![]() |
Kiedy jest koronacja F.Smudy?
|
na Papieża?
pewnie jak mu biały dym z uszu wyleci |
Słuchajcie Smuda i tak bedzie trenerem wiec dajmy mu szanse tym bardziej że Wisła za jego kadencji nigdy tragicznie nie grała
|
Ale to była inna Wisła i ten sam Smuda, że tak to określę.
|
Cytat:
|
Ludzie już mi się robi niedobrze ponieważ swoim wyżalaniem, że Smuda zostanie szkoleniowcem naszego klubu nic wam nie da. Lepiej to zakceptujmy. Bo co nam z protestów jak w ten sposób osłabiamy klub.
Nie chodzenie na mecze bo szkoleniowcem jest xx trener czy zawodnikiem jest x zawodnik nic nie da. Nie chodząc powodujęcie że inni zawodnicy głównie młodzi nie czują waszego wsparcia już o kasie za bilety ipt nie wspomne . A nóż Cupiał ze Smudą mają ciekawy plan. Czepiacie się Smudy za kadre, ale chociaż Smuda nie dawał takich plam w grze jak fornalik djacie mu szanse. Ja wiem z pewnych żrudeł że to już nie bedzie budowana drużyna na już a stopniowo |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wszelkie 'boskie kurki', 'wzmocnienia' oraz cuda za pół ceny można włożyć między bajki. Przy okazji: Jak 'rozchwytywanym' i cenionym fachowcem (wśród naszych byłych trenerów) jest Smuda widać po newsach takich jak ten: Dan Petrescu joins Al Nasr hotlist Gdzie jest teraz Petrescu/Skorża a gdzie Smuda. |
Cytat:
Taki stary a taki głupi dalej. Franek, Nas na forum mozesz urobic tylko wynikami. |
Smuda już chyba trenerem
http://www.transfermarkt.pl/pl/franc...iner_2476.html Rozpoczecie pracy ma wbite od dzisiaj |
Cytat:
Brożek przed odejściem za granicę miał około 200 tysięcy euro brutto i był najlepiej opłacanym piłkarzem (w późniejszym okresie). Jakieś dane? Bo wg mojej wiedzy żaden z naszych napastników w historii (Żurawski, Frankowski, Brożek) nie mógł się równać z gwiazdą bułgarską jeśli chodzi o zarobki. Przed Legią (Ljuboja) też nikt nie płacił więcej niż 350 tysięcy netto na piłkarzy. |
Cytat:
DInamo Tblisi było po kolejnych wzmocnieniach zespołu przy pomocy duetu "Kapka-Mandziara" po Valerendze przyszli wtedy Kłos, Majdan i Kukiełka z tego co pamiętam wszyscy ze stajni Avancesport. Potem był Real i pierwsze konkretne danie dupy - czyli mecze z Tblisi - gdzie u siebie w pierwszej połowie chłopaki chyba zapomnieli wyjśc na boisko (2 bramy w plecy) a potem 15 minut i 4 bramki i kiedy zanosiło się na 5 gola i wejście do grupy UEFA, to Kłos wbił swojaka, a w Tblisi graliśmy jak przerażone chłopaki do bicia, Baszczu załapał czerwień, grać zaczęliśmy dopiero przy stanie 0:2, Frankowski strzelił bramkę kontaktową ale nie doczołgaliśmy się do upragnionej grupy w UEFA |
350 tysięcy euro w 2004 roku to tak jak by teraz płacić 450 tys bo pieniądz traci na wartości. Kwoty trochę przesadzone...
|
według transfermarkt.de Smuda właśnie od dziś został trenerem Wisły
|
Cytat:
|
Jutro (wtorek) o 12 prezentacja nowego trenera Wisły Kraków.
|
Cytat:
Czyli jutro o 12 prezentacja Smudy:) |
Ale Smuda to u nas na serio czy tak samo jak w Regensburgu przychodzi tylko na moment pomóc utrzymać klub w lidze dla swojego dobrego znajomego???? A no i szatnie zbudować...
|
Ta prezentacja na wybiegu.
|
Cytat:
W postać czerwonoskórego wcieli się Zdzisek Kap-Kap (siux Zawsze Przy Kurku). |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A piłkarze w szatni usłyszą: klepa, klepa, klepa, ciągły ruch, a po stracie press... - to jest "MISZCZ" TAKTYKI FRANIO SMUDA EDIT: Od momentu jak zostanie trenerem Wisły Kraków będę życzył mu samych sukcesów w pracy z Wisłą Kraków. Chyba nikt kto kibicuje WIŚLE KRAKÓW, jest z nią na dobre i na złe, nie zrezygnuje z aktywnego kibicowania tylko dlatego, że trenerem jest X, a nie Y. |
Kibicujemy Wiśle. Także skoro został już trenrem Franciszek Smuda to proponuje nie krytykować go za prace w Wiśle przed jej rozpoczęciem tylko życzyć mu jak najlepiej.
Trudno, to też nie jest mój wymarzony człowiek na tym stanowisku. |
Ja myślę, że gorzej i tak już nie będzie. Kula był trenerem żadnym, Franz będzie jakimś. Popatrzcie że nawet w rankingach trenerskich Kulawik jest na ostatnich miejscach, a Wisła była w tabeli wyżej:
http://krotkapilka.pl/artykul,rankin..._2012_2013,683 To nie jest imo kwestia trenera-Smudy, tylko żeby ten Smuda miał z czego budować, na razie głównie o odejściach się słyszy piłkarzy. |
lepiej pewnie nie bedzie ale za to napewno bedzie wesolo. Smuda napewno jest lepszy od Kuli, ma poprostu wiecej doswiadczenia i chyba tez bedzie mial wiekszy posluch w szatni.
Nie jestem do konca przekonany czy Smuda bedzie mial z kim pracowac - z ego co ogolnie wiadomo i co wielokrotnie powtarzal JB klub nie bedzie inwestowal duzych pieniedzy przed nadchodzacym sezonem. Problem jest taki, ze trudno przyciagnac topowego trenera do klubu ktorego ambicja jest przetrwac do nastepnego sezonu. Zaden trener z nazwiskiem nie bedzie ryzykowal reputacji bo poprostu wybierze oferte np. z takiego Zaglebia, gdzie presja jest mniejsza a budzet na transfery zdecydowanie wiekszy. |
Cytat:
widzę, że smudowy wirus rozprzestrzenia się...:P a tak poważniej: co znaczy Cytat:
Żeby zdał maturę? Żeby poczytał trochę nowoczesnych podręczników o trenowaniu? Żeby wyjechał na jakiś staż trenerski? Na przykład do Kloppa? Czy tylko żeby dobrze zarabiał? Żeby Wisła pod jego wodzą cieszyła się z samych przypadkowych zwycięstw (bo nie będzie wygrywała ani ustawieniem, ani taktyką)? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Odjechała go o dobrą dekadę a ten dalej wozi się sukcesami polisz drim timu, jakim niewątpliwie była telefonikarska Wisła z pierwszego okresu. Do nauki potrzebne są chęci, on nie wykazuje cienia skruchy po mistrzostwach, o Ratyzbonie nie wspomnę. Cała nadzieja, że za miedzę (a na mierzwę) wróci ktoś pokroju Ulatowskiego albo Stefana von Stefana - jest szansa na ugranie 4 punktów w dwumeczu (gdyby został wąsiasty katalończyk z Żywca byłaby sznasa na 6 ale ponoć ma go pochłonąć szeol w najbliższych dniach). |
Będzie jakaś transmisja z tej konferencji np. na Orange Sport?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Życzę Miedzi jak i każdej innej drużynie trenerów z wiedzą i umiejętnościami, a nie specjalistów od załatwiania sędziów, przeciwników, przeciwników przeciwników itd. U nas niestety temat kontrowersyjny także i na tym polu zostanie wkrótce otwarty:( |
panowie, dziś wielki dzień.... o_O
czy stawiacie, że na konferencji będzie mowa o nowych piłkarzach? |
Smuda praktycznie o Smudzie napisano już wsio, ale jedno jest to że u nas na forum ostanimi czasy jedziecie po wiekszości trenerów którzy mogli bć szkoleniowcami Wisły są krytykowani niestety, ale wszystkim nie dogodzi. Ja twierdzem, że na tą chwile Smuda to najlepsza opcja bo może nakrecić Cupiała do inwestycji tylko broń boże inwestycje pokroju czasów Maskanta.
Wszyscy tak chwalą Holendrów. Ale dzięki nim jesteśmy w czarnej ##### finasowej. Ja wierze, że Wisła za 2 lata wróci na swoje miejsce bo jak Legia zawali puchary to może czekać ją nasz los finasowy bo Legia ma wieksze długi niż my. Chłopaki ci co krytykują Smude weźcie pół wypłaty i mimochodem wydajcie na Hooby bez zwrotne ciekawy jestem ilu by to zrobiło. Wiec sznujmy prezesa bo jest to jeden z nadłużej urzedujących właścicieli dzieki niemu Wisła jest gdzie jest a nie tuła się po pierwszej lidze albo nie poszła w ślady ŁKS i Poloni. Po kolejne nikt nie wie jako są ustalenia Smuda-Cupiał bo może sie okazać że czeka nas pare pozytywów. Pamietaccie jeszcze przed Kadrą wszyscy Śpiewali Franek Smuda czyni cuda. A to że miał ostanio gorszy epizot to nie znaczy że jest słaby. Kadra z nim czy bez niego gra tak samo do dupy a wszyscy niedawno krzyczeli Waldek KING i co o kadre się potknoł. Druga liga niemiecka no tu Smudzie nie wyszło. Ale przed kadrą wyniki Smuda miał dobre w Zagłebiu i Lechu. Z Lechem nawet wyszedł z fazy grupowej LE |
dajcie nam Skorżeeee na trenera
|
nowy trener będzie szokiem dla wszystkich ;)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl