![]() |
Dla lubiących filmy nieszablonowe lecz w dalszym ciągu zdatne do obejrzenia polecam Into the Wild. Jeden z nielicznych filmów amerykańskich bez typowego happyendu. Długi ale jak najbardziej warty by poświęcić nań wieczór.
|
Poszukuję polskich napisów do filmu Słowenka (ang. tytuł A call girl):
http://www.filmweb.pl/f480227/S%C5%82owenka,2009 Jeżeli ktoś posiada, to będę bardzo wdzięczny za pomoc. Przekopał większość strony z napisami i niestety nic polskiego nie znalazłem...:( |
http://video.google.pl/videoplay?doc...2141700087937#
ten film napewno warto obejrzec. Mocny film dokumentalny pokazujący i wyjaśniający jak społeczeństwo jest manipulowane. Dokument podzielony jest na 3 części: I. Religijna - pokazuje astro-teologiczne podstawy chrześcijaństwa. Udowadnia, iż religia chrześcijańska jest jedynie splagiatowaną wersją wcześniejszych mitów, głównie egipskich i opiera się na astrologii. II. 11 Września - dotyczy najsłynniejszej akcji terrorystycznej służb specjalnych USA, dokonanej na własnych obywatelach. III. Banki i plan zniewolenia świata - czyli kto stoi za kontrolą światowej gospodarki i polityki. Komu zależy na wywoływaniu wojen i komu się to opłaca, oraz kto dąży do wykreowania Jednego Ogólnoświatowego Rządu, Globalnego imperium: niewolników rządzonych przez garstkę Panów i kontrolowanych totalnie, rodem z Orwellowskiego "Roku 1984"... reszte zobaczycie w filmie:) |
Cytat:
Shutter island mnie rozwalił bo naprawdę sie już pogubiłem w którymś momencie i nie odróżniałem co prawdą a co urojeniem :D |
Cytat:
|
Ghost Dog: Droga samuraja( Ghost Dog: The Way of the Samurai)+ jedna z najlepszych ścieżek dźwiękowych jakie słyszałem.
Zaznaczę,że z filmami akcji i łubu-du,ten nie ma wiele wspólnego! |
Dla miłośników hip-hopu i w ogóle dobrej muzyki,ścieżka dźwiękowa obowiązkowa do przesłuchania!!
|
Mnie się Shutter Island nie podobał. Strasznie przewidywalny. Szczerze mówiąc domyślałem się przed filmem jaki będzie w nim numer, a gdzieś tak od połowy już byłem pewien, że to coś w stylu UWAGA SPOILER. Strasznie w oczy rzucały się te niby subtelne wskazówki typu pigułki, papierosy. Nudne były retrospekcje. Choć nie powie, ogólny klimat jest kapitalny. W sumie jestem rozczarowany, bo lubię tego typu filmy i nastawiłem się na coś super ekstra, a film jest przeciętny. Można obejrzeć ale niekoniecznie w kinie ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Taa dowody. Ktoś z rządu... Coś się stało... zniknęło... nie było... nie widać cienia... to oznacza, że WTC wysadzili Amerykanie bo zależało im żeby wdać się w konflikt na drugim końcu świata i zarabiać na ropie.
Zwolennicy takich teorii spiskowych mnie śmieszą... |
jezeli wypowiedzi ludzi ktorzy tam byli sa dla Ciebie zadnym dowodem jak i brak wraków dwoch samolotow tlumaczony wyparowaniem z powodu duzej temperatury, a pozostawienie cial ofiar, jest smieszne to spoko.
a co do ropy to jest bardzo mozliwe ze tak jest. amerykance wszedzie wpakuja swoje buciory zeby czerpac korzysci. |
Widziałam dzisiaj Trick. Polecam! Świetne role Adamczyka i Więckiewicza. Można się pośmiać, wartka akcja, normalnie dobre kino!
edit: aaa i zapomniałam dodać że niezła rola szarej bluzy Śląska też :)) |
Nie wiem czy już tu ktoś mówił o tym ale polecam oglądnąć film który w Polskim tytule brzmi "Prawo zemsty".
Naprawdę dobrze pomyślany :) |
Cytat:
To bardzo ciekawy zabieg by pod przykrywką wyjaśnienia jak inni manipulują,samemu próbować wyprać komuś beret. Jak widać na Twoim przykładzie - udany bo pięknie łyknąłeś tą propagandę. |
Cytat:
|
ma ktos jakis ciekawy nowy film do zaproponowania, bo nie widze nic godnego uwagi
american history ogladalem, a nie lubie ogladac 2x :) |
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Może nie taka nowość ale ja polecam Czwarty Stopień. Dla mnie film rewelacyjny, byłem po olbrzymim wrażeniem po obejrzeniu, ale to trzeba lubić takie klimaty.
|
http://www.filmweb.pl/f329401/Jerusalema,2008 - naprawdę niezły film. Ciekawie opisana historia, jednak coś mi w tym filmie brakowało.Ale i tak polecam.
|
W tych ciezkich czasach dla polakow propnuje film ktory nastraja optymistycznie do calego naszego zycia. Obejrzalem go juz bodajze 15 raz. Jak zaden inny dodaje chceci, wiary, nadziei w to ze zawsze moze byc lepiej. Ten film to "Sekret". Polecam z polskim dubbingiem.
|
Przed chwilka obejrzałem film Brat, Rosyjski Dramat - Kryminał. Bardzo dobry film i polecam. Więcej o nim
http://www.filmweb.pl/f35642/Brat,1997 |
Cytat:
http://www.filmweb.pl/szukaj?q=sekret&c=portal |
Cytat:
Film o ludziach sukcesu, ktorzy opowiadaja jak to osiągnęli.reszte trzeba samemu zobaczyc |
Cytat:
Ale wracajac do filmow. Te dwa kolejne filmy to: What the bleep do we (K)now?; What the bleep: down the rabbit hole. Ten drugi jest kontynuacja tego pierwszego. |
Wczoraj oglądałem na C+ Wojnę polsko-ruska dla mnie osobiście film był góra na średnim poziomie.No ale zaciekawił mnie jeden tekst "Arka Gdynia, ku**a świnia" xD Wcześniej jakoś mnie nie ciągnęło żeby oglądnąć ten film, ale jak już jest w telewizji to sobie obejrzałem :)
|
Polecam film Celda 211,produkcji hiszpańskiej.
Jeżeli ktoś gustuje w filmach o tematyce więziennej to na pewno się spodoba |
Nie wiem czy było, ale ja zdecydowanie polecam film Trener (Coach Carter) z 2005 roku.
Niby było takich filmów już kilka, ale ten jest naprawdę ciekawy i motywujący. |
Cytat:
ja polecam "Wyspa Tajemnic" ,bylem na tym wczoraj ,juz sama tematykla mnie przekonala a film pozytwnie mnie zaskoczyl ,czytalem opinie ze przewidywalny ,no moze i tak ale zakonczenie bardzo mi sie podobalo :) |
The Book of Eli - nieco zbyt pompatycznie i banalnie, ale wykonanie(zdjęcia, gra aktorska) i klimat na najwyższym poziomie.Jak najbardziej polecam.
|
Cytat:
Ma ktoś jeszcze do polecenia podobne gatunkowo dobre filmy? |
Ja dzis obejrzalem bardzo dobra komedie moze nie romantyczna ale na pewno komedie z moim ulubionym aktorem: Jim`em Carrey`em. Jestem na tak(Yes Man). Naprawde bardzo polecam:).
|
Unthinkable - mocny film o tematyce terrorystycznej, świetna gra na emocjach widza i bardzo dobre aktorstwo(świetna rola Samuela L. Jacksona).
warto zobaczyć. |
Czy ktoś może polecić mi jakiś dobry horror, tylko nie zaskakujący, a "survivalovy" - tzn. mnóstwo flaków itp.
Przez ostatnie miesiące oglądnąłem mnóstwo tego typu ale nic mnie nie "wzruszyło". P.S. Odpada "Krzesło Diabła", wszystkie "Piły", "Przed Burzą" itp. P.S.2 Chodzi mi o filmy typu "gore" i jak można to linki:) byle nie rapidshare. |
Frontiere(s) sobie oglądnij :)
|
Cytat:
ogladalem.typowa sredniawka. przepraszam ze bez polskich znakow pisze... |
Cytat:
A Samuela L. Jackson przeszedł sam siebie. |
W kinach jest teraz grany film Bracia. Na podstawie filmu chyba szwedzkiego o tym samym tytule ale mocno obsadzony. Niby wiadomo od początku o czym jest itp ale np dla sceny w kuchni na dużym ekranie warto obejrzeć.
http://www.youtube.com/watch?v=rLlpabVRnyc |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl