![]() |
Smuda zwolni Skorżę ? W Fakcie przewidują możliwe zwolnienie Skorży w razie porażki jednak Franz twierdzi że Boguś już nie jest taki porywczy jak kilka lat temu gdy wymieniał trenerów jak rękawiczki.
http://www.efakt.pl/sportowcy/artykul.asp?artykul=43408 |
To raczej podgrzewanie atmosfery przez media. Zbliża się mecz, trzeba nadać spotkaniu odpowiedniej dramaturgii...
Wg mnie Skorża musiałby naprawde zapomnieć jak się prowadzi zespół, by stracić pracę. |
Pomimo tego, że bardzo lubię i szanuję Maćka Skorżę, to jednak po raz kolejny nie wykazał się zmysłem taktycznym i wyobraźnią. Wśród moich znajomych większość była przekonana, że wystawienie mało zwrotnego Diaza na szybkiego Peszkę musi się prędzej czy później skończyć czerwoną kartką. Z powodzeniem na lewej obronie mógł zagrać Zieńczuk, albo ewentualnie z końcówce przestawić tam Singlara, a Łobodzińskiego dać na prawą obronę. Lech nie ma lewego skrzydła więc Łobo te przez te pół godziny dałby sobie radę. Ponadto Cantoro w drugiej połowie tylko truchtał, więc nie rozumiedlaczego nie zagrał Jirsak. Co więcej, każdy wie, że Stlić co drugiego wolnego strzela po ziemii licząc na dziurę w murze, więc należało każdemu piłkarzowi uzmysłowić, że nie wolno podskakiwać w murze. Ponadto zmian dokonano zdecydowanie za późno, a także widziałem tylko jeden sensownie wykonany stały fragment gry (dośrodkowanie z wolnego Małeckiego). Wydaje mi się, że zagrania ze stojącej piłki można lepiej wyćwiczyć, bo każda piłka powinna być grana bardo mocno i kąśliwie.
|
tormenthor
Reasumując ,kontuzje i absencje za kartki to wina Skorży , środowa gra Diaza w reprezentacji Kostaryki na drugim końcu świata to też jego wina. W meczu z liderem miał tam zagrać junior z ME, a może Beto , Niedzielan albo Cebanu :D , Zieńczuk nie sądzę żeby był lepszy, po za tym był potrzebny na swojej pozycji. Cantoro truchtał ? No coż , każdy widzi to co chce. Ja widziałem że harował i walczył. Jirsak byłby lepszy ? w defensywie ? też nie sądzę. Wolny bity z 16 metra na wprost bramki i niby piłkarzom z muru nie wolno podskakiwać ? Przyznam że to również dyskusyjna teza. Zagrania, strzały , wrzutki i dośrodkowania Wiślacy ćwiczą a że wychodzi Nam to..przeciętnie to inna sprawa (chociaż w derbach całkiem całkiem) Można by jeszcze wspomnieć że doping amikowców dla swojej drużyny to też wina Skorży...... Generalnie to broniłbym decyzji trenera , choć tez zapewne nie jest nieomylny. Bez napinki. |
Nie chodzi o napinkę, ale o wnikliwą i konstruktywną analizę. Nie można rozgrzeszać Skorży z pomyłek, które ewidentnie popełnił. Naszego trenera z kolei należy pochwalić za to, że w ostatnich meczach potrafił zmobilizować naszych piłkarzy do tego, aby walczyli na maxa.
|
Mamy problem z napastnikiem który się nie boi i który by strzelał bramki. A ja przypomne że fajnie sie pokazał kiedyś w PE nasz młodzik Sebastian Leszczak bez pardonu walczył i próbował przedrzeć się na bramke rywala :). Oczywiście nie zawsze mu to wychodziło ale widać było że chłopak ma dużo ikry i jak by dać mu szanse to mógłby szybko się odpłacić. Więc chciał bym Panu Maćkowi przypomieć o tym chłopaczku !!!!!!
|
Byl okres w tym sezonie ,ze juz niektorym puszczaly nerwy i jechali po Skorzy. Po dzisiejszym meczu mozna stwierdzic ze ten trener to i tak jesli nei cudotworca,to dobry ekspert. Z takimi pilkarzami jak Pawelek ,Lobodzinski ,Cwielong,Malecki ,Zienczuk ,i paroma innymi caly czas sie bijemy o Mistrza . Kiedys Wisla miala braki na 1,2 pozycjach ,a teraz to na 1 ,2 pozycjach mamy klasowego pilkarza takiego jak Sobol naprzyklad. Bez wzgledu na koncowy wynik ,sadze ze do Skorzy duzych pretensji miec nie mozna
|
Cytat:
|
Nie wiem czy to kiedys pisalem czy nie, ale jesli Wisla w tym skladzie zdobedzie mistrza, to Skorzy trzeba wybudowac pomnik. Klasowych pilkarzy mamy kilku: Brozek Sobol Glowa, reszta to albo jeden szczebelek nizej, albo mlode talenty. To nie sklad z Kosa Frankiem Zurawiem czy Szymkiem. Gramy bez rozgrywajacego i napastnika (gdy nie ma Brozka). Cale szczescie obrone mamy chyba najlepsza w ostatnich latach. Ciezko bedzie, ale licze ze nasi do konca utrzymaja ta forme, Lechici juz traca siły
|
Cytat:
Brakuje takich kreatywnych piłkarzy jak Żuraw, Szymek czy Kosa. Widać to było wyraźnie, gdy sam Kosa wrócił gra od razu się poprawiła. A tacy piłkarze w Polskiej lidze jeszcze są. Był przecież Kuba Błaszczykowski, jest Lewandowski w Lechu, jest Majewski w Polonii. Ostatni dwaj mogliby z powodzeniem grać u nas. |
Cytat:
|
ja tak samo jak ktoś juz napisal, chciałbym zeby Skorza dał pograc chociaz na te 5-10 minut Leszczakowi, zeby sie już ogrywał ..
raz mu dał szanse i według mnie naprawde fajnie grał .. i nie widac było roznicy miedzy nim a seniorami .. moze chociaz jakies okrzyki w strone Skorzy, zeby dał szanse innym .. albo tego Jonczyka podobno wielki talent .. w MU taki Macheda dostaje szanse mimo swojego wieku i je potrafi wykorzystac, a u nas sie boja stawiac na mlodych ;// |
Ja, widząc co grają niektórzy nasi ,,gwiazdorzy" to kompletnie nie wiem czego można się bać dając wyróżnającego się gościa z ME.Myślę nawet taka zamiana by była korzystna gościa z I drużyny wymienić na typa z ME:)
|
Jesli zaden z naszych mlodych nie wybija sie w Mlodej Ekstraklasie, to nie mamy szans na krotkie wystepy mlodzikow. W ME powinni grac zawodnicy w wieku 16-18 lat, raczej korzysci z zawodnika 21 letniego grajacego na tym poziomie miec nie bedziemy
|
Cytat:
|
U Skorży podoba mi sie tez to , ze jak gramy taki mecz jak jutro z Górnikiem ,to otwarcie mówi na konferencji ,że celem sa pelna koncentracja i 3 punkty ,a nie bawi sie w jakies kurtuazje typu oni sa grozni itd .Motywatorem moze nie ejst jeszcze kapitalnym ,ale widac ze jasno stawia cele i wierzy w druzyne .
|
Maciek Skorża jest już jednym z najlepszych (jak nie najlepszym) trenerem ekstraklasy... a jest na dodatek bardzo młody jak na trenera !
1906% poparcia dla trenera ! |
Szczerze mówiąc, to co Skorża wyczynia w Wiśle to jak dla mnie niesamowite. Popełnia czasem błędy, ale patrząc obiektywnie - w zeszłym sezonie z wcale nie wybijającym się szczególnie ponad inne drużyny składem zmiażdżył konkurencję, a teraz, mimo że przeciwnicy mają chyba nawet lepszych zawodników, Wisła gra najlepszą piłkę w lidze i jeśli nic strasznego się nie stanie, powinniśmy obronić tytuł :). Jak dla mnie jest on zdecydowanie najlepszym polskim trenerem.
|
Zauważyłem, że jak wygrywamy- MAciej Skorża jest świetnym trenerem. Ale jak przegramy- co ten facet u nas robi?
|
http://futbolnet.pl/wiadomosci/skorza-zastapi-smude
Ciekawe ile prawdy jest w tym artykule, ale wydaje sie byc dosc realny... |
Mam nadzieję że dla Maćka Wisła to nie tylko pięć liter ale coś więcej...
|
Cytat:
EDIT: Element dlaczego Skorza mialby nie przejsc do swojego bylego pracodowacy (Amica)? |
Cytat:
|
Cytat:
|
W Polsce nie ma zespołu, który " od tak" podkupił by Wiśle kogokolwiek i cokolwiek.
Najbliżej tego w przyszłości może być Solorz ze Śląskiem, ale nie jakiś Rutkowski z Lecha... |
Brawo Heban jakże kapitalny i trafny post. Nic dodać, nic ująć.!!!!!!!!
|
Cytat:
Jakis nawiedzony po marysce cos napisze a wy ludzie sie napinacie. Jeszcze trzy tygodnie temu to Lech byl faworytem wylewano cysterny spermy nad geniuszem Smudy, a jak spadli z fotela lidera zaczyna sie nagonka i spekulacjie. Lech z Rutkowskim i z ta cala rada skautingu( chyba rada parafilana) moga sobie chciec nawet jak by to bylo prawda to Skorza ma jeszcze rok wazny kontrakt( bo o ile pamietam to podpisali na trzy lata) a Cupial jak sie uprze to nawet po zwolnieniu bedzie placil-patrz Kasperczak i tyle Macka w Poznaniu przez najblizszy rok zobacza. Jak narazie Skorza pracuje bardzo dobrze i zadne znajomosci Smudy z Cupialem tego nie zmiena chyba ze Maciek sie nie zmiesci na podium to dopiero wtedy moze straci posade. |
Pozbywanie sie Skorzy to glupota porownywalna tylko do zatrudnienia Okuki badz Engela.
Czyli wcale nierealna, a calkiem mozliwa. |
Cytat:
|
Coś nie mogę włączyć tego artykułu. Wpisałem w google jego myśl przewodnią, czyli "Skorża zastąpi Smudę" i na tamtych linkach też mi nie poszło, aż w końcu znalazłem artykuł, w którym jest mowa, że to Smuda zastąpi Skorżę, a Skorża przejmie po Benhałerze reprezentację. Radzę traktować tego typu njusy ze sporym dystansem.
|
Cytat:
W Wisle nie bylo, i nie bedzie, wiekszej kreatury niz Jerzy Wladyslaw Engel. Mitoman, oszust, malwersant i karierowicz. jedyne z czym przesadzilem to stawianie Okuki - badz co badz uznanego trenera w jednym rzedzie z tym wasatym Dyzma polskiego futbolu. Kapka to przy nim MALY ****. |
Cytat:
Okuka wyleciał z Wisły po kilku meczach... Nie mam zamiaru się z Tobą kłócić, ale w erze telefoniki było wielu gorszych trenerów od Engela, co wcale nieznaczy, że Engel był najlepszy. Jeśli myśląć oszust masz na myśli to, że choćby obiecywał awans do LM, to trudno mu się dzwić, bo co może miał powiedzieć, że odpadniemy, jesteśmy bez szans? Do Skorży napewno się nie umywa, ale będąc szczerym niewielu mamy w Polsce lepszych trenerów od "mitomana" Engela. |
Nie, mnie Engel nie oszukal z niczym.
Ale widzac jak jest postrzegany - oszukal wielu. : ) |
Podobno zamówił na koszt Wisły tonę swoich książek "Futbol na tak" :-/
|
Cytat:
|
dla mnie to jest próba zdekoncentrowania, rozbicia "więzi" w szatni.
Jak zdobędziemy MP, to po jakiego kija Skorża miałby iść do średniaka, którym Lech będzie zapewne w przyszłym sezonie. |
SKORŻA jest najlepszy !
|
Maciej Skorża to osoba, która dąży do doskonałości... mimo bardzo ograniczonych możliwości, chce i próbuje osiągnąć sukces z takim składem jaki ma:] i mi się to podoba:)
|
Według mnie Skorża jest jednym z lepszych trenerów polskiego pochodzenia, nawet lepszy od Beenhakkera tylko ze z gorszą reputacją, potrafi się przyznać do błędu, wziąść na siebie złe wyniki nie obciążając zawodników ;) Podoba mi sie ten system rotacji w składzie jaki on stosuje bo daje więcej możliwości wykazania się rezerwowym. Według mnie to najlepszy taktyk w Polsce, a Smuda to teraz spada w dół ...
|
To nie wiecie Lech kupuje Boguskiego a Cupiał zachwycony wspaniałymi wynikami Smudy już podpisał z Lechem umowem o zamianie Skorży na Smude. Jest też wielce prawdopodbne że tam znajdą się Zieńczuk i Baszczyński którym kończą się w Wiśle kontrakty.
Ach a drugim trenerem ma być Majewski. Nie wiecie nie żartujcie na pewno jutro o tym w Fakcie przecztacie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl