![]() |
Bramka dla USA czemu nie uznana?
Mecz na remis. Brawo USA za ambicje i grę do końca. Słowenia była zbyt pewna siebie. Myśleli że już mają wygraną. A co do Kirma. Cóż grał tak jak grał, jak kolega Jaroo1 napisał. Walczył, biegał i tyle tego było, nic więcej. |
Taki wynik Słowencow to i tak jezeli chodzi o reprezentacje polski super wynik. Nasi zawodnicy to juz by do domu sie pakowali ;) a Ci przynajmniej powalczyli z Amerykanami.
|
Cytat:
Cytat:
Ciężko było tej bramki nie uznać. PS. Mam nadzieje, że u nas przy telebimach nie będzie takiej podniety :shock: |
Zaczynają się mecze z sędziami w roli głownej.
Obym była złym prorokiem ale przewiduję takich pomyłek i sędziowania pod daną drużynę dużo więcej. Ci egzotyczni arbitrzy bywają na "srednim" poziomie. Dość wspomnieć MŚ w Korei... Kirm zagrał jak... w Wiśle :-/ |
Kirm w Wiśle=Kirm w reprezentacji. Niby biega, ale procent celnych podań to on ma chyba na poziomie 20... Oby walnał jakąś mega bramkę z Anglią i za 2 mln funtów do Wolverhampton czy czegoś w tym stylu :D
Mecze robią się coraz lepsze. Oby tak dalej |
Cytat:
Ten co niby był na spalonym był na pozycji spalonej nie brał udziału w akcji więc gwizdać to sobie mógł przez wuwuzelę |
Czy mi się wydaje, czy te brzydsze stadiony to mają takie zadaszenie, że te ledwo w połowie zakrywają trybuny?
|
Kirm powinien grać na prawej obronie albo na pozycji DM. Potrafi przebiec 12 KM w meczu, jest szybki, waleczny, am dobry strzał z prawej nogi. Niestety brakuje mu kiwki, dośrodkowania i przebojowości, dlatego jego akcje nie są ani efektowne ani efektywne.
|
Cytat:
|
Dobra. A teraz Lwy wpierdalać Kebaby, a ludność do lodówek.
Spoko i tak będzie jak zawsze - może jeszcze zyje ktoś kto pamięta 66`? http://www.youtube.com/watch?v=9USMfcN_zBU :lol: |
Buce z tvp znowu reklamy dają zamist hymnu Anglii, jakośhymn Algierii mam w du...
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu, że decyzja raczej mało trafna. Chociaż nie płacze, bo kibicuję Słowenii. Tzn z grupy niech wyjdzie Anglia i Słowenia i git! |
O matko. Ale Algieria by z nami pojechała:shock:
|
bez względu na końcowy wynik Anglii z Algierią jedno można powiedzieć : niby "maluczcy" uwierzyli widać , że jak powalczą to coś osiągną. I grają jak jak równy z równym bez żadnego obciążenia w gaciach.
Prawdopodobnie doświadczenie turniejowe zacznie brać górę i faworyci zaczną wykruszać aspirantów ale doświadczenie zdobywane dziś zaprocentuje, zresztą już procentuje. To żadni chłopcy do bicia, nawet takie Koree czy Japonia. A Afrykanie już grają z Europejczykami jak równy z równym. Co zrobić w tej naszej piłce, by ktokolwiek nas tak poważnie traktował, no choćby tak jak takie WKS czy Paragwaj? |
Cytat:
|
Co ciekawe Algieria w 1 meczu ze Słowenią zaprezentowała się żenująco. Grali w stylu Polsku na mundialu czyli zero pomysłu, składnych akcji, tylko jakaś wyjebywanka do nikogo.
|
Cisna, cisna.. ale pewnie Anglia bedzie miala jakas akcje przypadku i cos strzeli.. Algeria zasluzyla chocby na remis.. ogolnie to mam nadzieje ze wszyscy faworyci odpadna juz w tej fazie.. nie kibicuje nikomu, bo jak mozna kibicowac obcemu kraju.. Polska ponad wszystko, mimo ze sa poza MS :D
ale fajnie by bylo jakby jakies Algerie, Slowency i cos tam jeszcze awansowaly, a Hiszpania, Francja, Wlosi, Niemcy, Anglia, Holandia, Portugalia i reszta pozegnala sie z mundialem juz teraz |
Cytat:
Nie można patrzeć europocentrycznie. Gdyby nie kiks ich bramkarza to nie przegraliby ze Słowenią. |
Cytat:
|
Ja teź nie. Myślę, że jako kibice powinniśmy wiedzieć co znaczy hymn.
|
Dwa słowa odnośnie aktualnie trwającego meczu.
Algieria gra w piłkę. Mimo że brakuje im zdecydowania i zgrania pod bramką wyspiarzy. Anglicy kopią piłkę. Jak bym widział polskich piłkarzy z zachowaniem proporcji. P.S. Capello kasuje 9 baniek euro za rok :lol: |
nosz kurva mac..a ja głupi miałem nadzieje ze Angole mogą nawet zdobyć MŚ a tu kurva będą mieli wałek z wyjsciem z grupy nawet ! argggg
Jedno jest pewne,przez te MŚ zakłady bukmacherskie nieźle narypią sobie kasy.. |
Dramatycznie to wyglądało...
|
Najlepszy był Iwański w pierwszej połowie, jak to przeżywał jak Gerard stracił piłkę, filar reprezentacji Anglii, dał sobie odebrać piłkę zawodnikowi Algierii, tylko co w tym dziwnego, w Algierii grają tacy sami ludzi jak a Anglii, więc nie wiem skąd to zdziwienie komentatora TVP.
|
Anglicy to pały jak zwykle gówno wygrają haha :)) Słowenia i team USA do następnej rundy!
Kurde wierzyłem przed mundialem, że Francja i Anglia nie wyjdzie z grupy. Że Francja to byłem praktycznie pewny, ale że Anglia to nie spodziewałem się, chociaż ich nei lubię i chciałem tego :) |
hahahahahahahahahahahahahahaahah
miny angoli bezcenne, z grupy nie wyjda i tyle |
Poki co kandydatami do MIstrzostwa Swiata sa pilkarze Argentyny, Chile i Urugwaju... cala reszta totalnie zawodzi.
Czyzby afrykanscy szamani odprawili jakies czary...? |
Spoko to pierwsze mecze kandydaci do mistrzostwa będa w finale :)
|
Anglia przezornie nie przegrała - tj nie odkryła się i nie atakowała za wszelką cenę. Remis nie jest zły. Tak, bo ostatni mecz wystarczy wygrać. A jak to się mówi - nie możesz wygrać, przynajmniej nie przegraj. Dlatego ostrożnie z ocenami. Widać przemęczenie i brak dynamiki, ale czas będzie działał na ich korzyść.
Przypominam naiwnym - bardzo rzadko ten kto gra pięknie w grupie osiąga coś więcej w fazie pucharowej. |
Zewlakow ładnie pocisnął Angolą ,powiedział ze Angole przypominają Kaszpirowskiego.."Oni nie grali,oni usypiali " hahahah
do tego pana niżej ..po prostu Zewlakow mnie zaskoczył swoją błyskotliwością..to taki sarkazm z mojej strony.. |
Cytat:
|
Ja po prostu kocham takie sensacje. Anglia dzisiaj miała wiele szans ale była porazajaco nieskuteczna. Algieria miała zabojcze kontry - czasami sie gubili. Zremisowac z Anglikami nie kazdy potrafi - my juz na poczatku doznalibysmy porazki. MS nabieraja rumiencow. Sadze, ze nie była to ostatnia sensacja na tym turnieju. Wcale sie nie zdziwie, jak odpadna Niemcy, Hiszpanie czy Anglicy. Jak dla mnie na chwile obecna najlepiej spisała sie Argentyna - zobaczymy jeszcze co w kolejnych meczach pokaza Brazylijczycy i Hiszpanie.
|
Ten lewy obronca Algierii - Belhadj, znakomity :)! Bylo go wszedzie pelno, naprawde klasa.
A obstawialem, ze druzyna europejska nie zdobedzie MS ;]. Gramy w Afryce, a poza kontynentem sa spore problemy. |
Pod wieloma względami Anglia przypomina mi Wisłę z ostatniej rundy. Beznadziejni bramkarze, najlepszy napastnik za wcześnie wrócił do gry po ciężkiej kontuzji w efekcie czego jest w fatalnej formie.Brak pomysłu na grę, zrezygnowanie. w sumie remis w tym meczu niczego nie zmienił w sytuacji Anglików. Teraz zamiast remisu potrzebują zwycięstwa ze Słowenią do pewnego awansu. Jako zagorzały fan Synów Albionu wierzę, że teraz po pewnej wygranej ze Słowenią rozkręcą się na dobre i zdominują ten turniej. Przecież najczęściej mistrzostwo świata zdobywały drużyny, które psim swędem wychodziły z grupy....pamiętajmy, że to jest aż 7 meczów i każdy ma słabszy dzień (dni) FOOTBALL IS COMING HOME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zapomniałem jeszcze wspomnieć o balonikach Lamparda w stylu Małego:)
|
Cytat:
|
Cytat:
Super to zrobił. Potem wyjdzie z kolegami na mecz z **** wie kim i pochłoną kilka bramek. Rozpierdala mnie zawsze jak widzę w studiu jakichś grających do teraz czy byłych piłkarzy szydzących z kogoś tam. Czy tam trenerów. Większość z nich sama chuja osiągnęła, a on ma czelność popisywać się anegdotkami. Nie dziwią mnie Ci, którzy ich zapraszają. Tylko zawodnicy. Żadnej pokory. |
Cytat:
Jedno duże usprawiedliwienie jest takie że oni są po prostu zmęczeni tym całym sezonem. Zauważcie też że tak Angole jak Niemiachy, Francuzi - przeżywają ogromny kryzys jeśli chodzi o napastników.Nie widać żadnych nowych twarzy, muszą grać 'starzy' może nie wszyscy wiekiem ale stażem w reprezentacji. Niemcy...Klose bez formy,Podolski - od jakiegoś czasu parodia napastnika(2 gole w całym sezonie w Koeln)...Francja - Anelka, Henry, obaj bez formy - Angole Rooney po kontuzji bez formy, Crouch, Heskey...Z tej całej grupy jedynie Rooney miał dobry sezon. |
Nie widziałem meczu,bo mnie nie było w domu, ale słyszałem w radiu wyniki dla mnie rozczarowanie i zaskoczenie przecież Niemcy faworyci wygrali wcześniej wygrali pewnie 4.0.No a Anglia tylko zremisowała pierwszy mecz to jest mundial niespodzianek?Może to wina klimatu? Powie mi ktoś czy były jakieś kontrowersje sędziowskie?Dopiero jutro obejrzę skróty za pewne.
|
Cytat:
Wg mnie Niemiachy zagrały dobry mecz - gdyby nie ta czerwień to pewnie by wygrali, potem jeszcze Podolski zjebał karnego.Ogólnie poszczęściło się Serbom... |
do Anglii trzeba dodać jeszcze złą selekcje Brakuje mi Darrena Benta Ashleya Younga Gabriella Agbonlahora i innych Wygrała stara gwardia Crough, Heskey... Capello się nie popisał.....
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl