Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Wybory prezydenckie 2015 - na kogo zagłosujesz? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9448)

dwdx1906 05.05.2015 17:38

https://www.youtube.com/watch?v=FzNPYqBwLBg

Braun był dziś w Polsat News. Obstawiony sztabowcem ogórek i kobietą z PO.

Pablo84 05.05.2015 20:19

Duda spięty jak barania torba.

Jaroo1 05.05.2015 20:39

Jakbyś miał odgrywać jakąś rolę i opowiadać banialuki napisane przez sztabowców, to też byś był spięty. Trzeba być sobą i wierzyć w swoje poglądy i ideały żeby móc podejmować dyskusję na luzie.

Pablo84 05.05.2015 21:01

No to niedobrze dla Polski, bo wg mnie najlepiej wypadła Ogórek i ...Wilk.

Kukiz swoją przedostatnią wypowiedzią trochę uratował twarz, bo wcześniej był chyba bardziej stremowany od Dudy.

TSWthedues 05.05.2015 21:13

Kukiz typowy amator, Krul dalej swoje(był sobą), Duda nic od siebie tylko przygotowane frazesy od PR-owców, Ogórek jeden wielki śmiech na sali! Braun - odleciał (tylko gdzie?) najlepszy był jak dla mnie anonimowy Wilk i o dziwo PALIKOT!!

Jaroo1 05.05.2015 21:20

Racja, Palikot numero uno, konserwa, konserwa, konserwa, hahaha Palicwel się skończył i jedyne co mu zostało to .......enie tych swoich kocopołów. Do tego jeszcze najechał, w którymś momencie na JOWy, które to przecież PO w składzie z nim popierało hehe.
Wydawca katolickiego pisma wszędzie widzi "konserwę", którą się brzydzi, orzesz w mordę!

TSWthedues 05.05.2015 21:22

Palikot wypadł najlepiej jako jedyny który chciał debatować! wszyscy inni chcieli przedstawiać tylko swój program a zapomnieli, że przyszli na DEBATĘ. Merytorycznie Palikot nic nowego nie powiedział, ale za to sprawnie odpowiadał i kontratakował rywali.

ABGwislakABG 05.05.2015 21:22

Poziom debaty zdecydowanie poniżej oczekiwań. Marian Kowalski zwycięzcą. Braunowi zabrakło czasu. Sam niepotrzebnie robił powtórzenia odnośnie chrztu Polski czy zaproszeń do Rady Prezydenckiej (choć drugie dość sprytne posunięcie). Mimo posiłkowania sie notatkami wg mnie wypadł dobrze, patrząc na poziom bardzo dobrze. Ogórek pomijając socjal damska wersja Korwina. Korwin pół debaty przygaszony, drugie pół już tego, którego znamy. Czytał z kartki, co mnie dość mocno zaskoczyło. Palikot wypadł nieźle, albowiem najczęściej startował jako ostatni i miał największe pole manewru. Dokładając do tego doświadczenie przed kamerami nie mógł nie wypalić. Tanajno bardzo dobrze obkuty, tylko czy powtórzy to za jakiś czas? Wilk jak dla mnie na miejscu nr 3. Cieć z zsl czasami jakby nie był koalicjantem, tylko opozycjonistą. Czyżby arbuzy nasiąkały nowymi trendami? W sumie, nihil novi.

jendrus 05.05.2015 21:23

Niski pozíom. Formuła debaty beznadziejna..
Mimo wszystko najlepiej wypad Duda.

DeadOrAlive 05.05.2015 21:23

Marian Kowalski - mój prezydent :)

Drozd 05.05.2015 21:30

Największym przegranym gajowy, Kukiz chciał na fantazji ale to nie takie proste. Duda spięty i nic dziwnego on miał najwięcej do stracenia. Braun mi się podobał, a godłem poważnie zaplusował. Mikke blado

Bronowianin 05.05.2015 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWthedues (Post 1399387)
Braun - odleciał (tylko gdzie?)

Braun bawił dziś do łez, najlepszy kabareciarz w tym kraju od lat:lol: Jego pomysł na Polskę, to modlić się i ozdobić godło krzyżem:rotfl: No i jego cudowne motto: 'kościół, szkoła, strzelnica':haha: Tylko pytanie do kogo pan Braun chce strzelać? Wydaje się, ze do Żydów lub masonów oraz komunistów:rotfl: A tak na poważnie, to trzeba uważać na tego fundamentalistę - wiadomo że ma poparcie pewnie niższe niż 1% i wydaje się że na razie nikt normalny na niego nie odda głosu, jednakże fanatyzm, w szczególności religijny, należy tłumić w zarodku. Zwłaszcza, ze w Polsce na katofaszyzm jest podatny grunt, bo pomimo szczęśliwego wymierania irracjonalnej wiary w nimfy, boga, centaury itp. wciąż jest jeszcze niestety wielu nieoświeconych, a do pełnego triumfu racjonalizmu i ateizmu jeszcze nam trochę brakuje.

Skompromitowali się głoszonymi przez siebie poglądami również, już tradycyjnie, panowie Janusz Korwin-Mikke i Jacek Wilk. Pierwszy pokazał sprzeciwem wobec podatku dochodowego, że jest kompletnym dyletantem i reprezentantem interesów plutokracji.

Po dzisiejszej debacie najbardziej przekonał mnie do siebie Janusz Palikot, świetne wystąpienia - wydaje się być jedyną solidną alternatywą dla cofającej Polskę w rozwoju konserwy i ciemnogrodu.

Jaroo1 05.05.2015 21:34

Cytat:

Palikot wypadł najlepiej jako jedyny który chciał debatować! wszyscy inni chcieli przedstawiać tylko swój program a zapomnieli, że przyszli na DEBATĘ. Merytorycznie Palikot nic nowego nie powiedział, ale za to sprawnie odpowiadał i kontratakował rywali.
Jak Ty sobie wyobrażasz debatę 10 osób w ciągu 1,5h? Jak Ty sobie wyobrażasz wymianę zdań gdzie każdy by miał na wypowiedzenie się 2 minuty?
Wiadomo było, że jest to debata tylko z nazwy, wiadomo było od początku jak to będzie wyglądać. Wchodzenie w dyskusję z kontrakandydatem skończyłoby się tragedią gdzie przez cały program czyli jakieś 9 minut, które każdy miał na wypowiedź oglądalibyśmy boksowanie się 1 na 1 czy 5 na 5, 5 na 1 kandydatów.
Ta formuła właśnie działała najbardziej na niekorzyść Brauna. Ten gościu musi mieć dużo czasu na wypowiedź.

AYALA 05.05.2015 21:48

Najlepiej wypadł Kowalski i Duda.Korwin kompletnie sie pogubił.Jarubas jakby z księżyca spadł, bo zapomniał, że od 8 lat rządzi jego ekipa.

IncognitoTSW 05.05.2015 21:59

Każdy z kim rozmawiam mówi, że najlepiej wypadli Kowalski i Wilk. Spokojnie, naturalnie, stanowczo. Duda recytował z kartki teksty napisane przez prezesa, widać było że jest wyszkolony jeśli chodzi o gesty i mimikę (jak Palikot). Nawet nie bronił się przed atakami. Dodatkowo zaprezentował najbardziej socjalistyczny program.

sergio 05.05.2015 22:03

Jak Boga kocham posty Bronowianina odbieram w dalszym ciągu jako ironię bo inaczej nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić

heoij 05.05.2015 22:11

Najlepiej wypadł Kowalski. Duda i Braun na plus. Korwin i Kukiz - spodziewałem się trochę więcej po nich, szczególnie po Kukizie który oprócz JOWów nie za bardzo umiał coś powiedzieć, widać było, że czuje się trochę obco w tym studiu. Do tego to czytanie z kartki trochę nie na miejscu w przypadku panów Kukiz i Korwin jak przecież znali pytania na jakie będą odpowiadać to powinni się przygotować śpiewająco :-) Wilk znowu recytował tak jakoś bez przekonania. Innych kandydatów nie oceniam bo to nie moja opcja polityczna :-)

edit/
ABGwislakABG a widzisz tego nie zauważyłem :-) Natomiast u tych Panów było to widać, przynajmniej ja mam takie odczucie. Braun patrzył w kamerę, może dlatego widz tego tak tego nie odczuł i w oku kamery wypadł lepiej. :-)

IncognitoTSW 05.05.2015 22:14

Cytat:

Niedługo zabiorą nam ziemię, niedługo zabiorą nam złotówkę, jedyne, co nam zostawią, to "polskie obozy koncentracyjne
Tym cytatem Marian chyba wygrał.

Mimo, że lubię Brauna to sądzę, że swoim występem sprawił dzisiaj, że liczba jego wyborców nie wzrośnie.

ABGwislakABG 05.05.2015 22:16

Hubercie jako wyborca Brauna, a także człowieka uwielbiającego prawdę- Braun również czytał z kartki ;)

Ja w samym fakcie posiłkowania się notatkami nie widzę nic złego. Zwłaszcza w takim sprincie.

Cytat:

Mimo, że lubię Brauna to sądzę, że swoim występem sprawił dzisiaj, że liczba jego wyborców nie wzrośnie.
Wzrosnąć może, jednakże nie tak znacząco, by mógł myśleć poważnie o czymś więcej w przyszłości, nad czym ubolewam. Chyba, że faktycznie zrobi się coś ciekawego na prawej stronie politycznej.

fialo 05.05.2015 22:37

Powiem jedno tylko. Po wypowiedzi Dudy na temat Wisly i wyjasnieniu czemu jest zydem nie rozwazalem absolutnie głosowania na niego w drugiej turze (nie sadzę, żeby się do niej dostał tak btw) , teraz tylko utwierdziłem sie, po debacie, że bardzo dobrze robie. Duda wypadł zdecydowanie najgorzej ze wszystkich. Stremowany, spięty, gubił się jak Boguski w polu karnym. Próbował się ratować jakimiś dziwacznymi gestami rodem z podręcznika swoich PR-owców, no ale jednym słowem komedia i kompromitacja. Jak Polacy maja mózg to nie wpuszczą tej marionetki do drugiej tury.

I ten jego, a tfu, socjalistyczny program, którym szczerze gardzę. Stocznie naprawi państwo, służbę zdrowia naprawi państwo i dalsze pakowanie w nią kasy bez sensu, na każde dziecko 500 zł socjalu co miesiąc, gardzę, gardzę i jeszcze raz gardzę.

Bronowianin 05.05.2015 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1399403)
(...)
I ten jego, a tfu, socjalistyczny program, którym szczerze gardzę. Stocznie naprawi państwo, służbę zdrowia naprawi państwo i dalsze pakowanie w nią kasy bez sensu, na każde dziecko 500 zł socjalu co miesiąc, gardzę, gardzę i jeszcze raz gardzę

W takim razie przyznaj się uczciwie, że gardzisz też Polakami - bo to wynika z Twoich słów. Ktoś kto chce zwiększać pomoc socjalną jest prawdziwym patriotą. Ale widać że Ty stoisz raczej w jednym szeregu z antypolskimi politykami w rodzaju Korwin-Mikkego i Wilka, którzy chcieliby zabrać Polakom wszystko.

badyll1906 05.05.2015 22:46

Kowalski na plus, dobra zagrywka Korwin-Mikkego o JOWach (wycofa się z wyborów i "odda" swoje głosy na rzecz Kukiza jeśli UKIP w UK dostanie powyżej 21 mandatów), a UKIP wg sondaży może liczyć na max 5 mandatów, no i to rozbrajające "precz z biurokracją" po czym Kukiz zabił mu brawo

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronowianin (Post 1399404)
W takim razie przyznaj się uczciwie, że gardzisz też Polakami - bo to wynika z Twoich słów. Ktoś kto chce zwiększać pomoc socjalną jest prawdziwym patriotą. Ale widać że Ty stoisz raczej w jednym szeregu z antypolskimi politykami w rodzaju Korwin-Mikkego i Wilka, którzy chcieliby zabrać Polakom wszystko.

prawdziwy patriota będzie dawał hajs żydom?

Bronowianin 05.05.2015 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez badyll1906 (Post 1399405)

prawdziwy patriota będzie dawał hajs żydom?

Prawdziwy patriota będzie rozsądnym człowiekiem, kochającym swój kraj oraz wszystkie inne na świecie. Będzie wiedział że z każdym należy współpracować i żyć pokojowo. Bo skoro kocha swój kraj, to wie że w innych krajach są ludzie dokładnie tacy sami jak on - również kochający swoje państwa. A tylko przypadek, przygodne zdarzenie, sprawiło że urodził się w tym, a nie innym kraju, że mieszka akurat tutaj, a nie po drugiej stronie rzeki czy pagórka. Będzie wiedział że na maleńkiej planecie, jednej z miliardów podobnych we Wszechświecie, nie ma sensu kłócić się i mącić sobie spokoju głupim partykularyzmem, wojować z kimś tylko dlatego że przyszło mu, nie z jego woli, urodzić się w innym obszarze planety. Więc będzie sprawiedliwy także w stosunkach międzynarodowych, i jeżeli uczciwość tego nakaże to da pieniądze komu trzeba, bez zacietrzewienia.

fialo 05.05.2015 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronowianin (Post 1399404)

Wypier.dalaj.

heoij 05.05.2015 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1399400)

Formuła debaty nie mogła pokazać całego jego potencjału bo jak w kilka minut miał powiedzieć to nad czym dyskutuje godzinami. Jeżeli miałbym się do czegoś przyczepić to moim zdaniem za bardzo skupił się na kwestii religii a za mało czasu poświęcił swojemu programowi czy wątkowi gospodarczemu albo ekonomicznemu o których mówili inni kandydaci, ale ogólnie pozostawił po sobie pozytywne i dobre wrażenie.

badyll1906 05.05.2015 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronowianin (Post 1399407)
Prawdziwy patriota będzie rozsądnym człowiekiem, kochającym swój kraj oraz wszystkie inne na świecie. Będzie wiedział że z każdym należy współpracować i żyć pokojowo. Bo skoro kocha swój kraj, to wie że w innych krajach są ludzie dokładnie tacy sami jak on - również kochający swoje państwa. A tylko przypadek, przygodne zdarzenie, sprawiło że urodził się w tym, a nie innym kraju, że mieszka akurat tutaj, a nie po drugiej stronie rzeki czy pagórka. Będzie wiedział że na maleńkiej planecie, jednej z miliardów podobnych we Wszechświecie, nie ma sensu kłócić się i mącić sobie spokoju głupim partykularyzmem, wojować z kimś tylko dlatego że przyszło mu, nie z jego woli, urodzić się w innym obszarze planety. Więc będzie sprawiedliwy także w stosunkach międzynarodowych, i jeżeli uczciwość tego nakaże to da pieniądze komu trzeba, bez zacietrzewienia.

Nie chcę, aby mój prezydent kochał wszystkie kraje na świecie, jestem Polakiem i chcę żeby kochał tylko Polskę i dbał o jej interesy, a nie innych państw. Poza tym to żałuję, że Ty nie urodziłeś się w innym kraju, przynajmniej by Cię tu teraz nie było na tym forum.

speedfashion 05.05.2015 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronowianin (Post 1399407)
Prawdziwy patriota będzie rozsądnym człowiekiem, kochającym swój kraj oraz wszystkie inne na świecie. [...]

Grubo tu się dzieje.
Niechże ktoś zostawi po tym użytkowniku puste krzesło, bo nie dość, że rozmywa, to irytuje.

Tak, wiem, że istnieje opcja "ignoruj", lecz ten kamyczek często pociąga lawinę (do której, wyjątkowo, dokładam się i ja).

Jeśli chodzi o Dudę, to zgadzam się z poprzednim, dość mocnym postem.

Dla mnie najważniejszymi skutkami tej kampanii będą: zaistnienie ludzi takich jak Kowalski, Braun, nawet Kukiz (chociaż dzisiaj słabo i te jego ciągoty socjalne), może Wilk i Tanajno; umocnienie pozycji kilku ciekawych partii, kolejne kamienie wrzucone do ogródka wolnych i niezależnych mediów.

IncognitoTSW 06.05.2015 07:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1399411)

Dla mnie najważniejszymi skutkami tej kampanii będą: zaistnienie ludzi takich jak Kowalski, Braun, nawet Kukiz (chociaż dzisiaj słabo i te jego ciągoty socjalne), może Wilk i Tanajno; umocnienie pozycji kilku ciekawych partii, kolejne kamienie wrzucone do ogródka wolnych i niezależnych mediów.

Tanajno po wczorajszym występie powinien zniknąć ze sceny razem z Palikotem.

kerim1906 06.05.2015 09:12

ABGwislakABG "W sumie, nihil novi"

to by wystarczyło za podsumowanie "debaty" , nie ma co się rozpisywać

Drozd 06.05.2015 09:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1399397)
Każdy z kim rozmawiam mówi, że najlepiej wypadli Kowalski i Wilk. Spokojnie, naturalnie, stanowczo. Duda recytował z kartki teksty napisane przez prezesa, widać było że jest wyszkolony jeśli chodzi o gesty i mimikę (jak Palikot). Nawet nie bronił się przed atakami. Dodatkowo zaprezentował najbardziej socjalistyczny program.

Z jakiej kartki? Cały czas patrzył w kamerę więc nie pitol jak stokrotka. A że tekst miał przygotowany i przemyślany to moim zdaniem bardzo dobrze, bo dwie minuty to za mało czasu żeby bez planu powiedzieć o wszystkim. Wyszkolony jeśli chodzi o gesty i mimikę to że niby "jak Palikot"? Dostałeś zlecenie żeby się kompromitować? :). Bardzo dobrze ze się nie bronił bo taki właśnie był cel ataków, zmarnować czas na pyskówki. Taa najbardziej socjalistyczny :), ja bym go nazwał najbardziej obywatelski i prospołeczny.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1399403)
Powiem jedno tylko. Po wypowiedzi Dudy na temat Wisly i wyjasnieniu czemu jest zydem nie rozwazalem absolutnie głosowania na niego w drugiej turze (nie sadzę, żeby się do niej dostał tak btw) , teraz tylko utwierdziłem sie, po debacie, że bardzo dobrze robie. Duda wypadł zdecydowanie najgorzej ze wszystkich. Stremowany, spięty, gubił się jak Boguski w polu karnym. Próbował się ratować jakimiś dziwacznymi gestami rodem z podręcznika swoich PR-owców, no ale jednym słowem komedia i kompromitacja. Jak Polacy maja mózg to nie wpuszczą tej marionetki do drugiej tury.

I ten jego, a tfu, socjalistyczny program, którym szczerze gardzę. Stocznie naprawi państwo, służbę zdrowia naprawi państwo i dalsze pakowanie w nią kasy bez sensu, na każde dziecko 500 zł socjalu co miesiąc, gardzę, gardzę i jeszcze raz gardzę.

A ja gardzę kimś kto potrafi wypisywać takie banialuki. Jeszcze raz sobie napisz, że dobrze robisz, a potem jeszcze raz :)

Wplatanie w ten stek bzdur Boguskiego dowodzi jaki poziom prezentujesz. Boguskim też gardzisz ? A tfu...

ps. A Duda co powiedział o Wiśle, że za dziecka kibicowało się w domu Cracovi bo Wisła to był milicyjny klub. Co Ci się nie zgadza? To że trybuny były tym bardziej patriotyczne im barziej milicyjne były władze niczego nie zmienia. Takie były czasy. Moja mama która piłką się nie interesowała pamiętam jak mówiła swego czasu to samo co Duda.

LanceTS 06.05.2015 09:33

Jak dla mnie tak: Braun zaprezentował się tak jak chciał, ale 3 krotnie wspominanie o 1050 rocznicy jest słabe. Skoro gość ma 7min na powiedzenie wszystkie, a 3 razy powtarza jedną rzecz to czyżby nie miał nic ważniejszego do powiedzenia? Do tego z jego słów można odnieśc wrażenie że przyszłośc Polski powinniśmy oddać w ręce Boga i patrzeć co z tego wyjdzie.
Kowalski - na plus, do tego wypowiedz o obozach naprawdę świetna.
Korwin - średnio, ale nie palnął żadnych głupot. No i musze poczytać o tych JOWach, bo mnie zaskoczyl ten zakład z Kukizem.
Kukiz - spodziewałem się dużo więcej, wypadł słabo. Nie najsłabiej, ale słabo. No i ktoś mi powie jakie on ma poglądy oprócz JOWów?
Tanajno - szkoda gadać, gość się "totalnie ....a skompromitował".
Duda - wyuczone śpiewki, cięzko było nie odnieść wrażenie że mówi to sztucznie. Szkoda, że nie był bardizej sobą bo mógł dużo więcej z teog wyciągnać. Też średnio wypadł.
Palikot - wiadomo, że on celuje w lewą strnę więc to samo - kilkukrotnie wspomnienie o konserwatystach, że on jest jedyny który pociągnie kraj do przodu itp itd. Pewnie zapunktował u tych 2-3% co go popierają, ale reszta dużo nie zapamięta z jego wywodów.
Wilk - mądrze się wypowiadał, ale niczym szczególnym nie błysnął. Ot taki kolejny kandytat z mądrymi poglądami, mądrze mówi, ale brakowało tego błysku. Ogólnie wystep mimo wszystko na +.
Jarubas - cięzko mi powiedzieć, bo praktycznie na nic nie zwróciłem uwagi.
Ogórek - chciała być pewna siebie, powiedzmy że w miarę wyszlo. Ogólnie mówiła ładnie, mądrze, dobrze wygląda. Myśle że mimo wszystko zyskała trochę na tej debacie.

Chyba wszyscy. ogólnie uważam, że mimo iż nie była to prawdziwa debata to był to bardzo dobry pomysł. Każdy kandydat miał w końcu szanse się zaprezentować w telewizji publicznej, a o to nam chodziło przecież. w dodatku z powaznymi kandydatami nie wypadali blado, niektórzy wręcz bardzo dobrze. Zobaczymy jaki to da efekt w niedziele.

Ja mam nadal mieszane uczucia. Raczej pójdzie glos na Korwina (jestem liberałem, co prawda nie aż takim ale wiadomo że nie uda się wszystkiego wprowadzić, a jak zacznie chociaż to będzie dobrze), chociaż coraz bardziej przekonuje mnie Kowalski. Kukiz też jest inteligentny, ale musiałbym znać więcej jego poglądów. Braun jest zafascynowany religą, jak dla mnie za bardzo.

kerim1906 06.05.2015 09:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1399424)
Z jakiej kartki? Cały czas patrzył w kamerę więc nie pitol jak stokrotka. A że tekst miał przygotowany i przemyślany to moim zdaniem bardzo dobrze, bo dwie minuty to za mało czasu żeby bez planu powiedzieć o wszystkim. Wyszkolony jeśli chodzi o gesty i mimikę to że niby "jak Palikot"? Dostałeś zlecenie żeby się kompromitować? :). Bardzo dobrze ze się nie bronił bo taki właśnie był cel ataków, zmarnować czas na pyskówki. Taa najbardziej socjalistyczny :), ja bym go nazwał najbardziej obywatelski i prospołeczny.

A ja gardzę kimś kto potrafi wypisywać takie banialuki. Jeszcze raz sobie napisz, że dobrze robisz, a potem jeszcze raz :)

Wplatanie w ten stek bzdur Boguskiego dowodzi jaki poziom prezentujesz. Boguskim też gardzisz ? A tfu...

ps. A Duda co powiedział o Wiśle, że za dziecka kibicowało się w domu Cracovi bo Wisła to był milicyjny klub. Co Ci się nie zgadza? To że trybuny były tym bardziej patriotyczne im barziej milicyjne były władze niczego nie zmienia. Takie były czasy. Moja mama która piłką się nie interesowała pamiętam jak mówiła swego czasu to samo co Duda.

każdy widzi co chce widzieć , nikt nie widział że Duda czyta z kartki kolega Incognito widział , cóż ? Duda wypadł podobnie jak pozostali czyli bezbarwnie , w takiej formule nikt nie mógł dobrze wypaść , położył na łopatki konkurentów mową ciała i gestykulacją , a wydaje mi się że w takim programie to jest najważniejsze , 90 % ludzi nie rozumie przekazu słownego z telewizorni , dociera do nich tylko przekaz niewerbalny i obrazkowy , w tym przypadku Duda wypadł bardzo dobrze

użytkownika fialo pomiń , rzadko zagląda ale przekaz ma zawsze taki sam , można się przyzwyczaić , jak będzie "bywał " częściej i będzie miał coś ciekawego do przekazania oprócz standardowego wyp....aj to sie można zastanowić nad jakąś formą "dyskusji"

fialo 06.05.2015 10:13

Cytat:

Taa najbardziej socjalistyczny :), ja bym go nazwał najbardziej obywatelski i prospołeczny.

Dokladnie, najbardziej socjalistyczny, duzo bardziej socjalistyczny niż Ogórek. 500 zł na dziecko (czyt. zabieranie bogatym w podatkach, a dawanie zasiłków patologii, żeby się rozmnażała - bo przecież łatwa kasa a 500 zł/mies. to będzie idealnie na wódę) to pomysł rodem z tamtej epoki. No chyba, że Andrzejek sfinansuje to wszystko z partyjnej kasy, a nie z podatków ciężko pracujących ludzi. Państwo tu pomoże, państwo tam pomoże - zastanawiam się tylko czemu w tym pisie nie jesteście za aborcją i pedałami, bylibyście idealną lewicą.

Do reszty się nie będę odnosił, masz silnie wypracowaną latami opinię na tym forum, szkoda czasu na te brednie.

Zwitter 06.05.2015 10:54

Gdzieś można obejrzeć tą "debatę" wczorajszą? Jak włączyłem to była sama końcówka.

heoij 06.05.2015 11:37

Może mi ktoś odpowiedzieć po co Korwin wczoraj zaatakował i skrytykował Kukiza odnośnie tych JOWów ?

Widać, że zrobił to specjalnie bo karteczki miał przygotowane :-) Myślałem, że po wyborach stworzą coś razem a tu taki zgrzyt i dzisiaj Kukiz powiedział, że wycofuje się ze współpracy z Korwinem bo on nie dotrzymuje słowa :-/

Jaroo1 06.05.2015 11:45

Ktoś podczas tej debaty dobrze powiedział (chyba Wilk?), że ludzie nie żyją z ulg tylko z dochodów - chyba coś w ten deseń. I o to właśnie chodzi. Niech sobie te wszystkie socjalistyczne świnie w dupę wsadzą te swoje ulgi, te swoje 500 zł, bo nawet gdyby to powprowadzali to dalej będziemy na ich smyczach i będą nas mieli przy nodze (bo jak nie to nie dostaniesz ulgi albo 500 zł) niech się od.......ą od ludzi, dadzą im godnie żyć i zarabiać, niech przestaną ich okradać i żadne ulgi i socjal nie będą potrzebne.
Żeby dać socjal to najpierw trzeba ukraść w podatkach, żeby od przykładowego Nowaka do Kowalskiego przetransferować 500 zł to dodatkowo na tej kasie jeszcze kilku pasożytów będzie się dorabiało, a to jakiś minister, a to ktoś w gminie, a to inny urzędas, który sprawdzi czy 500 zł się należy.
Won od Polaków, sami sobie poradzimy.
A te 500 zł na dziecko to kolejny cud, podobny do tych 3 mln mieszkań. Zauważyłem, że co wybory to każdy ma takie swoje mocne .......nięcie, taki wabik dla mas. Tu 3 mln mieszkań a tu 500 zł. Przecież większość ludzi biednych jak to słyszy t wariują ze szczęścia. Skoro kasa jest na wyciągnięcie ręki to: "może zagłosujemy na tego Dudę?"
Tylko są 2 problemy.
1. Tej kasy nie ma i nie będzie. Nie wiem skąd w sytuacji Polski wziąć taką mamonę jak tu trzeba myśleć jak budżet bez deficytu ułożyć i jak spłacić dług Państwowy.
2. Tak jak pisze fialo, te 500 zł to by był świetny ukłon w stronę patologii. Tez już widzę co się dzieje w takich rodzinach. Zaczęliby się mnożyć jak króliki bo przecież skoro można żyć z socjala to lepiej sobie machnąć czwóreczkę dzieci, dostać 2 tys zł na nie, mieszkać w jakiejś ciasnocie za kilkaset zł a resztę kasy wydać na żarcie i swoje używki.

Dobrobyt się nie bierze z tego waszego jebanego socjala tylko z pracy. Nie ma cudów, że nagle będzie fajnie bo od tego weźmiemy kasę, damy temu i będzie super. Każdy musi na pieniądze zarobić, coś wytworzyć a nie dostawać z nieba. Kiedy wy to, pasożyty zrozumiecie?

Cytat:

Widać, że zrobił to specjalnie bo karteczki miał przygotowane Myślałem, że po wyborach stworzą coś razem a tu taki zgrzyt i dzisiaj Kukiz powiedział, że wycofuje się ze współpracy z Korwinem bo nie dotrzymuje słowa
Chyba właśnie po to żeby robić cyrk i mącić ludziom w głowach. Najpierw jakieś pieprzenie o współpracy, miłe słówka itp żeby w najważniejszym momencie, w takiej "debacie", którą oglądała największa publika w porównaniu do innych programów informacyjnych z udziałem Kukizów, Mikke itp wbić w sztandarowy pomysł Kukiza gwóźdź.
Mikke od początku wiedział, że Kukiz = JOWy więc nie rozumiem po .... to pajacowanie. Mógł mu to na osobności powiedzieć a nie w takiej sytuacji.
Niestety ci wszyscy antysystemowcy się niewiele różnią od PiSu, każdy tylko patrzy czy jego koryto się napełni i ma w dupie Polskę. Najpoważniej z nich to Braun wygląda - może to efekt tego, że jest świeży w polityce więc jeszcze jego oblicze nie ujawniło się w 100% - ale chociaż wygląda na to, że on by chciał szukać porozumienia, a reszta (RN, KORWIN itd mają wywalone na to.
Tutaj Braun się wypowiada na temat rozmów z resztą antysystemowców:
https://www.youtube.com/watch?v=INaIBdh2FBk

Bronowianin 06.05.2015 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1399427)
Dokladnie, najbardziej socjalistyczny, duzo bardziej socjalistyczny niż Ogórek. 500 zł na dziecko (czyt. zabieranie bogatym w podatkach, a dawanie zasiłków patologii, żeby się rozmnażała - bo przecież łatwa kasa a 500 zł/mies. to będzie idealnie na wódę) to pomysł rodem z tamtej epoki. No chyba, że Andrzejek sfinansuje to wszystko z partyjnej kasy, a nie z podatków ciężko pracujących ludzi. Państwo tu pomoże, państwo tam pomoże - zastanawiam się tylko czemu w tym pisie nie jesteście za aborcją i pedałami, bylibyście idealną lewicą.

(...)

Na jakiej podstawie nazywasz tych ludzi patologią? Dlaczego z góry zakładasz, że przeznaczą to 'idealnie na wódę'? Czy zdajesz sobie sprawę z tego że obrażasz miliony ludzi, którzy cierpią nędzę przez bogaczy, którzy żyją ponad stan. W Polsce nie ma problemu braku pieniędzy, lecz owe pieniądze są niesprawiedliwie rozdzielone. Gdyby przywalić podatki bogatym nierobom, księżom itd. to starczyłoby dla każdego. Przy okazji zliwidowane zostałyby nierówności społeczne. Już tutaj powiedziałem kiedyś - niech sobie ktoś zarabia nawet i 50 tys. zł miesięcznie, ale pod warunkiem że odda w podatkach na pomoc socjalną przynajmniej 48 tys. zł z tych swoich rzekomo 'zarobionych' pieniędzy.

IncognitoTSW 06.05.2015 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1399429)
Może mi ktoś odpowiedzieć po co Korwin wczoraj zaatakował i skrytykował Kukiza odnośnie tych JOWów ?

Widać, że zrobił to specjalnie bo karteczki miał przygotowane :-) Myślałem, że po wyborach stworzą coś razem a tu taki zgrzyt i dzisiaj Kukiz powiedział, że wycofuje się ze współpracy z Korwinem bo on nie dotrzymuje słowa :-/

Janusz Korwin-Mikke odpowiedział aż zbyt spokojnie i profesjonalnie jak na niego

Cytat:

Przeczytałem dziś pełen emocji wpis p.Pawła Kukiza. W związku z tym oświadczam:
1) Pawła Kukiza bardzo cenię i szanuję, a w sprawach oceny sytuacji w Polsce i planu naprawy naszego państwa zgadzam się z nim w 90%. Dlatego zawarłem z nim pod koniec marca porozumienie o wzajemnym przekazaniu głosów w wyborach prezydenckich, które powinno było być dotrzymane. kontynuowana podczas
2) Pan Paweł zerwał to porozumienie na początku kwietnia wysyłając wiadomość SMS do mojego syna. Moim zdaniem zrobił to z błahej przyczyny, ale treść tej wiadomości nie pozostawiała pola do interpretacji. Porozumienie o wycofywaniu się zerwane – część o wspólnym starcie na jesieni pozostaje w mocy.
3) Nadzieja na realne zmiany w Polsce po wyborach prezydenckich i wyborach do Sejmu nie pozwala nam na emocjonalne reakcje. Nie obrażałem się na drobne docinki p.Pawła – ani na to, że chcial wciągać w porozumienie siły centrowe i lewicowe. Nadal uważam, że najlepsze dla Polski i Polaków to nasz wspólny start do sejmu. Dla dobra Polski powinniśmy pójść razem.
4) Wielokrotnie mówiłem, że zagłosuję za jednomandatowymi okręgami wyborczymi, bo jest to o wiele lepsze rozwiązanie od obecnej ordynacji wyborczej. JOWy figurują nawet w moim projekcie Konstytucji – tylko tam Sejm pełni inną rolę. Jednak wbrew temu na co ma nadzieję Paweł Kukiz i wielu jego sympatyków, wprowadzenie jednomandatowych okręgów wyborczych może ostatecznie podzielić Polskę między PO i PIS - spoza tych dwóch partii będzie tylko kilku posłów.
5) Uwzględniając powyższe, postanowiłem zrobić panu Pawłowi zrobić niespodziankę - i zaoferowałem (jednostronnie!), że wycofam się z wyborów jeśli JOWy zadziałają w Anglii tak, jak pan Paweł sądzi. Może i powinienem Go o tym uprzedzić przed programem - ale twierdził, że jest u kresu sił i bałem się, że może to spowodować, że źle wypadnie w debacie TVP. Nie musiałem tego uzgadniać – bo to moja jednostronna deklaracja, bardzo korzystna dla Pana Pawła.
6) Jest oczywiste, że powinniśmy razem obalić ten system. Jednak pan Paweł Kukiz jest porządnym, uczciwym, prostodusznym człowiekiem – tyle, że bez żadnego doświadczenia politycznego. Dlatego jego reakcje przyjmuję ze zrozumieniem. To jest bardzo ciężka kampania.
7) Poczekajmy na wyniki wyborów w Anglii. Być może Paweł Kukiz ma rację. Jeśli jednak nie ma, to efekt sukcesu (wynik ponad 10%) p. Pawła mógłby być następujący: Sejm i Senat, gdzie PO i PiS mają większość konstytucyjną, zbiera się i w dwa miesiące uchwalają ordynację większościową - powołując się na wolę narodu (wyborcy panów Dudy, Komorowskiego i Kukiza stanowić mogą i 3/4 elektoratu!!). Po czym PO i PiS rządzą tak, jak w Zjednoczonym Królestwie konserwatyści z labourzystami.
8) Amicus Plato - sed magis amica veritas. Prawda i dobro Polski są dla mnie ważniejsze, niż to, że Pan Paweł się na mnie obrazi. Oczywiście podtrzymuję złożoną w debacie ofertę: jeśli Torysi lub labourzyści dostaną mniej, niż 200 mandatów lub UKIP dostanie więcej niż 20 mandatów (w wyborach proporcjonalnych dostałby ok 90!!) - wycofuję się z wyborów prosząc moich wyborców o poparcie Pawła Kukiza.
9) Jeśli jednak mam rację, jeśli te dwie wielkie partie uzyskają w UK miażdżącą przewagę, proszę Pawła Kukiza jego słowami: „Panie Pawle! ťPolska jedyna na świecie. To zbyt wielki skarbŤ - by ryzykować, że wpadnie nieodwracalnie w ręce PO i PiSu. Elektorat Pana, mój, pp.Brauna, Kowalskiego i Wilka jest już porównywalny z elektoratem PO lub PiSu. Bez wprowadzenia JOWów potrafimy obalić ten system legalnie i konstytucyjnie. Przy ordynacji jednomandatowej może to być niemożliwe.
10) Poczekajmy więc jeszcze niecałe dwa dni - i wszystko się okaże. Rozumiem, że jest Pan skrajnie wyczerpany nerwowo - ale przyszły Prezydent nie powinien tak reagować tylko dlatego, że jest po bezsennej nocy.
Serdecznie pozdrawiam – życzę zdrowia i wspólnego sukcesu w jesiennych wyborach”.

Kukizowi powinno się zrobić głupio po przeczytaniu tego.

Cytat:

Wyrecytowane z pamięci, nie wiem skąd mi ta kartka przyszła do głowy. Z kartki się uczył, rzecz jasna.
Wyszkolony jeśli chodzi o gesty i mimikę - tak jak Palikot. Przemawiali bardzo podobnie, podobne gesty, podobny produkt marketingowy. Nie zrozumiałeś? Nie wyszło naturalnie.

Możesz gówno socjalistyczne owijać w papierek proobywatelskości ale ono dalej pozostanie gównem.

kerim1906 06.05.2015 12:45

Jaroo1"A te 500 zł na dziecko to kolejny cud, podobny do tych 3 mln mieszkań. Zauważyłem, że co wybory to każdy ma takie swoje mocne .......nięcie, taki wabik dla mas. Tu 3 mln mieszkań a tu 500 zł. Przecież większość ludzi biednych jak to słyszy t wariują ze szczęścia. Skoro kasa jest na wyciągnięcie ręki to: "może zagłosujemy na tego Dudę?"

czy słyszeli o. takich krajach jak Szwecja czy inne kraje skandynawskie , Anglia czy nawet Niemcy , nie przeszkadza im dbanie o rodzinę mimo bogactwa tych krajów, socjal na wysokim poziomie , dodatkowe kwoty na dzieci , godna emerytura , a tutaj co drugi korwinowiec czy tzw "antysystemowiec" bije na alarm bo ktoś chce ulżyć okradanym przez lata ludziom podwyższając kwotę wolną od podatku do cywilizowanych kwot czy zachecając do rodzenia dzieci oferując 100 euro miesięcznie , co jeszcze " mądrego" wymyślicie ? przecież ta tzw kwota wolna od podatku czy 100 euro na dziecko wróci na rynek nakręcając gospodarkę , myślę że to dopiero początek ulżenia ludziom okradanym od 25 lat , gospodarka na tym nie ucierpi , więcej powiem , będzie się szybciej rozwijać

i cytat kolegi Jaroo1 na koniec" Won od Polaków, sami sobie poradzimy."

ABGwislakABG 06.05.2015 12:55

Gdzie Rzym, gdzie ...?

Porównanie sytuacji Polski do krajów skandynawskich, czy Anglii i Niemiec :help:

Dam lepsze.

Masz masakryczny dług (publiczny), 150 zł (mld) zostało utopione w studni (zusie), z emerytury ledwo co przędziesz i ciułasz od emerytury do emerytury.

Pytanie- czy mając długi i ledwo ciągnąc od 1 do 1 zaciskasz pasa, czy kupujesz smartfony, tablety, organizujesz balangi?

Tutaj nie chodzi o walnięcie kwoty wolnej od podatku na jakimś świetnym pułapie i cieszcie się ludzie. TO TRZEBA WYPRACOWAĆ! To samo odnośnie wysokości podatków. I przede wszystkim należy rozwalić biurokrację lub sprytnie ją obejść lukami prawnymi. Tym ludziom nie ulży 500zł jako becikowe vol 2.0 (swoją drogą- naprawdę wszyscy muszą odgrzewać stare kotlety?). Im ulżyłoby wtedy, gdyby te 500zł więcej mieli CO MIESIĄC.

WĘDKA, nie ryba!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl