłącznie CLJ i sparingi to trochę za mało. Z tej perspektywy Biegański ma dużo większe doświadczenie (choć jest o rok młodszy). Na szczęście już wczoraj zagrał na 0 w Chojniczance, więc jest szansa że na dłużej dostanie szansę w bramce i nie przepadnie jak wielu młodych bramkarzy wyszkolonych w Wiśle |
https://www.transfermarkt.us/pawel-k.../spieler/17592
z ryja troche do młodego schmeichela podobny , proponuje ksywke Schmeichel , jesli faktycznie przyjdzie do nas |
a tak na serio to po trasnferze Donnarummy do PSG Navas na wylocie , kiedyś już były przymiarki więc...
|
A czy Jerzy Dudek już oficjalnie zakończył karierę?
|
Cytat:
|
Ważne, żeby szybko zamknąć temat Lisa, Kieszek in i niech się szybko zgrywają z obroną :)
|
nie bardzo rozumiem, jaki był sens pozbywać się Lisa (czy to w ogóle oficjalne?), aby brać teraz kogoś, kto już mógłby grać w Oldboyach. Jeżeli Biegański i Broda nie nadają się jeszcze ja 1 skład, to czy koniecznie trzeba było wypychać Lisa za burtę? Jakoś nie widziałem, żeby on sam się pchał do transferu, jak kiedyś choćby Carlitos.
|
Cytat:
|
Rany, po co ten ton, jakbyś sam był za ten transfer odpowiedzialny.
Skoro Lis sam nie chciał zostawać to ok, po prostu napisałem, że nie słyszałem żeby była z nim jakaś imba w stylu "albo mnie teraz sprzedajecie, albo będę wpuszczał wszystko". Mnie to wyglądało jakby zarząd koniecznie chciał się go pozbyć - i miałoby to sens, jakby Biegański czy Broda byli pewni na pierwszy skład. A tak to szukanie jakiś wiekowych bramkarzy... Może do Majdana zadzwonić? ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W Feynoordzie grał chyba z Tomkiem Rząsą. Kto wie, może pozyskałby dla nas dyrektora sportowego takiej klasy ;) |
Cytat:
|
Cytat:
- Wciąż mam roczny kontrakt z Wisłą i wydaje mi się, że to najlepszy moment, zarówno dla mnie, jak i dla klubu, aby wyjechać. Nie ukrywam, że gdyby pojawiła się ciekawa oferta, chętnie bym ją rozważył. |
Lis jest na takim etapie kariery, że musi pokazać się w lepszej od naszej lidze, jeśli jeszcze marzy o grze w lidze z europejskiego topu. Nie jest już 18-letnim kotem, który odchodzi na zachód z opinią wielkiego talentu (czyli ostatnio z naszej ligi Drągowski). Myślę, że zarówno z perspektywy klubu jak i samego zawodnika, transfer ten ma w tym momencie po prostu największy sens.
|
i chwała Bogu , Lis jest totalnie przehypowany, szanujemy go , bo na tle ostatnich wynalazków był nawet nawet
|
Ok, ale coś się przeciąga ten transfer. Żeby nie skończyło się jak z Forbesem.
|
A ja tego Forbesa lubię. I dobrze mieć w składzie gościa z jego zestawem umiejętności. Coś czuję, ze jeszcze się troche pokaze chłopak.
|
On jest chyba trochę lepszy od Klimenta, więc dla poziomu sportowego to ok. Dla budżetu pewnie mniej.
|
Niech mi ktoś przypomni bo nie wiem czy dobrze kojarzę fakty.
Czy temat Kieszka w Wiśle już kiedyś nie był grany? Wydaje mi się, że kilka lat temu już był nawet w Krakowie i negocjował kontrakt i z pewnego powodu temat został odpuszczony |
Chyba ze dwa razy, ale na zasadzie plotek i marzeń ściętej głowy.
|
Kieszek zaklepany, powodzenia!
|
A Lis sprzedany? Bo nie było chyba komunikatu?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Niestety zamiast grać Biegański który widać ma spory potencjał. Pokazał to mecz z neapolem to miejsce w bramce zajmie jakiś nieznany staruch... podążajmy drogą jagielloni.
W takiej lidze jak nasza bramkarza jest najlepiej wypromować. |
Manewr z bramka uwazam za majstersztyk. Sprzedalismy Lisa za bardzo dobre pieniadze, mozna powiedziec, ze wycisnelismy z niego ile sie dalo. W jego miejsce mamy bardzo utalentowanego Bieganskiego, ktory pokazal ze drzemie w nim ogromny potencjal. Ma przede wszystkim intuicje pilkarska, cos czego nie da sie nauczyc. Wszystkie inne mankamenty sa do wytrenowania. I do kompletu przychodzi bardzo doswiadczony i bardzo niedoceniany w Polsce Kieszek, od ktorego Bieganski moze czerpac garsciami.
Brawo. |
Ja bym tylko chciał, żeby grał najlepszy w tym momencie bramkarz, a nie z urzędu Kieszek, bo ma "doświadczenie".
|
Nie sądzę, żeby z automatu grał Kieszek. Ale myślę też, że w co najmniej kilku spotkaniach sezonu będzie grał Mikołaj.
|
Raczej będzie grał Kieszek. Podejrzewam, że takie rzeczy jak rola w drużynie pewnie też się w jakimś stopniu ustala przy podpisaniu kontraktu. Oczywiście nie jakoś super wiążąco (bo równie dobrze mógłby być w słabej formie), ale na pewno coś wspominają o tym.
|
Rola w drużynie: zawodnik pierwszej drużyny.
Przy takich absurdalnych zapisach kontraktowych piłkarze mieliby grać bez względu na formę? |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl