Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Franciszek Smuda byłym trenerem Wisły Kraków - dyskusje, opinie, komentarze! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9039)

Dariook 10.06.2013 10:16

Kiedy jest koronacja F.Smudy?

szprotson 10.06.2013 10:18

na Papieża?
pewnie jak mu biały dym z uszu wyleci

kkzzxx 10.06.2013 10:46

Słuchajcie Smuda i tak bedzie trenerem wiec dajmy mu szanse tym bardziej że Wisła za jego kadencji nigdy tragicznie nie grała

R33 10.06.2013 10:56

Ale to była inna Wisła i ten sam Smuda, że tak to określę.

laxa 10.06.2013 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kkzzxx (Post 1316968)
Słuchajcie Smuda i tak bedzie trenerem wiec dajmy mu szanse tym bardziej że Wisła za jego kadencji nigdy tragicznie nie grała

szanse Smuda to ma na maturę, lecz wątpię aby ją uzyskał kiedykolwiek.

kkzzxx 10.06.2013 11:08

Ludzie już mi się robi niedobrze ponieważ swoim wyżalaniem, że Smuda zostanie szkoleniowcem naszego klubu nic wam nie da. Lepiej to zakceptujmy. Bo co nam z protestów jak w ten sposób osłabiamy klub.
Nie chodzenie na mecze bo szkoleniowcem jest xx trener czy zawodnikiem jest x zawodnik nic nie da.
Nie chodząc powodujęcie że inni zawodnicy głównie młodzi nie czują waszego wsparcia już o kasie za bilety ipt nie wspomne .
A nóż Cupiał ze Smudą mają ciekawy plan.

Czepiacie się Smudy za kadre, ale chociaż Smuda nie dawał takich plam w grze jak fornalik djacie mu szanse.
Ja wiem z pewnych żrudeł że to już nie bedzie budowana drużyna na już a stopniowo

enzo 10.06.2013 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kkzzxx (Post 1316973)
(...) już o kasie za bilety ipt nie wspomne .

Słusznie. Trzeba z czegoś opłacić przecież kontrakt trenerowi.

borys 10.06.2013 11:15

Cytat:

Ja wiem z pewnych żrudeł że to już nie bedzie budowana drużyna na już a stopniowo

My tez, z PS, RMF i Interii.

Lukasz 10.06.2013 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1316959)
o Cisse słyszałem kilka dobry opinii tak btw :) ...

Nie przeczę, ale to gdzie szukamy wzmocnień pokazuje o co będziemy walczyć z Franciszkiem.
Wszelkie 'boskie kurki', 'wzmocnienia' oraz cuda za pół ceny można włożyć między bajki.

Przy okazji:
Jak 'rozchwytywanym' i cenionym fachowcem (wśród naszych byłych trenerów) jest Smuda widać po newsach takich jak ten: Dan Petrescu joins Al Nasr hotlist
Gdzie jest teraz Petrescu/Skorża a gdzie Smuda.

szprotson 10.06.2013 11:27

Cytat:

Ludzie już mi się robi niedobrze ponieważ swoim wyżalaniem, że Smuda zostanie szkoleniowcem naszegoNaszego klubu nic wam nie da. Lepiej to zakceptujmy. Bo co nam z protestów jak w ten sposób osłabiamy klub.
Nie chodzenie na mecze bo szkoleniowcem jest xx trener czy zawodnikiem jest x zawodnik nic nie da.
Nie chodząc powodujęcie że inni zawodnicy głównie młodzi nie czują waszego wsparcia już o kasie za bilety ipt nie wspomne .
A nóż nuż Cupiał ze Smudą mają ciekawy plan.

Czepiacie się Smudy za kadre, ale chociaż Smuda nie dawał takich plam w grze jak fornalik Fornalik djacie mu szanse.
Ja wiem z pewnych żrudeł źródeł że to już nie bedzie budowana drużyna na już a stopniowo

ź = alt + x

Taki stary a taki głupi dalej. Franek, Nas na forum mozesz urobic tylko wynikami.

kkzzxx 10.06.2013 12:07

Smuda już chyba trenerem
http://www.transfermarkt.pl/pl/franc...iner_2476.html
Rozpoczecie pracy ma wbite od dzisiaj

Ogryzek 10.06.2013 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1316938)
Pierwszy kryzys finansowy był kiedy po b.dobrym sezonie w pucharach za Kasperczaka zatrzymano cały zespołu z Szymkowiakiem, Żurawskim, Frnakowskim którzy dostali wtedy znaczące podwyżki i zarabiali odpowiednio 300 000euro netto , 350 000euro netto, 320 000euro netto rocznie. Do tego doszły transfery kilku zawodników.
Nie udało się zatrzymać tylko Kużby któremu konczył się kontrakt a Olimpiakosu nie byliśmy w stanie przebić, a Kosowski miał zgodę na odejście i wiedziano już poł roku wcześniej że Kamila nie będzie.

Chyba się kolega zagalopował. Żaden z naszych kopaczy wtedy nie zarabiał więcej niż 300 tysięcy euro i to brutto!
Brożek przed odejściem za granicę miał około 200 tysięcy euro brutto i był najlepiej opłacanym piłkarzem (w późniejszym okresie). Jakieś dane? Bo wg mojej wiedzy żaden z naszych napastników w historii (Żurawski, Frankowski, Brożek) nie mógł się równać z gwiazdą bułgarską jeśli chodzi o zarobki. Przed Legią (Ljuboja) też nikt nie płacił więcej niż 350 tysięcy netto na piłkarzy.

funkykoval 10.06.2013 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1316989)
Chyba się kolega zagalopował. Żaden z naszych kopaczy wtedy nie zarabiał więcej niż 300 tysięcy euro i to brutto!
Brożek przed odejściem za granicę miał około 200 tysięcy euro brutto i był najlepiej opłacanym piłkarzem (w późniejszym okresie). Jakieś dane? Bo wg mojej wiedzy żaden z naszych napastników w historii (Żurawski, Frankowski, Brożek) nie mógł się równać z gwiazdą bułgarską jeśli chodzi o zarobki. Przed Legią (Ljuboja) też nikt nie płacił więcej niż 350 tysięcy netto na piłkarzy.

Nie tylko w tym przypadku, z tego co pamiętam to po Anderlechcie była VAlerenga i przedłużenie kontraktu z Maćkiem Żurawskim, który dostał wówczas rekordowe 250 tys euro rocznie i to raczej brutto.
DInamo Tblisi było po kolejnych wzmocnieniach zespołu przy pomocy duetu "Kapka-Mandziara" po Valerendze przyszli wtedy Kłos, Majdan i Kukiełka z tego co pamiętam wszyscy ze stajni Avancesport. Potem był Real i pierwsze konkretne danie dupy - czyli mecze z Tblisi - gdzie u siebie w pierwszej połowie chłopaki chyba zapomnieli wyjśc na boisko (2 bramy w plecy) a potem 15 minut i 4 bramki i kiedy zanosiło się na 5 gola i wejście do grupy UEFA, to Kłos wbił swojaka, a w Tblisi graliśmy jak przerażone chłopaki do bicia, Baszczu załapał czerwień, grać zaczęliśmy dopiero przy stanie 0:2, Frankowski strzelił bramkę kontaktową ale nie doczołgaliśmy się do upragnionej grupy w UEFA

PlayLikeAPro 10.06.2013 12:33

350 tysięcy euro w 2004 roku to tak jak by teraz płacić 450 tys bo pieniądz traci na wartości. Kwoty trochę przesadzone...

stalsanok1946 10.06.2013 12:37

według transfermarkt.de Smuda właśnie od dziś został trenerem Wisły

Karamazow 10.06.2013 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1316993)
według transfermarkt.de Smuda właśnie od dziś został trenerem Wisły

Czyli jest nadzieja, bo według tej samej strony Genkov jest wart milion Euro.

rav 10.06.2013 12:54

Jutro (wtorek) o 12 prezentacja nowego trenera Wisły Kraków.

Ajax 10.06.2013 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1316996)

Czyli jutro o 12 prezentacja Smudy:)

KrzychooR 10.06.2013 13:02

Ale Smuda to u nas na serio czy tak samo jak w Regensburgu przychodzi tylko na moment pomóc utrzymać klub w lidze dla swojego dobrego znajomego???? A no i szatnie zbudować...

SLV 10.06.2013 13:03

Ta prezentacja na wybiegu.

Bóg Trybun (objawion) 10.06.2013 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1316996)

w samo południe - western (germany) z wątkiem sensacyjnym - z pogrążonej w żałobie Ratyzbony wyrusza szeryf nieudacznik, zeby ratować płonące ranczo swojego przyjaciela. "Sie masz byku, ratuj mój corral!", rzekł właściciel. "To się świetnie składa, bo nieopodal mam hacjendę na wykończeniu", zażartował Smooth.
W postać czerwonoskórego wcieli się Zdzisek Kap-Kap (siux Zawsze Przy Kurku).

WiślakMyślenice 10.06.2013 13:23

Cytat:

w samo południe - western (germany) z wątkiem sensacyjnym - z pogrążonej w żałobie Ratyzbony wyrusza szeryf nieudacznik, zeby ratować płonące ranczo swojego przyjaciela. "Sie masz byku, ratuj mój corral!", rzekł właściciel. "To się świetnie składa, bo nieopodal mam hacjendę na wykończeniu", zażartował Smooth.
W postać czerwonoskórego wcieli się Zdzisek Kap-Kap (siux Zawsze Przy Kurku).
A ogień podłożył Ko-Jack, który w bucie ma wielkiego wonża.

wolfy 10.06.2013 13:25

Cytat:

(...)
A nóż(o matko...) Cupiał ze Smudą mają ciekawy plan.

Czepiacie się Smudy za kadre, ale chociaż Smuda nie dawał takich plam w grze jak fornalik. djacie mu szanse.
Ja wiem z pewnych żrudeł, że to już nie bedzie budowana drużyna na już a stopniowo.

Dobra, to teraz możesz przesłać nawet skan dowodu osobistego, a i tak nikt nie uwierzy że to nie ty, Franciszku.

domin_czyzyny 10.06.2013 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1317008)
Dobra, to teraz możesz przesłać nawet skan dowodu osobistego, a i tak nikt nie uwierzy że to nie ty, Franciszku.

Franek spuści Wisłę do I ligi za połowę tej kasy co inny. To znaczy oszczędność!
A piłkarze w szatni usłyszą: klepa, klepa, klepa, ciągły ruch, a po stracie press... - to jest "MISZCZ" TAKTYKI FRANIO SMUDA

EDIT: Od momentu jak zostanie trenerem Wisły Kraków będę życzył mu samych sukcesów w pracy z Wisłą Kraków.
Chyba nikt kto kibicuje WIŚLE KRAKÓW, jest z nią na dobre i na złe, nie zrezygnuje z aktywnego kibicowania tylko dlatego, że trenerem jest X, a nie Y.

Mario Nh 10.06.2013 14:54

Kibicujemy Wiśle. Także skoro został już trenrem Franciszek Smuda to proponuje nie krytykować go za prace w Wiśle przed jej rozpoczęciem tylko życzyć mu jak najlepiej.
Trudno, to też nie jest mój wymarzony człowiek na tym stanowisku.

jedrzej 10.06.2013 15:05

Ja myślę, że gorzej i tak już nie będzie. Kula był trenerem żadnym, Franz będzie jakimś. Popatrzcie że nawet w rankingach trenerskich Kulawik jest na ostatnich miejscach, a Wisła była w tabeli wyżej:
http://krotkapilka.pl/artykul,rankin..._2012_2013,683

To nie jest imo kwestia trenera-Smudy, tylko żeby ten Smuda miał z czego budować, na razie głównie o odejściach się słyszy piłkarzy.

As 10.06.2013 15:51

lepiej pewnie nie bedzie ale za to napewno bedzie wesolo. Smuda napewno jest lepszy od Kuli, ma poprostu wiecej doswiadczenia i chyba tez bedzie mial wiekszy posluch w szatni.

Nie jestem do konca przekonany czy Smuda bedzie mial z kim pracowac - z ego co ogolnie wiadomo i co wielokrotnie powtarzal JB klub nie bedzie inwestowal duzych pieniedzy przed nadchodzacym sezonem.
Problem jest taki, ze trudno przyciagnac topowego trenera do klubu ktorego ambicja jest przetrwac do nastepnego sezonu. Zaden trener z nazwiskiem nie bedzie ryzykowal reputacji bo poprostu wybierze oferte np. z takiego Zaglebia, gdzie presja jest mniejsza a budzet na transfery zdecydowanie wiekszy.

FraMat 10.06.2013 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1317020)
Tak że skoro został już trenerem Franciszek Smuda to proponuję nie krytykować go za pracę w Wiśle przed jej rozpoczęciem tylko życzyć mu jak najlepiej.
Trudno, to też nie jest mój wymarzony człowiek na tym stanowisku.

widzę, że smudowy wirus rozprzestrzenia się...:P
a tak poważniej:
co znaczy
Cytat:

życzyć mu jak najlepiej
?
Żeby zdał maturę?
Żeby poczytał trochę nowoczesnych podręczników o trenowaniu?
Żeby wyjechał na jakiś staż trenerski? Na przykład do Kloppa?
Czy tylko żeby dobrze zarabiał?
Żeby Wisła pod jego wodzą cieszyła się z samych przypadkowych zwycięstw (bo nie będzie wygrywała ani ustawieniem, ani taktyką)?

As 10.06.2013 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1317033)
widzę, że smudowy wirus rozprzestrzenia się...:P
a tak poważniej:
co znaczy ?
Żeby zdał maturę?
Żeby poczytał trochę nowoczesnych podręczników o trenowaniu?
Żeby wyjechał na jakiś staż trenerski? Na przykład do Kloppa?
Czy tylko żeby dobrze zarabiał?
Żeby Wisła pod jego wodzą cieszyła się z samych przypadkowych zwycięstw (bo nie będzie wygrywała ani ustawieniem, ani taktyką)?

To chyba chodzilo o taki skrot myslowy - zyczyc Smudzie jak najlepiej to tak jakby zyczyc Wisle jak najlepiej.

Mario Nh 10.06.2013 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1317034)
To chyba chodzilo o taki skrot myslowy - zyczyc Smudzie jak najlepiej to tak jakby zyczyc Wisle jak najlepiej.

Dokładnie to miałem na myśli.

FraMat 10.06.2013 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1317034)

Czyli nabycia przez Smudę umiejętności trenerskich nowszych niż te sprzed 30 lat i finansowego wsparcia Cupiała?

Bóg Trybun (objawion) 10.06.2013 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1317040)
Czyli nabycia przez Smudę umiejętności trenerskich nowszych niż te sprzed 30 lat i finansowego wsparcia Cupiała?

obawiam się, ze Francis Smooth to jeden z tych ludzi, dla których ściąć drzewo, na które ucieka kot to jedyna koncepcja. Odjechała mu taktyka? Tym gorzej dla niej! Będzie opier.dalać dwa razy głośniej.
Odjechała go o dobrą dekadę a ten dalej wozi się sukcesami polisz drim timu, jakim niewątpliwie była telefonikarska Wisła z pierwszego okresu.

Do nauki potrzebne są chęci, on nie wykazuje cienia skruchy po mistrzostwach, o Ratyzbonie nie wspomnę. Cała nadzieja, że za miedzę (a na mierzwę) wróci ktoś pokroju Ulatowskiego albo Stefana von Stefana - jest szansa na ugranie 4 punktów w dwumeczu (gdyby został wąsiasty katalończyk z Żywca byłaby sznasa na 6 ale ponoć ma go pochłonąć szeol w najbliższych dniach).

R33 10.06.2013 21:32

Będzie jakaś transmisja z tej konferencji np. na Orange Sport?

bonawentura 10.06.2013 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1317057)

Ciekaw jestem czy Ochalik będzie tłumaczył Smudę z polskiego na polski...

arti 10.06.2013 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1317057)

Słyszałem, że na comedy central.

arti 10.06.2013 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez patrzal-lca (Post 1316845)
Ostatnim pytaniem, na które odpowiadam a propos siebie samego, czy Miedzi Lca to "Dlaczego Baniak?" autorstwa "arti". Po rezygnacji i zakończeniu współpracy z poprzednim szkoleniowcem cel był jeden: otwarcie nowego rozdziału - zgłosiło się kilku kandydatów, w tym B. Baniak, który przedstawił wizję zespołu, dawał gwarancję ściągnięcia do klubu kilku renomowanych zawodników oraz miał potrzebne w ówczesnym czasie doświadczenie w pracy trenerskiej na poziomie nas zadowalającym. Po analizie kandydatur, propozycji ich sztabu oraz pracy z drużyną uznaliśmy, że "Bebeto" daję gwarancję rozwoju na oczekiwanym przez nas poziomie. Postawiono przed nim cel zrealizował. Obecnie analizujemy zakończony sezon i zastanowimy się, czy Baniak wciąż gwarantem rozwoju jest, czy też konieczne jest wzmocnienie na ławce trenerskiej. Temat zamknięty!

Cieszę się, że ten temat został zamknięty.
Życzę Miedzi jak i każdej innej drużynie trenerów z wiedzą i umiejętnościami, a nie specjalistów od załatwiania sędziów, przeciwników, przeciwników przeciwników itd.
U nas niestety temat kontrowersyjny także i na tym polu zostanie wkrótce otwarty:(

ArturBarlinek 11.06.2013 09:09

panowie, dziś wielki dzień.... o_O
czy stawiacie, że na konferencji będzie mowa o nowych piłkarzach?

kkzzxx 11.06.2013 09:15

Smuda praktycznie o Smudzie napisano już wsio, ale jedno jest to że u nas na forum ostanimi czasy jedziecie po wiekszości trenerów którzy mogli bć szkoleniowcami Wisły są krytykowani niestety, ale wszystkim nie dogodzi. Ja twierdzem, że na tą chwile Smuda to najlepsza opcja bo może nakrecić Cupiała do inwestycji tylko broń boże inwestycje pokroju czasów Maskanta.
Wszyscy tak chwalą Holendrów. Ale dzięki nim jesteśmy w czarnej ##### finasowej. Ja wierze, że Wisła za 2 lata wróci na swoje miejsce bo jak Legia zawali puchary to może czekać ją nasz los finasowy bo Legia ma wieksze długi niż my. Chłopaki ci co krytykują Smude weźcie pół wypłaty i mimochodem wydajcie na Hooby bez zwrotne ciekawy jestem ilu by to zrobiło. Wiec sznujmy prezesa bo jest to jeden z nadłużej urzedujących właścicieli dzieki niemu Wisła jest gdzie jest a nie tuła się po pierwszej lidze albo nie poszła w ślady ŁKS i Poloni. Po kolejne nikt nie wie jako są ustalenia Smuda-Cupiał bo może sie okazać że czeka nas pare pozytywów. Pamietaccie jeszcze przed Kadrą wszyscy Śpiewali Franek Smuda czyni cuda. A to że miał ostanio gorszy epizot to nie znaczy że jest słaby.
Kadra z nim czy bez niego gra tak samo do dupy a wszyscy niedawno krzyczeli Waldek KING i co o kadre się potknoł.
Druga liga niemiecka no tu Smudzie nie wyszło.
Ale przed kadrą wyniki Smuda miał dobre w Zagłebiu i Lechu. Z Lechem nawet wyszedł z fazy grupowej LE

seba_109 11.06.2013 09:18

dajcie nam Skorżeeee na trenera

Sialalalala 11.06.2013 09:20

nowy trener będzie szokiem dla wszystkich ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl