Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wolfy 01.08.2021 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1570002)
I dlatego mecze z beniaminkami należy wygrywać, a nie na nich tuptać, to w takich meczach stuka się punkty na spokojne utrzymanie.

Naprawdę nie rozumiałem? Nie mówię, że tak czy nie, nie pamiętam. Buchalik przegrywał i wygrywał rywalizację z Lisem odkąd Lis przyszedł do Wisły. Owszem, nie jest to fachowiec, skończy pewnie jak Miśkiewicz itp. wynalazki, ale minimum zapewnia. Jak napisałem w temacie meczowym, wczoraj nie popełniłby dwóch takich błędów jak Biegański. Gdybyśmy postawili na Biegańskiego i za rok-dwa go sprzedawali, wkalkulowując błędy, to ok. Ale sprowadzamy pierwszego bramkarza za Lisa i nie mamy drugiego bramkarza gotowego na ekstraklasę. Przespaliśmy temat i za wcześnie skreśliliśmy Buchalika.
I nie rozdzieram szat, bo mogę się mylić (to niech mi ktoś to wytłumaczy), a nawet jeśli się nie mylę, to nie jesteśmy organizacyjnie, finansowo, piłkarsko drużyną topową. Po prostu o tym piszę, takiemu klepaniu trzy po trzy (w granicach zdrowego rozsądku!) służy forum piłkarskie kibiców.

To jaśniej - Buchalik został odpalony przez dwóch trenerów, to że uważasz że zagrałby lepiej niż Biegański to tylko Twoje chciejstwo. To że dwa lata temu dawał radę nie ma nic do rzeczy, czas mija, piłkarze się starzeją.

sevenheaven 01.08.2021 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1570007)
ok , to inaczej
czemu każdy widzi błędy w ustawieniach przez które wpadły bramki
a mało kto 2 wybronione "200" w 1 połowie ?

netto zawdczieczamy mu remis panowie taka prawda

do tego wreszcze super gra nogami i na przedpolu , kilka raz był pod kołem środkowym !!! który nasz ostatni bramkarz grał tak nowocześnie ?

chyba inny mecz oglądaliśmy.. owszem grał na przedpolu, ale super gra nogami ?
mam przed oczami 2 sytuacje jak wyjebał piłke w aut.. kilka razy wykopał do przodu, gdzie naszych w ogole nie było..facet nawet nie patrzył gdzie wybija piłkę, bo tam naszych nie było albo nie mieli szans dojść

+ za refleks, grę na przedpolu
- gra nogami i ustawianie się

forthy 01.08.2021 11:32

Drogi Czaro z Buchalikiem w bramce Wisły to by tu Nieciecza szóstkę strzeliła.

ciastek88 01.08.2021 11:32

Nie wierzę , po prostu nie wierzę , że dalej trwa rozkmina na temat Biegańskiego.

Wczoraj miał dwie świetne interwencje , popełnił dwa błędy - jest młody i to normalne. Czego się spodziewali Ci co teraz po nim jadą ? Miał przyjść 19 latek z drugiej ligi i emanować spokojem i doświadczeniem niczym Buffon ?

Zostało już kilka razy wyjaśnione , że podpiszemy doświadczonego bramkarza za Lisa, póki co zejdźcie z młodego i dajcie mu potrenować i nabrać doświadczenia.

czaro 01.08.2021 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1570009)
To jaśniej - Buchalik został odpalony przez dwóch trenerów, to że uważasz że zagrałby lepiej niż Biegański to tylko Twoje chciejstwo. To że dwa lata temu dawał radę nie ma nic do rzeczy, czas mija, piłkarze się starzeją.

Odpalony został dopiero teraz przez trenera bramkarzy. Wcześniej zwyczajnie przegrał rywalizację z Lisem. Czas mija, ale bramkarze starzeją się wolniej. Moje wątpliwości w tym wypadku wynikają z tego, że Biegańskiemu zabrakło właśnie doświadczenia.

Tak że może Buchalik wpuściłby wczoraj 6, a może wpuściłby 1. Kto wie.

Na pewno zostaliśmy nagle bez bramkarza, pewnie ściągniemy jakiegoś do pierwszego składu i raczej jest to dobry pomysł.

wolfy 01.08.2021 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1570015)
Odpalony został dopiero teraz przez trenera bramkarzy. Wcześniej zwyczajnie przegrał rywalizację z Lisem.

Za Hybali stracił miejsce na ławce.

FraMat 01.08.2021 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiśnia (Post 1569975)
Czy dalej ktoś uważa, że Biegański nadaje się teraz do pierwszego składu?.
Czy my walczymy o coś więcej w tym sezonie czy tylko o utrzymanie? zaraz się przekonamy czy sprowadzą "Pana bramkarza" czy kolejnego zastępcę zastępcy, czwartego w kolejności....

Owszem, nadaje się.
Popełnia błędy, ale i starzy wyjadacze popełniają.
Moim zdaniem należy go obdarzyć zaufaniem i przede wszystkim... nie zwalać całej winy na niego za stracone gole.
Nawet jeśli sprowadzą "pana bramkarza" Biegański powinien w wielu meczach wchodzić do bramki.

Karherop 01.08.2021 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciastek88 (Post 1570013)
Nie wierzę , po prostu nie wierzę , że dalej trwa rozkmina na temat Biegańskiego.

Wczoraj miał dwie świetne interwencje , popełnił dwa błędy - jest młody i to normalne. Czego się spodziewali Ci co teraz po nim jadą ? Miał przyjść 19 latek z drugiej ligi i emanować spokojem i doświadczeniem niczym Buffon ?

Zostało już kilka razy wyjaśnione , że podpiszemy doświadczonego bramkarza za Lisa, póki co zejdźcie z młodego i dajcie mu potrenować i nabrać doświadczenia.

Podpisuję się pod tym obiema rękami.

A ja bym nawet poszedł dalej. Niech Biegański zagra 5 spotkan i udowodni na ile jest w stanie podjąć rękawice na obecny poziom ekstraklasy. Jak nie da rady, to zmiana. Przy okazji wpadną punkty do PJS. Osobiście jednak wątpię że będzie zawalał seryjnie spotkania.

Oczywiście z zakontraktowaniem bramkarza za Lisa nie będziemy tyle czekać (o czym wspomniał już Gula), ale poszedłbym raczej w tanią opcje, a polska. Z chęcią zobaczyłbym u nas Filipa Kurto. 30 lat na karku, trochę pograł w poważnych ligach no i ostatni czynny mistrz Polski 10/11 ;)

czaro 01.08.2021 12:49

Jak mamy brać Kurto, niech już broni ten Biegański.

wiśnia 01.08.2021 13:05

Jeśli nowym bramkarzem ma być Kurto, to nie mam pytań. Bramkarz delikatnie mówiąc słaby.
Tak, ale u nas się nada...już widzę tą zgraną pakę, na bramce Kurto, w rezerwie Biegański którego opchniemy za 5 melonów (to pewne talent jakich mało) zawsze bronic może Buchalik jakby co...dalej Gruszkowski, Szota, Szot....niech się chłopaki zgrywają tak z 5 meczy dajmy im się rozegrać, a co.... na koniec będzie płacz...

serek.c2 01.08.2021 13:06

Żaden Kurto...

Karherop 01.08.2021 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1570022)
Żaden Kurto...

Powiedziałem to życzeniowo. Pewnie kogoś nam wyciagna z kapelusza. Wolałbym natomiast Polaka do nauki dla Biegańskiego który jeszcze nie odcina kuponów do emerytury..

Równie dobrze może może przyjść opcja zagraniczna z wysokim kontraktem i pozycja nr 1, tylko wtedy tak naprawdę po co wydaliśmy sporo $$$ na Biegańskiego skoro miałby przesiedzieć cały sezon na ławce? Po roku bez gry go wypożyczymy do 1 ligi i tak w koło Macieju..

sevenheaven 01.08.2021 14:59

wg mnie opcje są trzy Chudy, Stachowiak albo Tytoń (przewija się już to nazwisko)

Proud 01.08.2021 14:59

Podobno Przemysław Tytoń.

Arkadiusz.Czerepach 01.08.2021 20:10

wow , to by było nazwisko na miare Wasyla i Kuby

crux.a 01.08.2021 20:21

Nazwisko na miarę Kuby to np. Agnieszka Radwańska (lata kariery na topie w dyscyplinie o globalnej popularności), a nie Tytoń, with due respect.

Karherop 01.08.2021 20:29

Biorąc pod uwagę że od sezonu 15/16 zanotował katastrofalny zjazd jestem bardzo na nie. Chyba żaden inny polski bramkarz nie zanotował takiego zjazdu, będąc jeszcze w dobrym piłkarsko wieku.

Ale ufam że w klubie wiedzą co robią...

picasso 01.08.2021 20:38

byle Tytoń nie był już wypalony

robert777 01.08.2021 20:40

No mam nadzieję że będzie miał jakieś testy, że wejdzie do bramki i Kuba mu postrzela trochę i zobaczą czy kocur czy dziad

wiśnia 01.08.2021 21:05

może na początek testów niech trochę po schodach pochodzi....

Karherop 01.08.2021 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez robert777 (Post 1570056)
No mam nadzieję że będzie miał jakieś testy, że wejdzie do bramki i Kuba mu postrzela trochę i zobaczą czy kocur czy dziad

Skoro ma ważny kontrakt w MLS to ciężko będzie o te testy sportowe. Bez pewnego kontraktu i gry w 1 składzie po co on ma do Polski wracać?
Dodatkowo w USA za frytki nie gra (a raczej za frytki nie siedzi ławie).

Już serio, lepszym kandydatem byłby Kurto, nawet wg transfermarkt obecnie 14 najbardziej wartościowy obecnie polski bramkarz.

Szneka 01.08.2021 21:28

[QUOTE Już serio, lepszym kandydatem byłby Kurto, nawet wg transfermarkt obecnie 14 najbardziej wartościowy obecnie polski bramkarz.[/QUOTE]

daj proszę linka do tego rankingu. na pw

northrop 01.08.2021 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1570059)
Cytat:

Już serio, lepszym kandydatem byłby Kurto, nawet wg transfermarkt obecnie 14 najbardziej wartościowy obecnie polski bramkarz.
daj proszę linka do tego rankingu. na pw

Link:

https://www.transfermarkt.us/spieler..._id=0&yt0=Show

I kazdy moze sie pobawic...

krysztal 02.08.2021 06:57

Według tego rankingu Kurto jest lepszy od Mateusza Lisa a obaj wyprzedzają miedzy innymi Białkowskiego,Szumskiego czy Strączka.Hładun zjada ich na śniadanie a Dziekoński który jest bez wątpienia talentem ale już kilka baboli zaliczył to pierwsza dziesiątka

krysztal 02.08.2021 07:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1570016)
Za Hybali stracił miejsce na ławce.

Ale odpalił go Kowal.Hyballa to mu dał zagrać w pamiętnym meczu z Piastem gdzie Buchalik sam sobie bramki strzelał

seba_109 02.08.2021 09:10

K.Kiewicz na twiterze pisze o Kieszku - dla mnie dobry wybór

czaro 02.08.2021 09:14

Chyba fajnie. W sam raz na rok-dwa zanim Biegański czy Chorążka będą gotowi na grę.

Ma_niek 02.08.2021 09:37

Jaki chorazka :-D jak on nie jest naszym zawodnikiem

Karherop 02.08.2021 10:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1570064)
Według tego rankingu Kurto jest lepszy od Mateusza Lisa a obaj wyprzedzają miedzy innymi Białkowskiego,Szumskiego czy Strączka.Hładun zjada ich na śniadanie a Dziekoński który jest bez wątpienia talentem ale już kilka baboli zaliczył to pierwsza dziesiątka

Nie twierdzę że TM to wyrocznia, ale fakt jest taki że korzysta z niego cały świat

Chodzi raczej o odzwierciedlenie poziomu w którym mniej więcej się znajdują.

Zresztą, tematu nie ma bo ma trafić do nas Kieszek, co uważam za bardzo dobry wybór, może nawet najlepszy z możliwych. Ciekawe tylko czy po dobrym sezonie z Rio Ave budżetu na niego wystarczy ;)

czaro 02.08.2021 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1570075)
Jaki chorazka :-D jak on nie jest naszym zawodnikiem

Broda!

Mój błąd, sorry :)

wolfy 02.08.2021 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1570065)
Ale odpalił go Kowal.Hyballa to mu dał zagrać w pamiętnym meczu z Piastem gdzie Buchalik sam sobie bramki strzelał

Buchalik grał, ponieważ Lisowi urodziło się dziecko. I był to jego ostatni mecz w Wiśle.
Celowo naginasz fakty licząc że nikt nie pamięta czy nie masz pojęcia o czym piszesz?

czaro 02.08.2021 15:08

Mógł nie pamiętać i sprawdzić na 90 minut. Po co takie nerwy.

PAWEŁ 02.08.2021 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1570097)
Mógł nie pamiętać i sprawdzić na 90 minut. Po co takie nerwy.

Nie mógł, przecież na słowo Hybala Krysztal ma pianę na pysku :D to jak miał zapomnieć :D

krysztal 02.08.2021 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1570093)
Buchalik grał, ponieważ Lisowi urodziło się dziecko. I był to jego ostatni mecz w Wiśle.
Celowo naginasz fakty licząc że nikt nie pamięta czy nie masz pojęcia o czym piszesz?

Do mistrzostwa jakie ty prezentujesz w naginaniu faktów to mi jeszcze sporo brakuje.Nie wiem czy kiedykolwiek osiągnę ten poziom(w sumie nawet o tym nie myślę).
Tak Buchalik grał bo Lisowi urodziło się dziecko.Czy ja gdzieś temu zaprzeczam?A co stało na przeszkodzie żeby w tym meczu szansę od mega trenera dostał Broda?Zabrakło jaj mega trenerowi?Przecież tak odważnie stawiał na młodych.Tak odpalił Buchalika że brał go jeszcze potem do kadry meczowej.
Ty masz pojęcie o wszystkim o czym piszesz.Pewnie dlatego w tym sezonie gra u nas Hlousek a z Chojniczanki ściągnęliśmy Walunkiewicza ...

krysztal 02.08.2021 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEŁ (Post 1570102)
Nie mógł, przecież na słowo Hybala Krysztal ma pianę na pysku :D to jak miał zapomnieć :D

Co tam miauczysz???

PAWEŁ 02.08.2021 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1570106)
Co tam miauczysz???

No przecież napisałem że nie mogłeś zapomnieć bo słowo Hyballa wywołuje u Ciebie efekt kota po maślance :D

wolfy 02.08.2021 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1570104)
Do mistrzostwa jakie ty prezentujesz w naginaniu faktów to mi jeszcze sporo brakuje.Nie wiem czy kiedykolwiek osiągnę ten poziom(w sumie nawet o tym nie myślę).
Tak Buchalik grał bo Lisowi urodziło się dziecko.Czy ja gdzieś temu zaprzeczam?A co stało na przeszkodzie żeby w tym meczu szansę od mega trenera dostał Broda?Zabrakło jaj mega trenerowi?Przecież tak odważnie stawiał na młodych.Tak odpalił Buchalika że brał go jeszcze potem do kadry meczowej.
Ty masz pojęcie o wszystkim o czym piszesz.Pewnie dlatego w tym sezonie gra u nas Hlousek a z Chojniczanki ściągnęliśmy Walunkiewicza ...

Dlaczego nie grał Broda? Pewnie dlatego że nie jest gotowy. Stawianie na młodych nie polega na wrzucaniu na pałę do składu bez względu na to czy da radę czy nie. W ten sposób można tylko zaszkodzić i zawodnikowi i drużynie. Twierdzenie że Broda zagrałby lepiej niż Buchalik na poparcie ma tylko Twoje urojenia, bo aktualny trener bramkarzy ocenił jego zdolność debiutu inaczej. Równie dobrze mógłby zawalić trzy albo cztery bramki i stać się obiektem zmasowanego hejtu.
Także otrzyj pianę z ust, od czasu Hybali w Wiśle stawia się na młodych kosztem wyników, jeśli któryś nie gra to znaczy że (jeszcze) się nie nadaje.

leszekpw 02.08.2021 21:21

Kieszek na tapecie podobno.

PAWEŁ 02.08.2021 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1570120)
Kieszek na tapecie podobno.

Kurcze ja bym dał Biegańskiemu zagrać jeszcze mecz lub 2 i wtedy wykonywał jakieś ruchy w temacie bramkarza.

leszekpw 02.08.2021 23:00

Też bym postawił na Biegańskiego, wg mnie ma to coś. No ale nie my decydujemy kibice.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl