Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Weźcie się do roboty (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=527)

R33 10.01.2010 17:34

Nie mam nigdzie siłowni w pobliżu dlatego sam dojazd długo zajmie. Wole ćwiczyć w domu.

Chyba, że macie jakieś inne propozycje zamiast ławki, albo atlasu?

Arked 10.01.2010 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 839410)
Co będzie lepsze do kupienia dla kogoś kto dopiero zaczyna jakby z ćwiczeniami i chce ćwiczyć w domu. Ławka czy atlas? Chodzi mi o w miarę ćwiczenie wszystkich partii mięśni. Co sądzicie o tym:

http://www.allegro.pl/item868709715_...gwar_raty.html
albo
http://www.allegro.pl/item867456862_...horn_7828.html

Druga ławka to moim zdaniem dużo lepsze rozwiązanie. Jeśli poważnie myślisz o treningu to musisz wykonywać ćwiczenia wolnym ciężarem. Atlas można traktować jako uzupełnienie. Ławka z drugiego linku wygląda bardzo solidnie i zrobisz na niej sztangą i hantlami klate, barki, biceps, triceps i plecy (jak troche pokombinujesz).

pan Dudi 10.01.2010 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez diablo885 (Post 839417)
Gdybym to ja miał wybierać, to wybrałbym druga opcje(ławeczka) ale na początek na pewno lepszy byłby atlas. Przy ławeczce można wykonywać tylko klatkę i łapy a przy atlasie masz dodatkowo plecy i barki.

Przecież skoro kupuje ławkę, to kupi też sztangę i/ lub hantle. Może ćwiczyć wszystko mając te dwie rzeczy (ławkę+ sztangę).

Problemem może być tylko to, że jeśli jesteś początkujący, to lepiej zacząć od ukierunkowanych przyrządów, żeby jakiś tam "podkład" mieć i w tym tkwiłaby ewentualna przewaga atlasu, a po paru miechach przesiąść się na sztangi, hantle, ławeczki.

Jarza 11.01.2010 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 839409)
http://allegro.pl/item868353335_acti...shaker_w0.html

jak dawkować tego gainera w dni nietreningowe (o jakich porach, przed posiłkiem czy po?)? W dni z treningiem 1 h przed i 30 min po siłce to wiem bo tak pisało gdzieś :)

W dni bez treningu tyle samo brać? (200 g dziennie.)

W dni bez treningu dawaj między śniadaniem i obiadem jako - 2 śniadanie.
Głównie jako uzupełnienie...

Reksio
Ja bym brał ławkę... wolnymi ciężarami potrenujesz większą ilość partii mięśniowych i zawsze możesz próbować różne ćwiczenia.

WiślakNH 11.01.2010 11:21

Ja bym poszukał ławeczki z drążkiem na plecy.A ta ławka wygląda bardzo solidnie.

gromaders 11.01.2010 20:02

mam sprawę, kiedyś miałem taką stronkę gdzie były rozpisane ćwiczenia na każdą partię wraz z filmikami w postaci gifów, macie może ją? ;)

wisłaWieczysta 11.01.2010 20:03

http://www.kulturystyka.pl/atlas/

gromaders 11.01.2010 20:05

o to chodziło ;) właśnie znalazłem na forum ;) ale i tak dzięki

bercik860 13.01.2010 18:32

Siema, mam takie pytanie, też trochę podchodzi pod ten temat, może ktoś wie. Czy w Krakowie albo okolicach są wykonywane jakieś badania typu że sprawdzają mi jakich witamin mi brakuje, czy jestem niedożywiony itp., połączone z przepisywaniem diety?

Z góry dziękuje

Devan 13.01.2010 22:14

Chce kupic gainera kreatyne i aminokwasy Co byscie mi polecili ??

slaskWKSslask 16.01.2010 14:43

A ja bym prosił ładnie o jakiś zestawik godny polecenia. Przerwe w trenigach spowodowaną kontuzjami miałem aż 12 miesięcy. Wcześniej ok. 20 miesięcy na siłowni. Potrzebuje jakieś suple na szybka odbudowę oraz szybki przyrost. Tak wiem-każdy by tak chciał,ale jakiś zestawik na 30 dni napewno się znajdzie. Czyste suple;) Obecnie 85kg/180cm . Zestaw nie musi opierać się na białku.

M.C (nowy kleparz) 19.01.2010 19:55

Co myślicie o Clenburexinie?Chce to kupić.Stosował to ktoś?

MK08 20.01.2010 15:11

Mam pewien problem... Od jakiegoś czasu przy zgięciu nadgarstka wyskakuje mi taki mały guzek (w drugiej ręce tego nie ma). Dzisiaj udałem się z tym do chirurga, powiedział że to przez wysiłek się z torebki stawowej coś wylało czy coś takiego, nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Powiedział że to z przesilenia, i że mam odpuścić treningi bądź ćwiczyć inne partie mięśni byle by nie przeciążać nadgarstka. Zalecił opaski, usztywnienie tego, co jest rzeczą oczywistą. Następnie wykonał mi punkcje.
Chciałem się zapytać jakie ćwiczenia mogę wykonywać żeby nie przeciążyć tego nadgarstka. Poza mięśniami brzucha, nogami które partie mięśni mogę ćwiczyć nie używając nadgarstka?
Druga rzecz o którą chciałem zapytać czy ktoś miał ten sam problem co ja? Jak długo będę musiał mieć przerwę?
Pozdrawiam

Jarza 20.01.2010 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Devan (Post 841020)

Witka w MocnymSklepie.

Dawaj do Chłopa - doradzi Ci jak nikt

zawszewiernyts 20.01.2010 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Devan (Post 841020)

Z kreatyny zdecydowanie Kre-Alkalyn. Jedna z najlepszych kreatyn na rynku. Daje efekty ;)

pikuś 21.01.2010 11:51

wie ktoś może gdzie można tanio kupic ciezary i w jakich są mniej wiecej w cenie? Zeby nie był w takich cenach jak w intersporcie:)

AYALA 21.01.2010 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pikuś (Post 844587)
wie ktoś może gdzie można tanio kupic ciezary i w jakich są mniej wiecej w cenie? Zeby nie był w takich cenach jak w intersporcie:)

sam chciałem sobie takie ciężary u ślusarza wytoczyc ale mi powiedział ile to będzie kosztowało to zrezygnowałem, tyle samo co w sklepie by wyszło.

Kameleon 21.01.2010 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zawszewiernyts (Post 844222)
Z kreatyny zdecydowanie Kre-Alkalyn. Jedna z najlepszych kreatyn na rynku. Daje efekty ;)

A jakiej firmy najlepiej?
A Magna Power warta coś jest?
Co możecie polecić na pierwszy cykl?

gonzo 21.01.2010 22:21

A polecacie coś na spalenie "bębna" ?
Odżywki-używki :P , ćwiczenia ...

S. ew. 21.01.2010 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gonzo (Post 844896)
A polecacie coś na spalenie "bębna" ?
Odżywki-używki :P , ćwiczenia ...

dobra dieta + treningi

zawszewiernyts 21.01.2010 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kameleon (Post 844882)
A jakiej firmy najlepiej?
A Magna Power warta coś jest?
Co możecie polecić na pierwszy cykl?

Kre-Alkalyn to jest nazwa kreatyny od Firmy Amin Star. Natomiast na początek to polecam ćwiczenie bez jakichkolwiek kreatyn, białek ponieważ mogą one nie dać spodziewanego efektu.

WisłaKRK 21.01.2010 22:53

No na początku najlepiej z 4/5/6miesiecy na sucho potem ewentualnie jakies białko i kreatyne ale tez nie zamocną a w jakies sterydy to juz wogole odradzam, bo całkiem ciekawe partie caiła rosną po tym jak np hehe uszy czy nos :) i czasem lepiej potrenowac sztuki walki niz mase i kreatyne a najlepiej to i to :)

El'kabat 22.01.2010 01:23

Jakies opinie o siłce w Atlanticu na stradomskiej ? www.starekino.pl

Ewentualnie mozecie polecic jakas silke w ścisłym centrum ? Ważne,aby bylo czynne minimum do 22.30 (praca do 20 ;/)

Werewolf 22.01.2010 02:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zawszewiernyts (Post 844917)
Kre-Alkalyn to jest nazwa kreatyny od Firmy Amin Star. Natomiast na początek to polecam ćwiczenie bez jakichkolwiek kreatyn, białek ponieważ mogą one nie dać spodziewanego efektu.

Kre-Allkalyn to nie nazwa odżywki tylko zawartej substancji(praktycznie w 100% wchłanialna kreatyn ,bez retencji wody w organizmie), każda firma ją stosuje. A czemuż to Białko miało by mu niedać spodziewanego efektu w takim wypadku kotlet też mu nie da spodziewanego efektu... co do kreatyny można się jeszcze zgodzić ale nie jest to konkretnie poparte.

Jarza 22.01.2010 08:10

Dokładnie - skoro mięśnie są zbudowane z białek to dlaczego dostarczanie go w nieco większych ilościach ma nie dać efektów? :)

Klucz to tak naprawdę zbilansowana dieta. Na dzień dobry szkoda dawać Kreatyne, w początkowych fazach organizm sam je wytwarza, więc po co dawać nadmiar skoro on i tak jest wydalany, a nie wchłaniany.

Kaszalot 22.01.2010 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Werewolf (Post 844997)
A czemuż to Białko miało by mu niedać spodziewanego efektu w takim wypadku kotlet też mu nie da spodziewanego efektu

Cytat:

Dokładnie - skoro mięśnie są zbudowane z białek to dlaczego dostarczanie go w nieco większych ilościach ma nie dać efektów?
jak dostarczysz go za duzo naraz albo bedzie go wiecej niz powinno bialko nie zdazy sie rozlozyc na aminokwasy i nie przyniesie zadnych efektow, poprostu zostanie wysrane

jak przez dluzszy czas bedzie go za duzo tzw sraka moze byc na porzadku dziennym

Werewolf 22.01.2010 14:35

Lepiej dostarczyć więcej niż za mało, nie ma określonej ilości wchłanianego białka w przedziale czasowym zawodowi kulturysci mogą przyjąć na raz nawet 80g białka u przeciętnego człowieka ta granica mieści się w 30-45g a u niektórych np u mnie 60g bez obciążania organizmu.

Kaszalot 22.01.2010 17:53

sa, w zaleznosci od wagi , rodzaju treningu i zapotrzebowania
bodajze w typowej masowce jest to : 2g wegli, 1,3 g bialka, 0.8 grama tluszczu na kg masy (nie jestem pewny , dawno nie bawilem sie w silownie, natomiast wujek google jest pomocny)

a dostarczanie chroniczne za duzej ilosci bialka to doslownie przesranie kasy i mozna zrobic sobie kuku z zaladkiem ( sraka)

Werewolf 22.01.2010 18:12

Ty podajesz ile powinno się przyswajać białka na 1 kg masy ciała w ciągu dnia żeby przytyć beztłuszczowo ( chociaż1.3 i tak trochę za mało białka przynajmniej 2g by wypadało) a nie ile jest w stanie organizm przyswoić na raz-tak jak mówię nie jest to określone ze względu na specyfika każdego organizmu...Uwież mi że nic się nie marnuje jeżeli przyswajasz za dużo.

zawszewiernyts 22.01.2010 22:42

Ja uważam że jeśli ktoś zaczyna treningi to nie ma sensu brać na początek żadnych odżywek gdyż nie dają one efektu jaki by mogły dać. Dopiero gdy widzimy ze nie ma postępu to wtedy można zacząć coś brać.

Arked 22.01.2010 22:48

Witam. Czy można gdzieś w Krakowie kupić tanio obciążenie do sztangi? Ewentualnie czy ktoś ma do sprzedania obciążenie: talerze 10-20 kg (średnica 30mm)? W kupowanie na allegro nie chcę się bawić bo miałem już problemy z dopasowaniem talerzy do mojej sztangi. Byłbym wdzięczny za info.

godzilla 22.01.2010 23:10

decathlon...

Werewolf 23.01.2010 00:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zawszewiernyts (Post 845508)
Ja uważam że jeśli ktoś zaczyna treningi to nie ma sensu brać na początek żadnych odżywek gdyż nie dają one efektu jaki by mogły dać. Dopiero gdy widzimy ze nie ma postępu to wtedy można zacząć coś brać.

No ok Kreatyna, stacki, wszystkie mocniejsze środki się zgodzę...ale gainery, białko, carbo jak najbardziej, jeżeli ktoś nie jest w stanie dostarczyć wszystkich składników odżywczych w takich proporcjach jakie potrzebuje to trzeba sie czymś wspierać od samego początki inaczej efekty będą dużo mniej zadowalające poza tym dochodzi nam tu kwestia psychologiczna, jeżeli coś zażywasz to masz lepsze myślenie jeżeli chodzi o przyrosty a u co po niektórych pozytywne myślenie to połowa sukcesu! Zagrywki psychologiczne to kluczowe podejście u znany kulturystów.

Mocny 23.01.2010 12:35

dokładnie!

natomiast co do ilości białka na porcje - stać sie nic nie stanie jak zjesz za duzó ale moze cie niezle przesrać

>>OLSZA I<< 24.01.2010 16:56

jesz ile chcesz i na ile cie stac :] prosta sprawa . Czy to szkodzi czy nie nie wiadomo , o tym dopiero dowiemy sie za ładnych pare lat bo odzywki sa stosunkowo młode i nie wiadomo jak działąja na organizm ludzki :]

Wiselka1906PBZ 25.01.2010 16:38

czym się różni kreatyna od glutaminy ?
Co jest bardziej skuteczne itp.
pozdrawiam

Lewy'88 25.01.2010 17:47

glutamina w teorii pomaga nam w regeneracji po treningowej czyli ma duży wpływ na rozwój naszych mięśni"=. Kreta to stary i sprawdzony suplement, polecił bym ją. W zeszłym tygodniu czytałem artykuł że przeprowadzono badania, gdzie grupie ochotników którym aplikowali końskie dawki glutaminy-bez efektów. Więc z całą pewnością kreatyna jest lepsza, bo sprawdzona tania i skuteczna. Monohydrat Vital Maxa 50ogr kupisz za 49zl bodajże, jakoś tak. A taka pucha starczy na cały cykl i jeszcze trochę zostanie, do tego można jakieś BCAA, białko do uzupełnienia diety, carbo, zma, tauryna. Możliwości jest mnóstwo ;-)

AYALA 25.01.2010 17:52

teraz na mrozie to chyba jest najłatwiej zgubic troche zbędnych kilogramów.Pograłem sobie w hokeja na polu (2 godziny) i odpuściłem kolacje,rano już 2 kg mniej było na wadze.

maciek777 25.01.2010 19:50

Jakies opinie o Cell Pump ? Planuje cykl na nim,robilem juz wczesniej cykle na mono i chcialbym sie przerzucic na cos innego.

zidanemarcin 25.01.2010 20:44

Mam pytanie dotyczace 6 Weidera. Czy jesli mam np. wykonac 3 serie, to mam robic 3 razy z rzedu ćw. nr 1, 3 razy z rzedu ćw. nr 2 itd czy po razie 1-6 i na nowo 1-6 i ostatni raz ćw 1-6.

dzieki Deivid

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl