![]() |
Macie gdzieś klucz odpowiedzi już ? albo jakie pytania były ?
gry : A B C A A |
listening troche dziwny. list banalny - pierwsze odczucia
|
Miałem dziwną sytuację jak oddawałem maturę :) podszedł do mnie członek komisji i sprawdza poprawność kodowania itp. po tym zamknął arkusz ale nagle go otworzył na brudnopisie. Miałem tam napisane "Chojnice=100% Lechia" :D spojrzał na mnie dziwnym wzrokiem. Ja do niego że to tylko brudnopis a on nie zamknął arkusza i podszedł do przewodniczącej komisji, ja już wtedy wyszedłem. Jak myślicie o co mu chodziło? Może jest za Arką?:D najgorsze jest to że mam go na ustnej i żeby nie było tak że będzie chciał mnie oblać :)
|
jgw - buahahahhaha , może był za Bałtykiem Gdynia ;D
DO " WOSowców " mógłby ktoś wymienić najważniejsze daty Waszym zdaniem ? Typu, praska wosna,sierpien `80 no i wszystkie ważne daty ' europejskie ' rozszerzenie nato, ue, traktaty wszystkie itd.. prosiłbym, o wklejenie tutaj jak ktoś ma taką liste |
Cytat:
dołączam się do prośby, jak macie może jakąś stronke to podzielcie się :) |
Cytat:
2 i 3 listening zjebany,reszta ok |
2 listening kopnięty. Mam tylko jedno pytanie, ogólnie wszystko jest ok ale taka chora sytuacja, w poleceniu podobno było napisać do kolegi a ja przyzwyczajony przez 3 lata napisałem Dear Kate :P odejmią coś?
|
Poczytajcie sobie opinię dyrektora CKE na temat wczorajszej matury :
Cytat:
Tam wyraźnie było napisane na podstawie fragmentów, a nie w oparciu o całą lekturę.... |
A o co chodzi z Chłopami?
|
To są już jaja. W poleceniu chodzi tylko o fragment teraz wyskakują że trzeba było opierać sie o cały utwór. Wczoraj na TVP3 jakaś kobieta strasznie oburzona mówiła że tak niski poziom matury to skandal, teraz koleś że matura nie była łatwa i będa problemy.
|
Wielcy polonisci a zadan maturalnych porządnie ułozyć nie umieją ;/ Wystarczyło dodać jedno zdanie "odwołaj się do całości utworu" i po problemie a skoro bez tego wiec większość pewnie na podstawie samych fragmentów pisała a to teraz wygląda jakby nagle zmienili polecenie ;/ Poziom rzeczywiście byl zbyt niski jak dla mnie ale oby nie chcieli "poprawić" odsetka zdających przez takie cos ;/
|
Cytat:
|
Cytat:
s****ysyństwo i tyle !!! teraz Konarzewski mówi, że Ci co pisali P. Tadeusza mogą się nie zmieścić w kluczu, bo ****a w tvn-ie powiedzieli, że człowiek z ulicy mógłby zdać maturę z polskiego...i teraz ta siwa pała nas straszy ;-/ |
ILe BYŁO GRUP Z ANGIELSKIEGO ??
W 3 ZADANIU O GRZE MIAŁO BYĆ W 1 PRZYKŁADZIE ,ŻE BOOK (miał ktoś odpowiedź A ) A POŹNIEJ że AFRYKA TEŻ ODPOWIEDŹ TAM W JAKIEJŚ GRUIPIE MIELIŚCIE ? |
nie spinajcie :) nie zrobią sobie kuku :) o jakiś wiadomosci o epoce mogli wymagac o tyle odniesienia do całości utworu nie :) nie strzelą sobie samoboja zmienianiem reguł gry po jej zakończeniu :) chłopu sie pod dupą pali to pier**** głupoty :)
|
Nie s****ysyństwo, a taka prawda. Nie rozumiem tylko niektórych co po napisaniu pisali na wszelkich forach "banałka, banałka", a klucz dopiero układany jest po pewnym czasie, więc teraz przyjebią nam taki, że momentalnie spadnie liczba punktów, a co za tym idzie procent. Osobiście dla mnie to logiczne że trzeba odwołać się do całości lektury (w tym przypadku Pana Tadeusza), nawet jak jest napisane "tylko na podstawie fragmentów". Pisanie tylko z czterech fragmencików i liczenie na 50 pkt to moim zdaniem troche naiwne myślenie. :)
|
Tylko że z tą matura jest tak - że nie wiadomo jak ja pisać. Za dużo napiszesz - źle, za mało tez źle. Nie mozna pisać indywidualnie bo klucz, najlepiej tak jak ktoś tam z góry powiedział: "mieszanka", czyli jestes w kropce bo nie wiadomo czy masz mieszac i lać im wode z fragmentów czy jednak dac odwołania, ale znowu jak dasz to mozna sie pomylić i stracić pkt. Matura z polskiego to jedno wielkie nieporozumienie.
|
Cytat:
no ja we wstępie odwołałem się do całości Pana Tadeuszu, ale Inni ? Raczej nie |
Będą dzisiaj odpowiedzi do angola?
|
nikt nie liczył na 50 :) więc nie koloryzuj :) ten Pan jednak mówiąc ze ktoś ZA CAŁE wypracowanie może dostac tylko 5 punktów pokazuje jak duże pojęcie ma o sposobie oceniania takowej pracy :)
|
O 16 odp.z angla na interii.
|
A jak tam niedowiarkowie, co mówili, że wszyscy mają te same listeningi i czytania?:P:D Ciekawe jak ściągaliście:D
|
Cytat:
Nie miejcie pretensji do niego, tylko najwyżej do tych jebniętych nauczycieli, którym wydaje się że znanie na pamięć Chłopów jest dowodem na dojrzałość. Te 7% co zdaje rozszrzony powinno znać, ale reszta powinna udowodnić że umie pisać po polsku i z grubsza kumać o co chodzi. Chore ambicje mają belfrzy, co samo z matematyką. |
zaryzykuje stwierdzenie ze polski podstawowy wszyscy tu obecni zdali :) wątpie tez aby komuś sie liczył na studia także nie widze problemu :)
|
rozszerzony angielski jak tam?
Ja powiem tyle,że próbna styczniowa była 100 razy łatwiejsza. Gramatyka w sumie prosta, rozprawka banalna,ale słuchanie to był megakosmos i czytanie wcale też nie było proste:/ Na który temat pisaliście? |
Wczoraj było ok na podstawie polaka(Chłopi) , dziś to było awesome (jedynie listening z tym kolesiem od gry był troszkę trudniejszy-szczególnie 2 ostatnie pytania) na podstawie z angola .
Oby nie zgłupieli na rozszerzeniach :D (biola ;chemia; fiza ) . U mnie prawdziwy maraton zaczyna się w pon :D |
Cytat:
|
MIAŁ KTOŚ W 3 ZADANIU 1.1 ODPOWIEDŻ A coś z książkami , ta odpowiedź jest poprawna ?
w 3 wyszło mi tak : ABCAA miał ktoś takie odpowiedzi , grupę ? |
Cytat:
Podsumowując - zdałem, ale raczej słabo. |
Jeśli chodzi o pierwszą cześć to w sumie w miare przystępna była. Wybrałam rozprawke i za dużo napisałam, więc punkty mi polecą na pewno :P
Co do drugiej częsci to tak: 1 i 3 listening w miare, w tym 2 miałam małe problemy... Jeśli chodzi o reading to ten tekst o rodzince całkiem przyjemny jak dla mnie :P i ten o GPS też, ten o butelkach beznadziejny :P Ogólnie w miare zadowolona jestem :) |
Cytat:
Rozbroiła mnie ta gościówka w 2 zadaniu,co gadała o niemieckiej kiełbasie,bo patrzę na odpowiedzi,a tam mi nic nie pasuje. Wogle to zadanie było jakieś beznadziejne i ten tekst o butelkach też jakaś paranoja. Gramatykę na pewno poprawiłam co do próbnej,ale też poczekam na odp,bo to wystarczy nie mieć głupiego 'a' i już pół pkt leci. No i czemu ja nie wpadłam,że tam chodziło o 'put up with' to się chyba nigdy nie dowiem Teraz tylko w piątek polski ustny,a od przyszłego poniedziałku dopiero się zacznie... dobrze,że Manchester dzisiaj gra,to się trochę odprężę po tych 2 dniach:D |
sorry, ale ni ch. nie mogę znaleźć pytań z angielskiego dzisiejszego.
nie korzystam na codzień z interii, a napisali, że o 15;00 będą pytania..i coś nie ma ich :| ? |
32/35 z ang ,w sumie tak jak liczyłem ,jednak gorzej niż na próbnej bo tam 35/35 ,więc tak średnio ,ale może nadrobię trochę w liście i notatce ...
http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,...ielskiego.html odpowiedzi |
34/ 35 pkt ( słuchanie i czytanie ) :D
|
zawalilem z ta gra 2/5 ;/ w sumie wyszlo mi 29/35 ;/
|
Cytat:
no ale coz, najwazniejsze ze angielski prawie napewno zdany, teraz trzeba tylko czekac z jakim wynikiem |
Panowie powiecie mi jak można znaleź swoje grupy ?bo spisałem same odpowiedz na karcie a nie pamiętam co zaznaczłem wie ktoś ? jak coś to wkleje swoje z karty może ktoś ma podobne >hmm
Kto miał Africa gretting w podpunkcie A i animals w 6 również w ponpunkcie A bo wtedy taka sama grupa raczej |
32/35 więc nie najgorzej ;) pisemne mi dobrze poszły także jest dobrze :)
|
Trzeba mieć talent żeby nie zdać matury podstawowej z angielskiego :) prawdopodobnie ja ten talent posiadam :/
|
Cytat:
A afera pod hasłem "matura z polskiego była karygodnie prosta" trwa nadal, w mediach... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl