![]() |
|
Cytat:
|
Cytat:
Zachowując proporcję, owa bajońska suma 700tyś w zupełności wystarczyła by Bednarzowi do podboju LM. A co do tego Kintany, to sorki ale chyba byłbyś jedyną osobą która wyłożyła by na stół 700tys(zakładając że je masz) Wcale nie twierdzę że jest do dupy, bo pasje posiada i w młodości nie skupiał się tylko na grze w dziada czy karnych rundkach za próbę dryblingu. Jednak to zdecydowanie za mało by myśleć o większych klubach a już sama kwota jest przebita trzykrotnie. Takich Kintan to w samej Hiszpani jest z cztery ligi albo i lepiej. Jednak dyscyplina taktyczna i poziom sportowy przeciwników powoduje że naprawdę ciężko prezentować taki happy futbol jaki ma u nas miejsce. Przyjeżdza sobie amator z Hiszpani i jedyne co widzi to zapierdalające kłody z którymi ciężko nawet zagrać na 2-3 podania a o grze z pierwszej piłki to się eseje pisze i dyskutuje przez godzine w studiu sportowym. gdy daj boże komuś w kolejce się uda wymienić 6 podań to nic dziwnego że czuje się jak by w Polsce im koło w kształcie koła pokazał. Pewnie jak nigdzie indziej wczesniej...Dannego jedynym zadaniem jest po prostu gra w piłkę. Reszta ma robić to co najważniejsze.czyli gryżć trawę.. A ze trudniej minąć było Robertowi Matei hoineczki na mamutach niz Quintqnie obrońców w ekstraklaskie ... |
Na ten moment w Wiśle są dwa problemy które mnie Bardzo Bolą i też zaczynahą się na "B", czyli Burliga i Boguski i jeżeli są to nasi podstawowi zawodnicy to na ich pozycje w pierwszej kolejności chciałbym wzmocnień.
|
Cytat:
|
Przede wszystkim mnie u Boguskiego denerwuje ta walka na alibi. Każde doskoczenie do przeciwnika, walka w powietrzu itp. jest jedynie pozorowane. Gość nie nadaje się do gry jeżeli zachowuje się na boisku jak pi....
|
Ja do niedawna tez krytykowałem Boguskiego, ale wczoraj akurat pokazał się z dobrej strony.
Miał kilka udanych odbiorów i trochę fajnych zagrań do przodu. Bądźcie troche obiektywni. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkich naszych wypychali.
A zapamiętałem akurat sytuację gdy krzywo ostrzyżony próbował sie przedrzeć stroną Boguskiego, doszedł z pilką prawie do linii końcowej, tam dopadł go Boguski, przepchnął, obrócił i wyszedł przed krzywo ostrzyżonego z piłką u nogi podając ją natychmiast do drugiej linii. Więc doskoczenie do przeciwnika nie było żadnym pozorowaniem, ale rzeczywistą i czesto skuteczną walką. Powtarzam: ogólnie nie jestem fanem Bogusia i uważam, że w jego miejsce potrzebny jest ktoś silniejszy i lepszy technicznie, ale nie zamykam oczu na jego dobre zagrania. |
Oficjalna pisze że na dzisiaj trenowali 2 testowani bramkarze i obrońca z Nigerii. Nie wie ktoś co się dzieje z testowanymi: napastnikiem z Chorwacji i tym Haitańczykiem ?
|
Co do napastnika z Chorwacji to podobno pomyślnie przeszedł testy medyczne.
|
serio ? :)
10 |
info za jednym z wiślackich portali
|
Cytat:
http://wisla-krakow.przegladsportowy...615,1,727.html |
Nie widze sensu w sprowadzaniu 28 letniego Argentynczyka, ktory nigdy nie gral w Europie. Przypomina mi sie od razu transfer Cabrala do Legii, ktory jednak przychodzil z duzo lepszego klubu i zanim sie zaaklimatyzowal to sie sezon skonczyl. Zanim ten gosc z Peru sie dostosuje do grania w naszej lidze to zacznie obowiazywac limit na graczy spoza UE i trzeba bedzie rozwiazywac kontrakt.
|
Cytat:
Powiem tak, jeżeli będzie mu się chciało, to na polską ligę spokojnie wystarczy, ma wszystko, szybkość technikę i siłę, mimo niskiego wzrostu (na filmiku widać, że nie daje sobie w kasze dmuchać)... na moje drugi Quintana natomiast inną sprawą jest, czy to jest realne zainteresowanie, czy wymysł pismaków ? |
Tu jeszcze trochę o testowanym:
Wisła Kraków. Paweł Kieszek o testowanym Nigeryjczyku. "Brat bliźniak Sarkiego" http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ryjczyku_.html |
Cytat:
|
Cytat:
A limit na dwóch obcokrajowców będzie obowiązywał w pierwszej jedenastce a nie w całym zespole , możemy mięc nawet 10 obcokrajowców |
Cytat:
|
http://www.youtube.com/watch?v=uI-UhNcOh3A
Tak, tak. To tylko video i nie ma się czym podniecać, ale kilka zagrań robi wrażenie (chociaż całego nie oglądałem). |
Cytat:
Cytat:
|
skoro ma wejść limit obcokrajowców spoza unii to nie wiem czy jest sens pozbywania sie Małego bo za młodych Polaków trzeba duuuzo płacić a nasz skauting działa średnio
|
No to pewnie naszą lige czeka zalew tanich Łotyszy, Litwinów,Estończyków Słowaków, Słoweńców czy w ostateczności Czechów.
|
wydaje mi się, że podobny filmik można by zmontować z 99 % piłkarzy poruszających się po boiskach I ligi a nawet mnie z 7 lat grania na poziomie A-klasy. Chyba, że ja się nie znam.
|
Cytat:
|
emjot, a pamiętasz Gerarda Bieszczad? To może i się znajdzie Messi Yutuba, choć nazwisko sugerowałoby raczej pochodzenie afrykańskie...hmm... Nigeria?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Te przepisy nie mają żadnego przełożenia na szkolenie młodzieży. Młody polski piłkarz nie jest traktowany jak piąte koło u wozu. Kiepski piłkarz już tak. Dobry zawodnik zawsze da sobie rade, a dla tych którzy nie mają umiejętności i twardej psychiki nie ma miejsca w zawodowej piłce. Taka jest rzeczywistość.
Część polskich klubów od jakiegoś już czasu przyzwoicie szkoli młodzież (Legia, Lech Zagłębie, Lechia) i lepiej już raczej nie będzie (względy finansowe). Efekty na razie mają mizerne bo na korzyści trzeba czekać długimi latami. Nikt nie zacznie nagle budować wielkiej akademii i czekać kilkanaście lat na efekty bo w tym roku zmieniły się przepisy. Będą dominować doraźne działania takie jak pozyskiwanie tanich zawodników z paszportem UE i zatrudnianie doświadczonych polskich piłkarzy w podeszłym wieku. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:39. |
|
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl