Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Michał Probierz były trener Wisły Kraków - dyskusje na temat pracy trenera. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8618)

Po prostu Wiślak 26.03.2012 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1234129)
Za Moskala zawodnicy wiedzieli co mają robić na swojej połowie, czym dalej tym gorzej to wyglądało, stąd mecze bez oddanego strzały na bramkę przeciwnika. Z tych piłkarzy to nawet Józek Guardiola by nic nie wycisnął - poza małymi wyjątkami są koszmarnie słabi.

Nieprawda. Ci sami piłkarze potrafili wygrać mecze z APOELEM, Twente, Fulham, Lechem, Śląskiem, Odense. Potrafili pewnie zdobyć MP.

Oni umieją grać znacznie lepiej niż obecnie. Ale do tego potrzeba trenera, który ich prawidłowo ustawi i wykorzysta możliwości. A nie dwóch amatorów i przedstawicieli "polskiej myśli szkoleniowej" typu Moskala i Probierza, którzy nie mają nic do zaoferowania tym zawodnikom, oraz nikogo niczego nie są w stanie nauczyć.

Tak naprawdę od momentu zwolnienia Maaskanta gramy bez trenera.

Ma_niek 26.03.2012 14:26

Ale zauwazcie ze oni grali dobrze jak o cos walczyli, a to o mistrza a to w pucharach. Teraz wiadomo ze nic juz nie ma, plus to ze wiedza ze odejda to jest inna motywacja. Taka moja teoria tylko cos mi sie Kirm w nia nie wpisuje dokladnie.

ziz99 26.03.2012 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1234085)
Odnośnie stadiony to chyba mamy rekord w ilości wykupionych karnetów
a chce się zapytać z kim my to graliśmy w tym sezonie z tak teraz przez wszystkich chwalonym Moskalem jakie były wyniki i ile oddanych było strzałow na bramkę ??

Powtarzam graliśmy wczoraj straszną bucówę ale miejcie trochę obiektywizmu w ocenie

Dla przypomnienia, prawie wszystkie mecze na wiosnę za Kazia graliśmy w "10"-u, a i tak Wisła dominowała wyraźnie w prowadzeniu gry.

lazy 26.03.2012 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ziz99 (Post 1234143)
Dla przypomnienia, prawie wszystkie mecze na wiosnę za Kazia graliśmy w "10"-u, a i tak Wisła dominowała wyraźnie w prowadzeniu gry.

Aaaa, to teraz wszystko rozumiem... Probierz żeby pokazać że jest lepszy od Moskala każe im grać w "9"-u. ;)

cfa 26.03.2012 16:05

Po cholerę znów narzekanie na trenera kurfa no. Przyszedłby Murinio albo inny Benitez czy Guardiola, a może nawet i Łobanowski i też by to nic nie zmieniło. Wynik jest pokłosiem sytuacji jaka panuje w klubie, kurfa no przecież z kuchenkorzem zagrali w cipę na pięć i co i nagle zapomnieli jak się gra ? Tak jak na weszło napisał ktoś może ten pokaz braku umeijętności miał związek z Patrykiem ?

Drozd 26.03.2012 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1234118)
Więc ten trener i ta jego filozofia rąbania byle dalej, idzie w parze z zespołem jaki będzie.Można powiedzieć że już szlifujemy taktykę na przyszły rok;)
I sory za tą ironię, nie jest mi do śmiechu ale widzę co się szykuje a szykuje się jeszcze większa tragifarsa - nie mam zamiaru zbytnio się przejmować tym bo pierwsza zasada jako takiego życia to - odpuścić sobie ciśnienie na rzeczy na które zupełnie nie ma się wpływu a wpływu na dalsze funkcjonowanie Wisły najmniejszego nie mamy.

No nie przesadzaj. Krzyknąć odpowiednio często przecież możesz :), żeby przynajmniej u siebie jeden z drugim zaczął biegać i grać w piłkę. Pomijając że Probierz to jeszcze czarniejszy sen niż Smuda i boję sie że o to mogło chodzić w jego zatrudnieniu.

Marszałek 26.03.2012 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1234129)
Za Moskala zawodnicy wiedzieli co mają robić na swojej połowie, czym dalej tym gorzej to wyglądało, stąd mecze bez oddanego strzały na bramkę przeciwnika. Z tych piłkarzy to nawet Józek Guardiola by nic nie wycisnął - poza małymi wyjątkami są koszmarnie słabi.

Za to teraz zawodnicy nie wiedzą nawet co mają robić na swojej połowie. Znaczy wiedzą, dzida do przodu.

Tak, czas to powinien dostać Moskal, bo coś się kształtowało. Podkreśle to z całą stanowczością, Kaziu wie na czym polega piłka. I jeśli ktoś komus powinien dawać czas to włąśnie Moskalowu a nie Probierzowi. Pocieszenie to marne ale nie sądze aby imć Probierz siedział na R22 dłużej niż do końca rundy. Trenerski barbarzyńca.

Manhunt 26.03.2012 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1234210)
Za to teraz zawodnicy nie wiedzą nawet co mają robić na swojej połowie. Znaczy wiedzą, dzida do przodu.

Tak, czas to powinien dostać Moskal, bo coś się kształtowało. Podkreśle to z całą stanowczością, Kaziu wie na czym polega piłka. I jeśli ktoś komus powinien dawać czas to włąśnie Moskalowu a nie Probierzowi. Pocieszenie to marne ale nie sądze aby imć Probierz siedział na R22 dłużej niż do końca rundy. Trenerski barbarzyńca.

Do maja Probierza już w Wiśle nie będzie.
Probierz niszczy tą drużynę z meczu na mecz. Robi to samo co Bakero w Lechu.

FraMat 26.03.2012 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1234078)
Ludzie po jakiego grzyba poruszacie temat zwolnienia Probierza. Skoro przywrócił Małego znaczy że góra się liczy z jego zdaniem. Probierz jako trener Wisły rozegrał w lidze 4 spotkania i tylko jedno wygrał. dwa remisy i porażka. Na słabszych rywalach straciliśmy już 6 punktów. Do tego Probierz ma 2 zwycięstwa w PP. Niech przepracuje u nas 2 - 3 LATA i wtedy możemy się zastanawiać i oceniać efekty pracy w Wiśle.

Gdzie tacy się rodzą?
Zaufaniem można obdarzyć kogoś, kto na takie zaufanie zasługuje. Przypomnę, że już po dwoch, trzech meczach (a nie LATACH) widać było, jak Maaskant zmienia drużynę. Widać tez było dobre prowadzenie drużyny przez Moskala. Ale Probierz?
Z całym szacunkiem: to największy dyletant jaki do tej pory prowadził Wisłę

Kocur 26.03.2012 19:47

Stawiam wirtualną kratę piwa dla FraMat'a bo pierwszy raz od wielu miesięcy mogę Cię poprzeć w 100% :):)

Ludzie tutaj są tak zaślepieni Probierzem że się w pale nie mieści. Wymyślą wszystko - spisek Legii, żydów, masonów, karne, auty, rzuty wolne z kosmosu - ale nie powiedzą wprost że trener jest do d...y.

prezes85 26.03.2012 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez papiwislak (Post 1234132)
a ja spisek wyczuwam ...Probierz dogadał sie z Fornalikem .Ruchowi oddali punkty w lidze... a w pucharze nam odpuszcza... z Legią przegramy w piątek i puchar bedzie nasz... liga europejska... (np. sciagniecie Meliksona podejrzane tez jest..) mam nadzieje ze to tylko moj wymysl bukmacherski... zobaczymy co bedzie z Legią !!

dokładnie mam to samo wrażenie

czesiu 26.03.2012 19:57

Z każdym dniem Probierz będzie potwierdzał, że nadaje się wyłącznie do ligowego średniaka. TF tylko straciła zwalniajac Roberta. No, ale cóż...

snyrting 26.03.2012 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1234256)

Ludzie tutaj są tak zaślepieni Probierzem że się w pale nie mieści. Wymyślą wszystko - spisek Legii, żydów, masonów, karne, auty, rzuty wolne z kosmosu - ale nie powiedzą wprost że trener jest do d...y.

Trochę przesadzasz, tak z 90% forum pod koniec rundy będzie mogło z czystym sumieniem napisać- nie płakałem po Probierzu.

Celnie sprawę ujął 1q2. Ja też nie widzę już sensu się denerwować na to w jakim kierunku zmierza Wisła. Czas przyzwyczaić się do tego cyklicznego rollercoastera. Cupiał się niestety nigdy nie zmieni.

Ogryzek 26.03.2012 20:28

To czy z Probierzem zaczniemy czy nie następny sezon, zapewne zdecydują 3 mecze PP + derby. Jeśli w nich nic nie ugramy pewnie go nie będzie.

Natomiast o talencie Moskala jako trenera bez wątpienia przekonamy się prędzej czy później, kiedy spróbuje sił gdzieś poza Wisłą. Wtedy będziemy wiedzieć czy płakać tak jak kolega Kocur po kolejnym Guardioli, czy też Kaziu to kolejna wersja Motyki.

Na razie to tworzenie mitów - bo tylko Bóg jeden wie czy pomysł Moskala by zaskoczył, czy byłaby może jeszcze większa degrengolada jeśli chodzi o wyniki. Ja jasnowidzem nie jestem.

Podsumowując - ugra Probierz ten PP - buduje nową Wisłę, nie ugra pewnie ląduje latem Smuda:)

Barti 26.03.2012 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 1234267)
Z każdym dniem Probierz będzie potwierdzał, że nadaje się wyłącznie do ligowego średniaka. TF tylko straciła zwalniajac Roberta. No, ale cóż...

Żeby trochę usystematyzować ostanie zmiany trenerów: Byłem przeciwny wyrzuceniu Maaskanta, aż do chwili kiedy popełnił rzecz dla każdego Wiślaka niewybaczalną - przegrał derby z beznadziejnymi Pasami, i przeszedł nad tym do porządku dziennego. Dymisja za to się należała. Kazik Moskal, niestety - jak dla mnie - nie dostał szansy i teraz możemy tylko spekulować jak skończyłby się obecny sezon, i rozpoczął kolejny pod jego wodzą. Teraz nie ma co już płakać nad rozlanym mlekiem. Life is brutal. Wiśle potrzebna jest jakaś stabilizacja. Nie dowiemy się w jakim kierunku zmierza drużyna, jak nie damy szansy Probierzowi. Przecież Probierz, w klubie takim jakim jest Wisła, nie decyduje jednoosobowo o wszystkim. Ma na pewno jako trener dużą władzę, ale przed kimś musi się tłumaczyć, ktoś go rozlicza. Pewnie komuś przedstawia swoją wizję, zdaje jakieś raporty itd. Ktoś nad tym musi czuwać. Nie można pisać że pracownicy Wisły to jedna wielka banda nieudaczników i amatorów. To jest duże nadużycie. Jak nie będzie w tym roku pucharów, to jest duże prawdopodobieństwo, że Probierz też wyleci - bądźcie spokojni.

brylant17 26.03.2012 20:41

Nie ma kasy na transfery ani na bazę to nie ma wyników proste-Jak tak dalej będzie to nigdy nic nie osiągniemy o LM można zapomnieć na ładnych parę lat.

19sebawro06 26.03.2012 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1234284)
Nie ma kasy na transfery ani na bazę to nie ma wyników proste-Jak tak dalej będzie to nigdy nic nie osiągniemy o LM można zapomnieć na ładnych parę lat.

wygląda to tak jak byśmy grali w lm od kilku sezonów a teraz jest spadek formy i do lm się nie zakwalifikujemy.

kriswisla 26.03.2012 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1234275)
Trochę przesadzasz, tak z 90% forum pod koniec rundy będzie mogło z czystym sumieniem napisać- nie płakałem po Probierzu.

Celnie sprawę ujął 1q2. Ja też nie widzę już sensu się denerwować na to w jakim kierunku zmierza Wisła. Czas przyzwyczaić się do tego cyklicznego rollercoastera. Cupiał się niestety nigdy nie zmieni.

To trzeba zmienić Cupiała na lepszy model;);)

lazy 26.03.2012 22:25

Pytanie: kiedy Cupiał zorientuje się (ponownie) że wariant krajowy jest do dupy i sprowadzi nowego prezesa wraz z trenerem np. z Niemiec?
Maj, Czerwiec, Wrzesień, Grudzień tego roku czy Czerwiec 2013?

Zwitter 26.03.2012 22:33

4 (słownie: cztery) mecze ligowe Probierza a Wy już wiecie, że się nie nadaje. Przy Was Cupiał to oaza spokoju i cierpliwości. Boże chroń nas od takich właścicieli jak Wy bo trenerów byśmy wymieniali szybciej niż prezes Wojciechowski.

Krotochwila 26.03.2012 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez papiwislak (Post 1234132)
a ja spisek wyczuwam ...Probierz dogadał sie z Fornalikem .Ruchowi oddali punkty w lidze... a w pucharze nam odpuszcza... z Legią przegramy w piątek i puchar bedzie nasz... liga europejska... (np. sciagniecie Meliksona podejrzane tez jest..) mam nadzieje ze to tylko moj wymysl bukmacherski... zobaczymy co bedzie z Legią !!

Twoja teoria ma jeden (za to poważny) słaby punkt: przekonanie, że mieliśmy do zaoferowania Ruchowi coś, czego sam nie mógł sobie wziąć. Ruch jest w tym momencie, oprócz Korony najlepiej grającym w lidze zespołem i naszych gwiazdorów ograłby tak czy siak. Więc po co miałby Fornalik handlować?

Po drugie - jak sobie to wyobrażasz? Wchodzi Probierz do szatni i mówi: chłopaki dziś gracie na pół gwizdka i markujecie zaangażowanie? Po czym powtarza to dla jasności po angielsku, hiszpańsku i niemiecku?
Meliksona zdjął,bo unikał bezpośrednich starć a tego Probierz bardzo nie lubi. I za to akurat plus. Brak swietych krów moze nam wyjsc tylko na dobre.

Zejdzcie na ziemię. Nasi grali pytę, bo liga została już odpuszczona. I kto wie czy nie z pełną premedytacją i całkiem otwarcie. Ważny jest mecz z Legią i derby. Ciekaw jestem, czy wzorem poprzednich lat nie byłoby dobrze przypomnieć naszym kopaczom na treningu czym są dla nas oba te mecze.

Krotochwila 26.03.2012 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 1234319)
4 (słownie: cztery) mecze ligowe Probierza a Wy już wiecie, że się nie nadaje. Przy Was Cupiał to oaza spokoju i cierpliwości. Boże chroń nas od takich właścicieli jak Wy bo trenerów byśmy wymieniali szybciej niż prezes Wojciechowski.

Ja nie wiem czemu niektórzy nie są w stanie zrozumieć, że Probierz dostał prostą misję: awansować do europejskich pucharów. Albo wylot. Chłop policzył i słusznie mu wyszło, że lepiej postawić na PP, bo strata w lidze za duża i grać na dłuższą metę nie ma kim.

Zapomnijcie o słowie "styl", bo chodzi o to, żeby tych bardzo słabych piłkarzy bez ambicji zmusić do walki przez 3 kolejne mecze w PP. Pierwszy test pt. Amica Wronki zdał. Oceniajcie go po dwumeczu z Ruchem. Do tego dochodzi Legia i derby. Na nic więcej nas nie stać, nie oszukujmy się.

RYBA 27.03.2012 07:26

Krotochwila ma racje, niestety musimy się ograniczyć do tych najważniejszych meczów z Legią, Parchami, oraz w PP, jeśli wygrają dwa pierwsze i awansuja do finału to już będzie nieźle

domin_czyzyny 27.03.2012 07:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 1234018)
Jakby Probierz dostał Barcelone to by zleciał z Primera Division.
Kopaczy mamy lepszych niz osiagane przez nich wyniki.

Kopaczy mamy na poziomie środka ligi, a cześć nie nadaje sie nawet do TME.
A Twoje zdanie na temat tego, ze ProbieRz spadły z Barca z PD chyba należy traktować jak kiepski zart. Moim zdaniem wielce nie popsulby w tej machinę z Messim na czele.

Drozd 27.03.2012 07:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1234279)
To czy z Probierzem zaczniemy czy nie następny sezon, zapewne zdecydują 3 mecze PP + derby. Jeśli w nich nic nie ugramy pewnie go nie będzie.

Natomiast o talencie Moskala jako trenera bez wątpienia przekonamy się prędzej czy później, kiedy spróbuje sił gdzieś poza Wisłą. Wtedy będziemy wiedzieć czy płakać tak jak kolega Kocur po kolejnym Guardioli, czy też Kaziu to kolejna wersja Motyki.

Na razie to tworzenie mitów - bo tylko Bóg jeden wie czy pomysł Moskala by zaskoczył, czy byłaby może jeszcze większa degrengolada jeśli chodzi o wyniki. Ja jasnowidzem nie jestem.

Podsumowując - ugra Probierz ten PP - buduje nową Wisłę, nie ugra pewnie ląduje latem Smuda:)

Uważny obserwator o możliwościach Moskala już się przekonał i nie może zrozumieć jak można było go wykopać, zwłaszcza zastępując go gościem bez pojęcia. Jaki dzisiaj byłby wynik z Liege? Nie wyszlibyśmy z połówki przez cały mecz. No chyba ze któryś by połówkę przekopał.

Degrengolada jeśli chodzi o wyniki? Zrozum że wynik to nie tylko praca trenera. Są jeszcze sędziowie i wykonawcy założeń trenera. Jeżeli zespół 70% czasu posiada piłkę i przegrywa to nie jest to wina trenera. Wina trenera jest wtedy kiedy piłkarze nie wiedzą co na boisku z piłką robić.

Czyli od kilku meczy uzależniasz zostawienie w klubie Probierza. A na ligę nie patrzysz? Odbiło Ci? A jak się dogadają puchar za ligę? To jaką merytoryczną informację będą niosły wyniki w pucharze?

Radzę na Legię zabrać papier toaletowy ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 1234319)

Po jednym meczu było widać ze z Probierza trener jak z koziej d.. tromba. Z Koroną przegraliśmy, ale każdy sie zastanawiał jak to się stało, a jak się okazuje Korona nie taka słaba. Tydzień z Probierzem, pojechaliśmy do Gdańska i na boisko zamiast drużyny która gra w piłkę wyszła zbieranina z okregówki, trzy podania i strata albo faja do przodu. Taka zmiana w filozofii gry mówi wszystko o trenerze. Reasumując, to że Probierz sie nie nadaje wiedziałem jeszcze zanim przyszedł.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RYBA (Post 1234345)
Krotochwila ma racje, niestety musimy się ograniczyć do tych najważniejszych meczów z Legią, Parchami, oraz w PP, jeśli wygrają dwa pierwsze i awansuja do finału to już będzie nieźle

Panowie nie róbcie jaj. To może zagramy tylko z hanysami, a resztę oddamy walkowerem? Żeby czasem sie nie okazało ile warta trenerka Probierza. Przypominam że jest jeszcze 7 kolejek w lidze. Co jest problemem? Że mamy cokolwiek odpuszczać. Medal mistrzostw Polski zachodu nie warty? Czy zwyczajnie macie świadomość że z tym trenerem i zawodnikami jest nieosiągalny. Nie ważne jak śmiesznie to brzmi po pierwszym od lat występie owych zawodników w pucharach na wiosnę.

Ogryzek 27.03.2012 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1234348)
Uważny obserwator o możliwościach Moskala już się przekonał i nie może zrozumieć jak można było go wykopać, zwłaszcza zastępując go gościem bez pojęcia. Jaki dzisiaj byłby wynik z Liege? Nie wyszlibyśmy z połówki przez cały mecz. No chyba ze któryś by połówkę przekopał.

Degrengolada jeśli chodzi o wyniki? Zrozum że wynik to nie tylko praca trenera. Są jeszcze sędziowie i wykonawcy założeń trenera. Jeżeli zespół 70% czasu posiada piłkę i przegrywa to nie jest to wina trenera. Wina trenera jest wtedy kiedy piłkarze nie wiedzą co na boisku z piłką robić.

Czyli od kilku meczy uzależniasz zostawienie w klubie Probierza. A na ligę nie patrzysz? Odbiło Ci? A jak się dogadają puchar za ligę? To jaką merytoryczną informację będą niosły wyniki w pucharze?

Radzę na Legię zabrać papier toaletowy ;)

Po jednym meczu było widać ze z Probierza trener jak z koziej d.. tromba. Z Koroną przegraliśmy, ale każdy sie zastanawiał jak to się stało, a jak się okazuje Korona nie taka słaba. Tydzień z Probierzem, pojechaliśmy do Gdańska i na boisko zamiast drużyny która gra w piłkę wyszła zbieranina z okregówki, trzy podania i strata albo faja do przodu. Taka zmiana w filozofii gry mówi wszystko o trenerze. Reasumując, to że Probierz sie nie nadaje wiedziałem jeszcze zanim przyszedł.
.

Nie mam zamiaru pisac że Moskal był dobry/zły. Bo za mało miał okazji sie pokazać. Za krótko pracował. (Mnie jego wizja gry nie odpowiadała ale to inna historia). Wyniki go nie bronią. W lidze wyników kompletnie brak. A ładne kopanie piłki do mnie nie przemawia. Mecze z Liege też bez sukcesu. Pracował całą zimę żeby przygotować zespół do dużo wązniejszej gry niż popisy z Liege. Do ligi i obrony MP. Falstart.
Być może by zaskoczył.... a może nie zaskoczył. Na dwoje babka wróżyła. tak się możemy przegadywać.

Tak złośliwie
Ale można popatrzeć na Moskala jak na Ulatowskiego. W Bełchatowie czy Lubinie żarło. Zespół ładnie grał itd. Bo dostał zespół ułożony przez innych. Potem wyszło że jest słabym trenerem kiedy miał coś sam zbudować.... (Parchy)

Do czasu kiedy Moskal nie spróbuje swoich sił w innych klubach będzie zagadką. Czy dobry/zły? Czy jego pomysły by wypaliły? Cupiał mu nie dał czasu i nam żeby to zweryfikować.

Podsumuje
Błysnie Kaziu w innym klubie, docenię go. Na razie to On może być drugim Guardiolą jak i drugim Ulatowskim.

Pisząc o Probierzu - z grubsza wiem co się można spodziewać. Trenował Polonie Bytom, Jagiellonie czy ŁKS. Zespoły które raczej walczyły o utrzymanie niż o coś innego ale tam nie nawalał. Czy w Wiśle podoła? Nie wiem.
Żeby nie było - Probierz też nie ma wyników na ten moment. Wyniki go też nie bronią. Może dostanie więcej czasu od Cupiała niż Moskal?

Trzeba też dodać że Probierz w przeciwieństwie do Moskala nie tylko nie miał okazji popracowac z zespołem w zimie, co dostał zespół jak swego czasu Białas Legie. Zespół moralnie rozłożony gdzie wszyscy wiedzieli i trener i piłkarze że zaraz połowy drużyny nie będzie. Ciężko w takiej sytuacji zmotywować zespół. Legia wtedy grała zeby dograć do końca a potem każdy w swoją stronę....

sandbender 27.03.2012 09:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1234347)
Kopaczy mamy na poziomie środka ligi, a cześć nie nadaje sie nawet do TME.
A Twoje zdanie na temat tego, ze ProbieRz spadły z Barca z PD chyba należy traktować jak kiepski zart. Moim zdaniem wielce nie popsulby w tej machinę z Messim na czele.

Tak to był kiepski żart.
Powiem tak - mamy zawodnika, którego chciałby każdy trener w naszej lidze. Tylko nie nasz. Bo tak odczytuję taktykę słania piłek nad głowa Meliksona. Nie dziwne więc, że Meleks gra poniżej krytyki.
Jako, że nieprzydatny w nowej taktyce, będzie można go sprzedać.

Granie po ziemi zastąpiliśmy podaniami górą, nawet na odległość półtora metra.
Niby gramy dwoma napastnikami tylko, że za nimi nie ma zawodnika ofensywnego, który mógłby piłkę dosłać.

Z drugiej strony:
Probierz w wywiadzie dla GW mówi otwarcie, że zawodnicy grali niezgodnie z jego założeniami mając na myśli to słanie piłek górą. Że jest przyczyna pozasportowa , dla ktorej tak grali:

"W Chorzowie piłki latały nad drugą linią, a napastnicy nie potrafili ich przejąć. Takie były pana założenia?

- Nie.
A wie pan, dlaczego zawodnicy nie gryźli trawy?
- Wiem, ale takie rzeczy zostawiam na odprawę."

Pytanie co to za przyczyna?

Krotochwila 27.03.2012 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 1234372)

"W Chorzowie piłki latały nad drugą linią, a napastnicy nie potrafili ich przejąć. Takie były pana założenia?

- Nie.

W tym samym tekście autor sugeruje problemy z wypłatami.
Widzę jeszcze 2 możliwości:

1. Połowie kopaczy kończą się kontrakty i już wiedzą, że nikt ich nie przedłuży. Mają więc w dupie.
2. Powrót do składu Małeckiego, na który tak a nie inaczej zareagowała drużyna.

To drugie wydaje mi się mniej prawdopodobne.

Drozd 27.03.2012 09:25

Drużyna ma grać w piłkę i wygrywać, a nie reagować na personalia. Co to w ogóle za wytłumaczenie, za chwile drużyna ch... grą zacznie reagować na nie słodką herbatę przy śniadaniu. Jeszcze tego brakowało zeby sami sobie skład ustalali.

cfa 27.03.2012 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1234379)
Drużyna ma grać w piłkę i wygrywać, a nie reagować na personalia. Co to w ogóle za wytłumaczenie, za chwile drużyna ch... grą zacznie reagować na nie słodką herbatę przy śniadaniu. Jeszcze tego brakowało zeby sami sobie skład ustalali.

Czysta teoria. Ale niestety czasem na dziwne decyzje ludzie reagują również dziwne. Ja nie potrafię pojąc jak po trzech w miarę przyzwoitych meczach z Amicowcami mogli zagrac taki piach. Kirm w tych meczach zaczynał wychodzic już na ludzi, a tutaj w ogóle go nie było widac.

nesta 27.03.2012 09:48

Jak mozna oceniac trener po kilku meczach ? Nie wiem czy Probierz wypali tak samo jak nie wiem czy wypalilby Moskal. W obu przypadkach na wnioski jest zdecydowanie za wczesnie!

Nie widzicie prawidlowosci, ze oni graja wtedy jak maja o co, jak sa obiecane premie ? Jest szansa wygrac PP, zgarnac kase wiec tam sa wyniki, w lidze widza, ze juz nic nie osiagna to maja w dupie. I zaden trener tu nie pomoze. Polowa wie, ze odejdzie, nie ma chemii, atmosfery, druzyna jest totalnie rozbita. Tu potrzeba glebokich zmian, pracy od podstaw, dlugofalowej, madrej polityki, wymiany polowy skladu w lecie. On moze wzniec sie na wyzyny motywacji, robic cuda na odprawie, a im sie i tak nie bedzie chcialo.

A wy oskarzacie trenera w momencie gdy wszystko tak wyglada ?

Marszałek 27.03.2012 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1234376)
2. Powrót do składu Małeckiego, na który tak a nie inaczej zareagowała drużyna.

To drugie wydaje mi się mniej prawdopodobne.

I słusznie, że wydaje Ci się to mało prawdopodobne. Nie wiem co za idiotą taką tezę zaczął lansować. Dla większości piłkarzy Wisły kopanie piłki to zawód, żadna tam misja czy przyjemność z gry. Oni to mają w dupie tak samo to czy gra Małecki czy nie gra oraz czy ich przeprosił czy nie. Nastawienie są tylko i wyłącznie na zarabianie kasy, to ich interesuje. Tak samo poniżej pasa mają kto ich trenuje. Wisła to ich pracodawca i tyle.

Wisła ostatnimi czasy zmieniał optykę działania, dawniej była trampoliną do Europejskiej piłki. Uche, Żurawski, Marcelo, Kosowski itd. a dziś przygarnia gości, którzy się nie sprawdzili w przeciętnych klubach albo facetów z kompletnych peryferii futbolu, dla których gra w Wiśle to maksimum co mogli osiągnąć. Oni nie widzą potrzeby rozwoju aby iść gdzieś dalej. Oni nawet ....a języka nie znają !

kacpaw91 27.03.2012 10:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 1234372)

- Nie.

Z dedykacją dla tych, którzy się cieszyli, że nie będziemy mieli "machających rękami" Brożków. Dawniej (w erze Cupiała) takie coś było nie do pomyślenia.

Drozd 27.03.2012 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1234384)
Czysta teoria. Ale niestety czasem na dziwne decyzje ludzie reagują również dziwne. Ja nie potrafię pojąc jak po trzech w miarę przyzwoitych meczach z Amicowcami mogli zagrac taki piach. Kirm w tych meczach zaczynał wychodzic już na ludzi, a tutaj w ogóle go nie było widac.

Może i teoria, zwłaszcza w naszym przypadku, dlatego tak to wygląda, ale w każdym normalnym klubie najważniejszy dla zawodnika jest wynik drużyny i jego własna postawa na boisku, bo jak zabumeluje to ląduje na ławie, nie wiadomo na jak długo.

Co jest dziwnego w przywróceniu Małeckiego do składu? Dziwne to było odsunięcie od jakiegokolwiek zespołu Wisły. Tak jak kuriozalne tłumaczenie dramatycznej gry jakimiś manifestacjami. Jak komuś Małecki nie leży to niech sobie płacze do poduchy, a nie wymyśla. Bo przez takie wymyślanie mamy to co mamy.

cfa 27.03.2012 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1234387)
Jak mozna oceniac trener po kilku meczach ? Nie wiem czy Probierz wypali tak samo jak nie wiem czy wypalilby Moskal. W obu przypadkach na wnioski jest zdecydowanie za wczesnie!

Nie widzicie prawidlowosci, ze oni graja wtedy jak maja o co, jak sa obiecane premie ? Jest szansa wygrac PP, zgarnac kase wiec tam sa wyniki, w lidze widza, ze juz nic nie osiagna to maja w dupie. I zaden trener tu nie pomoze. Polowa wie, ze odejdzie, nie ma chemii, atmosfery, druzyna jest totalnie rozbita. Tu potrzeba glebokich zmian, pracy od podstaw, dlugofalowej, madrej polityki, wymiany polowy skladu w lecie. On moze wzniec sie na wyzyny motywacji, robic cuda na odprawie, a im sie i tak nie bedzie chcialo.

A wy oskarzacie trenera w momencie gdy wszystko tak wyglada ?

W ogóle nie ma logiki w tej drużynie, kończy mi się kontrakt to daje wszystko żeby ugrac nowy korzystny, może nie w Wiśle ale gdziekolwiek. A po tym co prezentują, kto ich przygarnie ?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1234414)
Może i teoria, zwłaszcza w naszym przypadku, dlatego tak to wygląda, ale w każdym normalnym klubie najważniejszy dla zawodnika jest wynik drużyny i jego własna postawa na boisku, bo jak zabumeluje to ląduje na ławie, nie wiadomo na jak długo.

Co jest dziwnego w przywróceniu Małeckiego do składu? Dziwne to było odsunięcie od jakiegokolwiek zespołu Wisły. Tak jak kuriozalne tłumaczenie dramatycznej gry jakimiś manifestacjami. Jak komuś Małecki nie leży to niech sobie płacze do poduchy, a nie wymyśla. Bo przez takie wymyślanie mamy to co mamy.

Nie wiadomo co Mały w szatni zrobił, jak się zachował i czy aby na pewno nie przekroczył jakiejś tam granicy.

ooona 27.03.2012 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1234408)
Z dedykacją dla tych, którzy się cieszyli, że nie będziemy mieli "machających rękami" Brożków. Dawniej (w erze Cupiała) takie coś było nie do pomyślenia.

Dawniej w erze Cupiała kasa wpływała na konto regularnie, teraz zaległości są i to poważne.

Kamil 27.03.2012 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ooona (Post 1234500)
Dawniej w erze Cupiała kasa wpływała na konto regularnie, teraz zaległości są i to poważne.

jak bardzo poważne są te zaległości?

kacpaw91 27.03.2012 16:52

Cytat:

Więc lepiej swoją grą pogrążyć klub, tak? Czy może lepiej zdobyć ten awans do pucharów, aby klub dostał kasę na spłatę ew. zadłużenia, a samemu wypromować się grą?

bridgeburner 27.03.2012 16:58

Cytat:

Jeszcze ci sie po pamietnym 2007 r udawanie poinformowanej nie znudzilo?:lol:
(" Boguskiego nie bedzie, Kosowskiego nie bedzie, Niedzielana nie bedzie itd bo nie ma kasy w klubie")

kriswisla 27.03.2012 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1234535)
Więc lepiej swoją grą pogrążyć klub, tak? Czy może lepiej zdobyć ten awans do pucharów, aby klub dostał kasę na spłatę ew. zadłużenia, a samemu wypromować się grą?

wejscie do pucharow to nie wszystko ,start z PP zapewniony od trzeciej rundy ale po prawdopodobnym przemeblowaniu skladu odejsciu kilku graczy[np.Meleks] i przyjsciu nowych roznie to moze wygladac i nie zakwalifikowanie sie do grup da nam paradoksalnie tylko straty a nie zyski,a w czwartej rundzie kwalifikacji kelnerow nie bedzie i zostanie nam tylko krajowe podworko.Jak widac najlepsza droga do rozgrywek pucharów jest zdobycie mistrza tak jak Wisła w zeszłym sezonie,droga prostsza do LE bo w trzeciej rundzie kwalifikacji LM mniej wymagajacy przeciwnicy niz w czwartej LE takze połozenie lagi i lekcewazenie niektorych pilkarzykow ligi moze odwrocic sie przeciwko nim poprzez brak awansu do rozgrywek grupowych a tym samym lepszej promocji.Pozostanie stagnacja i walka o tytuł mistrza Polski co dla nie których zawodnikow moze sie okazac zbyt małą motywacja bo czy sie stoi czy sie lezy to wyplata z kontraktu sie nalezy
:>

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl