![]() |
|
Dajcie spokój z tym Wilkiem, chłop jest ewidentnie promowany przez weszlo. Teksty o jego walce w środku pola w 2 lidze hiszpańskiej to i ja mogę pisać niespecjalnie oglądając tą ligę.
|
Wisła szuka lewego obrońcy w Peru?
http://adf.ly/Y6tpH |
Raczej chodzi o wypożyczenie roczne. Kapka pracuje. Zastanawiam się natomiast po co taka ilość LFB u nas. Tak jakby Guerrier miał być przesunięty na skrzydło, Pietia na lewą obronę a Gordan sprzedany. I wszystko w najbliższym okienku.
|
I pewnie o to chodzi. Bunoza generuje za duże koszty.
|
Cytat:
|
Ale Bunoza jest bardzo średni nawet jak na TME... Po prostu kontrakt sie konczy, wiec "złapał formę". Podpiszemy i zacznie sie taka błazenada jak była rok i dwa lata temu.
bądz co bądz to straszne drewno |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
w Trabzonie na początku zanim złapał kontuzje grał naprawde dobrze, chyba jeszcze lepiej niż za Skorży. Potencjał ma spory, kwestia tego czy będzie potrafił wrócić do dobrej dyspozycji. Teoretycznie
|
Cytat:
|
ciekawe ile w tej zwyżce formy jest ręki Smudy, a ile walki o nowy kontrakt. Czy po podpisaniu nowego kontraktu nie wróciłby do swojego standardowego poziomu.
|
Jeśli jest dobry kupiec na Buno to nic tylko sprzedać, znajdujemy się obecnie w takim położeniu, że nie ma co sie zastanawiać nad sprzedażą piłkarza za dobre pieniądze. W jego miejsce spokojnie znajdziemy lewego obrońce dającego radę w polskiej kopanej.
|
pól roku przed koncem kontraktu nikt nie da wiecej niz 100-200 tys. E
|
Cytat:
|
Nikt tyle nie da za pilkarza z jedna dobra runda. Odejdzie w czerwcu za free
|
pewnie tak jak Wilk
|
Jak podaje Paweł Muzyka na Twitterze, z Wisłą trenuje bliżej niezidentyfikowany francuski napastnik Jean-David Nessoumou z ... drugiej ligi czeskiej.
|
Trenuje tylko gościnnie.
|
Cytat:
GW: "Trener Smuda zgodził się na udział w treningu kolegi Donalda Wilde Guerriera. Piłkarz trenował towarzysko i nie jest rozpatrywany jako testowany. " |
właśnie widziałem dzisiaj Donalda z innym ziomkiem jak szedł w stronę rynku. i tak się zastanawiałem co to za koleś ;D
|
No i taki lament, że z Zawiszą przegraliśmy i że o podium to mrzonki są, a Zawisza zlał i nas i Legię.
No i punkt straty do lidera. Ta nasza buraczana jest nieprzewidywalna i podium jest jak najbardziej w naszym zasięgu. :p |
Ja mam tylko taką nadzieję, że Pan Cupiał w przerwie zimowej nie stwierdzi , że jest świetnie więc nie potrzeba żadnych transferów.
|
Cytat:
............. Joke. |
Cytat:
teraz wykluczasz walkę o puchary ..... może to dobry prognostyk Ciebie trzeba tłumaczyć jak sny ... na opak. :-) |
obstawiałem przed meczem z Widzewem że zdobędziemy w ostatnich 8 meczach conajmniej 12 pkt . Mam jednak przeczucie że zdobędziemy ich więcej i możemy nawet skończyć na 1 miejscu w tabeli .
Legia jest totalnie bez formy. Górnik traci trenera i tylko pojedyńcze zrywy ich ratują. Jako rywali do końca jesieni mamy mamy : rozbite Podbeskidzie ( choć u siebie tanio skóry nie sprzeda) mocnego Górnika ( choć obstawiam że poleca z formą w dół ) rozbitą Koronę rozbity Śląsk średnią Jagiellonie średniego Lecha mocną Pogoń tak jak już kiedyś pisałem , Smuda już za dużo powiedział o tym wzmocnieniach , żeby nikt do nas nie przyszedł . Nie wiem czy będą to 4 wzmocnienia . Bardziej wierzę w 2 konkretne i 2 uzupełnienia ( choćby nigeryjczykami ) , niż kompletnie nic . Wynik z jakim przezimujemy na drugorzędne znaczenie dla samych wzmocnień . Tak przynajmniej powinno być... |
większy wpływ na transfery będzie miało to rozwiązanie kwesti wynajmu stadionui stadionu niż miejsce, na którym skonczymy rozgrywki w grudniu.
|
Ja tam na miejscu Smudy kupiłbym kilku młodych zawodników, może nawet wypożyczył 2-3 graczy z rezerw Atletico Paranense. Jeżeli Wiśle uda się z nimi nawiązać współpracę z Atletico to będzie to duży sukces. To jest naprawdę dobry klub, obecnie nawet lepszy niż Flamengo, z którym współpracuje Legia. Skład na dzień dzisiejszy mamy całkiem niezły, potrzebny jest przede wszystkim dobry prawoskrzydłowy (klasy Guerriera), ofensywny pomocnik i napastnik. Ten ostatni do rywalizacji z Brożkiem. Pozostałe pozycje można wzmocnić w innym czasie. Jeżeli chodzi o pomocnika defensywnego to Ostoja może nie zachwyca jakoś bardzo, ale z meczu na mecz gra lepiej i będą z niego ludzie. Klasowy prawoskrzydłowy i ofensywny pomocnik to moim zdaniem priorytet, bo bez tego będziemy bardzo przewidywalni. Jak widać po Donaldzie, na naprawdę dobrego i młodego zawodnika z potencjałem wcale nie trzeba wydawać wielkiej kasy, tylko po prostu wystarczy dobrze poszukać.
|
Nie zgodzę się, że potrzebujemy na dziś trzy transfery (prawoskrzydłowy, napastnik, ofensywny pomocnik), a reszta może być później. Potrzebujemy cztery transfery - oprócz tego co napisałeś jeszcze prawego obrońcę, bo Burliga jest słaby nawet na ligę, a Stolarski to melodia przyszłości.
Co do Ostoji - mam na temat jego przydatności nieco inne, gorsze zdanie. Owszem, dużo widzi, ma zamysł do gry, ale samo granie wychodzi mu słabo. Braki w dynamice, motoryce, szybkości i utrzymaniu się przy piłce powodują, że ma dość dużo strat. Te na 30-40 metrze wielokrotnie powodowały poważne zagrożenie pod naszą bramką. Z tego powodu Ostoja kompletnie nie nadaje się na defensywnego pomocnika, a ofensywnym pomocnikiem jest przeciętnym w skali ekstraklasy. A na domiar złego w piłce nożnej coraz bardziej liczy się właśnie szybkość, wybieganie i twardość fizyczna. Taki Nunez jednak miał dużo lepszy zryw do piłki, zwrotność, dynamikę, technikę też, no i mocno stał na nogach, nie dal się przepychać ani zabierać sobie piłki. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:29. |
|
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl