Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

tomasz_19 12.07.2021 09:07

Niektórzy to chyba potrzebują lodu na rozgrzane głowy :D Tak tylko przypominam jakby ktoś zapomniał, że wymieniliśmy w jednym okienku niemalże pół zespołu, od nowego sezonu będzie u nas w składzie co najmniej 6 nowych zawodników! Większość z nich ma potencjał na to by być wiodącymi postaciami zespołu. Duża teraz rola Guli, żeby ich odpowiednio zgrać. Ja nie oczekuję niewiadomo czego od pierwszych kolejek, wręcz przeciwnie może się zdarzyć tak, że w pierwszych 3 meczach nawet pkt nie zdobędziemy! Także weźcie się opanujcie i przestańcie snuć plany na podbój ligi :) Ja będę mega zaskoczony jak wszystko zatrybi od razu i będziemy w czubie tabeli :)

Arkadiusz.Czerepach 12.07.2021 09:13

przydałby sie ktoś w stylu Harrego Kane'a

Karherop 12.07.2021 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1569341)
Niektórzy to chyba potrzebują lodu na rozgrzane głowy :D Tak tylko przypominam jakby ktoś zapomniał, że wymieniliśmy w jednym okienku niemalże pół zespołu, od nowego sezonu będzie u nas w składzie co najmniej 6 nowych zawodników! Większość z nich ma potencjał na to by być wiodącymi postaciami zespołu. Duża teraz rola Guli, żeby ich odpowiednio zgrać. Ja nie oczekuję niewiadomo czego od pierwszych kolejek, wręcz przeciwnie może się zdarzyć tak, że w pierwszych 3 meczach nawet pkt nie zdobędziemy! Także weźcie się opanujcie i przestańcie snuć plany na podbój ligi :) Ja będę mega zaskoczony jak wszystko zatrybi od razu i będziemy w czubie tabeli :)

Z jednej strony wymiana połowy drużyny, z drugiej wszystkie dotychczasowe transfery zamknęliśmy przed zgrupowaniem, 3 tygodnie przed ligą. Oczywiście ktoś pewnie jeszcze dojdzie ale należą się duże oklaski dla pionu sportowego...

Pamiętamy jak nie raz i nie dwa nowe nabytki wchodziły do gry wprost z samolot, co najczęściej kiepsko się konczylo

Co jednak ciekawe w pierwszym składzie:
Bramkarz - (na razie) constans
Obrona - 1 zmiana (Hanousek)
Pomoc 1 zmiana (El Mahdioui) + ew. Hugi/Skvarka, choć zakładam że Starzyński, Savic/Kuba mogą wyjść w 1 składzie.
Atak - 1 zmiana

Wiec jeśli nasz 1 skład wyjdzie z 3-5, zmianami to i tak nie będzie to na start wielka rewolucja.

PS. Pomimo że Gula ma duży kredyt zaufania to nie wiem czy sam chciałby zaczynać pracę od 3 porażek w tym 2 u siebie ;)

czaro 12.07.2021 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1569342)
przydałby sie ktoś w stylu Harrego Kane'a

I Messiego.

Jagul 12.07.2021 13:09

Messi akurat jest wolnym piłkarzem, więc czemu nie?

kacpaw91 12.07.2021 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1569349)
Messi akurat jest wolnym piłkarzem, więc czemu nie?

Może faktycznie by się ten Messi w Wiśle sprawdził, ale wolny nie jest ;)
https://www.transfermarkt.pl/bruno-m...spieler/393581

R33 13.07.2021 00:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud
Gdyby nie gol Kirma w meczu z Zagłębiem w końcówce spotkania to mistrzostwa za holendrów mogłoby nie być.

Dlaczego tak twierdzisz? Przecież MP było zdobyte na 3 kolejki przed końcem (choć to bardziej słabość ligi pomogła) i to głównie transfery zimowe napędzały drużynę.

Wątpię też, że miałaby być rewolucja po utracie punktów, zwłaszcza, że to był moment gdzie zaczęły przychodzić zwycięstwa, przed tym meczem graliśmy z 3-ema ówcześnie mocnymi rywalami + derby. Derby wygrane rzutem na taśmę jednak derby to derby, duży minus to wysoka porażka w Poznaniu no ale już u siebie 2 efektowne zwycięstwa.

Proud 13.07.2021 07:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1569355)
Dlaczego tak twierdzisz? Przecież MP było zdobyte na 3 kolejki przed końcem (choć to bardziej słabość ligi pomogła) i to głównie transfery zimowe napędzały drużynę.

Wątpię też, że miałaby być rewolucja po utracie punktów, zwłaszcza, że to był moment gdzie zaczęły przychodzić zwycięstwa, przed tym meczem graliśmy z 3-ema ówcześnie mocnymi rywalami + derby. Derby wygrane rzutem na taśmę jednak derby to derby, duży minus to wysoka porażka w Poznaniu no ale już u siebie 2 efektowne zwycięstwa.

W moim odczuciu w tym meczu, to wyszarpane zwycięstwo napędziło mentalnie tę drużynę. Oczywiście derby były jeszcze ważniejsze, ale pamiętam, że jak Kirm strzelił tego gola to pomyślałem sobie, że mamy to mistrzostwo.

Karherop 13.07.2021 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1569357)
W moim odczuciu w tym meczu, to wyszarpane zwycięstwo napędziło mentalnie tę drużynę. Oczywiście derby były jeszcze ważniejsze, ale pamiętam, że jak Kirm strzelił tego gola to pomyślałem sobie, że mamy to mistrzostwo.

Nie chcę psuć wspomnień ale w tamtym momencie kończyła się runda jesienna która zimowalismy 3 pkt za Jagiellonia ;)

krysztal 13.07.2021 09:29

W pewnym momencie mieliśmy chyba 10 pkt straty do jagi .Dla mnie kluczowym meczem były derby w kauflandzie.
Po łomocie w Poznaniu gol strzelony chyba w 94 minucie przez Bukhariego smakował nieziemsko.

kacpaw91 13.07.2021 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez @_bmg_sport
Transfer Kacper Skrobański zawodnikiem Wisły Kraków

@ArkaGdyniaSA
Strzałka w prawo
@WislaKrakowSA

Kontrakt do 30.06.2024 ✍��

Powodzenia Kacper

https://twitter.com/_bmg_sport/statu...64967803842571
http://www.akademia.wisla.krakow.pl/...-wisle-krakow/

Proud 13.07.2021 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1569359)
Nie chcę psuć wspomnień ale w tamtym momencie kończyła się runda jesienna która zimowalismy 3 pkt za Jagiellonia ;)

Ale Jaga z tego co pamiętam traciła przewagę nad nami i tym meczem złapaliśmy kontakt.

wściekłe pięści węża 14.07.2021 11:38

Piotrek Starzyński za pół roku kończy 18 lat. Wydaje mi się, że dobrze by było już teraz z nim negocjować nowy kontrakt.

Karherop 14.07.2021 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1569376)
Piotrek Starzyński za pół roku kończy 18 lat. Wydaje mi się, że dobrze by było już teraz z nim negocjować nowy kontrakt.

On i Gruszkowski to powinny byc priorytety dla klubu, natomiast niech chlopaki jeszcze trochę zasłużą na nowe kontakty ;)

Póki co Starzyński ma.do czerwca 2023, Gruszkowski do czerwca 2022 + 1 , więc myślę że jeśli najbliższą runda będzie udana to klub powinien negocjować nowe kontrakty.

LucjuszWielki 19.07.2021 14:46

Wracając do dyskusji sprzed dwóch tygodni (nie chce mi się cytować) według mojej subiektywnej opinii przygodę Forbesa z nami oceniam na co najmniej dobrą. Owszem, nie strzelił kilku setek (jak większość napadziorów u nas), ale załądował kilka fajnych bramek i szkoda mi go w ujjj. Podobała mi się jego gra i walka. Początkowo byłem sceptycznie nastawiony jak do nas przychodził, ale zmieniłem zdanie.

masada 19.07.2021 16:02

Ja się podpisuję pod tym obiema rękami i obawiam się, że tak solidnej 9 możemy jeszcze długo nie mieć.
I zupełnie nie dziwię się, że pomimo metryki sprzedajemy go za przyzwoite pieniądze.
Oczywiście, chwilami był rażąco nieskuteczny (oczywiste- gdyby tak nie było grałby od dawna w znacznie lepszej lidze). W każdym razie na jego grę patrzyło się naprawdę z przyjemnością: zawsze można było liczyć na to, że nawet przy zagraniu dzidy do przodu chłop powalczy ze stoperami i utrzyma się przy piłce, a potem nawet w tempo odegra do partnera. Naprawdę bez trudu mogę sobie wyobrazić, że w dobrej drużynie z naszej ligi mógłby załadować ze 20 bramek w sezonie.

Szneka 20.07.2021 08:58

Też się zgadzam z przedmówcami. Teraz mając Kimenta na szpicy i FBF za Jego plecami byłoby ciekawie.............

Ogryzek 21.07.2021 19:59

https://www.meczyki.pl/newsy/wisla-k...-news/170100-n

czaro 21.07.2021 23:13

Spoko, ale tylko gdyby Kliment udźwignął pierwszy skład.

Karherop 22.07.2021 07:16

Podobno chłopaka chciała wcześniej Pogoń, więc coś w sobie musi mieć.

Niemniej kwota jaką chce PBB jest nieadekwatna do sytuacji.

Równie dobrze może być to zasłona dymna lub badanie terenu jako 4 czy 5 opcje

wolfy 22.07.2021 07:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1569570)
Podobno chłopaka chciała wcześniej Pogoń, więc coś w sobie musi mieć.

Pogoń podpisała też Silvę.

Karherop 22.07.2021 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1569571)
Pogoń podpisała też Silvę.

I znając życie zrobiliśmy im zawodnika. Kto by nie wziął Silvy pewnie będzie pokazywał więcej niż u nas.

Szneka 22.07.2021 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1569575)
I znając życie zrobiliśmy im zawodnika. Kto by nie wziął Silvy pewnie będzie pokazywał więcej niż u nas.

Po czym tak kolega sądzi? czy raptem zacznie biegać, myśleć, rozglądać się? Życzę Mu jak najlepiej ale poziomu średniaka nie przeskoczy.

s1mone 22.07.2021 18:33

Po tym, że aklimatyzacje już w Polsce odbył.

Patrząc na drużynę Hyballi, jakoś dziwnie zbiegła się nasza słaba postawa z wyrzuceniem Silvy z pierwszego składu.

Wcale bym się nie zdziwił jakby odpalił.

Ogryzek 22.07.2021 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1569582)
Po tym, że aklimatyzacje już w Polsce odbył.

Patrząc na drużynę Hyballi, jakoś dziwnie zbiegła się nasza słaba postawa z wyrzuceniem Silvy z pierwszego składu.

Wcale bym się nie zdziwił jakby odpalił.

Celna uwaga, zgadzam się z tym.

Kurz 22.07.2021 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1569584)
Celna uwaga, zgadzam się z tym.

Silva był tutaj 2 lata...

Pogoń i Wisła to ogień i woda. Może się zdarzyć, ze jakiś zawodnik, który nie daje rady u nas poradzi sobie lepiej w innym systemie.

Jagul 22.07.2021 21:19

Silva - zawodnik który został odpalony przez dwóch trenerów (przypomnę tylko że Skowronek też go odpalił na kilka miesięcy, bo widzę że jak zwykle niektórych już trzęsie na możliwość do.......enia się do Hyballi :) ). A i Stolarczyk w pewnym momencie z niego zrezygnował.
Naprawdę nisko upadliśmy jak ktoś tęskni są takim szrotem.

ciastek88 22.07.2021 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1569589)
Silva - zawodnik który został odpalony przez dwóch trenerów (przypomnę tylko że Skowronek też go odpalił na kilka miesięcy, bo widzę że jak zwykle niektórych już trzęsie na możliwość do.......enia się do Hyballi :) ). A i Stolarczyk w pewnym momencie z niego zrezygnował.
Naprawdę nisko upadliśmy jak ktoś tęskni są takim szrotem.

Pobyt Silvy na Reymonta to idealne podsumowanie beznadziei w jakiej jest Wisła od dekady. Szrot nad szroty.
Niech sobie tam siedzi na ławce w Pogoni ale jak najdalej od Wisły. Odpali to on w Szczecinie co najwyżej jak znajdzie sobie laskę na miejscu zamiast tej z Krakowa.

Karherop 22.07.2021 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1569588)
Silva był tutaj 2 lata...

Pogoń i Wisła to ogień i woda. Może się zdarzyć, ze jakiś zawodnik, który nie daje rady u nas poradzi sobie lepiej w innym systemie.

Tylko tyle i aż tyle.

Zawsze sytuacja w której były zawodnik "wzmacnia" lokalnego rywala na polskim rynku ( Cywka, Bartkowski, Dudka, Silva, Uryga, można wymieniać w nieskończoność) powoduje sytuację w której u rywala może (ale nie musi) wzbić się na wyższy poziom.

Silva akurat odszedł od nas w momencie gdy po 2 latach padliny, w końcu zaczął się " spłacać". Osobiście obstawiam że Pogoń może mieć z niego pożytek.

Jagul 23.07.2021 06:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1569593)
Tylko tyle i aż tyle.

Zawsze sytuacja w której były zawodnik "wzmacnia" lokalnego rywala na polskim rynku ( Cywka, Bartkowski, Dudka, Silva, Uryga, można wymieniać w nieskończoność) powoduje sytuację w której u rywala może (ale nie musi) wzbić się na wyższy poziom.

Silva akurat odszedł od nas w momencie gdy po 2 latach padliny, w końcu zaczął się " spłacać". Osobiście obstawiam że Pogoń może mieć z niego pożytek.

Mogę wiedzieć na czym to owe "spłacanie" polegało?
Doliczasz mu zasługi za wywiad, w którym pogrążył Hyballe czy jak?? :rotfl:

ciastek88 23.07.2021 08:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1569594)
Mogę wiedzieć na czym to owe "spłacanie" polegało?
Doliczasz mu zasługi za wywiad, w którym pogrążył Hyballe czy jak?? :rotfl:

Znalazł sobie laskę w Krakowie, coś jak Ondrasek , tylko ten drugi to chociaż ostatnią rundę w Wiśle miał niezłą.

wolfy 23.07.2021 08:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1569593)
Tylko tyle i aż tyle.

Czym zaczął się spłacać? Wywiadem dla interii? Bo na boisku nic w zeszłym sezonie nie pokazał - ani za Skowronka, ani za Hybali.
Wczoraj zadebiutował w Pogonii, zauważyłem że wszedł kiedy machnął się w polu karnym. Poza tym chyba tyle jeżeli chodzi o kontakty z piłką.

Cóż, wina Wisły że zatrudniła za słabych trenerów żeby ogarnęli talent Silvy.

BTW - kolejnym który się spłaca jest Arsenić, prawie przegrał mecz Rakowowi z jakimiś ogórami. Jak u nas grał to nie odwalał takich jaj jak później w Jagielloni i teraz w Rakowie.

Jagul 23.07.2021 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1569599)

Bo tu nie trener był potrzebny tylko dobry stolarz.

Karherop 23.07.2021 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1569599)
Czym zaczął się spłacać? Wywiadem dla interii? Bo na boisku nic w zeszłym sezonie nie pokazał - ani za Skowronka, ani za Hybali.
Wczoraj zadebiutował w Pogonii, zauważyłem że wszedł kiedy machnął się w polu karnym. Poza tym chyba tyle jeżeli chodzi o kontakty z piłką.

BTW - kolejnym który się spłaca jest Arsenić, prawie przegrał mecz Rakowowi z jakimiś ogórami. Jak u nas grał to nie odwalał takich jaj jak później w Jagielloni i teraz w Rakowie.

Uważam że w zeszlosezonkwej mizerii dał nam nawet więcej niż Savic, Yeboah, Medved i kilku innych "ofensywnych zawodników".
Co oczywiście nie znaczy że też bym go po sezonie nie odpalił.

Po prostu jak na 24 czy 25 lat to jeszcze może wskoczy na wyższy poziom.

Taki Sikorski w wieku 33 lat został królem strzelców na Cyprze i pewnie teraz jest zupełnie innym zawodnikiem niż ten który u nas "grał".

ciastek88 23.07.2021 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1569602)

Taki Sikorski w wieku 33 lat został królem strzelców na Cyprze i pewnie teraz jest zupełnie innym zawodnikiem niż ten który u nas "grał".

No bez jaj . Został królem strzelców 2 ligi cypryjskiej. Nie chcę wiedzieć jaki jest poziom tych rozgrywek, o ile Mistrz Cypru goli frajerów z ekstraklasy to taka 2 liga cypryjska jako całokształt to pewnie poziom naszego 3 poziomu rozgrywkowego( 2 liga ) albo niżej. Po prostu Daniel Sikorski po tylu latach "kariery" trafił wreszcie tam gdzie jego miejsce.

Chociaż na forum pojawiły się głosy o sprowadzeniu do Wisły Bilińskiego , więc nie zdziwiłoby mnie gdyby ktoś wyszedł z życzeniem powrotu Sikorskiego do Wisły :P

czaro 23.07.2021 14:17

Te zachwyty wynikają chyba z tego, że Silva jest kojarzony z Chucą i od Chuci był/jest zdecydowanie lepszy i bardziej pracowity. Co nie zmienia faktu, że jest słaby i dobrze, że udało nam się go gdzieś dalej posłać.

Kurz 23.07.2021 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1569602)
Uważam że w zeszlosezonkwej mizerii dał nam nawet więcej niż Savic, Yeboah, Medved i kilku innych "ofensywnych zawodników".
Co oczywiście nie znaczy że też bym go po sezonie nie odpalił.

Po prostu jak na 24 czy 25 lat to jeszcze może wskoczy na wyższy poziom.

Oczywiście, że może wejść na wyższy poziom. Pytanie raczej brzmi czy piłkarz o takiej charakterystyce ma sens w Wiśle. Najwyraźniej nie, skoro pozwolono mu odejść. Bo przecież chodzi nie tylko o jego umiejętności, ale predyspozycje.

Merkury 23.07.2021 15:42

Swoją drogą co robił Forebs w czasie oczekiwania na wizę do Chin w sumie to mógł spokojnie trenować z zespołem by być gotowy do gry w kontekście urazu Klimenta.

czaro 23.07.2021 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1569609)
Swoją drogą co robił Forebs w czasie oczekiwania na wizę do Chin w sumie to mógł spokojnie trenować z zespołem by być gotowy do gry w kontekście urazu Klimenta.

Od wczoraj znów trenuje, ale wątpię, żeby ryzykowali uraz.

Ogryzek 23.07.2021 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1569606)
Te zachwyty wynikają chyba z tego, że Silva jest kojarzony z Chucą i od Chuci był/jest zdecydowanie lepszy i bardziej pracowity. Co nie zmienia faktu, że jest słaby i dobrze, że udało nam się go gdzieś dalej posłać.

Nigdzie żeśmy go nie posłali. Sam odszedł bo skończył mu się kontrakt. Nie ma co wałkowac tematu. Zobaczymy w tym sezonie jak z nim będzie. We will see :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl