Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Komórki... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=321)

MatMario 19.11.2010 17:36

Z rozsądnych cen dotykowych? Samsung Galaxy Spica, Htc Wildfire

rafil 19.11.2010 21:25

Szukam jakiegoś dobrego telefonu, najlepiej niedotykowy, jedyne czego chcę to przyzwoity aparat i WiFi. Możecie coś polecić? Na pewno nie chcę nic od LG, Samsung też raczej nie, ale w ostateczności może być.

W rozsądnej cenie :) myślę że do 250-300 zł. Systemu nie potrzebuję.

wislak_92 19.11.2010 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafil (Post 1013939)
Szukam jakiegoś dobrego telefonu, najlepiej niedotykowy, jedyne czego chcę to przyzwoity aparat i WiFi. Możecie coś polecić? Na pewno nie chcę nic od LG, Samsung też raczej nie, ale w ostateczności może być.

W jakiej cenie? Chcesz zeby mial system?

iiYama 19.11.2010 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1013709)
Panowie posiada ktos HTC Desire HD ? Jakies opinie inne niz googlowate ? :)

Ew, co jest na czasie teraz, oprocz Iphone'a 4 ?

Mam Desire, ale wersję pierwszą nie HD. Opinie? Niezły bajer :). Smsujesz, surfujesz, dużo aplikacji na androida. Fajna zabawka :)

Lewy'88 24.11.2010 17:55

Siemanko panowie, nie wiecie czy da się ściągnąć samemu simlocka z nokii 6030? czytam o tym i czytam i jedni że da się ale trudno, a drudzy że nie. Zna się ktoś?

mic 24.11.2010 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1014016)
Mam Desire, ale wersję pierwszą nie HD. Opinie? Niezły bajer :). Smsujesz, surfujesz, dużo aplikacji na androida. Fajna zabawka :)

A jak wypadaja zdjecia robione przy dobrym naswietleniu, a jak w w nocy albo przy sztucznym swietle ? Jezeli moglbys jakies podeslac to bylbym wdzieczny
Jak telefon gra na sluchawkach i jak na glosniku ?

matt1906 25.11.2010 14:26

witam, jaki polecicie telefon za kwotę pomiędzy 600-400 zł(może być droższy)? czy szukać tylko w Nokiach czy to bajki że reszta producentów jest kijowa?

Wizard 25.11.2010 14:32

Moim zdaniem bajki. Uznane marki takie jak Nokia czy Sony Ericsson wypuszczają ostatnio słabe telefony, dużą część rynku przejmuje Samsung z HTC, ze względu na stosunek jakośc / cena (lub sama jakość, jeśli mamy dużo w portfelu). Sam osobiście posiadam Samsunga, właśnie z przedziału cenowego, który podałeś - i jestem zadowolony, choć Spica to smartfon z niższej półki. Ale wiadomo, że coś za coś - do 500-600 zł nie znajdzie się telefonu, który byłby kompletny. Samsung Wave, Galaxy i9000 czy Desire HD to troszkę wyższa półka cenowa, bowiem te telefony są (z tego co się orientuje po testach i recenzjach) - rewelacyjne.

michu-k 25.11.2010 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Damianek_ABG (Post 1013735)
A co myślicie o takich modelach ?? :
- Nokia 5230
- Nokia 5530 XM
- Nokia 5800 XM

Możecie również podać wasze typy. Chodzi mi w szczególności o komórki z dotykowym ekranem w rozsądnych cenach z w miarę dobrym aparatem...

Od razu mówię że LG Cookie odpada bo to szajs jak dla mnie. Moja mama go ma i nie widzę w nim nic dobrego ...

Czekam na wasze opinie tu lub PRIV ..

Samung Corby Pro. Ja nie bylem przkonany do dotkowych- zaryzykowlem. Teraz nie zamienilbym go na zaden inny.

Damianek_ABG 25.11.2010 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 1017135)
Samung Corby Pro. Ja nie bylem przkonany do dotkowych- zaryzykowlem. Teraz nie zamienilbym go na zaden inny.

Aha, rozumiem. Zastanawiam się jeszcze nad Sony Ericsson w995 ... Bardzo dobry aparat i w ogóle jest ładny. Jakieś opinie o nim ??

michu-k 25.11.2010 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Damianek_ABG (Post 1017156)
Aha, rozumiem. Zastanawiam się jeszcze nad Sony Ericsson w995 ... Bardzo dobry aparat i w ogóle jest ładny. Jakieś opinie o nim ??

Jeszcze co do telefonu. Ja zawsze byłem wiernym użytkownikiem właśnie Sony Ericssonów, miałem ich 4. Nie żałuję w ogóle zamiany SE na Samsunga.

MatMario 25.11.2010 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 1017135)

Ja jednak poleciłbym samsung galaxy i5700, Cena jak poszukasz to ta sama na allegro, a galaxy jest na androidzie, nawigacja, gry, aplikacje, jest tego mnóstwo a Corby jest na platformie firmowej Samsunga. Plus dla Corby to pełna wysuwana klawiatura.

Wizard 25.11.2010 15:55

Podbijam, lepszą alternatywą dla Corby'ego jest i5700 (Android!) lub trochę tańszy Monte. Ale jak koledze zależy na dobrym aparacie to powinien poszukać innych modeli, dwa powyższe robią zdjęcia raczej słabe.

thomasson 26.11.2010 17:55

A ma ktoś z was może Sony Ericssona Xperię X10? Moglibyście się podzielić swoimi wrażeniami, albo zaproponować coś innego w podobnej cenie...

mic 30.11.2010 14:59

Jaki polecicie telefon dla kobiety ?
Musi miec:
GPS
Radio
MP3
W miare dobry aparat
mile widziane wifi

Najlepiej Nokia, ale niekoniecznie

Jakies opinie o E66 ?

@tarantulaw2: Raczej cos standardowo-biznesowego

tarantulaw2 30.11.2010 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1020133)
Jaki polecicie telefon dla kobiety ?
Musi miec:
GPS
Radio
MP3
W miare dobry aparat
mile widziane wifi

Najlepiej Nokia, ale niekoniecznie

Nokia 5730 XM?

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/nokia/5730/

nbp 30.11.2010 15:38

Nokia E52. Karta 4GB dokupiona do tel. w cenie ok. 30/40 zł wystarczy. A tak to spełnia wszystkie Twoje wymogi.

WISŁAZWE 03.12.2010 15:47

Szukam opinii na temat modelu Samsung Monte S5620, nie z internetu, tylko jeżeli ktoś z forumowiczów posiada taki telefon to proszę o komentarze :)

WzT 03.12.2010 16:23

Jeśli nie będzie przeszkadzał Ci telefon dotykowy to ogólnie ma przewagę nad modelami z podobnej półki tym faktem że ma Wi-FI, przyzwoita bateria do tego całkiem fajnie wygląda.
Telefon w tej klasie i cenie jest ok.

wierny 03.12.2010 17:15

Panowie HTC Desire, posiada ktoś? Jakie opinie?

PotiWisla 03.12.2010 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1021588)
Szukam opinii na temat modelu Samsung Monte S5620, nie z internetu, tylko jeżeli ktoś z forumowiczów posiada taki telefon to proszę o komentarze :)

Ja mam Monte od około miesiąca. Ogólnie jestem zadowolony.Bateria przy normalnym uzytkowaniu trzyma z 4 dni ,WIFI ładnie działa. Brakuje tylko klawiatury QWERTY no i systemu ale mi to nie przeszkadza.

WISŁAZWE 03.12.2010 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PotiWisla (Post 1021620)
Ja mam Monte od około miesiąca. Ogólnie jestem zadowolony.Bateria przy normalnym uzytkowaniu trzyma z 4 dni ,WIFI ładnie działa. Brakuje tylko klawiatury QWERTY no i systemu ale mi to nie przeszkadza.

A jak z odtwarzaczem MP3 (głośny/ cichy) i jaką kartę pamięci mogę wrzucić, żeby telefon się nie przywieszał.
Nie gubi sygnału, czy coś w tym stylu ??
Jak się pisze na takim telefonie bez tej klawiatury QWERTY, idzie się przyzwyczaić ?? - pytania dziwne ale jeszcze nie miałem dotykowego telefonu i chciałbym wiedzieć :)

edit: wiem, że głupie ale jest rysik do niego ?? :D

rafil 03.12.2010 21:05

zdecydowałem się na Nokię E72 (lub ewentualnie E71), co myślicie o niej? znajomy mówił że to bardzo dobry telefon.

mic 04.12.2010 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierny (Post 1021615)
Panowie HTC Desire, posiada ktoś? Jakie opinie?

Od dwóch dni mam htc desire hd (poprzejściu z nokii n97), na razie miażdży system, jestem bardzo zadowolony.jak masz jakieś pytania to pisz na priv

mic 08.12.2010 21:51

Korzysta ktos z Orange Free na karte (komorka)? Jak to wyglada od strony praktycznej ?

Dobrze rozumiem, ze doladowuje konto za np 25zl, ktore mam na rozmowy/smsy, a w ramach bonusa dostaje 1GB na korzystanie z netu ?

nbp 09.12.2010 11:07

Mam nokię E52. PONOĆ jest taka opcja w telefonach z symbianem, że można podpiąć do kompa komórkę, jakiś specjalny program trzeba ściągnąć i można odczytać na kompie wykasowane smsy z odbiorczej w komórce.

Czy to prawda ? Ktoś wie może jak się nazywa taki program ? Albo ile kosztuje taka usługa ?

4fan_player 09.12.2010 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1023433)
Korzysta ktos z Orange Free na karte (komorka)? Jak to wyglada od strony praktycznej ?

Dobrze rozumiem, ze doladowuje konto za np 25zl, ktore mam na rozmowy/smsy, a w ramach bonusa dostaje 1GB na korzystanie z netu ?

http://www.orange.pl/portal/map/map/...e_pre_discover

mic 09.12.2010 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 1023530)

Serio ? :-P

;)

4fan_player 09.12.2010 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1023433)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1023568)
Serio ? :-P

;)

Tak, serio.

Łukasz1987 09.12.2010 14:43

Samsung Monte czy Samsung Corby Pro... Który jest lepszy i dlaczego? Pytanie do właścicieli tych komórek.

nbp 12.12.2010 00:42

musze mieć informacje czy wgrywanie firmware za pomocą phoenix formatuje bądź nie telefon

Kris54 12.12.2010 00:53

Ile dostanę za w pełni sprawną Nokię N96, jednoroczną z gwaranacją jeszcze przez pół roku ? Giełda na Balickiej czy pierdzielić się ze sprzedawaniem przez allegro/znajomym itd?

nbp 12.12.2010 01:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kris54 (Post 1024433)
Ile dostanę za w pełni sprawną Nokię N96, jednoroczną z gwaranacją jeszcze przez pół roku ? Giełda na Balickiej czy pierdzielić się ze sprzedawaniem przez allegro/znajomym itd?

tylko allegro .

myślisz, że jak zarabiają na giełdzie i w punktach gsm ? Mają cenniki w głowie, albo szybką sprawdzają na allegro czy jest zapotrzebowanie na telefon i odejmują od kwoty końcowej ok. 100 zł . Taką marże sobie dadzą przy Twoim telefonie.

A ze znajomymi masz tak, że chcesz sprzedać i zarobić ? Czy chcesz sprzedać ;-) ?

Co do gwarancji to nie licz na to, że dzięki niej dostaniesz parędziesiąt złotych więcej. W sieci można kupić czyste karty gwarancyjne i sam wypisujesz sobie sam gwarancję :).

Także za ten telefon możesz dostać 400 - 500 zł.

Jak chcesz więcej wal na priv

dj_ibutti 12.12.2010 01:35

Nie chce ktoś kupić nówki SE X10 Mini Pro z kartą 2 GB? Bez simlocka, 24 miechy gwarancji. Jutro wystawiam na allegro, więc najpierw pytam tutaj ;) Cena jaka mnie interesuje to 700 zl. W komisach ceny wahają się od 800 do 990 zł, więc myślę że uczciwa oferta. Kontakt na priv.

Martinho 16.12.2010 19:45

Dysponuje ktoś wislackim motywem na samsunga wave s8500 ?:>

A co do tego telefonu, to polecam go każdemu, mało telefonów obecnie na rynku może z nim konkurować, a w tej kategorii cenowej to juz w ogóle.

nbp 18.12.2010 02:31

UKE nakaże wszystkim operatorom sieci komórkowych zmianę cen za wysłanie SMS-a. Urząd ustalił, że telefonie nie mogą żądać więcej, niż 5 groszy za wiadomość tekstową.

Średnia cena za SMS-a to obecnie około 15 groszy. Ma się to jednak zmienić dzięki Urzędowi Komunikacji Elektronicznej. SMS ma kosztować nie więcej, niż pięć groszy. Swoją decyzję UKE argumentuje, że jeden SMS to koszt dla operatora rzędu jednego grosza.
Decyzja jest już podpisana a operatorzy muszą zmienić ofertę od nowego roku.

wiśnia 18.12.2010 18:46

Tak sms ma kosztować 5 gr,a w erze zrobili przelicznik 1 minuta = 1 sms:lol:

nbp 18.12.2010 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiśnia (Post 1026324)
Tak sms ma kosztować 5 gr,a w erze zrobili przelicznik 1 minuta = 1 sms:lol:

era to złodzieje. a na dodatek są daleko w tyle za konkurencją.

W PLAY`u od bodaj pół roku jest taka opcja: DWIE MINUTY PRZYCHODZĄCE Z INNEJ SIECI = 1 MINUTA DLA CIEBIE NA WYCHODZĄCE DO WSZYSTKICH.

Era zgapiła teraz tę usługę ale...wychodzące są tylko do ery i na stacjonarne:lol::lol:

Jurand 18.12.2010 19:24

Nie do końca zgapiła, bo taka oferta była w Tak Taku już od paru lat, tylko teraz zaczęli szerszą kampanię. Co nie zmienia faktu, że Era ostatnio mnie coraz bardziej denerwuje i coraz intensywnie zastanawiam się nad przerzuceniem do Playa...

nbp 18.12.2010 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jurand (Post 1026330)
Nie do końca zgapiła, bo taka oferta była w Tak Taku już od paru lat, tylko teraz zaczęli szerszą kampanię. Co nie zmienia faktu, że Era ostatnio mnie coraz bardziej denerwuje i coraz intensywnie zastanawiam się nad przerzuceniem do Playa...

Play jak wiecie(?) jako nowy operator na rynku telefonii komórkowej, jest na specjalnych warunkach u UKE i UOKIK. Mają tańsze stawki za wszystko. Net, polączenia tel. sms-y i całą resztę.

Dlatego też bardzo wielu ludzi tam przenosi numery. Od paru miesięcy mają promocję dla firm i nawet Ci którzy prowadzą własną działalność gospodarczą tam przenoszą swoje numery służbowe bo na prawdę warto.

Ja byłem przez 6 lat w erze ( abonament ) i to co jest najgorsze u nich, to to; że jak stawiasz obok siebie nowaka i kowalskiego, którzy mają takie same abonamenty, tyle samo wydzwaniają i piszą smsów, to Nowak dostanie więcej smsów w gratisie, a Kowalski mniej.

Czy też zaproponują jednemu i długiemu przedłużenie umowy , i jeden z nich dostaje korzystniejsze warunki. To jest ich główny minus. Że nie traktują tak samo wszystkich klientów - nawet jeśli mają identyczny staż, identyczne rachunki itd....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl