Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

krysztal 02.08.2021 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1570119)
Dlaczego nie grał Broda? Pewnie dlatego że nie jest gotowy. Stawianie na młodych nie polega na wrzucaniu na pałę do składu bez względu na to czy da radę czy nie. W ten sposób można tylko zaszkodzić i zawodnikowi i drużynie. Twierdzenie że Broda zagrałby lepiej niż Buchalik na poparcie ma tylko Twoje urojenia, bo aktualny trener bramkarzy ocenił jego zdolność debiutu inaczej. Równie dobrze mógłby zawalić trzy albo cztery bramki i stać się obiektem zmasowanego hejtu.
Także otrzyj pianę z ust, od czasu Hybali w Wiśle stawia się na młodych kosztem wyników, jeśli któryś nie gra to znaczy że (jeszcze) się nie nadaje.

Właśnie w ostatnim meczu wrzuciliśmy do składu młodego bramkarza i też nie był gotowy a dostał szanse.Na stwierdzenie że Broda zagrałby gorzej też nie masz nic poza swoimi urojeniami.W Wiśle na młodych stawia sie odkąd TRIO przejęło stery a nie od czasów Hyballi.Jak tylko był jakiś młody przygotowany do debiutu to dostawał szanse.Tak było za Stolara,Skowronka Hyballi i teraz Guli.Wolę mieć pianę na ustach niż tak jak ty brązowe wary od cmokania niemca w dupe

czaro 03.08.2021 07:18

Pawle Kieszku, przybywaj.

Arek95 03.08.2021 07:47

Chcieliście Brodę, który do dziś nie wiadomo jaki poziom prezentuje, bo młodzieżowiec, teraz jest Biegański, który spełnia te warunki i źle to lepiej 37-mio letniego spadkowicza z Portugalii lub 34-ro letniego typa, który po Euro 2021 zaczął już odcinać kupony... To jest przejście z jednej skrajności w skrajność no ale najlepiej narzekać.
Parabola humorów na forum jest lepsza niż w Energylandii, a nastroje jak w Lidlu od poniedziałku czyli co tydzień coś nowego...

Karherop 03.08.2021 07:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1570136)
Pawle Kieszku, przybywaj.

Powinno być połączone z "Lisu, bywaj"

Najpierw niech ogłoszą jego transfer, ale biorąc pod uwagę że w niedzielę leciał do Turcji zapewne stanie się to na dniach.

Ktoś wspomniał o Brodzie. Chłopak miał pecha że nie zadebiutował z Piastem, jednak i wg mnie nie był wtedy gotowy by wejść do bramki na dłużej. Z perspektywy czasu wszyscy żałowali że wszedł wtedy Buchalik.

0 gry z seniorami, wyłącznie CLJ i sparingi to trochę za mało.
Z tej perspektywy Biegański ma dużo większe doświadczenie (choć jest o rok młodszy). Na szczęście już wczoraj zagrał na 0 w Chojniczance, więc jest szansa że na dłużej dostanie szansę w bramce i nie przepadnie jak wielu młodych bramkarzy wyszkolonych w Wiśle

Arkadiusz.Czerepach 03.08.2021 08:15

https://www.transfermarkt.us/pawel-k.../spieler/17592

z ryja troche do młodego schmeichela podobny , proponuje ksywke Schmeichel , jesli faktycznie przyjdzie do nas

Arkadiusz.Czerepach 03.08.2021 08:19

a tak na serio to po trasnferze Donnarummy do PSG Navas na wylocie , kiedyś już były przymiarki więc...

czaro 03.08.2021 08:36

A czy Jerzy Dudek już oficjalnie zakończył karierę?

Karherop 03.08.2021 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1570145)

Dudek to potrafił chociaż wygrać w karnych z Milanem? A Kieszek? Porażka

El'kabat 03.08.2021 18:48

Ważne, żeby szybko zamknąć temat Lisa, Kieszek in i niech się szybko zgrywają z obroną :)

Elendil 03.08.2021 20:57

nie bardzo rozumiem, jaki był sens pozbywać się Lisa (czy to w ogóle oficjalne?), aby brać teraz kogoś, kto już mógłby grać w Oldboyach. Jeżeli Biegański i Broda nie nadają się jeszcze ja 1 skład, to czy koniecznie trzeba było wypychać Lisa za burtę? Jakoś nie widziałem, żeby on sam się pchał do transferu, jak kiedyś choćby Carlitos.

Ogryzek 03.08.2021 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1570162)
nie bardzo rozumiem, jaki był sens pozbywać się Lisa (czy to w ogóle oficjalne?), aby brać teraz kogoś, kto już mógłby grać w Oldboyach. Jeżeli Biegański i Broda nie nadają się jeszcze ja 1 skład, to czy koniecznie trzeba było wypychać Lisa za burtę? Jakoś nie widziałem, żeby on sam się pchał do transferu, jak kiedyś choćby Carlitos.

Pieniądze? Ponad 3 mln pln? Ponadto Lis sam nie chciał przedłużyć umowy. Odszedłby za rok za darmo. Wystarczy?

Elendil 03.08.2021 21:06

Rany, po co ten ton, jakbyś sam był za ten transfer odpowiedzialny.

Skoro Lis sam nie chciał zostawać to ok, po prostu napisałem, że nie słyszałem żeby była z nim jakaś imba w stylu "albo mnie teraz sprzedajecie, albo będę wpuszczał wszystko". Mnie to wyglądało jakby zarząd koniecznie chciał się go pozbyć - i miałoby to sens, jakby Biegański czy Broda byli pewni na pierwszy skład. A tak to szukanie jakiś wiekowych bramkarzy...

Może do Majdana zadzwonić? ;)

Ogryzek 03.08.2021 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1570165)
Rany, po co ten ton, jakbyś sam był za ten transfer odpowiedzialny.

Skoro Lis sam nie chciał zostawać to ok, po prostu napisałem, że nie słyszałem żeby była z nim jakaś imba w stylu "albo mnie teraz sprzedajecie, albo będę wpuszczał wszystko". Mnie to wyglądało jakby zarząd koniecznie chciał się go pozbyć - i miałoby to sens, jakby Biegański czy Broda byli pewni na pierwszy skład. A tak to szukanie jakiś wiekowych bramkarzy...

Może do Majdana zadzwonić? ;)

Jaki ton? Nie lubie ludzi którzy "orbitują" bez stania mocno na ziemi. Po prostu musimy zarabiać żeby spłacać długi i mieć kasę na kontrakty takich Skvarków Halousków czy tam innych. Piszesz jakby sprzedaż Lisa to był kaprys Zarządu. To Nie był kaprys, ale konieczność. Tym bardziej jak wykrzaczył sie transfer Browna. A kasy na pesnje potrzeba itd.

Blixa 03.08.2021 21:30

Cytat:

Lis sie moze nie pchał do transferu ale prawdopodobnie tez nie pchał sie do podpisania nowego kontraktu. Obecne rozwiazanie jest najbardziej logiczne jezeli tak sytuacja wyglada.

wolfy 03.08.2021 22:08

Cytat:

Zarząd powiedział przecież, że w budżecie jest zaplanowane 5 milionów z transferów. Lisowi kończy się kontrakt za rok, to ostatni moment żeby na nim sensownie zarobić. Poza nim tylko FBF nadaje się na sprzedaż (Plewka ma kontuzję). Reszta naszych piłkarzy jest tak dobra, że musieliśmy płacić części z nich żeby rozwiązali kontrakty z nami.

Karherop 04.08.2021 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1570169)
Zarząd powiedział przecież, że w budżecie jest zaplanowane 5 milionów z transferów. Lisowi kończy się kontrakt za rok, to ostatni moment żeby na nim sensownie zarobić. Poza nim tylko FBF nadaje się na sprzedaż (Plewka ma kontuzję). Reszta naszych piłkarzy jest tak dobra, że musieliśmy płacić części z nich żeby rozwiązali kontrakty z nami.

Gdzie zarząd powiedział że ma zaplanowane 5 mln z transferów? Pierwsze słyszę

MaLk 04.08.2021 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1570145)

W sumie mieszka jakieś 400 m od granicy Krakowa, więc ja bym temat pociągnął :D

czaro 04.08.2021 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1570183)
W sumie mieszka jakieś 400 m od granicy Krakowa, więc ja bym temat pociągnął :D

Po zakończeniu kariery u nas mógłby zostać działaczem, uruchomić swoje kontakty z Liverpoolu i Realu!

W Feynoordzie grał chyba z Tomkiem Rząsą. Kto wie, może pozyskałby dla nas dyrektora sportowego takiej klasy ;)

MaLk 04.08.2021 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1570184)
Po zakończeniu kariery u nas mógłby zostać działaczem, uruchomić swoje kontakty z Liverpoolu i Realu!

W Feynoordzie grał chyba z Tomkiem Rząsą. Kto wie, może pozyskałby dla nas dyrektora sportowego takiej klasy ;)

O właśnie, doświadczenie uczy, że notes byłego piłkarza ma wprost niesamowite przełożenie na jego kontakty jako trenera czy tam innego dyrektora sportowego!

Aalcman 04.08.2021 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blixa (Post 1570168)
Lis sie moze nie pchał do transferu ale prawdopodobnie tez nie pchał sie do podpisania nowego kontraktu. Obecne rozwiazanie jest najbardziej logiczne jezeli tak sytuacja wyglada.

Raczej pchał się do odejścia, co potwierdził w rozmowie z Di Marzio:
- Wciąż mam roczny kontrakt z Wisłą i wydaje mi się, że to najlepszy moment, zarówno dla mnie, jak i dla klubu, aby wyjechać. Nie ukrywam, że gdyby pojawiła się ciekawa oferta, chętnie bym ją rozważył.

Patryko 04.08.2021 12:48

Lis jest na takim etapie kariery, że musi pokazać się w lepszej od naszej lidze, jeśli jeszcze marzy o grze w lidze z europejskiego topu. Nie jest już 18-letnim kotem, który odchodzi na zachód z opinią wielkiego talentu (czyli ostatnio z naszej ligi Drągowski). Myślę, że zarówno z perspektywy klubu jak i samego zawodnika, transfer ten ma w tym momencie po prostu największy sens.

Arkadiusz.Czerepach 04.08.2021 16:25

i chwała Bogu , Lis jest totalnie przehypowany, szanujemy go , bo na tle ostatnich wynalazków był nawet nawet

czaro 04.08.2021 17:43

Ok, ale coś się przeciąga ten transfer. Żeby nie skończyło się jak z Forbesem.

dziki 04.08.2021 17:52

A ja tego Forbesa lubię. I dobrze mieć w składzie gościa z jego zestawem umiejętności. Coś czuję, ze jeszcze się troche pokaze chłopak.

czaro 04.08.2021 18:27

On jest chyba trochę lepszy od Klimenta, więc dla poziomu sportowego to ok. Dla budżetu pewnie mniej.

IncognitoTSW 05.08.2021 07:43

Niech mi ktoś przypomni bo nie wiem czy dobrze kojarzę fakty.

Czy temat Kieszka w Wiśle już kiedyś nie był grany?
Wydaje mi się, że kilka lat temu już był nawet w Krakowie i negocjował kontrakt i z pewnego powodu temat został odpuszczony

czaro 05.08.2021 08:58

Chyba ze dwa razy, ale na zasadzie plotek i marzeń ściętej głowy.

LucjuszWielki 05.08.2021 21:41

Kieszek zaklepany, powodzenia!

czaro 06.08.2021 10:09

A Lis sprzedany? Bo nie było chyba komunikatu?

FraMat 06.08.2021 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1570269)

https://www.wisla.krakow.pl/aktualno...z-wisly-krakow

dziki 06.08.2021 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1570269)

Poszedł chyba wczoraj :)

radekogi 06.08.2021 11:39

Cytat:

Jakich oldboyach? Bramkarz 37 lat? Boruc ma 41 lat a jest najpewniejszym bramkarzem Legii ostatnich sezonów, a w wieku Kieszka był pierwszym bramkarzem w Premier League. Akurat u bramkarza wiek gra na plus, o ile nie utraci refleksu i szybkości. W dzisiejszych czasach nawet w polu mamy piłkarzy w wieku 36-37 lat na światowym poziomie. Myślę że dla naszych młodziaków w bramce to bardzo dobre rozwiązanie i beda się mieli od kogo uczyć. A co do Lisa, było widać w wywiadach że chciałby odejść, więc to było jedyne zadowalające obie strony rozwiązanie. Za pół roku odszedłby za darmo. Lis to nie był jakiś bóg w bramce, tak naprawdę dopiero w ostatnim sezonie był w miarę pewnym punktem, wcześniej na poziomie Buchalika.

pepe72 06.08.2021 12:09

Czyli już mamy konkurencję w bramce.

Co pan tu wnosi - doświadczenie:
https://youtu.be/n9XWV-3wSr8

jendrus 06.08.2021 12:30

Niestety zamiast grać Biegański który widać ma spory potencjał. Pokazał to mecz z neapolem to miejsce w bramce zajmie jakiś nieznany staruch... podążajmy drogą jagielloni.
W takiej lidze jak nasza bramkarza jest najlepiej wypromować.

skarabeus 06.08.2021 12:32

Manewr z bramka uwazam za majstersztyk. Sprzedalismy Lisa za bardzo dobre pieniadze, mozna powiedziec, ze wycisnelismy z niego ile sie dalo. W jego miejsce mamy bardzo utalentowanego Bieganskiego, ktory pokazal ze drzemie w nim ogromny potencjal. Ma przede wszystkim intuicje pilkarska, cos czego nie da sie nauczyc. Wszystkie inne mankamenty sa do wytrenowania. I do kompletu przychodzi bardzo doswiadczony i bardzo niedoceniany w Polsce Kieszek, od ktorego Bieganski moze czerpac garsciami.

Brawo.

Patryko 06.08.2021 13:09

Ja bym tylko chciał, żeby grał najlepszy w tym momencie bramkarz, a nie z urzędu Kieszek, bo ma "doświadczenie".

dziki 06.08.2021 13:16

Nie sądzę, żeby z automatu grał Kieszek. Ale myślę też, że w co najmniej kilku spotkaniach sezonu będzie grał Mikołaj.

R33 06.08.2021 16:31

Raczej będzie grał Kieszek. Podejrzewam, że takie rzeczy jak rola w drużynie pewnie też się w jakimś stopniu ustala przy podpisaniu kontraktu. Oczywiście nie jakoś super wiążąco (bo równie dobrze mógłby być w słabej formie), ale na pewno coś wspominają o tym.

Patryko 06.08.2021 16:35

Rola w drużynie: zawodnik pierwszej drużyny.

Przy takich absurdalnych zapisach kontraktowych piłkarze mieliby grać bez względu na formę?

R33 06.08.2021 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33
Raczej będzie grał Kieszek. Podejrzewam, że takie rzeczy jak rola w drużynie pewnie też się w jakimś stopniu ustala przy podpisaniu kontraktu. Oczywiście nie jakoś super wiążąco (bo równie dobrze mógłby być w słabej formie), ale na pewno coś wspominają o tym.

10 znaków.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl